Αυγουστίνος Καντιώτης



ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

date Ιούλ 7th, 2015 | filed Filed under: ΜΗΝΥΜ. ΠΑΡΑΛ. ΠΡΟΩΘ.

TΕΛΙΚΑ ΤΙ ΨΗΦΙΣΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ;

Πατῆστε τον τίτλο καὶ διαβάστε

058837d2ea8c5l

ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΥΤΟ ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Γράφει ο Ηγούμενος της Ι. Μ. Αγ. Γρηγορίου του Παλαμά Φλωρίνης, αρχιμ. Παΐσιος Παπαδόπουλος

Στοιχείο της ιδιαίτερης εθνικής μας παραδόσεως είναι η πατρίδα, όχι μόνο γεωγραφικά, ως η ελληνική χερσόνησος μαζί με τα νησιά της, που εντοπίζεται στη νότια Ευρώπη με την ξεχωριστή γεωφυσική της φυσιογνωμία, αλλά και ως ιδέα με τον λαμπρό πολιτισμό και την απαράμιλλη κουλτούρα της. Η αγάπη της Πατρίδος, σύμφωνα με τον διδάσκαλο του γένους μας π. Κωνσταντίνο Οικονόμο εξ Οικονόμων, είναι ευγενέστατο και γλυκύτατο πάθος των λογικών ψυχών που φύτεψε σ’ αυτές ο Δημιουργός. Αυτός ο Θεός που έπλασε τους ανθρώπους κοινωνικούς, τούς ενέπνευσε να έχουν στην ψυχή τους και κάποια γλυκιά κλίση να τους κρατεί προσηλωμένους στην πατρίδα τους. Ο Στρατηγός Μακρυγιάννης πάλι υποστήριζε ότι «χωρίς αρετή και πόνο στην Πατρίδα και πίστη στη θρησκεία, έθνη δεν υπάρχουν». Φαίνεται όμως ότι και το φυσικό περιβάλλον της Ελλάδος επέδρασε στον εσωτερικό χαρακτήρα του Έλληνα και τον έκανε να αγαπά το ωραίο και το αληθινό. Και επειδή η πατρίδα μας γνώρισε με το κήρυγμα των αποστόλων τον αληθινό Θεό, έμαθαν οι Έλληνες να αγαπούν την αλήθεια που υπάρχει ως Φως αλλά και να καταλαβαίνουν αυτόν που λέει την αλήθεια και, βέβαια, εκείνον που ψεύδεται. Ο Έλληνας, όταν βλέπει κάποιον στα μάτια -έτσι κοιτά ο λαός μας- έχοντας εξοικειωθεί με το φως, μπορεί και διακρίνει προθέσεις, την προαίρεση και, οπωσδήποτε, αυτόν που έχει απέναντι του, αν τον αγαπά. Γι’ αυτό η υποκρισία σε τούτη τη χώρα δεν χωρά! Τα καμώματα της υποκριτικής και της κίβδηλης πολιτικής δεν αποδίδουν στην Ελλάδα, επειδή ακριβώς η ψυχοσύνθεση του λαού μας είναι ιδιαίτερη, γι’ αυτό και οι αντιδράσεις του είναι απροσδόκητες και απρόβλεπτες.

Τώρα, με το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου όλοι, ως λαός, δίνουμε τις εξετάσεις μας. Θα αποδειχθεί αν οι σύγχρονοι Έλληνες κρατούμε την πνευματική ιδιοπροσωπία μας ή αλλοτριωθήκαμε. Εξεταζόμαστε στον πατριωτισμό, την πίστη και την προαίρεση. Η ιστορία θα εξετάσει και θα αποτυπώσει λόγια και έργα, και ο Δίκαιος Κριτής, στον Οποίο θα δώσουμε λόγο, κατά την ημέρα εκείνη την φοβερά, της Δευτέρας Παρουσίας Του, εξετάζει ακόμη και τα κρυπτά του εσωτερικού μας κόσμου κίνητρα. Προσπαθούν πολλοί λοιπόν, τάχα πνευματικοί άνθρωποι, να απομονώσουν το επερχόμενο δημοψήφισμα από τις πνευματικές προεκτάσεις που θα έχει, κατά συνέπεια, στη ζωή των Ελλήνων. Λησμονούν ότι σε τούτο τον τόπο πατριωτισμός και πίστη είναι συνυφασμένα, αλληλοπεριχωρούνται, και γι’ αυτό οι σκοτεινές δυνάμεις προσπαθούν να ξεριζώσουν την ρίζα της ρωμιοσύνης. Αγνοούν, βέβαια, ότι η φύτρα αυτή είναι ακατάλυτη, επειδή την φύτεψε δημιουργός.

