Αυγουστίνος Καντιώτης



MHNYMATA

date Σεπ 1st, 2014 | filed Filed under: ΜΗΝΥΜ. ΠΑΡΑΛ. ΠΡΟΩΘ.

Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΡΗΣΕ ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ

ENOS LEPTOY SIGH

(Επίλογος πονήματος )

«…Συναγωνιστές μας, ἀδέρφια μας, ὅπου εὑρίσκεστε ἐκεῖ ψηλά!!, εὔχεστε στόν Θεό νά δίνουμε καί ἐμεῖς τίς μάχες μας ἐδῶ στήν γῆ, ὅσο μποροῦμε τό κατά δύναμιν, ὥστε κάποτε νά συναντηθοῦμε στήν πραγματικήν αἰώνια πατρίδα (τόν Παράδεισο) ὅλοι μαζί, καί φυσικά νικητές, ἀπολαμβάνοντας τήν οὐράνια δόξα τοῦ Πατέρα-Θεοῦ μας»

Διαβάστε όλο σε pdf,

εδώ·Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΡΗΣΕ ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ

 _________
______________________________________

Η Εκκλησια πενθει δια την κοιμησιν

ΕΣΒΗΣΕ ΜΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΦΩΤΕΙΝΟΤΕΡΩΝ ΛΑΜΠΑΔΩΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.
ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΕΠΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΔΙΩΚΟΝ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ! 
«῾Ο Νικόλαος Σωτηρόπουλος ἐκοιμήθη». Η θλιβερὴ εἴδησι μεταδόθηκε ἀστραπιαίως ἀπὸ τὴν ἀποστολικὴ πόλι τῶν Πατρῶν, ὅπου διέμενε τὰ τελευταῖα χρόνια ὁ ὁμολογητὴς θεολόγος, στὰ πέρατα τῆς γῆς καὶ…
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ·

Κατανυξις: Χρ. Λιβανου

4219881

Ἡ Πολιτεία τοῦ Σταυροῦ

Κυριακὴ 14 Σεπτεμβρίου καὶ ὥρα 7:00 μ.μ.

Αἴθουσα «Ἐπάλξεις», Ζήνωνος 3, β’ ὄρ., Ὁμόνοια

Θὰ μιλήσῃ ὁ θεολόγος-κοινωνιολόγος κ. Βασίλειος Τσούπρας.

Θὰ ἀκολουθήσῃ συζήτηση. Εἴσοδος ἐλεύθερη.

_epalxeis, (φυλ. 672 Σεπτεμβρίου)

4219881

Τάμα του Έθνους 10-9-14

(Εκδήλωση που πρέπει να την δούμε όλοι)

»Αναλαμπη του Ελληνισμου στον 21ο αιωνα»’

https://www.youtube.com/watch?v=wodRLzmk9bM

περισσοτερα εδω http://www.fotgrammi.gr/index.php?option=com

________

ΜΕ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΑΝ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΘΑΛΑΣΣΗ, ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΛΛΙΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ

Πατήστε στα παρακάτω ιστολόγια

http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2014/09/blog-post_40.html

http://www.fotgrammi.gr/index.php

4219881

 ΛΥΚΟΙ ΒΑΡΕΙΣ ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ

ΕΝΑΣ ΘΑΡΡΑΛΕΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ ΕΚΟΨΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΚΑΙ ΛΑΤΙΝΟΦΡΟΝΑ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΥΡΟΥ ΔΩΡΟΘΕΟΥ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΕΙ

Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου 2014

π. Ευθύμιος Χαραλαμπίδης, Σύρου Δωρόθεος – π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος

κ. Κωστόπουλε,
δημοσιεύσατε άρθρο στο οποίο ο  Σεβ. Σύρου αναφέρετε, χωρίς να τον μνημονεύει ονομαστικά – γιατί άραγε; –  στον ο πανοσιολ. Αρχιμ. Ευθύμιο Χαραλαμπίδη της Ι. Μ. Αγ. Νικολάου Άνδρου. Ο  π. Ευθύμιος Χαραλαμπίδης έκανε χρήση του κανονικού δικαιώματος που παρέχει η κανονική εκκλησιαστική παράδοση (15ος κανόνας της Πρωτοδευτέρας Συνόδου) και διέκοψε το μνημόσυνο του ονόματος του  Επισκόπου του (του Σεβ. Σύρου Δωροθέου)  για συγκεκριμένους λόγους, τους οποίους με εξαιρετική σαφήνεια εκθέτει στην από Ιουλίου 2014 επιστολή του.
Αγαπητέ Αναστάσιε, νομίζω ότι μετά τη δημοσίευση των καταγγελιών του Σεβ. Σύρου επιβάλλεται να δημοσιεύσεις και την επιστολή του π. Ευθυμίου Χαραλαμπίδου, ώστε οι αναγνώστες σου να μπορούν να σχηματίσουν αντικειμενική άποψη (σας την αποστέλλω συνημμένως).
Πάντως, για να είμαι ειλικρινής,
1. στην επιστολή του π. Ευθυμίου δεν μπόρεσα να διαπιστώσω τίποτα απ’ όσα του καταμαρτυρεί ο Σεβ. Σύρου : «Όποιος απροκατάληπτος διαβάσει κείμενά τους, θα διαπιστώσει με πόση εμπάθεια, με πόσο μίσος στρέφονται καθ` όσων, κατά την αλάθητη άποψή τους, προδίδουν την Ορθοδοξία, ιδιαιτέρως δε αν αυτοί είναι Επίσκοποι, και καθ` όσων ευρίσκονται εκτός της Ορθοδοξίας, ένα μίσος και μια εμπάθεια, που απάδουν σε γνήσιο Χριστιανό, και μάλιστα Ορθόδοξο… Συνέπειες και αυτά του υπέρμετρου εγωισμού και της τάσεως αυτοπροβολής, που τους διακρίνει, και, έτσι,  χωρίς να το συνειδητοποιούν, οδηγούνται εκτός Εκκλησίας, … τοποθετώντας τον εαυτό τους πάνω από την Εκκλησία, ή και ταυτίζοντάς τον – βαβαί της βλασφημίας – μ` Αυτήν !» και
2. θα περίμενα από το Σεβ. Σύρου να αναφερθεί κυρίως στα συγκεκριμένα σοβαρά εκκλησιολογικά και κανονικά ζητήματα τα οποία θέτει ο π. Ευθ. Χαραλαμπίδης.
                       Πάτρα 8.9.2014
        π. Αναστάσιος Κ. Γκοτσόπουλος
  Εφημέριος  Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Πατρών

τηλ. 6945-377621  –  agotsopo@gmail.com

4219881

Με επικεφαλής τον, κρίμασιν οις οίδε Κύριος, τον Αρβανίτη  Ιερώνυμο Λιάπη . Οι ποιμένες μας αποδείχθηκαν επιεικώς κατώτεροι των περιστάσεων, καθιστώντας την Εκκλησία θεραπαινίδα του αντίχριστου Καίσαρα στον οποίο ούτε μια ντουφεκιά δεν είναι ικανοί να δώσουν!

Το εγκλημα συνετελεσθη! 

www.agonasax.blogspot.gr

Το άνομο νομοσχέδιο περιεβλήθη, επί τέλους, για κάποιους, αγωνιωδώς αναμένοντες, παράγοντες της αποσύνθεσης και της ανωμαλίας, της συμφοράς και της παρακμής,, την ισχύ νόμου! Το έκτρωμα και τερατούργημα που στραγγαλίζει την ελευθερία της εκφράσεως και ποινικοποιεί την εκφορά και κατάθεση του γνήσιου, αγιογραφικού και αγιοπατερικού, εκκλησιαστικού λόγου κατέστη νόμος του κράτους προς αιώνια καταισχύνη των όσων συνετέλεσαν, καθ οιονδήποτε τρόπο, στη δρομολόγηση της απευκταίας αυτής εξελίξεως!

    Το επαίσχυντο δήθεν «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο έγινε νόμος του κράτους με τη σκανδαλώδη ανοχή της «διοικούσας» Εκκλησίας! Εκτός ολίγων επαινετέων εξαιρέσεων που διέσωσαν την αξιοπρέπεια και το κύρος του αρχιερατικού αξιώματος οι πλείστοι των ιεραρχών διακρίθηκαν για την εκκωφαντική τους σιωπή, τη βοώσα και κράζουσα απραξία, αφωνία και ατολμία τους!
 Με επικεφαλής τον, κρίμασιν οις οίδε Κύριος, κατέχοντα την αρχιεπισκοπική καθέδρα της κατ Ελλάδα Εκκλησίας και ακολουθούσης της πλειοψηφίας των μελών του αρχιερατικού σώματος οι ποιμένες μας αποδείχθηκαν επιεικώς κατώτεροι των περιστάσεων καθιστώντας την Εκκλησία θεραπαινίδα του αντίχριστου Καίσαρα στον οποίο ούτε μια ντουφεκιά δεν είναι ικανοί να δώσουν!
Και σαν να μην έφθανε η σιωπή και ο συμβιβασμός είδαν το φως της δημοσιότητος και κάποιες επιεικώς ατυχείς, μολονότι βαρύτερη έκφραση θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε, επισκοπικές δηλώσεις γνωστής σκέψεως και κατευθύνσεως ιεραρχών, σφόδρα αρεστών στο πολιτικο-δημοσιογραφικό (καφρικό) κατεστημένο που διαφενετεύει τη δημόσια ζωή και «εκλεκτών» των συστημικών μέσων μαζικής εξαχρειώσεως (ΜΜΕ), που επεχείρησαν να απαξιώσουν στα μάτια της , ανηλεούς πλύσεως εγκεφάλου υφισταμένης, κοινής γνώμης εκείνους τους ποιμένες που δεν ταύτισαν την αρχιερατική τους τιμή και αξιοπρέπεια με την απαθή θέαση των όσων σατανικών τεκταίνονται στο ερεβώδες παρασκήνιο αλλά, υπείκοντες στη φωνή της αρχιερατικής τους συνειδήσεως και κατά ποιμαντικό χρεός ενεργούντες, καυτηρίασαν και στηλίτευσαν το ελεεινό προιόν του περιεχομένου της εγκεφαλικής κάψας ενίων πολιτικών «φωστήρων», υπηρετών της νέας θεότητας του αιώνα μας, της περιβόητης και διαβόητης και δυσώνυμης «θεότητας» του «αιώνος τούτου του απατεώνος και καταργουμένου», της «πολιτικής ορθότητας» δηλονότι!

