Αυγουστίνος Καντιώτης



MHNYMATA ΠOY ΠAΡAΛABAME

date Οκτ 21st, 2011 | filed Filed under: ΜΗΝΥΜ. ΠΑΡΑΛ. ΠΡΟΩΘ.

______

___

Οι καταλήψεις, η παρέλαση και το ΟΧΙ των μαθητών

Οι μαθητες λενε ΝΑΙ στην παρελαση

Θα πουν, ομως, ΟΧΙ στους εκπροσωπους μιας πολιτειας που τους εμπαιζει

σημαια -ΑγgΣτη φετινή παρέλαση κανείς μαθητής δε θα γυρίσει το κεφάλι του στους επισήμους.

Θα τους γυρίσουν την πλάτη.

γράφει ο Σωτήρης Αθηναίος (24grammata.com)
Ο Νίκος είναι μαθητής της Γ΄ Λυκείου σε κάποιο Δημόσιο Λύκειο της Αττικής. Μου αρέσει να συζητώ μαζί του, γιατί είναι από τα παιδιά που έχουν άποψη, σωστή ή λανθασμένη δεν έχει καμία, απολύτως, σημασία. Σημασία έχει ότι εκφράζει μια άποψη. Ο Νίκος συμμετέχει ενεργά στις καταλήψεις, ξενυχτά στο σχολείο όχι από μαθητικό χαβαλέ αλλά γιατί πιστεύει, με το πάθος ενός 17χρονου, ότι αδικείται. Δεν ξέρει πως να αντιδράσει, αλλά ξέρει ότι αδικείται. Τσαντίζεται, όταν τον αποκαλούν Τσίπρα Junior. Αυτός, λέει, δεν είναι πολιτικός. Το πρόβλημα του είναι ότι δεν ξέρει τι είναι (και πως θα μπορούσε να ξέρει στα 17 του χρόνια) αλλά επιμένει ότι ξέρει τι είναι αυτό που δε θέλει να γίνει».
– “ένα κάκιστο σχολείο ειναι δεκάδες φορές καλύτερο από ένα κλειστό σχολείο” του εξηγώ και κουνάει το κεφάλι του.
– “Εδώ και δεκαετίες προσπαθείτε και καμιά γενιά μαθητών ποτέ δεν καταφέρε τίποτα (απολύτως τίποτα)”, του ξαναλέω και αυτός ξανακουνά το κεφάλι του με τον τρόπο που μόνο ένας 17χρονος ξέρει να το κουνάει.
– “η ματαιότητα του πράγματος ισχύει και για σας” μου λέει, “τόσες δεκαετίες επαναλαμβάνετε το ίδιο κήρυγμα και δεν καταφέρατε τίποτα (απολύτως τίποτα)”, μου απαντά με το δυναμισμό του ανθρώπου, που ανακάλυψε το νόημα της ζωής.
Ο Νίκος δε μιλά για ώρα, ούτε το κεφάλι του κουνάει πλέον. Σαν κάτι να θέλει να πει, αλλά δεν είναι σίγουρος, αν πρέπει να το πει. Οταν, επιτέλους, αποφασίζει να μιλήσει, μου εξομολογείται ένα μεγάλο μυστικό του. Φέτος θα είναι η πρώτη φορά που θα συμμετέχουν, αυτός και η τάξη του, στη μεγάλη γιορτή του ΟΧΙ, λέγοντας το δικό τους ΟΧΙ σε ό,τι αυτοί θεωρούν σάπιο και ψεύτικο.
Την ώρα, λέει, που θα φτάσουν μπροστά από τους επισήμους, μιας πολιτείας, που όχι μόνο δεν τους υπολογίζει και δεν τους ακούει αλλά τους κοροϊδεύει από πάνω, αυτοί θα γυρίσουν το κεφάλι τους επιδεικτικά προς την αντίθετη κατεύθυνση.
Θα τιμήσουν (με τη συμμετοχή τους) το συμβολισμό της παρέλασης, θα συνταχθούν πίσω από τη Σημαία, αλλά θα γυρίσουν το κεφάλι αριστερά, αντίθετα από τους επισήμους. Θα χαιρετίσουν τους γονείς τους, που πλήρωσαν για τα βιβλία τους αλλά αυτά δεν έφτασαν, ακόμα στο σχολείο. Θα χαιρετίσουν τούς παππούδες τους, που παρά τη μειωμένη σύνταξη τους συνεισφέρουν ακόμα για τα έξοδα της “Δωρεάν” Παιδείας τους. Αυτοί, τουλάχιστον, το αξίζουν. για περισσότερα, διαβάστε στο 24grammata.com
Θέλουν να γυρίσουν την πλάτη τους σε ό,τι τους έφερε μέχρι εδώ και θα απαξιώσουν, όσους συστηματικά τους απαξιώνουν. Θα τους δείξουν, λέει, ότι τα αύριο δε θα έχει καμία επιείκεια για τους πολιτικούς, ή τους πολιτικάντηδες, όλων των κομματικών αποχρώσεων, που οδήγησαν σε τούτα τα αδιέξοδα τις τοπικές κοινωνίες αλλά και όλη την επικράτεια.
Θέλουν να γυρίσουν το κεφάλι τους και να χειροκροτηθούν από γονείς και παππούδες.
Θέλουν να δείξουν ότι οι Έλληνες για άλλη μια φορά, στα δύσκολα, θα βρεθούν ενωμένοι
Μου τα λέει όλα αυτά, για να σας τα μεταφέρω (και εσείς, με τη σειρά σας, να διαδώσετε με κάθε τρόπο αυτό το μήνυμα) Όσα πιο πολλά σχολεία το εφαρμόσουν, τόσο μεγαλύτερη δικαίωση θα νοιώσουν και μόνο τότε θα αποδειχθεί ότι μπορούν διεκδικήσουν κάτι δίχως να καταφεύγουν, πάντα, στις ανούσιες σχολικές καταλήψεις.
Δεν του απάντησα. Άλλωστε, εδώ και δεκαετίες, οι μεσήλικες δεν απαντούν στους νέους (ψελλίζοντας ένα “που να σου εξηγώ τώρα…”). Φέτος, όμως, θα παραβρεθώ και εγώ στην παρέλαση. Θα σταθώ απέναντι από τους “επισήμους”, τις διεφθαρμένες Αρχές μιας διεφθαρμένης κοινωνίας (όπως λέει ο Νίκος), και θα χειροκροτήσω με υπερηφάνεια τον Νίκο και την παρέα του να γυρίζουν τις πλάτες τους όχι στην παρέλαση αλλά στους εκπροσώπους μια πολιτείας που τους γεμίζει οργή και απογοήτευση. για περισσότερα διαβάστε στο 24grammata.com
Αν, μάλιστα, μάθω ότι αυτή η στάση είχε πανελλαδική αποδοχή και ότι οι καθηγητές βοήθησαν, με τον τρόπο τους, και ότι οι γονείς χειροκρότησαν υπερήφανα τη στάση των παιδιών τους,
τότε έχουμε δικαίωμα να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον μακριά από την στειρότητα των καταλήψεων και της απραξίας.
Ραντεβού στην παρέλαση για να χειροκροτήσουμε τα παιδιά μας, δίχως αρχηγούς και καθοδηγητές


