Αυγουστίνος Καντιώτης



O ΥΠΟΤΕΤΑΓΜΕΝΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ Β & ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΟΙ ΤΟΥ! ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ 1. Ο Μητροπολιτης Φλωρινης Αυγουστινος Καντιωτης ως συνοδικος φωτογραφισε την ανικανοτητα του Θηβων τοτε, Ιερωνυμου 2) ΜΑΣ ΔΙΑΦΕΝΤΕΥΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ; 3) Η χωρα μπηκε στο «γυψο» και το ανεχομαστε 4) Η Υπουργικη αποφαση για απαγορευση λειτουργιων ειναι ακυρη, ανυποστατη και αντισυνταγματικη 5) Απαντηση κινεζικης πρεσβειας στο ΑΚΚΕΛ, για τον κορονοϊο

date Μαρ 22nd, 2020 | filed Filed under: ΜΗΝΥΜ. ΠΑΡΑΛ. ΠΡΟΩΘ.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ

ΤΙ ΙΔΕΑ ΕΙΧΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΝΥΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

Το 1993 ο π. Αυγουστῖνος ηταν συνοδικός και ο αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ του είπε· Πρέπει να αναλάβεις κάποια συνοδική επιτροπή. Θα αναλάβω, απάντησε, υπό εναν όρο. Να πάρω κάποια ουσιαστική επιτροπή καὶ να προσφέρω έργο στην Εκκλησία καί όχι να τρώω άσκοπα το καιρό μου στην Αθήνα. Ο αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ του ἀπάντησε· Ποια ἐπιτροπή θέλεις; Επί του τύπου, είπε ο π. Αυγουστίνος. Ήθελε να βροντᾶ και να ἀστράφτη η Ιερά Σύνοδος και να γίνεται πραγματική ενημέρωση στον λαό(*). Τα ανακοινωθέντα της να τα τρέμουν οι εχθροί της Ορθοδοξίας. Ο αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ ἀπάντησε: Αυτή την επιτροπή θα την πάρη ο Λειβαδίας Ιερωνυμος, ὁ νυν ἀρχιεπισκοπος. Καὶ ὁ Μητροπολίτης Φλωρίνης π. Αυγουστῖνος γνωρίζοντας, την ἀνικανότητά του, αυθόρμητος και ειλικρινής, ὅπως ήτο, τοῦ εἶπε: Και τι θα λέη ο Λεβαδείας!!! Αυτός είναι νεώτερος και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να γίνη αρχιεπίσκοπος.
________________________________
(*) Ὁ Καλαμαριᾶς Ιουστῖνος Μπαρδάκας, που το μυαλό του εἶναι γεμάτο ἀπό ἀνορθόδοξες ἱδέες, ζήτησε πρίν λίγο καιρο, ὰκριβως το αντίθετο ὰπό την Σύνοδο!!! Ζήτησε να μην ενημερωνεται ο Ἑλληνικὸς λαός, για να μη γίνεται στους επισκόπους μπούλυινγκ! Αὐτὸν ἐπίσκοπο και βρίσκεται στὴν Σύνοδο!!! Να τὸν χαιρόμαστε!

9a150f5deb69

2. ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΝ ΜΑΣ ΔΙΑΦΕΝΤΕΥΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;

Τοῦ κ. Παναγιώτου Κατραμάδου, Θεολόγου

Πρώτην φοράν μετὰ ἀπὸ 2.000 χρόνια κλείνει τοὺς Ἱ. Ναοὺς ὄχι ἕνας Διοκλητιανός, ἀλλὰ ἕνας Ἀρχιεπίσκοπος μέ τούς  Συνεργούς του

