Αυγουστίνος Καντιώτης



ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΕΣ & ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ & ΤΩΝ ΠΑΠΙΚΩΝ! ΟΧΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ – Βασανιστηρια της Ιερας Εξετασεως (Εδεναν τα χερια και τα ποδια και τους τραβουσαν μεχρι που εσπαγαν τα κοκαλα και τα σκοινια εκαιγαν τη σαρκα τους & πολλα αλλα -Σκληρες Περιγραφες) ΤΟΥΣ ΤΑ ΑΘΩΩΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ & ΤΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΑΝ ΑΔΕΛΦΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ!!!

date Μαρ 5th, 2018 | filed Filed under: ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ & ΛΗΣΤΕΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΩΝ ΠΑΠΙΚΩΝ, ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΔΕΛΦΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ!!! ΜΙΑ ΦΡΙΚΤΗ ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ Η ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗ. Με αυτη βασανιζαν με τον πιο απανθρωπο τροπο, οποιον πολιτη θεωρουσαν αιρετικο. Αιρετικος γι᾽αυτους μπορουσε να θεωρηθει οποιοσδηποτε, ακομη και ο πιο πιστος πολιτης, αρκει να ειχε μια οποιαδηποτε αποψη, με την οποια η καθολικη εκκλησια δεν συμφωνουσε….

Ιερα εξεταση

Για παράδειγμα, ο Γαλιλαίος ήταν πιστός, αλλά υποστήριζε ότι η Γη γυρίζει, ενώ για την εκκλησία ήταν στάσιμη. Φυσικά, παραπέμφθηκε στο ιερό δικαστήριο και ομολόγησε χωρίς βασανιστήρια αυτό που του υπαγόρευσαν….

Η δημιουργία της Ιεράς Εξέτασης Το 1231 ο Πάπας Γρηγόριος Στ’, ίδρυσε την Ιερά Εξέταση στη Ρώμη, για να ξεκαθαρίσει τους πραγματικούς πιστούς, απ’ τους αμαρτωλούς αιρετικούς. Ο Πάπας, μάλιστα, δεν ξέχασε να συμπληρώσει στην παπική βούλα, ότι όποιος ιεροεξεταστής αναγκαστεί να βασανίσει τον αιρετικό, για να αποσπάσει την ομολογία του, είναι αυτομάτως συγχωρεμένος απ’ τον Θεό και την εκκλησία. Τα βασανιστήρια ήταν άμεσα συνδεδεμένα με την όλη διαδικασία, γιατί κανείς δεν μπορούσε να καταδικαστεί, αν δεν είχε ομολογήσει. Γι’ αυτό, οι ιεροεξεταστές έδιναν μία «ώθηση» παραπάνω στον κατηγορούμενο, για να τον αναγκάσουν να ομολογήσει ότι ήταν αιρετικός. Τα βασανιστήρια που εφαρμόζονταν από την Ιερά Εξέταση, ήταν μερικά από τα πιο άγρια και σαδιστικά που υπήρξαν ποτέ….
ΔΙΑΔΑΣΤΕ ΑΝ ΑΝΤΕΧΕΤΕ ΕΔΩ:

http://www.mixanitouxronou.gr/to-louri-to-rafi-i-kounia-tou-iouda-ta-vasanistiria-tis-ieras-exetasis-pou-ekanan-tous-pantes-na-omologisoun-tis-amarties-tous/

Και εδώ://www.mixanitouxronou.gr/to-louri-to-rafi-i-kounia-tou-iouda-ta-vasanistiria-tis-ieras-exetasis-pou-ekanan-tous-pantes-na-omologisoun-tis-amarties-tous/

Δεῖτε μερικὰ ἀκόμη ἀπό τὰ φρικτά βασανιστήρια!

Ι. Εξεταση

Η προκρούστεια κλίνη βρίσκει το τέλειο ανάλογό της στον τροχό,

όπου ανά τους αιώνες βασανίστηκαν άπειρα θύματα.

Το θύμα τεντωνόταν επάνω σε ένα ξύλινο τελάρο, με τα χέρια δεμένα και τεντωμένα πάνω από το κεφάλι του και βαρίδια κρεμασμένα από τα πόδια. Αργότερα χρησιμοποιούσαν περιστρεφόμενα τύμπανα. Με τη βοήθεια μοχλών, ο δήμιος μπορούσε να σφίξει ή να χαλαρώσει τα σχοινιά που έδεναν το θύμα, σηκώνοντάς το αργά, μέχρι να βρεθεί κυριολεκτικά κρεμασμένο στον αέρα μπροστά στους ανακριτές του….

Το μαρτύριο της ισπανικής «σκάλας»

και οι διάφορες παραλλαγές

Σε μεταγενέστερες, τεχνικά βελτιωμένες, εκδοχές αυτής της εξελισσόμενης τεχνολογίας, χρησιμοποιούσαν εγκάρσιες δοκούς για να ανυψώνουν τον ανακρινόμενο σε βολική θέση για τον βασανιστή. Γι’ αυτό και ισπανική παραλλαγή αυτού του οργάνου ονομάζεται «escalera«, δηλαδή σκάλα. Το όνομα φαίνεται ιδιαίτερα επιτυχημένο, αφού η τάση στους ισπανικούς θαλάμους βασανιστηρίων ήταν να στήνεται η σκάλα επάνω σε ένα τοίχο. Μια επιπλέον εξέλιξη ήταν τα τύμπανα με προεξοχές ή καρφιά, πράγμα που έκανε το μηχάνημα να κινείται πολύ πιο ομαλά και επώδυνα. Σε μια ιταλική εκδοχή του, τοποθετούσαν ένα μυτερό παλούκι κάτω από την πλάτη του θύματος, προσθέτοντας έτσι στην απίστευτη αγωνία του την ανάγκη να κρατάει την πλάτη του για να το αποφύγει. Το παλούκι αυτό ήταν γνωστό με το ειρωνικό όνομα «la veglia» ή η «αγρύπνια»….

Δεῖτε Και εδῶ:

http://www.pronews.gr/istoria/345309_otan-ta-vasanistiria-itan-olokliri-epistimi-ston-mesaiona

Ο φοβερός πρώτος Μέγας Ιεροεξεταστής, Τομάς ντε Τορκεμάδα
Ο ηγούμενος που μετέτρεψε την ισπανική Ιερά Εξέταση σε θεσμό τρόμου και φρίκης
https://www.newsbeast.gr/portraita/arthro/2128374/o-foveros-protos-megas-ieroexetastis-tomas-nte-torkemada

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.