Αυγουστίνος ΚαντιώτηςArchive for the ‘ΠΝΕΥΜ. ΠΑΙΔΙΑ ΓΕΡΟΝΤΑ’ Category

Ακομη ενα «θαυμα» απο το Νευροχειρουργο Ευρυβιαδη Μπαϊραμιδη – Αυτον τον εξαιρετο επιστημονα επειδη αρνηθηκε να εμβολιασθε, η φασιζουσα κυβερνηση Μητσοτακη του Πλευρη και του Γεωργιαδη τον ειχε βγαλει σε αναστολη.

author Posted by: Επίσκοπος on date Φεβ 8th, 2024 | filed Filed under: OI EΠIΣTHMONEΣ OMIΛOYN, ΠΝΕΥΜ. ΠΑΙΔΙΑ ΓΕΡΟΝΤΑ

Αυτόν τον εξαίρετο επιστήμονα επειδή αρνήθηκε να εμβολιασθεί, η φασιζουσα κυβέρνηση Μητσοτακη του Πλεύρη και του Γεωργιάδη τον είχε βγάλει σε αναστολή.

Ακόμη ένα «θαύμα» από το Νευροχειρουργό Ευρυβιάδη Μπαϊραμίδη

Ακόμη ένα «θαύμα» από το Νευροχειρουργό Ευρυβιάδη Μπαϊραμίδη

Έναν ασθενή από τη Φλώρινα που διαγνώστηκε με όγκο στο κεφάλι και λόγω οικονομικών δυσκολιών  δεν μπορούσε να χειρουργηθεί σε ιδιωτική κλινική ή στο εξωτερικό ανέλαβε  να χειρουργήσει, ο Νευροχειρουργός του Νοσοκομείου Μυτιλήνης Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης. Πηγε στη Φλώρινα για να τον δεῖ, πριν τον χειρουργήση.

Read more »

Τεσσαρακονθημερο Μνημοσυνο Γεροντος Χρυσοστομου Πηχου

author Posted by: Επίσκοπος on date Οκτ 12th, 2021 | filed Filed under: ΠΝΕΥΜ. ΠΑΙΔΙΑ ΓΕΡΟΝΤΑ

40νθημερον Μνημοσυνο

του Γεροντος Χρυσοστομου Πηχου

Stauros με τιμιο ξΤὸ­ τεσσαρακονθήμερον­ Μνημόσυνον­ ὑπὲρ­ ἀναπαύσεως­ τῆς ψυχῆς­ τοῦ­ πεφιλημένου­ προηγουμένου­ τῆς ­Ἱ.­ Μονῆς­ Λογγοβάρδας ­καὶ πνευματικοῦ πατρὸς Ἀρχιμ.­ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ­ΠΗΧΟΥ
θὰ­ τελεσθῇ ­ὡς­ ἑξῆς:
-­Εἰς­ τὴν­ Ἱ. ­Μονὴν Ζ.­ Πηγῆς­ Λογγοβάρδας ­τὴν
Παρασκευὴ­ 15.10­.2021 τὸ­ ἑσπέρας ­στὶς­ 18.00 ­ἡ­ ἀκολουθία­ τῆς Παννυχίδος καὶ­ τὸ­ πρωῒ­ τοῦ ­Σαββάτου16/10­­ ὥρα­ 9­ τὸ­ Μνημόσυνον.
-­Εἰς­ τὸ ­Ἱ.­Ἡσυχαστήριον Ἁγ.­ Φιλοθέου ­Καμαρῶν­ τὸ­ Σάββατο­ 16­Ὀκτωβρίου,­ ὥρα­ 9­ τὸ­ πρωῒ.
-­Εἰς­ τὸ­ Ἱ.­ Προσκύνημα­ Παναγίας ­Ἑκατονταπυλιανῆς­ τὴν­ Κυριακὴ­ 17/10 τὸ ­πρωὶ ἀρχιερατικὴ θεία­ λειτουργία­ καὶ­ μνημόσυνον­ ὑπὸ­ τοῦ­ Σεβ. Μητροπολίτου­ Παροναξίας­ κ. ­Καλλινίκου
Ὅσοι­ εὐλαβοῦνται­ τὴν­ μνήμην­ τοῦ­ ἀοιδίμου­ πατρός,­ ἂς­προσέλθουν­ διὰ­ νὰ­ συμπροσευχηθῶμεν ὑπὲρ­ ἀναπαύσεως­ τῆς ­ψυχῆς ­του.
Ἡ ­ἀδελφότης ­τῆς­ Ἱ.­ Μονῆς­ Ζ.­ Πηγῆς­ Λογγοβάρδας