Διαδώστε, με κάθε τρόπο, αυτό το μήνυμα.

για περισσότερα, διαβάστε στο 24grammata.com

959

Η Αλήθεια να λέγεται…

Του Νικολάου Πανταζή

ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΤΑ ΟΧΙ

Διάφορες φοβίες μας περιζώνουν  όλους. Μη γίνει το αναπάντεχο, μη χάσω αγαπημένα πρόσωπα, μην απολεσθούν οι μπίζνες και χάσω τα λατρεμένα μου λεφτά, μην επέλθει οικονομική κρίση παντού, μη ξεσπάσει πόλεμος, μήπως αυτό, μήπως εκείνο… και άλλες τόσες αναρίθμητες φοβίες και ανομολόγητες ανασφάλειες να μας «κοψοχολιάζουν»…

Η τραγική αλήθεια είναι πως η βαθύτερη αιτία και ρίζα του γενικού κακού και της κρίσης που καταδυναστεύει την Ελλάδα είναι η πρόδηλη καλπάζουσα αθεϊα και απιστία σε όλα τα επίπεδα. Κρίση στην οικονομία, στην οικογένεια, στα ήθη, στις αξίες, στην ποιλιτική, στην κοινωνία. Με μαθηματική ακρίβεια προσδιορίζονται πάντα οι τραγικές συνέπειες αυτής της συλλογικής μας αποστασίας. Ο ξεπεσμός μας δεν έχει προηγούμενο. Βλέπεις, ξεχνάμε εύκολα όχι μόνο τον Θεό, αλλά και την ιστορία μας και για αυτό είμαστε καταδικασμένοι να την ξαναζήσουμε…

