Αυγουστίνος Καντιώτης



ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ

date Μαρ 1st, 2013 | filed Filed under: VIDEO p. AYGOYST.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΝΕΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ

ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ

στο κανάλι της Κοζάνης ΤΟP CHANNEL, στην εκπομπή του διδασκάλου Κ. Χρυσάκη, το 2006

_____

 

_

jubpls

MIΑ ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

και όχι  στους υποψηφίους μνηστήρας της  επισκοπής

Τελευταία πολλά ακούγονται για τον γέροντα επίσκοπο της Κατερίνης Αγαθόνικο. Επειδή οι διαδώσεις μοιάζουν μ’ αυτές που χρησιμοποιήθηκαν για να αναγκάσουν τον επίσκοπο Φλωρίνης π. Αυγουστίνο Καντιώτη να παραιτηθεί, ερωτώ τον λαό της Κατερίνης και τους ευλαβείς ιερείς που βλέπουν τον επίσκοπό τους:
Εχει γεροντική άνοια και δεν επικοινωνεί πράγματι ο επίσκοπος τους  με το περιβάλλον του ή διαδίδουν αυτά τα λόγια για να τον απομακρύνουν από την έδρα του;
Κάνω το ερώτημα αυτό γιατί μεταξύ των υποψηφίων μνηστήρων υπάρχει ένα πρόσωπο που αν και νεαρό τότε πρωταγωνιστούσε στην διάδοση των ψευδών ειδήσεων εναντίον του αγωνιστού ιεράρχου π. Αυγουστίνου. Αυτό το πρόσωπο έχει προϋπηρεσία και γνωρίζει καλά την μέθοδο για να συκοφαντεί τους ηλικιωμένους ιεράρχες. Αν οι διαδώσεις για τον επίσκοπό τους είναι ψευδείς, καλά θα είναι οι ιερείς της Μητροπόλεως να τον εντοπίσουν και να μην τον αφήσουν να ξαναπατήσει στη Μητρόπολή τους.
Το επιπόλαιο και φιλόδοξο αυτό πρόσωπο, που ονειρεύεται έδρες δεσποτικές, τον περισσότερο καιρό βρίσκεται εκτός της Μητροπόλεως του και σαν μαϊδανός εμφανίζεται στις γιορτές και τα πανηγύρια των μητροπολιτών και του πατριάρχου Βαρθολομαίου.
Διάβασα μια ανακοίνωση που οι ιερείς της Κατερίνης στηρίζουν τον επίσκοπό τους και διαμαρτύρονται για τις διαδώσεις και τους συγχαίρουμε για τον σεβασμό τους στον γέροντα επίσκοπό τους.

_

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.