Παναγίτσα Γέρακα Σάββατο 16 Ὀκτωβρίου 7-9 π.μ.
Ζ. Πηγὴ Ἀλίμου Σάββατο 16 Ὀκτωβρίου 7-9 π.μ.
Νάξο, Ἱ. ναὸς Κοιμ. Θεοτόκου (Παναγία) στοὺς Τρίποδες τὸ Σάββατο 16 Ὀκτωβρίου 7-9 π.μ.
Σύρος, Ἱ. ναὸς Κοιμήσεως Θεοτόκου Ἑρμουπόλεως τὸ Σάββατο 16 Ὀκτωβρίου 7.30-9.30 π.μ.
Ἱ. ναὸν Ἀπ. Βαρνάβα Κάτω Πολεμιδίων στὴν Μητρόπολι Λεμεσοῦ τῆς Κύπρου Κυριακὴ 17 Ὀκτωβρίου 6.30-9.30

O AΓΙΟΣ ΤΩΝ ΡΟΜΑ

author Posted by: admin on date Νοέ 22nd, 2014 | filed Filed under: ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ, ΠΝΕΥΜ. ΠΑΙΔΙΑ ΓΕΡΟΝΤΑ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΤΩΝ ΡΟΜΑ

Ακούστε τι λένε οι ίδιοι….

Στην αρχή της ομιλίας υπάρχει ένας πολύ μικρός πρόλογος του επισκόπου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου. Έγινε στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Φλωρίνης, τις 5-5-1975.

_________

 

____________

  Αν σήμερα η Ελλάδα είχε αληθινούς επισκόπους, δεν θα εύρισκαν δικαιολογία τ΄ ανθελληνικά άθεα καθάρματα, να βγάλουν αντιρατσιστικούς νόμους και να σκλαβώσουν τους Έλληνες! Τώρα, με τους δήθεν αντιρατσιστικούς νόμους, οι ρομά (τσιγγάνοι) της Ελλάδος διώκονται από τις μπαράγκες τους, όπως είδαμε πρόσφατα στην Αθήνα! Λές και αυτοί δεν είναι άνθρωποι και δεν έχουν ανθρώπινη ψυχή!

Ψεύτες της παγκοσμιοποίησης, οι μεγαλύτεροι ρατσιστές είστε εσείς και οι στοές σας. Θέλετε να διαλύσετε όλα τα έθνη και να ζήσετε μόνον εσείς!!! Αλλά δεν θα ξεφύγετε  από τη δικαιοσύνη του Θεού. Θα πληρώσετε με τόκο και επιτόκιο τα εγκλήματά σας. Η Αποκάλυψη του Ιωάννου μιλά για  σας και το τέλος σας. 

Θέλετε να αλώσετε την Ελλάδα και να εξαφανίσετε τους Ελληνες και βγάζετε δήθεν νόμους! Ακούστε το καλά· Μόνο όταν εφαρμοστεί το Ευαγγέλιο θα εξαφανιστεί ο ρατσισμός, όλα τα άλλα είναι παραμύθια δικά σας. Οι μεγαλύτεροι ρατσισταί είστε εσείς, που βγάζετε αντιρατσιστικούς νόμους και τους χρησιμοποιείται εκεί που σας βολεύει!!!!!!

«ΛΙΘΟΝ ΟΝ ΑΠΕΔΟΚΙΜΑΣΑΝ ΟΙ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΝΤΕΣ»

author Posted by: Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης on date Απρ 21st, 2011 | filed Filed under: ΠΝΕΥΜ. ΠΑΙΔΙΑ ΓΕΡΟΝΤΑ

«ΛΙΘΟΝ ΟΝ ΑΠΕΔΟΚΙΜΑΣΑΝ ΟΙ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΝΤΕΣ»

(ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ π. ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΥ ΓΡΑΤΣΙΑ)

__________

_________

ΕΚΚΛHΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΟΣ ΓΙΑ ΕΥΡΕΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΩΝ

author Posted by: Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης on date Οκτ 16th, 2010 | filed Filed under: ΠΝΕΥΜ. ΠΑΙΔΙΑ ΓΕΡΟΝΤΑ

ΕΚΚΛHΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΟΣ «πατηρ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ»

ΓΙΑ ΕΥΡΕΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΩΝ

προμ. μικρ ιστ.

