Αυγουστίνος Καντιώτης



Οι Ορθοδοξοι μηνυουν την Coca Cola και ο πατριαρχης εγκωμιάζει !

date Ιαν 3rd, 2010 | filed Filed under: ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΑ

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΜΗΝΥΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ, Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΠΛΕΚΕΙ ΤΟ ΕΓΚΩΜΙΟ ΤΗΣ ΓΙΓΑΝΤΙΑΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ!

HAH_bear329/10/2009 Κατά την εισοδο τους στο κτίριο της Coca Cola, ο Οικουενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος χασκογελούν μπροστά από αρκούδο-μασκότ της αμερικανικής πολυθνικής Εταιρίας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, 21/12/2007

in_logoΜηνυσαν κατα της Coca Cola υπέβαλαν Ρωσοι    χριστιανοι ορθοδοξοι!

Μήνυση κατά της …Coca Cola υπέβαλαν Ρώσοι χριστιανοί ορθόδοξοι   (ΑΠΟ enoriaka.gr)

Εισαγγελείς της Ρωσίας μελετούν μήνυση που κατηγορεί την Coca Cola ότι μέσω μιας διαφημιστικής καμπάνιας προσβάλλει την ορθόδοξη χριστιανική πίστη. Τη μήνυση υπέβαλαν πριν από λίγες ημέρες 440 κάτοικοι της ρωσικής πόλης Νίζνι Νόβγκοροντ.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται, επειδή οι διαφημιστές χρησιμοποίησαν εικόνες ορθόδοξων εκκλησιών και σταυρών, παρουσιάζοντας τα σύμβολα ακόμη και ανάποδα. Η Coca Cola από την πλευρά της απαντά ότι όλα αυτά χρησιμοποιήθηκαν για προωθήσουν τη ρωσική κουλτούρα.

Η αγωγή κατά της Coca Cola υποβλήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 2007 και οι εισαγγελείς τώρα εξετάζουν εάν υπάρχει νομική βάση για να προχωρήσει η υπόθεση.

Οι διαμαρτυρόμενοι πιστοί υποστηρίζουν ότι οι διαφημίσεις αυτές προσβάλλουν τα πιστεύω τους. «Η Coca Cola χρησιμοποιεί όλα αυτά τα ορθόδοξα σύμβολα με βλάσφημο τρόπο τοποθετώντας εικόνες ναών μέσα σε μπουκάλια Coca Cola.

Κάποιες εικόνες, λένε οι ενάγοντες, είναι επίτηδες τοποθετημένες ανάποδα, ακόμη και εικόνες σταυρών»

www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=858963&lngDtrID=253

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ Coca Cola, ΣΤΗΝ ΑΤΛΑΝΤΑ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΣΤΙΣ 29/10/2009 (ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ)

«Απόψε συγκεντρωθήκαμε σε αυτό το εκπληκτικό κέντρο, στην πραγματικότητα ένα μουσείο, προς τιμήν ενός από τα πιο αγαπημένα προϊόντα, μιάς ―αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη λέξη― “εικόνας” του 20ου αιώνα…Συγκεντρωθήκαμε χάρη σε έναν αγαπημένο και έμπιστο φίλο, τον κύριο Μουχτάρ Κεντ, ο οποίος προεδρεύει σε αυτήν την εκπληκτική εταιρία, με περισσότερους από 1.000.000 υπαλλήλους σε 200 χώρες, με την ιδιότητα του προέδρου και του γενικού διευθυντή…
Συγκεντρωμένοι εδώ μαζί με όλους εσάς πρέπει να μιλήσουμε για αναψυχή, κάτι πολύ γνωστό στον κόσμο της κόκα κόλα»

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.