Αυγουστίνος Καντιώτης



110.000 ευρω θα ξοδευτουν για την επισκεψη του Οικομεν. Πατριάρχη μονο απο την Περιφερεια Δ. Μακεδονίας!!!!

 ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ

ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΤΟΝ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ

ΣΥΜΦΟΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΥΛΟΓΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ

20.000 ευρω θα δοθούν απο την περιφερεια για εξοδα προβολης της 3ημερης επίσκεψης του πατριάρχη Βαρθολομαίου!!!!

ΕΝΑΣ ΠΑΚΤΩΛΟΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΘΑ ΞΟΔΕΥΤΕΙ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΟΣ

ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΑΠ’ ΟΠΟΥ ΠΕΡΝΑ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ!

Ποιοι δίνουν τέτοιες εντολές για να σπαταληθούν τόσο μεγάλα χρηματικά ποσά, του φτωχού Ελληνικου Δημοσίου;

Χρειάζεται ερώτημα; Τα αφεντικά του πατριάρχη Βαρθολομαίου!!!!!

Οι πιστοι χριστιανοι που θα τον υποδεχθούν, στο πρόσωπό του θα τιμήσουν την αίρεση και την πανθρησκεια που εκπροσωπεί και όχι την Ορθοδοξία

Η φτωχεια θελει «γαλαντομίες»

To ποσό των 110.000 ευρώ ενέκρινε και θα ξοδέψει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ως… συμμετοχή για τις δαπάνες που έχουν σχέση με την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου την ερχόμενη εβδομάδα στην Κοζάνη, όπου θα εγκαινιάσει το ανακαινισμένο Επισκοπείο της Μητρόπολης Σερβίων και Κοζάνης. Κι αυτό όταν για την αποκατάσταση του Επισκοπείου η περιφέρεια έχει ξοδέψει ήδη το ποσό των 320.000 ευρώ. Η έγκριση της δαπάνης των 110.000 ευρώ έχει γίνει με τρεις διαφορετικές αποφάσεις και έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην Κοζάνη. Και αυτό όταν η περιοχή τους είναι η αρνητική πρωταθλήτρια στην ανεργία πανελλαδικά. Η Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τα σημερινά επίσημα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας για το α’ τρίμηνο του 2012, εμφανίζεται να κατέχει το δυσθεώρητο ποσοστό ανεργίας 28,5%, υψηλότερο από κάθε άλλη περιφέρεια της χώρας! Ως συμμετοχή στις δαπάνες της επίσκεψης του Πατριάρχη ο «γαλάζιος» περιφερειάρχης Γ. Δάκης ενέκρινε χωριστά τα ποσά των 60.000, των 20.000 και των 30.000 ευρώ.Το πρώτο για δαπάνες μετακίνησης, φιλοξενίας, παράθεση δείπνου, προσφορά αναμνηστικών δώρων, τηλεοπτική κάλυψη (;) μετακίνησης εκπροσώπων (;)….(Ethnos.gr)

  • Παραθέτουμε αποσπάσματα και βιντεο από την ιστοσελίδα:

kozan.gr: Έντονες αντιδράσεις και από τον πολιτικό κόσμο της περιοχής για τις δαπάνες της Περιφέρειας για την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη – Τι λένε Κύρινας, Κατσαούνης και Καραμπατζιάς(Βίντεο)

  • ΣΧΟΛΙΟ
  • Ο/Η ΚΩΣΤΑΣ λέει:
  • 25 Ιουνίου 2012 στις 01:25
  • ΝΤΡΟΠΗ…ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ Κ ΑΥΤΟΙ ΞΟΔΕΒΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΜΕ 400 Κ 500 ΕΥΡΩ

ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

ΑΛΛΑ ΤΩΝ ΜΕΓΙΣΤΑΝΩΝ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΜΩΝΑ

……..Η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην περιοχή έχει εγείρει μέγα πολιτικό ζήτημα. Και απ’ ότι φαίνεται όχι αδίκως. Τα έξοδα που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν ξεφεύγουν από κάθε λογική, ενώ αν διαβάσει κανείς και το πρόγραμμα φιλοξενίας από τους τοπικούς άρχοντες θα νομίσει πως ο Πατριάρχης έρχεται στην περιοχή για να φάει και μόνο. Πιστεύω πως ο ίδιος δεν ευθύνεται για την επιλογή του συγκεκριμένου προγράμματος, αλλά ξέρετε στην Ελλάδα πάσχουμε χρόνια τώρα από ένα περίεργο σύνδρομο που έχει να κάνει με το «καλό μας πρόσωπο». Τα 110.000 που ενέκρινε η Περιφέρεια ξεφεύγουν από κάθε λογική και σίγουρα αποτελούν πρόκληση σε εποχή οικονομικής κρίσης.

Προκλητικά γεύματα, δώρα μεγάλης αξίας και αρκετές χιλιάδες ευρώ για «τηλεοπτική κάλυψη» που ακόμα δεν μάθαμε ποιος θα την κάνει και με τι μέσα. Ούτε το EURO να κάλυπτε…

Και ας πούμε πως Πατριάρχης είναι αυτός, άντε του κάνουμε και από ένα γεύμα τρεις διαφορετικοί φορείς. Η λίστα των καλεσμένων που αγγίζει τα 150- 300 άτομα σε πολλές των περιπτώσεων με ποια κριτήρια καθορίζεται; Θα ήθελα πολύ να δω αυτές τις λίστες των καλεσμένων, που αν φανταστώ το τι εκπροσωπούν, σίγουρα θα βρω διάφορους που επί 2 χρόνια τώρα είναι κρεμασμένοι στα κάγκελα για το κακό μνημόνιο και την ακόμα χειρότερη τρόικα.

Νομίζω πως όσοι από τους προσκεκλημένους έχουν ακόμα μέσα τους μια αίσθηση ευθύνης απέναντι στην κοινωνία που ζητά από το πολιτικό σύστημα και τους λειτουργούς του κράτους να περιορίσουν κάθε είδους παράλογη δαπάνη, δεν πρέπει να δώσουν το παρόν σε αυτά τα γεύματα. Δε θα απαξιώσουν τον Πατριάρχη, τον οποίο όλος ο λαός της περιοχής θα υποδεχτεί με όλες τις τιμές εκεί που πρέπει και όπως αρμόζει σε έναν θρησκευτικό ηγέτη. Θα απαξιώσουν τις παράλογες λογικές και απαιτήσεις κάποιων που νομίζουν ακόμα πως μπορούν να «πίνουν και να τρώνε» στην υγειά των κορόιδων.

(Απόσπασμα απο άρθρο Kozan.gr Ο «Σαββατοκύριακος»: Τα γεύματα, ο Φούχτελ, οι αρχαίοι Έλληνες και οι «Ανεξάρτητες» δηλώσεις

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ Σ’ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ

ΚΑΒΑΛΑ

Δείπνο 3.500 ευρώ για τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Καβάλα – Σε περίοδο λιτότητας και κρίσης

