Αυγουστίνος Καντιώτης



1) Η ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΠΑΝΔΗΜΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ, ΟΠΛΟ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ, ΔΙΩΧΝΕΙ ΑΚΑΡΙΑΙΑ ΤΟ ΚΑΚΟ (Μητροπολ. Φλωρινης ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ) 2. Μεγα Θαυμα στην Ι. Μ. του Οσιου Δαυΐδ στην Ευβοια 3. Καταλαβατε γιατι 1,5 τωρα χρονο, πολεμουν με τοση λυσσα την λιτανεια, οι aθεοι που μας κυβερνουν & οι απιστοι επισκοποι που τους υπακουν; Φοβουνται τα θαυματα! Δεν θελουν τις επεμβασεις του Θεου, που τους χαλουν τα σχεδια! Συγκλονιστικη μαρτυρια του π. Νικολαου, εφημεριου του Ιερ. Προσκυν. του Αγ. Ιωαννου του Ρωσσου, για την βροχη που επεσε μετα την λιτανεια

date Αυγ 8th, 2021 | filed Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Η ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΠΑΝΔΗΜΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ, ΟΠΛΟ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ, ΔΙΩΧΝΕΙ ΑΚΑΡΙΑΙΑ ΤΟ ΚΑΚΟ

(Τοῦ Μητροπολίτου Φλωρινης ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ
_______

__________

2. Μεγα Θαυμα στην Ι. Μ. του Οσιου Δαυΐδ στην Ευβοια

Mεγα θαύμα στην Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ στην Εύβοια, που σώθηκε εντελώς αβοήθητη, καθώς είχε περικυκλωθεί από πύρινες φλόγες 30 και 40 μέτρων που κατακαίγανε το πανέμορφο παραδεισένια δάσος πάνω από τις Ροβιές!

Τι θα κάνη η τυφλή η κυβερνηση των αθεων, που φοβαται τις λιτανειες; Θα ρίξη πρόστιμο στον επίσκοπο Χαλκίδος που έδωσε εντολη να γίνη λιτανεία, και στους ιερεις του αγίου Ιωάννη του Ρώσσου, που έκαναν πάνδημη λιτανεία & σωθηκε απο την πυρκαγια το Προκοπη Ευβοιας;;; Ας τολμήση.

3) Ἡ συγκλονιστικὴ μαρτυρία τοῦ π. Νικολάου, ἐφημερἰου τοῦ Ἱεροῦ Προσκυνήματος τοῦ Ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Ρώσσου, γιὰ τὴν θαυματουργικὴ βροχὴ ποὺ ἔσωσε τὸ Προκόπι Εὐβοίας, μετα την λιτανεία
____

___

Φωτια στην Ευβοια: Λιτανεια στο Προκοπι -και το θαυμα εγινε

 

Εισακούστηκαν οι προσευχές των απελπισμένων κατοίκων της περιοχής του Προκοπίου Ευβοίας, που έβλεπαν την πυρκαγιά να πλησιάζει στα σπίτια τους, όταν χθες το βράδυ πραγματοποίησαν λιτανεία. Αναπάντεχα έβρεξε για μία ώρα και, καθώς κάνουν λόγο για «δώρο Θεού», προγραμματίζουν νέα περιφορά των Ιερών Λειψάνων του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου για απόψε στις 20:00.

Συγκεκριμένα, όπως πληροφορεί το eviathema.gr, χθές το βραδάκι δόθηκε αρμοδίως η εντολή να εκκενωθεί και το Νέο Προκόπιο Ευβοίας, αφού η φωτιά κατέβαινε ορμητικά από τα βορειότερα προς τις κοινότητες Μαντούδι και Προκόπι. Ασθενοφόρα και λεωφορεία μετέφεραν τον κόσμο και όσους πολλούς ξεσπιτωμένους φιλοξενούσε ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος στον Ξενώνα του, στο Ιερό Προσκύνημα.

Εκείνη την ώρα δόθηκε σύσταση στον Πρωθιερέα του Ι. Προσκυνήματος, Πρωτοπρεσβύτερο π. Νικόλαο Βερνέζο και τον Προϊστάμενο του Ενοριακού Ι. Ναού, Οικονόμο π. Δημήτριο Πατεράκη, να φορέσουν πετραχήλι και να λιτανεύσουν στο χωριό τις ιερές Εικόνες του Οσίου Ιωάννου και των αγίων της Ενορίας Κωνσταντίνου και Ελένης, παρακαλώντας τον Θεό για βοήθεια.

Γύρω στις 05:00, πρώτες πρωινές ώρες, ένα σύννεφο εμφανίστηκε ξαφνικά πάνω από τον οικισμό Προκοπίου και σαν από θαύμα ξεκίνησε να βρέχει! Το Προκόπι αυτή την ώρα παραμένει ανέπαφο από τις φλόγες, ωστόσο ο αγώνας των πυροσβεστών στα πέριξ συνεχίζεται.

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.