Αυγουστίνος Καντιώτης



ΝΕΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ – Η ΑΡΧΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

date Φεβ 18th, 2010 | filed Filed under: ΜΗΝΥΜ. ΠΑΡΑΛ. ΠΡΟΩΘ.

ΝΕΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ – Η ΑΡΧΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

http://orthodox-watch.blogspot.com/

Ο «πόλεμος» της Νέας Τάξης Πραγμάτων ήδη κορυφώνεται σχεδόν σε όλα τα μέτωπα.Τα δόγματα της «Νέας Εποχής» δεν είναι πια διαφημιζόμενα «προϊόντα» ενός νέου πολιτισμού αλλά θεσμοί που επιβάλλονται με νόμους διατάγματα και κοινοτικές ντιρεκτίβες..

Απο που να αρχίσουμε και που να τελειώσουμε.
Εθνομηδενισμός , πολιτικές κατευνασμού των εχθρικών χωρών ,απονεύρωση κάθε πατριωτικού και αγωνιστικού φρονήματος, προκατασκευασμένη και διεθνώς υποβοηθούμενη οικονομική κατάρρευση της εθνικής μας οικονομίας,συρρίκνωση των εισοδημάτων, αύξηση της ανεργίας ,καλλιέργεια της απογοήτευσης και της απελπισίας, διασυρμός της χώρας και προσβολή της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού, είναι μερικά απο τα στοιχεία που συνθέτουν την εικόνα της σφοδρής επίθεσης την οποία δέχεται η πατρίδα μας απο τις δυνάμεις της «Νέας Τάξης Πραγμάτων».
Αν όμως εξασφαλισθούν τα κατάλληλα «δεσμά», ο Έλληνας πολίτης θα είναι ακίνδυνος και χειραγωγήσιμος στο νέο καθεστώς που ήδη ανατέλλει.Το Άγιο Βάπτισμα και οι Ορθόδοξες παραδόσεις που είναι ακόμα ζωντανές στην ψυχή και τη συνείδησή του αποτελούν ι βασικά εμπόδια και σοβαρές απειλές για την ολοκληρωτική επιβολή του νέου παγκόσμιου καθεστώτος.
Το «πρόβλημα» έχει ήδη αντιμετωπισθεί θεσμικά με την δικτατορική επιβολή του ΑΜΚΑ χωρίς την χρήση του οποίου δεν μπορείς να κάνεις σχεδόν τίποτα.Η οριστική ή «τελική λύση» (όπως έλεγαν οι άρχοντες της «Νέας Τάξης» του Γ’ Ράϊχ), θα δοθεί με την υποχρεωτική παραλαβή των νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων οι οποίες όπως είναι πλέον βέβαιο θα αντικαταστήσουν σχεδόν κάθε άλλο προσωπικό έγγραφο.
Δεν είναι τυχαίο ότι ανάμεσα στον βομβαρδισμό των ειδήσεων απο το μέτωπο της οικονομικής τρομοκρατίας,αναγγέλθηκε σαν «ειδησούλα» στο «Βήμα»,ότι εντός των επομένων δύο ετών θα εκδοθούν και θα διανεμηθούν οι νέες ταυτότητες.
Δεν είναι η πρώτη φορά που γράφουμε για αυτό το θέμα και ασφαλώς δεν θα είναι η τελευταία,όσο βεβαίως μας αφήνουν να διατυπώνουμε ελεύθερα μέσω του διαδικτύου τη γνώμη μας.
Σήμερα όμως δεν θα αναφερθούμε στο δημοσίευμα του «Βήματος» αλλά στην Prova Generale που θα γίνει πρώτα στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πολύ σύντομα, ίσως και εντός των επομένων τεσσάρων μηνών ,όλοι οι αστυνομικοί υπάλληλοι θα πρέπει να εφοδιασούν με τις νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες.

Αυτός είναι και ο λόγος που εδώ και εβδομάδες έχει κυκλοφορήσει εντός της ΕΛΑΣ μια πολυσέλιδη έντυπη «φόρμα» την οποία καλούνται να συμπληρώσουν και να καταθέσουν ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ οι αστυνομικοί υπάλληλοι.
Όσο και να διαβάσεις αυτό το πολυσέλιδο ερωτηματολόγιο δεν πρόκειται να βρείς επαρκείς πληροφορίες για τη μορφή και την λειτουργική «ανατομία» αυτής της νέας ταυτότητας. Αυτό που όλοι γνωρίζουν είναι ότι θα έχει τη μορφή μιας πιστωτικής κάρτας και φυσικά θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως διαβατήριο.
Δεν είναι μια συνηθισμένη ταυτότητα αλλά εκείνη για την οποία εδώ και πολύ καιρό «φωνάζουμε» στον πιστό κόσμο και που θα μοιραστεί σταδιακά στους υπόλοιπους πολίτες , εφ΄όσον δουν ότι η Prova Generale στην Αστυνομία «πήγε καλά».
Ας ευχηθούμε αυτή την ύστατη στιγμή που το ποίμνιο της Εκκλησίας βρίσκεται μισό σκαλί προ του θυσιαστηρίου της «Νέας Τάξης Πραγμάτων» και εν μέσω σκληρών δοκιμασιών, η Ιερά Σύνοδος να σταθεί στο πλευρό του όπως αρμόζει σε ποιμενάρχες.Είθε να τους φωτίσει ο Πανάγαθος Θεός και μαζί με εκείνους που έως τώρα «εφησύχαζαν» τους καλώς ανησυχούντες πιστούς να καθοδηγήσουν το σώμα της Αγίας μας Εκκλησίας στο δρόμο που μας χάραξε ο Υιός του Ανθρώπου και όχι σε εκείνον που σχεδίασε ο υιός της απωλείας.

