Αυγουστίνος Καντιώτης



ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ

date Ιαν 8th, 2011 | filed Filed under: Eпископ Артемије

Ο ΠΙΣΤΟΣ ΣΕΡΒΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕ ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΔΟΧΗ

ΣΤΟΝ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΡΤΕΜΙΟ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρτέμιος το Σάββατο, 2η μέρα των Χριστουγέννων, λειτούργησε στο χωριό Ljuljaci. Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας επισκέφτεικε τους μοναχούς της Τσέρνα Ρέκα, που μένουν όχι μακριά από εκεί, στο χωριό Loznica. Εκεί τον περίμενε όλως απροσδόκητα πλήθος κόσμου, από την πόλη Cacak, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν όταν έμαθαν ότι έρχεται ο Αρτέμιος.

Στο βίντεο παρουσιάζεται αυθόρμητη υποδοχή του Ορθόδοξου Σέρβικου λαού στον διωκόμενο επίσκοπο Αρτέμιο. Ο πιστός λαός γνωρίζει τους αληθινούς ποιμένας, ακούει την φωνή τους και τους ακολουθεί.

___________________

_____________

__________

Και τώρα κάνετε σύγκριση τον αριθμό των ατόμων

που υποδέχθηκε τον μοιχεπιβάτη του Κοσσυφοπεδίου Θεοδόσιο!!!

Ypod.image-2

Γι’ αυτό τελικός φύλαξ της Πίστεως και του Έθνους ορίζεται ο πιστός λαός

_______________________________________________________________

ab84bb122


ΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΕΘΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΤΑΚΟΜΒΩΝ

Σάββατο, 8 Ιανουαρίου
ΠΡΩΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ STHN KATAKOMBH
Το βόρειο Κοσσυφοπέδιο

ΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟΥ

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΡΤΕΜΙΟΥ

l1. trg_ktkmbΣτο βόρειο μέρος του Κοσσυφοπεδίου, όπου πριν από λίγο καιρό με την βοήθεια της Αλβανικής Αστυνομίας εκδιώχθηκε παράνομα ο κανονικός Μητροπολίτης Ράσκας και Πριζρένης Αρτέμιος και δεν του επιτρέπεται εις το εξής να προσεγγίσει στο ποίμνιό του, έγινε η Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων υπο του ηγουμένου του Евтимије (της μονής Sočanica στην εξορία), με χορωδία που διηύθυνε ο ιεροδιάκονος James. Ο Μητροπολίτης Αρτέμιος δεν εγκατέλειψε το ποιμνιό του στα χέρια λυκοποιμένων.
Η Θεία Λειτουργία όπως ήτο φυσικό δεν έγινε σε κάποιον μεγαλοπρεπή ναό, αλλα σε κατακόμβη.
Ένα δωμάτιο μετατράπηκε σε παρεκκλήσι (αφιερωμένο στον Άγιο Σάββα της Σερβίας).
Ο Γέροντας Μητροπολίτης Φλωρίνης π. Αυγουστίνος λέει στο βιβλίο του· “Οι Χριστιανοί στους Εσχάτους Καιρούς”, β΄ έκδοση, σελ. 32.

  • «Να ετοιμαζώμεθα για Εκκλησία κατακομβών

  • Έ, φεύγουμε κ’ εμείς από το σχήμα αυτό της Εκκλησίας, που απολαμβάναμε ωρισμένα προνόμια εις ωρισμένας εποχάς και είχαμε μερική ελευθερία. Φεύγουμε πλέον από το σχήμα αυτό της Εκκλησίας, και μπαίνουμε στο σχήμα των κατακομβών.
  • Τότε πλέον, όχι μόνο τροπικώς, αλλά και τοπικώς θα χωριστούμε. Και η Εκκλησία θα διωχθεί· και οι ναοί θα κλείσουν, ον τρόπο έχουν κλείσει στην Αλβανία και σε άλλα μέρη.
  • Διωγμός. Φαίνονται αυτά απίστευτα· αλλά όλες οι ενδείξεις φανερώνουν, ότι εκεί βαίνομε. Λοιπόν, πρέπει κ’ εμείς να προετοιμάσουμε τον εαυτό μας δια Εκκλησία κατακομβών».

