Αυγουστίνος Καντιώτης



ΜΗ ΠΕΡΑΝ TΩΝ ΠΕΔΙΛΩΝ ΑΓΙΕ ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΕ!

date Νοέ 21st, 2014 | filed Filed under: ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜ. ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ

apotixisi.blogspot.gr: ΣΥΜΜΑΡΤΥΡΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΙ ΕΚ ΦΛΩΡΙΝΗΣ
ΚΑΤΑ  ΤΗΣ ΑΠΥΘΜΕΝΗΣ ΘΡΑΣΥΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΖΑΜΠΛΟΥΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ

ΜΗ ΠΕΡΑΝ TΩΝ ΠΕΔΙΛΩΝ ΑΓΙΕ ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΕ!

ΠΟΛΕΜΟΥΝ-ΤΗΝ-ΠΙΣΤΗ ξυπνα

Του ιατρού Λυκούγου Νάνη

Η μνημειώδης ενέργεια, της διακοπής του μνημοσύνου του, πυραυλοκινήτως προς ένωσιν μετά των αιρετικών παπικών φερομένου, μακαριστού πατριάρχη Αθηναγόρα, τουτέστιν, απ την πλευρά των τριών μακαριστών μητροπολιτών Φλωρίνης Αυγουστίνου, Ελευθερουπόλεως Αμβροσίου και Παραμυθίας Παύλου, του και θύματος της σεραφειμικής θηριωδίας υπάρξαντος, θα πρέπει,το δίχως άλλο, ΤΑΧΙΣΤΑ, να βρει μιμητές στους κόλπους της σημερινής Ιεραρχίας της Ελλαδικής Εκκλησίας  στις χαλεπές μας ημέρες κατά τις οποίες η Ορθοδοξία προδίδεται από υπεροχικά εκκλησιαστικά πρόσωπα τα οποία, κατά τα άλλα, προκαλώντας γενική θυμηδία, υποστηρίζουν, εντελώς ανεπέρειστα, ότι κάθε άλλο παρά τυγχάνουν οικουμενιστές!!!
Υπό την προυπόθεση ότι αληθεύουν τα όσα υπευθύνως  καταγγέλονται σε βάρος του σεβαστού, κατ αρχήν, καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, αναφορικά με σκανδαλώδεις δηλώσεις του σχετικά με την υπό τινων, ευαισθητοποιημένων περί την ιερή υπόθεση της προασπίσεως του Ορθοδόξου Δόγματος , ιερωμένων διακοπή του μνημοσύνου του οικτρώς ναυαγήσαντος, επί θεμάτων Ορθοδόξου Δόγματος, μακαριστού πατριάρχη Αθηναγόρα, θα μπορούσε κάποιος  παρατηρητής των όσων συμβαίνουν να προβεί στις κάτωθι κρίσεις: ο οιοσδήποτε προσκεκλημένος ομιλητής σε εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης θα πρέπει, ανυπερθέτως, να τυγχάνει ιδιαιτέρως προσεκτικός όταν προσεγγίζει εκκλησιατικά ζητήματα τα οποία άπτονται δράσεων και ενεργειών του μακαριστού μητροπολίτη Αυγουστίνου, του και λέοντος της Ορθοδοξίας, ΠΡΟΣΦΥΕΣΤΑΤΑ, ονομασθέντος! Αποτελεί αφόρητη πρόκληση να κακίζονται, υπό του ομιλητού ηγουμένου, ιερωμένοι τινές που διέκοψαν το μνημόσυνο του παραπαίοντος Αθηναγόρα τη στιγμή κατά την οποία οι συγκεκεριμένοι μιμήθηκαν το παράδειγμα του μακαριστού Αυγουστίνου! Ο προσκεκλημένος ηγούμενος, το πρόσωπο του οποίου ο υπογράφων το παρόν σχόλιο υπερασπίστηκε ΕΠΩΝΥΜΩΣ όταν κατεδιώκετο, θα έπρεπε να σεβασθεί το γεγονός ότι φιλοξενείτο σε μητρόπολη της οποίας ποιμήν, επί 33 συναπτά έτη, των εν αυτή λογικών προβάτων. διετέλεσε ο μακαριστός μητροπολίτης Φλωρίνης Αυγουστίνος, που διέκοψε, στηριζόμενος σε σχετικούς ιερούς κανόνες, το μνημόσυνο του μακαριστού Αθηναγόρα.
