Αυγουστίνος Καντιώτης



MHNYMATA

date Ιούλ 16th, 2012 | filed Filed under: ΜΗΝΥΜ. ΠΑΡΑΛ. ΠΡΟΩΘ.

«Ο Θεός δεν θα σου έστελνε αυτό το μωρό για να σε αφήσει να χαθείς»: το θαύμα στην εγκυμοσύνη μιας Ρουμάνας μητέρας

LifeSiteNews.com / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Ο σύζυγος της Daniela Popa (Ντανιέλα Πόπα) ήταν μακριά σε ένα πνευματικό καταφύγιο στο Άγιο Όρος στην Ελλάδα, όταν εκείνη ξαφνικά άρχισε να ανεβάζει υψηλό πυρετό που δεν μπορούσε να θέσει υπό έλεγχο. Ήταν Μάιος του 2005. Οι ανησυχίες της Daniela αυξήθηκαν επίσης όταν άρχισε να αντιμετωπίζει βαριά κούραση, έντονη εφίδρωση, και πρησμένους αδένες στο λαιμό. Όταν ο σύζυγός της Ντανιέλας, Ρίτσαρντ, επέστρεψε τελικά, μια έκτακτης ανάγκης βιοψία αποκάλυψε στάδιο 2 λέμφωμα Hodgkin ή καρκίνο του λεμφικού συστήματος.
Η θεραπεία αποδείχθηκε αναποτελεσματική και μέσα σε λίγους μήνες, η Daniela πάλευε για τη ζωή της εναντίον της πιο επιθετικής μορφής καρκίνου (στάδιο 4).
«Ο πυρετός ήταν υψηλότερος, οι αδένες μου είχαν διογκωθεί και είχα φαγούρα σε όλο το σώμα μου», θυμάται η Daniela σε συνέντευξή της στο περιοδικό with Familia Ortodoxă (Ορθόδοξη Οικογένεια).
Μέχρι το Σεπτέμβριο, η Ντανιέλα δεν ήταν καθόλου σε θέση να περπατήσει πια. Οι πρησμένοι αδένες της έκαναν διπλό το λαιμό της σε μέγεθος. Ο πόνος και η άφθονη εφίδρωση κατέστησαν σχεδόν αδύνατο για εκείνη να κοιμάται τη νύχτα.
«Άλλαζα τα ρούχα μου μια ντουζίνα φορές κάθε νύχτα, και ο πυρετός μου δεν κατέβαινε κάτω από 38 ° C», διηγείται.
Η Daniela άρχισε ένα απελπισμένο κύκλο με χημειοθεραπείες, και μετά με ακτινοβολίες, αλλά αναγκάστηκε να σταματήσει όταν το σώμα της αρνιόταν πλέον να συνεργαστεί με την εξαντλητική θεραπεία. Μεταγενέστερες δοκιμές αποκάλυψαν το γιατί. Η Daniela είχε προσβλήθηκε από φυματίωση.
Το σώμα της άρρωστης γυναίκας ήταν πλέον κορεσμένο από το συνδυασμό των χημειοθεραπευτικών φαρμάκων και εννέα αντιβιοτικών που είχε πάρει για έξι εβδομάδες για την καταπολέμηση της φυματίωσης. Μια τομογραφία είχε προγραμματιστεί να καθορίσει πόσο μεγάλη ζημιά είχε προκαλέσει η φυματίωση στους πνεύμονες της Daniela.
Δύο ζωές σε ισορροπία
Η Ντανιέλα επρόκειτο να πάρει την πιο προκλητική είδηση της ζωής της.
«Κατά τη διάρκεια της τομογραφίας, συνειδητοποίησα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Η μηχανή σταμάτησε. Στη συνέχεια ακολούθησε μια παύση, και στη συνέχεια επανεκκίνηση.»
Αυτό που η Ντανιέλα δεν ήξερε, ήταν ότι ο γιατρός είχε σταματήσει το μηχάνημα, όταν παρατήρησε ότι ο ασθενής του δεν ήταν ο μόνος που σαρωνόταν.
Η Ντανιέλα ήταν έγκυος. Ο γιατρός ξαναρχίζει τη σάρωση μόνο μετά από διαβούλευση με τον σύζυγό της Richard Daniela.
«Βασικά, είχα ακτινοβοληθεί δύο φορές», λέει η Daniela.
Εκείνο που μόλις τώρα ανακαλύφθηκε στη μήτρα της Daniela είχε δεχτεί τρεις επιθέσεις εναντίον του. Το μικρό όχι μόνο βρέθηκε μέσα στο τοξικό περιβάλλον των χημειοθεραπευτικών φαρμάκων και των αντιβιοτικών για την φυματίωση, αλλά επίσης μόλις είχε λάβει μια διπλή δόση ακτινοβολίας, που είναι γνωστό ότι προκαλεί σοβαρές βλάβες στην υγεία των αγέννητων μωρών.
Οι γιατροί παρότρυναν έντονα τους γονείς να τερματίσουν την κύηση.
«Εκείνη τη στιγμή είχα πολύ λίγη πίστη», δήλωσε ο Ρίτσαρντ στο LifeSiteNews. «Το μόνο που σκέφτηκα ήταν η υγεία της συζύγου μου και τίποτα για το Θεό. Ήμουν σίγουρος ότι η άμβλωση ήταν η καλύτερη λύση. «
Μετά από την τομογραφία, μόνο ένας γιατρός είχε ενθαρρυντικά λόγια να πει στην ταραγμένη Daniela. «Νομίζεις ότι ο Θεός σου έχει στείλει αυτό το μωρό για να σε αφήσει να χαθείς;»
«Δεν έχεις κανένα δικαίωμα πάνω στη ζωή αυτού του παιδιού»…(Για να διαβάσετε την συνέχεια πατήστε στον τίτλο· «Ο Θεός δεν θα σου έστελνε αυτό το μωρό για να σε αφήσει να χαθείς»
__

http://www.fotgrammi.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=646:27712——-a—-&catid=29:2009-07-31-01-42-16


Περιοδικὸν «Φωτεινὴ Γραμμή»
Μουσῶν 14 – 15452 Ψυχικόν
Τηλ.: 210-3254321, Τηλεομοιότυπον:210-3236978
www.fotgrammi.gr

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.