Αυγουστίνος Καντιώτης



«ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ» 2. «Η φωνη ενος μοναχου, που τους σαρωσε ολους»

date Οκτ 1st, 2016 | filed Filed under: ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

«ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ»

Του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου

____________________

________________________

ΟΙ ΑΠΛΟΪΚΟΙ ΛΑΪΚΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ  ΜΥΡΙΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ  ΕΝ  ΧΡΙΣΤΩ, ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ!
ΣΥΛΛΟΓΟΣ »ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ»
ΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙ… ΜΥΡΙΩΝ

«Η φωνή ενός μοναχού, που τους σάρωσε όλους» (π. Αυγουστίνος).

ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΣΙΩΠΟΥΝ

ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

https://youtu.be/SlUgQGDqUfE

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, σήμερα που η παγίδευση της Ορθοδοξίας και η προδοσία αυτής αποτελεί γεγονός, μετά την Σύναξη της Κρήτης, καλό είναι να έχουμε κατά νου τα περί της ψευτοσυνόδου Φερράρας-Φλωρεντία, και κυρίως το πώς ο Κύριος και Ιδρυτής της Εκκλησίας μας, Ιησούς Χριστός, «Δι’ ενός και μόνον πιστού του δούλου του Αγίου Μάρκου Αρχιεπισκόπου Εφέσου, του επιλεγομένου Ευγενικού, έσωσεν αυτήν» (Δ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙ… ΜΥΡΙΩΝ. ΑΘΗΝΑΙ, σελ.5).
Ο αείμνηστος Δ. Παναγόπουλος στον σύντομο πρόλογο του βιβλίου του με τίτλο’ «ΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ… ΜΥΡΙΩΝ», γράφει: «Επανεκδίδω όμως αυτά βεβαίως, ουχ ίνα πείσω τους εκ της Δύσεως πλανηθέντας, διότι τούτο εστίν αδύνατον, καθότι η διδασκαλία της Παπικής λεγομένης εκκλησίας εκ παίδων κατειργάζεται αυτούς και μορφώνει ούτως, ώστε μόνον μία υπερφυσική ενέργεια, τουτέστιν Θεϊκή, θα ηδύναντο εξαγαγείν αυτούς από των Παπικών πλανών. Αλλά δια τους ιδικούς μας τους Έλληνες Ορθοδόξους τούτο ποιώ, οι οποίοι Έλληνες όντες, φρονούσι τα των Λατίνων θρησκευτικά φρονήματα, τα εξευτελίζοντα τον Ορθόδοξον Ελληνισμόν, τον γνήσιον κρατήρα της παραδοθείσης πίστεως.

