Αυγουστίνος Καντιώτης



ΦΟΒΕΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚ ΣΥΡΟΥ, ΝΥΧΤΟΒΙΟ ΔΕΣΠΟΤΗ ΤΟΥ ΚΟΝΓΚΟ

date Οκτ 12th, 2013 | filed Filed under: ΜΗΝΥΜ. ΠΑΡΑΛ. ΠΡΟΩΘ.

Όλα τα «μαργαριτάρια» τα κάνουν δεσποτάδες, για να πολεμίσουν την Εκκλησία του Χριστού από έσωθεν

  • Οι νέοι και οι πιστοί του Κονγκό απέστειλαν επιστολή προς όλους τους Μητροπολίτες και τους Επισκόπους της Αφρικής καθώς και προς εκκλησιαστικά μέσα ενημέρωσης και κοινοποίησαν τις επιστολές που είχαν αποστείλει προς τον Επίσκοπο του Κονγκό κ. Παντελεήμονα και προς τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο Β’.
  • Το μήνυμά τους είναι μια κραυγή αγωνίας για την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στο Κονγκό και με τα μηνύματά τους αυτά προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν τους πιστούς στην Ελλάδα, μήπως και δοθεί μια λύση στην τραγική κατάσταση που έχει δημιουργήσει στην Εκκλησία του Κονγκό ο Επίσκοπος αυτός, περί του οποίου μαθαίνει κανείς πολλά από τις επιστολές αυτές.
Γκρεμ. Κογκο 1Αδελφοί μας στην Ελλάδα, εμείς οι νέοι και οι πιστοί του Κονγκό-Μπραζαβίλ σας παρακαλούμε να μας βοηθήσετε μέσα από την ιστοσελίδα σας στη λύση ενός πολύ μεγάλου προβλήματος της Εκκλησίας μας.

Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας μας έστειλε πριν λίγους μήνες έναν επίσκοπο, που από την ώρα που ήρθε στο Κονγκό μόνο κακό κάνει στην Εκκλησία μας. Ύστερα από τον άδικο διωγμό του πνευματικού μας πατέρα και ιδρυτή της Εκκλησίας του Κονγκό του π. Θεολόγου Χρυσανθακόπουλου απέλυσε 4 νέους από τις δουλειές τους ενώ αφόρισε δυο νέους και παρά τις διαμαρτυρίες μας, παρά την επιστολή που στείλαμε στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο Β η κατάσταση παραμένει η ίδια.
Εκτός από τα παραπάνω όμως, όπως θα διαβάσετε στις επιστολές μας, η τοπική αστυνομία μας ενημέρωσε για τη νυχτερινή ζωή του επισκόπου μας και αυτό είναι σκάνδαλο μεγάλο για την Εκκλησία μας.
Οι πιστοί είναι αναστατωμένοι.
Μαζέψαμε υπογραφές για να φύγει αυτός ο άνθρωπος γιατί μόνο κακό κάνει με τη συμπεριφορά του αλλά ενώ στείλαμε μια επιστολή στον ίδιο, που τον ειδοποιήσαμε ότι αν δεν φύγει, όπως θέλουν οι πιστοί και οι νέοι του Κονγκό θα αναγκαστούμε να δημοσιεύσουμε τα κατορθώματά του στα μέσα ενημέρωσης του Κονγκό και της Ελλάδος.
Επιστολή  στείλαμε και στον Πατριάρχη, όπου τον ενημερώσαμε για όλα αυτά τα θέματα, αλλά καμιά λύση δεν δόθηκε.
Μας θεωρούν υπανάπτυκτους και έχουν ξεκινήσει ένα αγώνα εκφοβισμού των πιστών με τη βοήθεια δυο ιερέων, που τους έδωσε αξιώματα ο επίσκοπος για να τους έχει στο χέρι του.
Οι πιστοί είναι τρομοκρατημένοι μετά τους αφορισμούς των δύο νέων και φοβούνται αυτές τις πνευματικές τιμωρίες.
Παρακαλούμε να δημοσιεύσετε τις επιστολές μας αυτές και να μας βοηθήσετε να απαλλαγεί η εκκλησία μας από τον άνθρωπο αυτό που σκανδαλίζει τους πιστούς και μόνο κακό μας κάνει.
Οι πιστοί και οι νέοι του Κονγκό Μπραζαβίλ

Οι αντιπρόσωποι των νέων και των πιστών του Κονγκό Μπραζαβίλ
 Christ Le Beau MAHONIO, Αντιπρόεδρος της νεολαίας – ενορία Αγίου Δημητρίου
Prudent KITSOUKOU, Σπουδαστής της Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κινσάσα Άγιος Αθανάσιος
Christ OKOULIS, Πρώην γραμματέας της Επισκοπής
Dimitrios MBOKO, Γραμματέας της νεολαίας της ενορίας της Αναστάσεως
Romanos Dane MILANDOU
Nicolas POATY, Πρόεδρος της νεολαίας – ενορία της Αναστάσεως
Nicolas Cédric Tchissambou

Ezéchiel NGALIKOUBA, Πρώην νεωκόρος και αναγνώστης– Ενορία Αγ. Δημητρίου

___________________________________________

1. Karamatskos Dimitris: (Στην ιστοσελίδα αυτή θα βρείτε πολλά)

2.  www.pentapostagma.gr· Η εκδίωξη ιεραποστόλου από την επισκοπή του Κονγκό

3. ΑΚΤΙΝΕΣ: Ο Επίσκοπος του Κονγκό Μπραζαβίλ αφορίζει τους νέους

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.