Αυγουστίνος Καντιώτης



O ΨEYTOAΓIOS BAΛENTINOΣ ΚΑΙ Η ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ

date Φεβ 17th, 2019 | filed Filed under: ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ & ΛΗΣΤΕΣ

O ΨEYTOAΓIOΣ BAΛENTINOΣ

ΚΑΙ Η ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ

Πανηγύρια Καθολικων της Μυτιλήνης με τη συμμετοχή των ‘Ορθοδοξων Ελληνων του νησιου! Με τα λειψανα του δηθεν αγίου Βαλεντίνου!
Λιτανεία των λειψάνων του Αγίου Βαλεντίνου στη Μυτιλήνη

https://epiloges.tv/litaneia-ton-leipsanon-toy-agioy-valentinoy-sti-mytilini/

Διαβαστε τι λέει ο Μητροπολίτης Φλωρίνης Αυγουστινος για τα λειψανα που μας δίδουν για προσκύνηση οι παπικοι

Τιμῶ τὰ λείψανα τῶν ἁγίων, ἀλλὰ τιμῶ τὰ λείψανα τα ἀληθινά, όχι αυτὰ ποὺ ξεφουρνιζει από τα υπόγειά του το Βατικανου

«…Τὰ ὑπόγεια τοῦ Βατικανοῦ εἶναι γεμάτα κόκκαλα, κόκκαλα δῆθεν ἁγίων. Ὅσα κόκκαλα μαζευαν χρόνια ὁλόκληρα κάτω στα ὑπόγεια, τώρα τα ξεφουρνίζουν. Ἔχω μιὰ ὑπόνοια ὅτι ὁ Πάπας κρατάει τὰ λείψανα τῶν ἁγίων» [ποὺ ἔκλεψαν οι σταυροφόροι του ἀπό το Βυζάντιο] «καὶ μᾶς δίνει τα ψευδὴ λείψανα για νὰ μᾶς ἀπατήση…»

Ἀκοῦστε ὁλόκληρο το ἀπόσπασμα από το ίδιο τον Μητροπολίτη,  ἐδῶ:

______

_______

Ο Άγιος Βαλεντίνος δεν μνημονεύεται πουθενά στο ορθόδοξο εορτολόγιο και, όπως ήταν φυσικό, η ορθόδοξη Εκκλησία ποτέ δεν τον παραδέχτηκε.

https://www.vimaorthodoxias.gr/theologikos-logos-diafora/agios-valentinos-kai-i-orthodoxia/

«Ο άγιος αυτός είναι για μας ανύπαρκτος. Είναι μια μυθοπλασία δυτικής προέλευσης», δηλώνουν άνθρωποι της Εκκλησίας. Με τη σειρά της και η Καθολική Εκκλησία στην αναθεώρηση του γενικού εορτολογίου της το 1969 υποβίβασε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σε τοπική εορτή, επειδή δεν γνώριζε σχεδόν τίποτα για τον βίο του, παρά μόνο ότι ετάφη στη Βία Φλαμίνια της Ρώμης στις 14 Φεβρουαρίου.

Όταν, όμως, ο ξενόφερτος άγιος άρχισε να μπαίνει για τα καλά και στη ζωή των Ελλήνων και η ημέρα αυτή να καθιερώνεται και στη χώρα μας ως η ημέρα των ερωτευμένων στα τέλη της δεκαετίας του ‘70 με πρωτοβουλία των ανθοπωλών, εκπρόσωποι της Εκκλησίας πρότειναν οι Έλληνες ερωτευμένοι να τιμούν και να γιορτάζουν αγίους που υπάρχουν στο ορθόδοξο εορτολόγιο.
Η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει τους δικούς της Αγίους του έρωτα. Μπορεί η Καθολική Εκκλησία και επιχειρηματικά συμφέροντα να επέβαλαν τον Άγιο Βαλεντίνο, αλλά στις 13 Φεβρουαρίου τιμάται η μνήμη των Αγίων Αποστόλων Ακύλα και Πρισκίλλης, που θεωρούνται προστάτες των ερωτευμένων, ενώ υπάρχει και ο Άγιος Υάκινθος για τους ερωτευμένους του καλοκαιριού.
Τόσα χρόνια κανένας κληρικός δεν είχε ασχοληθεί με τον άγιο του έρωτα….

* * *

Ο Βαλεντίνος δεν αναφέρεται πουθενά ως αγιος στο εορτολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Στις 14 Φεβρουαρίου στο εορτολόγιο της Εκκλησίας μας αναφέρονται οι όσιοι Αυξέντιος, Μάρωνας και οι νεομάρτυρες Νικόλαος και Δαμιανός, πουθενα δεν αναφερετε ο Βαλεντινος.

* * *

O MHTΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΝΘΙΜΟΣ ΠΗΡΕ ΕΝΑ ΨΕΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΩΝ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΠΤΙΣΗ ΑΓΙΟ!!! ΣΕ ΛΙΓΟ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΘΑ ΒΑΖΟΥΝ ΦΩΤΟΣΤΕΦΑΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΣΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ!!!

Πατηστε τον παρακάτω τίτλο και διαβάστε το αρθρο του σε pdf, που το ανέβασε στην ιστοσελίδα της Μητροπόλεως του:

Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ

 *  *  *

Η βιομηχανία του Αγίου Βαλεντίνου εμφανίζει μειωμένο τζίρο  – Κάνουν θραύση τα δώρα κάνναβης

 

https://www.protothema.gr

Η βιομηχανία του Αγίου Βαλεντίνου εμφανίζει μειωμένο τζίρο τα τελευταία χρόνια την ώρα που το διαδίκτυο κατακλύζεται από ιστοσελίδες με προτάσεις για φθηνές λύσεις…
H ουσία πίσω από το μάρκετινγκ είναι πως η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου προσαρμόζεται στις σημερινές συνθήκες. Τα έσοδα από τις πωλήσεις προϊόντων που σχετίζονται με τη γιορτή των ερωτευμένων έχουν μειωθεί την τελευταία δεκαετία κατά 10%…
Μία άλλη τάση που εμφανίστηκε πέρυσι είναι τα δώρα κάνναβης που κάνουν θραύση την «Ημέρα των Ερωτευμένων». Θα μπορούσε κάλλιστα η 14η Φεβρουαρίου να μετονομαστεί ως «Ημέρα Κάνναβης» αφού σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ, οι καταστηματάρχες τρίβουν τα χέρια τους λαμβάνοντας υπόψη την καταναλωτική ζήτηση Πέρυσι, την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, οι πωλήσεις προιόντων κάνναβης αυξήθηκαν κατά 22% σε σχέση με την αντίστοιχη ημέρα το 2017, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας λογισμικού «Flowhub».

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.