Αυγουστίνος Καντιώτης



α) ΠΡOTEINOMENH OMIΛIA ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ, ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ β) Γερων Επισκοπος Αυγουστινος Καντιωτης για τον Ιερεα Γεωργιο Σκρεκα, που τον σταυρωσαν οι αθεοι

date Μαι 10th, 2016 | filed Filed under: ΜΗΝΥΜ. ΠΑΡΑΛ. ΠΡΟΩΘ., ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ

(1) ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΟΜΙΛΙΑ ΟΠΣΑ ΜΑΪΟΣ 2016-3

(2) «ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ»

Πατῆστε τὸ (1) καὶ διαβᾶστε τὸ πρόγραμμα. Πατῆστε τὸ (2),  τον τίτλου τοῦ βιβλίου και διαβᾶστε τὶς προτεινόμενες σελίδες:

«ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ»

Σήμερα 9 Μαϊου 2016, ἔλαβα πρόσκληση ἀπό τόν συμπατριώτη μου (ἀπό τήν Λευκάδα) πρώην δήμαρχο Ἡλιούπολης κον Θεόδωρο Γεωργάκη γιά μία ἐκδήλωση τοῦ ΟΠΣΑ (πρόκειται γιά ἐπιμορφωτικό ὅμιλο προώθησης ἀνθρώπων πού ἐνδιαφέρονται νά στελεχώσουν τήν τοπική αὐτοδιοίκηση) πού ἱδρύθηκε μέ πρωτοβουλία τοῦ πρώην δημάρχου (Θ. Γεωργάκη) στήν Ἡλιούπολη. Τό θέμα τό θεώρησα πάρα πολύ ἐνδιαφέρον, καί ἐνθυμήθηκα ὅτι γι’αὐτό ἀκριβῶς τό θέμα εἶχε ἀφιερώσει χρόνο, κόπο, καί πολύ ἀγάπη ὁ μακαριστός ἐπίσκοπος Αὐγουστίνος Καντιώτης, γράφοντας ἕνα πολύ μεγάλης ἀξίας πόνημα γιά τό ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Ἀμέσως, πῆρα τηλέφωνο ἕναν φίλο ἱερέα τοῦ κυρίου Γεωργάκη, (τόν Ἀρχιμανδρίτη Διονύσιο τοῦ ἱεροῦ ναοῦ Ἁγ. Κωνσταντίνου Ἡλιούπολης) πού εἶχα γνωρίσει σέ μία ἐκδήλωση (πάλι τοῦ ΟΠΣΑ) καί τόν παρακάλεσα ἐάν μπορεῖ νά ἀναγνώσει τίς σελίδες ἀπό τό βιβλίου τοῦ ἡρωικοῦ ἐπισκόπου Καντιώτη. Εἶναι οἱ σελίδες πού ἀναφέρονται στό βιβλίο του γιά τό ἐκπαιδευτικό πρόβλημα τῆς Ἑλλάδος (σελίδες 172-184- ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΙΣ). Ἡ ἀπάντηση του ἦταν θετική, ἀρκεῖ νά δεχθῆ (μοῦ τόνισε) καί ὁ πρόεδρος τοῦ ὁμίλου , ὁ κύριος Θ. Γεωργάκης. Ἐπικοινώνησα μέ τόν κύριο Γεωργάκη πάλι, καί μοῦ ζήτησε τό κείμενο. Τοῦ τό ἔστειλα, ἀναμένουμε ἀπάντηση.
Θέλω λοιπόν νά ἐπισημάνω ὅτι, ἡ ἑλληνική κοινωνία μας ἔρχεται σιγά-σιγά καί σταθερά στά λόγια τοῦ μακαριστοῦ ἐπισκόπου, λόγια προφητικά, λόγια σοφίας, λόγια διδακτικά, ὠφέλιμα, λόγια πολύτιμα , πολυτιμότερα καί ἀπό τό χρυσάφι, καί τό διαμάντι, λόγια πού ὀφείλουμε ὡς ὀρθόδοξοι χριστιανοί νά τά «εἰσβάλουμε» μέσα στίς αἴθουσες ἐκδηλώσεων τῶν δήμων, τῶν σχολείων, τῶν σχολῶν, ˙ εἶναι Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ μέσα ἀπό τόν ΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.
Περιμένουμε λοιπόν νά ἐνημερώσουμε τούς εὐσεβεῖς ἀναγνῶστες μας πού μένουν στήν Ἀθήνα, ὅτι ὁ κύριος Θ. Γεωργάκης θά ἀνταποκριθῆ στό αἴτημα μας. Τό παρόν εἶναι καί μία προτροπή στούς ὀρθόδοξους χριστιανούς ἀδερφούς μας, ὅπως προσπαθοῦμε νά φέρομαι τόν ΛΟΓΟΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ μέσα σέ κοινωνικές ἐκδηλώσεις ἐπιμόρφωσης , κοινωνικά θέματα, κλπ, πού πραγματοποιοῦν οἱ τοπικές κοινωνίες.

ΘΑ ΕΙΣΒΑΛΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΙΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΗΜΕΡΑ; ΘΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΗ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ; ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΩΣ ΤΗΝ ΠΕΣΤΡΟΦΑ ΣΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ; ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΙΣΒΟΛΗ (ἐάν πραγματοποιηθῆ) ΚΑΙ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ; ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ;
ΕΙΔΟΜΕΝ!

ΛΑΖΑΡΟΣ ΑΡΑΒΑΝΗΣ- ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ

862c570e406e

Ο Ελληνοψυχος Εθναποστολος Γερων Επισκοπος Αυγουστινος Καντιωτης
για τον Ιερεα Γεωργιο Σκρεκα, που τον σταυρωσαν οι αθεοι κομμουνισται

Οι σφαγες των Κληρικων απο τους κομμουνιστας στην Κατοχη, στα Δεκεμβριανα, στον συμμοριτοπολεμο

Του Καθηγητου Δρος Νικολαου Χ. Χαρακακου
Καθηγητου Θεολογιας- φιλολογου
Διδακτορος Θεολογιας και Φιλοσοφιας

Ο Ελληνοψυχος Εθναποστολος Γερων Επισκοπος Αυγουστινος Καντιωτης, που διετελεσε ως Αρχιμανδριτης Στρατιωτικος Ιερευς στον συμμοριτοπολεμο εμψυχωνοντας τους πολεμιστας στην πρωτη γραμμη, περιεγραφε την μαρτυρικη σταυρωσι του Ιερεως Γεωργιου Σκρεκα απο τους αθεους κομμουνιστας: » Οταν ημουν Ιεροκηρυκας, σας ομιλω με παραδειγματα, που αντλω απο μια ιστορια πενηντα ετων, μισου αιωνος, εφτασα σ ενα χωριο των Γρεβενων. Βρισκω τον Ιερεα θλιμμενο, πονεμενο, κλαμενο. » Τι εχεις?». » Το χωριο μου δεν πιστευει πια στο Χριστο». »Μην απογοητευεσαι», λεω, »εχε θαρρος. ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΑΧΤΗ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΣΠΙΘΑ ΚΡΥΜΜΕΝΗ». » Θελεις να δεις», μου λεει, »ελα». Με παει στο νεκροταφειο. Εκει τα παιδια του Μαρξ και του Λενιν, που κυριαρχουσαν τοτε, ειχαν ξεριζωσει ολους τους σταυρους απο τους ταφους και στη θεση τους ειχαν βαλει σφυροδρεπανα και γροθιες! Μισουσαν το σταυρο. Και μονο σε μια περιπτωση τον »θυμηθηκαν». Ενω η σταυρωσις εχει προ πολλου καταργηθη επι των ημερων μας την ξαναχρησιμοποιησαν. Σταυρωσαν ανθρωπο! Ηταν ενας Ιερευς του Υψιστου ευλαβης, πιστος και πολυτεκνος, ο π. Γεωργιος Σκρεκας, εφημεριος του χωριου Μεγαρχη Τρικαλων. Αθεοι και απιστοι τον αρπαξαν απο την Αγια Τραπεζα, που ιερουργουσε, τον οδηγησαν σαν ακακο αρνιο εξω απο το χωριο και εκει τον σταυρωσαν πανω σ ενα δεντρο. Και ηταν Μεγαλη Παρασκευη, του ετους 1947! ».