   Παρά τον ένοχο συμβιβασμό, όμως, της «διοικούσας» Εκκλησίας τα πιστά της μέλη, κληρικοί και λαικοί, δεν πρόκειται να υποστείλουν τη σημαία του αγώνα εναντίον της νομοθετικής κατοχυρώσεως του στραγγαλισμού της ελευθερίας της εκφράσεως που απεργάζεται, χρησιομοποιώντας ποικίλες και γελοίες σοφιστείες, το επαίσχυντο αυτό νομοθέτημα.
«Νυν κρίσις εστί»! Όχι μόνο των συμβιβασμένων ποιμένων αλλά και των πιστών τέκνων της Εκκλησίας, κληρικών και λαικών, και, ειδικά, των επιφορτισμένων με την απονομή της δικαιοσύνης!
   «Πειθαρχείν δει Θεώ μάλλον ή ανθρώποις» εντέλλεται ο απολύτου κύρους και αιωνίας ισχύος νόμος του Θεού προς τα μέλη της Εκκλησίας, μεταξύ των οποίων και προς τους επιφορτισμένους με την απονομή της δικαιοσύνης!! Νόμος με Ν κεφαλαίο και όχι νόμος με ν μικρό,άνομος και άθεσμος, που «αντινομοθετεί τω αιωνίω νομοθέτη Χριστώ» κατά τον άγιο Ιωάννη το Χρυσόστομο!
Η νέα τάξη και οι υπηρέτες της έχουν «λυσσάξει» να μας απο-ορθοδοξοποιήσουν, να μας αφελληνίσουν, να μας εκμαυλίσουν, να παραλύσουν τις αντιστάσεις μας. Και στοχεύουν στην αλλοίωση του φρονήματός μας! Χτυπάνε με μένος την Ορθοδοξία, την Πατρίδα, την Οικογένεια, το γάμο, την πολυτεκνία. Προάγουν τον οικουμενισμό και την εκκοσμίκευση στην Εκκλησία, απαξιώνουν τον πατριωτισμό και εθνισμό «βαφτίζοντάς» τον «εθνικισμό», καλλιεργούν το διεθνισμό και την κατάργηση των συνόρων, λανσάρουν τη σεξουαλική ανωμαλία και διαστροφή σαν «εναλλακτικό τρόπο σεξουαλικής συμπεριφοράς» ανατρέποντας την ανθρώπινη οντολογία και φυσιολογία, φορολογούν αγρίως τους πολυτέκνους, εξοβελίζουν τους ιερείς-εξομολόγους απ τα σχολεία, απο-ορθοδοξοποιούν το μάθημα των Θρησκευτικών, μας έχουν ζεύξει στο άρμα της «πολυπολιτισμικότητας» και του «πολυθρησκειασμού».
   Πολιτικοί, δημοσιογράφοι, (ψευδο) πνευματικοί άνθρωποι, κανάλια, ιστολόγια όλα υπηρετούν το δαιμονικό αυτό σκοπό. Κι από κοντά, με τον τρόπο τους, κάποιοι εξ αυτών ίσως και ανεπιγνώστως, «αβαντάρουν» την όλη κατάσταση και κάποιοι εκκλησιαστικοί καθώς και κάποιοι εκπρόσωποι των, κατ όνομα και κατ ευφημισμόν, θεολογικών σχολών!
Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αγώνες! Για ύβρεις, απαξιώσεις, λοιδορίες, χλεύη, καγχασμούς, απαξίωση, επαγγελματική και κοινωνική εξουθένωση και για μαρτύριο ακόμη! Οι πιστοί όμως δεν είναι φορείς συστολής της αγωνιστικότητας και υποστολής της σημαίας του αγώνα αλλά φορείς ηρωικού και αγωνιστικού πνεύματος!
ΣΧΟΛΙΟ  στις Ακτίνες :Λ.Ν._

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.