Αυγουστίνος Καντιώτης



ΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΧΑΟΣ

date Φεβ 5th, 2011 | filed Filed under: Eпископ Артемије

Η ΠΤΩΣΗ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΘΙΚΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

Νεος-Μητρ.-Θ.-ιστ.Διαβάσαμε σε Σέρβικη ιστοσελίδα για τον βίο και την πολιτεία του πατριάρχη  της Σερβίας Ειρηναίου και φρίξαμε.

Όποιος ξέρει Σέρβικα μπορεί να τα διαβάσει στην ιστοσελίδα

και αν δεν ξέρει Σέρβικα μπορεί να το μετάφραση με το Coogle.

Βρώμα και δυσωδία εκπέμπει η ζωή του. Νόθα παιδιά, οικονομικά σκάνδαλα!!! Δεν μπορούμε ούτε να το πιστέψουμε!

Έτσι όμως εξηγούνται όλα. Έτσι εξηγούνται οι δηλητηριώδεις καρποί ενός έτους της πατριαρχίας του. Ετσι εξηγείται ο διωγμός που προκάλεσε, στον αγιότερο μητροπολίτη της Σέρβικης Εκκλησίας Αρτέμιο, λίγες μόνο μέρες μετά την ενθρόνισή του στον πατριαρχικό θρόνο της Σερβίας.

Οι βρώμικοι και οι φθονεροί ρασοφόροι δεν θέλουν να βλέπουν καθαρούς και αγνούς ιεράρχες, γιατί τους ελέγχει η ζωή τους.

Και ερωτούμε· Πώς αυτός ο γέρος, με μια τέτοια ακάθαρτη ζωή, αντί για καθαίρεση και φυλακή κατέλαβε πατριαρχικό θρόνο; Μήπως είναι σημείο των εσχάτων καιρών; Μήπως οι ιεράρχαι της Σερβίας που τον ψήφισαν, ενώ ήξερα την ζωή του, είναι και αυτοί τέτοιοι; Ήδη ένας μητροπολίτης ο Παχώμιος σύρθηκε στα δικαστήρια για παιδεραστία·

http://www.novinar.de/2011/02/06/pedofilija-pod-zastitom-crkve-i-drzave.html

Ασφαλώς, υπάρχουν και αγνοί ιεράρχες στην Σερβία. Είναι αυτοί που δεν έδωσαν την ψήφο τους για να διωχθεί  ο αγωνιστής επίσκοπος του Κοσσυφοπεδίου Αρτέμιος. Όμως φτάνει να σταματήσουν μέχρι εκεί; Τι φοβούνται και δεν μιλούν; Την εξορία του επισκόπου Αρτεμίου; Την καθαίρεση;  Αλλά όπως λέει σε κήρυγμά του ο επίσκοπος Φλωρίνης π. Αυγουστίνος: «είναι τίτλος τιμής να καθαιρεθείς από τέτοιους διεφθαρμένους επισκόπους».

Αν δεν ξυπνήσουν οι καλοί ιεράρχαι και ο ορθόδοξος Σέρβικος λαός θα δούν την ιεραρχία τους να σέρνεται σαν δούλη πίσω από το άρμα του Πάπα και να κάνει το τελευταίο άλματα στο χάος της παγκοσμιοποίησης. Θα δουν τους Σέρβους ιεράρχας,  να στεφανώνουν ακόμα και τον Αντίχριστο στο Βελιγράδι.

Η Ορθοδοξία όμως δεν θα εκλείψει στην Σερβία· θα την κρατήσει το μικρό ποίμνιο του επισκόπου Αρτεμίου. Θα αξιώσει ο Θεός τον επίσκοπο Αρτέμιο να γίνει ένας δεύτερος Μέγας Αθανάσιος στην Σερβία και θα κρατήσει στους ώμους του την Ορθοδοξία.

ΚΑΡΠΟΦΟΡΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΔΕΝΔΡΟ

_________

___________

  • Βλέπουμε τους πλούσιους πνευματικούς του καρπούς του επισκόπου Αρτεμίου. 100 μοναχοί και μοναχές τον ακολούθησαν στην εξορία. Και είναι έτοιμοι να υποστούν κάθε θυσία για τον Χριστό.
  • Νέοι μοναχοί συντάσσονται στο πλευρό του εξορίστου Μητροπολίτου Ρασκάς και Πριζρένης Αρτεμίου.
  • Έκανε κουρά 4 μοναχών στις 26-1-2011.