Οντως κυριοι στοχοι της φονικης μανιας των αθεων κομμουνιστων στην Κατοχη, στα Δεκεμβριανα και στον συμμοριτοπολεμο, ησαν οι Κληρικοι. Η κτηνωδεστερη περιπτωσις ειναι αυτη του Ιερεως Γεωργιου Σκρεκα.
Ητο εφημεριος στο χωριο Μεγαρχη Τρικαλων. Πολυτεκνος. Συγκεκριμενως πατερας 6 παιδιων, απο τα οποια το μεγαλυτερο 12 ετων και το μικροτερο αβαπτιστο.
Στις 27 Μαρτιου 1947 ο πατηρ Γεωργιος Σκρεκας εμαθε οτι το ΕΑΜ Μεγαρχης Τρικαλων απεφασισε να του παρη ολα τα περιουσιακα στοιχεια. Ετσι την νυκτα της 27ης προς 28η Μαρτιου οι κομμουνισται εισηλθον στο σπιτι του και αρχισαν το πλιατσικο. Μα δεν ηρκεσθησαν σε αυτο. Εκλεισαν τον Ιερεα στον σταβλο και τον ξυλοκοπουσαν για να τους δωση και αλλα χρηματα. Η Πρεσβυτερα του, ακουγοντας τις γοερες κραυγες και οιμωγες του, εσπευσε να παη στον κομμουνιστη Αθανασιο Ιτσιο και σε αλλους ΕΑΜοβουλγαρους της »Αυτοαμυνας» Μεγαρχης. Δακρυσμενη τους ικετευε να ελευθερωσουν τον ανδρα της και να μη τον δερνουν. Απηυθυνθη, ομως, » εις ωτα μη ακουοντων». Οι αθεοι »πιστοι» του Marx, του Λενιν και του Σταλιν ουτε καν συνεκινηθησαν, διοτι προ πολλου ως αντιχριστοι κομμουνισται ειχαν παυσει να διακατεχωνται απο ανθρωπινα αισθηματα. Οι κομμουνισται δημιοι, αφου εσυραν τον Παπα Σκρεκα μεσα απο διαφορα χωρια, τον μετεφεραν στο Νεραιδοχωρι. Εκει τον βασανιζαν απο το Σαββατο του Λαζαρου εως την Μ. Παρασκευη 11 Απριλιου 1947! Με θρασυτητα οι κομμουνιστριες τον ειρωνευοντο: » γιατι δεν προσευχεσαι στον Χριστο να ελθη να σε σωση?». Με απυθμενη κακοτητα οι κομμουνισται βασανισται του τον προειδοποιουσαν: »Εσυ, που πιστευεις στο Χριστο, θα σε σταυρωσουμε σαν Εκεινον την ιδια μερα!». Οντως τον σταυρωσαν επανω σε ελατο, που ειχε το σχημα Σταυρου! Του τρυπησαν την δεξια πλευρα με ξιφολογχη και με πιρουνια του πληγωναν το μετωπο. Την ωρα, που τον σταυρωναν, ειχε το θαρρος να ειπη: »Χριστε μου, δεν ηξερα οτι θα αξιωθω τετοιας τιμης!».