Ποιώ το κατά δύναμιν, ίνα καταστήσω προσεκτικωτέρους τους απλοϊκούς Ορθοδόξους Χριστιανούς, (διότι οι άλλοι, εν γνώσει ποιούν), εις τας επιβούλους ενεργείας των Ιησουϊτικών προπαγανδών, των ενεργουμένων πανταχόθεν κατά της Ορθοδοξίας….Ακόμη δε, ίνα γνωρίσουν-οι απλοϊκοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί- ότι και εις (ΕΝΑΣ!) εάν μείνη Ορθόδοξος, εκεί ο Χριστός, εκεί η Ορθοδοξία, και η Ορθοδοξία δεν θάπτεται ως ο Ιδρυτής Της» (ΠΡΟΛΟΓΟΣ «Τω συνετώς αναγινώσκοντι», σελ.5).
ΜΥΡΙΟΥΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥΣ..ΑΛΛ’ ΟΥ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ(Α’ Κορ. 4, 14).
Αδελφοί, είναι γνωστά τα λόγια του αποστόλου Παύλου που επισημαίνουν μια βασική έλλειψη που υπάρχει παντού αλλά και στον χώρο της Εκκλησίας μας. Απευθυνόμενος προς τους χριστιανούς της Κορίνθου, γράφει: «Ουκ εντρέπων υμάς γράφω ταύτα, αλλ’ ως τέκνα μου αγαπητά νουθετώ. Εάν γαρ μυρίους παιδαγωγούς έχητε εν Χριστώ, αλλ’ ου πολλούς πατέρας. εν γαρ Χριστώ Ιησού διά του ευαγγελίου εγώ υμάς εγέννησα» (Α’ Κορ. 4, 14).Την έλλειψη αυτή, επί των ημερών μας, φανερώνει και ο Άγιος Παΐσιος με τον παρακάτω λόγο του: «Η μέλλουσα οργή του Θεού –λέγει-δεν μπορεί να αντιμετωπισθή με συνεταιρισμόν αμαρτωλών (διότι διπλήν οργήν θα λάβωμεν), αλλά με μετάνοιαν και τήρησιν των εντολών του Κυρίου… Επίσης ας γνωρίσωμεν καλά ότι η Ορθόδοξος Εκκλησία μας δεν έχει καμμίαν έλλειψιν. Η μόνη έλλειψις, που παρουσιάζεται, είναι η έλλειψις σοβαρών Ιεραρχών και Ποιμένων με πατερικές αρχές.Είναι ολίγοι οι εκλεκτοί. Όμως, δεν είναι ανησυχητικόν. Η Εκκλησία είναι Εκκλησία του Χρίστου και Αυτός την κυβερνάει».
Στην σύντομη αυτή εισαγωγή μας καλό είναι να προσθέσουμε και το λόγο του Κυρίου μας που πάλι και πάλι μας καλεί να γίνουμε «Τέλειοι»! Φυσικά η τελειότητα που μας προτρέπει ο Ιησούς έχει σχέση με τον Πατέρα ημών (αλλά και γενικότερα με τους αγίους πατέρες της Εκκλησίας μας!). Να γίνετε τέλειοι, παραγγέλλειο Κύριος μαςκαθώς τέλειος είναι και ο Πατήρ ημών!
Όσοι τώρα αγαπούμε τα μαύρα ράσα, με μία φωνή και από καρδιάς ονομάζουμε καθ’ ένα  κληρικό της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας ,Πάτερ. Πατέρα! Όμως ο άγιος Παΐσιος και πάλι, μας βοηθάει να ξεχωρίσουμε τους »Διδασκάλους-Νομολόγους» από τους  Αποστολικούς Πατέρες!
–          «Επειδή το θέμα της ενώσεως των Εκκλησιών είναι κάτι το πνευματικόν και ανάγκην έχουμε πνευματικής αγάπης, ας το αφήσουμε σε αυτούς που αγαπήσανε πολύ τον Θεόν και είναι θεολόγοι, σαν τους Πατέρας της Εκκλησίας, και όχι νομολόγοι…».
Υπάρχει τώρα αδελφοί, η εξής σκέψη-απορία σχετικά με του Ιερείς μας που έχουν δώσει ολόκληρη τη ζωή τους στην διακονία της Εκκλησίας! -Πως είναι δυνατόν οι πατέρες –αυτοί- να σφάλουν ως προς τις »γνώμες» που κατά καιρούς διατυπώνουν, δημόσια ή σε κατηχητικούς κύκλους, και πως πάλι είναι δυνατόν να έχουν δίκαιο κάποιοι μικροί  και άγνωστοι άνθρωποι των οποίων δεν γνωρίζουμε τον βίο και την πολιτεία τους…
«Τα μωρά του κόσμου εξελέξατο ο Θεός, ίνα τους σοφούς  καταισχύνη» (Α’Κορινθ. α’, 27).
