Αυγουστίνος Καντιώτης



ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗΝ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΚΥΘΗΡΩΝ κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΙΟΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΝ κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΝ 2) ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣTO 3) Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟΥ ΑΡΤΕΜΙΟΣ ἘΔΙΩΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΚΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑ, ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ Μπαϊντεν Γιατι

date Νοέ 9th, 2020 | filed Filed under: ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ

ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗΝ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΚΥΘΗΡΩΝ κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΙΟΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΝ κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΝ

ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΑΚΟ ΤΑ ΕΒΑΛΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ;

ΘΑ ΝΙΚΗΘΗΣ! ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΗΣ!

ΣΕ ΠΡΟΣΚΑΛΩ ΣΕ ΜΕΤΑΝΟΙΑ, AN ΘΕΛΗΣ ΝΑ ΣΩΘΗΣ!

Οταν εμείς οι πιστοί χριστιανοί σπεύδουμε στην Εκκλησία σκοπός μας είναι να επικαλεσθούμε την Χάριν των Αγίων της Ορθοδοξίας, ώστε να λύσουμε τα προβλήματά μας! Στην αδυναμία την ιδικήν μας να προσθέσουμε την δύναμιν και την παρρησίαν των Αγίων μας!
Ιδού ένα απλό παραδειγμα από την χθεσινή ημέρα, οπου η Εκκλησίας μας εώρταζε την μνήμην των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ. Σε ένα από τα τροπάρια, λοιπόν, είπαμε προς τον Αρχάγγελον Μιχαήλ τα εξής λόγια: Διαβᾶστε:
http://mkka.blogspot.com/2020/11/blog-post_9.html

Οἱ φίλοι τοῦ Μητσοτάκη παρέδωσαν στους Ἀλβανοὺς Κοσοβάρους τὸ Σέρβικο Κοσσυφοπέδιο. Τὸ ἴδιο κάνουν και οι προδότες πολιτικοί μας. Μὲ τὸ Lockdown μεταφερουν μουσουλμανους λαθρομεταναστες, χωρὶς ἀντιδρασεις, σὲ ὅλη τὴν Ελλάδα και μετά θα επαναλαβουν αυτό που έγινε στην Σερβία

4219881

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ  ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣTO

  • Ιωάννης Λαμπρόπουλος
  • συγγραφέας-ερευνητής-αρθρογράφος

ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ.
Ο Σεβασμός προς το πρόσωπό σας, συνεπάγεται και τον δικό σας σεβασμό προς τα Ιερά και τα όσια της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας και τον σεβασμό στην τήρηση των Αποστολικών και Οικουμενικών κανόνων, διότι ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ…..

Τὴν συνέχεια https://www.ksipnistere.com/2020/11/blog-post_845.html

4219881

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟΥ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ἘΔΙΩΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΚΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑ, ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ Μπάϊντεν, Γιατι

ΜπαιντενΣτὴν φωτογραφία Ενας παπᾶς ἀπὸ τὴν Σερβία, με τὸν ὑποψήφιο πρόεδρο τῆς Ἀμερικῆς Μπαίντεν. Βρωμικος ὁ ρόλος του παπᾶ, ποὺ δούλεψε, μαζί μὲ τὴν τότε ἐκκλησιαστικὴ Σέρβικη ἡγεσία, γιὰ νὰ ἀπομακρυνθῆ ὁ Ὀρθόδοξος Μητροπολίτης τοῦ Κοσσόβου Ἀρτέμιος, ποὺ δὲν τὸν ἡθελαν οἱ μεγάλες δυνάμεις, γιατί τοὺς δημιουργοῦσε προβλήματα καὶ προστάτευε τὸ ποίμνιό του καὶ τὸν τόπο του.

Κατ᾽᾽ἀρχᾶς ἡ Σέρβικη Ιερά Σύνοδος συμβούλεψε τον Σεβασμιώτατο Αρτέμιο να μηνύσει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου τις 4 ευρωπαϊκές χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Βρεττανία), των οποίων δυνάμεις μετείχαν στην KFOR, διότι οι στρατιώτες τους, ενώ έπρεπε να προστατέψουν τα σερβικά ορθόδοξα μνημεία (ναούς και μοναστήρια) του Κοσσυφοπεδίου και τους εναπομείναντες Σέρβους από την μανία των UCKαδων, τα άφησαν προκλητικά να καταστρέφονται μπροστά στα μάτια τους. Ο ἐπίσκοπος Ἀρτέμιος κατέθεσε μήνυση καὶ ἔμεινε ἀνυποχώρητος στὶς θέσεις του καὶ ὅταν τὸ πατριαρχεῖο πιεζόμενο ἄλλαξε γνώμη.
Ἀκόμη ὑπήρξε ένα πογκρόμ (=εθνοκάθαρση) εκ μέρους των Αλβανών εξτρεμιστών εναντίον των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου και των μνημείων του σερβισμού στο πολύ πρόσφατο παρελθόν (2004), γι᾽αὐτὸ ὁ ἐπίσκοπος Ἀρτέμιος δὲν δεχόταν τὰ χρήματα τῶν «μεγάλων δυνάμεων» γιὰ τὴν ἀναστείλωση τῶν καμένων καὶ κατεσραμένων ναῶν, γιατί ἔθεταν ὡς ὀρο νὰ παίρνουν καὶ ἀλβανους κοσσοβάρους στὴν ἀναστήλωση τῶν ναῶν!!
Ο π. Συμεων Βιλοφσκι απαντα στον πρ. Ερζεγοβινης Αθανάσιο και τώρα στον Αμφιλόχιο (25-6-2010), ποὺ μεταλάχθηκαν. Διαβᾶστε τὸ παρακάτω ἀπόσπασμα τῆς ἐπιστολῆς:

«..Και τότε δικαίως και ευλόγως και εσείς, μαζί με τον Σεβασμιώτατο αρνιόσασταν να δοθούν χρήματα σε Αλβανούς και έτσι να μετάσχουν —τί ειρωνεία και τί ταπείνωση!— οι ίδιοι οι καταστροφείς των μνημείων στην αναστήλωσή τους, διότι κατόπιν τα μνημεία θα θεωρούνταν και δική τους «κοσοβαρική» κληρονομιά, πολιτιστική κληρονομιά ενός αρτισύστατου κράτους-προτεκτοράτου του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, που εκτός από εμπόριο λευκής σαρκός και ναρκωτικών θα είχε τώρα να επιδείξει και τα δικά του «κοσοβαρικά» μεσαιωνικά μνημεία. Ενός κράτους που αναζητεί νομιμοφανή λόγο ύπαρξης, πέρα από το δίκαιο των όπλων και του ΝΑΤΟ.
Έως τότε, σε αυτό το θέμα είσασταν σύμφωνος με τον Επίσκοπο Αρτέμιο. Ο κ. Αρτέμιος έμεινε πιστός στην απόφαση της Συνόδου και στον λαό του έως τέλους. Εσείς, όμως, αλλάξατε. Τι μεσολάβησε άραγε;
Άρα κατά βάσιν, από όσα αναφέρθηκαν δεν υπήρχε διαφωνία του Αρτεμίου με τη Σύνοδο. Η Σύνοδος ήταν αυτή που στη συνέχεια διαφοροποιήθηκε από την αρχική της θέση, επιλέγοντας πιο «συμβιβαστικές» με την μεταβαλλόμενη πολιτική κατάσταση λύσεις.
Λέτε βέβαια ότι: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στα προγράμματα ήθελε δύο Σέρβους και δύο Αλβανούς, όπου στην επιτροπή αυτή η Σερβική Εκκλησία είχε το δικαίωμα του «βέτο», δηλαδή αν δεν συμφωνούμε σταματάμε και τότε δεν έρχονται και χρήματα.» Όμως πόσες φορές χρησιμοποιήθηκε αυτό το «βέτο» και σε ποιές περιπτώσεις; Δυστυχώς, δεν υπήρξε ούτε μία περίπτωση. Διότι ένα τέτοιο «βέτο» είναι ψευδεπίγραφο. Βέτο διαθέτει κάποιος, όταν συναποφασίζει κάτι με κάποιους άλλους επί ίσοις όροις. Αυτό δεν υπήρχε εδώ, όπου τα χρήματα τα έβαζε η ΕΕ με τους δικούς της όρους και προϋποθέσεις.
Ἐπίσης ὁ ἐπίσκοπος Ἀρτέμιος δὲν συνεργαζόταν μαζί τους και δὲν δεχόταν στὴν Μητρόπολή του, ὅλους αὐτοὺς τοὺς «μεγάλους», ἐπειδὴ τοὺς θεωροῦσε ἐχθρούς τῆς πατρίδας του καὶ τοῦ ποιμνίου του.  Τότε δώθηκε ἐντολή ἀπὸ τὸν Μπαινταιν νὰ τὸν ἐκδιώξουν ἀπὸ τὴν Μητρόπολη μὲ ὀποιδήποτε μέσον καὶ αὐτοὶ ὑποχώρησε καὶ διώχνοντας τὸν καλὸ ἐπίσκοπο τοῦ Κοσσυφοπεδίου Ἀρτέμιο καὶ ἔτσι παρέδωσαν στὴν οὐσία στοὺς Ἀλβανούς κοσσοβάρους τὸν τόπο
(Ἄν θελετε νὰ μάθετε περισσότερο γι᾽ αὐτὸ τὸ θέμα, πατῆστε δεξια στις ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ, στὸ Eпископ Артемије (53). Περιέχει 53 παλαιά ἄρθρα και θὰ μάθετε ὅλη τὴν περιπέτεια τοῦ καλοῦ ἐπισκόπου

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.