Αυγουστίνος Καντιώτης



ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ

date Ιούν 13th, 2009 | filed Filed under: ΑΡΧΙΚΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ
π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΠΠΩΝΟΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

-Την παραμονή της εορτής ημέρα Κυριακή το απόγευμα 14-6-2009 και ώρα 7 μ.μ. θα τελεσθεί μέγας αρχιερατικός εσπερινός μετά θείου κηρύγματος. Θα είναι, όπως πάντα, παρών και ο γέροντας Μητροπολίτης π. Αυγουστίνος των 103 ετών
Θα μοιράσει ο ίδιος, άρτον ηγιασμένο (αυτό γίνεται μέχρι σήμερα) και θα δεχθεί τις ευχές των πιστών. Εν συνεχεία θα τελεσθεί κατανυκτική αγρυπνία, η οποία θα λήξει τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες με πάνδημη τράπεζα.
Όσοι πιστοι σκοπεύουν να εορτάσουν με τον γέροντα τα ονομαστήριά του, να γνωρίζουν ότι η θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή του Αγίου Αυγουστίνου δεν θα γίνει την Δευτέρα το πρωί, αλλά το βράδυ της Κυριακής με κατανυκτική αγρυπνία.
-Το απόγευμα της Δευτέρας και ώρα 7 μ.μ. θα ψαλεί παράκληση στον άγιο Αυγουστίνο.
Κατά τις ακολουθίες αυτές θα γίνει προσκύνηση του ιερού λειψάνου του αγίου Αυγουστίνου, το οποίο η Μονή είχε την ευλογία να δεχθεί προσφάτως.
-Ο γέροντας που τα χρόνια της κατοχής έσωσε από τον θάνατο της πείνας την πόλη και όλη την Περιφέρεια της Κοζάνης, όπως ομολογούν οι γέροντες Κοζανίτες, θα δεχθεί τις ευχές των πιστών το βράδυ της εορτής (ημέρα Δευτέρα 15-6-2009 στο κατάλυμά του οδός Βασιλέως Γεωργίου 10, από τις 7 μ.μ. και εξής.

tagOne Response to “ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ”

  1. Giorgos apo Pirea Said,

    Theres efxes gia ton geronta.

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.