Οὔτε ὁ κ. Σ. Τσιόδρας δὲν ἠθέλησε νὰ ἀσπασθῆ τὴν χεῖραν τοῦ Ἀρχιεπισκόπου!
Ποῖος θὰ φυλάττη τὰ σύνορα τώρα ποὺ ἐπαύσαμεν τοὺς Χαιρετισμοὺς εἰς τὴν Ὑπέρμαχον Στρατηγόν; Μετὰ τὴν εὐτελιστικὴν ὑποταγὴν διὰ τὸ Οὐκρανικὸν ἦλθεν ἡ ὑποταγὴ διὰ τὸν κορωνοϊόν. Κατοχὴ τῶν ναῶν ἀπὸ τὰς Κυβερνήσεις; Καταθέτομεν πρὸς τὴν Ἱεραρχίαν «σχέδιον Β».
κ. Παναγιώτου Κατραμάδου, Θεολόγου.
Πρώτην φοράν μετὰ ἀπὸ 2.000 χρόνια κλείνει τοὺς Ἱ. Ναοὺς ὄχι ἕνας Διοκλητιανός, ἀλλὰ ἕνας Ἀρχιεπίσκοπος. Συνεργοὶ ἦσαν οἱ ἑξῆς Σεβασμιώτατοι Μητροπολῖται:

https://agonasax.blogspot.com/2020/03/blog-post_328.html#more

9a150f5deb69

3. Η χωρα μπηκε στο «γυψο» και το ανεχομαστε

– Για το κρατικό έγκλημα μπορούμε να μιλήσουμε;

https://www.in.gr/2020/03/23/apopsi/xora-mpike-sto-gypso-kai-anexomaste-gia-kratiko-egklima-mporoume-na-milisoume/

9a150f5deb69

4) Η Υπουργικη αποφαση για απαγορευση λειτουργιων

ειναι ακυρη, ανυποστατη και αντισυνταγματικη

https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/36056-i-upourgiki-apofasi-gia-apagoreusi-leitourgion-einai-akuri-anupostasi-kai-antisuntagmatiki

9a150f5deb69

5) Απαντηση κινεζικης πρεσβειας στο ΑΚΚΕΛ

με σημαντικά στοιχεία για τον κορονοϊό

Η πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα, Εξοχώτατη κα Zhang Qiyue, τίμησε το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ) με ουσιαστική απάντηση σε επιστολή του σχετικά με την ενημέρωση που έχει η κινεζική κυβέρνηση για πτυχές της απειλής από τον κορονοϊό Covid-19. [σε ξεχωριστό αρχείο παρατίθεται όλη η αλληλογραφία του ΑΚΚΕΛ με την Πρεσβεία της Κίνας, τόσο τα πρωτότυπα στα αγγλικά όσο και οι μεταφράσεις στα ελληνικά]. Έδωσε επίσης και επιπλέον αρχεία με χρήσιμες πληροφορίες για την ενημέρωση προς την κυβέρνηση στην Ελλάδα και άλλα σχετικά με την αντιμετώπιση και επιπτώσεις του ιού που αποστέλλονται ξεχωριστά λόγω όγκου αρχείων.
Στο ζωτικής σημασίας ερώτημα ποιός μόλυνε ποιόν και πώς η απάντηση από την Πρεσβεία της Κίνας, που έδωσε η Πρέσβης, είναι η ακόλουθη: Ως αποτέλεσμα της δουλειάς τους, [των επιστημόνων] έχουμε αποκτήσει κάποιες γνώσεις σχετικά με αυτόν τον ιό, αλλά πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα, όπως η πηγή μόλυνσης, η παθογένεια και η λοιμογόνος δράση του ιού, οι παράγοντες κινδύνου για τη μόλυνση και την εξέλιξη της νόσου κλπ.

