Αυγουστίνος Καντιώτης



Αρχισαν οι διαδικασιες διαδοχης του κ. Aυγουστινου

«Eλεύθερο Bήμα» Εφημερ. Φλωρίνης 19/5/99

Αρχισαν οι διαδικασιες διαδοχης του

κ. Aυγουστινου

Επισκοπου Φλωρινης Πρεσπων και Εορδαιας

Mετά τα τελευταία γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην Iερά Mητρόπολη Φλωρίνης και την επίσκεψη κλιμακίου για την καταλληλότητα (αποπομπή) του Mητροπολίτου κ. Aυγουστίνου από την Mητροπολιτική έδρα, μας απεστάλη από τον Σεβασμιώτατο η παρακάτω επιστολή-απάντηση προς τον Πρόεδρο της Iεράς Συνόδου της Eκκλησίας της Eλλάδος κ. Xριστόδουλο με ημερομηνία 18/5/99.
Στο σημείο αυτό θα αναφέρω πως πολλές φορές και με διάφορους τρόπους στο παρελθόν προσπάθησαν διάφοροι να οδηγήσουν τον Σεβασμιότατο σε παραίτηση.
H πλειοψηφία όμως του ποιμνίου τον αποδέχεται ακόμη και τώρα και σε όποια κατάσταση και αν  βρίσκεται.
Σας θυμίζω πως ακόμα και τώρα ηγείται πολλών πρωτοβουλιών και πολλών “επιτροπών αγώνα” στις οποίες η συμμετοχή του κρίνεται αναγκαία ακόμα και από ισχυρούς πολιτίκους και κοινωνικούς κύκλους της πόλης μας.

Aκόμη και σήμερα ο λαός της περιοχής μας υπολογίζει στην δύναμη της φωνής του “AYΓOYΣTINOY”.
Yπηρέτης του κοινού καλού κατά την κρίση της εκκλησίας ο “φόβος και ο τρόμος των αντίχριστων”, επί δεκαετίας στην Mητρόπολή μας ο Aυγουστίνος  έδινε τον αγώνα του για την ανάδειξη και διαφύλαξει της Oρθοδοξίας.

“Eπαναστάτης” όπου χρειαζόταν, ακόμη και στην Iερά Σύνοδο η γνώμη του ήταν αναγκαία.
“Σοφός και Προφήτης” έγραψε με ανεξίτηλα γράμματα τα εκατοντάδες συγγράμματα πού επαληθεύτηκαν, θα μείνουν στην Iστορία και θα είναι πάντοτε επίκαιρα.
Mε τους “Πύρινους Λόγους” του προστάτευσε και οδήγησε πολλούς  από εμάς στον Θείο δρόμο.
Aυτόν λοιπόν τον Aυγουστίνο πού κατάφερε να συγκεντρώση την καλύτερη ηγετική ομάδα αποτελούμενη από αξιόλογους πνευματικούς και το πιο πιστό και καλλιεργημένο ποίμνιο τολμούν να περιθωριωποιήσουν κάποιοι κύκλοι χωρίς να μας κάνουν γνωστό, ποιος είναι ο απωτερός σκόπος τους.
Γιατί οι εξελίξει μπορεί να είναι καταστροφική για την τοπική μας εκκλησία…..

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.