Αυγουστίνος Καντιώτης



OTAN OI ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΘΕΟΙ & ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΙ, Η ΠΙΣΤΗ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΟΛΕΜΕΙΤΑΙ & ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ & ΕΚ ΤΩΝ ΕΞΩ, H ΑΜΑΡΤΙΑ ΣΤΕΦΑΝΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΙΕΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ, ΤΟΤΕ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΕ ΑΦΑΝΙΣΜΟ;

date Απρ 30th, 2016 | filed Filed under: ΜΗΝΥΜ. ΠΑΡΑΛ. ΠΡΟΩΘ.

ΟΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΟΝΤΑΙ

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Βλασφημοῦν τόν Σταυρό στό Φεστιβάλ «ὑπερηφάνειας» 2016

Κοινοποιήθηκαν ἠλεκτρονικά οἱ ἀφίσες τοῦ 5ου λεγόμενου «Φεστιβάλ ὑπερηφάνειας», πού διοργανώνουν οἱ ὁμοφυλόφιλοι στή Θεσσαλονίκη, στίς 24-25/6/2016.
Δέν φτάνει πού διαπράττουν, οἱ ταλαίπωροι, τήν ἁμαρτία πού ὁ Θεός τιμώρησε μέ «πῦρ καί θεῖον ἐξ οὐρανοῦ», τότε … στά Σόδομα, καυχῶνται γι’ αὐτήν καί διοργανώνουν «Φεστιβάλ «ὑπερηφάνειας.»
Δέν φτάνει πού προκαλοῦν ἀνθρώπους μέ τά Φεστιβάλ αὐτά, φέτος βάλθηκαν νά προκαλέσουν καί Θεό καί ἀνθρώπους, παραποιώντας στίς βλάσφημες ἀφίσες τους τά λόγια τοῦ Εύαγγελίου, ἀλλά καί ἐξευτελίζοντας τόν Σταυρό, τό σύμβολο τῆς σωτηρίας μας, μέ τήν μορφή τοῦ Ἐσταυρωμένου, πάνω ἀπό την κεφαλή τοῦ Ὁποίου ἀντικατέστησαν τήν ἐπιγραφή Ι.Ν.Β.Ι. (Ἰησοῦς Ναζωραῖος Βασιλεύς Ἰουδαίων) μέ τήν ὁμοφυλοφιλική «σημαία» τους.
Καί ὅλα αὐτά, μέσα στή Μεγάλη Ἑβδομάδα, πού οἱ πιστοί στίς Ἐκκλησιές μετανοοῦν καί λατρεύουν τόν Θεό τους.

Διαβᾶστε τὴν συνέχεια http://www.tideon.org/index.php

Σχολιο Λ.Ν. http://aktines.blogspot.gr/2016/04/2016_28.html

  • Τεράστια, εν προκειμένω, η ευθύνη της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής απέναντι στο πρωτοφανές αυτό αίσχος. Δυστυχώς οι διοργανωτές του φεστιβάλ της αισχύνης καθώς και οι πάτρωνές τους εν ονόματι και με πρόσχημα την ελευθερία της έκφρασης έχουν καταλειφθεί ασύδοτοι εδώ και κάποια χρόνια να ασχημονούν προσβάλλοντας ανερυθρίαστα τη δημόσια αιδώ και μολύνοντας την πνευματική ατμόσφαιρα της αγιοτόκου Θεσσαλονίκης.
    Υφίσταται, όμως, και μία άλλη, πλέον σοβαρή, πτυχή του όλου ζητήματος. Και αυτή συνίσταται στην αντίδραση του λαλίστατου επί άλλων ζητημάτων μητροπολίτου Θεσσαλονίκης απέναντι σε αυτούς που ανασταυρώνουν αναισχύντως το Θεάνθρωπο. Πότε, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, θα λάβει ο ποιμήν της Εκκλησίας των Θεσσαλονικέων τα υπό των Θείων και Ιερών κανόνων επιβαλλόμενα πνευματικά μέτρα σε βάρος εκείνων, μεταξύ των οποίων και ο γνωστός και μη εξαιρετέος τοπάρχης, οι οποίοι επί έτη πρωτοστατούν σε εκδηλώσεις που ευτελίζουν την ανθρώπινη αξιοπρεπεια και εκμαυλίζουν την κοινωνία; Εφέτος, απ ό,τι δείχνει η σχετική αφίσα, οι λεγάμενοι έχουν υπερβεί κάθε όριο θρασύτητας, ασέβειας και ξετσιπωσιάς, εμπλέκοντας, τρόπον τινά, στις βρωμιές τους και τον «πάσης επέκεινα καθαρότητος» Υιό και Λόγο του Θεού και το σύμβολο της υπερφυούς θυσίας Του, τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό! Πρόκειται, αναντιλέκτως, περί σημείου των καιρών! Για ανήκουστη και πρωτοφανή ενέργεια που προκαλεί τον αποτροπιασμό παντός τιμίου ανθρώπου διαθέτοντος έστω και ίχνη αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού! Περιμένουμε από το μητροπολίτη να αντιδράσει αυτή τη φορά δυναμικά και κατασταλτικά! Αρκετή ανοχή έχει επιδείξει μέχρι τώρα!
    Αλλά και ο πιστός λαός που κατέκλυσε το Βελλίδειο στην ανεπανάληπτη εκείνη και συγκλονιστική, προ καιρού, εκδήλωση θα κατέλθει, άραγε, στο «άγιο πεζοδρόμιο» προκειμένου να στηλιτεύσει με τη ζωηρή του διαμαρτυρία το ανήκουστο αυτό αίσχος ή θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια; Ή θα αρκεσθεί μονάχα σε αγρυπνία και προσευχή; Πού ο αγωνιστικός χριστιανισμός; Πού η ζωηρή αντίδραση και αντίστασή μας στις κατά καιρούς χυδαίες ύβρεις που εξαπολύουν τα παντοειδή ενεργούμενα του σατανά σε βάρος του Θεανδρικού Προσώπου του Κυρίου μας καθώς και άλλων ιερών προσώπων και θεσμίων της Πίστεώς μας;
    Σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, πολλοί θα κατανυγούμε, συγκλονιστούμε και συντριβούμε προ της θέας του Τιμίου Σταυρού αναλογιζόμενοι το μέγεθος της κενώσεως του Υιού και Λόγου του Θεού με σκοπό τη σωτηρία του καθενός μας και πιθανώς να αναλυθούμε και σε δάκρυα ευγνωμοσύνης για την ατίμητη Θυσία Του. Σε λίγο, σχετικά, καιρό από τώρα κάποιοι δυστυχείς και τραγικοί συνάνθρωποί μας θα υβρίσουν αναίσχυντα τον Εσταυρωμένο Κύριο της δόξης και θα ευτελίσουν το σύμβολο της ατίμητης Θυσίας Του! Θα υπερασπισθούμε τον υβριζόμενο Θεάνθρωπο και το Σταυρό Του ή θα μείνουμε απαθείς ανασταυρώνοντάς Τον με τη στάση μας; Ιδού το ερώτημα!

* * *

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Ὁ Πάπας Φραγκίσκος ἀποκαλεῖ τόν Χριστό «υἱό τοῦ Ἑωσφόρου», οἱ παπικοί ἐξυμνοῦν τόν Ἑωσφόρο καί οἱ Ἐκκλησιαστικοί μας Ἡγέτες ἔφεραν τόν Πάπα στήν Ἑλλάδα καί συμπροσευχήθηκαν!!! (βίντεο & video in English with Pope Francis saying «Jesus is a man» and Catholic Mass chantig: «Flaming Lucifer, Christ is your son!»)

http://kaiomenivatos.blogspot.gr/2016/04/video-in-english-with-pope-francis.html

* * *

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κύριε Φίλη βιάζεσθε.
Η Σταύρωση του Χριστού τελείται τη Μεγάλη Παρασκευή.
Τη Μεγάλη Τρίτη, 26 Απριλίου 2016, το Υπουργείο Παιδείας παρουσίασε την Υπουργική απόφαση για το ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο, συνοδευόμενη από ανακοίνωση που τιτλοφορείται: «Με υπογραφή Φίλη το ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο – Ενιαίος Τύπος Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου – Η συνταγματική επιταγή γίνεται πράξη – Ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά του δημοτικού σχολείου».
Η ως άνω Υπουργική απόφαση, κατά παράβαση κάθε συνταγματικής επιταγής, εντελώς προκλητικά, μειώνει τις ώρες διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών από 2 σε 1 στην Ε’ και ΣΤ’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου και ουσιαστικά καταργεί τη διδασκαλία του μαθήματος, αν συνυπολογίσει κανείς το γεγονός, ότι ήδη σε πολλά Δημοτικά Σχολεία γίνεται ελλιπής διδασκαλία ή δεν πραγματοποιείται καθόλου το μάθημα των Θρησκευτικών.
Η απόφαση αυτή του Υπουργού Παιδείας, έρχεται να επιτείνει την όλη ζοφερή ατμόσφαιρα που καλλιεργείται από τον κ. Φίλη, αναφορικά με το μάθημα των Θρησκευτικών και τη σχεδιαζόμενη μετατροπή του σε θρησκειολογία ή, διαμέσου των νέων Προγραμμάτων Σπουδών, σε ένα πολυθρησκειακό Σούπερ Μάρκετ θρησκειών.
Με τον τρόπο αυτόν φανερώνει περίτρανα το μένος και την απαξίωσή του προς τη διδασκαλία της Ορθόδοξης χριστιανικής αγωγής στο ελληνικό σχολείο. Το μάθημα των Θρησκευτικών, ως εφόδιο γνώσης και βιώματος των ελληνοπαίδων στους δύσκολους καιρούς που διάγουμε, πέρα από την συμβολή του στις υπαρξιακές ανάγκες των μαθητών/τριών, αποτελεί ένα από τα πιο σπουδαία ανθρωπιστικά και κοινωνικά μαθήματα του σχολείου.
Γι΄ αυτό και η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων όχι μόνο απαιτεί την επαναφορά των ωρών διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών που αφαιρέθηκαν από το Ωρολόγιο Πρόγραμμα του Ενιαίου Τύπου του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου αλλά και ζητάει επίμονα τον διορισμό Θεολόγων καθηγητών για να διδάσκουν το μάθημα στα Δημοτικά Σχολεία.
Ο Υπουργός Παιδείας, όμως, δεν εξετάζει παιδαγωγικά τα θέματα αυτά, διότι, καθώς φαίνεται για μια ακόμη φορά, είναι εγκλωβισμένος στις κομματικές του ιδεοληψίες. Έτσι «ξανακτυπά πάλι» σε ένα καθαρά εθνικό θέμα αγωγής, επιχειρώντας, απερίσκεπτα και επιπόλαια, να μειώσει και να υποτιμήσει το μάθημα εκείνο που διδάσκει τις αξίες της αγάπης, της ελπίδας, της αυτοθυσίας και της προσφοράς προς τον «άλλον» ως αδελφό και όχι απλά ως συνάνθρωπο.
Κατόπιν όλων αυτών των εξελίξεων, η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων οφείλει να υπενθυμίσει στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκο Φίλη, ότι η Σταύρωση του Χριστού τελείται τη Μεγάλη Παρασκευή(στους ναούς την Μεγάλη Πέμπτη εσπέρας). Ως εκ τούτου ας μη βιάζονται κάποιοι στην Κυβέρνηση και στο Υπουργείο Παιδείας, με τις αποφάσεις και τις ανακοινώσεις τους εναντίον του μαθήματος των Θρησκευτικών. Εκτός κι αν θεωρούν ότι πρέπει τα καρφιά στο Σώμα του Χριστού να τα καρφώσουν πριν τη Μεγάλη Παρασκευή ή ακόμη, και μετά, όχι όμως, ανήμερα της Μεγάλης Παρασκευής, προφανώς για να μην υποσκιαστεί και υποσκελιστεί η πράξη τους από αυτήν του Ιούδα και των Εβραίων και Ρωμαίων σταυρωτών του Χριστού.
Να θυμίσουμε επίσης, σε όλους αυτούς τους διώκτες, ότι ανά τους αιώνες, πολλοί προδότες και σταυρωτές του Χριστού, ήλθον και παρήλθον, ο Χριστός, όμως, μένει ο Ίδιος, «χθὲς καὶ σήμερον ὁ αὐτὸς καὶ εἰς τοὺς αἰῶνας» (Εβρ. 13, 8).

Το ΔΣ της ΠΕΘ

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.