  • * Ξεχνάμε το ΟΧΙ που ηρωϊκά εμπεριέχει το «μολών λαβέ» του Λεωνίδα και το «Ίτε παίδες Ελλήνων» που διέσωσε ο Αισχύλος (κάτι που συνήθιζε να επαναλαμβάνει με ξέχωρο πάθος και φλόγα ιερή ο Αγιος Γέροντάς μας, Μητροπολίτης Αυγουστίνος).
  • * Ξεχνάμε το ΟΧΙ που είπαν οι Απόστολοι στους ισχυρούς της γης και οι μυριάδες Μάρτυρες στην ειδωλολατρεία.
  • * Ξεχνάμε το ΟΧΙ των Αγίων Πατέρων στις πλάνες και τις διάφορες καταστρεπτικές αιρέσεις.
  • * Ξεχνάμε το ΟΧΙ του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στους βάρβαρους ισλαμιστές κατακτητές.
  • * Ξεχνάμε το ΟΧΙ του Μεγάλου, Ιερού Φωτίου στις ύπουλες απαιτήσεις του Πάπα και του Αγίου Επισκόπου Εφέσου Μάρκου του Ευγενικού, στην δόλια και δούρεια υποδούλωση του Βατικανού.
  • * Ξεχνάμε το ΟΧΙ του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού επί της κυριαρχίας των Εβραίων, εναντίον των αντιχρίστων και πάντων των βλασφήμων.
  • * Ξεχνάμε το πανίσχυρο ΟΧΙ των ηρώων αγωνιστών του 1821, των Σουλιωτών, του Κολοκοτρώνη και του Παπαφλέσσα εναντίον της απειλής της τουρκοκρατίας και ισλαμοποίησης της Ευρώπης (βλ. της γης).
  • * Ξεχνάμε το πανένδοξο τιτάνιο ΟΧΙ του πανεντίμου πρωτεργάτη του Μακεδονικού Αγώνα Παύλου Μελά (που θα’ πρεπε στο άκουσμα και μόνο του ονόματός του να συκωνόμαστε όλοι όρθιοι) και των ατρόμητων χρυσαετών Μακεδονομάχων, το οποίο ΟΧΙ επεκτείνεται κατάμουτρα στα σκοτισμένα πρόσωπα των Σκοπιανών, το οποίο μάλιστα ΟΧΙ αναπληρώνει την αηδιαστική δειλεία των σημερινών ρεζιλεμένων πολιτικών όχι να βροντοφωνάξουν μα ούτε καν να ψιθυρίσουν ένα ισχνό τρεμάμενο όχι, ενώ είναι εντεταλμένοι από τον ελληνικό λαό που τους ψήφισε να το κάνουν…
  • * Ξεχνάμε το ΟΧΙ του 1940, του Κυβερνήτη Ιωάννη Μεταξά που εξέφραζε ακριβέστατα την κατασυντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού, και τους χιλιάδες πεσόντες ἠρωες που ανάμεσἀ τους δεν υπήρχε ούτε ένας άθεος και ήταν όλοι τους πιστά τέκνα της Εκκλησίας με εικόνες, σταυρούς και την Υπέρμαχο Στρατηγό Παναγία να τους ευλογεί, να τους σκεπάζει και να τους εκγυάται την Νίκη.

Είναι πολύ συγκινητικό και βαρυσήμαντα ιστορικό αυτό που δήλωσε ο διάσημος Λόγιος και Δημοσιογράφος Σπύρος Μελάς: «Από αυτό το καμπαναριό της Μεγαλόχαρης αντιλάλησε ως τα πέρατα του Ελληνισμού η καμπάνα του εθνικού συναγερμού, όταν ο Ιταλός, αφήνοντας τον ακήρυχτο πόλεμο, ήρθε στις φανερές εχθροπραξἰες. Ο Σεπτός Ναός της Παρθένου στάθηκε το ψυχικό στρατηγείο του Έθνους. Μία Θεία Κόρη στρατηγεύει πάντα στους μεγάλους πολέμους των Ελλήνων. Η Αθηνά παράστεκε τους ήρωες στην Ιλιάδα. Τα στρατεύματα και τα καράβια μας, στο αγώνα τούτο της λευτεριάς, η Μεγαλόχαρη της Τήνου…».

Ο πόλεμος δεν ήταν για να απλώσουμε με πονηριά οποιαδήποτε σύνορα η χωρικά μας ύδατα αλλά για να αμυνθούμε την επιτιθέμενη Χριστιανική Ορθόδοξη Πατρίδα. Και η άμυνα αυτή επιτεύχθηκε χάρι σε υψηλά ιδανικά, την Αγία Ορθόδοξη Πίστη και τον Ελληνισμό.

  • * Ξεχνάμε το ΟΧΙ των Χριστιανών Ελληνοπαίδων εναντίον των Γερμανών, των Ναζί και του Χίτλερ.
  • * Ξεχνάμε το ΟΧΙ που είπαν ενάντια στην Βρετανική αποικιοκρατία, η ΕΟΚΑ και τα πολύ πιστά Ορθόδοξα, πνευματικά παιδιά του 1955-59, που διάβαζαν την Καινή Διαθήκη με φλόγα ιερή μέσα από τη φυλακή και κοινωνούσαν των Αχράντων Μυστηρίων πριν απαγχονιστούν.
  • * Ξεχνάμε λοιπόν το προαιώνιο και ιερό τρίπτυχο: Πίστη, Πατρίδα, Οικογένεια.

Ο Μέγας Ιστορικός, Βυζαντινολόγος Βρετανός, Σερ Στήβεν Ράνσιμαν καταγράφει απερίφραστα και οριοθετεί άφοβα: «Αυτό το ΟΧΙ διαφύλαξε την ενότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας και όταν η Εκκλησία επιβιώνει τότε επιβιώνει και ο Ελληνισμός». Διότι αυτά τα δυό πάνε μαζί και είναι παντρεμμένα αδιάζευτκα από τον Θεό στον αιώνα τον άπαντα.

Ο σοφότατος και Θεολογικότατος μακαριστός π. Γεώργιος Φλωρόφσκυ έγραψε, απευθυνόμενος σε όλες τις φυλές της γης, πως «για να γίνουμε πραγματικοί Χριστιανοί πρέπει να γίνουμε περισσότερο Έλληνες»!