Δυστυχώς και άλλος ιερωμένος, κατέχων, μάλιστα, και το βαθμό του επισκόπου τόλμησε να ισχυρισθεί  ομιλών σε εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, ότι ο μακαριστός Φλωρίνης Αυγουστίνος ζήτησε, ΔΗΘΕΝ, συγγνώμη από το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως για τον επιβεβλημένο έλεγχο τον οποίο άσκησε σε βάρος του μακαριστού Αθημαγόρα αλλά και του διαδόχου του, μακαριστού, επίσης, Δημητρίου! Τους σαθρούς ισχυρισμούς του διέψευσε πανηγυρικά παριστάμενός τις ιερεύς, ο λεβέντης π. Ελευθέριος Παλαμάς, καθώς και το περιοδικό ΣΠΙΘΑ ενώ πολλοί υπήρξαν αυτοί που διαμαρτυρήθηκαν τόσο εντός της αιθούσης όσο και μετά ταύτα! Άλλοι θα έπρεπε βέβαια να διαμαρτυρηθούν για την κακοποίηση της αλήθειας, και μάλιστα πρώτοι, αλλά κάτι τέτοιο, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, δε συνέβη…!
Ο σεβαστός καθηγούμενος προ καιρού «αμνήστευσε» με σχετικές δηλώσεις του, τρόπον τινά, τον πατριάρχη Βαρθολομαίο για τις παντελώς αντικανονικές και απαράδεκτες συμπροσευχές! Πριν λίγες ημέρες, φιλοξενούμενος ων της μητροπόλεως Φλωρίνης την οποία εκλείσε με την πολυσχιδή παρουσία του ένας Αυγουστίνος, ο ρηθείς ηγούμενος προέβη σε επιεικέστατα απαράδεκτες δηλώσεις. Αναφερόμενος, δηλονότι, στη διακοπή μνημοσύνου του μακαριστού Αθηναγόρα ενώ γνώριζε ότι ο μακαριστός Αυγουστίνος διέκοψε το μνημόσυνο του κεκοιμημένου πατριάρχη, για λόγους που στηρίζονται στους ιερούς κανόνες (ενδεικτικά αναφέρω τον ΙΒ κανόνα της Πρωτοδευτέρας Συνόδου), κάκισε ιερωμένο που εφήρμοσε τους σχετικούς κανόνες προβαίνοντας, μάλιστα, και σε παντελώς αυθαίρετες εκτιμήσεις! ΜΗ ΠΕΡΑΝ ΠΕΔΙΛΩΝ ΑΓΙΕ ΚΑΘΗΗΓΟΥΜΕΝΕ! Ο συγκεκριμένος ισχυρισμός σας τυγχάνει ΠΑΝΤΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΟΣ! Αξιοι επαίνου και ουδόλως ψόγου τυγχάνουν όσοι κληρικοί, μη υποφέροντες το αίσχος της προδοσίας της Ορθοδοξίας, διέκοψαν το μνημόσυνο των ενόχων ιεραρχών!
Τις ενστάσεις και αιτιάσεις σας, καλά θα κάνετε, να τις απευθύνετε σε όσους καταπροδίδουν με τα κατά καιρούς τους καμώματα την Ορθοδοξία και όχι σε όσους στοιχούν στις ιεροκανονικές επιταγές! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Σε πιστούς της μητροπόλεως Φλωρίνης μιλήσατε και όχι σε άσχετους και…λωτοφάγους! Ο μακαριστός Αυγουστίνος Καντιώτης υπήρξε ο πρύτανης των αντιοικουμενιστικών αγώνων! Ξεχνάτε κάτι τέτοιο;

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.