Η κατακόμβη του Αγίου Σάββα της Σερβίας ήταν μικρή για να χωρέσει γύρω στους 100 χριστιανούς, που προσήλθαν από διάφορα μέρη του Κοσσυφοπεδίου και κοινώνησαν όλοι σχεδόν των άχραντων μυστηρίων.
Διαβάστηκε επιστολή του κανονικού Μητροπολίτου Αρτεμίου.
Οι πιστοί πήραν θάρρος. Ο επίσκοπος και πνευματικός τους πατέρας Αρτέμιος δεν τους εγκατέλειψε. Έστειλε τον εκπρόσωπό του. Είναι ο καλός ποιμένας, που λέει ο Κύριος στο κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο, και δεν εγκαταλείπει τα πρόβατα στα χέρια των λυκοποιμένων·

  • Ο ΠΟΙΜΗΝ Ο ΚΑΛΟΣ (Ἰωάν. ι´, 11-13)

  • «Ο  ποιμὴν ὁ καλὸς τὴν ψυχὴν αὐτοῦ τίθησιν ὑπὲρ τῶν προβάτων ὁ μισθωτὸς δὲ καὶ οὐκ ὢν ποιμήν, οὗ οὐκ εἰσὶ τὰ πρόβατα ἴδια, θεωρεῖ τὸν λύκον ἐρχόμενον καὶ ἀφίησι τὰ πρόβατα καὶ φεύγει· καὶ ὁ λύκος ἁρπάζει αὐτὰ καὶ σκορπίζει τὰ πρόβατα. 13 ὁ δἑ μισθωτὸς φεύγει, ὅτι μισθωτός ἐστι καὶ οὐ μέλει αὐτῷ περὶ τῶν προβάτων» (Ἰωάν. ι´, 11-13). Η παρουσία του εξορίστου ηγουμένου στην περιοχή τους  έδωσε μεγάλη χαρά.
  • Ο ηγούμενος .. είπε· «Σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα· ας δοξολογήσουμε και ας ευχαριστήσουμε τον Θεό, που δεν εγκατέλειψε το μικρό του ποίμνιο…»

Η παρουσία των μοναχών του Μητροπολίτη τους Αρτεμίου χαρακτηρίστηκε από τους πιστούς· σαν ένα ποτήρι κρύο νερό που προσφέρεται σε διψασμένο.
Μετά την Θεία Λειτουργία το μικρό ποίμνιο αντάλλαξε ευχές και πήρε απόφαση να βαδίσει τον στενό δρόμο που οδηγεί στην αιώνια ζωή.

Και άλλοι 2 ηγούμενοι σε περιοχές του Κοσσυφοπεδίου

1. ljljk021. zitkovac_bozic102. zitkovac_bozic02

Χριστουγεννιάτικη θεία Λειτουργία

στην Κατακόμβη у Штрпцу и Новом Пазару

Λειτούργησε π. Ιωάννη (Milojevic) με συλλείτουργο τον ιεροδιάκονο Prohora (Ackovic).
Η Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε σε κατακόμβη αφιερωμένη στους Αγίους Αρχαγγέλους, συμμετείχαν δεκαπέντε πιστοί.
Θα πρέπει να τονιστεί ότι η μοναστική αδελφότητα ήτο υπό συνεχή παρακολούθηση από την αστυνομία με πολιτικά ρούχα και πολλοί πιστοί λόγω των απειλών που προέρχονται από διάφορους παράγοντας και κομματικούς, φοβήθηκαν να πλησιάσουν στην κατακόμβη. Μόνο οι πιο γενναίο δεν έδωσαν σημασία στις απειλές.
Αυτό μας θυμίζει κάποια άλλα λόγια του επισκόπου Φλωρίνης Αυγουστίνου, που έλεγε σε εκκλησίασμα της Κυριακής στην Φλώρινα·

  • Αν έρθει καιρός που θα απαγορεύεται ο εκκλησιασμός και σας απειλούν ότι θα τιμωρηθείτε αν πάτε στην Θεία Λειτουργία, πόσοι από σας θα τολμήσουν να εκκλησιαστούν; ούτε 5.

