Αυγουστίνος Καντιώτης



Δυναμικη η διαδηλωση για τη Μακεδονια στη Σπαρτη!(VIDEO) 2. Αποσυρση της συμφωνιας για τη Μακεδονια ζητα το Δημοτικο Συμβουλιο του Ευρωτα

Δυναμικη η διαδηλωση

για τη Μακεδονια στη Σπαρτη!

————–

————

Μεγάλη η συμμετοχή των πολιτών που φώναξαν συνθήματα κατά της συμφωνίας Ελλάδας-Σκοπίων

http://lakonikos.gr/epikairothta/item/135450-dynamiki-i-diadilosi-gia-ti-makedonia-sti-sparti-foto-video

Με συνθήματα όπως «Ελλάς-Ελλάς, ή ταν ή επί τας», «σάς το φωνάζει η Σπάρτη και όλη η Λακωνία, κάτω τα χέρια απ’ τη Μακεδονία», τραγούδια όπως το «Μακεδονία ξακουστή», με σημαίες και πανό ανά χείρας όπου αναγράφονταν φράσεις όπως «Λακωνία: Οι Θερμοπύλες της Μακεδονίας», εκατοντάδες Σπαρτιάτες, αλλά και πολίτες από διάφορες περιοχές της Λακωνίας, διαδήλωσαν το απόγευμα της Πέμπτης (28/6) στη Σπάρτη ενάντια στη συμφωνία για τη Μακεδονία.

Η συγκέντρωση είχε προγραμματιστεί για τις 7:30΄ το απόγευμα μπροστά από το άγαλμα του Λεωνίδα, από όπου ξεκίνησε η ειρηνική πορεία των διαδηλωτών και μέσω της οδού Κ. Παλαιολόγου, η πομπή κατέληξε στην κεντρική πλατεία της πόλης. Απλοί πολίτες, κρατώντας περήφανα σημαίες της Ελλάδας και του Βυζαντίου, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Λακωνίας για τη Μακεδονία και διατράνωσαν την αντίθεσή τους με πάθος, ένταση και πατριωτικό φρόνημα ενάντια στο περιεχόμενο της συμφωνίας, απαιτώντας την απόσυρσή της.

Οι διαδηλωτές όλων των ηλικιών ζήτησαν επιμόνως δημοψήφισμα για τη συμφωνία, με τους οργανωτές να γνωστοποιούν ότι θα υποβληθεί ψήφισμα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ κάλεσαν τον βουλευτή Στ. Αραχωβίτη και την αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Αδ. Τζανετέα να αναλάβουν πρωτοβουλίες για να εισακουστούν τα αιτήματα των πολιτών σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο.

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με τους διαδηλωτές να ψάλλουν «Τη Υπερμάχω» και τον Εθνικό Ύμνο, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης σε όλους όσοι βρέθηκαν στον χώρο. Μπροστάρης ο π. Γεώργιος Μπλάθρας, ο οποίος μαζί με τον π. Αθανάσιο Σπηλιώτη και πλειάδα ιερέων εκπροσώπησαν με υποδειγματικό τρόπο την τοπική Εκκλησία και τις πατριωτικές αξίες και τα ιδανικά που αυτή πρεσβεύει.

Σε σχετική ανακοίνωση, η Συντονική Επιτροπή Λακωνίας τόνιζε τα εξής: «Καλούμε όλους τους Σπαρτιάτες σε μια ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας και αντίδρασης στο ξεπούλημα της Μακεδονίας». Πρόσθετε δε τα εξής: «Όλοι μαζί με τις Ελληνικές σημαίες, τα πανό μας και τη φωνή μας να φωνάξουμε δυνατά να ακουσθεί στην Κυβέρνηση ότι οι Σπαρτιάτες και Λάκωνες: Δεν συμφωνούμε. Δεν παραδίδουμε. Δεν αποδεχόμαστε. Οποιαδήποτε συμφωνία αλλοιώσεως της ιστορίας, της εθνότητας και της γλώσσας μας. Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ».

 

Αποσυρση της συμφωνιας για τη Μακεδονια ζητα το Δημοτικο Συμβουλιο του Ευρωτα

http://lakonikos.gr

ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ- ΠΕΙΡΑΤΕΣ

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ευρώτα, την Τετάρτη 27/6, με θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης «Mη χρήση του όρου “Μακεδονία” επουδενί (σε σύνθετη ονομασία ή παράγωγα αυτού) στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων», ψηφίστηκε με πλειοψηφία το παρακάτω ψήφισμα:

«Δια του παρόντος ψηφίσματος,

το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ευρώτα, καταγγέλλει την απόφαση των εντεταλμένων οργάνων της πολιτικής ηγεσίας, τα οποία ανεξαρτήτως της ιδιότητας του θεσμικού τους τίτλου, συναίνεσαν, εφηύραν ή επινόησαν, τον (κατά τον ηπιότερο χαρακτηρισμό) αδόκιμο τίτλο “ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, προσδίδοντας στον γνωστό γειτονικό τεχνητό – σλαβικό κρατίδιο, μια προαιώνια ελληνική ονομασία μέσω της οποίας τα σλαβικά φύλλα που το αποτελούν, απέκτησαν “Εθνική Ταυτότητα” εκ του μη όντως.

Οι οποιεσδήποτε πολιτικές αιτιάσεις γι’ αυτή την παραχώρηση, είναι δυσανάλογες του ιστορικού και πολιτισμικού ειδικού βάρους που φέρει το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, το οποίο είναι γηγενές και αυτόχθονα ελληνικό, μη φέροντας μπροστά του ή πίσω του κανέναν επιθετικό προσδιορισμό.

Ως Έλληνες και ως Λάκωνες, που η μακραίωνη ιστορία μας δεν μας επιτρέπει να φοβόμαστε τον φόβο, θεωρούμε, ότι ακόμα κι αν αυτό το “δώρο” δεν επισύρει εκ μέρους των Σλάβων γειτόνων μας αλυσίδα διεκδικήσεων, (πράγμα παντελώς αμφίβολο), θα βαραίνει τις συνειδήσεις ημών αλλά και των επερχόμενων γενεών, οι οποίες θα μας χρεώνουν την επαίσχυντη αυτή πράξη.

Τέλος επισημαίνουμε, ότι οι πολιτικές εντολές προς τις αστυνομικές δυνάμεις, για την αντιμετώπιση με τέτοιο τρόπο ελλήνων πολιτών, οι οποίοι ειρηνικά διαμαρτυρήθηκαν για το μείζον αυτό ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ, χαρακτηρίζεται τουλάχιστον αλγεινή, όταν εγκληματικές πράξεις γενικευμένης βίας (από γνωστούς αγνώστους), αστυνομεύονται χλιαρά.

Καλούμε λοιπόν, την Κυβέρνηση, έστω και την ύστατη ώρα να αποσύρει την απαράδεκτη συμφωνία με το Κράτος των Σκοπίων. Καλούμε όλα τα πολιτικά κόμματα να σταθούν στο ύψος των εθνικών περιστάσεων και να σεβαστούν την ιστορία μας και την βούληση εκατομμυρίων Ελλήνων, στην Ελλάδα και σε όλη την Υφήλιο.

Το όνομα Μακεδονία δεν πρέπει να υπάρχει ούτε ως συνθετικό, ούτε ως παράγωγο στο όνομα της Γείτονος Χώρας».

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.