www.augoustinos-kantiotis.gr

μεταφραστ.ιστ

ΕΚΚΛHΣΗ

H ορθόδοξη πατερική φωνή του Έλληνος ιεράρχου της Φλώρινας π. Αυγουστίνου Καντιώτου που δεν εσίγησε την άγρια Κατοχή μπροστά στις λόγχες των Ιταλών στα Γιάννενα το 1941, μπροστά στις λόγχες των Γερμανών στην Μακεδονία το 1942-1945, μπροστά στην άγρια προπαγάνδα των Βουλγαροσκοπιανών στην Φλώρινα το 1942-43, μπροστά σε βασιλείς και ηγεμόνες, μπροστά σε δικτάτορας και «δημοκράτες», μπροστά σε αναξίους αρχιερείς του 20ου αιώνος, δεν θα σιγήσει ούτε και τώρα, που τα πάντα προδίδονται.  Αν κάποιοι βιάστηκαν να πανηγυρίσουν την κοίμησή του, έκαναν μεγάλο λάθος.  Απo εδώ και εμπρός θα πρέπει να τον φοβούνται περισσότερο. ΓΙΑΤΙ;

 • 1. Τώρα θα έχει μεγαλύτερη παρρησία στον θρόνο του Θεού και θα ακούεται πιο ισχυρή η φωνή του.

 • 2. Θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνος, όπως μας το υποσχέθηκε, και τα βέλη των εχθρών δεν θα μπορούν να τον πλήξουν.

 • 3. Οι αγωνιζόμενοι χριστιανοί θα τον επικαλούνται και θα τον έχουν οδηγό και προστάτη τους.

Με τις πρεσβείες του αλλά και τους πύρινους λόγους του, που διασώζονται και θα δοθούν ως πνευματική κληρονομιά στους πιστούς, αλλά και με τις πολύτιμες πατρικές συμβουλές του, που βρίσκονται στα βιβλία του, παλαιά και νέα, στα κηρύγματά του προφορικά και γραπτά, στους αγώνες του για την κάθαρση της Εκκλησίας, στους διωγμούς και στις περιπέτειές του, θα σημάνουν συναγερμό. Τα κηρύγματά του θα πυρπολήσουν τις καρδιές των ορθοδόξων χριστιανών για να αντισταθούν στην θύελλα του Οικουμενισμού και της Παγκοσμιοποίησης, που έρχεται για να σαρώσει την οικουμένη.

ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΓΙΑ ΝΑ MH ΒΡΕΘΟΥΜΕ

ΠΡΟ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ

_____________________________

___________________________

 • Mια μικρή γεύση του εγερτηρίου αυτού σαλπίσματος, που μπορεί να δώσει ο αγωνιστής της Ορθοδόξου Εκκλησίας π. Αυγουστίνος Καντιώτης και μετά την κοίμησή του, μπορούν να βρουν οι χριστιανοί στο YouTupe, στην διεύθυνση episkoposa.

 • Αν ξυπνήσουμε οι Ορθόδοξοι οι κακοί αρχιερείς και πατριάρχαι που σαν προβατόσχημοι λύκοι βρίσκονται μέσα στην Μάνδρα του Χριστού και οικουμενίζουν και μασονίζουν θα φύγουν δρομέως από τα παράθυρα, από τα κεραμίδια και τους φράχτες της Ορθοδόξου Στρατευομένης Εκκλησίας. Το ξύπνημα αυτό των ορθοδόξων λαών, αν θέλει ο Θεός, μπορεί να το κάνει και ένας καλόγερος.
  Η ιστοσελίδα μας που φέρει το όνομά του Γέροντος αγωνίστου ιεράρχου έγινε για να μεταφέρει την ορθόδοξη πατερική φωνή του σ’ όλους τους ορθοδόξους λαούς. Να τους συνδέσει με τον Χριστό, που είναι η μοναδική Αλήθεια στον κόσμο και αξίζει κανείς όχι μία ζωή, αλλά χίλιες ζωές να θυσιάσει για Εκείνον».

 • H φωνή του σεβάσμιου αγωνίστου ιεράρχου θα ηχήσει και πάλι. Θα γίνει Θούριος του Ρήγα και θα μαζέψει γύρω του όλους τους ορθόδοξους λαούς, που ως λέοντες πυρ πνέοντας θα αντισταθούν στα μασονικά σχέδια του οικουμενισμού και της παγκοσμιοποίησης.