Σήμερα όμως, τί γινεται; Τα θυμόμαστε αυτά τα ΟΧΙ ή τα κρατούμε έστι, εθιμοτυπικά; Διδασκόμαστε και εμπνεόμαστε από αυτά; Αμφιβάλλω, εάν παραστεί ανάγκη, πόσοι νέοι έλληνες του εξωτερικού σήμερα, θα ανταποκριθούν σ’ ένα κάλεσμα πολέμου κάτω από τα ίδια αυτά ιδανικά… Όπως ακριβώς προφήτεψε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός: «Τα άθεα γράμματα θα καταστρέψουν τον κόσμο!»

Αυτή η κατάρα της αθεϊας, ξεκινά από την μήτρα, χαϊδεύεται από την κούνια, εξελίσσεται στο σχολείο, διαδραμαρίζεται στην κοινωνία, επιβραβεύεται από τον κόσμο και βλέπουμε σήμερα τα ανατριχιαστικά, καταστρετπικά της αποτελέσματα. Οι σοκαριστικές ειδήσεις καθημερινά, οι παγκόσμιες αναταραχές, το οργανωμένο έκγλημα και η μάστιγα των ναρκωτικών, είναι όλα καρποί και παράγωγα της αθεϊας. «Χωρίς Χριστό όλα επιτρέπονται». Οι ανθρώπινοι νόμοι αποδεικνύονται όχι μόνο ανεπαρκής και ανίκανοι αλλά και παράλογοι, υποταγμένοι πάντα στα δικηγορίστικα συμφέροντα.

Ακόμη και μέσα στους κόλπους της Εκκλησίας, η αθεϊα μεταφράζεται σε εκκοσμίκευση και η μόνη πρόοδος πολλών εκπροσώπων του Χριστού είναι ο επάρατος μοντερνισμός τους και η υποταγή τους στις επιταγές του κράτους, του χρήματος και τις φιλοδοξίας. Αντί να είναι χειραγωγοί Χριστού, μας χειραγωγούν στο σύστημα του Οικουμενισμού. Οι παρελάσεις δεν είναι πλέον μαθητικές η στρατιωτικές αλλά πολιτικές. Το μικρό υπόλοιπο αυτών που πιστεύουν και κρατούν γερά τις παραδόσεις και φυλάγουν ακοίμητοι πενυματικές Θερμοπύλες, θυσιάζονται στο βωμό του φανατισμού η του παρεκκλησιαστικού χώρου. Είναι και αυτό μια  μικρή μορφή μαρτυρίου και μιας αναγκαίας βαπτισμιακής ομολογίας.

Ο υπόλοιπος κόσμος επιδιώκει την πρόοδο, την ευημερία, τις ανέσεις, τις απολαύσεις, το χρήμα, τη δύναμη, τη δόξα, όλα για την αίσθηση της ελευθερίας, ανεξαρτησίας και της σιγουριάς που τους παρέχουν. Οταν αποκτηθούν όλα αυτά, τότε αυτόματα γεννιέται και η θηριώδης, αδάμαστη φοβία της πιθανής απώλειας του πλούτου. Επέρχεται πλέον η φθοροποιός και θανατοποιός ανασφάλεια για διασφάλιση και διατήρηση αυτής της ευδαιμονίας. Καί τότε πάλι φτού κι’ από την αρχή, ο φαύλος κύκλος της φιλαυτίας και του εγωκεντρισμού.

Ορθοδοξία όμως σημαίνει Χριστοκεντρισμός. Με τον Χριστό, δεν υπάρχουν ανασφάλειες και φόβοι, και εάν υπάρχουν κάπου, δεν υπάρχει πραγματική απαλλαγή των παθών. Αυτό οι άθεοι, όχι μόνο δεν μπορούν να το κατανοήσουν αλλά και κατά βάθος το ζηλεύουν. Στους συνειδητούς πιστούς Ορθοδόξους, η ασφάλεια, η σιγουριά και η γαλήνη είναι αυθύπαρκτες, η άγκυρα της ελπίδας βέβαιη, και ο θυερός της πίστεως παντοδύναμος. «Πάντα ισχύω εν τω ενδυναμούντι με Χριστώ» (Φιλιπ. 4, 13).

959

EΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Αλλάζουμε καταναλωτικές συνήθειες – Ενισχύουμε την Ελλάδα

Στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει η πατρίδα μας, ένα σημαντικό βήμα προς την προσπάθεια στήριξης της ελληνικής παραγωγής και της οικονομίας της χώρας είναι η κατανάλωση ελληνικών προϊόντων. Όταν λέμε ελληνικό προϊόν εννοούμε αυτό που παράγεται στην Ελλάδα.
Ας δούμε με απλά λόγια πως γίνεται αυτό :
Όταν αυξάνεται η ζήτηση ενός προϊόντος, αντίστοιχα αυξάνεται η παραγωγή του, πράγμα που σημαίνει πραγματοποίηση επενδύσεων στην παραγωγή. Αυτό δημιουργεί όχι μόνο αύξηση των θέσεων εργασίας στην συγκεκριμένη επιχείρηση, η οποία το παράγει, αλλά αύξηση της ζήτησης και σε προϊόντα και υπηρεσίες που σχετίζονται με την παραγωγή του συγκεκριμένου προϊόντος. Έτσι τονώνεται η απασχόληση, τόσο στον πρωτογενή και τον δευτερογενή τομέα της οικονομίας, αλλά και στις υπηρεσίες. Συνάμα η ισχυροποίηση των ελληνικών επιχειρήσεων, πέραν των αυξημένων εσόδων προς το κράτος, τους δίνει τη δυνατότητα να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικές και ικανές να αναπτύξουν εξαγωγική δραστηριότητα, πράγμα ιδιαίτερα ωφέλιμο για την εθνική οικονομία.
Από την άλλη πλευρά όταν αγοράζουμε εισαγόμενα προϊόντα, συνήθως πολυεθνικών εταιρειών, φεύγουν τα χρήματα μας στο εξωτερικό, ενισχύοντας τις αντίστοιχες ξένες οικονομίες, ενώ περιορίζεται ο τζίρος των δικών μας επιχειρήσεων. Το τελευταίο σημαίνει περιορισμό της ζήτησης άρα και της παραγωγής, συνεπώς λιγότερες θέσεις εργασίας, δηλαδή πτώση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων. Συγχρόνως σημαίνει λιγότερα έσοδα για το κράτος και τελικά εξάρτηση από τα ξένα κεφάλαια, τους πικρούς καρπούς της οποίας βιώνουμε σήμερα όλοι οι Έλληνες.
Το 2009 οι εισαγωγές προϊόντων στη χώρα μας ήταν τριπλάσιες των εξαγωγών. Σύμφωνα με μελέτες η υποκατάσταση του 20% των εισαγομένων προϊόντων με ντόπια σημαίνει  σχεδόν 10 δις ευρώ το χρόνο επιπλέον στην ελληνική οικονομία. Άρα περίπου το κόστος 600.000 νέων θέσεων εργασίας.
Πως όμως θα αναγνωρίζουμε τα ελληνικά προϊόντα; Κάθε προϊόν διαθέτει ένα κωδικό (barcode GS1) το οποίο χορηγείται στην επιχείρηση παραγωγής ή εμπορίας του προϊόντος από έναν αρμόδιο φορέα. Ο φορέας αυτός είναι για την ελληνική επικράτεια ο «ελληνικός σύνδεσμος επιχειρήσεων για την διαχείριση των διεθνών προτύπων GS1 (GSI ASSOCIATION – GREECE), ο οποίος δεν είναι δημόσιος. Ο ανωτέρω οργανισμός χορηγεί στις εταιρείες που το ζητούν κωδικούς με το πρόθεμα 520 ή 521. Άρα οι κωδικοί αυτοί αφορούν εταιρείες οι οποίες έχουν έδρα στην Ελλάδα. Αυτό δεν σημαίνει υποχρεωτικά ότι το προϊόν παράγεται στην Ελλάδα. Μπορεί απλά να συσκευάζεται στην Ελλάδα, όπως για παράδειγμα εισαγόμενο ρύζι, το οποίο συσκευάζεται από μια αλυσίδα supermarket στην Ελλάδα. Όμως κι έτσι ένα τμήμα της τελικής μορφής του προϊόντος γίνεται στην Ελλάδα.
Επιπλέον δεν μπορεί κάποιος στην πλειοψηφία των περιπτώσεων να γνωρίζει την μετοχική σύνθεση των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα ώστε να υποθέσει αν κάποια κέρδη μένουν ή όχι σε ελληνικά χέρια.
Όποιος έχει δυνατότητα ας διερευνήσει περαιτέρω κάθε προϊόν διαβάζοντας ίσως τις πληροφορίες επάνω στην συσκευασία κάθε προϊόντος (όταν αυτές δεν προκαλούν σκόπιμα σύγχυση).
Οι άμεσα ενδιαφερόμενες ελληνικές επιχειρήσεις από την πλευρά τους, θα πρέπει να υιοθετήσουν και να ενισχύσουν αυτήν την επιβεβλημένη προσπάθεια, τόσο προβάλλοντας την όσο – και το ουσιαστικότερο – συμπιέζοντας τις τιμές κατά το δυνατόν, ώστε τα ελληνικά προϊόντα να εμφανίζονται ανταγωνιστικά σε σχέση με τα εισαγόμενα.
Εν κατακλείδι, εφ’ όσον ο κωδικός είναι συνήθως το μοναδικό μέσο αναγνώρισης του προϊόντος το οποίο διαθέτουμε, ας έχουμε κατά νου :
  • Αν δεν υπάρχει στον κωδικό το πρόθεμα 520 ή 521 το προϊόν σχεδόν πάντα δεν έχει καμιά σχέση με την Ελλάδα.
  • Αν υπάρχει, τότε σε πιθανότητα περίπου 95% παράγεται ή έστω συσκευάζεται στην Ελλάδα.
Ας γίνουμε πιο προσεκτικοί στην επιλογή των προϊόντων που καταναλώνουμε. Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη. Η Ελλάδα μας χρειάζεται σκεπτόμενους και ώριμους πολίτες.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΗΛΙΑΔΗΣ
μέλος της κεντρικής επιτροπής της πολιτικής παράταξης «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

http://www.koinwnia.com/2010-01-14-18-06-37/2010-02-10-16-11-27/economy/414

959

ΟΧΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ…!

