Αυγουστίνος Καντιώτης



Το «Μη κρινετε ινα μη κριθητε», περι βιου εστιν, ου περι πiστεως» (Αγιος Ιωαννης ο Χρυσοστομος) Οφειλουμ­ε να κρινουμε και να εναντιωνομαστε στους αιρετικους, μιμουμενοι τους Αγιους μας, ειτε οι αιρετικοι ειναι ιερωμενοι, ειτε λαϊκοι, διαφορετικα δεν θα υπηρχε Ορθοδοξια σημερα! Θα κυβερνουσαν την Εκκλησια οι Αρειοι και οι Νεστωριοι.

date Ιούλ 23rd, 2020 | filed Filed under: ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΑ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ & ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΕΙΑΣ ΤΟΥ

  • ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

    Τό, Μή κρίνετε ἵνα μή κριθῆτε, περί βίου ἐστίν, οὐ περί πίστεως» ~ Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος. Οφείλουμ­ε να κρίνουμε και να εναντιωνόμαστε στους αιρετικούς, μιμούμενοι τους Αγίους μας, είτε οι αιρετικοί είναι ιερωμένοι, είτε λαϊκοί, διαφορετικά δεν θα υπήρχε Ορθοδοξία σήμερα! Θα κυβερνούσαν την Εκκλησία οι Άρειοι και οι Νεστώριοι.. Θέλει Πίστη και θάρρος όμως, για να Ομολογήσεις τον Χριστό, γι’ αυτό λίγοι θα σωθούν!

Ελένη Γ. Μπιτάδου
Μεταφράζεις τα λόγια του Αγίου κατά το δοκούν…Μένουμε εν τη Εκκλησία, σημαίνει μένουμε εν τη Αληθεία του Ευαγγελίου, όχι μένουμε κολλημένοι σε αιρετικούς Επισκόπους και Πατριάρχες… Η εκκλησιαστική ιστορία είναι γεμάτη από αιρετικούς Επισκόπους και Πατριάρχες, που κυνήγησαν και βασάνισαν τους Αγίους μας, μεταξύ τους με τον Άγιο Ιωάννη τον Χρισόστομο! Γιατί αντέδρασαν οι Αγιοί μας στους αιρετικούς ιερωμένους; Γιατί έγιναν Οικουμενικές Συνόδοι, που καταδίκασαν τους αιρετικούς ιερωμένους και αποκατέστησαν τους Ομολογητές Αγίους μας; Ντροπή σου, να αμφισβητείς όλα αυτά!!! Είσαι βλάσφημος! Πάνω στο αίμα Ομολογητών στηρίχτηκε η Ορθοδοξία και όχι στην υποταγή σε αιρετικούς χωϊκούς ανθρώπους!Είσαι που είσαι άσχετος,κατακρίνεις κιόλας!!!

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.