 • Αν δεν ξυπνήσουμε οι ορθόδοξοι λαοί, λέει ο Γέροντας, η Ορθοδοξία δεν θα χαθεί, εμείς θα χάσουμε την πίστη μας και θα γίνουμε μια μάζα στα χέρια των σκοτεινών δυνάμεων.

ΜΕΓΑΛΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ

π. Αυγ......ιστΓια τον αγώνα αυτό έχει αφήσει ο Γέροντας επίσκοπος π. Αυγουστίνος ένα τεράστιο πνευματικό οπλοστάσιο και έχουμε την ευλογία του να το κυκλοφορήσουμε. Στο πνευματικό αυτό οπλοστάσιο μπορούν να καταφεύγουν οι χριστιανοί με απόλυτη εμπιστοσύνη, γιατί όλοι οι λόγοι του στηρίζονται στην ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ και στην ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ της ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.

Ο άξιος συνεχιστής των πατέρων της Ορθοδόξου Εκκλησίας π. Αυγουστίνος Καντιώτης άφησε ως κληρονομιά στους πιστούς πάνω από 100 βιβλία, παλαιά και νέα. Άφησε χιλιάδες γραπτά κηρύγματα και μπορεί ο κάθε χριστιανός να βρει ότι του χρειάζεται για τον αγώνα της ζωής. Άφησε όμως και κάτι άλλο· -ένα μικρό μέρος απ’ αυτό κυκλοφόρησε στους πιστούς-, άφησε ηχητικά την φωνή του. Χιλιάδες ομιλίες του π. Αυγουστίνου υπάρχουν σε κασέττες. Αν δοθούν στους αγωνιζομένους χριστιανούς, θα χάσουν τον ύπνο τους οι προβατόσχημοι λύκοι.

Η ιστοσελίδα μας www.augoustinos-kantiotis.gr

 • 1. Δίνει άδεια στους πιστούς να κατεβάζουν τ’ αποσπάσματα των ομιλιών του Γέροντος επισκόπου π. Αυγουστίνου Καντιώτου από την διεύθυνση episkoposa, που ανεβάζουμε στο YouTupe, για να βρίσκονται στα χέρια τους σε περίπτωση φιμώσεως ή αποκλεισμού των ορθοδόξων χριστιανικών φωνών.

 • 2. Δηλώνει ότι το τεράστιο παραπάνω υλικό που άφησε ο Γέροντας, θα αξιοποιηθεί και ότι χρειάζεται για τον πνευματικό αγώνα θα δωθεί στους πιστούς.

 • sxed.-5

ΕΚΚΛHΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΑΣ

ΕΘΕΛΟΝΤΑΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΑΣ

sxed.-5

Για να φτάσει ο ορθόδοξος πατερικός λόγος του Γέροντος σ’ όλους τους ορθόδοξους λαούς, χρειαζόμαστε συνεργάτας. Ο θερισμός πολύς οι εργάτες όμως ολίγοι.

Γνωρίζουμε ότι παρακολουθούν την ιστοσελίδα μας ορθόδοξοι χριστιανοί απ’ όλο τον κόσμο. Τους παρακαλούμε, όσοι γνωρίζουν τα Ελληνικά και μια  δεύτερη γλώσσα· Ρωσικά, Αγγλικά, Γαλλικά Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Σέρβικα, Βουλγαρικά και όποια γλώσσα εκείνοι ξέρουν και έχουν διάθεση να αφιερώσουν λίγο από τον πολύτιμο χρόνο τους, να επικοινωνήσουν μαζί μας. Να μεταφράσουν στην γλώσσα τους εθελοντικά όποια αποσπάσματα ομιλιών ή συμβουλών  του Γέροντος αγωνιστού ιεράρχου από την ιστοσελίδα μας θέλουν και μπορούν. Θα είναι πολύτιμη η προσφορά τους.
Λάβαμε μια είδηση από την Γεωργία, γραμμένη στα Αγγλικά. Και αυτός ο τρόπος επικοινωνίας είναι δεκτός. Παρακαλούμε τους αδελφούς που γνωρίζουν καλά την Αγγλική γλώσσα και θέλουν να βοηθήσουν εθελοντικά, ας επικοινωνήσουν μαζί μας.