Δεν σταυρωσαν, ομως, τα ανθρωπομορφα μπολσεβικικα κτηνη μονον τον Παπα Ηρωα Σκρεκα. Σταυρωσαν και αλλο Εθνομαρτυρα Ιερεα. Στις 27 Σεπτεμβριου 1947 οι δολοφονικες κομμουνιστικες συμμοριες του »καπεταν Γιωτη», του μετεπειτα Γενικου Γραμματεα του ΚΚΕ, συνελαβαν τον Ιερεα Χριστο Γ. Κακαβα, 73 ετων, στους Δομιανους Ευρυτανιας, μεσα στο σπιτι του. Τον ωδηγησαν στην Βραχα σιδηροδεσμιο. Διχως να σεβασθουν το γηρας του, τον ξυλοκοπουσαν διαρκως. Του ανοιξαν το κεφαλι με ενα σιδερενιο ραβδι και ενα μαστιγιο! Την 1η Οκτωβριου τον μετεφεραν στο Μοναστηρι Βραχας σε μια αποκρημνη χαραδρα. Τον σταυρωσαν και αυτον, οπως τον Ιερεα Γεωργιο Σκρεκα και τον ερριξαν σε μια χαραδρα.
Πατηρ Γεωργιος Σκρεκας και Πατηρ Χριστος Γ. Κακαβας πρεπει να ανακηρυχθουν Αγιοι!
Κατα την διαρκειαν της Κατοχης οι Βουλγαροι δολοφονησαν 26 Ιερεις. Οι Ιταλοι 20. Οι Γερμανοι 75. Το ΚΚΕ, με το ΕΑΜ/ΕΛΑΣ και την ΟΠΛΑ, δολοφονησε, πολλες φορες κατεκρεουργησε, 224 Ιερεις. Μαζη με οσους Ιερεις ο κομμουνισμος εσφαξε στα Δεκεμβριανα και στον συμμοριτοπολεμο, οι Ιερεις θυματα των κομμουνιστων ανερχονται σε 674, διοτι 450 Ιερεις σκοτωσε το ΚΚΕ μετα την Κατοχη.
Αναφερομε μονον μερικες χαρακτηριστικες περιπτωσεις απο ολες τις περιοδους.
Στην Κατοχη τον Ιερεα Χρηστο Ζησουλη τον σκοτωσαν κτυπωντας επι μια ωρα το κεφαλι! Την 1η Ιουνιου 1944 δολοφονησαν, με κτυπηματα ροπαλου, τον Ιερεα και δασκαλο Νικολαο Καραπα, απο την Αλλαλη Ευβοιας. Στις 25 Μαρτιου του ιδιου ετους ο Ιερευς Νικολαος Μπερτσεκας, στην Στιμαγκα Κορινθιας, περιοχη, που γνωρισε κατ εξοχην την ΕΑΜικη και ΕΛΑΣιτικη κομμουνιστικη εγκληματικοτητα, υπεστη ανειπωτα μαρτυρια στα χερια των κομμουνιστων. Του ξεριζωσαν τα νυχια. Συνετριψαν τα κοκαλα του με καδρονια. Στα λκασπονερα ενος λακκου τον επνιξαν. Στις 8 Ιουνιου παλι του ιδιου ετους οι κομμουνισται κατεκρεουργησαν με μαχαιρια τον μαθητη Σωκρατη Καραπα, 18 ετων, διοτι ητο γιος Ιερεως!
Στα Δεκεμβριανα του 1944 εσφαγιασθη απο το ΚΚΕ ο Αρχιμανδριτης Βασιλειος Λαμπριτης.
Στην διαρκεια του συμμοριτοπολεμου οι κομμουνισται εξηκολουθησαν με ανατριχιαστικοτερη κτηνωδια τα εναντιον της Ορθοδοξου Ελληνικης Εκκλησιας ανηκουστα εγκληματα των.
Στις 10 Οκτωβριου 1948, αφου τον βασανισαν με φρικτα μαρτυρια, κατεκρεουργησαν τον Ιερεα Αθανασιο Γεραση, απο τον Αξαρακο Κονιτσης. Δεν του »συνεχωρησαν» οτι διεσωσε 25 Ελληνοπουλα απο το βιαιο εγκληματικο παιδομαζωμα. Στις 11 Απριλιου 1947 ο Ιερευς Γεωργιος Καλωτσος, 54 ετων, συνεληφθη απο τους κομμουνιστας του αρχισφαγεως »καπεταν Γιωτη» Χαριλαου Φλωρακη και μετεφερθη στα Πλατανακια. Οι αθεοι κομμουνισται τον υπεβαλαν σε πολυημερα και απανθρωπα μαρτυρια. Του εκοψαν και τα δυο μαγουλα το ενα μετα το αλλο. Επειτα τον τρυπησαν στον λαιμο με λογχη. Τον σκοτωσαν με σφαιρα. Τον Ιουνιο του 1947 οι Ιερεις Αλεξανδρος Λογιος, 55 ετων και Κωνσταντινος Μπουστρας, 38 ετων, απο την Δαφνη Υπατης, συνεληφθησαν απο τους εθνοπροδοτες του »καπεταν Γιωτη». Μετεφερθησαν στην Μουσουνιτσα. Εβασανισθησαν, εσφαγιασθησαν και ερριφθησαν σε χαραδρα!
Στις 13 Ιανουαριου 1948 κατεκρεουργηθη, μετα απο βασανιστηρια, ο εφημεριος του Λουτσιου Λοκριδος Ιερευς Βασιλειος Δανελης, 50 ετων, απο το Μαρτινο Λοκριδος, που ειχε συλληφθη απο τους σφαγεις του »καπεταν Γιωτη». Στις 12 Ιανουαριου 1948 τα κτηνη του »καπεταν Γιωτη» επετεθησαν στον Πυργο Λαρυμνης. Ο Ιερευς Μιχαηλ Ενωτιαδης, 62 ετων, απο την Καισαρεια της Μικρας Ασιας, ητο βαρεια αρρωστος και δεν μπορεσε να μετακινηθη. Τον συνελαβαν επανω στο κρεββατι του. Τον ωδηγησαν εξω απο το χωριο. Εκει τον σκοτωσαν με πολυβολο. Στις 11 Μαιου 1947 ο Ιερευς Αθανασιος Πιας, στην Ελαιοβρυση Ναυπακτιας, συνεληφθη απο τους κομμουνιστας του »καπεταν Γιωτη», μαζη με πολλους κατοικους του χωριου. Ολοι ωδηγηθησαν στην Λαλκα. Στο δασος Κρυονεριων. Ειδικως τον Ιερεα τον βασανισαν ανηλεως και, επειτα, τον σκοτωσαν με λογχη. Τον Ιανουαριο του 1949 ο »καπεταν Γιωτης» κατελαβε το Καρπενησι Ευρυτανιας. Μεταξυ των σφαγιασθεντων ητο και ο Ιερευς Αργυριος Βουρβας, 44 ετων, απο την Βινιανη. Στις 17 Απριλιου 1947 ο Ιερευς Κωνσταντινος Σπανος, 54 ετων, στην Νεραιδα Αγραφων συνεληφθη απο τις συμμοριες του »καπεταν Γιωτη». Μαζη με αλλους συγχωριανους του ωδηγηθησαν στο βουνο Βουλγαρα Κλειτσου. Ειδικως τον Ιερεα τον βασανισαν φρικτα και τον σκοτωσαν συντριβοντας του το κεφαλι με ροπαλο.
Στις 9 Ιουνιου 1947 ο Ιερευς Ηλιας Αλεξιος, 40 ετων, στα Κτημενια Ευρυτανιας, εφονευθη απο τα πυρα των εθνοπροδοτων του »καπεταν Γιωτη», ενω εμαχετο για να προφυλαξη τα γυναικοπαιδα. Στις 25 Ιουλιου 1947 ο Ιερευς Θεοφανης Μπικας, 40 ετων, στην Δυτικη Φραγκιστα Ευρυτανιας, την ωρα του Εσπερινου στην εκκλησια, συνεληφθη απο τα δολοφονικα στιφη του »καπεταν Γιωτη». Μετεφερθη στην Κληματσιδα. Μετα απο βασανιστηρια τον σκοτωσαν με μια σφαιρα στο κεφαλι.
Τα ιδια θα πραξη, οτα ιδη οτι κινδυνευει να χαση την εξουσια, η αθειστικη Κοκκινη Χουντα του ΣΥΡΙΖΑ!

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.