Αυγουστίνος Καντιώτης



Αποπειρα θρησκευτικης και εθνικης διαλυσης της χωρας

date Νοέ 23rd, 2010 | filed Filed under: ΜΗΝΥΜ. ΠΑΡΑΛ. ΠΡΟΩΘ.

Ν. Νικολόπουλος: «Απόπειρα θρησκευτικής και εθνικής διάλυσης της χώρας»
Ερώτηση του Αχαιού Βουλευτή προς την Υπουργό Παιδείας

«thebest.gr»29/11/2010

Την ανησυχία του για τις πληροφορίες που πληθαίνουν καθημερινά για διαφαινόμενες ενέργειες της Κυβέρνησης «να μεταλλάξει ή σωστότερα να διαλύσει την θρησκευτική και άρα την εθνική υπόσταση της κοινωνίας», εκφράζει ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Ι. Νικολόπουλος. Ο κ. Νικολόπουλος κατέθεσε Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας με αφορμή την πρόσφατη συζήτηση των μελών της Ιεράς Συνόδου για τις σκέψεις της Κυβέρνησης να καταργήσει το μάθημα των Θρησκευτικών, καθώς οι συνοδικοί ιεράρχες εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να αντιδράσουν αν το Υπουργείο Παιδείας προσπαθήσει να καταργήσει ή να υποβαθμίσει το μάθημα.

Όπως τόνισαν υπάρχει συνταγματική κατοχύρωσή του, αφού το Σύνταγμα της Ελλάδος επιβάλλει τη διαμόρφωση της εθνικής συνείδησης και δεν πρόκειται η Εκκλησία να δεχθεί τίποτα λιγότερο από αυτό.

«Ωστόσο, ολοένα και περισσότερο τους τελευταίους μήνες, εντείνονται οι φωνές διαμαρτυρίας που τείνουν να γίνουν φωνές οργής της κοινωνίας για τα διαφαινόμενα σχέδια της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, όπως διαρρέουν από καιρού εις καιρόν, για πλήρη διάλυση και μετάλλαξη της εθνικής και θρησκευτικής υπόστασης των Ελλήνων και με άλλες ενέργειες εκτός της κατάργησης του μαθήματος των Θρησκευτικών», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε σε μια σειρά από…ζητήματα που η Κυβέρνηση εμφανίζεται πρόθυμη να τακτοποιήσει, όπως:

• Η απόλυτη εφαρμογή του νόμου ο οποίος ορίζει ότι εντός οκτώ ημερών θα δηλώνεται στο Ληξιαρχείο το όνομα του νεογέννητου, που σημαίνει για τους ανθρώπους της Εκκλησίας έμμεση κατάργηση του βαπτίσματος.

• Επίσημη αποκαθήλωση των εικόνων και των ιερών συμβόλων από όλους τους δημόσιους χώρους.

• Κατάργηση των θρησκευτικών Υπηρεσιών στον Ελληνικό Στρατό και στα Σώματα Ασφαλείας.

• Κατάργηση του αγιασμού σε σχολεία και την Βουλή των Ελλήνων.

• Αποκαθήλωση του σταυρού από το κοντάρι της σημαίας.

Ο κ. Νικολόπουλος ερωτά την Υπουργό αν θα προχωρήσει σε τέτοιες ενέργειες, πότε και με ποιο σκεπτικό ενώ την καλεί και  να απαντήσει αν μέχρι σήμερα έχουν γίνει συζητήσεις και επαφές με την Εκκλησία της Ελλάδος για τα ανωτέρω, ζητώντας να κατατεθεί τυχόν σχετική αλληλογραφία τον τελευταίο χρόνο.

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.