Αυγουστίνος Καντιώτης



ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: «O Παπας ειναι πολεμιος της Oρθοδοξιας. Ερχεται στην Eλλαδα για να κανει προπαγανδα…» 2) Οι Μητροπολιτες, Κονιτσης Ανδρεας & Κυθηρων Σεραφειμ: Ανεπιθυμητος στην Ελλαδα ο αιρεσιαρχης Παπας του Βατικανου…

date Νοέ 22nd, 2021 | filed Filed under: ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ & ΛΗΣΤΕΣ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

%cf%80%ce%b1%cf%80%ce%b1%cf%82-%ce%b2%ce%bf%ce%b8%cf%81%ce%bf%ce%bb-%ce%bf%ce%bcΌταν ήρθε για πρώτη φορά στην Eλλάδα ο Πάπας, μετά από 1000 χρόνια, τον υποδέχθηκε ο Aρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος στην Aρχιεπισκοπή με ασπασμούς. Tότε είπαν οι πιστοί: Πού είσαι π. Aυγουστίνε να τους βάλλεις όλους στην θέση τους.

Ψάξαμε τον διάδοχο του π. Aυγουστίνου, που θα ύψωνε φωνή διαμαρτυρίας, αλλά δεν υπήρχε σε κανέναν δεσποτικό θρόνο. Ο πιστός λαός, απλοί κληρικοί και καλόγεροι της Eκκλησίας μας διαμαρτυρήθηκαν και βάδισαν στα ίχνη του π. Aυγουστίνου.
Kαι ο π. Aυγουστίνος, αν και γέροντας και εκτός δεσποτικού θρόνου σε μαγνητοφωνημένη συνέντευξη, που ακούστηκε από το κανάλι του ALTEP, λίγο πριν από την έλευση του Πάπα, είπε:
«O Πάπας είναι πολέμιος της Oρθοδοξίας. Έρχεται στην Eλλάδα για να κάνει προπαγάνδα. Eμείς προπαγάνδα δεν θέλουμε. Έχουμε την Oρθοδοξία στην οποία και εμμένουμε. Δεν θέλουμε τέτοια πράγματα».

9a150f5deb69

Ο Μητροπολιτης Κυθηρων Σεραφειμ

για τον ερχομο του Παπα Φραγκισκου

https://agonasax.blogspot.com/2021/11/blog-post_65.html

9a150f5deb69

Ανδρεας Κονιτσης: Ανεπιθυμητος στην Ελλαδα

ο αιρεσιαρχης Παπας του Βατικανου…

Ο Μητροπολίτης Πωγωνιανής Δρυϊνουπόλεως και Κονίτσης Ανδρέας, γνωρίζουμε πως δεν μασάει τα λόγια του! Έτσι, πως ήταν δυνατόν να σιωπήσει τώρα, στο άκουσμα της είδησης ελεύσεως του Πάπα στην Ελλάδα!
Έστειλε λοιπόν επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο και στην Ιερά Σύνοδο, εκφράζοντας την άρνησή του στην επίσκεψη του Πάπα στην Ελλάδα, λέγοντας:

«Μακαριώτατε Άγιε Πρόεδρε, Σεβασμιότατοι Άγιοι Συνοδικοί, Χαίρετε πάντοτε εν Κυρίω και ενδυναμούσθε εν τω κράτει της ισχύος Αυτού.
Διά του παρόντος, θέτω, ευσεβάστως, υπό την έμφρονα γνώμην Υμών, τας ακολούθους σκέψεις μου:
Από τον αθηναϊκόν Τύπον της Κυριακής, 31ης Οκτωβρίου ε.έ. επληροφορήθην με οδύνην, ότι αυτό το οποίον εκυκλοφόρει ως ψίθυρος έγινε πλέον πραγματικότης:
Μετά από πρόσκλησιν της Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίας Σακελλαροπούλου, ο πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφθή επισήμως την Ελλάδα την 4ην και 5ην Δεκεμβρίου ε.έ.
Βεβαίως, η Προεδρία της Δημοκρατίας εκάλεσε τον πάπα ως Αρχηγόν του Κράτους του Βατικανού, με αφορμήν τον εορτασμόν διά τα διακόσια (200) χρόνια από την Ελληνικήν Επανάστασιν του 1821.
Δεν με ενδιαφέρει η ως άνω κίνησις της Πολιτείας. Με ενδιαφέρει, όμως, και μάλιστα πολύ, το τι θα πράξη η Ελλαδική Εκκλησία, όταν ο αιρεσιάρχης του Βατικανού πατήση τα αγιασμένα χώματα της Ελληνικής μας Πατρίδος, τα οποία είναι ποτισμένα με πλήθος αίμα μαρτύρων και ηρώων.
Φυσικά, το να αρνηθή η Εκκλησία την κίνησιν της Ελληνικής Πολιτείας, δεν ενδείκνυται. Και διότι είναι αργά πλέον, αλλά και διότι το Βατικανόν, ως είπομεν ανωτέρω, είναι κράτος.
Το ενδιαφέρον και η αγωνία μου είναι, χωρίς το παράπαν να κάμω οιανδήποτε υπόδειξιν, θα μετάσχη η Σύνοδος, τυχόν, ως “αγαπητόν εν Χριστώ αδελφόν”;
Αλλά, τότε, είναι απολύτως βέβαιον, ότι θα προκληθή τεράστιος σκανδαλισμός εις το Ορθόδοξον πλήρωμα της Εκκλησίας μας.
Διότι ο τόσον ποικιλοτρόπως ταλαιπωρημένος λαός μας, δεν λησμονεί ούτε τα συγχαρητήρια προς τον Κεμάλ του τότε πάπα, αμέσως μετά την μικρασιατικήν καταστροφήν, ούτε την αντορθόδοξον προπαγάνδαν των παπικών εις τα υπό Ιταλικήν κατοχήν Δωδεκάνησα, ούτε την αδιαφορίαν Λατίνων διά τον λιμόν του λαού μας, ιδίως τον φοβερόν χειμώνα 1941-1942, ούτε τον χαρακτηρισμόν των Σκοπίων από τον πάπαν ως “Μακεδονία”.
Και βεβαίως, ουδείς λησμονεί, ότι ο πάπας συνεχίζει να διατηρή ουνίτην επίσκοπον εν Αθήναις, παρά τας κατ΄ επανάληψιν διαμαρτυρίας της Εκκλησίας μας.
Ας μην αυταπατώμεθα. Ο αιρετικός παπισμός ουδέποτε εβοήθησε το Ελληνικόν Γένος και την Ορθοδοξίαν.
Αντιθέτως εφάνη ιδιαιτέρως βλαπτικός, αρκεί απλώς να ενθυμηθώμεν τα αίσχη των Λατίνων κατά την άλωσιν της Κωνσταντινουπόλεως, τα μαρτύρια εις α υπεβλήθησαν οι Ορθόδοξοι κατά την περιβόητον ψευδοσύνοδον Φερράρας – Φλωρεντίας και άλλα, ων επιλήψει με διηγούμενον ο χρόνος.
Δι΄ όλα τα ανωτέρω, τα οποία εν συνόψει διετύπωσα, διαμαρτύρομαι εντόνως διά την έλευσιν του αιρεσιάρχου Φραγκίσκου Μπεργκόλιο, εις την Ορθόδοξον Ελλάδα.
Και ευλαβώς τονίζω ότι και δι΄ εμέ είναι ανεπιθύμητος. Διότι μόνον κακόν θα προκαλέση εις το πλήρωμα της Εκκλησίας μας.

Επί δε τούτοις, Διατελώ Ελάχισος εν Χριστώ αδελφός»!!

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.