Κάνουν λοιπόν τώρα ορισμένοι πως δεν βλέπουν και πως δεν καταλαβαίνουν. Μήπως, όμως όσοι έχουν πνευματική διαύγεια, δεν αντιλήφθηκαν ότι με πρόσχημα τον μισθό, την σύνταξη μας σέρνουν αλλού; Εξάπαντος έχουν κατανοήσει και γνωρίζουν, και αυτοί και εκείνοι που εργάζονται το ξεπούλημα της πατρίδος μας ως εγχώριοι έμποροι, ότι δεν υπάρχει περίπτωση, θα κουτσουρέψουν και άλλο τις οικονομικές μας παροχές, όμως τυφλωμένοι, οι τελευταίοι, από τα πάθη, προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν θα γίνουν αυτά, που προγραμμάτισαν οπωσδήποτε να γίνουν. Όπως έλεγε ο όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης: «Επέβαλαν στην χώρα μας ένα πολύ μεγάλο εξωτερικό δημόσιο χρέος, τόσο μεγάλο που, όχι μόνο να μη μπορούμε να το ξεχρεώσουμε, αλλά ούτε τους τόκους αυτού του δανείου να μη προλαβαίνουμε· μ’ αυτό κατάφεραν, με εύλογη δικαιολογία, να επιβάλουν στο λαό ένα οικονομικό πρόγραμμα εξόντωσης, έως εσχάτων». Δεν φάνηκε αυτό μέχρι τώρα στις απαιτήσεις των εταίρων μας; Θα αλλάξει κάτι; Να, πιο μπορεί να είναι το επόμενο βήμα, θα μας λένε: « Έχετε δίκιο που διαμαρτύρεστε, όμως έχετε μεγάλο εξωτερικό χρέος και αυτοί που έχουν πολλά λεφτά φοροδιαφεύγουν. Για να μη σας επιβάλλουμε άδικα μεγάλους φόρους κ.λ.π. πρέπει να αποδεχτείτε το τέλειο σύστημα ηλεκτρονικού οικονομικού ελέγχου, έτσι ώστε να βλέπουμε ποιοι είναι οι νομοταγείς πολίτες και ποιοι οι φοροφυγάδες», όπως επισήμανε ο όσιος Παΐσιος. Το ίδιο φρονούσε και ο αείμνηστος Μητροπολίτης Φλωρίνης και Γέροντάς μας π. Αυγουστίνος γι’ αυτό από τότε έλεγε: «η Ε.Ο.Κ δεν θα φέρει καλές εξελίξεις στην Ελλάδα». Τώρα εμείς οι αφελείς περιμένουμε από την Ενωμένη Ευρώπη αίσια έκβαση. Ας μη στηρίξουμε σ’ αυτούς τις ελπίδες μας φίλοι αναγνώστες. Μήπως, τις τελευταίες δεκαετίες που έρευσε αρκετό χρήμα στην ελληνική κοινωνία μας, αποπροσανατολισθήκαμε από τον αληθινό σκοπό της ζωής μας και πέτυχαν οι πρωτεργάτες του διεθνούς Σιωνισμού και οι μασόνοι να κερδίσουν τον πόλεμο δίχως μάχη;

