Αυγουστίνος Καντιώτης



ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΔΙΩΓΜΟ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ; – ΘΑ ΔΩΣΕΤΕ ΜΑΧΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ – NA ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΤΥΠΑ

Aπο το βιβλίο του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου
«ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΕΣΧΑΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ», εκδοση Β΄, 2008, σελ. 125-126

NA ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ Ο ΔΙΩΓΜΟΣ

«Εις το καταξιωθήναι υμάς της βασιλείας του Θεού».

    panta-isxio-1 Να γιατί είναι αναγκαίος ο διωγμός. Για να καταξιωθούμε της βασιλείας του Θεού. Κάνουν κακό στους χριστιανούς οι άθεοι και οι αντίχριστοι. Όχι όμως διότι είναι δυνατοί, αλλά διότι ο Θεός το επιτρέπει, για να εξευτελισθούν οι δήθεν δυνατοί από τους αδυνάτους και να καταξιωθούν οι αδύνατοι της βασιλείας του Θεού. Μπορούσε ο Θεός να στείλη αστροπελέκια και να τους κάψη όλους, και δε θα μπορούσαν να κάνουν κακό· αλλά ήταν αναγκαίοι οι χριστιανοί να περάσουν απ’ αυτή την οδό. Διότι μία είναι η οδός η άγουσα εις τους ουρανούς, ένα όνομα έχει· είναι η οδός των θλίψεων. «Δια πολλών θλίψεων δει υμάς εισελθείν εις την βασιλείαν του Θεού»(Πραξ. 14-22). Αυτή την οδό εβάδισε ο Χριστός, την οδό του Γολγοθά. Αυτήν πρέπει να βαδίσουν και οι χριστιανοί. Και απόδειξις ότι είναι ένας πιστός χριστιανός είναι όταν έχει θλίψεις. Όταν ζή καλά και δεν έχη θλίψεις, σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά

Να είστε πρότυπα

  Θα δώσετε τη μάχη. Θα δώσετε κραταιάν μάχη μέσα στην κοινωνία. Και θα γίνετε πρότυπα. Γιατί έχουμε ανάγκη προτύπων… Είχε η Ελλάς παλαιά πρότυπα, πρότυπα ιερέων, πρότυπα αρχιερέων, πρότυπα στρατηγών, πρότυπα πολιτικών ήταν γεμάτη από πρότυπα. Και είναι ανάγκη η νεότης μας να έχει πρότυπα. Αν τώρα πάσχει η νεότης μας, είναι γιατί δεν έχει τέτοια πρότυπα.
Ευχόμεθα καθεμία από σας να γίνει πρότυπο. Πρότυπο μέσα στην κοινωνία αυτή. Και όσες από σας εκλέξετε την έγγαμον ζωήν, να είστε πρότυπα μητέρων και γιαγιάδων, όπως στην απέραντη Ρωσία, που αυτές κράτησαν υπό διωγμόν 75 χρόνια την ορθόδοξο πίστι.
Να είστε πρότυπα. Να είστε φώτα, και να αντλήτε πνευματικόν φως από το ακήρατον φως. Το δε ακήρατον φως, ο άδυτος ήλιος, είναι ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός όν, νεάνιδες, υμνείτε και υπερυψούτε εις πάντας τους αιώνας αμήν.

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.