Αυγουστίνος Καντιώτης



Μια μικρη χαρτινη εικονα φυλαγεται χρονια στις τσεπες των πιστών

date Νοέ 10th, 2008 | filed Filed under: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Tο Σάββατο στις 8-11-2008, την ώρα που εψάλετο το τρισάγιο του αειμνήστου προέδρου του Ορθοδόξου Χριστιανικού Συλλόγου “Αποστόλου Παύλου” της Μελβούρνης, Γεράσιμου Μιχόπουλου, ήρθε να δει τον Γέροντα ο πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού ναού των Αθηνών Απόστολος Παπαδόπουλος, παλαιός μαθητής του Γέροντα. Πήρε την ευλογία του και διηγήθηκε πώς γνώρισε τον π. Αυγουστίνο, όταν ήτο μαθητής του νυκτερινού Γυμνασίου των Αθηνών το 1964. Ενεγράφει  στην ομάδα των νέων και εξομολογείτο στον ίδιο.

Έχει στο πορτοφόλι του μία εικονίτσια του ΧΡΙΣΤΟΥ, με την  υπογραφή του Γέροντα, που του την  χάρισε το 1977, όταν ήτο Μητροπολίτης Φλωρίνης. Την έβγαλε από το τσαντάκι του και την έδειξε.

Επισκεπτήριο  9-11-2008

Ο κ. Απόστολος επί 31 χρόνια την έχει μαζί του.

-Πρίν 3 χρόνια ο Δοιηκητής της Αστυνομίας, Δυτικής Μακεδονίας, από τα Γιαννιτσά, έβγαλε από την τσέπη του και έδειξε στον νεαρό φωτογράφο Παντελή Καπλάνογλου μιά παρόμοια εικονίτσα,  που του έδωσε ο π. Αυγουστίνος και του διηγήθηκε, πως ο Θεός τον γλύτωσε από τις σφαίρες κακοποιών. Από τότε, 25 τώρα χρόνια, την έχει πάντοτε στην τσέπη του σαν φυλακτό.

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.