Αυγουστίνος ΚαντιώτηςArchive for the ‘Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ’ Category

ΚΑΠΟΤΕ ΑΡΠΑΖΑΝ ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΑΓΙΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ & ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ, ΤΩΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ, ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ. ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ. Εαν δεν προσεξουμε θα συμβη το ἐξης: H ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ δεν θα χαθη, αλλα θα φυγη μακρια απο την Πατριδα μας. θα παη στην Ουγκαντα, στη Μαγαδασκαρη ή αλλου. Οι καρδιες μας θα παγωσουν & εμεις με τηλεσκοπια θα ζητουμε την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Να ενωθουμε οι Oρθοδοξοι & ν’ αγωνιστουμε. ΜΕΓΑΛΟΣ ΦΥΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ, ΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ, Ο ΚΛΗΡΟΣ, ΑΛΛΑ Ο ΕΥΣΕΒΗΣ ΛΑΟΣ, ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΤΟΥ, ΜΑ ΠΟΤΕ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΤΟΝ ΠΑΠΑ

author Posted by: Επίσκοπος on date Σεπ 29th, 2020 | filed Filed under: Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ, ΚΑΚΟΙ ΠΟΙΜΕΝΕΣ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Νὰ εἴμαστε ἐπιφυλακή. Δὲν ξέρουμε ἀπὸ ὥρα σὲ ὥρα τί μᾶς κάνουν. Νὰ μὴ βρεθοῦμε μιὰ ὥρα ἐκτὸς τῆς Ορθοδοξίας… Ὁ ΜΕΓΑΛΟΣ ΦΥΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΑΣ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ. ΕΙΝΑΙ Ο ΕΥΣΕΒΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΤΟΥ, ΜΑ ΠΟΤΕ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΤΟΝ ΠΑΠΑ…
____

_____

Ἡ Ὀρθοδοξία εἶναι ἡλιος ποὺ λάμπει, ἥλιος μὲ τὴν διδασκαλία τῶν Πατέρων μας, μὲ τὴν Θεία Λειτουργία της, μὲ τὰ θαυματά της. Ἥλιος πανέκλαμπρος, ποὺ ζεσταίνει κάθε καρδιά, ποὺ πιστεύει στὴν Ἁγία μας ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ἀλλὰ ἐὰν δὲν προσέξουμε, ἡ ὈΡΘΟΔΟΞΙΑ δὲν θὰ χαθῆ, γιατὶ εἶναι δένδρο, ποὺ φύτευσε ὁ Θεός καὶ εἶναι ποτισμένο μὲ δάκρυα, μὲ αἴματα μαρτύρων. Καὶ δένδρο που φυτεύει ὁ Θεός, δὲν παν᾽νὰ μαζευτοῦν ὅλοι οἱ διαόλοι, δὲν ξερριζώνεται…
Αλλὰ ἄν δὲν προσέξουμε ὁ Ηλιος θὰ φύγη ἀπὸ τὴν Πατρίδα μας. Ποὺ θὰ πάη; Μπορεῖ νὰ πάη στὴν Οὐγκάντα, μπορεῖ νὰ πάη στὴν Μαγαδασκάρη, μπορεῖ νὰ πάη ἄλλου καὶ ἐμεῖς θὰ χάσουμε τὴν θαλπωρή του, θὰ χάσουμε τὸ φῶς, θὰ χάσουμε τὴν ζωή… Προτιμότερο νὰ σβήση ὁ ἥλιος, παρὰ νὰ σβήση ἡ Ὀρθοδοξία στὸ ἔθνος μας.
Ἐὰν δὲν προσέξουμε θὰ συμβῆ τὸ ἐξῆς: Ὁ Ἡλιος θὰ φύγη μακριά καὶ οἱ καρδιές μας θὰ παγώσουν καὶ ἐμεῖς μὲ τηλεσκόπια θὰ ζητοῦμε τὸν Ἡλιο, με τηλεσκόπιο θὰ ζητοῦμε τὴν Ὀρθοδοξία, γιατὶ θὰ γίνη ἕνα χαρμάνι ὅλων τῶν αἰρέσεων καὶ ὅλων τῶν ἰδεῶν. Read more »

ΜΗΠΩΣ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ ΑΡΧΙΣΕ ΗΔΗ Ο ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ; ΝΑΙ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΑΡΧΙΣΕ (Μητροπολιτης πρ. Καλαβρυτων Αμβροσιος) 2) ΜΗΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΑΠΕΜΠΟΛΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΑΣ; [ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Υποναυαρχος Λ.Σ (ε.α)]

author Posted by: Επίσκοπος on date Σεπ 2nd, 2020 | filed Filed under: ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ, Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ

Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020

ΜΗΠΩΣ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ ΑΡΧΙΣΕ ΗΔΗ Ο ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ; ΝΑΙ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΑΡΧΙΣΕ
Ο ……. ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ!

Αγαπητοί μου Αδελφοί, Κληρικοί καί Λαϊκοί,
Τέκνα της Αγιωτάτης Ορθοδοξίας μας,

ολιγαρχια φ_________Λυπούμαι βαθύτατα, διότι με την παρούσα ανάρτησή μου πρόκειται να ταράξω τα ύδατα, ενδεχομένως δέ και να επιφέρω μια αναστάτωση στις ψυχές σας! Θέλω να σας αποκαλύψω, συγχρόνως δε και να σας αποδείξω, ότι με αφορμή τον Κορωνοϊό, ιδιαιτέρως για τη χρήση ή την μή χρήση της μάσκας μέσα στον Ορθόδοξο Ναό, ΕΝΑΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΡΧΙΣΕ ΗΔΗ!
_______Δηλ. μεταξύ μας μέ θέμα την χρήση ή όχι της μάσκας εναντίον του Κορωνοϊού μέσα στο Ναό άρχισε ήδη μια φαγωμάρα, η οποία και θα κατατρώγει πλέον τις σάρκες μας, αφού άλλοι εκ των εκκλησιαστικών Ηγετών αποδέχονται την χρήση της μάσκας εντός του Ναού και άλλοι, μεταξύ των οποίων και ο γράφων το παρόν κείμενον, αντιθέτως την μάχονται και την αρνούνται!
________Η φαγωμάρα, δυστυχώς, έχει εισέλθει ακόμη και στο Άγιον Όρος! Θα σας το αποδείξει η επισυναπτόμενη Καταγγελία-Διαμαρτυρία Αγιορειτών Πατέρων, την οποίαν και δημοσιεύουμε.
_______Η φαγωμάρα έχει αγκαλιάσει και αυτό τούτο το Σώμα των Σεβασμιωτάτων Ιεραρχών!
_______Η φαγωμάρα επεκτείνεται επίσης και στα λαϊκά στρώματα! Στο Βερολίνο π.χ. 30.000 πολίτες κατέβηκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι εναντίον της μάσκας!
______Η φαγωμάρα, τέλος, αγκαλιάζει και τον ιατρικό κόσμο! Κάποιοι, καλά πληρωμένοι γιατροί, λοιμωξιολόγοι κλπ. εμφανίζονται συνεχώς στα Μ.Μ.Ε. και προπαγανδίζουν την χρήση της μάσκας!
_______Άλλοι γιατροί, επώνυμοι και ελεύθεροι άνθρωποι, υποστηρίζουν, ότι η μάσκα ΒΛΑΠΤΕΙ σοβαρά την υγεία, διότι εμποδίζει το οξυγόνο να εισέρχεται στους πνεύμονες! Μία άτυχη γυναίκα προ ολίγων μόλις ημερών, καθώς οδηγούσε το αυτοκίνητό της, έπαθε ανακοπή καρδίας και παρέδωσε το πνεύμα της ενώ καθόταν και κρατούσε το τιμόνι!