Ο γέροντας Εφραίμ  από την Αριζόνα της Αμερικής,μέσα από την ομιλία του με θέμα: «Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός και η αγάπη», μας μιλάει για την Πατερική-Αποστολική Αγάπη. Μας μιλάει, για έναν ακόμη άγιο της Εκκλησίας μας που αγάπησε πολύ τον Θεόν,ξεκαθαρίζοντάς μας ότι και σήμερα είναι δυνατόν κι ένας απλός μοναχός «να μιλήσει και να τους σαρώσει όλους»!
–          «Αυτός ο Άγιος-λέγει- ο τόσο κατά την ανθρώπινη γνώσι και επιστήμη μικρός, μέγας ανεδείχθη ενώπιον του Θεού, για την σωτηρία του Ελληνικού γένους μας. Αυτός ο νεοφανής Ιεραπόστολος είναι εκείνος που μίλησε τόσον σωτήρια στον κόσμο και ιδιαίτερα στην πατρίδα μας και έσωσε την θρησκεία μας και την γλώσσα μας. Διότι αν έλειπε αυτός ο Άγιος, εμείς οι Έλληνες δεν θα γνωρίζαμε να μιλάμε Ελληνικά…. Οι κόποι του, συνεργούσης της Θείας Χάριτος, τον αξίωσαν όχι μόνον της αγιότητος, αλλά και της δυνατότητος, μετά από φώτισι Θεού, να γίνη ο μέγας φωστήρ του γένους μας, εκείνη μάλιστα την εποχή, που η Ελλάδα εκινδύνευε να εξισλαμισθή. Αυτός ο Άγιος-συνεχίζει ο π. Εφραίμ- ο μικρός κατά την ανθρώπινη σοφία, από πολύ αγάπη εμφορούμενος προς τον συνάνθρωπο, προς τον Χριστιανό, προς το Ελληνικό γένος, ζήτησε την πληροφόρησι και την ευλογία του θεού και ξεκίνησε από αυτό το μοναστήρι (δηλ. του Φιλοθέου) το τόσο ταπεινό, εξήλθε έξω του Αγίου Όρους με την ευχή της Εκκλησίας και των πατέρων, και ανέλαβε αυτόν τον μεγάλο αγώνα να σώση τον Ελληνισμό από τον εξισλαμισμό… «Τα μωρά του κόσμου εξελέξατο ο Θεός, ίνα τους σοφούς  καταισχύνη» (Α’Κορινθ. α’, 27). Ο Θεός οδηγούσε την καρδιά και τα βήματά του Αγίου πλησίον αυτών των ανθρώπων, που σιγά-σιγά έχασαν την πίστι την Ορθόδοξη>> [»Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ»(ΟΜΙΛΙΑΙ) ΤΟΜΟΣ Β’, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΦΙΛΟΘΕΟΥ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ, σελ. 342,343].
Αδελφοί, εύκολο είναι σήμερα να καταλάβουμε το ότι σιγά-σιγά και εμείς χάσαμε την πίστι μας την Ορθόδοξη, όχι όμως, ότι δεν καίει μέσα μας, μεσ’ την καρδιά μας, κάποια σπίθα για τα πράγματα της Εκκλησίας μας που πηγαίνουν προς γκρεμό!
Γνωρίζοντας τώρα ότι ως «Εκκλησία» ορίζεται το «Σώμα του Χριστού» (Κληρικοί και λαϊκοί) λέμε μετά λόγου γνώσεως ότι’ ο Μοναχός Σάββας Λαυριώτης, εξήλθε έξω του Αγίου Όρους με την ευχή της Εκκλησίας- πολλών Αγιορειτών πατέρων (και μυριάδων λαϊκών !) και, ολίγων εκλεκτών επισκόπων… Ο Μοναχός Σάββας Λαυριώτης, αλλά και ο πατέρας Παΐσιος Παπαδόπουλος, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Γρηγορίου Παλαμά Φιλώτα, ανέλαβαν πράγματι «Αυτόν τον μεγάλο αγώνα» (μετά την Σύναξη της Κρήτης), με την ευχή των Αγιορειτών Πατέρων προκειμένου να »σωθεί» ο Ελληνισμός και ο κόσμος από τον Οικουμενικό-κοσμο που προωθεί, άθελά του, ο πατριάρχης μας (και η Νέα Τάξη Πραγματ’ ανθρώπων)… Δηλώνουμε λοιπόν και πάλι ότι στηρίζουμε τους τρεις αυτούς σύγχρονους πατέρες και τους υποστηρίζουμε. Και μένουμε σταθερά κοντά τους έχοντας στο νου μας τα λόγια του Πατρός ημών Αυγουστίνου Καντιώτη που είπε σε σχετική επιστολή του προς τον τότε Βασιλέα της Ελλάδος Παύλο, την σχετική με το «Χειροφίλημα» του Πάπα… Ενθυμείσθε τα λόγια του;