Και τους 70 συνδαιτυμόνες, αρχές και προσκεκλημένους
Εγκρίθηκαν τα κονδύλια από την Περιφέρεια Aν. Μακεδονίας Θράκης
Στα αθέατα της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη Κων/πόλεως κ. Βαρθολομαίου που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη τις επόμενες μέρες στην Καβάλα κηρύσσοντας την έναρξη διαχριστιανικού συνεδρίου Παύλος-Φίλιπποι, δύο χιλιετίες, το ευρωπαϊκό όραμα του αποστόλου των «Εθνών» και μετέχοντας στα εγκαίνια του συνεδριακού Κέντρου στη Λυδία Καβάλας εντάσσεται η αποκάλυψη του «Χ» ότι ένα από τα επίσημα γεύματα θα κοστίσει 3.500 ευρώ και θα καλύψει ανάγκες 70 συνδαιτυμόνων του.   Ο πατριάρχης δεν θα δοκιμάσει ούτε μια τοπική γεύση, αλλά θα προτείνεται σύμφωνα με τα έγγραφα που έχει στα χέρια της η εφημερίδα μας να φάει φιλέτο σολωμού, ψαρόσουπα μεσογειακή, φαγκρί ή συναγρίδα, μους γιαούρτι με ανανά, ή κακαβιά με χριστόψαρο και φιλέτο γλώσσας με κρέμα λάϊμ και σπαράγγια, γαρίδες ποσέ, με μηλόπιτα με κρέμα μαστίχας, συνοδεία κρασιού από 19-26 ευρώ τη φιάλη. Τα ερωτήματα φυσικά προς τους διοργανωτές κι όχι προς τον προκαθήμενο της ορθοδοξίας είναι: Που είναι οι τοπικές γεύσεις της περιοχής; Γιατί δεν κλήθηκε η κ. Σπανού που βραβεύτηκε για την τοπική κουζίνα της Καβάλας να υποδείξει μενού που να εμπεριέχουν το στοιχείο της νοστιμιάς της τοπικής κουζίνας και της γεύσης χωρίς να ξεφεύγει και σε οικονομικά μεγέθη.
Ο υψηλός φιλοξενούμενος απαιτείται κι επιβάλλεται να έχει την άριστη φιλοξενία μήπως όμως έτσι προκαλούμε σε εποχές λιτότητας, κρίσης και ανεργίας; Μήπως έπρεπε και για λόγους χριστιανικού συμβολισμού να ακολουθείτο δείπνο με την αγιορίτικη λιτότητα κι όχι να ακολουθηθεί η γνωστή πεπατημένη με γκουρμέ γεύματα σεφ από τα ακριβότερα ψάρια, πιάτα και κρασιά; Το τελικό «οκ» για το δείπνο υψηλών απολαύσεων στο ξενοδοχείο Λούσι δόθηκε από τον  αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αρχέλαο Γρανά, όπως αποδεικνύει το σχετικό έγγραφο που  δημοσιεύουμε με θέμα: « Έγκριση δαπάνης εν όψει της επίσκεψης της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητας του οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης».
Μελαχροινή Μαρτίδου

  • Ακριβή, για το λαό της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, αποδείχθηκε η πρόσφατη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βραθολομαίου στην περιοχή μας και συγκεκριμένα στην Καβάλα.
  • Ο κ. Βαρθολομαίος επισκέφθηκε την Καβάλα την Τετάρτη 18 Μαΐου [2011] και παρέστη σε δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Παύλου ενώ μετά το τέλος αυτής ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Γιαννακίδης, ο οποίος και τον υποδέχθηκε στην περιοχή του δώρισε μία ποιμαντορική ράβδο.
  • Δεν γνωρίζουμε σε τι επίπεδα τιμών κυμαίνονται οι ποιμαντορικές ράβδοι όμως η τιμή της συγκεκριμένης μάλλον ήταν ιδιαίτερα «αλμυρή» για τα οικονομικά δεδομένα της χώρας μας καθώς σύμφωνα και με την υπ’ αριθμόν 03/1793/17-6-2011 απόφαση της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας αυτή κόστισε 1.400 ευρώ.
  • Εκτός της ποιμαντορικής ράβδου, η Π.Ε. Καβάλας προμηθεύτηκε επίσης και 200 πάνινες τσάντες, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για την τοποθέτηση δώρων και οι οποίες κόστισαν άλλα 1.450 ευρώ.
  • Σύνολο μέχρι στιγμής 2.850 ευρώ, στα οποία αν υπολογίσουμε το κόστος των δώρων που τοποθετήθηκαν στις τσάντες αυτές καθώς και τα έξοδα διανομής, παράθεσης γεύματος κλπ καταλαβαίνουμε όλοι ότι η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη μας στοίχισε λίγο ακριβά.
  • (Απο «ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ»

 

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.