Άραγε, δεν γνωρίζουμε ότι αντέξαμε στον τουρκικό ζυγό τέσσερις αιώνες χωρίς να αφομοιωθούμε, επειδή κρατήσαμε την πίστη μας; Σε δύο μεγέθη ήταν αφοσιωμένοι οι νεομάρτυρες στην πατρίδα μας στον Κύριο μας Ιησού Χριστό και την Ελλάδα. Το ίδιο και οι παππούδες μας οι οποίοι αν και δεν μαρτύρησαν αγωνίσθηκαν σκληρά για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι Έλληνες. Όλοι οι πρόγονοί μας από την κλασική αρχαιότητα μέχρι πρόσφατα αγωνίστηκαν υπέρ πίστεως και πατρίδος λέγοντας ΟΧΙ στην πνευματική αιχμαλωσία, ΟΧΙ στην διαφθορά. ΟΧΙ απάντησαν οι Αθηναίοι πολίτες της αρχαίας Ελλάδος όταν οι Πέρσες ζήτησαν γη και ύδωρ. ΟΧΙ απήντησε ο Λεωνίδας με τους τριακοσίους μαχητές. ΟΧΙ απάντησε ο Μεταξάς στο τελεσίγραφο των Ιταλών. Ο αρχιεπίσκοπος Χρύσανθος, εθνικός ανήρ και αγωνιστής, όταν κλήθηκε να μετάσχει της επιτροπής που θα παρέδιδε την πόλη των Αθηνών στους Γερμανούς κατακτητές απήντησε: «Οι Έλληνες Ιεράρχες δεν παραδίδουν τας πόλεις εις τον εχθρόν· αλλά καθήκόν των είναι να εργασθούν δια την απελευθέρωσιν αυτών». Σε δεύτερο μἠνυμα ότι θα τελεσθεί Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό, και εκαλείτο να προσέλθει σ’ αυτή ο αρχιεπίσκοπος απάντησε ότι, «Δοξολογία δεν έχει θέσιν επι τη υποδουλώσει της Πατρίδος μας· η ώρα της δοξολογίας θα είναι άλλη». Σε τρίτη ειδοποίηση ότι ζητεί να τον επισκεφθεί ο Γερμανός Στρατιωτικός Διοικητής Φον Στούμμε απήντησε ξηρώς: «θα τον αναμένω»! Όταν τελικά πήγε ο διοικητής στον Αρχιεπίσκοπο και όχι αυτός στον Διοικητή, τού είπε: «σας συμβουλεύω και σας παρακαλώ να μη θίξετε την φιλοτιμίαν του Ελληνικού Λαού» υπονοών ότι αυτός θα αντιδράσει γενναίως. Αυτό έγινε τα τελευταία έτη! Αν και παρασύρθηκε ο ελληνικός λαός, έθιξαν το φιλότιμό του. Τον ταπείνωσαν. Και τώρα; Ω, τώρα! Όπως ο γίγαντας ξυπνά από το μεθύσι του, σηκώνεται και στυλώνει το κορμί του ρωμαλαίος, έτσι και ο Έλληνας ορθώνει το ανάστημα του. Τώρα, όπου φύγει-φύγει, τρέξτε να σωθείτε. Θα πάρετε ένα ακόμη μάθημα ιστορίας με ΟΧΙ. Όλη η ιστορία μας γράφτηκε με ΟΧΙ. Εμείς δε φοβόμαστε! Οι πρόγονοί μας ως καθηγητές και καθοδηγητές, μάς παρέδωσαν μαθήματα φιλοπατρίας και ευσέβειας. Αν δεν αγωνιζόμαστε με το σπαθί στο χέρι, την ρομφαία του λόγου του Θεού, δεν μας ταιριάζει. «Γι’ αυτό σας λέγω και σας παρακαλώ να σταθείτε με ανδρεία και γενναία ψυχή, φωνάξτε αέρα να γεμίσουν οι πνεύμονές σας με αέρα ελληνικό και βγείτε στην πνευματική μάχη· όντως μάχη είναι το δημοψήφισμα τούτο.

Στραφήκαμε στα υλικά. Έτσι εξαπάτησε ο διάβολος και τους πρωτοπλάστους μέσα στον παράδεισο. Όσο ο νους τους ήταν αφοσιωμένος στον Θεό και είχαν θεωρία βρίσκονταν σε κοινωνία μαζί Του. Όταν ο όφις τους μίλησε έδωσαν προσοχή στα λεγόμενά του και άρχισαν να περιεργάζονται τον απαγορευμένο καρπό και τελικά υπέκυψαν στον πειρασμό. Ο ίδιος ο αρχαίος όφις τώρα σφυρίζει στα αυτά των σύγχρονων Ελλήνων και μας λέγει: «Δεν θα πάρεις σύνταξη, θα πεινάσεις, θα πεθάνεις, πρέπει να ψηφίσεις ναι στο δημοψήφισμα». Να πως ο αντίχριστος θα ξεκινήσει από την κοιλιά! Ζαλίζεται κανείς απ’ όλα αυτά που ακούει, πλύση εγκεφάλου. Θα πάθουμε αυτό, θα μας συμβεί το άλλο. Πίστη μας έμεινα καθόλου ή στηρίξαμε την ελπίδα μας σε ανθρώπους και μάλιστα ανθέλληνες και πονηρούς;

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.