Αυγουστίνος Καντιώτης



Θα υπακουμε τον επισκοπο, οταν & εκεινος υπακουει στο ΧΡΙΣΤΟ, εαν εχει το Ευαγγελιο στο κεφαλι του, αλλ᾿ εαν το κανει πατητηρι, δεν υπακουμε! 2) Παρερμηνευουν τον Χρυσοστομο τρεις επισκοποι & Αγιορειτης ηγουμενος· ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΠΛΑΝΑΤΑΙ; (αυτοι μας κοροΐδευουν) 3) Η ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ….ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ! ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΕΙ…. Η ΑΜΑΡΤΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ! – Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ! ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ ΜΑΣ!

Μητροπολίτης Φλωρίνης Αυγουστῖνος: Θὰ ὑπακούμε τὸν ἐπίσκοπο –«Πείθεσθε τοῖς ἡ­γουμένοις ὑμῶν» (Ἑβρ. 13,17)–, ἐὰν κ᾿ ἐκεῖνος ὑπακούῃ στὸ Χριστό, ἐὰν ἔχῃ τὸ Εὐαγγέλιο στὸ κεφάλι του. Ἀλλ᾿ ἐὰν τὸ βάλῃ κάτω ἀπ᾽ τὰ πό­δια, τότε ἄλτ! Δὲν θὰ ἐπιτρέψῃς ποτέ νὰ κάνῃ τὸ Εὐαγγέλιο καὶ τὸ Πηδάλιο πατητήρια. (απομαγνητοφωνημένο ἀπόσπασμα ὁμιλίας, στὶς 25.5.1952)

9a150f5deb69

Παρερμηνεύουν τόν Χρυσόστομο τρεῖς ἐπίσκοποι καί Ἁγιορείτης ἡγούμενος

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΠΛΑΝΑΤΑΙ;

Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Ζήσης, ομμότιμος Καθηγητής Θεολογικῆς Σχολῆς Α.Π.Θ.

Προλεγόμενα
Ἐδῶ καί ἀρκετό καιρό κυκλοφορεῖ στούς ἐκκλησιαστικούς καί θεολογικούς κύκλους μία ἐπικίνδυνη θέση γιά τήν σωτηρία τῶν ἀνθρώπων, ἄγνωστη στήν Ἁγία Γραφή καί στήν Πατερική Παράδοση. Δυσκολεύονται οἱ Οἰκουμενιστές καί Συγκρητιστές νά περάσουν στό πλήρωμα τίς Ἐκκλησίας τίς ἀντιευαγγελικές καί ἀντιπατερικές διδασκαλίες τους, μολονότι σέ ἐπίπεδο κορυφῆς ἔχουν ἀρκετές ἐπιτυχίες. Αὐτό φάνηκε στήν ψευδοσύνοδο τῆς Κρήτης (2016), στό ψευδοαυτοκέφαλο τῆς Οὐκρανίας (2018) καί τώρα, μέ πρόσχημα τόν Κορωνοϊό, στό κλείσιμο τῶν ναῶν καί στήν κατασυκοφάντηση τοῦ ἁγιωτάτου καί ὑψίστου μυστηρίου τῆς Θείας Εὐχαριστίας…

Την συνέχεια:
https://agonasax.blogspot.com/2020/12/blog-post_15.html

9a150f5deb69

Η ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ….ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ! ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΕΙ….

Η ΑΜΑΡΤΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ! – Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ!

ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ ΜΑΣ!

αυτ. ΕλλαςΤου Μητροπολίτου πρ. Καλαβρύτων Ἀμβροσίου

_______Σήμερα θα συνταράξω τις συνειδήσεις, όσων ακόμη πιστεύουν στο Σωτήρα Χριστό και στην δοξασμένη Ελλάδα μας! Θα σας παρουσιάσω μερικά περιστατικά από την πρόσφατη ειδησεογραφία των ημερών μας, τα οποία θα σας κάνουν να ανατριχιάσετε! Το μήνυμα, που μας δίδουν, είναι ότι η αμαρτία κυριαρχεί ολόγυρά μας. Ο Διάβολος χορεύει από την χαρά του, ότι επεκτείνει την κυριαρχία του! Η Ελλάδα γίνεται αγνώριστη.

_______Η επιδημία – και όχι η πανδημία – του Κορωνοϊού ήταν μια ευκαιρία στους πολεμίους της Πίστεώς μας να αναδείξουν την μοχθηρία της ψυχής των εναντίον του Σωτήρος Χριστού! Οι μυστικές δυνάμεις της Παγκοσμιοποιήσεως έδωσαν τις εντολές και η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, με εργοδηγό τον Υπουργό κ. Νικ. Χαρδαλιά, κάθε τόσο εκδίδει και νέες, σκληρές δε και απάνθρωπες, εντολές για lockdown, κλείσιμο των καταστημάτων, απαγόρευση της κυκλοφορίας κλπ. κλπ. Είμαστε δηλ. κάτω από ένα απολυ-ταρχικό καθεστώς, το οποίον φέρει το επικάλυμμα της δήθεν Δημοκρατίας! Βιώνουμε ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ στην πιο απάνθρωπη μορφή της! Βιώνουμε τη Χούντα μιάς ….αρρωστημένης Δημοκρατίας!
_______Την ίδια ώρα οι δυνάμεις του κακού πανηγυρίζουν! Οι οπαδοί της νομιμότητος υποφέρουν, ενώ οι εργάτες της ανομίας και της ανηθικότητος πανηγυρίζουν! Και ο Διάβολος χορεύει!
_______Ενώ, λοιπόν, βιώνουμε καταστάσεις διωγμού της Εκκλησίας οι Εκκλησιασικοί Ταγοί κοιμούνται τον ύπνον του … Δικαίου! Ο κόσμος χάνεται, αλλά η φωνή της Εκκλησίας ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ! Εκλείσαμε τους Ναούς, δηλ. προέβημεν σε ΕΞΩΣΗ των πιστών από τον Οίκο του Κυρίου!

Και όχι μόνον αυτό! Αλλά και μερικοί «μοντέρνοι» Αρχιερείς δεν διστάζουν να διατυπώσουν δημοσίως τις αντίχριστες σκέψεις και προτάσεις των. Ιεράρχης της Θεσσαλίας τόλμησε να διατυπώσει τα εξής φρικτά λόγια: «Η Εκκλησία σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, για να μπορέσει να ανταποκριθεί στα σύγχρονα προβλήματα χρειάζεται ποιμένες που θα έχουν νέες αντιλήψεις στον τρόπο, τη σκέψη και τη δράση»!
________Θέλετε να δείτε τα αποτελέσματα; Σύμφωνα με μια πρόσφατη στατιστική τώρα πλέον μόνον το 25% της Ελληνικής Κοινωνίας εμπιστεύεται την Εκκλησία! Την Εκκλησία, η οποία εγκατέλειψε τη Διδαχή του Ευαγγελίου, την Κατήχηση των πιστών, την καθοδήγηση της Νεολαίας κλπ. και έδωσε προτεραιότητα στα συσσίτια! Όλο το βάρος των Επισκόπων εξαντλείται στην εξασφάλιση της τροφής για το σώμα! Για την αθάνατη ψυχή σχεδόν τίποτε! Εκλείσαμε και τους Ναούς!

Τὴν συνέχεια:
http://mkka.blogspot.com/2020/12/blog-post.html

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.