Αυγουστίνος Καντιώτης



Μητροπολιτου Φλωρινης Αυγουστινου Καντιωτου: Δυο «Πατερ ημων» εχουν οι φραγκοι· ενα στον ουρανιο Πατερα, και ενα στον επιγειο, τον παπα!!! 2. ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΠΑΤΕΡ ΗΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑ: Νεα «βομβα» απο τον Παπα: Τωρα θελει να αλλαξει και το «Πατερ Ημων»!

date Δεκ 14th, 2017 | filed Filed under: ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΑ

Τα δυο «Πατερ ημων….» των φραγκων

Απομαγνητοφωνημένο ἀπόσπασμα ομιλίας ἀπό τὶς 28.6.1959
τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αὐγουστίνου Καντιώτου

%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b2%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%bb%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b5%cf%83«…Ακούστε τι άλλο ανεκάλυψαν.

Όταν κάνουμε προσευχή εμείς, λέμε το «Πάτερ ημών…», όπως μας το δίδαξε ο Χριστός (Ματθ. 6, 9-13). Ένα «Πάτερ ημών» έχουμε.
Λέμε· «Πάτερ ημών ό έν τοίς ουρανοίς…». Πατέρα μας, εσύ πού είσαι πάνω από τους γαλαξίες και τα άστρα και κυβερνάς τα σύμπαντα, Θεέ, ρίξε μια ματιά σ’ εμάς τα σκουλήκια της γης. Και σκουλήκια είναι και ο πάπας και όλοι μας.
Οι φράγκοι το αλλάξανε. Και τι λένε αυτοί. Άκου εκεί πράγματα. Ανεκάλυψαν μια προσευχή, πού έχει δύο «Πάτερ ημών»! Δύο «Πάτερ ημών» έχουν οι φράγκοι· ένα στον ουράνιο Πατέρα, και ένα στον επίγειο. Και έχουν καλόγριες που πέφτουν χάμω μπρούμυτα όλες, σαν κοττούλες, φιλάνε το πρόσωπο της γης και κάνουν προσευχή στον πάπα. Και λένε στον πάπα την προσευχή τους «Πάτερ ημών ο επί της γής»! Έπρεπε να το δήτε αυτό το φοβερό θέαμα. Να πέφτουν οι καλόγριες κάτω και να λένε στον πάπα «Πάτερ ημών ό επί της γής».
Εμείς γονατίζουμε μόνο στον ουράνιο Πατέρα. Σε άνθρωπο δε γονατίζουμε.
Στον ουράνιο Πατέρα λέμε το «Πάτερ ημών ό έν τοίς ουρανοίς…».

44859165acharmdividerΝεα «βομβα» απο τον Παπα:

Τωρα θελει να αλλαξει και το «Πατερ Ημων»!

Οι αντιδράσεις από τους πιστούς είναι ήδη πολλές στα social media. Σάλο προκάλεσε άλλη μία θεολογικού τύπου παρέμβαση του Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος ζήτησε σήμερα ούτε λίγο ούτε πολύ να…αλλάξει η πιο γνωστή προσευχή των Χριστιανών εδώ και αιώνες, το «Πάτερ Ημών».
Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας μίλησε περισσότερο για…αλλαγή στην μετάφραση και στον τρόπο που η προσευχή μπορεί να ερμηνευτεί από τους πιστούς, δίνοντας σαν παράδειγμα το σημείο που η προσευχή αναφέρει χαρακτηριστικά:

«καὶ μὴ εἰσενέγκῃς ἡμᾶς εἰς πειρασμόν»
Ο ίδιος θέλει τώρα να δοθεί ένα…»βαθύτερο νόημα», μία άλλη πιο εκτενής μετάφραση στην προσευχή, η οποία ήρθε στους ανθρώπους απευθείας από τον Ιησού Χριστού!
Όλα πρέπει μάλλον να τα περιμένουμε, ιδιαίτερα από έναν θρησκευτικό ηγέτη σαν τον Πάπα, που πολύ πρόσφατα ζήτησε από τους πιστούς να μην…μιλάνε απευθείας στον Χριστό!
el.gr

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.