Αυγουστίνος Καντιώτης



ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΛΑΒΑΜΕ

date Δεκ 10th, 2010 | filed Filed under: Eпископ Артемије

САВЕТ МИТРОПОЛИТА ФЛОРИНЕ

Августина Кандиота верницима

«Увек да сте тамо где се чује православна проповед, где постоје борци који се прогоне, ово вам наглашавам.Онај кога не прогоне није веродостојан, он је као лажни новчић. Тамо где се прогони епископ, архимандрит, игуман или проповедник Еванђеља, будите уз њега, а од осталих да сте што даље. Нису права деца Православља или им мањка одважности која се прва тражи у таквим кризним тренутцима».

PROSKL. SOC ΙΣΤ

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟΣ ΛΟΓΟΣ TOY ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΡΤΕΜΙΟΥ

http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?cat=10&paged=2

9297861

Συμπαρίσταται στους Οικουμενιστές της Σερβικής Εκκλησίας

και ο προ-ηγούμενος της Ιβήρων π. Βασίλειος Γοντικάκης;

Ο αγιορείτης π. Βασίλειος Γοντικάκης, ελειτούργησε και συμμετείχε εις μίαν εκδήλωσιν που πραγματοποιήθηκε χθές από την Εκκλησίας της Σερβίας. Έδωσε διάλεξιν στη Θ.Σ. Βελιγραδίου.
Στις φωτογραφίες διακρίνονται ο Αρχιραββίνος Βελιγραδίου, ο Νούντσιος, ο Καρδινάλιος Βελιγραδίου, ο Μουφτής Σερβίας, και η διαβόητη Τριανδρία.
Ήταν παρόντες και ο Ιουστίνος Τιμοκίου, Πορφύριος βοηθός του Μπούλοβιτς, Τούζλας Βασίλειος…
Αυτοί οι αγιορείτες, άραγε, δεν γνωρίζουν τα συμβαίνοντα εις την Σερβίαν; Δεν γνωρίζουν δια τον διωγμόν του Μητροπολίτου Ράσκας; Και αν τα γνωρίζουν καλώς, αδιαφορούν ή ταυτίζονται με τους διώκτες του π. Αρτεμίου;
Θα επικαλεσθούν κι εδώ, άραγε, την στάση των σιωπώντων Ελλήνων Επισκόπων, των Αδελφοτήτων και πολλών πνευματικών, που με τη σιωπή των συμπράττουν με τη γραμμή των Οικουμενιστών, με τη γνωστή αντιπαραδοσιακή θέση: «Εμείς δεν ανακατευόμεθα στα εσωτερικά της Σερβικής Εκκλησίας;».
Φαίνεται πως οι συχνές επισκέψεις της Τριανδρίας στο Άγιον Όρος είχε αποτελέσματα: πήραν με το μέρος των τουλάχιστον κάποια μεγάλα μοναστήρια.
Και μετά, οι μεγαλόσχημοι Αγιορείται ενοχλούνται, τάχα, από τις επαφές (επικοινωνία) των «ορθοδόξων» Οικουμενιστών με Παπικούς, Εβραίους και Μουσουλμάνους!
Μήπως, τα γεγονότα τους διαψεύδουν και μαζί τις ελπίδες εις το Άγιον Όρος των εγγύς αυτού και των μακράν;

Λεόντιος Διονυσίου

http://www.spc.rs/eng/significant_jubilees_serbian_orthodox_church
http://www.spc.rs/sr/znacajni_jubileji_srpske_pravoslavne_crkve

prod. G.

O π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΟΝΤΙΚΑΚΗΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΌ

ΤΩΝ ΔΙΩΚΤΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΡΤΕΜΙΟΥ

Δεν προξενεί λύπη μόνο η άδικη, αντικανονική και παράνομη δίωξη του επισκόπου Ράσκας και Πριζρένης Αρτεμίου από τους γνωστούς οικουμενιστές επισκόπους της Σερβικής Εκκλησίας, τους μέχρι πρότινος νομιζόμενους νηπτικούς παραδοσιακούς θεολόγους.

Εξίσου μεγάλη λύπη προκαλεί η υπό τινών Αγιορειτών παρεχόμενη στήριξη όχι προς τον διωκόμενο επίσκοπο Αρτέμιο αλλά προς τους διώκτες του.

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, σημειώνουμε ότι πλήθος Αγιορειτών Πατέρων έχει ταχθεί στο πλευρό του Αρτεμίου και ηγούμενοι του Αγίου Όρους με τις συνοδείες τους αλλά και άλλοι απλοί μοναχοί έχουν συνυπογράψει μαζί με τον επίσκοπο Αρτέμιο την «Ομολογία Πίστεως κατά του Οικουμενισμού».

Η δυσάρεστη έκπληξη ήρθε όμως από τον Προηγούμενο της Μονής Ιβήρων του Αγίου Όρους και λόγιο συγγραφέα πατερικών κειμένων, Αρχιμανδρίτη Βασίλειο Γοντικάκη.

Τις μέρες αυτές επισκέφθηκε τη Θεολογική Σχολή Βελιγραδίου. Συμμετείχε επίσης σε εκδήλωση όπου παραβρέθηκαν και ο Αρχιραβίνος του Βελιγραδίου, ο Νούντσιος, ο Καρδινάλιος Βελιγραδίου, ο Μουφτής Σερβίας, και οι γνωστοί επίσκοποι που διώκουν τον Αρτέμιο…..
Δυστυχώς αντί στήριξης στον διωκόμενο Αρτέμιο με τέτοιες ενέργειες ο π. Βασίλειος και κάποιοι άλλοι Αγιορείτες τάσσονται με το μέρος των οικουμενιστών της Σερβίας.

ιστοσελ. ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ

sxed. 1

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.