Και όμως στην κατακόμβη у Штрпцу и Новом Пазар προσήλθαν 15 πιστοί! Η Θεία Λειτουργία που τελέστηκε με την ευλογία του κανονικού επισκόπου Αρτεμίου ήταν ένα μεγάλο δώρο, που προσέφερε το Θείο Βρέφος της Βηθλεέμ, σ’ αυτούς που τόλμησαν και προσήλθαν.

Κατακόμβη у Новом Пазару (Νόβι Παζάρ).

Λειτούργησε ο ηγούμενος π. Βησσαρίων (Šulović) με Συλλείτουργο ιεροδιάκονος Paul (Dreković).
Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν περίπου τριάντα πιστοί από Pazar και την γύρω περιοχή.
Αριθμός ατόμων θα ήταν ασφαλώς μεγαλύτερος, αν δεν δεχόταν απειλές και μάλιστα θρησκευτικές.
Ο Θεοδόσιος έστειλε κληρικούς στα σπίτια των πιστών, για να τους αποτρέψει να μην πλησιάσουν τους μοναχούς του Αρτεμίου.

ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ Ράσκας και Πριζρένης ΑΡΤΕΜΙΟΣ

342a7402785975c7cadf3cf500cc57251. ljljk_bdnjvc

_________________________________________

(Οι Σέρβοι, οι Ρώσοι, το πατριαρχείο των Ιεροσολύμων, το Άγιον Όρος και άλλοι ορθόδοξοι λαοί γιορτάζουν με το παλαιό ημερολόγιο τα Χριστούγεννα)

Ο Μητροπολίτης Ράσκας και Πριζρένης Αρτέμιος λειτούργησε στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστού. Συλλειτούργησαν μαζί του και 6 ιερείς, παρουσία μεγάλου αριθμού πιστών από όλη τη Σερβία. Οι πιστοί εξομολογήθηκαν και κοινώνησε των άχραντων μυστηρίων και γιόρτασαν αληθινά τα Χριστούγεννα.
Ο επίσκοπος Αρτέμιος κήρυξε στο λαό. Αισθάνθηκαν όλοι την πατρική του αγάπη και πήραν την ευχή του.

1. bozic_ljljk04Μετά την θεία Λειτουργία παρακάθησαν και σε υλική τράπεζα, που παρέθεσε η αγάπη των πιστών, καθ’ ότι κανείς από τους ιερείς του Μητροπολίτου Αρτεμίου καθώς και ο ίδιος δεν παίρνουν μισθό.
Η αυθόρμητη συγκέντρωση των πιστών γύρω από τον λαοπρόβλητο και θεοπρόβλητο ποιμενάρχη της Ορθοδόξου Εκκλησίας του Χριστού, αφυπνίζει τον Σέρβικο λαό. Οι διώκτες του επισκόπου Αρτεμίου τον έδιωξαν από το Κόσοβο, μετά από εντολή των Αμερικάνων και άλλων δαιμονικών ανθρώπων και μετέφεραν το πρόβλημα κάτω από τα πόδια τους.
Ο Σέρβικος λαός ενημερώνεται και θα αντισταθεί στην άλωση της Ορθοδοξίας, που την προετοιμάζουν οι λυκοποιμένες της Σερβίας.
Θα αντισταθούν στην έλευση του αντιχρίστου Πάπα, που έσφαξε το 1945, 700.000 Σερβους επειδή δεν αρνούνταν την Ορθόδοξη πίστη τους και συμμετείχε στους πρόσφατους βομβαρδισμούς της Σερβίας.

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.