Αυγουστίνος Καντιώτης



Eπιτίμια ακοινωνησιας και σε μοναστηρια της Σερβιας

date Απρ 1st, 2010 | filed Filed under: ΑΡΧΙΚΗ

Eπιτίμια ακοινωνησιας
και σε μοναστηρια
της Σερβιας

Ο ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΙΕΦΤΙΤΣ


ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΙΟΥ ΣΤΟ


ΚΟΣΣΟΒΟ ΡΗΜΑΖΕΙ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΤΟΥ

(ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΑΠΙΚΟΥ
ΝΕΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΣΕΡΒΙΑΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ)

Το φαινομενο των επιτιμιων της ακοινωνησιας που αποτελουν προϊοντα της εμπαθους αρχιερατικης κακιας και μοχθηριας και ξεκινησαν εδω στην Ελλαδα με την αντικανονικη επιβολη τους στον μητροπολιτη Αττικης και Μεγαριδος κ.Νικοδημο «κολησε» και στις μονες της Σερβιας.
Μετα την μονη της Μεταμορφωσεως του Σωτηρος Ναυπακτου που πρωτος τα επεβαλε αυθαιρετως ο μητροπολιτης Ιεροθεος, και ακολουθησε μονη της Χαλκιδος απο τον μητροπολιτη Χαλκιδος, και η μονη Καλογραιων στην Καλαματα απο τον περιβοητο μητροπολιτη Χρυσοστομο Σαββατο, τωρα «κολησε» η σατανικη αυτη ασθενεια και στη Σερβια.
Ο, ως ταυρος εν υαλοπωλείο, συνταξιουχος Αθανασιος Γιεφτιτς, επεβαλε το επιτιμιο της ακοινωνησιας στους μοναχους δύο μονων της μητροπολεως Ρασκας και Πριζρενης επειδη μενουν πιστοι στον επισκοπο και πατερα τους μητροπολιτη Κοσσοβου ΑΡΤΕΜΙΟ.
Αφου απομακρυναν αυθαιρετως, παρανομως και αντικανονικως τον μητροπολιτη Αρτεμιο τωρα προβαινουν σε νεους τραμπουκισμους και σε νεες αυθαιρετες και ανιερες πραξεις και προσπαθουν να επιβαλουν με το ετσι θελω την αναγνωρισι τους, που οι μοναχοι του Κοσσοβου τους την αρνουνται.

Εχουμε την σπουδαια και ευχαριστη ειδησι οτι ολα τα μοναστηρια της Σερβιας ειναι με το μερος του μητροπολιτη Ρασκας και Πριζρενης Αρτεμιου.
Και αυτο το γεγονος για τους πραξικοπηματιες – Αθανασιο Γιεφτιτς, Ειρηναιο Μπουλοβιτς και Αμφιλοχιο Ραντοβιτς, και τα δυο αλλα …υποτεκνα τους και μαζι και με τον φιλοπαπικο πατριαρχη Ειρηναιο που απαρτιζουν την μικρη συνοδο της Σερβιας – αυτη λεγω η λατρεια του μοναχικου κοσμου της Σερβικης γης απεναντι στον διωκομενο αγιο μητροπολιτη Αρτεμιο, στεκεται ως βασανιστικος καρφος στους οφθαλμους τους.
Και ιδου τα νεα τους κατορθωματα.Ο Αθανασιος Γιεφτιτς προβαινει συνεχως σε νεες αχαρακτηριστες πραξεις μεσα στην μητροπολι του Κοσσοβου που δεν θα διεπρατταν ουτε και αυτοι οι βαρβαροι Αλβανοι.
Απαγορευσε την τελεσι της θειας λειτουργιας οχι μονο στους ιερεις δυο μονων να λειτουργουν αλλα και σε καθε αλλο ιερεα που θα ερχονταν στη μονη.
Οι μονες ειναι των Αγιων Αρχαγγελλων που βρισκεται σε αλβανικο περιβαλλον του Κοσσοβου και του Μαυροποταμου.
Πως να χαρακτηριση κανεις αυτες τις βαρβαρες και αχαρακτηριστες πραξεις του Αθανασιου Γιεφτιτς;
Το αφηνουμε στους επισκεπτες μας.

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.