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ

  • Η θεία Λειτουργία των κατακομβών, την ημέρα αγίου Ευθυμίου του Μεγάλου, στο χωριό Zitkovac, στο Βόρειο Κοσσυφοπέδοιο.
  • Λειτουργούν οι κληρικοί της Μητροπόλεως Ράσκας-Πριζρένης εν εξορία, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αρτεμίου.

___________

_____________

ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΚΛΗΡΟ;

Πολλοί διεφθαρμένοι ακόμα και ανώμαλοι προσπαθούν να φορέσουν το τιμημένο ράσο του ορθοδόξου κληρικού. Oι ορθόδοξοι χριστιανοί που τους ξέρουν δεν ενημερώνουν τον καλό μητροπολίτη και δεν χρησιμοποιούν το όπλο που τους δίνει η Ορθόδοξη Εκκλησία για να φωνάξουν ανάξιος· έτσι μπαίνει πολύ σαβούρα στην Εκκλησία. Ποιός φταίει γι’ αυτό; Εμείς οι λεγόμενοι ορθόδοξοι χριστιανοί που αδιαφορούμε.

Υπάρχουν και καλοί, που ξεκινούν με κάποιον ζήλο, αλλά στην πορεία μπερδεύονται, τους σκλαβώνουν τα πάθη τους και γίνονται αγνώριστοι. Πρέπει όμως να γνωρίζουμε ότι ο σατανάς πολεμάει περισσότερο τους κληρικούς, γιατί αν αυτοί πέσουν, συμπαρασύρουν στην πτώση τους και τους χριστιανούς.

ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ;

  • Γιατί επιτρέπει τους κακούς να εμφανίζονται ως εκπρόσωποί του;
  • Για την αδιαφορία των ορθοδόξων χριστιανών και για την αδράνεια και την δειλία των ηθικών επισκόπων.

Ο πιστός ορθόδοξος λαός που είναι φύλακας της Ορθοδόξου πίστεως πρέπει να αγωνίζεται για την κάθαρση της Εκκλησίας και αν ο Θεός δει τον αγώνα των πιστών θα επέμβει.

  • Έχουμε πρόσφατο παράδειγμα τον Αττικής Παντελεήμονα. Τον είδαμε από τον δεσποτικό θρόνο και από τις πρώτες έδρες των  οικουμενιστών, παρ’ όλο που είχε την υποστήριξη του πατριάρχη Βαρθολομαίου, να καθαιρείται, να φοράει χειροπέδες, και να καταλαμβάνει ένα κελί στον Κορυδαλλό. (Βέβαια και οι άγιοι μπήκαν στις φυλακές και βασανίστηκαν, αλλά όχι για καταχρήσεις, αλλά από αγάπη στο Χριστό).
  • Οι μοναχές που κατήγγειλα τον δεσπότη τους για καταχρήσεις έκαναν θεάρεστο έργο. Αν έλεγαν· είναι δεσπότης και δεν πρέπει να μιλήσουμε, ο Παντελεήμων θα αλώνιζε ακόμη στην Αθήνα. Θα διεκδικούσε και αρχιεπίσκοπο θρόνο, γιατί όχι και πατριαρχικό σαν τον Ειρηναίο της Σερβίας. Οι σκοτεινές δυνάμεις θα έριχναν  άφθονο χρήμα για να εξαγοράσουν αρχιερατικές συνειδήσεις.
  • Η σαβούρα πρέπει να φύγει από την Εκκλησία και αυτό θα το κάνουν οι καλοί ιεράρχες μας σε συνεργασία με τους πιστούς χριστιανούς, πριν είναι αργά.

Οι κακοί και διεφθαρμένοι επίσκοποι επειδή δεν έχουν ηθικά όρια αναρριχώνται με κάθε τρόπο στα μεγάλα αξιώματα για να αλώσουν την Ορθόδοξη Εκκλησία από μέσα.

ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Ο ΘΕΟΣ;

Για τις αμαρτίες μας. Τέτοιοι που είμαστε, δεν μας χρειάζονται καλύτεροι επίσκοποι.

Για να παντρεύουν ανθρώπους και να κηδεύουν αυτοί κάνουν.

Αν ζητήσουμε το έλεος του Θεού και γίνουμε καλύτεροι χριστιανοί, θα στείλει ο Θεός αγίους επισκόπους. Γιατί όπως ελεγε ο Γέροντας επίσκοπος Φλωρίνης π. Αυγουστίνος· «Ούκ εκλείψουσι τη Ορθοδόξω Εκκλησία στρατιώται.


     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.