–          «Ένα παράπονο-είπε-έχω από σας.  Που δεν είστε κοντά στους Ιερείς που αγωνίζονται…»
Αλήθεια τώρα, τι κάνετε αδελφοί; Αντί να στηρίζεται τον μοναδικό Ιερέα της Μητροπόλεώς μας που  θυσιαστικά υποστηρίζει ότι μόνον η Εκκλησία μας είναι η «Μία, αγία, καθολική και αποστολική Εκκλησία», ότι υπάρχει Ένα Άγιο Βάπτισμα («Ομολογώ εν βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών»)… εσείς υβρίζετε τον ΕΝΑΝ;
Όπως αποδείξαμε, ο π. Παΐσιος, ο μοναχός Σάββας Λαυριώτης, αλλά και ο π. Ευθύμιος, δεν αγωνίζονται κατά του Βαρθολομαίου (Αδάμ!), αλλά κατά της «Διαστροφής του νου» του πατριάρχη μας που ακολουθεί την γραμμή την «Νέο-τοξική». Οι »γνώμες»  που κατά καιρούς έχουν διατυπωθεί από την Ομάδα του πατριάρχη μας, προσβάλουν κάθετα την πίστη των Αγίων Πατέρων μας…. Τελικά οι Ιερείς μας δεν κατάλαβαν ή δεν θέλουν να καταλάβουν τα περί της «Αγίας και Μεγάλης Συνόδου» της Κρήτης. Οι Ιερείς και οι αρχιερείςμας τελικά δεν κατάλαβαν ό,τι έχει καταλάβει όλος ο κόσμος του Χριστού και, δεν φοβούνται τους οπαδούς τους που αργά ή γρήγορα θα ξυπνήσουν και θα τους πάρουν με τις »πέτρες»; Αλλ’ όμως, αν δεν ξυπνήσουν, ας είναι! «Δεν είναι ανησυχητικόν. Η Εκκλησία είναι Εκκλησία του Χρίστου και Αυτός την κυβερνάει» (Άγιος Παΐσιος)! Πράγματι αγαπητοί, η αληθινή Αποστολική Εκκλησία του Χριστού, που ο Ίδιος την κυβερνάει δεν ανησυχεί και δεν αγωνιά παρά μόνον για τους απλοϊκούς Ορθόδοξους Χριστιανούς που τυφλά ακολουθούν τους τυφλωμένους ιερείς και επισκόπους του κάκιστου καιρού μας…
ΕΠΙΜΕΤΡΟ
«Αυτός είνε ο έλεγχος που κάνω…» (π. Αυγουστίνος)
«…Εν μέσω νεκρικής σιγής της Εκκλησίας ηκούσθη μία φωνή ως βροντή και αστραπή. Τίνος ήτο; Επισκόπου, πατριάρχου, παπά, διάκου; Όχι! Ήταν η φωνή ενός μοναχού, που τους σάρωσε όλους. Πού είναι, αυτά που λένε μερικοί δεσποτάδες ότι εμείς είμαστε Εκκλησία. Όχι, αγαπητοί μου, μπορεί να μαζευτείτε στην οδό Φιλοθέη όλοι οι δεσποτάδες και ένας καλόγερος να σας διαλύσει. Είδατε ποτέ μικρό παιδί να κυνηγάει με ένα καλάμι τα γαλιά… Πότε; Όταν εσείς εκεί που μαζεύεσθε, στην οδό Φιλοθέη, δεν σκέφτεστε τα μεγάλα και υψηλά και λαμβάνετε αποφάσεις που είναι κόντρα με το Ευαγγέλιο, κόντρα με τα συμφέροντα του λαού, τότε, μπορεί να είστε και 70 και 100 και 200 και 300 εάν εσείς δεν είστε φορείς της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ και είναι ο ένας εκείνος, -ότι νάναι-, και καλόγερος νάναι· αυτός o καλόγερος που έχει μέσα του τη φωτιά τ» Ουρανού, που έχει Πνεύμα Άγιον, που βαδίζει με τους Πατέρες της Εκκλησίας, αυτός ο ένας θα σας σαρώσει όλους και θα επαναφέρει το σκάφος της Εκκλησίας στην τροχιά του!… Τέτοιος ήτο ο άγιος Μάξιμος ο ομολογητής, που τους εσάρωσε όλους… Με εντολή πατριαρχών τον εξόρισαν, του έκοψαν την γλώσσα για να μη μιλάει για τον Χριστό…» (Λόγια του π. Αυγουστίνου από την ιστοσελίδα: «π. Αυγουστίνος»).

ΜΕ ΤΙΜΗ
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.