Αποκαλύπτεται συνεπώς επίσημα ότι στοιχεία σχετικά με τον τρόπο μόλυνσης και πολλά άλλα στοιχεία σχετικά με τον ιό δεν είναι γνωστά, ούτε ακόμη και στις κινεζικές αρχές. Αυτό υποχρεώνει όλους μας να διατηρούμε σοβαρές επιφυλάξεις σχετικά τόσο με τα κίνητρα των Αρχών στην Ελλάδα και στη Δύση γενικότερα σχετικά με την δικαιολόγηση της επιβολής εξαιρετικά αυστηρών «μέτρων προστασίας» (με πρώτο από όλα την απαγόρευση της Ορθόδοξης Χριστιανικής λατρείας και πνευματικής ζωής, χωρίς φυσικά να παραγνωρίζουμε και όλα τα υπόλοιπα, τόσο οικονομικά όσο και προσωπικής ελευθερίας) σχετικά με το αν η φερόμενη ως αιτία δικαιολογεί τα μέτρα.

Να τονίσουμε ότι με βάση την επίσημη κινεζική απάντηση στα συγκεκριμένα ερωτήματα που υπέβαλε το ΑΚΚΕΛ, δεν μπορεί να αποκλειστεί το «φύτεμα» της ασθένειας στην Κίνα από εξωτερικούς παράγοντες, που επίσημα κατήγγειλε Κινέζος αξιωματούχος,. Συνεπώς οι (κυρίως δικαστικές) Αρχές στην Ελλάδα οφείλουν να αντιμετωπίσουν το θέμα και υπό το πρίσμα αυτής της πιθανότητας διότι με αυτό αποκαλύπτεται η ύπαρξη συγκεκριμένου εγκληματικού δικτύου, το οποίο μπορεί να αποσκοπεί σε οφέλη οικονομικά και στρατηγικά από την εφαρμογή των μέτρων που εφαρμόζονται τώρα. Το εμβόλιο είναι ένας τομέας και η εκ-φόβου υποταγή σε περιορισμό ελευθεριών και σε καταστροφή τομέων της Οικονομίας (κάτι ανάλογο με αυτό που έγινε με το Σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου) είναι δύο από τους πολλούς τομείς.

 Ένας άλλος τομέας είναι ο φόβος να μην αφήσει τους πολίτες να δουν ότι η λειτουργία των μνημονιακών κυβερνήσεων και η εφαρμογή των Μνημονίων επέφεραν την καταστροφή τομέων του Εθνικού συστήματος υγείας και αυτή η καταστροφή είναι το θεμέλιο του προβλήματος στην Ελλάδα. Η κατάσταση σήμερα είναι η ΑΠΟΔΕΙΞΗ για την δικαστική δίωξη των υπευθύνων.

            Αυτοί που σήμερα δίνουν παράσταση «ηγεσίας», μιλούν για υπευθυνότητα των πολιτών (αυτήν που οι ίδιοι δεν έχουν)  και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τον κορονοϊό, είναι οι ίδιοι που έκαναν αυτά τα ίδια για τον «σκληρό μονόδρομο των Μνημονίων».  Αυτά τα Μνημόνια που οι ίδιοι και οι ξένοι χειριστές τους μετά από λίγο καιρό παραδέχτηκαν ότι «ήταν λάθος» και κατέστρεψαν την ελληνική οικονομία και μεταξύ άλλων και το σύστημα υγείας. ΤΩΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ τα αποτελέσματα της δόλιας καταστροφής του συστήματος υγείας, δηλαδή του «εργαλείου» αντιμετώπισης του κορονοϊού Covid-19.

Όσο χειρότερη είναι η κατάσταση, τόσο επείγουσα είναι και η εισαγγελική παρέμβαση για έρευνα και προσωποποίηση ευθυνών. Ο φόβος δεν πιάνει σε εμάς και θυμόμαστε.

            Σχετικά με το ΑΚΚΕΛ, η Πρέσβης εκφράζει την επιθυμία συνέχισης της συνεργασίας για ενίσχυση του Αγροτικού τομέα και άλλων τομέων, όπως και θα γίνει με συγκεκριμένες ενέργειες και προτάσεις από το ΑΚΚΕΛ.