________Και, τέλος, στην Ιταλία ο γιατρός Dr. Roberto Petrella προέβη σε κάποιες επαναστατικές αποκαλύψεις, οι οποίες φωτίζουν βαθύτερα το πρόβλημα ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ! Το όνομα Covid, σημειώνει, «είναι μάλλον το όνομα ενός παγκόσμιου σχεδίου για τον έλεγχο και τη μείωση του πληθυσμού, που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες δεκαετίες και ενεργοποιήθηκε το 2020». Ιδού τα λόγια του:
Tὴν συνέχεια: http://mkka.blogspot.com/2020/08/blog-post_31.html

9a150f5deb69

ΜΗΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΑΠΕΜΠΟΛΟΥΜΕ (*) ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΑΣ ;

ΑΓΩΝΙΣΘ

Όπως είναι γνωστό, με την υπογραφή της Συνθήκης της Λοζάνης (1923), οι Μεγάλες Δυνάμεις, έδωσαν στην Τουρκία την Ανατολική Θράκη με τα Στενά και στην Ελλάδα το Αιγαίο με όλα τα νησιά του (εκτός Ίμβρου και Τενέδου), πιστεύοντας ότι έτσι, θα εξασφάλιζαν μια βιώσιμη ισορροπία μεταξύ των δυο κρατών.
Η ισορροπία αυτή, κατέστη εφικτή και διατηρήθηκε για 50 χρόνια. Τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν από το 1973, όταν στις 8 Ιουνίου του 1973 ξεκίνησαν εργασίες για την άντληση του πρώτου ελληνικού πετρελαίου στη θαλάσσια περιοχή Πρίνου Θάσου.
Το «σχέδιο» της Τουρκίας για την «άλωση» του Αιγαίου μπήκε τότε σε εφαρμογή… Δέλεαρ, τα κοιτάσματά του και όχι μόνο. Οι Τούρκοι ποικιλοτρόπως και με κάθε τόνο το επαναλαμβάνουν ξεκάθαρα πως στα 100 χρόνια της Συνθήκης της Λοζάνης, το 2023, το status quo στο ΑΙΓΑΙΟ πρέπει να αναθεωρηθεί, ονομάζοντας κατ’ ευφημισμό, τον επεκτατισμό τους αναθεώρηση. Από ότι διαφαίνεται, οι σημερινές Μεγάλες Δυνάμεις συνηγορούν. Η ορμή και η θρασύτητά των Τούρκων φτάνει μάλιστα, μέχρι και στην απαίτηση αλλαγής του ονόματος του Αιγαίου, του λίκνου του ελληνικού πολιτισμού, σε «Θάλασσα των νήσων» για να μη θυμίζει πλέον τίποτα το ελληνικό.
Οι τέσσερις κρίσεις στο ΑΙΓΑΙΟ, όλες με πρωταίτιο την Τουρκία, που έφεραν τις δυο χώρες στα πρόθυρα πολέμου, το 1976 με το υδρογραφικό «Χόρα», το 1987 με το ίδιο σκάφος – μετονομασμένο σε «Σισμίκ Ι», το 1996 με τα Ίμια και πρόσφατα με το ερευνητικό «Ορούτς Ρέις» δίνουν την Τουρκία προβάδισμα για την επίτευξη του στόχου της.
Εδώ και μισό αιώνα «κερδίζει» τον «πόλεμο του Αιγαίου» χωρίς μάχες και ναυμαχίες αλλά εκτοξεύοντας απειλές και δημιουργώντας κρίσεις. Μέσα από αυτές, μας σέρνει σε διάλογο και διαπραγματεύσεις και μετά από ένα «ανατολίτικο παζάρι» πάντα κάτι κερδίζει. Ας θυμηθούμε… Read more »

ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ- ΦΟΡΕΣΤΕ ΤΙΣ ΛΟΙΠΟΝ! – ΠΟΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ!!! Ο ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ ΘΑ ΒΡΑΒΕΥΕ ΤΟΝ αρχιμ. ΙΓΝΑΤΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ & Ο ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΕΚΟΨΕ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ & ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ!!! Ο Γεροντας ΜΑΚΡΟΘΥΜΟΥΣΕ ΟΤΑΝ ΕΚΕΙΝΟΣ ΔΙΧΑΖΕ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΟΛΗ & ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ!!! 2) Υποχρεωτικη χρηση μασκας σε ολους τους χωρους λατρειας 3) 800.000 ανθρωποι διαδηλωσαν στο Βερολινο κατα των μετρων λογω της “μαϊμου πανδημιας” του κορωνοϊου

author Posted by: Επίσκοπος on date Αυγ 4th, 2020 | filed Filed under: ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ, ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ, Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ

ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ- ΦΟΡΕΣΤΕ ΤΙΣ ΛΟΙΠΟΝ!

Ναι στισ μασκες copy

ΠΟΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟ ΤΟΥ!!!

  Ο ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ ΘΑ ΒΡΑΒΕΥΕ ΤΟΝ π. ΙΓΝΑΤΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ & Ο ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΕΚΟΨΕ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ & Τὸν κατηγορεῖ γιατί σέβεται την ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! & τηρεῖ τὴν παρακαταθήκη ποὺ ἔλαβε κατὰ τὴν χειροτονία του, ἀπὸ τὰ χέρια τοῦ τιμίου του ἐπισκόπου Φλωρίνης Αυγουστίνου!!! Ο π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΜΑΚΡΟΘΥΜΟΥΣΕ ΟΤΑΝ ο Θεοκλητος ΔΙΧΑΖΕ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΟΛΗ & ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ ΝΑ  ΠΑΡΑΙΤΗΘΗ & να γίνη ἐκεῖνος δεσπότης & να προβληθῆ τὸ ὁμοιό του πνευματικό τέκνο ὁ ἐκ Μελίτης Ιουστῖνος Μπαρδάκας!!!

Διαβᾶστε ἐδῶ:
http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=25004

«Η Ιερά Μητρόπολις Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας, κατόπιν του θορύβου που προκλήθηκε από πράξεις και δηλώσεις του ιερομονάχου Ιγνατίου της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου Εορδαίας, δηλώνει τα εξής:
Ο εν λόγω ιερομόναχος δεν ανήκει στους κληρικούς της Ιεράς μας Μητροπόλεως, διότι κατά δήλωσή του έχει αποτειχισθεί και ως εκ τούτου δεν διατηρεί καμία πνευματική και διοικητική σχέση με τον επίσκοπο και την Ιερά μας Μητρόπολη.
Ήδη είναι σε εξέλιξη δικαστική διαδικασία για κανονικά παραπτώματα του εν λόγω ιερομονάχου.
Η Ιερά Μητρόπολή μας απερίφραστα καταδικάζει την ενέργεια του ιερομονάχου να αποβάλει με φραστική προσβολή πιστή γυναίκα η οποία φορούσε μάσκα εντός του Ιερού Ναού, και φυσικά αποδοκιμάζει τις δηλώσεις του περί της πανδημίας.»

Από την Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών & Εορδαίας

2. Υποχρεωτικη χρηση μασκας σε ολους τους χωρους λατρειας

Άθεοι πολιτικοί και Ιεράρχες χωρίς πίστη συνεργάστηκαν ώστε να συντελεστεί μια ακόμη βλασφημία εναντίον του Θεού. ο Θεός θα μολύνει τους πιστούς του στο σπίτι του! Η ανοησία των ανθρώπων είναι πραγματικά πολύ μεγάλη. Οι πιστοί που πρέπει να απέχουν ο ένας από τον άλλο 1,5 μέτρο και να φορούν μάσκα στο τέλος της Λειτουργίας θα κοινωνήσουν όλοι από το ίδιο Ποτήριο με κοινή Αγία Λαβίδα. Θα διατρανώσουν έτσι ότι ο Θεός των Χριστιανών είναι ζωντανός και αληθινός.