Ἡ ἀντιστασιακή ἐπέτειος τοῦ Ἔθνους μας τῆς 28ης Ὀκτωβρίου 1940 ἐναντίον τοῦ Ἄξονος Παπισμοῦ – Σιωνισμοῦ μέ προκάλυμμα τή Γερμανία ἔχει φέτος γιά τήν Πατρίδα μας ἰδιάζουσα σημασία, γιατί οἱ σημερινές συνθῆκες εἶναι ἀπόλυτα ταιριαστές μέ τίς συνθῆκες τοῦ τότε.
Ὅμως, τό τραγικό εἶναι, ὅτι ἐνῶ οἱ ἐπικρατοῦσες σήμερα συνθῆκες ταιριάζουν ἀπόλυτα μέ τίς συγκυρίες τοῦ τότε –ρετουσαρισμένες, βέβαια, μέ τό σύγχρονο μακιγιάζ– ἀπουσιάζει, σχεδόν παντελῶς, ἀπό τόν λαό μας ἡ ἀντιστασιακή του δύναμη. Ἀπουσιάζει ἡ εἰδοποιός διαφορά τῆς Ἑλληνικῆς ψυχῆς, πού ἔκανε τήν Ἑλλάδα νά μήν πεθαίνη, ἀκόμη κι ἄν τά ἔθνη τήν καταδίκαζαν καί τήν ὁδηγοῦσαν σέ μυρίους θανάτους.
Τήν Ἑλληνική ψυχή, μέχρι χθές, δέν μποροῦσε νά τήν ἀπει¬λήση κανείς ἐπίγειος φόβος, γιατί ἦταν συνυφασμένη μέ τόν ἀθάνατο Χριστό καί γι’ αὐτό εἶχε καί ἀπόλυτη βεβαιότητα γιά τήν ἀθανασία της.
Σήμερα τά πράγματα ἔχουν ἀλλάξει. Τά Μνημόνια τοῦ 1940, πού εἶχε τό σθένος νά ἀρνηθῆ ὁ Μεταξᾶς –καθώς μέ στοι¬χεῖα ἀποδεικνύει ἡ κόρη του Λουκία, πνευματικό τέκνο τοῦ μεγάλου ἐκκλησιαστικοῦ ἀνδρός π. Ἐπιφανίου Θεοδωροπούλου– τά ὑπογράφουν μέ μεγάλη προθυμία οἱ σημερινοί πολιτικοί μας ἄρχοντες καί σπεύδουν νά πουλήσουν τόν Χριστό γιά νά λάβουν χρυσό!
Οἱ ἴδιοι Ἄξονες Βατικανό – Ντοῦτσε τότε, Βατικανό μέ Γερ¬μανό Πάπα καί αἰχμή τοῦ δόρατός του τήν Γερμανίδα Μέρκελ σήμερα, ζητοῦν τά πάντα ἀπό τήν χώρα μας γιά νά μᾶς κόψουν χάρτινα νομίσματα, σάν νά εἴμαστε ἐμεῖς ἀνίκανοι νά κόψουμε τά δικά μας χαρτονομίσματα, ὅπως κάναμε πάντοτε, τότε πού δέν εἴχαμε κανέναν ἀνάγκη.
Τότε, τό ’40 πού δέν ὑποκύψαμε, μᾶς ἀπείλησαν μέ πόλεμο, ἀλλά τότε πιστεύαμε στόν Χριστό καί στήν Παναγία μας. Ὁ Σταυρός πού προσευχήθηκε τό βράδυ ἐκεῖνο ὁ Μεταξᾶς γιά νά εἰπῆ τό ΟΧΙ, σώζεται μέχρι σήμερα σέ ἕνα πολύ πνευματικό Μοναστήρι. Καί τότε, τό ’40, ἀνέλαβε πάλι τόν ἀγῶνα ἡ Παναγία μας ὡς Ὑπέρμαχος Στρατηγός καί ἐνεφανίσθη πολλές φορές καί σέ πολλούς! Οἱ μάρτυρες τῶν γεγονότων αὐτῶν ζοῦν μέχρι τίς μέρες μας.
Σήμερα, ὅμως, τά δεδομένα ἔχουν ἀλλάξει. Οὔτε πολιτικοί μέ τό σθένος καί τήν Πίστη τοῦ ’40 βρίσκονται στήν Ἑλληνική Βουλή, οὔτε εἶναι σίγουρο ὅτι ἄν σέ ἕνα ἐνδεχόμενο πόλεμο ἐμφανισθῆ ἡ Παναγία μας οἱ στρατιῶτες μας θά τήν ἀναγνωρί¬σουν! Τόσο πολύ ἔχουμε ἀλλοτριωθεῖ, πού γίναμε ἀγνώριστοι καί στούς ἴδιους μας τούς ἑαυτούς!
Σήμερα, λοιπόν, μέ αὐτό μας τό κατάντημα, ἔχει γίνει πιά χει¬ρο¬πιαστή ἡ εὐθύνη ὅλων τῶν ἐκκλησιαστικῶν προσώπων καί ἰδιαιτέρως τῶν τιτλούχων τῆς Ἐκκλησίας. «Ὕπνος βαρύς στά μάτια μας ἁπλώνεται ὁλοένα» ἐνῶ τά πάντα σείονται καί χά¬νεται ἡ Ψυχή τῆς ψυχῆς μας. Κάποια ξεπετάγματα ἀπ’ τό βαρύ ὕπνο Ἐπισκόπων – Ποιμένων μεγιστοποιοῦν τήν εὐθύνη τους, ἀφοῦ οἱ ὀργισμένες ἐξάρσεις δέν ὁδηγοῦν πουθενά πέρα ἀπό τή δημιουργία ἐντυπώσεων σέ ἀφελεῖς.
