Αυγουστίνος Καντιώτης



ΑΙΣΧΟΣ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΙ!!! ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!!!

ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ - ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ιστ

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΘΙΜΟΣ

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ «ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ» ΟΣΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ!!!

ΑΠΟΚΑΛΕΙ «ΜΕΓΑΛΟ» ΤΟΝ ΜΑΣΩΝΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ!!!

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, υποπίπτει στο ένα ατόπημα μετά το άλλο: Έτσι, μετά την προπαγάνδα για το Ευρώ (!!!) που κάνει ως φιλοξενούμενος σε εκπομπές «περίεργων» φιλοκυβερνητικών δημοσιογράφων, «ξαναχτύπησε» βάλλοντας αυτή τη φορά εναντίον των Ορθοδόξων που αρνούνται τον διάλογο με τους αιρετικούς Παπικούς! Μάλιστα, δεν διστάζει να τους χαρακτηρίσει «φανατικούς», υβρίζοντας με αυτό τον τρόπο μεγάλους Αγίους της Εκκλησίας μας όπως τον Άγιο Μάρκο τον Ευγενικό, που αρνήθηκε σθεναρά την ψευδο – ένωση με τους εχθρούς της Αλήθειας!

Διαβάστε το άρθρο εδώ·  http://hellas-orthodoxy.blogspot.gr/2013/04/blog-post_1848

Ολόκληρη η συνέντευξη του μητροπολίτη  http://katanixis.blogspot.gr/2013/04/blog-post.html

Τι μπορεί να περιμένει κανείς από έναν μητροπολίτη που εγκατέλειψε, με το μεταθετό, τη φτωχή Μητρόπολή του στον Εβρο, για να νυμφευτεί την πλούσια μητρόπολη της Θεσσαλονικής, πράγμα που απαγορεύουν οι Ιεροί Κανόνες της Εκκλησίας;

______

______

Θλίψη και μόνο θλίψη προκαλεί η συγκεκριμένη συνέντευξη! Από πού να αρχίσει κανείς και πού να τελειώσει! Στο σχετικώς βραχείας εκτάσεως σχόλιό μας θα σταθούμε στην υπό του μητροπολίτου απόδοση του χαρακτηρισμού «μεγάλος» στον κεκοιμημένο πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Αθηναγόρα. «Μεγάλος» κατά τον κ.Άνθιμο ο μακαριστός Αθηναγόρας που κατασκανδάλισε τόσο μα τόσο πολύ τον πιστό λαό με τα καμώματά του υποτιμώντας σαφώς τη σημασία του ορθοδόξου δόγματος δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «ο αιών του δόγματος παρήλθεν»! Ο άνθρωπος που ήρε τα αναθέματα του 1054 ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΚΑΙ ΕΡΗΜΗΝ των λοιπών ορθοδόξων πατριαρχείων και αυτοκεφάλων Εκκλησιών και χωρίς η Ρωμαιοκαθολική «Εκκλησία» να έχει προηγουμένως αποπτύσσει τις πλάνες της,στις οποίες(τοπικές ορθόδοξες Εκκλησίες) μόλις την…προτεραία ανακοίνωσε …τηλεγραφικά την αποφασισθείσα άρση! Ο εκκλησιαστικός ηγήτωρ που δήλωνε στο ιταλικό πρακτορείο ANSA «ημείς ουδέν βλέπομεν πρόσκομμα εις την οδόν της ενώσεως…»! Έχει μήπως υπόψιν του ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης την επί συνόδω τοποθέτηση΄στη συνεδρία της 7/3/1967 του μακαριστού μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών Διονυσίου, του σεμνώματος αυτού της Εκκλησίας της Ελλάδος, με αφορμή την αθέτηση απ τον τότε πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Αθηναγόρα των ιερών κανόνων που ρυθμίζουν τις σχέσεις ορθοδόξων-ετεροδόξων; Τάδε έφη ο αοίδιμος Διονύσιος: «ο πατριάρχης Αθηναγόρας καταστρατηγεί τους ιερούς κανόνας και σκανδαλίζει τον ελληνικόν λαόν. Ο πατριάρχης δι ων πράττει και λέγει ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΙΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΠΙΣΜΟΝ»!!! Αλλά και ο οσίας βιοτής αείμνηστος γέρων π.Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος σε ανοικτή επιστολή του προς το μακαριστό Αθηναγόρα γράφει μεταξύ άλλων για «ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΕΣ ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΑΚΡΟΒΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ». Και να ήταν μόνο αυτά τα ολισθήματα του αοιδίμου Αθηναγόρα! Ολόκληρο βιβλίο θα κατελάμβανε η απαρίθμηση των περί την πίστη αστοχιών του! Πολύτιμες πληροφορίες με φρικώδεις περί την πίστη ακριτομύθιες του Αθηναγόρα έχει παράσχει ο π.Γεώργιος Μεταλληνός. Μήπως ο άγιος Θεσσαλονίκης έχει ακούσει και για τη σχέση του μακαριστού με τη μασσωνία; Κάποτε θα πρέπει οι μητροπολίτες μας να χαρακτηρίζουν τους συνεπισκόπους τους «μεγάλους» εδραζόμενοι σε αμιγώς εκκλησιαστικά κι όχι κοσμικά-πολιτικά κριτήρια και γενικότερα να είναι προσεκτικότεροι στις κατά καιρούς δηλώσεις τους γιατί εν εναντία περιπτώσει σκανδαλίζουν και προκαλούν!
Λ.Ν.

Ομιλία του ιερομοναχου π. Ευθυμιου Τρικαμηνα στην Εκκλησια των Κατακομβων της Σερβίας.

______

________

 

_

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.