800.000 άνθρωποι διαδηλωσαν στο Βερολινο κατα των μετρων λογω της “μαϊμου πανδημιας” του κορωνοϊου

800.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στο Βερολίνο το Σάββατο για να διαμαρτυρηθούν κατά των μέτρων που επιβλήθηκαν στη Γερμανία λόγω της “μαϊμού πανδημίας” του κορωνοϊού, με ευθείς αναφορές στην παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών. Αριστεροί, δεξιοί, φιλελεύθεροι, νομιμόφρονες οικογενειάρχες και ακτιβιστές κατά του εμβολιασμού, βρέθηκαν όλοι μαζί. Εθεάθη ακόμη και η μαύρη-λευκή-κόκκινη αυτοκρατορική σημαία της Γερμανίας.

https://orthodoxostypos.gr/800-000-%CE%AC%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%89%CF%80%CE%BF%CE%B9-%CE%F%CE%BD%CE%BF-%CE%BA%CE%B1/

 

ΠΡΟΣΟΧΗ, ΝΑ ΜΗ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ 13η ΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ & ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ

author Posted by: Επίσκοπος on date Ιούλ 9th, 2020 | filed Filed under: ΑΓΩΝΕΣ, ΔΙΩΓΜΟΙ, Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ

ΠΡΟΣΟΧΗ, ΝΑ ΜΗ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ

 13η ΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ & ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ
_________

_______

Το απόσπασμα της ομιλίας
του Μητροπολίτου Φλωρίνης  π. Αυγουστίνου  ειναι από τις 29.6.1968

Μετὰ τὰ Γιάννενα (Χριστούγεννα 1941) ἦρθα στὴν Κοζάνη (1943-1945). Δὲν θὰ σᾶς διηγηθῶ τὰ τῆς Κοζάνης, μόνο ἕνα στιγμιότυπο θὰ ἀναφέρω Ἤμουν στὴν Θεσσαλονίκη καὶ θὰ πήγαινα στὴν Κοζάνη. Μοῦ ἔστειλαν ἕνα γράμμα καὶ μοῦ λένε: «Μὴ πατήσης στὴν Κοζάνη, φωτιά, καίγεσαι!»
Τί νὰ κάνω; Βρίσκω στὴν προκυμαία ἕναν ἁπλοϊκό ἄνθρωπο καὶ τοῦ λέω: Μοῦ εἶπαν, νὰ μὴ πάω στὴν Κοζάνη (κινδυνεύω). Ἂ! ὄχι μοῦ λέει, θὰ πᾶς. Διάβασε τὸν [εὐαγγελιστὴ] Ἰωάννη. Ἡ ζωή τοῦ ἀνθρώπου, γράφει, ὅτι εἶναι 12 ἡμέρες. Νὰ μὴ προσθέσης, ἄλλη ἡμέρα στὴν ζωή σου. Ἀλλοίμονο στὸν ἄνθρωπο, ποὺ προσθέτη 13η ἡμέρα στὴν ζωή του».
Θὰ κάνω κάποτε μάθημα, ποιά εἶναι ἡ 13η ἡμέρα στὴν ζωή μας. Μετρημένες εἶναι οἱ ἡμέρες τῆς ζωῆς μας, ἀλλὰ ἐὰν προδώσης τὸ καθῆκον, μπορεῖ νὰ προσθέσης ζωὴ 2 καὶ 3 καὶ 4 χρόνια, ἀλλὰ τὰ 2 καὶ 3 χρόνια εἶναι ἡ 13η ὥρα, τὴ ὁποια δὲν φωτίζουν πλέον τὰ ἄστρα τῆς φύσεως καὶ εἶναι ἔτη προδοσίας καὶ καταστροφῆς.
«Νὰ μή προσθέσης ἄλλες ἡμέρες στὴν ζωή σου. Νὰ πᾶς στὸ καθῆκον σου καὶ ὁ Θεὸς θὰ εἶναι μαζί σου».
Αὐτὸς ὁ ἁπλοϊκός ἄνθρωπος μοῦ ἄνοιξε τὸν δρόμο.
Πάω (μετὰ τὴν Κοζάνη 1945-1946) στὰ Γρεβενά. Μὲ σπρώχνανε, σὰν φουτ μπόλ, κράπ, καὶ πάω στὰ Γρεβενά. Ἐκεῖ πια ἦταν ἡ ἀπαγοήτευση! Ἀγνοια, δεισιδαιμονία, πω, πώ, πώ! Φοβερὴ ἡ κατάστασι! Θεέ μου λέω δῶσε με θάρρος…

(Ὁ σεβάσμιος Μητροπολίτης Φλωρίνης π. Αὐγουστῖνος ποὺ δὲν ἡθελε νὰ προσθέση ὄχι 13η ἡμέρα, ἀλλὰ οὔτε καὶ 13 ὥρα στὴν ζωή του, διέτρεξε πολλούς κινδύνους, ἔφτασε πολλές φορές τὰ πρόθυρα τοῦ θανάτου, ἀλλὰ ὁ Θεός φύλαγε τὴν ζωή του καὶ ἐκοιμήθη 104 ἐτῶν, 1907-2010).

ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΑ ΔΙΣΚΟΠΟΤΗΡΑ, ΕΝΩ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΝΕΚΡΟΚΕΦΑΛΕΣ ΩΣ ΚΡΑΣΟΠΟΤΗΡΑ! ΑΥΤΟΙ & ΟΙ ΑΠΙΣΤΟΙ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΙΝΩΝΟΥΝΕ ΠΟΤΕ, ΑΥΤΟΙ ΔΙΑΣΠΕΙΡΟΥΝ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΓΙΑ ΜΟΛΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!!! ΟΙ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ ΑΥΤΕΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟΙΧΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΕΙ ΖΩΗ ΑΙΩΝΙΑ.

author Posted by: Επίσκοπος on date Απρ 21st, 2020 | filed Filed under: MASONIA - satanismos, ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ, Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ

ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΑ ΔΙΣΚΟΠΟΤΗΡΑ
ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΝΕΚΡΟΚΕΦΑΛΕΣ ΚΡΑΣΟΠΟΤΗΡΑ!
ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ, ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗ ΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ

Ὰποσπάσματα δύο ομιλιῶν τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης Αὺγουστίνου.

1. Είχε θέμα τῃν μασονία. (Αθηνα 31.5.1964)

2. ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. (Φλωρινα 20.12.1969)

——–

——

Σε τουτα τα αγιασμενα χωματα μαθαμε να κανουμε υπακοη στους αγιους και τους ηρωες μας 2) Χαρδαλιας: «Το κερι στην Εκκλησια θα το αναψουμε οταν τελειωσει η κριση». Απαντησεις στον παραπανω πρωην δημαρχο 3) ΧΙΟΥ ΜΑΡΚΟΣ: ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΤΑ ΜΕΓΑΦΩΝΑ… 4) ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΕΙ Η ΣΟΒΑΡΟΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ, ΑΥΤΟ – ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΤΑΙ! Το πρωι λεει οτι ειναι ανοιχτοι οι ναοι και μετα διευκρινιζει οτι αυτο ισχυει μονο για τους ιερεις…

author Posted by: Επίσκοπος on date Απρ 11th, 2020 | filed Filed under: ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ, Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ

Σε τουτα τα αγιασμενα χωματα μαθαμε να κανουμε υπακοη στους αγιους και τους ηρωες μας

