Αυγουστίνος Καντιώτης



ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ! ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΙΣ ΤΟΠΟΝ ΚΑΙ ΤΥΠΟΝ ΧΡΙΣΤΟΥ! 2) ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΗΚΟΥΣΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ κ.κ. ΑΝΘΙΜΟΥ

date Ιαν 8th, 2020 | filed Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ!

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΙΣ ΤΟΠΟΝ ΚΑΙ ΤΥΠΟΝ ΧΡΙΣΤΟΥ!

αποκαλυπτ.

Kαμαρώστε, τον μεγάλο ἐθνάρχη! που κάνει ἀποκαλυπτήρια τῆς προτομῆς του! Ὁ κόσμος καίγεται, ὁ τρίτος παγκόσμιος πόλεμος προετοιμάζεται καὶ αὐτός θέλει νὰ μείνη ἀθάνατος με προτομές και ἀγάλματα!!!

Ο Βαρθολομαίος «αποκαλύπτει» την…προτομή του! Ἔχει πλούσιο φωτογραφικό ἡ παρά κάτω πατριαρχικὴ ιστοσελίδα:

http://fanarion.blogspot.com/2015/09/blog-post_87.html

9a150f5deb69

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΗΚΟΥΣΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ κ.κ. ΑΝΘΙΜΟΥ.*

ΘΕ0ΦΑΝΕΙΑ 2020
Καλή μας φώτιση!!

Πρωτίστως στους εκκλησιαστικούς και πολιτειακούς μας άρχοντες. Και μιας και λέω εκκλησιαστικούς άρχοντες, υπενθυμίζω τις πρόσφατες άστοχες τοποθετήσεις του σεβασμιοτάτου μητροπολίτου μας κ.κ. Ανθίμου, για το μεταναστευτικό.
Σεβασμιότατε, οι ακόλουθες τοποθετήσεις, αντιρρήσεις και διευκρινήσεις που παραθέτονται περί του θέματος που διαπραγματευόμαστε, απηχούν την μετριότερη των απόψεων και των επιχειρημάτων τα οποία άκουσα και σας μεταφέρω, από τους ανθρώπους που συναναστρέφομαι καθημερινά, οι οποίοι τυγχάνουν πλήρεις συγχύσεως και αυτό οφείλεται αποκλειστικά σε εσάς και τις θέσεις σας.
Σεβασμιότατε, ξέρετε πολύ καλά τον σεβασμό μου, προς το πρόσωπό σας και την ποικίλη προσφορά μου κατά καιρούς, προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα της τοπικής μας εκκλησίας, από θέσεις διάφορες. Οι τελευταίες όμως τοποθετήσεις σας, σας διαβεβαιώνω, ετάραξαν ανεπανόρθωτα την συνείδηση και την πνευματική υγεία του πληρώματος της τοπικής μας εκκλησίας, σε σημείο τέτοιο, ώστε να τρέχουμε όλοι μας τον τελευταίο καιρό, να συμμαζέψουμε τα ασυμμάζευτα.
Σεβασμιότατε, σας το έχω πει επανειλημμένως κατ`ιδίαν και δυστυχώς θα χρειαστεί να το επαναλάβω, εκ νέου, ηχηρότερα και δημοσίως.
Σας το λέω με πολλή αγάπη και πόνο καρδίας.
Δεν σας κάνω κήρυγμα, αλλά σίγουρα σας ελέγχω.
Εξηγούμαι..
1ον) Είστε αρχιερεύς,
δεν είστε υπάλληλος του διπλωματικού σώματος.
2ον) Το λειτούργημά σας είναι να ορθοτομείτε τον λόγο της αληθείας και όχι να ξαναζεσταίνετε τη σούπα των εκάστοτε πολιτικάντηδων των κυβερνήσεων.
3ον) Η δουλειά σας είναι να καλλιεργείτε το φρόνημα του ακριτικού μας λαού και όχι να του λέτε να κάθεται συνεχώς, φρόνιμα.
4ον) Το έργο σας είναι να του εξιτάρετε την εθνική του συνείδηση και αξιοπρέπεια και να του εμφυσήσετε την εγρήγορση και την θρησκευτική αγωνιστικότητα και όχι να είστε ο διαχειριστής των οικονομικών της εκκλησίας του.
5ον) Δεν μπορείτε να θεωρείτε ως νομοτελειακό γεγονός (το οποίο ΄΄δεν μπορεί να αποτραπεί΄΄) την εισβολή των παράνομων αλλοεθνών λαθρομεταναστών στην πατρίδα μας και να τους εξισώνετε μάλιστα με τους νομιμόφρονες ομοεθνείς μας ποντίους, της πρώην σοβιετικής ενώσεως.
Ανήκουστο!
6ον) Δεν μπορείτε εν τέλει να ευνουχίζετε τον Έλληνα, εσείς η εκκλησιαστική του ηγεσία, λεγοντάς του ότι επιτέλους να γίνει η΄΄γρήγορη ολοκλήρωση της υφιστάμενης πια παγκοσμιοποίησης΄΄, γαλουχώντας τον στην ηττοπάθεια και την παθητικότητα.
Με όλα αυτά τα προαναφερόμενα δεν καταλαβαίνετε ότι:
Τον καταστρέφετε εθνικά.
Τον καταρρακώνετε ψυχικά.
Τον διαλύετε συναισθηματικά.
Του δημιουργείτε ψυχικά τραύματα τα οποία θα χρειαστούν δεκαετίες δουλειάς για να κλείσουν.

Και εν πάση περιπτώση, ας πούμε ότι η περιβόητη αυτή παγκοσμιοποίηση, καταφέρει να επιτύχει τον ανίερο αυτό σκοπό της, να αναμοχλεύσει δηλαδή φυλές και αρχές και μυαλά και ψυχές, διαφορετικές ταμάλα η μια προς την άλλη, τι πιστεύετε; Ότι οι Έλληνες και οι ξένοι θα μπορέσουν να ζήσουν ειρηνικά και δημιουργικά αναμεταξύ τους; Εάν πιστεύετε κάτι τέτοιο, είστε πολύ γελασμένος. Για να υπάρξει μια φιλία, πρέπει να υπάρχουν δύο. Και αυτοί οι ανατολίτες και ειδικά οι ανατολίτες ισλαμιστές, έχουν δείξει ποικιλοτρόπως και διαυγέστατα, το ποιόν των προθέσεών τους.
Σας διαβεβαιώνω, ότι θα είναι οι αυριανοί δήμιοι των παιδιών μας και των γονέων μας.
Δεν το καταλαβαίνετε αυτό;
Εάν όχι εξηγούμαι..
Είναι ψέματα, ότι η ΄΄επικοινωνία΄΄ μεταξύ αυτών των ισλαμιστών γίνεται με βία, βόμβες και εκρηκτικά. Ναί η όχι;
Είναι ψέματα, ότι στις χώρες τους η ανθρώπινη ζωή και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν έχουν καμία απολύτως αξία και σημασία. Ναί η όχι;
Είναι ψέματα, ότι στην Αμερική, στην κάθε αυτού χώρα της παγκοσμιοποιήσεως, οι άνθρωποι στους οποίους επιβλήθηκε ο πολυπολιτισμός αυτός, (να ζούνε δηλαδή με ανθρώπους, με διαφορετική θρησκεία και διαφορετικά ήθη και έθιμα), αυτοί συναθροίζονται πάλι και συναναστρέφονται και συναλλάσσονται με τους ομοδόξους τους και τους ομοεθνείς τους. Ναί η όχι; Πρωτοακούτε από εμένα, ότι υπάρχουν τα γκέτο των μαύρων;
Πρωτοακούτε από εμένα, ότι υπάρχουν τα γκέτο των κινέζων;
Είναι ψέματα, ότι υπάρχουν οι Ελληνικές και οι Εβραϊκές συνοικίες; Ναι η όχι;
Πραγματικά, σε τί περιπέτειες μας βάζετε, έχετε συνειδητοποιήσει; Έχετε συνειδητοποιήσει ότι τώρα είναι η πιο κρίσιμη στιγμή, να αντισταθούμε σε αυτήν την λαίλαπα της καταστροφής ( ασχέτως αποτελέσματος, Έλληνες Ορθόδοξοι είμαστε και όλη η ιστορία μας, έχει να μας επιδείξει πλήθος αγώνων, κόντρα σε αριθμητικές λογικές και σε νούμερα και σαν Ορθόδοξοι, το μόνο που πρέπει να κάνουμε, είναι να είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση και σε πνευματική ετοιμότητα. Ή κάνω λάθος; ) και αντί να είστε ο πρωτεργάτης της αντιστάσεώς μας αυτής, εσείς κοιμίζετε και καθησυχάζετε τον κόσμο, λέγοντάς του ότι θα ΄΄χωνέψει΄΄ την διαφορετικότητά τους.
Περιμένω άμεση επανατοποθέτησή σας με διευκρινήσεις .
Εάν δεν το κάνετε θα με βάλετε πραγματικά σε πειρασμό να αναρωτηθώ, για το ποιός τελικά άνθρωπος είστε;;
Και θα σας πω όμως και ένα τελευταίο και θα κλείσω.
Θα ήθελα όμως, να μην το ξεχάσετε ποτέ..
Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον κόσμο, η οποία στις εθνικές της επετείους, δεν εορτάζει την αίσια έκβαση των εθνικοαπελευθερωτικών της αγώνων, όπως κάνουν όλες οι άλλες χώρες και τα έθνη της υφηλίου. Αλλά οι Έλληνες εορτάζουν την έναρξη, των αγώνων αυτών, ασχέτως αποτελέσματος..
Οι Έλληνες εορτάζουν αυτόν κάθε αυτόν τον αγώνα τους, για την ελευθερία τους, τον οποίον αυτόν τον αγώνα, εσείς θα αμαυρώσετε, εάν εξακολουθήσετε να εμμένετε στις απόψεις σας..
Λυπούμαι αφάνταστα που τα γράφω όλα αυτά τώρα.
Πιστέψτε με, δεν θα μπορούσα να κάνω διαφορετικά.
Οι Έλληνες, θα πρέπει να γνωρίσουν επιτέλους τι διακυβεύεται. Θα πρέπει επιτέλους να μάθουν να γρηγορούν και να συνέλθουν.
Λυπούμαι αφάνταστα, γιατί συνειδητοποιώ τον τελευταίο καιρό καθημερινά, μια θλιβερή πραγματικότητα και εύχομαι και οι Έλληνες, να την συνειδητοποιήσουν και αυτοί σύντομα και να πάρουν τα μέτρα τους, έστω και την υστάτη αυτή στιγμή, πράγμα που συνήθως,
έτσι το κάνουν.

Και η πραγματικότητα αυτή,
είναι ότι μέρα με την ημέρα, δυστυχώς, οι σπουδαιότεροι των ηγετών μας,
μας οδηγούν καθημερινώς
λίγο πλησιέστερα προς την αγχόνη μας..

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ..

Μαλκούκης Βασίλειος
Πολιτευτής Έβρου

*Μπείτε στην ιστοσελίδα imalex.gr και δείτε το ΄΄Κυριακό κήρυγμα του Σεβ. Μητροπολίτου κ.κ. ΑΝΘΙΜΟΥ της Κυριακής μετά τα Χριστούγεννα 29 Δεκεμβρίου 2019΄΄

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.