Το e-mail μας βρίσκεται στο τέλος της ιστοσελίδος, και επάνω δεξιά η επικοινωνία. Τους ευχαριστούμε εκ των προτέρων και να είναι βέβαιοι ότι  Γέροντας αγωνιστής ιεράρχης από την θριαμβεύουσα Εκκλησία θα τους δίδει την ευλογία του και θα τους αναδεικνύει άξιους συνεργάτες του και συνεχιστές των αγίων Πατέρων της ΜΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.

ΜΕΓΑΛΗ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΩΝ

Σήμερα με πολύ αγάπη ακούνε την φωνή του Γέροντος όχι μόνο Έλληνες χριστιανοί, αλλά και άλλοι ορθόδοξοι λαοί, με την βοήθεια των μεταφραστών.

prima-coperta lucru-coperta_vol3coperta_final_vol2

Οι ορθόδοξοι χριστιανοί της Ρουμανίας μέσα  σε ένα χρόνο εξέδωσαν 4 βιβλία με κηρύγματα του σεβαστού επισκόπου π. Αυγουστίνου  μεταφρασμένα στα Ρουμανικά. Φέρουν τον τίτλο· Mας ομιλεί ο πατέρας Αυγουστίνος o Mητροπολίτης των 103 ετών (το 1ο βιβλίο), και των 104 ετών (το 2ο και 3ο). Tο 4ο μόλις εκυκλοφόρησε.

coperta_vol4_curbeΟι Ρουμάνοι της Ιρλανδία μας παρακάλεσαν να βάζουμε στην αρχή της εβδομάδος το κήρυγμα της Κυριακής στην ιστοσελίδα μας για να φτάνει εγκαίρως μεταφρασμένο στην γλώσσα τους, και να μοιράζεται στους Ορθόδοξους ναούς τους.
Για την κοίμηση του Γέροντος λάβαμε το μήνυμα, που έλεγε· «Εδώ στην Ισπανία, οι λίγοι Ορθόδοξοι που είμαστε αγαπούσαμε πολύ τον επίσκοπο Αυγουστίνο. Στις δύσκολες στιγμές της πνευματικής μας ζωής οι ομιλίες του Αυγουστίνου πάντα ήταν και είναι μια μεγάλη παρηγοριά… Νιώθουμε τον επίσκοπο Αυγουστίνο πολύ κοντά μας. Ήταν αυθεντικός πατέρας γι’ εμάς. Σχεδόν κάθε μέρα ακούμε τις ομιλίες του».

ΖΗΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕΡΒΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΑΣ

Σερβικές αγωνιστικές ιστοσελίδες δημοσιεύουν σκίτσα του Γέροντος επισκόπου, που μιλούν σ’ όλες τις γλώσσες, με κάποιες δικές μας αναγκαίες μικρές προσθήκες. Δημοσιεύουν όμως και αγωνιστικές ομιλίες του Ορθοδόξου ιεράρχου π. Αυγουστίνου μεταφρασμένες στην γλώσσα τους.  Τα λίγα Σέρβικα που γνωρίζουν οι συνεργάτες μας, δεν επαρκούν για να καλύψουμε τον μεγάλο αγώνα που κάνει ο επίσκοπος του Κοσσόβου Αρτέμιος, εναντίον μιας ομάδας 5 Σέρβων ιεραρχών, που κατέλαβαν την Ιερά Σύνοδο της Σερβίας και συμπεριφέρονται σαν Οικουμενική Σύνοδο!!! Τα μέλη της Συνόδου αυτής που ονομάζεται SOE είναι τα ίδια εδώ και πολλά χρόνια. Οι ιεράρχαι αυτοί ειναι μάλλον υπάλληλοι και γκαρσόνια των ξένων δυνάμεων και του Πάπα, παρά ποιμένες της Ορθοδόξου Εκκλησίας.
Η ομιλίες του αειμνήστου επισκόπου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου θα βοηθήσουν τον Σέρβικο λαό για να αντισταθεί και να μην σκύψει τον τράχηλό του στις ξένες σύγχρονες Κατοχικές δυνάμεις, και θα παρακινήσει τους ορθόδοξους Σέρβους ιεράρχας που έχουν φόβο Θεού, ν’ αντισταθούν.
Παρακαλούμε αν κάποιος αδελφός από την Σερβία γνωρίζει καλά τα Ελληνικά ή κάποιος Έλληνας ξέρει καλά τα Σερβικά και θέλει εθελοντικά να βοηθήσει, ας επικοινωνήσει μαζί μας, με το e-mail ή με την στήλη· “ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ”

ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΤΗ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΕΙΣ ΠΕΡΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΕΘΕΣΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