Δημήτρης Νατσιός, δάσκαλος-θεολόγος-Κιλκίς

Οι καμπάνες και τα σήμαντρα να μην χτυπούν, τα μεγάφωνα για να ακούν οι ενορίτες κλειστά. Μες στο ναό μόνο ο παπάς και ο ψάλτης. Η Θεία Κοινωνία εστία μετάδοσης της ασθένειας. Αστυνομία και συλλήψεις. Πρόστιμα και φυλάκιση. Όπως τα παραθέτω νομίζεις ότι διαβάζεις εικόνες από την εποχή της Τουρκοκρατίας ή της κομμουνιστικής Σοβιετίας και τις διώξεις του Χριστιανισμού…
https://perivleptosfl.blogspot.com/2020/04/blog-post_9.html

2. Χαρδαλιας: «Το κερι στην Εκκλησια θα το αναψουμε οταν τελειωσει η κριση»

https://www.romfea.gr/diafora/36372-xardalias-to-keri-stin-ekklisia-tha-to-anapsoume-otan-teleiosei-i-krisi
συνωστισμος ξανθηΘαυμάστε το στυλ του κυρίου αυτού!
Είναι αυτός που συγκέντρωσε τον κόσμο στην Ξάνθη, σε στενο χῶρο και τους μιλοῦσε χωρις μάσκα! Ολοι θεωροῦνταν αρρωστοι και φοροῦσαν μάσκες! Αυτὸς ἦταν ο μοναδικός με βγαλμένη την μάσκΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟα!
Απάντηση στὸν παραπάνω πρώην δήμαρχογεμάτο καταδίκες! Το πηλίκιο του κρεμασμένου…:
ΕΔΩ: https://fonaklas.blogspot.com/2020/04/blog-post_90.html?m=1
ΚΑΙ ΕΔΩ: Δηλαδή άμα πάω ν’ ανάψω λαμπάδα στην ενορία μου την Ανάσταση, θα μου την πέσουν τα καρακώλια;
Ἐδῶ:http://trelogiannis.blogspot.com/2020/04/blog-post_705.html

3) ΧΙΟΥ ΜΑΡΚΟΣ: ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΤΑ ΜΕΓΑΦΩΝΑ…
https://www.romfea.gr/ieres-mitropoleis/36365-austires-sustaseis-markou-gia-ton-eortasmo-tou-pasxa-sti-xio
Λέτε να μεταδίδουν και αυτά τον ιό;
Ιδού ερευνητικόν πεδίον δόξης λαμπρόν για τους λοιμωξιολόγους…

-Πιστοί στη Ροδόπη αντιδρούν για τους κλειστούς Ναούς
https://www.paratiritis-news.gr/article/224282/Rodopi-Polites-diamarturontai-gia-tis-akolouthies-keklismenon-ton-thuron?f0WXJ-WXVss-

-Ο ΓΟΡΤΙΝΟΣ ΙΕΡΕΜΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΙ ΤΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ: «Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΘΑ ΉΤΑΝ ΑΣΠΛΑΓΧΝΗ ΑΝ ΧΤΥΠΟΎΣΕ ΤΙΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ»!!! (https://www.romfea.gr/diafora/36359-)

4) ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΕΙ Η ΣΟΒΑΡΟΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ, ΑΥΤΟ – ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΤΑΙ!

Το πρωί λέμε ότι είναι ανοιχτοί οι ναοί και μετά διευκρινίζουμε ότι αυτό ισχύει μόνο για τους ιερείς…
Χρειάζονταν να βγη ανακοινωση απο την ιερά Συνοδο, για το πότε θα πάνε στους ναούς τους οι ιερεις; Για τόσο ηλίθιο περνουν τον Ελληνικό λαό;
Read more »

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΣΚΛΗΡΟ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΣΤΟΥΣ ΚΑΚΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ 2) «ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ» 3) Παραμυθητικη εγκυκλιος της Ιερας Συνοδου της Εκκλησιας της Ελλαδος, με αυτήν προσπαθει να αποκαταστηση το χαμένο της κυρος! 4) Επιστολη ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΙΣΚΕ) προς την ΔΙΣ: Μεταφερουμε την πικρια και την αγανακτηση των πιστων και ζηταμε το αυτονοητο:

author Posted by: Επίσκοπος on date Απρ 10th, 2020 | filed Filed under: EKKΛΗΣΙΑΣΤ. ΕΙΔΗΣΕΙΣ, Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ

ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΣΚΛΗΡΟ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΣΤΟΥΣ ΚΑΚΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ

Παραμυθητικη εγκυκλιος της Ιερας Συνοδου της Εκκλησιας της Ελλαδος,

με αυτήν προσπαθει να αποκαταστηση το χαμένο της κυρος!

Διαβαστε την επιστολή, εδῶ: https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/36387-paramuthitiki-eias-tis-ellados

Ερχονται στην σκέψη μας, τα λόγια τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου, ΕΞΩ ΚΛΗΡΟ, ΝΕΟ ΚΛΗΡΟ, που με πολύ πόνο τα ελεγε, όταν έβλεπε τους κακούς ποιμένας. Θα θυμοῦνται πολλοί πιστοι τα λόγιά του. Θα τα θυμᾶται και ο Ιουστῖνος Μπαρδάκας, που η φιλοδοξία του για τα μεγαλα αξιώματα, τον έκανε να είναι σημερα ένας ὰπ`αυτους, που απευθύνει απο τα ουράνια ο αείμνηστος Γέροντας το σκληρό κατηγορῶ. Ακοῦστε το βίντεο.
ΕΞΩ ΚΛΗΡΟ, ΝΕΟ ΚΛΗΡΟ: Τα λόγια αυτά τα φώναζε πρῶτος ο πιστός λαό τῆς Κωνσταντινουπόλεως, όταν υποδέχονταν τον Ιεροῦ Χρυσοστόμου, μετά από την θαυματουργική επιστροφή του, ὰπό την πρώτη εξορία.

«ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ»

—————

—————–

Επιστολη του Ιερου Συνδεσμου Κληρικων Ελλαδος (ΙΣΚΕ) προς την ΔΙΣ

https://www.romfea.gr

Τα μέλη του Ι.Σ.Κ.Ε. (Συνδεσμου κληρικῶν Ελλάδος) παραμένουν ευπειθείς στις προσταγές του κράτους ιδίως στην κοινή υπουργική απόφαση 2867/Υ1 που δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ. 872/Β/16-3-2020 και η οποία αφορούσε την αναστολή των λειτουργικών τους καθηκόντων για λόγους προστασίας του πληθυσμού από την πανδημία.

Δεχθήκαμε την τελευταία ΚΥΑ, στην οποία εγένετο λόγος για το άνοιγμα των Ιερών Ναών με την παρουσία τεσσάρων μόνο ατόμων κατά το διάστημα 12 έως 20 Απριλίου, θεωρώντας την ως το μη χείρον βέλτιστον.

Read more »

Πασχα: Ποιοι φοβουνται τα ανοικτα μεγαφωνα στην Θεια Λειτουργια; 2) ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΣΑΜΕ ΤΙΣ ΠΡΩΪΝΕΣ ΩΡΕΣ: ΕΜΒΕΡ ΧΟΤΖΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ. ΘΑ ΒΓΗ ΔΙΑΤΑΓΗ, ΝΑ ΜΗ ΠΑΤΑΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΝΑΖΗΤΑ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΟΙΜΕΝΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΗ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑ

author Posted by: Επίσκοπος on date Απρ 9th, 2020 | filed Filed under: Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ

χαϊδ το θηριο (μικρ)Πασχα: Ποιοι φοβουνται τα ανοικτα μεγαφωνα στην Θεια Λειτουργια;

Κορονοϊός: Αγγίζει τα όρια του παραλογισμού η απόφαση της κυβέρνησης και της Ιεράς Συνόδου να γίνουν οι λειτουργίες του Πάσχα με κλειστά μικρόφωνα στους Ιερούς Ναούς της χώρας – Αλήθεια ποιον/ποιους εξυπηρετεί αυτή η πρακτική; 

https://youtu.be/e0o8BNQZae0

ΕΒΕΡ ΧΟΤΖΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ
ΘΑ ΒΓΗ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΝΑ ΜΗ ΠΑΤΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Fani Katouni Fani Katouni 6 hours ago (edited) Πατέρα Αυγουστίνε, υπήρξες Άξιος ιεράρχης του Χριστού. Ο λόγος σου «έσπαγε κόκαλα» και είχε ψυχή. Σήμερα, μας λείπουν τέτοιοι ιεράρχες. Ο κόσμος είναι χαμένος, απ’ αυτά που βλέπει και βιώνει και δεν ξέρει που να πάει και ποιον να εμπιστευτεί. Πιστεύω ότι όταν έρθει εκείνη η ώρα και εμφανιστεί ο κατάληλλος, όλοι θα τρέξουμε κοντά του. Προσευχή χρειάζεται.

Read more »

Ζουμε σε μια εποχη [9.6.1985], που κανενας δεν μας διωκει, αλλα θα ερθη μια ημερα, το προφητευω, που Εβερ Χοτζας θα γινουμε [Ηρθε μετα 35 χρονια]. Οπως εκεινος διεταξε, κανεις να μη πατα στην εκκλησια, σας ερωτω: Αν βγη τετοια διαταγη, ποιος απο σας θα παη στην εκκλησια; Ουτε ο παπας δεν θα παη, γιατι δεν ημαστε θερμοι χριστιανοι

author Posted by: Επίσκοπος on date Απρ 9th, 2020 | filed Filed under: Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ

Μικρό ἀπόσπασμα ὁμιλίας τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αύγουστίνου
Στὸν ἱερὸ ναό τῶν Ἁγίων Πάντων, στὸ Δροσερό Πτολεμαϊδος 9.6.1985

Εβερ Χοτζας θα γινουμε

———-

———–

Ομολογια πιστεως

Ἀπομαγνητοφωνημένη ὁλόκληρη ἡ ὁμιλία τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αὐγουστίνου Καντιώτου

 

Υπάρχουν, ἀγαπητοί μου, ἄπιστοι καὶ ἄθεοι, ποὺ ἀνοίγουν τὰ στόματά τους καὶ χλευάζουν τὰ ὅσια καὶ ἱερά, καὶ προσπαθοῦν νὰ ξερριζώσουν ἀπ’ τὶς καρδιὲς τῶν ἀνθρώπων τὴν πίστι στὸ Θεό. Μερικοὶ ἀπὸ αὐτοὺς λένε μὲ τρόπο δόλιο· Καλὰ εἶν’ αὐτὰ ποὺ λέει τὸ Εὐαγγέλιο καὶ κηρύττει ἡ ᾿Εκκλησία, ἀλλὰ ποιός τὰ κάνει;… Ὁ λόγος αὐτὸς σπέρνει ἀπιστία. «Ποιός τὰ κάνει;…»· θέλουν δηλαδὴ νὰ ποῦν, ὅτι τὸ Εὐαγγέλιο πάλιωσε πλέον. Ἀλλὰ ὁ ἥλιος μπορεῖ νὰ παλιώσῃ, τὸ Εὐαγγέλιο δὲν παλιώνει. Αὐτοὶ δὲν πιστεύουν, γι᾿ αὐτὸ θέλουν ἕνα καινούργιο «εὐαγγέλιο», ἀντιευαγγέλιο, «εὐαγγέλιο» τοῦ ἀντιχρίστου. Τί ἔχουμε ν’ ἀπαντήσουμε σ᾿ αὐτούς; Ὅτι, καὶ ἕνας ἀκόμη μέσ᾿ στὰ δισεκατομμύρια ἂν παρουσιαστῇ νὰ ἐφαρμόζῃ τὸ Εὐαγγέλιο, ἀρκεῖ αὐτὸς ν’ ἀποδείξῃ, ὅτι ἡ ἐφαρμογὴ τοῦ Εὐαγγελίου εἶνε δυνατή. Ἐφ’ ὅσον ἕνας τὸ ἐφήρμοσε, μποροῦν νὰ τὸ ἐφαρμόσουν καὶ οἱ ἄλλοι· διότι…
ὅλοι οἱ ἄνθρωποι εἶνε τοῦ αὐτοῦ φυράματος.

᾿Αλλ’ ἐρωτῶ· ἕνας μόνο ἐφήρμοσε τὸ Εὐαγγέλιο; Ὄχι ἕνας ἀλλὰ πολλοί. Πόσοι; Ἐὰν μπορῆτε νὰ μετρήσετε τὰ ἄστρα τοῦ οὐρανοῦ, τότε θὰ μπορέσετε νὰ μετρήσετε καὶ τοὺς ἁγίους γνωστοὺς καὶ ἀγνώστους. Οἱ ἅγιοι εἶνε ἀπ᾿ ὅλο τὸν κόσμο. Εἶνε ἄντρες ἀλλὰ καὶ γυναῖκες καὶ παιδιά. Εἶνε γέροι ἀλλὰ καὶ νήπια. Εἶνε ἀπ’ ὅλα τὰ ἐπαγγέλματα· βοσκοί, γεωργοί, ἐργάται, διδάσκαλοι, καθηγηταί, φιλόσοφοι, ποιηταί, ῥήτορες, βασιλεῖς, στρατηγοί. Εἶνε ἀπ’ ὅλα τὰ μέρη τῆς γῆς· Ἕλληνες, Βούλγαροι, Σέρβοι, ῾Ρουμᾶνοι, ῾Ρῶσοι, παντοῦ ὅπου ὑπάρχει ᾿Ορθοδοξία. Ἅγιοι ἑκατομμύρια. Καὶ ὅλοι αὐτοὶ τί μᾶς φωνάζουν; Διαψεύδουν τοὺς ἀπίστους καὶ λένε· Ἐμεῖς δὲ ζήσαμε στὸ φεγγάρι οὔτε στὰ ἄστρα, ἐδῶ κάτω στὴ γῆ ζήσαμε· ἐφ’ ὅσον λοιπὸν ἐμεῖς ἐφαρμόσαμε τὸ Εὐαγγέλιο, μπορεῖτε κ᾽ ἐσεῖς νὰ τὸ ἐφαρμόσετε. Μᾶς φωνάζουν μὲ σάλπιγγες οὐράνιες νὰ τοὺς μιμηθοῦμε, νὰ ζήσουμε κ’ ἐμεῖς ὅπως ἐκεῖνοι.
Ἕνα ἀπὸ τὰ γνωρίσματα τῶν ἁγίων εἶνε – ποιό; Τὸ εἶπε ὁ Χριστός· Ὅποιος μὲ ὁμολογήσῃ, θὰ τὸν ὁμολογήσω κ’ ἐγὼ μπροστὰ στὸν οὐράνιο Πατέρα (βλ. Ματθ. 10,32). Καθῆκον μας δηλαδὴ εἶνε ἡ ὁμολογία. Read more »

ΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΙ ΑΘΕΟΙ, ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΘΑ ΓΚΡΕΜΙΖΑΝ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ & ΘΑ ΕΣΦΑΖΑΝ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ. ―Σημειωστε το―, οσοι πολεμανε τον Χριστο, οποιοι κι αν ειναι, μικροι ή μεγαλοι, ανθρωποι ή συστηματα θα γινουν σταχτη. Κανεις δε μπορει να νικηση το Χριστο 2) Εργο του Διαβολου το κλεισιμο των Εκκλησιων απο την Ιερα Συνοδο

author Posted by: Επίσκοπος on date Απρ 8th, 2020 | filed Filed under: Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ

ΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΙ ΑΘΕΟΙ

ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΘΑ ΓΚΡΕΜΙΖΑΝ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ & ΘΑ ΕΣΦΑΖΑΝ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ

Ἀπόσπασμα ὁμιλίας τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αὐγουστίνου Καντιώτου
στὸν ἱ. ναὸ Ἁγ. Νικολάου Ὑδρούσης – Φλωρίνης τὴν 29-12-1976

«…Βρισκομαστε σε χρόνια ἄπιστα καὶ ἄθεα. Ποὺ ὄχι μόνο ἀρνοῦνται τὴν πίστι, ἀλλὰ ὡρισμένοι στὶς ἡμέρες μας, μισοῦν τὴν Ἐκ­κλη­σία τοῦ Χριστοῦ. Μοιάζουν μὲ λυσσασμένο σκυλί. Ὅπως τὸ σκυλὶ ὅταν λυσσάξῃ δὲν γνωρίζει κανένα ἀλ­λὰ δαγκώνει ἀκόμα καὶ τὸ ἀφεντικό του, ἔτσι κι αὐτοί, λυσ­σασμένα σκυλιὰ τοῦ αἰῶνος μας, μισοῦν θανασίμως τὴν Ἐκ­κλησία. Ἂν ἦταν δυ­νατὸν θὰ γκρέμιζαν τοὺς ναοὺς καὶ θὰ ἔσφαζαν τοὺς κληρικοὺς καὶ ῥα­σοφόρους. Μήπως δὲν τὰ εἴ­δαμε αὐτὰ ἐπὶ τῶν ἡμε­ρῶν μας, εἴτε στὴν Κωσταντινούπολι εἴτε στὴ Βόρειο Ἤπειρο ἀπὸ τὸν Ἐμβὲρ Χότζα εἴτε στὴν Κύπρο ἀπὸ τὸν Ἀττίλα εἴτε στὴ Σερβία καὶ τὸ Κόσσοβο; Καὶ ὅλα αὐτὰ ὑπὸ τὰ ὄμματα τῆς δι­εθνοῦς ὑποκριτικῆς κοινωνίας, ποὺ ἀ­πὸ τὴ μιὰ κόπτεται γιὰ δημοκρατικὰ δικαιώματα κι ἀπὸ τὴν ἄλλη ξέρει νὰ νίπτῃ τὰς χεῖ­ρας καὶ νὰ ἀμνηστεύῃ τὰ ἐγκλήματα…
Ἀλλὰ δὲν εἶνε μόνο οἱ ἄθεοι τῶν ξένων κρα­τῶν, ἐκεῖνοι ποὺ γκρέμισαν ἐκκλησιὲς καὶ ἀ­παγόρευαν νὰ βαπτίζουν τὰ παιδιὰ καὶ ὑποχρέωναν τοὺς Χριστιανοὺς ἀκόμα καὶ νὰ ἀλ­λάξουν τὰ ὀνόματά τους. Εἶναι καὶ μερικοὶ δικοί μας ἐδῶ, ποὺ μισοῦν τὴν Ἐκκλησία καὶ θέ­λουν νὰ ἐφαρμόσουν καὶ στὴν πατρίδα μας τέτοια ἄθεα καθεστῶτα.
Κανείς δὲ μπορεῖ νὰ νικήσῃ τὸ Χριστό, ὄχι. Ὅποιος ἀντιτίθεται ―σημειῶστε το―, ὅ,τι κι ἂν εἶνε, μικρὸς ἢ μεγάλος, ἄνθρωπος ἢ σύστη­μα, ὅποιος πάει κόντρα μὲ τὸ Χριστό, θὰ γίνῃ στάχτη. Ὑπάρχει Θεός, ὑπάρχει Χριστός!
Βουλῶστε τ᾽ αὐτιά σας, ἀδελφοί μου. Μὴν ἀ­κοῦτε τί λέει ὁ ἕνας κι ὁ ἄλλος. Κρατῆστε τὴν πίστι στὸ Χριστό, τὴν πίστι τῶν πατέρων μας, βαθειὰ στὴν ψυχή σας. Καμμιά δύναμις νὰ μὴ μπορέσῃ νὰ τὴν ξερριζώσῃ…

4219881

ΑΠΑΓ. ΕΚΚΛΗΣ.

Εργο του Διαβολου το κλεισιμο των Εκκλησιων απο την Ιερα Συνοδο

Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Ζήσης
Ὁμότιμος Καθηγητής Θεολογικῆς Σχολῆς Α.Π.Θ.

1. Οἱ πολιτικοί προσκυνοῦν ἄλλους κυρίους, ὄχι τόν Χριστό;

Κάθε χρόνο μεταξύ Χριστουγέννων καί Πάσχα καί ἰδιαίτερα κατά τήν Ἁγία καί Μεγάλη Τεσσαρακοστή, ἀκόμη καί τήν Μεγάλη Ἑβδομάδα, ἐξαπολύεται ἄγριος καί πολυμέτωπος πόλεμος ἐναντίον τῆς Ἐκκλησίας τοῦ Χριστοῦ ἀπό ἀντίχριστες καί ἐκκλησιομάχες δυνάμεις. Δέν μποροῦν νά ἀντέξουν τήν ἧττα πού ὑπέστησαν στόν ἀγώνα τους ἐναντίον τοῦ θεανθρώπου Χριστοῦ· πληγώνονται θανάσιμα ἀπό τήν ἀνάμνηση τῆς Σταύρωσης καί τῆς Ἀνάστασης.

Ὁ θριαμβευτικός ὕμνος «Χριστός Ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας καί τοῖς ἐν τοῖς μνήμασιν ζωήν χαρισάμενος» διαλύει καί σκορπίζει τόν φόβο τοῦ θανάτου, τό ἰσχυρότερο ὅπλο τοῦ Διαβόλου μέ τό ὁποῖο κρατᾶ τούς ἀνθρώπους δεμένους καί αἰχμάλωτους στήν πρόσκαιρη ζωή καί στίς ἡδονές τοῦ κόσμου, στερώντας τους τήν προοπτική τῆς αἰωνιότητος. Ἐπιδίδονται γι᾽ αὐτό ὀργανωμένοι στό νά συκοφαντήσουν καί νά προσβάλουν τό πρόσωπο καί τό ἔργο τοῦ Χριστοῦ μέ πολλούς καί ποικίλους τρόπους· μέ συγγραφή ἀνιστόρητων βιογραφιῶν καί σκηνοθεσία πανάθλιων κινηματογραφικῶν ἔργων, κύριο γνώρισμα τῶν ὁποίων εἶναι ἡ παρουσίαση τοῦ Χριστοῦ ὡς κοινοῦ ἀνθρώπου μέ ἀδυναμίες καί πάθη. Ἐπιδιώκουν πρό παντός νά ἀποκρύψουν καί νά συκοφαντήσουν τήν θεμελιώδη ἀλήθεια τῆς Ἀναστάσεως, τό πιό παρήγορο καί ἀσιόδοξο μήνυμα πού ἄκουσε ἡ ἀνθρωπότης, ἀλλά καί τό πιό ἑλκυστικό κίνητρο πρός τήν χριστιανική πίστη καί ζωή.
Καί ἐπειδή μέχρι τώρα ἀποτυγχάνουν στό ἐγχείρημά τους αὐτό, καί κάθε χρόνο ἀναρίθμητοι χριστιανοί γιορτάζουν τό Πάσχα καί ψάλλουν τό «Χριστός Ἀνέστη» καί ἀντιφωνοῦν τό «Ἀληθῶς Ἀνέστη», βρῆκε ἐφέτος ὁ πολυμήχανος Διάβολος ἄλλο τρόπο γιά νά ἀποφύγει τήν διαπόμπευση καί τόν ἐξευτελισμό του. Ἐκμεταλλευόμενος τήν λοίμωξη ἀπό τόν διάσημο πλέον Κορωνοϊό, πού ὁδηγεῖ πολλούς ἀνθρώπους στόν θάνατο, ὅπως καί ἄλλες λοιμώξεις στό παρελθόν καί στό παρόν, διέσπειρε μέ τά ὄργανά του τόν τρόμο καί τόν πανικό, μέχρι σημείου νά διαφημισθεῖ ὅτι κινδυνεύουν οἱ Χριστιανοί νά μολυνθοῦν ἀκόμη καί μέσα στούς ναούς, ὅταν μεταλαμβάνουν τήν Θεία Κοινωνία, τό σῶμα καί τό αἷμα τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ, γι᾽ αὐτό καί κατά τήν Μεγάλη Ἑβδομάδα καί κατά τήν Μεγάλη ἑορτή τοῦ Πάσχα πρέπει νά μείνουν στά σπίτια τους, νά ἀποφύγουν τόν ἐκκλησιασμό. Μέ κυβερνητικές ἀποφάσεις τῶν πολιτικῶν ἀρχόντων, γιά πρώτη φορά στήν ἱστορία τοῦ Ἑλληνισμοῦ, τῆς Ρωμιοσύνης, ἀπαγορεύτηκαν οἱ λατρευτικές συνάξεις στούς ναούς, τώρα δέ μεγαλόκαρδα μᾶς κάνουν τήν χάρη νά ἐπιτραποῦν τήν Μ. Ἑβδομάδα, καί τό Πάσχα οἱ ἀκολουθίες, ἀλλά «κεκλεισμένων τῶν θυρῶν» μέ κλειστούς τούς ναούς καί μόνον μέ τήν παρουσία ἑνός ἱερέως, ἑνός ψάλτη καί τοῦ νεωκόρου. Τό πλῆθος τῶν πιστῶν, τό πλήρωμα τῆς Ἐκκλησίας, πού συναποτελοῦν μαζί μέ τούς κληρικούς τό σῶμα τοῦ Χριστοῦ, τήν Ἐκκλησία, θά μείνει τίς Ἅγιες αὐτές ἡμέρες ἀλειτούργητο καί ἀκοινώνητο, δέν θά γιορτάσει τό θρίαμβο τῆς Ἀνάστασης, τήν νίκη ἐναντίον τοῦ κακοῦ καί τοῦ θανάτου, γιατί αὐτό ἐνοχλεῖ τόν Διάβολο. Read more »

ΤΡΑΒΟΥΝ ΠΟΛΥ ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ & ΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΥΠΟΨΙΕΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ! Κεραμεως: Απαγορευονται ρητα τα μεγαφωνα & η προσελευση των πιστων τη Μ. Εβδομαδα»! ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΠΟΛΕΜΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ; TON KOΡΩΝΟΪΟ ή ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ; Ο ΑΘΕΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΖΗΛΕΥΕ!!! & ΤΑ ΜΕΓΑΦΩΝΑ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ; Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΝ ΜΕ ΠΑΝΔΗΜΗ ΛΙΤΑΝΕΙΑ. ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΙΣΩΣ Η ΛΕΣΧΗ Bilderberg, ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΟΥ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΟΝ ΙΟ

author Posted by: Επίσκοπος on date Απρ 8th, 2020 | filed Filed under: Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ

Κεραμεως: »Απαγορευονται ρητα τα μεγαφωνα και η προσελευση των πιστων τη Μ. Εβδομαδα»

Η Εκκλησια σκοτωνει κορωνοϊους. copy

Όλα τα σενάρια για όλα τα ενδεχόμενα και πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών εξετάζονται από την κυβέρνηση, όπως είπε στον ΣΚΑΪ η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.
Σχετικά με τη λειτουργία των εκκλησιών το Πάσχα, η υπουργός κατέστησε σαφές ότι δεν επιτρέπεται πιστοί να συμμετέχουν στη θεία λειτουργία της εκκλησίας, ότι απαγορεύονται ρητά τα μεγάφωνα και η προσέλευση των πιστών τη Μεγάλη Εβδομάδα, σύμφωνα με την απόφαση.
Τέλος, τόνισε πως θα εφαρμοστεί πλήρως η κοινή υπουργική απόφαση.
ἘΔΩ: https://www.romfea.gr/diafora/36334-kerameos-apagoreuontai-rita-ta-megafona-kai-i-proseleusi-ton-piston-ti-m-ebdomada

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΟΣΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ

ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΤΥΠΟ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΝΑΣ & ΤΑ ΜΕΓΑΦΩΝΑ ΤΩΝ ΝΑΩΝ; ΓΙΑΤΙ;

ΜΗΠΩΣ Η ΟΜΑΔΙΚΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟΝ ΙΟ & ΧΑΛΑΣΗ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΜΑΣΟΝΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ;
Μια μόνο από τις πολλές θαυματουργικές επεμβάσεις τοῦ Θεοῦ, που έγιναν σε μια πόλη τῆς Μακεδονίας, δια τῆς πάνδημης προσευχῆς θὰ παρουσιάσουμε

«Ο όσιος Νικάνωρ έσωσε την Κοζάνη» (ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΩΝ 100 ΧΡΟΝΩΝ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ ΠΟΥ ΕΝΕΣΚΗΨΕ ΤΟ 1918)
Η ασθένεια της γρίπης που είχε ενσκήψει στην Ευρώπη και έφθασε και στην Ελλάδα το έτος 1918 είχε εξαπλωθεί παντού, προκάλεσε πολλούς θανάτους και ο ΕυρωπαΪκός τύπος δεν κατέγραφε το μέγεθος της καταστροφής για να μην επηρεάσει το ηθικό των πολιτών εξαιτίας του Α΄. παγκοσμίου πολέμου 1914-1918. «Ονομάστηκε δε Ισπανική, από το γεγονός ότι ο τύπος της Ισπανίας είχε πλήρη καταγραφή σε αντίθεση με τον τύπο των άλλων χωρών της Ευρώπης λόγω του ότι η Ισπανία ήταν ουδέτερη και δεν είχε πάρει μέρος στον Α΄ Παγκόσμιο πόλεμο και παρουσίαζε λεπτομερώς την καταστροφική λαίλαπα της γρίπης, που είχε αποδεκατίσει και το στρατό της Ισπανίας. και την παρομοίαζαν με την Πανώλη που είχε χτυπήσει την Ευρώπη στον μεσαίωνα με 150 εκ. και πάνω ανθρώπινες ψυχές». Αυτά έγραφε ο Αθηναϊκός τύπος…
Τήν συνέχεια: https://kozan.gr/archives/143151
 Επιδημία γρίπης το 1918 στο Μικρόβαλτο ( μικρό χωριο της Κοζανης) – Είχαν πεθάνει πάνω από 60 άτομα (από το βιβλίο του Δάσκαλου Ηλ. Λαμπρέτσα «ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟ»)
ΕΔΩ: http://www.prlogos.gr
/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CF%81%CE%AF%CF%80%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF-1918-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%81%CF%8C%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%AF/

Τι σχεση εχουν οι αποφασεις αυτες με την σκοτεινη λεσχη Μπιλντερμπεργκ;

Γιατί ὅπως ξέρουμε αὐτοι λαμβάνουν ἀποφασίζει τι θα γίνη στο μέλλον και τα πρόσωπα που συμμετέχουν εκτελοῦν. Μηπως σχεδιάστηκαν πριν από την ἔλευση του ιου, το πρόγραμμα & τώρα το εκτελοῦν τὰ μέλη του; ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΚΡΙΝΕΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ

Η Νίκη Κεραμέως στη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ
https://newpost.gr/politiki/5cee3775eddb378562a983e2/i-niki-kerameos-sti-leshi-mpilntermpergk
Και ἐδῶ:

Νίκη Κεραμέως, μασωνία και Λέσχη Bilderberg
Πριν από δύο χρόνια γράφαμε για την επικείμενη άνοδο της Κεραμέως στο πολιτικό στερέωμα και τη σχέση της με τον τεκτονισμό. Είχαμε τονίσει πως το πρόσωπο της Νίκης Κεραμέως θα μας απασχολήσει ιδιαίτερα στο μέλλον και πως η αφανής για τον πολύ κόσμο διαμάχη για την μελλοντική καρέκλα του υπουργού παιδείας στην πραγματικότητα αποτελεί ενδοτεκτονική διαμάχη:
Συντροφικά μαχαιρώματα στο νεοδημοκρατικό μόρφωμα. Τελικά ποιός κυβερνᾶ τὸν τόπο;
https://edugr.wordpress.com/2019/06/03/%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7-%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%AD%CF%89%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BB%CE%AD%CF%83%CF%87%CE%B7-bilderberg/
Και εδω: Τι έγινε κα Κεραμέως στη σύνοδο της λέσχης Bilderberg ;
Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019, 09:29 Read more »

ΤΗΛΕ-ΔΙΑΣΚΕΨΗ – ΤΗΛΕ-ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ – ΤΗΛ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ! Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ! Δεν θα ανοιξουμε την τηλεοραση την Μεγαλη Εβδομαδα και δεν θα συμπορευθουμε με τους κακους ποιμενας 2) Ανοιξτε μου την εκκλησια!!! 3) KΡAYΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ (Γραμμενο απο εκπαιδευτικο) Προς τους ιερεις της Εκκλησιας της Ελλαδας…

author Posted by: Επίσκοπος on date Απρ 7th, 2020 | filed Filed under: Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ!
Δεν θα ανοιξουμε την τηλεοραση την Μεγάλη Εβδομάδα και δεν θα συμπορευθουμε μὲ τους κακούς ποιμένας

ΤΗΛΕ-ΔΙΑΣΚΕΨΗ – ΤΗΛΕ-ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ 

ΤΗΛΕ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ!

Εὐχαριστουμε δεν θελουμε απο τα προϊοντα σας-Προτιμουμε τις κατακομβες

Περιμένετε! Ὅταν διαπιστώσουν οἱ ἐχθροί ὅτι οἱ Ἕλληνες ξέμειναν ἀπό χρήματα καὶ δὲν ἔχουν νὰ φᾶνε, θα στρώσουν και τηλε-τράπεζα!  Θὰ δείχνουν τα φαγητά ἀπό τὴν τηλεόραση και ὅποιος ἔχει το χάραγμα τοῦ θηρίου, ποὐ μᾶς λέει ἡ Ἀποκάλυψη, θα παραλαμβάνει τὴν μερίδα του, ὅποιος δὲν ἔχει, θὰ διώκεται. Μακάρι νὰ εἴμαστε με ἄδειο στομάχι καὶ μὲ Χριστό στην καρδιά, παρά χορτάτη με τον διάβολο. «Να ἑτοιμάζουμε τὸν ἑαυτό μας για μαρτύριο».

Προσωπική μαρτυρία τῆς Ἀνδρονίκης Καπλάνογλου

  • Εἶχα 4-5 κατηχητικά στήν Μαυροπηγή Πτολεμαϊδος. Κάποια μέρα θεώρησα καλό να παραδώσω στὸν ἐπίσκοπο π. Αὐγουστῖνο το τετράδιο με τὰ μαθηματα που ἔκανα στα παιδιά. Καὶ με ρώτησε: Τί μαθήματα κάνω στους κυκλους Αγίας Γραφῆς γυναικῶν; Τοῦ ἀπάντησα ὅτι: Δεν κάνω ἐγώ τὰ μάθημα, ἀλλὰ ἐκεῖνος. Στον κύκλο γυναικῶν βάζουμε ὁμιλίες του στο μαγνητόφωνο. Τiς ἀκουμε καὶ ὡφελούμεθα. Αὐτὰ εἶναι κονσέρβες, μοῦ ἀπάντησε. Να κάνης ἐσύ το μάθημα.
    Αν το ὀρθόδοξο μάθημα τοῦ ἀληθινου ἐπισκόπου ἀπό κασεττα, ὀνομάστηκε κονσέρβα ἀπό τὸν ἴδιο, πῶς ἄραγε θα ὀνομάζονταν ὁ ἐκκλησιασμός δια τηλεοράσεως, ποὺ ἐπιτρέπεται μόνο στους κατάκοιτους; Δηλητηριώδεις κονσέρβες τῆς νέας τάξης πραγμάτων μᾶς προσφέρουν οἱ ἱεράρχες. Λειτουργοῦν χωρὶς πιστούς και κηρύττουν στὰ ἄδεια καθίσματα. Τους ἀπαντοῦμε: Δεν θέλουμε τὶς κονσέρβες δια τῆς τηλεοράσεως.
  • Ο Χριστιανισμός εἶναι υπο διωγμο, με το πρόσχημα του κορωνοϊου και να εἴμαστε ἕτοιμοι για τις κατακόμβες. Ὁσοι πιστοί. Δεν θα ανοίξουμε την τηλεόραση τὴν Μεγάλη Ἐβδομάδα και δεν θα τρῶμε ἀπό τα προϊόντα τους. Θα διαβαζουμε με κατάνυξι τις ακολουθίες απο το συναξάρι.

4219881

Ανοιξτε μου την εκκλησια!!!

Βιολί:Μάνος Μαυρουδής. Στίχοι & Μουσική:Μιχάλης Ταμπουράς

—-

KΡAYΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ

Γραμμένο ἀπό ἐκπαιδευτικό

Προς τους ιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδας…

Με το που ανακοινώθηκε η απόφαση της ΔΙΣ (απλώς ασχολίαστο, με πολύ πόνο και αίμα καρδιάς ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ) δέχτηκα τουλάχιστον 5 (μπορεί και παραπάνω, δεν μετράω πια) μηνύματα για να κάνω, λέει, εγγραφή και να μαζευτούν, λέει, 1000 και να έχει, λέει, ο ναός το δικαίωμα να προβάλει τις ακολουθίες της Μ. Εβδομάδας…

Και εδώ είναι που δεν αντέχω πια και θα το σχολιάσω…

Καλοί μου ιερείς, εσείς που νοιάζεστε ώστε το μικρό σας ποίμνιο να μην σας αποχωριστεί ούτε να αποξενωθεί από το φυσικό χώρο της ενορίας σας (και δεν τα λέω ειρωνικά, το πιστεύω βαθιά μέσα μου ότι αυτό είναι το αρχικό σας κίνητρο) έχετε σκεφτεί τα παρακάτω;

1ον. Ότι όποιος επιθυμεί αυτήν την προβολή, έμμεσα αλλά ουσιαστικά, δείχνει ότι ίσως και να συμφωνεί με την απόφαση της ΔΙΣ; Και μάλλον την επικροτεί και της «βάζει πλάτη»…; Και μάλιστα θέλει να αποδεικνύει πόσο υπάκουος είναι στις υποδείξεις των αρχιερέων, αφού η κάμερα θα προβάλει τα στασίδια άδεια…; (καλού-κακού να υπάρχουν πειστήρια… Άμα βρεθεί κανένας «φιλότιμος» συμπολίτης- από αυτούς που ξαφνικά σχίζονται για την δημόσια υγεία ντε, και με το που θα δουν ύποπτη κίνηση έχουν έτοιμο το κινητό να ενημερώσουν τις αρχές- μην υπάρξουν στα καλά καθούμενα τίποτε μπλεξίματα… είναι και η προηγηθείσα και χαιρετισθείσα δήλωση «της Αξιοτίμου Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων… που αποτελεί, όντως, «πηγή ύδατος ζώντος» … ! αλλά εδώ σταματάω… Είπα εξ αρχής δε θα σχολιάσω…) Read more »