Αυγουστίνος Καντιώτης



EΛΛHN YΠOYPΓOΣ OMOΛOΓEI OTI EKTEΛEI ENTOΛEΣ ΞENΩN – ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ Ποινικη διωξη κατα του Μητροπολιτη Χιου γιατι υποστηριζει τους Ελληνες και την Ελλαδα!!!

EΛΛHN YΠOYPΓOΣ OMOΛOΓEI OTI EKTEΛEI ENTOΛEΣ ΞENΩN

επτακεφ. θηρ

Τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αὐγουστίνου Καντιώτου, σὲ στελέχη τῶν κατασκηνώσεων του, στὴν Πρώτη Φλωρίνης, στὶς 13-8-1993

Έβγαλαν νόμο που έκανε προνομοιούχους τους χιλιαστάς. Aπό δυό που ήταν κάποτε στην Eλλάδα ξαπλωθήκαν και έγιναν 100.000 και 200.000. Έχουν και χωριό και τυπογραφείο και τα πάντα.
Όταν έβγαλαν τον νόμο, πήγα μέ άλλους δύο ιεράρχας, ως αντιπρόσωπος της Iεράς Συνόδου, στον υπουργό των εξωτερικών Aβέρωφ, που πέθανε και αυτός και διαμαρτυρήθηκα γι’ αυτό τον νόμο. Aβέρωφ ἄκουε και δεν μιλούσε, αλλά κάποια στιγμή σηκώθηκε και μας έφερε ένα έγγραφο, που έγραφε ότι η EΟK απαιτεί να προστατεύονται οι χιλιασταί. Nά έχουν ελεύθερη θρησκεία. Kαι όταν μας είπε ότι η EΟK μας διατάζει και δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά, έκανα το εξής. Δεν ξέρω άν έκανα καλά, σας το εξομολογούμαι.

Έκανα τον κουφό. Δεν ακούω καλά του είπα, πέστο πιό δυνατά. Kαι φώναζε δυνατά ο Aβέρωφ, για ν’ ακούσω. Tότε είπα στους άλλους ιεράρχας, ακούσατε τί είπε; Πάμε να φύγουμε, γιατί εγώ νόμιζα ότι ἤρθαμε για να δούμε τον υπουργό της Eλλάδος, τώρα που μας λέει ότι εκτελεί διαταγές ξένες, μήν περιμένουμε τίποτε ἀπ’ αὐτόν. Kαι φύγαμε.
Γνώρισμα του Έλληνα είναι η Ὁρθόδοξη Πίστη, θέλουν να την σβήσουν και να ζούμε σaν ζώα.
Στήν απογραφή, είχαν καμιά εικοσαριά ερωτήματα. Ένα από τα ερωτήματα ήταν, άν έχουν στά σπίτια καζανάκια. Eνδιαφέρθηκαν για τα καζανάκια και δεν ενδιαφέρονται για τα άλλα μεγάλα κακά που γίνονται στην πατρίδα μας. Άν είχε το σπίτι καζανάκι, ήταν μεγάλο πράγμα, άν οι άνθρωποι δυστυχούσαν μέσα στο σπίτι, δεν ήταν τίποτε. Kαι τους ήλεγξα γι’ αυτό.
Πάντως να ξέρετε ότι λίμα είμεθα. Eγώ θέλω να πεθάνω, δεν θέλω να ζώ. Όχι μόνο για την ατέλεια και την αμαρτωλότητά μου, αλλά και διότι είμεθα πλέον μονάδες. Eίμεθα φωνή βοώντος εν τῆ ἐρήμω. Nά μέ φυλάξη ο Θεός μέχρι τέλους, γιατί όπως ο ^Hλίας ήθελε να πεθάνη και έλεγε: Πάρε με Kύριε, δεν θέλω να βλέπω αυτήν την κατάσταση, αηδιάζω και δεν θέλω να ζώ, αυτό παρακαλώ και εγώ. Kαι τότε ο Θεός άκουσε τον ‘Hλία και είπε: δεν είσαι μόνος, υπάρχουν 7000, που δεν έκλειναν γόνυ το Βάαλ, δεν παρασύρθηκαν στην ειδωλολατρία. Άς ελπίζουμε ότι υπάρχουν μέσα στο έθνος μας τέτοιες ψυχές.
Eμένα μέ πικραίνουν οι πάντες και βλέπω ότι η Eλλaς το ιστορικό αυτό έθνος σβήνει.(Kατασκήνωση 13-8-1993)

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

Οἱ ἀνθέλληνες ἀντίχριστοι μέ ράσα καί χωρίς… δέν μποροῦν νά κρύβονται πίσω ἀπό τίς μάσκες τους γιά πάντα. Ὁ Θεός μαζί σας Σεβασμιώτατε Χίου γιά τήν τόλμη Σας νά πεῖτε τά πράγματα μέ τό ὄνομά τους.
Γιά τόν ρατσισμό τῶν διωκτῶν κατά τῶν Ἑλλήνων, γιατί δέν ἀσκεῖται ποτέ δίωξη;…
Καί πῶς «τυχαίως» βρίσκονται καί στήν ἐκκλησιαστική καί πολιτική ἡγεσία;…

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 

Παγκρήτιου Συλλόγου Υποστηρικτών Ελληνικών και Χριστιανικών Ιδεών, 
προς Αρχιεπίσκοπο και Δ.Ι.Σ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΕΔΩ:http://kaiomenivatos.blogspot.gr/2016/08/blog-post_881.html

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.