—————————————————————————

Μετάφραση της απάντησης από την Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα κα Zhang Qiyue προς τον Πρόεδρο του ΑΚΚΕΛ κ. Ευάγγελο (Βάκη) Τσιομπανίδη

Κ. Ευάγγελο Τσιομπανίδη
Πρόεδρο ΑΚΚΕΛ
Σάκκος 60, 68200 Ορεστιάδα

19 Μαρτίου 2020

Αγαπητέ Πρόεδρε Τσιομπανίδη,

Σάς ευχαριστώ για την επιστολή σας της 16ης Μαρτίου 2020 και με ευχαρίστηση θα επιθυμούσα να μοιραστώ μαζί σας πληροφορίες σχετικά με την επιδημία Covid-19 και ιδιαίτερα τις προσπάθειες της Κίνας για την πρόληψη και τον έλεγχο.

Οι ιοί δεν σέβονται τα σύνορα. Ο Covid-19 είναι μια κοινή πρόκληση για τον κόσμο. Η Κίνα βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας μάχης ενάντια στον Covid-19. Από την αρχή της έκρηξης της επιδημίας, η κινεζική κυβέρνηση έχει υιοθετήσει τα πιο ολοκληρωμένα, λεπτομερή και αυστηρά μέτρα πρόληψης και ελέγχου. Χάρη στις σκληρές προσπάθειες της κινεζικής κυβέρνησης και του λαού, η κατάσταση στην Κίνα αυξάνεται συνεχώς σε θετική κατεύθυνση.

Ο γρήγορος και αποτελεσματικός έλεγχος της Κίνας για την εξάπλωση της επιδημίας έχει αγοράσει πολύτιμο χρόνο για τον κόσμο. Η Κίνα έχει επίσης συνεργαστεί ενεργά με την διεθνή κοινότητα με ανοιχτό πνεύμα διαφάνειας και υπευθυνότητας, μοιράζοντας την εμπειρία της και τις βέλτιστες πρακτικές, καθώς και εξερευνώντας τον μηχανισμό κοινής πρόληψης και ελέγχου.

Έχω παρατηρήσει τις συζητήσεις σχετικά με την προέλευση του ιού. Από την αρχή του ξεσπάσματος του Covid-19, επιστήμονες στην Κίνα και άλλες χώρες έχουν εργαστεί αδιάκοπα για την καλύτερη κατανόηση αυτού του νέου ιού και για την ανάπτυξη αποτελεσματικών φαρμάκων και εμβολίων. Ως αποτέλεσμα της δουλειάς τους, έχουμε αποκτήσει κάποιες γνώσεις σχετικά με αυτόν τον ιό, αλλά πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα, όπως η πηγή μόλυνσης, η παθογένεια και η λοιμογόνος δράση του ιού, οι παράγοντες κινδύνου για τη μόλυνση και την εξέλιξη της νόσου κλπ. Πιστεύω ότι πρόκειται για θέματα επιστήμης που απαιτούν επαγγελματική και επιστημονικά βασιζόμενη έρευνα και αξιολόγηση.

Ο κόσμος βρίσκεται τώρα σε κρίσιμο στάδιο και όλες οι χώρες πρέπει να συνεργαστούν στην καταπολέμηση της επιδημίας. Είμαστε ευγνώμονες για την ελληνική κυβέρνηση και την συμπάθεια και υποστήριξη του λαού στις προσπάθειες της Κίνας για την καταπολέμηση και με τις επιβεβαιωμένες περιπτώσεις Covid-19, που αυξάνονται στην Ελλάδα, η κινεζική πλευρά επιθυμεί να εκτείνει την πλήρη υποστήριξη και βοήθειά μας προς την ελληνική κυβέρνηση και το λαό.

Πιστεύω ακράδαντα ότι μέσω των συντονισμένων προσπαθειών μας, θα κερδίσουμε τη μάχη κατά της επιδημίας. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με εσάς και τους συναδέλφους σας για να προωθήσουμε περαιτέρω την διμερή μας συνεργασία στον αγροτικό τομέα και σε άλλους τομείς στο μέλλον.

Με εκτίμηση,
[Υπογραφή]
Zhang Qiyue

Πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.