Αυγουστίνος ΚαντιώτηςArchive for Ιούλιος, 2014

ΣΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΤΑΙ ΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑ ΝΕΟΠΑΤΕΡΙΣΜΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΤΟΝ ΜΗΝΩΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΠΑΠΙΣΜΟΥ

author Posted by: admin on date Ιούλ 31st, 2014 | filed Filed under: ΑΠΑΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ, ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ

ΑΠΟΣΠΑΜΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ, ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙΟΥ, ΤΟ 1990 ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΕΝΑΝ ΙΒΗΡΙΤΗ ΜΟΝΑΧΟ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥ ΙΕΡΑΡΧΟΥ

 • (Πατριάρχης τότε ήτο ο Δημήτριος, αλλά σύμβουλος ο Βαρθολομαίος. Πριν πεθάνει ο Αθηναγόρας φρόντισε να αφήσει διάδοχο ανώτερον απ’ αυτόν, αφού τον έστειλε να σπουδάσει ως διάκονο στη Ρώμη! Αυτό δεν το ξέχασε ο Βαρθολομαίος, γι’ αυτό τίμησε τα 50 χρόνια της προδοσία, που έγιναν αιτία να παύσουν 3 επίσκοποι και όλο το Άγιον Όρος το μνημόσυνο του Αθηναγόρα. Τώρα που έκανε χειρότερα ο Βαρθολομαίος κανένας δεν μιλά!!!
  Τα παιδιά που σπούδαζαν στη Ρώμη, κοντά σε καρδιναλίους, τα ονόμαζε ο π. Αυγουστίνος· «Πέμπτη φάλαγγα που ετοιμάζει  το Βατικανό να τα πάρει το διαμάντι της Ορθόδοξης πίστεως, να τα κάνει γενίτσαρους και να τα στρέψει εναντίον της». Πατήστε εδώ·(www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=6363). Πόσο δίκαιο είχε ο Γέροντας το βλέπουμε μετά από 50 χρόνια!!!

Απόσπασμα ομιλίας στο Αγιον Όρος το 1990

 • Min. Pap.«…Έτσι φθάσαμε εις το σημείον αρχιερείς του Οικουμενικού θρόνου να εκφράζονται χυδαιότατα για το Πηδάλιο, το οποίο είναι επιμελημένη συλλογή ὀρων και κανόνων τοπικών και οικουμενικών συνόδων μετά ερμηνείας και υπομνηματισμού από τον περιώνυμο Αγιορείτη μοναχό άγιο Νικόδημο, και να το ονομάζουν χαρτί υγείας!!!
 • Στο κλίμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου τελευταίως καλλιεργείται ένα πνεύμα νεοπατερισμού, σύμφωνα με το οποίο, τα όσα είπαν και διέταξαν οι πατέρες της Εκκλησίας κατά το παρελθόν σε τοπικές και οικουμενικές συνόδους, ίσχυαν για τον καιρό εκείνο· αλλά τώρα έχασαν την αξία τους. Για τον λόγο αυτό σύγχρονοι πατέρες θεσπίζουν νέους όρους, θεσμούς και ήθη στην Εκκλησία, τα οποία και έχουν κατ᾽ αυτούς σήμερα ισχύν και αξία! Αυτοί διαχειρίζονται τα μεγάλα θέματα της πίστεως και έχουν αναφαίρετο δικαίωμα με τις οικουμενιστικές τους εκδηλώσεις να υποδουλώσουν την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ στον μινώταυρο του παπισμού με το πρόσχημα της Ενώσεως των εκκλησιών. Συνέπεια επίσης είναι άλλος ιεράρχης να πιστεύει ότι ο Χριστός δεν είχε το αναμάρτητο… Και είναι αυτός παρακαλώ, ιεράρχης του οικουμενικού κλίματος εν ενεργεία, χωρίς να του γίνει ουδέ η παραμικρή παρατήρησις, δεδομένου ότι εκατοντάδες επιστολών, αναφορών, υπομνημάτων των ευσεβών χριστιανών είχαν σταλεί στο Πατρειαρχείο… Εγώ δε απέστειλα στο Πατριαρχείο εμπεριστατωμένη μήνυση κατά του εν λόγω ιεράρχου, αλλά δυτυχώς η μήνυση μου πέρασε στο χρονοντούλαπο, χωρίς κάν να εξετασθεί, χωρίς καν να διαταχθούν ανακρίσεις.
 • Αντί δε να επιπλήξουν έστω και με την ελαφροτέραν επίπληξιιν τον ιεράρχη που εξέφερε τη βλάσφημη και αιρετική αυτή δοξασία, απέστειλαν οι εν τω Πατριαρχείω επιστολήν προς εμέ, δια της οποίας ειρωνικώς γράφουν ότι είμαι ευαίσθητος και σκανδαλίζομαι από ωρισμένες ζωηρές εκφράσεις!».

Στο σημείο αυτό ένας από τους παρισταμένους μοναχούς -μέλη της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους ο της μονής Ιβήρων, διέκοψε τον Σεβασμιώτατο και με ύφος αυθάδες είπε· ότι δεν περίμεναν σε μιά τέτοια επίσημη ημέρα να θίξουν ένα τέτοιο θέμα· όλοι περιμέναμε -είπε- η ομιλία σας να στραφεί στο εορταζόμενο γεγονός της αγίας Μεταμορφώσεως.
Κατόπιν τούτων διαμαρτυρόμεθα και αποχωρούμε τα μέλη της Ιεράς Επιστασίας. Και απεχώρησε αυτός και ένα ακόμη πρόσωπο. Στην συνέχεια έδωσαν εντολή να υποχωρήσαν και άλλα δύο μέλη, χωρίς την θέλησί τους… Όλος ο υπόλοιπος λαός και οι μοναχοί παρέμειναν μέσα και συνέχισαν την ακρόασι της ομιλίας του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος στους αδίκως διαμαρτυρηθέντας και θεατρικώς αποχωρήσαντας, αφού είπε ότι μίλησε για τη Μεταμόρφωση το πρωί, όταν αυτοί έλαμψαν με την απουσίαν τους, είπε στεντορεία τη φωνή·

 • «Εμείς δεν θα παύσουμε να λαλούμε με τη γλώσσα της αληθείας, έστω και αν διωχθούμε, όπως διωχθήκαμε στο παρελθόν. Εμείς πάνω απ᾽ όλα ως πολυτιμότερο αγαθό θεωρούμε την Ορθοδοξία, την οποία πρέπει πάση θυσία να την διαφυλάξουμε ακεραία και αλώβητη.
 • Αλλά αν κληρικοί τινες και μοναχοί θέλουν να την προδώσουν και να την παραδώσουν στον αντίχριστο πάπα, ο λαός, ο ευσεβής λαός, ο πάντοτε σταθείς άγρυπνος ως φρουρός της Ορθοδοξίας, και τώρα θα σηκώση το ανάστημά του και δεν θα επιτρέψει τέτοια προδοσία.
 • Εκφράζω βαθυτάτη λύπη, διότι το άγιον Όρος, το οποίο θεωρείται πρόμαχος της Ορθοδοξίας και υπερασπιστής των ιερών παραδόσεων, κατ” εμέ και αλεξικέραυνον της ορθοδόξου Ελλάδος προδίδεται από μοναχούς, οι οποίοι υποστηρίζουν βλασφήμους ιεράρχας… Είναι τούτο σημείο εσχάτης καταπτώσεως! Αλλ᾽ αν αυτοί τόσο φθηνή αντίληψη για την Ορθοδοξία έχουν, ας μη λησμονούν ότι υπάρχει λαός, υπάρχει το λείμμα της ευσεβείας, κληρικοί και λαϊκοί, οι οποίοι πεθαίνουν για την Ορθοδοξία, έχουν ως σύνθημά· “Ορθοδοξία ή θάνατος” και δεν θα επιτρέψουν στους νεωτεριστάς νεορθοδόξους και νεοπάτορες να νοθεύσουν την πίστι και να υποτάξουν την Ορθοδοξία».

Ο λόγος του Μητροπολίτου Φλωρίνης άναψε φωτιές στους πατριαρχικούς, γι” αυτό ο κ. Λούλης μ’ εντολή των οικουμενιστών, διέταξε την απέλαση του σεβάσμιου Μητροπολίτου Φλωρίνης!

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΙΒΗΡΙΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ ΤΗΣ Ι. ΕΠΙΣΤΑΣΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ

author Posted by: admin on date Ιούλ 30th, 2014 | filed Filed under: ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ

  

   ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ, ΣΤΟΝ Ι. Ν. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ TOY ΣΩΤΗΡΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙΟΥ ΑΚΟΥΝΕ ΑΦΩΝΟΙ ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ, ΟΜΩΣ ΕΝΑΣ ΙΒΗΡΙΤΗΣ ΜΟΝΑΧΟΣ ΕΝΟΧΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥ ΙΕΡΑΡΧΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ!!!!!

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΟΠΑΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ!!!
ΕΝΑΣ ΚΑΤΩΡΘΩΝΕΙ ΝΑ ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΟΝ ΓΙΓΑΝΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΤΟΥ. ΑΡΑΓΕ ΠΗΡΕ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ ΤΟΥ;

Το απόσπασμα της ομιλίας που ενόχλησε τον συγκεκριμένο μοναχό,
θα το δημοσιεύσουμε στην επόμενη ανάρτηση

Ο ΜΟΝΑΧΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΗΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ ΓΡΑΦΕΙ·

Επίσκεψη του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου στο Αγιον Όρος

Μητρ.Φλωρινης -ΑΓ.ΟΡΟΣ(Η φωτογραφία είναι από άλλη επίσκεψη, στη Μονή Δοχειαρίου)

 ΙΕΡΑ ΣΚΗΤΗ ΘΕΟΠΡΟΜΗΤΟΡΟΣ

ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ
63087 – ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ
ΕΝ ΣΚΗΤΗ ΑΓΙΑΣ ΆΝΝΗΣ ΤΗ 28/9/1990

Αδελφέ εν Χριστώ χαίρε εν Κυρίω…

   Εκτός από την μεγάλη πυρκαγιά που διήρκεσε 15 μέρες, ο Θεός γνωρίζει γιατί ήρθε και ο Πατριάρχης στο Άγιον Όρος. Και ο καταξιωμένος, ο λαοπρόβλητος και λαοφιλής Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, ο φωτεινός αυτός αρχιερέας και ισάξιος των μεγάλων Πατέρων της Εκκλησίας μας. Και με αξίωσε ο Θεός εμένα τον ανάξιον να παρευρεθώ στη πανήγυρι της Μεταμορφώσεως και να ακούσω ένα κήρυγμα φλογερό. Ήμουν τυχερός την ώρα του κηρύγματος, που διαμαρτυρήθηκαν και έφυγαν ένας ή δύο της Ιεράς επιστασίας, ήμουν δίπλα πολύ κοντά στον Άγιο Σεβασμιώτατο, τον είδα και έκλαιγε μέσα από τα γυαλιά του λέγοντας την αλήθεια και από συγκίνηση έκλαιγα μαζί του και εγώ.

 Από το εκκλησίασμα και από τους μοναχούς και προσκυνητάς κανένας δεν έφυγε, έμειναν στο πλευρό του Αγίου και αξίου Γέροντος Αυγουστίνου. Τον εκτιμώ, τον σέβομαι και τον αγαπώ σαν τον αείμνηστο και άγιο Γέροντά μου και εύχομαι ο Θεός και οι προσευχές όλων να του δίνουνε δυνάμεις, σε τούτους τους δύσκολους καιρούς, για να αγωνισθεί για το καλό της Ορθοδοξίας μας και της πατρίδος μας… Read more »

Ο πατριαρχης Βαρθολομαιος και ολοι οι οικουμενισται ανταλλασσουν τα διαμαντια της Ορθοδοξου πιστεως με την αμμο του παπισμου!!!

author Posted by: admin on date Ιούλ 28th, 2014 | filed Filed under: ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΑ

ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΗ ΑΜΜΟΣ

    ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ & ΠΡΟΔΟΤΗΣΤό παραπάνω πόνημα εἶναι του κ. Λάζαρου Αραβανή και είναι ἐμπνευσμένο ἀπό τά συγγραφικά ἔργα τοῦ μακαριστοῦ Μητροπολίτη Φλωρίνης ὅπου δημοσιεύονται στό ἔντυπο (Ἔκδοσις Ε’): « ΠΟΙΚΙΛΑ ΣΥΝΤΟΜΑ -ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ», καί συγκεκριμένα στό κήρυγμα : τῆς σελίδος 397 «χρωματιστές Χάντρες»
   «..Ἡ ἔμπνευση μου λοιπόν συνειδητοποιεῖ ὅτι ἡ πρόοδος τοῦ πολιτισμένου κόσμου μας  ἀξιολόγησε, καθιέρωσε, καί ἔκανε ἀποδεκτό τό διαμάντι ὡς μία σπάνια φυσική ὕλη, καί πάρα πολύ δύσκολης καί δυσεύρετης φυσικῆς ὀμορφιᾶς ὅπου ὑπάρχει στόν πλανήτη μας.  Τό διαμάντι, ὅπου ἀναγνωρίσθηκε ὡς μίας  ἰσότιμης καί τῆς μεγαλύτερης σήμερα ἀνταλλάξιμης  χρηματιστηριακῆς φυσικῆς ὕλης ὡς ἀξία. Οἱ πολιτισμένοι λαοί λοιπόν ἀναγνώρισαν τήν ἀνταλλάξιμη χρηματιστηριακή ἀξία των, καί μέ αὐτήν συνδιαλέγονται γιά ἀγορά ἄλλων πολύ μεγάλης ἀξίας ἀγαθῶν (ἀκίνητα, κλπ), ἐν ἀντίθεση ὅπου οἱ πρωτόγονοι λαοί δέν τήν ἀναγνώριζαν ἐκ ἀγνοίας καί μόνο , καθώς ζοῦν μακριά τοῦ πολιτισμοῦ τῶν προοδευτικῶν ἀνθρώπων τῆς ὑφηλίου.  Ἐκεῖνοι (οἱ πρωτόγονοι)  πραγματική ἀξία…
Ἐάν κάποιος τούς προσέφερε χρωματιστά γυαλιά , πιάτα, ποτήρια, καί ἄλλα εὐτελοῦς ἀξίας ἀγαθά  τά ἀνταλλάσσαν εὐκόλως  μέ τήν ὑπερδυναμική ἐκείνη χρηματιστηριακή ἀξία ὅπου εἶναι τά διαμάντια….
Τό ἴδιο παθαίνουμε μέ τά πνευματικά διαμάντια (ὀρθόδοξη πίστη μας), ὅπου τά ἀνταλλάσσουμε μέ τήν ἐπεξεργασμένη ἄμμο τοῦ παπισμοῦ, καί αὐτό ἔπραξε ὁ Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης ὅπου συμπροσεύχεται καί ἀνταλλάσσει φιλοφρονήσεις καί κενά πράγματα μέ τόν ἀπατεώνα Πάπα τῆς Ρώμης.  Μόνο ἄγριος, πρωτόγονος καί εἰδωλολάτρης ἄνθρωπος θά μποροῦσε νά συναναστραφεῖ μέ τούς ἀπατεῶνες, καί ἐκεῖ κατήντησε ὁ Πατριάρχης, εἴθε νά συναισθανθεῖ  τά χάλια του,  καί νά μετανοήσει….»

Διαβάστε το  ολόκληρο πατώντας επάνω στον τίτλο       

d47

   ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΕΜΕΤΟ ζευγαράκι 

Οι αγκαλιές και τα συνεχή φιλιά του πατριάρχου Βαρθολομαίου με τον Πάπα,  που είναι συνέχεια της προδοσίας της Ορθοδόξου Πίστεως, δεν δείχνουν χριστιανική αγάπη. Ας τ’ ακούσει αυτό ο πατριάρχης και να σταματήσει το θέατρο, γιατί οι παραπάνω φωτογραφίες μοιάζουν με ζευγαράκι ομοφυλοφίλων, που διαφημίζει και προωθεί η ανώμαλη παγκοσμιοποίηση. Μήπως είναι μέρος της παραπάνω διαφημίσεως και αυτοί;

Οι Ορθόδοξοι επίσκοποι και τα Μοναστήρια του Αγίου Όρους γιατί δεν παύουν το μνημόσυνό του; Τί άλλο περιμένουν  να κάνει ο πατριάρχης για να πραγματοποιήσουν την υπόσχεση που έδωσαν στον Θεό την ώρα της χειροτονίας τους;;;

ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΕΝ ΔΙΩΓΜΩ

author Posted by: admin on date Ιούλ 26th, 2014 | filed Filed under: εορτολογιο

ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ
27 Ιουλίου

Ομιλία του Μητροπολίτου Φλωρίνης
π. Αυγουστίνου Καντιώτου

ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΕΝ ΔΙΩΓΜΩ

«Kαι έσεσθε μισούμενοι υπό πάντων διa το όνομά μου…» (Λουκ.  21,17)

 Αγιοσ Παντελεημ ΑΚΟΥΣΑΤΕ, ἀγαπητοί μου, αὐτὰ τὰ λόγια; Εἶνε προφητεία, ποὺ εἶπε ὁ Κύριος ἡμῶν Ἰησοῦς Χριστός. Ὅ,τι εἶπε ἐκεῖνος, ἔγινε, καὶ γίνεται, καὶ θὰ γίνεται μέχρι κεραίας. «Ὁ οὐρανὸς καὶ ἡ γῆ παρελεύσονται, οἱ δὲ λόγοι μου οὐ μὴ παρέλθωσι» (Ματθ. 24,35). Ἀκοῦμε λοιπὸν τὸν Κύριο νὰ λέῃ· «Καὶ ἔσεσθε μισούμενοι ὑπὸ πάντων διὰ τὸ ὄνομά μου» (Λουκ. 21,17).
Σὲ ποιούς λέει τὰ λόγια αὐτά; Τὰ λέει στοὺς μαθητάς του στὴν ἀρχὴ τῆς δημοσίας δράσεώς του. Τί ἀντίθεσι μὲ τὸ Μωάμεθ, τὸν ἱδρυτὴ τῆς θρησκείας τῶν μουσουλμάνων! Αὐτὸς μὲ ἄλλο τρόπο μάζεψε ὀπαδούς. Ἐλᾶτε κοντά μου, λέει, καὶ θά ᾿χετε πλούτη, θά ᾿χετε ἀργύριον καὶ χρυσίον, θά ᾿χετε ἠδονὰς καὶ ἀπολαύσεις, θά ᾿χετε χαρέμια, θά ᾿χετε ὅλα τὰ ἐπίγεια ἀγαθά. Ἀντιθέτως ὁ Κύριος· δὲν ὑπεσχέθη οὔτε δόξες, οὔτε χρῆμα, οὔτε ἡδονάς, ἀλλὰ τί; Διωγμό! Θὰ διωχθῆτε, εἶπε, ἀπὸ μικροὺς καὶ μεγάλους, ἀπὸ ἐχθροὺς καὶ φίλους, «καὶ ἔσεσθε μισούμενοι ὑπὸ πάντων διὰ τὸ ὄνομά μου». Καὶ πράγματι εὐθὺς ἐξ ἀρχῆς, ἀπὸ τὴ γέννησί του, ὁ χριστιανισμὸς ἐγνώρισε τὸν διωγμό.
Αὐτὸ ποὺ εἶπε ὁ Κύριος, τὸ βλέπουμε νὰ ἐκπληρώνεται μέσα στὴν ἱστορία. Τὸ βλέπουμε ἐν πρώτοις στὴν ἱστορία τῶν δώδεκα ἀποστόλων. Ποιός ἀπ᾿ αὐτοὺς εἶχε τέλος εἰρηνικό; Ἐκτὸς ἀπὸ τὸν Ἰωάννη κανείς ἄλλος· ὅλοι μαρτύρησαν. Ἐκπληρώθηκε ἡ προφητεία τοῦ Χριστοῦ· οἱ κορυφαῖοι Πέτρος καὶ Παῦλος μαρτύρησαν ἐπὶ Νέρωνος στὴ Ῥώμη. Ὁ Ἀνδρέας σταυρώθηκε ἀνάποδα στὴν Πάτρα. Ὁ Ἰάκωβος ἐσφάγη σὰν ἀρνὶ στὰ Ἰεροσόλυμα… «Καὶ ἔσεσθε μισούμενοι ὑπὸ πάντων διὰ τὸ ὄνομά μου». Τὸ ίδιο βλέπουμε καὶ στὴν ἱστορία τῆς Ἐκκλησίας τῶν τριῶν πρώτων αἰώνων· ἐκπληρώνονται οἱ λόγοι τοῦ Χριστοῦ μας. Ἐδιώχθη ἡ Ἐκκλησία ἀπὸ Ἰουδαίους, ἀπὸ εἰδωλολάτρες, ἀπὸ αὐτοκράτορες· δέκα αὐτοκράτορες, ὁ ἕνας κατόπιν τοῦ ἄλλου, μὲ ὅλα τὰ μέσα ποὺ διέθετε ἡ ῥωμαϊκὴ ἐξουσία, ἐδίωξαν τοὺς Χριστιανούς. Αὐτοὺς ποὺ μυρμήγκι δὲν πατοῦσαν, ἀλλὰ ―κατὰ τὴν ὁμολογία καὶ ἐχθρῶν τους― ἦταν τὰ εὐεργετικώτερα στοιχεῖα τῆς κοινωνίας, τοὺς κατεδίκαζαν. Τὸ μόνο τους ἔγκλημα ἦταν, ὅτι εἶνε Χριστιανοί. Τοὺς ἔθεταν τὸ ἐρώτημα· Εἶσαι Χριστιανός; Ἂν ἔλεγαν «ὄχι», ἔσῳζαν τὴ ζωή τους· ἂν ἔλεγαν «ναί», ἔχαναν τὴ ζωή τους. Σήμερα ἡ πίστι δὲ᾿ στοιχίζει οὔτε μιὰ δραχμὴ σ᾿ ἕνα νεκρὸ χριστιανό· τότε στοίχιζε διωγμὸ καὶ μαρτύριο.
Ἕνας ἀπὸ τοὺς φοβερωτέρους διώκτας τῆς χριστιανοσύνης ἦτο ὁ Διοκλητιανός. Ἐπὶ τοῦ διωγμοῦ αὐτοῦ τοῦ αὐτοκράτορος τῆς Ῥώμης ἐδιώχθη καὶ ὁ ἅγιος Παντελεήμων.

* * *

Μίλησα ἄλλοτε λεπτομερῶς γιὰ τὸ βίο τοῦ ἁγίου. Τώρα λέγω συντόμως, ὅτι Read more »

Τυφλοι, κουφοι, αλαλοι

author Posted by: admin on date Ιούλ 26th, 2014 | filed Filed under: ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Κυριακὴ Ζ΄ Ματθαίου (Ματθ. 9,27-35)

Ομιλια του Μητροπολίτου Φλωρίνης
π. Αυγουστινου Καντιώτου

ΤΥΦΛΟΙ, ΚΟΥΦΟΙ, ΑΛΑΛΟΙ

    ΙΕΡΟΚ.π. Αυγουστ.ΠΟΛΛΕΣ θρησκεῖες, ἀγαπητοί μου, ὑπάρχουν στὸν κόσμο. Ἀλλ᾽ ἂν ῥωτήσετε ὄχι μόνο τοὺς ἀνθρώπους μὰ καὶ τὶς πέτρες ἀκόμα, θὰ φωνάξουν, ὅτι ἡ μόνη ἀ­ληθινὴ εἶνε αὐτὴ ποὺ ἵδρυσε ὁ Κύριος ἡμῶν Ἰησοῦς Χριστὸς μὲ τὴ διδασκαλία του καὶ τὸ τίμιο αἷμα του.
Γιατὶ ὁ Χριστὸς δὲν εἶνε ἕνας ἁπλὸς ἄν­θρω­πος. Εἶνε Θεός! Τὸ κηρύττει ἡ διδασκαλία του, τὰ ἀθάνατα λόγια του· τὸ βεβαιώνουν τὰ ἀμέτρητα θαύματά του, ποὺ ἔκανε, κάνει καὶ θὰ κάνῃ μέχρι συντελείας τῶν αἰώνων.

* * *

Καὶ σήμερα τὸ εὐαγγέλιο μᾶς διηγεῖται δύο θαύματα ποὺ ἔκανε ὁ Χριστός. Τὸ ἕνα. Κα­θὼς μπῆκε σὲ μιὰ πόλι, ἄ­κουσε πίσω του φωνές. Τί ἔλεγαν· «Ἐλέησον ἡμᾶς…» (Ματθ. 9,27).
Εἶνε τὸ «Κύριε, ἐλέησον» ποὺ λέμε κ᾽ ἐμεῖς στὴν ἐκκλησία στὴ λατρεία μας. Ἀπὸ τὴν ὥρα ποὺ βάζει τὸ πετραχήλι ὁ παπᾶς, μέχρις ὅτου τελειώσῃ, δέκα, εἴκοσι, τριάντα καὶ περισσότε­ρες φορὲς λέμε «Κύριε, ἐλέησον». Ἀλλὰ πῶς τὸ λέμε; Τὸ δικό μας «Κύριε, ἐλέη­σον» βγαίνει ἀπὸ καρδιὰ παγωμένη· ἐνῷ τὸ «Κύριε, ἐλέ­ησον» τοῦ σημερινοῦ εὐαγγελίου βγαίνει σὰν φωτιὰ ἀπὸ τὴν καρδιά, μὲ πίστι καὶ δάκρυα.
Ἂν πᾶτε στὴ ῾Ρωσία, τὸ «Κύριε, ἐλέησον» δὲν τὸ λέει μόνο ὁ ψάλτης. Σ᾽ ἐμᾶς τὸ λέει ὁ ψάλτης ἐνῷ ἄλλοι, ἰδίως οἱ γυναῖκες, κουβεν­τιάζουν. Θέλεις νὰ κουβεντιάσῃς; βγὲς ἔξω. Μέσα στὴν ἐκκλησία τὰ στόματα κλειστά, οἱ καρδιὲς στὸ Θεό. Τὸ «Κύριε, ἐλέησον», ποὺ λέει ὁ ψάλτης, πρέπει νὰ τὸ λένε ἀπὸ τὴν καρδιά τους ὅλοι οἱ Χριστιανοί. Καὶ τότε φτάνει ἕνα «Κύριε, ἐλέησον» νὰ κάνῃ θαῦμα, ὅ­πως ἔκανε τὸ «Κύριε, ἐλέησον» ποὺ ἔλεγαν οἱ ἄνθρωποι τοῦ σημερινοῦ εὐαγγελίου.
Ποιοί ἦταν αὐτοί, ποὺ πίσω ἀπὸ τὸ Χριστὸ φώναζαν «Ἐλέησον ἡμᾶς…»; Ἦταν δυὸ δυσ­τυχισμένοι. Τί ἦταν, φτωχοί; Μπορεῖ νά ᾽σαι φτωχὸς καὶ νά ᾽σαι εὐτυχισμένος, χαρούμενος, νά ᾽χῃς παράδεισο μέσα σου· μπορεῖ νά ᾽σαι φτωχὸς καὶ νά ᾽χῃς μιὰ καλὴ γυναῖκα καὶ καλὰ παιδιά, καὶ δὲ χρειάζεσαι τίποτα περισσότερο· μπορεῖ νά ᾽σαι φτωχὸς καὶ νὰ εἶσαι ὑ­γιής. Αὐτοὶ ἦταν δυστυχεῖς, γιατὶ δὲν εἶχαν τὴν ὑ­γειά τους, δὲν εἶχαν μάτια.
Ποιός ἀπὸ σᾶς, ἂν τοῦ δώσουν ἕνα τσουβά­λι δολλάρια ἢ μιὰ βαλίτσα λίρες, δίνει τὰ μάτια του; Κανείς. Ἄρα λοιπόν, ἐσὺ ποὺ ἔχεις τὰ μάτια, δόξαζε τὸ Θεό, εἶσαι πλούσιος. Ἅμα ἔ­χῃς τὴν ὑγειά σου, εἶσαι ἕνας πλούσιος. Ὁ Ὠ­νάσης ἦταν ὁ πιὸ πλούσιος στὸν κόσμο· τὸν πῆ­γαν στὰ καλύτερα νοσοκομεῖα, ἔφεραν τοὺς καλύτερους γιατρούς. Τί ἔλεγε· Κάντε με καλά, καὶ σᾶς δίνω ὅλα τὰ καράβια μου! Ἄ­ρα λοιπόν, ἐσὺ ποὺ ἔχεις μάτια καὶ βλέπεις, αὐ­τιὰ καὶ ἀκοῦς, καρδιὰ καὶ χτυπᾷ, ἔχεις ὑ­γεία, ἔχεις ἕνα θησαυρό.
Αὐτοὶ ποὺ ἀκολουθοῦσαν τὸ Χριστὸ καὶ φώναζαν «Κύριε, ἐλέησον», δῶσ᾽ μας τὸ φῶς μας, ἦταν τυφλοί. Τό ᾽παν μιὰ φορά, τό ᾽παν δυό, τό ᾽παν δέκα φορές, μὰ ὁ Χριστὸς δὲν ἀ­παντᾷ. Γιατί ἆραγε; δὲν ἀ­κούει; Ἂν ἀ­κούῃ! ῥαντὰρ εἶνε. Ἂν τὰ δικά μας ῥαν­τὰρ ἀ­κοῦνε ἀπὸ τόσο μακριά, ὁ Χριστὸς εἶνε τὸ μεγάλο ῥαντὰρ ποὺ ἀκούει τὶς φω­νὲς ὅλων, ὅσο μακριὰ κι ἂν βρίσκωνται. Εἴτε στὴ σπηλιὰ εἶσαι εἴτε στὸ Βό­ρειο Πόλο εἴτε στὸ Νότιο Πόλο ἢ πάνω στὰ ἄστρα ἢ στὰ βάθη τῆς θαλάσσης ἢ τῆς γῆς, ὁ Θεὸς εἶνε ὅλο αὐτιά. Γιατί ὅμως ἐδῶ δὲν ἀ­παντᾷ; Δοκιμάζει τὴν πίστι τους.
Μπαίνει ὁ Χριστὸς σ᾽ ἕνα σπίτι, μπαίνουν κι αὐτοὶ καὶ τὸν πλησιάζουν μὲ δάκρυα. Πιστεύ­ετε, τοὺς ρωτάει, ὅτι μπορῶ νὰ κάνω αὐτὸ ποὺ ζητᾶτε; Κι ὅταν εἶδε ὅτι ἡ πίστι τους εἶνε βράχος, τότε ἄγγιξε μὲ τὰ ἅγιά του δάκτυλα τὰ μάτια τους καὶ οἱ τυφλοὶ εἶδαν τὸ φῶς τους. «Δόξα σοι τῷ δείξαντι τὸ φῶς…».
Τὸ δεύτερο θαῦμα. Μόλις ἔφυγαν οἱ τυφλοί, νά καὶ ἔρχεται ἕνας ποὺ ὑπὸ τὴν ἐπήρεια δαιμονίου δὲν ἄκουγε καὶ δὲ μιλοῦσε κα­θόλου· ἦταν κωφάλαλος. Ὁ Χριστὸς ἔβγαλε τὸ δαιμόνιο, καὶ ἄνοιξαν τὰ αὐτιά του καὶ ἄκουγε καὶ ἄρχισε ἡ γλῶσσα του νὰ μιλάῃ.
Αὐτὰ τὰ θαύματα ἔκανε ὁ Χριστός· θεράπευσε δυὸ τυφλοὺς καὶ ἕνα κωφάλαλο. Ὁ λα­ὸς θαύμασε τὰ πρωτάκουστα αὐτὰ σημεῖα. Δὲν πί­στεψαν ὅμως ὅλοι. Ἅμα κάποιος εἶνε προκα­τειλημμένος, χίλια θαύματα νὰ δῇ κι ὁ ἴδιος ὁ Χριστὸς νὰ κατεβῇ στὴ γῆ, δὲ πιστεύει. Καὶ τὴν ἡμέρα ἐκείνη κάτι φίδια φαρμακερά, παιδιὰ τοῦ διαβόλου, σκοτεινοὶ καὶ ὑπερή­φανοι ἄνθρωποι, οἱ φαρισαῖοι, ὄχι μόνο δὲν πίστεψαν, ἀλλὰ ἄρχισαν νὰ διαβάλλουν τὸ Χριστὸ λέγοντας, ὅτι βγάζει τὰ δαιμόνια μὲ τὴ δύναμι τοῦ σατανᾶ! Ὑπάρχει χειρότερη βλασφημία;

* * *

―Τί μ᾽ ἐνδιαφέρουν ἐμένα αὐτά; θὰ πῇς. Ἐγώ, δόξα τῷ Θεῷ, ἔχω μάτια καὶ βλέπω, ἔχω αὐτιὰ κι ἀκούω, ἔχω γλῶσσα καὶ μιλάω…
Ἂν σ᾽ ἐνδιαφέρῃ; Πολὺ μᾶς ἐνδιαφέρει τὸ εὐαγγέλιο σήμερα! Γιατὶ ὑπάρχουν δύο εἰ­δῶν τυφλοί· τυφλοὶ σωματικῶς καὶ τυφλοὶ πνευ­ματικῶς· καὶ ὑπάρχουν κουφοὶ σωματικῶς καὶ κουφοὶ πνευματικῶς· καὶ ὑπάρχουν ἄλαλοι σωματικῶς καὶ ἄλαλοι πνευματικῶς.
Ποιοί εἶνε τυφλοὶ στὴν ψυχή; Read more »

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟΛΙΣΘΗΤΕ

author Posted by: admin on date Ιούλ 25th, 2014 | filed Filed under: εορτολογιο

Τῆς ἁγίας Παρασκευῆς
26 Ἰουλίου

Ομιλία του Μητροπολίτου Φλωρίνης
π. Αυγουστίνου Καντιώτου

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟΛΙΣΘΗΤΕ!

   Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΕΟΡΤΗ καὶ πανήγυρις, ἀγαπητοί μου, σήμερα. Ἡ ἁγία μας Ἐκκλησία, ἡ Ὀρθόδοξος Ἐκκλησία, ἑορτάζει τὴ μνήμη τῆς ἁγίας Παρασκευῆς. Προβάλλει τὸ παράδειγμά της καὶ μᾶς καλεῖ νὰ τὴ μιμηθοῦμε.
Ἡ ἁγία Παρασκευὴ ἐπιβεβαιώνει, ὅτι ἡ γυ­ναίκα μπορεῖ σωματικῶς νὰ εἶνε «ἀ­σθενέστε­ρον σκεῦος», ὅπως λέει ὁ ἀπόστολος Πέτρος (Α΄ Πέτρ. 3,7) καὶ δὲν μπορεῖ νὰ κάνῃ κάποιες ἐρ­γασίες, ἀλλὰ ψυχικῶς σὲ πολλὲς περιπτώσεις ἀναδεικνύεται ἀνώτερη ἀπὸ τὸν ἄντρα. Γυναίκα ποὺ πιστεύει στὸ Θεὸ κ᾽ εἶνε στολισμένη μὲ ἀρετὲς καὶ χάριτες, ἡ Χριστιανὴ γυναίκα, νικᾷ ὄχι μόνο τὸν ἄντρα ἀλλ᾽ ἀκόμα καὶ τοὺς ἀγ­γέλους· φθάνει σὲ ὕψος πολὺ μεγάλο, μέχρι τὸν οὐρανό. Κορυ­φαῖο παράδειγμα ἡ Παναγία, ἡ πλατυτέρα τῶν οὐρανῶν, ποὺ λάμπει περισσότερο κι ἀπ᾽ τὶς ἀκτῖνες τοῦ ἡλίου. Παράδειγμα ἀ­κόμα εἶ­νε καὶ ἡ ἁγία Παρασκευή, τῆς ὁποίας ἑορτάζουμε τὴν ἱερὰ μνήμη.

* * *

Γεννήθηκε στὴν πρωτεύουσα τοῦ τότε κό­σμου, τὴ ῾Ρώμη, τὸν δεύτερο αἰῶνα ἐπὶ βασιλέ­ως Ἀντωνίνου (138-160 μ.Χ.). Οἱ γο­νεῖς της, ὁ Ἀγάθων καὶ ἡ Πολι­τεία, ἦταν εὐ­σε­βεῖς ἀλλὰ ἄτεκνοι. Παρακαλοῦσαν τὸ Θεό, νὰ τοὺς δώσῃ παιδὶ κι αὐτοὶ νὰ τοῦ τὸ ἀφιερώσουν. Ὁ Θεὸς ἄκουσε τὶς προσευχὲς τοῦ εὐ­σεβοῦς ἀν­δρογύνου καὶ τοὺς χάρισε ἕνα κοριτσάκι. Κ᾽ ἐπει­δὴ τὸ κοριτσάκι γεννήθηκε ἡμέρα Παρα­σκευή, τὸ ὠνό­μασαν Παρασκευή. Μεγαλώνον­τας ἔμαθε γράμματα, ἔγινε σοφή, πρὸ πάν­­των στὴ γνῶ­σι τῶν ἁγίων Γρα­φῶν. Ἦταν πιστὴ καὶ ἀφωσι­ωμένη στὸν Κύ­ριο. Μετὰ τὸ θάνατο τῶν γονέ­ων της, ἀφοῦ μοίρασε τὰ ὑπάρ­χοντά της σὲ φτωχούς, ἀ­σπάσθηκε τὴν ἀφιερωμένη ζωὴ καὶ ἄρχισε νὰ κηρύττῃ τὸ εὐαγγέ­λιο τοῦ Χριστοῦ. Γιὰ τὴν ἁ­γιότητα καὶ τὴν κα­θαρότητα τῆς ζω­ῆς της ἀξιώθηκε νὰ κάνῃ καὶ θαύματα.
Σήμερα δὲν γίνονται θαύματα. Γιατί; Διότι δὲν ζοῦ­με σὰν τὴν ἁγία Παρασκευή. Πῶς νὰ γί­νουν τώρα θαύματα; Οἱ ἄν­θρω­ποι εἶνε ἄπιστοι, ἄθεοι, ὑπερήφανοι, διεφθαρ­μένοι. Δὲν γί­­νονται θαύματα ὄχι διότι ἀδυνάτισε ὁ Θεός – ὁ Χριστὸς εἶνε ὁ ἴδιος· ἐμεῖς εἴμαστε ἀνάξιοι νὰ δοῦμε καὶ ν᾽ ἀπολαύσουμε θαύματα.
Ἡ ἁγία Παρασκευὴ θαυματουργοῦσε. Θερά­πευε τυφλοὺς καὶ κουφούς, ἀκόμα καὶ νεκροὺς ἀνέστησε. Καὶ μὲ τὰ θαύματα, τὴ διδα­σκαλία καὶ τὸ παράδειγμά της πολὺς κόσμος πίστευε στὸ Χριστό. Αὐτὸ ὁ διάβολος δὲν τὸ ὑ­πέφερε. Γι᾽ αὐτὸ ἔβαλε δυὸ Ἑβραίους, πῆ­γαν καὶ τὴν κατηγόρησαν ὅτι κάνει προπαγάνδα, ὑβρίζει τοὺς θεούς, προξενεῖ ζημιὰ στὸ κράτος. Τὴν συνέλαβαν λοι­πὸν καὶ τὴν ὡδήγησαν μπροστὰ στὸν βασι­­λέα Ἀν­τωνῖνο. Ἐκεῖνος, ὅταν τὴν εἶδε, ἔ­μεινε ἔκθαμβος ἀ­πὸ τὴν ὀ­μορφιά, τὴν εὐφυΐα καὶ τὴ μόρφωσί της.
―Ἀρνήσου τὸ Χριστό, τῆς εἶπε, καὶ θά ᾽χῃς ἀπὸ μένα πλῆθος δῶρα.
―Δὲν τὸν ἀρνοῦμαι, ἀπαντᾷ ἐκείνη. Παρακαλῶ μάλιστα τὸ Θεό, κ᾽ ἐσὺ ν᾽ ἀφή­σῃς τὴν εἰδωλολατρία καὶ νὰ ἔρθῃς στὴν ἀλήθεια.
―Σοῦ δίνω τρεῖς μέρες νὰ σκεφτῇς, εἶπε ὁ Ἀντωνῖνος. Ἐὰν μετὰ ἀπὸ αὐτὲς δὲν θυσιά­σῃς στὰ εἴδωλα, σὲ περιμένουν μαρτύρια.
Καὶ ἡ ἁγία τοῦ ἀποκρίνεται·
―Μὴν περιμένεις. Ὅ,τι ἔχεις νὰ κάνῃς κάν᾽ το τώρα. Ὅσες μέρες κι ἂν περάσουν, ἐγὼ θὰ εἶμαι ἡ ἴδια. Τὸν Κύριό μου δὲν τὸν ἀρνοῦμαι.
Τότε ὁ τύραννος διέταξε ν᾽ ἀνάψουν φωτιὰ καὶ νὰ ζεστάνουν καζάνι γεμᾶτο λάδι καὶ πίσσα. Κι ὅταν πλέον κόχλασε, ἔρριξαν μέσα τὴν ἁγία, ἐνῷ ἐκείνη ἔκανε τὸ σταυρό της. Μὰ τὸ καζάνι ―ἂς μὴ πιστεύουν οἱ ἄπιστοι, ἐ­μεῖς πιστεύουμε― ἔγινε γι᾽ αὐτὴν δροσερό! Περνοῦ­σε ἡ ὥρα, κ᾽ ἐκείνη δὲν πάθαινε τίποτα. Ὁ βα­σιλιᾶς ἀπόρησε καὶ τῆς εἶπε νὰ τὸν ῥαντίσῃ ἀπ᾽ τὸ ὑγρό. Ἡ ἁγία τοῦ πέταξε λίγο μὲ τὶς φοῦ­χτες, μὰ μόλις ἔπεσε στὸ πρόσωπό του αὐτὸς τυφλώθηκε. Ἄρχισε νὰ φωνάζῃ καὶ νὰ τὴν παρακαλῇ νὰ τὸν κάνῃ καλά. Ἡ ἁγία μέσα ἀπ᾽ τὸ καζάνι προσευχήθηκε κι ὁ Ἀντωνῖνος εἶδε πά­λι τὸ φῶς του, πίστεψε στὸ Χριστὸ καὶ βαπτίσθηκε μὲ ὅλους τοὺς σωματοφύλακές του.
Κατόπιν ἡ ἁγία Παρασκευὴ πῆγε σὲ ἄλλα μέρη, κήρυξε, καὶ τέλος μαρτύρησε δι᾽ ἀποκε­φαλισμοῦ ἐπὶ τῆς ἐποχῆς ἄλλου βασιλέως.

* * *

Αὐτὸ εἶνε σύντομα τὸ συναξάρι τῆς ἁγίας. Μᾶς καλεῖ νὰ μιμηθοῦμε τὸ παράδειγμά της ὅλοι, καὶ ἰδιαιτέρως οἱ γυναῖκες.
⃝ Κάθε Χριστιανὴ νὰ γίνῃ μιὰ μικρὴ ἁγία Παρασκευή. Νὰ τὴ μιμηθῇ πρῶτον στὴν ἐνδυμασία, ὅπως τὴ βλέπουμε στὴν εἰκόνα. Ἐκείνη, ὅ­πως καὶ οἱ ἄλλες ἅγιες γυναῖκες καὶ ἡ Παναγία, εἶχαν σκεπασμένα τὸ σῶμα, τὰ χέρια, τὰ πόδια τους. Σήμερα ἡ γυναίκα εἶνε ξεγυμνωμένη, ξεμπρα­τσωμένη, ἀδιάντροπη. Γυμνὴ στοὺς δρό­μους, στὶς πλάζ, στὰ λουτρά, στὰ κέντρα, παν­τοῦ. Καὶ εἶνε αὐτὸ ἕνα σημάδι μεγάλης διαφθο­ρᾶς τοῦ αἰῶνος μας. Κάποιος ἅγιος προφήτευσε· Ὅταν δῆτε τὴ γυναῖκα στὸ δρόμο γυμνή, τότε φθάνει τὸ τέλος τοῦ κόσμου.
⃝ Δὲν εἶνε ὅμως μόνο ἡ ἐξωτερικὴ ἐμφάνισις. Ἔχει κι αὐτὴ σημασία, ἀλλὰ πρὸ παντὸς σημασία ἔχει ὁ ἐσωτερικὸς κόσμος τῆς γυναί­κας. Πολλὲς γυναῖκες ἐξωτερικῶς εἶνε σὰν ἄγ­γελοι, ἀλλ᾽ ὁ ἐσωτερικός τους κόσμος εἶνε ἄκοσμος. Καὶ τί πρέπει νὰ κάνουν; Νὰ στολίζωνται. Ναί, νὰ στολίζωνται. Δὲν ἐννοῶ τὰ συνηθισμένα αὐτὰ στολίδια, στὰ ὁποῖα ῥέπει ἡ γυναικεία φιλαρέσκεια. Ἐννοῶ στολίδια πνευ­ματικὰ καὶ μεγάλα. Ποιά εἶνε τὰ στολίδια αὐ­τά; Γυναῖκες ποὺ μ᾽ ἀκοῦτε! ξοδεύετε τόσα γιὰ φτειασίδια, βαφὲς καὶ κοσμήματα. Ἐγώ, μὲ βάσι ὅσα λέει ὁ ἅγιος Κοσμᾶς ὁ Αἰτω­λὸς ἐγκωμιάζοντας τὴν ἁγία Παρασκευή, θὰ σᾶς ὑποδείξω μερικὰ καλλυντικὰ ἄλλου εἴδους.
√ Πολλὲς γυναῖκες βάφουν τὰ μάτια ἢ τὰ φρύδια τους. Ἂς ἀναλογισθοῦν, ὅτι ἡ ἁγία Πα­ρασκευὴ ἔβαφε τὰ δικά της μάτια ὄχι μὲ τέτοια χρώματα ἀλλὰ μὲ δάκρυα, ποὺ ἔχυνε τὴ νύχτα ὅ­ταν προσευχόταν. Γυναίκα ποὺ κλαίει καὶ χύνει δάκρυα, γιὰ τὶς ἁμαρτίες της καὶ γιὰ τοὺς γύρω της, ἔχει τὰ ὡραιότερα μάτια.
√ Κάποιες κρεμοῦν στ᾽ αὐτιά τους σκουλα­ρίκια. Θέλετε νὰ σᾶς δείξω τὰ σκουλαρίκια τῆς ἁγίας Παρασκευῆς; Ἐκείνη στόλιζε τὰ αὐ­τιά της κρατώντας τα ἀνοιχτὰ καὶ προσηλωμένα στὰ θεῖα λόγια. Στολίστε κ᾽ ἐσεῖς τὰ αὐτιά σας ἀκούγοντας μὲ προσοχὴ τὸ λόγο τοῦ Θεοῦ.
√ Συχνὰ οἱ γυναῖκες κρεμοῦν στὸ λαιμὸ περιδέραιο – κορδόνι τὸ λέει ὁ ἅγιος Κοσμᾶς, κολλιὲ τὸ λένε σήμερα. Τὸ ἀνεκτίμητο ὅμως περιδέραιο ποὺ φοροῦσε ἡ ἁγία Παρασκευὴ ἦταν ἡ νηστεία, ποὺ ἔκανε τὸ λαιμό της νὰ λάμ­πῃ μὲ ἄλλη χάρι. Φορέστε το κ᾽ ἐσεῖς.
√ Ἂν ἐπίσης σᾶς ἀρέσῃ νὰ φορᾶτε δακτυλί­δια, κοιτάξτε τὰ δακτυλίδια τῆς ἁγίας Παρασκευῆς· εἶνε οἱ κόμποι στὰ δάχτυλά της ἀπὸ τὶς πολλὲς μετάνοιες ποὺ ἔκανε. Σεῖς ἔχετε;
√ Στὴ μέση οἱ γυναῖκες φοροῦν ζώνη. Ἐλᾶ­τε ὅμως νὰ δῆτε καὶ τὴ ζώνη τῆς ἁγίας Παρασκευῆς· εἶνε ἡ παρθενία της, τὴν ὁποία ἐφύλαξε σὲ ὅλη της τὴ ζωή, σπάνιο κόσμημα.
√ Ἂν τέλος συνηθίζετε νὰ φορᾶτε μεταξω­τὰ καὶ ἄλλα πολύτιμα ροῦχα, ἐγὼ σᾶς δείχνω καὶ τὸ φόρεμα τῆς ἁγίας Παρασκευῆς, φτεια­γμένο ἀπὸ μετάξι ἀγγέλων· εἶνε ὁ φόβος τοῦ Θεοῦ καὶ ἡ ντροπὴ ποὺ τὴν σκέπαζαν πάντοτε, ἀ­παραίτητα γιὰ κάθε γυναῖκα.
⃝ Αὐτὰ εἶνε ὁ ἐσωτερικὸς στολισμός, ποὺ προ­­τείνει σὲ κάθε γυναῖκα ἡ ἁγία Παρασκευή. Μιμηθῆτε την. Μιμηθῆτε ἀκόμα τὴν πίστι της, μιὰ πίστι βουνό. Ἄφοβη ἔμεινε καὶ μέσα στὸ καζάνι καὶ κάτω ἀπ᾽ τὸ σπαθί. Δὲ φοβήθηκε. Ὅποιος πιστεύ­ει στὸ Χριστὸ δὲ φοβᾶται τίποτα καὶ κανέναν! Οὔτε τοὺς δαίμονες φο­βᾶται. Ἦρθε προχθὲς μιὰ γυναίκα στενοχωρημένη καὶ κλαμένη. Ἔτρεμε. Τί εἶχε; Read more »

ΣΤΟΥΣ 12 ΣΦΑΓΙΑΣΘΕΝΤΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΑΣ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ

author Posted by: admin on date Ιούλ 24th, 2014 | filed Filed under: ΑΓΩΝΕΣ, ΜΗΝΥΜ. ΠΑΡΑΛ. ΠΡΟΩΘ.

ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΚΘΡΟΝΙΣΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΦΑΓΙΑΣΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΥΣ 12

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ;

Σφαγιασθεντες Μητρ.  Ο πρώην Μητροπολίτης Λαμίας Δαμασκηνός είδε στη λιστα πρώτο τό όνομα του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου και είπε στον Σεραφείμ· Πρώτο τον Καντιώτη! Δεν φοβάστε μήπως ξεσηκωθεί ο κόσμος; Και εκείνος απάντησε· Αυτόν για να ησυχάσουμε. Παρ’ όλη όμως την δήθεν παλληκαριά του, δεν τόλμησε να βάλει τα χέρια επάνω του και ανέβαλε συνεχώς την εκθρόνησή του.

Το 1974 στη Μητρόπολη Φλωρίνης όλα τα βιβλία και τα ταμεία ήταν έτοιμα, για την παράδωση της Μητροπόλεως. Ήταν βέβαιο ότι μέχρι στις 20 Ιουλίου 1974 δεν θα βρισκόταν ο Μητροπολίτης Φλωρίνης Αυγουστίνος στον επισκοπικό του θρόνο. Είχαν ήδη εκδιωχθεί οι 12 Μητροπολίτες και έμενε μόνο αυτός που ήταν πρώτος στην λίστα!

 • Κάθε Κυριακή βλέπαμε το πυρπολικό να βρίσκεται έξω από το χωριό και τον ναό που λειτουργούσε και ομιλούσε ο Γέροντας. Ο αστυνομικός έμπαινε μέσα στον ναό πιθανόν για να παρακολουθεί τα λόγια του. Στις 14-7-1974, έξι ημέρες πριν από την εισβολή του Αττιλα στην Κύπρο, ο π. Αυγουστίνος λειτούργησε, για τελευταία φορά -έτσι πιστεύαμε, γι’ αυτό και μαγνητοφωνήσαμε όλη τη Θεία λειτουργία και το κήρυγμα στον ιερό ναο του αγίου Κήρυκου και Ιουλίτης, στο Παρόρι Φλωρίνης. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας πήγε να πάρει αντιδώρου και ο αστυνομικός·
  Με παρακολουθείς έ, με παρακολουθείς; Του είπε χαμογελώντας ο Γέροντας. Όχι, όχι, απαντά κάπως αμήχανα εκείνος και ο π. Αυγουστίνος για να τον βγάλει από την αμηχανία του λέει· Με παρακολουθείς, με καλό ή με κακό σκοπό. Με καλό, με καλό απήντησε.
    Μέσα στον ναό εκτός από τους κατοίκους του ακριτικού χωριού ήταν και μερικές εκατοντάδες μαθήτριες των κατασκηνώσεων της Μητροπόλεως Φλωρίνης (Δεν απέχει πολύ  το Παρόρι από την Κατασκήνωση. Οι μαθήτριες πήγαν με λεωφορία).
  Την επομένη Κυριακή, στις 21.7.1974 σταμάτησε η παρακολούθηση. Τί είχε συμβεί; Έγινε ο πόλεμος στην Κύπρου και σταμάτησαν οι διώξεις των Μητροπολιτών. Θυσιάστηκε η Κύπρος και σταμάτησαν οι διωγμοί. Ο π. Αυγουστίνος παρέμεινε στην έδρα του μέχρι το 2000.
  Από το 1974-2000 και άλλοι επιχείρησαν να τον εκθρονήσουν, αλλά μάταια. Τελευταίοι και κατα ιδρωμένοι ήταν μια συμμορία ευεργετηθέντων, που αν δεν βρισκόταν ο Γέροντας στο δρόμο τους, για να τους συμμαζέψει, να τους σπουδάσει και να τους αναδείξει, θα βρισκόταν στα χωριά τους και θα βοσκούσαν πρόβατα. Ή όπως έγραφε  το 1999 η εφημερίδα της Φλώρινας· “ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ“·

  «Αυτό που είναι λυπηρό και δεν το συγχωρεί ο πιστός λαός της Φλώρινας είναι η στάση ορισμένων ιερωμένων της Μητρόπολής μας που έχουν αναγάγει την αχαριστία σε επιστήμη και τις φιλοδοξίες σε τρόπο ζωής, ταυτιζόμενη όχι με τον Επίσκοπό τους αλλά με τους σφετεριστές… Πως το “χε πει ο Κατσιφάρας για τον Ανδρέα; «Αν δεν μας μάζευε ο Ανδρέας δεν θα μας ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας»…Αυτοί ήταν και ο μεγαλύτερος σταυρός των γηρατειών του σεβάσμιου αγωνιστού ιεράρχου. Το λυπηρό είναι ότι φεύγουν ένας ένας από την ζωή, χωρίς να συναισθανθούν το φοβερό αμάρτημα της αχαριστίας!
  Αν εμείς γράφουμε κάπου-κάπου καμιά αληθεια και τους στεναχωρούμε, το κάνουμε για καλό τους. Σ’ αυτήν τη ζωή υπάρχει μετάνοια, στην άλλη όχι.

 • ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ 12 ΑΔΙΑΒΛΗΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ, ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ ΝΑΝΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΜΙΑ ΘΛΙΒΕΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΤΩΝ 12 ΣΦΑΓΙΑΣΘΕΝΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ

ΜΕΡΟΣ Γ΄.

 •      H κίνηση για την επαναφορά του δυσώνυμου μεταθετού των επισκόπων άρχισε να μεθοδεύεται απ’ τη ΔΙΣ αμέσως μετά την παραίτηση του μακαριστού αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου του Α΄. Επικράτησε η τάση να γίνουν παραστάσεις στην κυβέρνηση και να ζητηθεί να καθιερωθεί με νόμο το μεταθετό.
  Ο πρώτος εκκλησιαστικός παράγων που αντέδρασε δυναμικά στην επιχείρηση «νεκρανάστασης» του επαράτου μεταθετού ήταν ο μακαριστός, μαχητικός μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως Αμβρόσιος, ο και με λέοντα προσφυέστατα, παρομοιασθείς, που απέστειλε ένα μνημειώδες τηλεγράφημα διαμαρτυρίας στη σύνοδο με ημερομηνία  3 Ιανουαρίου 1974 και του οποίου ένα  χαρακτηριστικό απόσπασμα παραθέτουμε:
  «Εάν η είδησις είναι αληθινή, πράγμα επαναλαμβάνω απίστευτον, τότε δεν απομένει παρά να κλαύσωμεν και θρηνήσωμεν διά το κατάντημα της κατά τα πρεσβεία συγκροτηθείσης ΔΙΣ. Διά της γενομένης εγγράφου, ως άδεται, προτάσεως, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, εντός βραχυτάτου διαστήματος ο διάβολος επέτυχε και δη εν περιόδω πανιέρων εορτών εις τον κατά της Εκκλησίας αγώνα του την πρώτην του φευ! νικητήριον επίθεσιν! Αγάλλονται οι εχθροί της πίστεως και σκιρτούν οι της Εκκλησίας ημών πολέμιοι διά τα φρικτά ολισθήματα της ΔΙΣ. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος εξευτελισμός από την καταβαλλομένην ανίερον προσπάθειαν προς επαναφοράν του μεταθετού το οδωδός πτώμα του οποίου διήγειρε την όρεξιν και συνήγειρεν τους αμετανοήτους εραστάς του, οίτινες, δίκην γυπαετών, ετοιμάζονται να επιπέσουν διά να χορτασθούν από των σεσηπυίων σαρκών τούτου».
  Έτεροι ιεράρχες που αντέδρασαν με σθένος ήταν οι μακαριστοί Φλωρίνης Αυγουστίνος, Μηθύμνης Ιάκωβος, Κιλκισίου Χαρίτων κ.ά.
  Άλλη, αξιοσημείωτη αντίδραση, υπήρξε αυτή απ’ τη μεριά του παλαίμαχου αγωνιστή κατά του μεταθετού, αειμνήστου εκδότη του περιοδικού ΕΝΟΡΙΑ, Ανδρέα Κεραμίδα, που απ’ το κρεβάτι της ασθενείας του απηύθυνε θερμή έκκληση σε όλους τους ιεράρχες προκειμένου να αποτρέψουν την επαναφορά του ολέθριου μεταθετού το οποίο, όπως χαρακτηριστικά έγραψε, «μεταβάλλει τους Ιεράρχας εις χωροφύλακας ή δημοδιδασκάλους»!
  Τα μέλη της αριστίνδην ιεραρχίας που διέσωσαν, με την άρνησή τους να ψηφίσουν την επαναφορά του παναθλίου μεταθετού, το κύρος του αρχιερατικού αξιώματος ήταν οι εξής:
  Ελευθερουπόλεως Αμβρόσιος, Κοζάνης Διονύσιος, Μηθύμνης Ιάκωβος, Αιτωλοακαρνανίας Θεόκλητος, Γυθείου Σωτήριος, Άρτης Ιγνάτιος, Κιλκισίου Χαρίτων και Μεσσηνίας Χρυσόστομος.
  Για την ιστορία αναφέρουμε πως Read more »

ΑΝΥΠΩΧΩΡΗΤΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ

author Posted by: admin on date Ιούλ 24th, 2014 | filed Filed under: ΑΓΩΝΕΣ

   ΠΩΣ ΔΙΔΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ

ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΝΙΚΟΥΝ

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΑΤΟΡΙΑΣ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΣΕΙ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟ ΚΑΝΤΙΩΤΗ, ΣΤΙΣ 6-4-1968, ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ 3 ΨΥΧΙΑΤΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΒΓΑΛΟΥΝ  ΤΡΕΛΛΟ, ΑΠΕΤΥΧΕ!

Aπο το βιβλίο του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου
«ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΕΣΧΑΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ», εκδοση Β΄, 2008, σελ.99-105

 • (Τα αποσπάσματα των ομιλιών που ακολουθούν απηυθυνε ο θαρραλέως Μητροπολίτης π. Αυγουστίνος στο ποίμνιό του, ενώ ήτο υπο παρακολούθηση. Ο πιστός λαός της Φλώρινας και της Πτολεμαϊδος  ξεσηκώθηκε. Με χειροκροτήματα και επεφωνήματα την ώρα της ομιλίας και με τηλεγραφήματα συμπαραστάσεως στη συνέχεια εδωσε μάχη).

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥΣ

Φλώρινα 6-4-1968

ΑΓΩΝΙΣΘ«Σήμερα προ μίας ώρας, ήρθαν στη μητρόπολη τρεις ψυχίατροι καθηγητές πανεπιστημίου, για να με εξετάσουν αν έχω καλώς τας φρένας. Χριστέ μου σε ευχαριστώ, γιατί με αξίωσες, να ακούσω και εγώ την κατηγορία που άκουσες εσύ στον κόσμο αυτό τον αμαρτωλό. Aλλ’ αφού θέλουν έτσι, θα μου επιτρέψετε, Χριστιανοί μου, να τους απαντήσω, ότι οι φρένες μου είναι σώες, σωότατες… Άς διαβάσουν τα βιβλία μου, για να δούνε που είναι τα σπέρματα της αναρχίας των σκέψεών μου. Και όμως ετόλμησαν να θέσουν υπό αμφισβήτηση και τον νου μου και να με πιάσουν κ’ εμένα να με κλείσουν μέσα στο φρενοκομείο. Ως Έλλην ιεράρχης απήντησα και η χωροφυλακή απ’ έξω έλαβε τα πόστα. Φοβηθήκανε μήπως εγώ κτυπήσω τους καθηγητάς. Μπήκαν μέσα στη μητρόπολη. Έδωσα εντολή να τους κεράσουν, και τους έστειλα μήνυμα: Ο επίσκοπος, που δέχεται και τον τελευταίο κουρελιάρη και κάθεται ώρες ολόκληρες μ’ αυτόν, υπό τοιαύτας συνθήκας δεν θα σας δεχθεί…
Είπαν κάποιοι: «Έχει μίσος ο δεσπότης». Όχι μέσα στην καρδιά μου βρίσκονται όλοι, εχθροί και φίλοι και πάνω από το σταυρό θα λέω: «Πάτερ, άφες αυτοίς ου γαρ οίδασι τι πιούσι». Δεν αισθάνομαι μίσος εναντίον ουδενός. Μίσος αισθάνομαι εναντίον του διαβόλου, εναντίον της αμαρτίας. Μ’ αυτούς έχω πόλεμον άσπονδο, ανένδοτο. Δεν θα υποχωρήσω απέναντι του διαβόλου και απέναντι της αμαρτίας. Μέχρι τελευταίας μου πνοής θ’ αγωνισθώ υπέρ των ωραίων ιδανικών της πατρίδος.
Αδελφοί, σεις μεν θα απέλθετε εις τα σπίτια σας, εγώ δε στη μητρόπολή μου ζω ημέρας τραγικάς και δραματικάς. Δι’ εμένα έφτασε η Μεγάλη Παρασκευή. Δόξα σοι, ο Θεός! Δεν ξέρω πόσες ημέρες θα είμαι επίσκοπος εδώ στη Φλώρινα αλλά και μιαν ημέρα να είμαι επίσκοπος θα εκτελέσω το καθήκον μου απέναντι της πατρίδος…

Αν δεν επίστευα στο Ευαγγέλιο, θα προτιμούσα να είμαι λούστρος,

να γυαλίζω παπούτσια στους δρόμους της πόλεως. Πιστεύω στο Ευαγγέλιο, πιστεύω στην Ορθοδοξία, και παίζω κορώνα – γράμματα τη ζωή μου για την Ελλάδα…
Εδώ δίδεται μια μάχη, η μάχη του Χριστού κατά του σατανά. Πρέπει να νικήσει ο Χριστός, και μόνον ο Χριστός.

Μου είπαν οι αρχιερείς, «Πάτερ μου, συμβιβασμό».

Είμαι έτοιμος για κάθε συμβιβασμό. Αντέστε στο νομάρχη. Και αν ο νομάρχης θέλει να συμμορφωθεί με το αιώνιον Ευαγγέλιο, και αν υποταχθούν οι άρχοντες στο αιώνιον Ευαγγέλιο, εγώ θα τους αγκαλιάσω εδώ μέσα στην εκκλησία.
Εάν όμως δεν θέλουν, εγώ είμαι ασυμβίβαστος. Δεν υποχωρώ ούτε ένα γιώτα από το Ευαγγέλιο του Χριστού.
Αυτά τα χειροκροτήματα θα τα πληρώσετε.
Αν και γνωρίζω, μέσα στο ναό δεν είστε μόνο πνευματικά μου τέκνα αν και γνωρίζω, ότι εδώ υπάρχουν και κατάσκοποι αν και γνωρίζω, ότι υπάρχουν και Ιουδαίοι που θα σπεύσουν να μεταφέρουν τα λόγια μου… Θεέ μου, συγχώρεσε τους εχθρούς μου, οι οποίοι έφθασαν μέχρι τοιούτου σημείου ώστε να μου φορέσουν ζουρλομανδύα για να με κλείσουν στο Δρομοκαϊτειο. συγχώρεσε τους.
Σείς δε, ευλογημένα μικρά παιδιά, αρνάκια του Χριστού μου, γονατίστε απόψε μπροστά στον Εσταυρωμένο, για να φυλάει τη γλυκειά μας πατρίδα, να φυλάει και τον επίσκοπο σας.
Δεν ξέρω πόσες ημέρες θα μείνω στη Φλώρινα ίσως και να μη με ξανακούσετε. Εσείς δε, αγαπητοί μου, μείνετε πιστοί στην πατρίδα μας, μείνετε πιστοί στα ιδεώδη μας, μείνετε πιστοί είς την μνήμη των πατέρων μας. Εκάθησα οχτώ μήνες στη μητρόπολη και έκανα ότι δεν έκαναν άλλοι σε σαράντα χρόνια…
Ο λόγος μου ήταν ειρηνικός και κατευναστικός. Θα τηλεγραφήσουν τώρα κάτω στην Αθήνα και θα πουν, για να με εξοντώσουν, ότι ο Αυγουστίνος εκήρυξε επανάσταση. Δεν κήρυξα επανάσταση αλλά ειρήνη, συνδιαλλαγή και αγάπην προς όλον τον λαό. Θέλω ο λαός μας, από τον νομάρχη μέχρι τον τελευταίο πολίτη και από τον διοικητή του Σώματος μέχρι τον τελευταίο στρατιώτη, θέλω τον λαό μου να είναι κάτω από την ευλογία Ιησού του Ναζωραίου όν, παίδες, ευλογείτε και υπερυψούτε είς πάντας τους αιώνας.
Αν νομίζετε ότι είμαι αναγκαίος και χρήσιμος στην πόλη, να είστε θαρραλέοι. Να είστε θαρραλέοι, διότι και ο πρωθυπουργός της χώρας είπε στους αγρότες να είναι θαρραλέοι. Λοιπόν μη φοβείσθε κανέναν. Να τηλεγραφήσετε στην Ιεράν Σύνοδον, ότι θέλουμε τον επίσκοπον μας είς την έδραν του (αποσπάσματα ομιλίας).

Αγωνίστηκα, δεν υποχώρησα

(Πτολεμαϊδα 7-4-1968)

Δεν θέλω να ταράξω τα πνεύματα. Βλέπετε, ότι λησμόνησα τα κατ’ εμέ και ομιλώ ως κήρυξ του ευαγγελίου. Δεν αποκλείεται, το κήρυγμά μου αυτό να είναι το τελευταίο σ’ ολόκληρη την επαρχία μου. Δεν αποκλείεται για τελευταία φορά να εμφανίζομαι ως επίσκοπος ενώπιον σας.
Δεν είμαι εξ’ εκείνων των ανδρών οι οποίοι, όπως είπα στον ενθρονιστήριο λόγον μου, θυσιάζουν τας αρχάς χάριν του θρόνου. Επίσκοπος δεν ήθελα να γίνω ήθελα να πεθάνω ως «πάτερ Αυγουστίνος». Με επεστράτευσε η πατρίς και εδέχθην στα εξήντα μου χρόνια. Με επεστράτευσαν, αλλά τους εδήλωσα σαφώς και κατηγορηματικώς ότι δεν θα θυσιάσω τας αρχάς μου χάριν του θρόνου, αλλά θα θυσιάσω χίλιους θρόνους για την αλήθεια, για τον Χριστό και την πατρίδα.
Οι άσπονδοι εχθροί μου τώρα μεν φορούν γαλάζιο σκουφί αλλά αύριο – μη γένοιτο πατρίς, μη γένοιτο Ελλάς – άμα συμβεί κάτι, το γαλάζιο σκουφί τους θα το κάνουν κόκκινο μα ο Αυγουστίνος το καλυμμαύχι του θα το αφήσει πάντα χριστιανικό και πάντα ελληνικό.
Δεν είμαι χθεσινός 35 χρόνια υπηρετώ το λαό. Τα καλντερίμια της Κοζάνης και τα ψηλά βουνά με γνωρίζουν ως άνδρα ο οποίος υπηρέτησα την πατρίδα με όλη μου την αγάπη και με αυτοθυσία.
Τώρα οι αδίστακτοι εχθροί μου έχουν την αξίωσιν, ο επίσκοπος των 62 ετών να κάθεται κλαρίνο ενώπιον των οιωνδήποτε και ραδιουργούν εναντίον μου.
Σέβομαι τάς αρχάς και τας εξουσίας αλλά υπεράνω όλων έχω την αλήθεια και τον Θεό.
Ένα τσουβάλι κατηγορίες εκτόξευσαν εναντίον μου. Σαν τους ψαράδες «εψάρευαν» τον κήρυκα του ευαγγελίου. Ενώ χιλιάδες κόσμος με ακολουθεί αυτοί οι χαφιέδες «ψάρευαν» τις λέξεις μου, τις φράσεις μου, την αγνή μου την καρδιά. Για να τα κάνουν ξίφη εναντίον μου.
Το εδήλωσα καλά είς τα ανώτερα κλιμάκια της πατρίδος μου. Όπως είχα το θάρρος είς ημέρας σκληράς να ομολογήσω την αλήθεια και να πάω στα στρατόπεδα και να κινδυνεύσω, εδήλωσα και τώρα στους πολιτικούς παράγοντες και είπα, Εξετάσατε τον βίον μου εάν ενήργησα εναντίον του έθνους μου, να με παραπέμψετε σε στρατοδικείο και να με εκτελέσετε.
Είπα και στους εκκλησιαστικούς παράγοντες, Εξετάστε το βίον μου, πάρτε κόσκινο και κοσκινίσατε με, αν βρείτε ότι παρέβηκα τους κανόνας της Εκκλησίας, να με καθαιρέσετε.
Και αφού δεν μπόρεσαν να βρουν στοιχεία ούτε για στρατοδικείο ούτε για Ιερά Σύνοδο, οι κατήγοροι μου οι αδίσταχτοι, από πέτρα σε πέτρα, από άβυσσο είς άβυσσο, από συκοφαντία σε συκοφαντία, από έγκλημα είς έγκλημα, έφτασαν σε ένα σημείο αδελφοί μου απίστευτο.
Χθες το βράδυ, η ώρα 6, μία μαύρη λιμουζίνα με τρεις ψυχιάτρους, καθηγητάς πανεπιστημίου ήρθαν για να Read more »

ΔΙΩΓΜΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ, 6 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΘΡΟΝΗΣΗ ΤΟΥ, κατα την ασκησιν των Αρχιερατικων καθηκοντων

author Posted by: admin on date Ιούλ 23rd, 2014 | filed Filed under: ΤΑ ΥΠΕΡ & ΤΑ ΚΑΤΑ

ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ;

π.-Αυγ...

ΑΣ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΑΥΤΟ ΟΙ «ΚΑΛΟΙ» ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΠΟΥ ΣΙΩΠΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΘΕΟ!

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥΣ

ΣΤΗΝ ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΙΕΡΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΡΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΣΗΚΩΝΟΤΑΝ ΘΥΕΛΛΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΟΣ ΝΙΚΟΥΣΕ

Νικόλαος Βαρβέρης Πρόεδρος τοῦ Δικηγορικοῦ Συλλόγου Φλωρίνης


«ΜΕΤΑΝΟΩ, ΜΕΤΑΝΟΩ  ΠΙΚΡΩΣ ΚΑΙ ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ

ΠΟΥ ΕΝΩ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΑ ΕΚ ΤΟΥ ΠΛΗΣΙΟΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΩΣ ΦΛΟΓΕΡΟΥ ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΤΟΥ, ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑ ΣΤΟΝ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΝ ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΡΟΠΟΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗΣ ΣΑΣ ΕΙΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΝ ΕΞΕΤΑΣΙΝ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΚΑΙΩΣ ΕΚΡΙΘΗΚΕ ΑΙΣΧΟΣ»

Ἐν Θεσνίκῃ τῇ 19-12-1973

Σεβασμιώτατε Πάτερ Αὐγουστίνε
Φλώριναν

  Ἐν ἔτει 1967 ἢ 1968, δὲν ἐνθυμοῦμαι ἀκριβῶς, συνεκλήθη, ἐν τῇ αἰθούσῃ τοῦ Ἐμπορικοῦ Ἐπιμελητηρίου Φλωρίνης, σύσκεψις τῶν Προέδρων τῶν Σωματείων καὶ Συλλόγων Φλωρίνης, μὲ θέμα τὴν ἐξέτασιν τῆς δημιουργηθείσης ἐκρηκτικῆς καταστάσεως, ἥτις προέκυψεν ἐκ τοῦ κριθέντος τότε ὡς ἀσυνήθους τρὀπου ἀσκήσεως τῶν καθηκόντων Σας ὡς Ἐπισκόπου Φλωρίνης καὶ τῆς ὁδοῦ διὰ τῆς ὁποίας θὰ ἦτο δυνατὸν νὰ ἐπανέλθῃ ἡ γαλήνη εἰς τὰς σχέσεις ὑμῶν πρὸς τὴν μερίδα τῶν δυσαρεστημένων κατοίκων τῆς πόλεως. Εἰς τὴν σύσκεψιν ταύτην προσκληθείς, ἔλαβον μέρος καὶ ἐγὼ ὡς Πρόεδρος τότε τοῦ Δικηγορικοῦ Συλλόγου Φλωρίνης. Κατ᾽ αὐτὴν ἐκρίθη ἡ κατὰ τ᾽ ἀνωτέρω δημιουργηθήσα κατάστασις  ὡς ἀπαράδεκτος καὶ ἐλήφθη ἀπόφασις νὰ ἀποσταλῶσι τηλεγραφήματα διαμαρτυρίας πρὸς τὴν Κυβέρνησιν καὶ τὴν Ἱερὰν Σύνοδον, ὅπερ καὶ ἐγένετο καθορισθέντων μάλιστα καὶ τῶν κατ᾽ ἰδίαν … τὰ ὁποῖα ἐγέννησαν τὴν ἔντασιν εἰς τὰς σχέσεις ὑμῶν καὶ μέρους τοῦ ποιμνίου Σας.
Δὲν γνωρίζω ἐὰν ἡ σύσκεψις αὔτη προεκλήθη ἢ ἐκινήθη ἀπὸ ἄλλους ὑψηλὰς κατέχοντας θέσεις, γνωρίζω ὅμως ὅτι δὲν ὑπῆρξεν εἰς τὴν βούλησιν τῶν συσκευθέντων ἢ τουλάχιστον τῆς πλειοψηφίας αὐτῶν, πολὺ δὲ περισσότερον ἐμοῦ, ὅστις σᾶς ἐγνώρισα ἐκ τοῦ πλησίον κατὰ τὴν κατοχὴν ὡς φλογερὸν ἱεροκήρυκα καὶ ἐθνικὸν ἐργάτην, ἡ πρόθεσις νὰ διωχθῆτε καὶ δὴ κατὰ τὸν ἀνεκδιήγητον ἐκεῖνον τρόπον τῆς παραπομπῆς Σας εἰς ψυχιατρικὴν ἐξέτασιν, ὅστις δικαίως ἐκρίθη ΑΙΣΧΟΣ
Ἀληθὲς εἶναι ὅτι ὁ ἀσυνήθους δριμύτητος διὰ τὴν πόλιν Φλωρίνης Ἐλεγκτικὸς λόγος Σας κατὰ τὴν ἄσκησιν τῶν Ἀρχιερατικῶν καθηκόντων σας προεκάλεσε σὲ δυσαρέσκειαν εἰς πολλοὺς καὶ εἰς ἐμένα ἀκόμη, ὁ ὁποῖος ἐγνώρισα καὶ ἐνέκρινα μέσα μου τὰ κατὰ τὴν κατοχὴν κηρύγματά Σας ὡς Ἱεροκήρυκος, διότι εἴχον τὴν γνώμην ὅτι θὰ ἔπρεπε νὰ ὑπάρχῃ διαφορὰ μεταξὺ τοῦ κηρύγματος τοῦ Ἱεροκήρυκος καὶ τοῦ διδακτικοῦ καὶ ἐλεγκτικοῦ λόγου τοῦ Ἐπισκόπου, ὡς συνέβαινε μὲ τοὺς προκατόχους Σας Ἐπισκόπους Φλωρίνης.
…νὰ πλησιάσω πρὸς τὴν Μεγαλωσύνην Του, διότι εἶναι δυστυχὲς ἀληθῶς ὅτι ἱστάμην πολὺ μακράν τους ἀπορροφημένος ἀπὸ τὴν ἐπαγγελματικὴν δραστηριότητά μου, τὰς βιωτικὰς ἀνάγκας καὶ τ᾽ ἀλλεπάλληλα οἰκογενειακὰ ἀτυχήματά μου. Ἤμην ἐν ἄλλαις λέξεσι χριστιανὸς μόνον κατ᾽ ὄνομα καὶ οὐχὶ κατ᾽ οὐσίαν. Καὶ ἐπλησίασα τὸν Θεὸν καὶ ἤρχισα νὰ μελετῶ τὴν Ἁγίαν Γραφὴν καὶ ἄλλα Ἐκκλησιαστικὰ Συγγράματα καὶ ἀνεκουφίσθην ἐκ τῆς θλίψεως διὰ τὸν θάνατον τῆς συζύγου μου μεγάλως.
Ἀλλὰ τὸ σπουδαιότερον ἐπείσθην ὅτι δὲν ἔπρεπε νὰ κρίνω τὴν δρᾶσιν Σας μὲ κοσμικὰ κριτήρια, ἀλλὰ μὲ πνευματικὰ τοιαῦτα, ἅτινα ἀναπηδοῦν ἐκ τῶν σελίδων τῶν Ἱερῶν Βιβλίων, τουτέστιν τῆς Καινῆς διαθήκης καὶ τῶν πράξεων καὶ ἐπιστολῶν τῶν Ἁγίων Ἀποστόλων καὶ δὴ τοῦ Ἀποστόλου τῶν Ἐθνῶν Τοῦ Θείου Παύλου καὶ τὰ ὁποῖα μὲ ἔπεισαν ὅτι ὁ Ἐλεγκτικός Σας λόγος ἦτο σύμφωνος ἀπολύτως πρὸς τὸν λόγον καὶ τὴν διδασκαλίαν τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ, ἐλέγχοντος μετὰ δριμύτητος τὴν ἠθικὴν διαφθορὰν καὶ ὑποκρισίαν τοῦ λαοῦ τῆς ἐποχῆς ἐκείνης καὶ δεