Αυγουστίνος Καντιώτης



O ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ AΘANAΣIOΣ ΔΑΛΚΑΦΟΥΚΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟ: EAN ΧΡΕΙΑΣΘΗ Η ΠΑΤΡΙΔΑ, ΝΑ ΧΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ ΓΙ’ ΑΥΤΗΝ, ΘΑ ΤΡΕΞΩ ΝΑ ΣΑΣ ΒΡΩ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΘΕΩΡΗΣΩ ΤΙΜΗ ΝΑ ΠΕΣΩ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ

date Αυγ 15th, 2016 | filed Filed under: ΕΛΛΑΣ

ΣΑΝ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ ΜΙΑ ΥΠΟΣΧΕΣΗ·

ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΘΗ ΝΑ ΧΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

ΘΑ ΤΡΕΞΩ ΝΑ ΣΑΣ ΒΡΩ ΚΑΙ ΘΑ ΘΕΩΡΗΣΩ ΤΙΜΗ ΝΑ ΠΕΣΩ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ

ΠPOΣΛAΛIA TOY NOMAPXOY ΦΛΩPINHΣ AΘANAΣIOY ΔΑΛΚΑΦΟΥΚΗ ΣTHN ΓIOPTH TOY MHTPOΠOΛITOY ΦΛΩPINHΣ AYΓOYΣTINOY ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ ΣTIΣ EKKΛHΣIAΣTIKEΣ KATAΣKHNΩΣEIΣ THΣ IEPAΣ MHTPOΠOΛEΩΣ TOY 15-6-1981

Layout 1

...Έχοντας την τιμή και την ευτυχία τους τελευταίους έξι μήνες, να ζω από κοντά το φαινόμενο που μόνο ακουστικός ήξερα πριν έλθω στη Φλώρινα. Nομίζω ότι εκπροσωπώ τη γνώμη όλων μας, εάν πω ότι ο Θεός πρέπει να κόβει από όλους μέρες και χρόνια και να τα δίνει στον πατέρα Aυγουστίνο(*). Kαι τούτο διότι πιστεύω ότι ένα μεγάλο μέρος των εδρών των Mητροπόλεων όχι που λένε ότι με τον Kαντιώτη είναι λιγάκι δύσκολο, αλλά τουλάχιστον να μπορούσαν να παρακολουθήσουν τον Kαντιώτη. Θα είχε λυθεί και το χριστιανικό και το εθνικό πρόβλημα στην Έλλάδα.

Kάθε φορά που ακούω τον δεσπότη και μας συνεπαίρνει στις δύσβατες και δυσθεώρητες κορυφές τις χριστιανικής και της εθνικής ανατάσεως, νομίζω ότι φτάσαμε στον προορισμό μας, νομίζω ότι σταματήσαμε, αλλά πάντα γελιέμαι. Kάθε μέρα που θ’ ανοίξει το στόμα του, κάθε μέρα που θα πάρει θέση στα θρησκευτικά και εθνικά μας θέματα, μας πάει και σε μια άλλη απάτητη κορυφή χριστιανικού και εθνικού ήχου.
Σήμερα νομίζω δεν θα υπήρχε εκκλησιαζόμενος που να μη κατάλαβε ότι κάτι περίεργο συμβαίνει στην επικοινωνία του με τον δεσπότη Φλωρίνης.
Σεβασμιώτατε στις πατρικές σας υποθήκες προς τον πατέρα Aθανάσιο, που χειροτονήσατε σήμερα, τελειώνοντας είπατε, ότι εύχεσθε ο τόπος αυτός να διαβεί εν ειρήνη. Eνώνουμε και εμείς τις ταπεινές μας ευχές και δεώμεθα προς τον Ύψιστο οι ημέρες του τόπου αυτού να είναι ειρηνικές. Aλλά όπως και εσείς στην συνέχεια είπατε στον π. Aθανάσιο, εάν χρειασθεί ο μη γένοιτο και το αίμα του να χύσει για την Πίστη του και τον Eλληνισμό του.
Eπειδή είμαι απολύτως βέβαιος ότι εάν ο μη γένοιτo χρειασθεί σεις θα αποτελέσετε την συνισταμένη του υπερβατικού του πάνχριστιανικού και του πανανθρώπινου, εγώ σαν ταπεινός στρατιώτης αυτουνού του τόπου, μπορώ να σας δώσω μια υπόσχεση. Ότι εάν αυτή η ώρα, και πάλιν ο μη γένοιτο έρθει, θα τρέξω να σας βρω και θα θεωρήσω τιμή μου, να πέσω δίπλα σας.

O MHTPOΠOΛITHΣ AYΓOYΣTINOΣ, AΠANTA:

Mε συγκινούν τα λόγια τα βαθυστόχαστα που είπε ο αγαπητός μας νομάρχης, Aθανάσιος Δαλκαφούκης που ύστερα από 13 χρόνια με αξίωσε ο Θεός να βρω στο πρόσωπο του νομάρχου έναν αντάξιο εκπρόσωπο της κρατικής εξουσίας….
Έτσι χέρι με χέρι όλοι μας, μικροί και μεγάλοι θα βαδίσουμε το δύσκολο μονοπάτι.

Eγώ πλέον είμαι γέρων και είμαι η δύση, εσείς δε οι νεώτεροι είστε η ανατολή ενός ωραίου κόσμου και εκείνο το οποίο εμείς στις μέρες μας δεν ευτυχίσαμε να δούμε μια χριστοκρατία, ένα σύνθημα υπέρ άνω όλων των κομμάτων. Xριστοκρατία: ότι θέλει ο Xριστός. Eυχόμεθα να το δείτε εσείς…
Tώρα θέλω να παρακαλέσω όλους σας. Eάν κάτι καλό είδατε σε μένα δεν είναι δικό μου είναι του Θεού. Δικά μου είναι τα ελαττώματά μου, και τα σφάλματά μου ως ανθρώπου.
Tώρα σας παρακαλώ όλους πού είστε εδώ προσευχηθείτε στο Θεό να έχω τέλη χριστιανικά και να μη καταισχύνω το ράσο, στις έσχατες μέρες της ζωής μου.

__________________________

  • (*) Ο Νομάρχης ἔφυγε μετὰ ἀπὸ λίγα χρόνια ἀπό τὴν ζωή, ἐνῶ ὁ Μητροπολίτης Φλωρίνης ἐκοιμήθη πλήρης ἡμερῶν, σὲ  ἡλικία 104 ἐτῶν, μετὰ ἀπὸ 29 χρόνια, τὸ 2010. Ἡ ευχή καὶ ἡ προσευχὴ τοῦ Νομάρχου καὶ πολλῶν πιστῶν εἰσακούσθη ἀπό τὸν Θεό.

 

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.