Ἀλήθεια, πῶς πιστεύουν ὅτι θά ἀποτιναχθῆ ἡ πολιτική Χούντα τῆς Βουλῆς, ὅσοι πρίν λίγες μέρες παρώτρυναν τά νειάτα νά ἐξεγερθοῦν καί νά ἐπαναστατήσουν στό κατεστημένο; Μέ ἐπανάσταση ὅπλων ἤ μέ δικτατορία; Μέ ποιά δύναμη τά παιδιά θά παλέψουν τό Ὑπουργεῖο Παιδείας καί τή στυγνή του δικτατορία ὅταν οἱ ἴδιοι οἱ Ἱεράρχες τρέμουν καί χάνουν τά λόγια τους μπροστά στούς πολιτικούς; Μέ ἀρχιερατικούς ἐξορ¬κισμούς τοῦ κακοῦ καί ἐθνικές κορῶνες μπορεῖ νά ὑπάρξη ἀλλαγή, ἄν ἡ Ἐκκλησία δέν ἐκθρέψη πολιτικούς μέ τό ἀνόθευτο πνεῦμα Της, γιά νά ἀναλάβουν τή διακυβέρνηση τῆς Πατρίδος μας καί νά ἀναστήσουν τήν Ἑλληνική ψυχή;
Εἶναι ὥρα νά διερωτηθοῦν οἱ Ἱεράρχες μας –μόνοι μόνῳ Θεῷ- ἄν εἶναι ἀποφασισμένοι νά μετανοήσουν γιά τήν μέχρι σήμερα ποιμαντική τους, γιατί ἡ μετάνοια –ὅπως πρόσφατα ἐτόνισε ὁ Ἀρχιεπίσκοπός μας– εἶναι ἡ ἀρχή γιά τήν λύση τῶν προβλημάτων μας. Νά διερωτηθοῦν ἄν θέλουν, τελικά, πνευματικούς ἀνθρώ¬πους γιά πολιτικούς ἤ ἄν βολεύονται στήν ἄσκηση τοῦ λειτουργή¬ματός τους μέ τούς ἀμοραλιστές πολιτικούς. Νά διερωτηθοῦν, ἀρκε¬τοί Ἱεράρχες μας, τό γιατί ἔχουν στό περιβάλλον τους καί στίς ἐκκλησιαστικές Ὑπηρεσίες ἀνθρώπους κάθε ἄλλο παρά εὐ¬λα¬βεῖς καί ἀποφεύγουν, σάν μολυσμένους, ἀνθρώπους μέ ἦ¬θος καί μεμαρτυρημένη εὐσέβεια;
Ὁ λαός μας βγάζει συμπεράσματα. Ὅταν βλέπη Ἱεράρχες νά εὐνοοῦν διαπλεκομένους ἀνθρώπους καί ἀσχέτους μέ τήν πνευματική ζωή, παραδίδοντάς τους ἐκκλησιαστικές Ὑπηρεσίες ὑψίστης σημασίας καί ἐκκλησιαστική Διαχείριση, τότε ἀβίαστα συμπεραίνει ὅτι οἱ Ἱεράρχες αὐτοί ἐπιλέγουν, ἐνισχύουν καί συντάσσονται ἀπολύτως μόνο μέ πολιτικούς τῆς ἴδιας συνο¬μοταξίας.
Ὁ λαός συμπεραίνει, ὅτι οἱ πολιτικοί πού ἔχουμε τήν τε¬λευ¬ταία 50ετία δέν προέκυψαν τυχαῖα ἀλλά εἶναι ἀποτέλεσμα συνεργίας καί τῆς ἐκκλησιαστικῆς διοικήσεως!
Ἡ εὐθύνη εἶναι τεράστια. Μᾶς βαρύνει ὅλους. Πρῶτα τούς Ἐπισκόπους καί κα¬τό¬πιν ἐμᾶς τούς Πρεσβυτέρους πού κρατᾶμε τό στόμα μας κλειστό!
Εἴμαστε τό συνέδριο τῶν Ἐπισκόπων μας. Εἴτε τό θέλουν εἴτε ὄχι! Δέν εἴμαστε ὑπάλληλοι! Καί ὀφείλουμε μέ ἀφορμή τήν ἐθνική μας ἐπέτειο νά εἰποῦμε τό ΟΧΙ περαιτέρω! Νά εἰ¬ποῦ¬με μέ κάθε σεβασμό πρός τήν Ἱεραρχία μας ὅτι πρέπει νά πείση τόν λαό μας ὅτι ἀγαπᾶ τήν Ἀλήθεια καί ὄχι μόνο λόγια ἀληθείας. Μιά Ἱεραρχία πού δέν ἔχει κατορθώσει νά ἐπιβάλη τά ἔντυπα ψηφοδέλτια στίς ἀρχιεπισκοπικές καί ἐπισκοπικές ἐκλογές ἀλλά ἐξακολουθεῖ στόν 21ο αἰῶνα τή χειρόγραφη ψη¬φשּׁφορία, γιά νά ἐλέγχονται ποιοί Ἱεράρχες ψήφισαν ποιόν, οὔ¬τε μπορεῖ νά πείση τόν λαό, οὔτε μπορεῖ νά τοῦ προσφέρη αὐ¬τό πού πρα㬬ματικά χρειάζεται, ἰδίως σ’ αὐτές τίς ἐξαιρετικά δύσκολες μέρες!

π. Βασιλείου Ε. Βολουδάκη

«ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΕΥΛΟΓΙΑ» Ὀκτώβριος 2011
Ἀρ. Τεύχους 112

959

Προδοσία προ των πυλών: Η κυβέρνηση «σβήνει» δύο Στρατιές!

Aκάλυπτο από στρατιωτικές δυνάμεις μένει ολόκληρο το μέτωπο της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και της Ηπείρου με απόφαση της κυβέρνησης, κατόπιν εντολής της τρόϊκας, ενώ ετοιμάζονται και ανάλογες κινήσεις σε Αεροπορία και Ναυτικό. Την απόφαση ανέλαβε να την εκτελέσει το ΓΕΕΘΑ με πρόταση που υποβλήθηκε στα Επιτελεία με αντικείμενο την αναδιοργάνωση του Ελληνικού Στρατού.
Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με….
αποκλειστικές πληροφορίες του defencenet.gr το ΓΕΕΘΑ με έγγραφο που εστάλη στα επιτελεία ενημερώνει και προωθεί προς λήψη απόφασης μέχρι το τέλος του μήνα την κατάργηση της Α’ Στρατιάς και του Α’ Σώματος Στρατού. Αποτέλεσμα αυτής της απόφασης θα είναι η διατήρηση μόνο του Δ’ Σώματος Στρατού, της ΑΣΔΕΝ και του Γ’ Σώματος Στρατού (NDC-GR) το οποίο ούτως ή άλλως λειτουργεί ως ΝΑΤΟικο Στρατηγείο.
Πρακτικά ο ελληνικός Στρατός δεν θα διαθέτει επιχειρησιακό Στρατηγείο αφού θεωρείται ως πρακτικά αδύνατο να διοικείται από το Δ΄ Σώμα Στρατού και την ΑΣΔΕΝ.
Παράλληλα η πρόταση του ΓΕΕΘΑ περιλαμβάνει την σύνταξη μελέτης στο μέλλον για την κατάργηση του Β’ Σώματος Στρατού, ενώ προβλέπεται και η κατάργηση της ιστορικής 8ης Μεραρχίας Πεζικού στα Ιωάννινα, αφήνοντας μόνο την 9η Μεραρχία Πεζικού να διοικεί ολόκληρη την περιοχή της Ηπείρου και της Αν. Μακεδονίας.
Το έγγραφο που εστάλη από το ΓΕΕΘΑ έχει ημερομηνία 17 Οκτωβρίου και όπως αναφέρεται στόχος είναι οι προτάσεις αυτές να περάσουν μέχρι τις 24 Οκτωβρίου από το ΣΑΓΕ και μέχρι την 31 Οκτωβρίου από το ΣΑΜ.
Σημειώνεται, ότι όπως αποκαλύπτει η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί, το Α’ΣΣ έχει ως αποστολή όχι τότο την προστασία των συνόρων από τον Βορρά, όσο την προστασία αό αερομεταφερόμενες δυνάμεις του ενεργειακού κέντρου της χώρας που βρίσκεται στην Δυτική Μακεδονία! Και αυτό το΄Σώμα Στρατού το καταργούν! Είναι επικίνδυνοι ή όχι;
Αυτό όμως που δεν αναφέρεται στο έγγραφο είναι εάν στο μέλλον για λόγους ίσης μεταχείρισης θα χρειαστούν να καταργηθούν το ΑΤΑ και το Αρχηγείο Στόλου.
Προκαλεί εντύπωση η χρονική συγκυρία που λαμβάνονται οι αποφάσεις αυτές με την τουρκική στρατιωτική μηχανή στο απόγειο της ισχυροποίησης της και την τουρκική προκλητικότητα να ξεπερνά κάθε όριο και δεύτερον το επείγον του θέματος λές και η απόφαση αυτή έχει επιβληθεί κάτω από πιέσεις.
Είναι πραγματικά απίστευτο ότι μία τόση σημαντική απόφαση για το μέλλον της ασφάλειας της χώρας λαμβάνεται με τέτοια προχειρότητα και ότι δεν έγινε σε 20 χρόνια γίνεται μέσα σε 10 ημέρες.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.