«Ου δε το Πνεύμα Κυρίου εκεί ελευθερία»

«Θεός απέθανε. Αίμα Θεού χύθηκε πάνω στο Σταυρό. Τι πολυτιμώτερο θα μπορούσε να υπάρξη απο το θάνατο αυτό; Τι φρικωδέστερο; «αναρωτάται ο ιερός Καβάσιλας. Πράγματι ήταν τόσο μεγάλο το τραύμα του ανθρώπου απο την αμαρτία, για να χρειασθή ένα τόσο δυνατό φάρμακο.Έτσι το λύτρο δόθηκε και με το Άγιο Βάπτισμα απλώς ελευθερωνόμεθα. Ο Θεός με τη σοφία και την αγαθότητά Του βρήκε τρόπο, ώστε και τον άνθρωπο να λυτρώση απο το θάνατο και το αυτεξούσιο του ανθρώπου να διατηρήση…
«Νυνί δε ελευθερωθέντες απο της αμαρτίας δουλωθέντες δε τω Θεώ έχετε τον καρπόν υμών εις αγιασμόν, το δε τέλος ζωήν αιώνιον» (Ρωμ 6,22). Αλλά τώρα που ελευθερωθήκατε απο την αμαρτία και υποδουλωθήκατε στον Θεό, -λέγει συμπερασματικά ο Απόστολος- έχετε το κέρδος σας σε αγιασμό, και το τέλος ζωή αιώνια. Ο Χριστός μας εξαγόρασε με το Αίμα Του και μας έκαμε ιδικούς Του. Μετά το σωτηριώδες έργο του Χριστού η λογική και το αυτεξούσιο του ανθρώπου υποτάσσονται εκουσίως απο αγάπη και ευγνωμοσύνη στον ελευθερωτή Χριστό, ο Οποίος με το σταυρικό θάνατό Του κέρδισε την ψυχή και αιχμαλώτισε τη θέλησι του ανθρώπου, την οποία κατέστησε αγαθή, Όταν λοιπόν οι εξαγορασμένοι απο τον χριστό χρησιμοποιούν τη θέλησί τους για τον ίδιο τον εαυτό τους και όχι για τον Χριστό διαπράττουν αδικία σε βάρος του Χριστού, αφού και η θέλησι των πιστών αποτελεί κτήμα του Χριστού.
Όταν δε οι άνθρωποι προσφέρουν τη θέλησί τους στον Χριστό ενούμενοι ολοκληρωτικά μ΄Αυτόν, δεν σημαίνει τούτο ότι στερούνται την ελευθερία τους. Αντιθέτως μάλιστα, οικειώνονται το Πνεύμα του Χριστού. Αυτό το Πνεύμα που παίρνουν οι άνθρωποι μέσα στην Εκκλησία δεν είναι «πνεύμα δουλείας» αλλά «Πνεύμα υιοθεσίας»,»Πνεύμα ελευθερίας, ταυτόν δ΄ειπείν (δηλαδή) το Πνεύμα το Άγιον» κατά τον θείο Παλαμά.
Αυτό ακριβώς βροντοφωνεί ο μέγας Παύλος στους Ρωμαίους: «Ου γαρ ελάβετε πνεύμα δουλείας πάλιν εις φόβον, αλλ΄ελάβετε Πνεύμα υιοθεσίας, εν ω κράζομεν αββά ο πατήρ» (Ρωμ.8,15),διακηρύσσει δε περίτρανα και στους Κορινθίους: «Ου δε το Πνεύμα Κυρίου, εκεί ελευθερία» (Κορ.3,17). Όπου δε είναι το Πνεύμα του Κυρίου ,εκεί είναι ελευθερία.Ο δε Καβάσιλας εκφράζει με μεγάλη σαφήνεια και υπογραμμίζει ότι τόσον η απελευθέρωσι του ανθρώπου, όσο και αυτή καθ΄εαυτή η ελευθερία που οικειώνεται ο άνθρωπος έχουν τριαδοκεντρικό χαρακτήρα. Ο Θεός Πατήρ μας ελευθέρωσε,ο Υιός ήταν το λύτρο, με το οποίο απελευθερωθήκαμε,ενώ το Άγιον Πνεύμα είναι η ελευθερία που μας δόθηκε. Γι αυτό ακριβώς η χαρισματική παρουσία του Αγίου Πνεύματος αποτελεί και παρουσία της ακτίστου ελευθερίας.

(Απο το βιβλίο «Η ευθύνη της επιλογής μας – Βιομετρικά διαβατήρια ,ηλεκτρονικές ταυτότητες,666, bar code,RFID,smart cards, εμφυτευόμενα μικροτσίπς» σελ 220-222 του Ιερού Κελλίου Αγίου Νικολάου Μπουραζέρη Αγίου Όρους .Το βιβλίο προλογίζει ο Π. Σαράντης Σαράντος. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://www.enromiosini.gr/)

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.