Αυγουστίνος Καντιώτης



1. ΑΓΑΝΑΚΤHΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ (ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΕΥΓΕΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ) ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ, ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 2. ΟΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟΙ ΠΑΝΘΕΪΣΤΑΙ & ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΘΕΪΣΤΑΙ

date Μαρ 22nd, 2016 | filed Filed under: ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ (ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΕΥΓΕΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ) ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ, ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΔΗΓΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ

__________________

_______________

Karl Marx
Απο τον εκτος λογικης πανθεισμο στον απανθρωπο αθειστικο υλιστικο κομμουνισμο

Του Καθηγητου Δρος Νικολαου Χ. Χαρακακου
Καθηγητου Θεολογιας-φιλολογου
Διδακτορος Θεολογιας και Φιλοσοφιας

Ο Karl Marx, δεσμιος του αθειστικου εγωισμου, που διακατεχει καθε αρνητη της Χριστιανικης Αληθειας και πολεμιο της εν Χριστω Θειας Αποκαλυψεως, δεν εγραψε ουτε πρωτοτυπες θεωριες ουτε διετυπωσε δικο του αποκλειστικως κοσμοθεωρητικο συστημα. Παρεμορφωσε σε αθειστικο υλιστικο κομμουνισμο τον εκτρεπομενο σε υλισμο πανθεισμο του Georg Wilhelm Friedrich Hegel. Ελαβε, δηλαδη, μια παραλογη »θρησκευτικη» πλανη και την μετεσχηματισε σε απανθρωπη ιδεολογια αρνησεως του Θεου και καταδυναστευσεως του ανθρωπου.
Ο πανθεισμος ειναι παραλογος διοτι συγχεει τον Θεο και τον κοσμο. Ισχυριζεται οτι το παν ειναι Θεος. Ο παραλογισμος εστιαζεται στο οτι, βασει της πανθειστικης πλανης, ο Θεος δεν ειναι το Απολυτο Υπερβατικο Ον, που υπερκειται του κοσμου και εχει δημιουργησει εκ του μηδενος τον κοσμο. Σε ολες τις εκφανσεις του ο πανθεισμος δεχεται οτι ειτε ο κοσμος απερρευσε απο τον Θεο, οποτε τα επι μερους δημιουργηματα μοιαζουν με τα κυματα, που σηκωνονται στον ωκεανο και, ενω φαινονται για μια στιγμη, εξαφανιζονται παλι μεσα στα νερα του ωκεανου. Ειτε οτι ο Θεος ειναι το παγκοσμιο υποσυνειδητο, η παγκοσμιος ψυχη του κοσμου, στην δε εξελιξι αυτου του παγκοσμιου υποσυνειδητου λαμβανει την συνειδησι Του ο Θεος δια των επι μερους λογικων ατομων, που επανερχονται στο παγκοσμιο υποσυνειδητο. Πανθεισται πεπλανημενοι ησαν ο προαναφερθεις Hegel, ο Vacherot, ο Baruch Spinoza, ο αντιχριστος Ernest Renan, ο Taine κ. α.
Ο πανθεισμος ειναι παραλογος διοτι

ταυτιζοντας τον Θεο και τον κοσμο, πιστευοντας οτι το παν ειναι ενα, παραδεχεται οτι το ενα και ιδιο ον ειναι, συγχρονως, απειρο ως Θεος και πεπερασμενο ως κοσμος. Τελειο και ατελες. Αμεταβλητο και μεταβαλλομενο. Προαιωνιο και χρονικως προσδιωρισμενο. Απλο και διαιρετο. Πνευμα και υλη. Πρωτη αιτια και αποτελεσμα. Ο παραλογος πανθεισμος διακηρυσσει την ταυτοτητα των αντιθετων. Γι αυτο, εξ αλλου, ειναι παραλογος. Οδηγει στον υλισμο διοτι, παραδεχομενος οτι ο υλικος κοσμος απορρεει απο την ουσια του Θεου, επομενως και η αλλη ουσια του Θεου ειναι υλη. Παραδεχεται, δηλαδη, υπο το ονομα του Θεου, την προαιωνια υπαρξι της υλης οπως ο υλισμος.
Ο παραλογος πανθεισμος ειναι αντιθετος και στην Ψυχολογια διοτι η συνειδησις καθε ανθρωπου, ως δημιουργηματος του Θεου, μαρτυρει οτι ειναι ον, που διακρινεται απο τα αλλα οντα. Κανεις δεν συναισθανεται οτι αποτελει, βασει του πανθεισμου, μερος του συνολου. Το δικο μου εγω δεν συμπιπτει με το εγω των αλλων. Η ιδια η συνειδησις φανερωνει οτι δεν συμπιπτει με τον Θεο. Ιδιαιτερως οταν συνειδητοποιουμε τις ελλειψεις και τις ατελειες μας, οταν δοκιμαζωμε το συναισθημα της μεταμελειας για τις παρεκτροπες μας, αντιλαμβανομεθα πληρεστερα οτι δεν ειναι δυνατον η υπαρξις μας να ταυτιζεται με την Αιδιον Ουσιαν του Θεου.
Ο παραλογος πανθεισμος ειναι αντιθετος και με την Ηθικη διοτι εαν ισχυη η κοσμοθεωρια του πανθεισμου, τοτε δεν μπορει να σταθη ουτε η Ηθικη, ουτε η κοινωνια. Καθε δρασις και ελευθερια του ανθρωπου εξαφανιζεται μετα της οντοτητος του. Εαν μετεχωμε στην Θεια Ουσια, δεν ειμεθα ελευθεροι, επομενως ουτε υπευθυνοι για τις πραξεις μας. Ο,τιδηποτε συμβαινει θα ητο εξελιξις της Θειας Ουσιας. Ετσι η Ηθικη καταρρακωνεται. Δεν υπαρχει πλεον κακια και αρετη, αδικο και δικαιο, αλλα τα παντα ειναι θεια και ιερα. Το ηθικο κακο η θα το αποδωσωμε στον Θεο η θα το αρνηθουμε. Επομενως ειναι ασυστατη η θεωρια του πανθεισμου.
Οι βασεις του αθειστικου μαρξισμου ειναι σαθρες και γελοιες…

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.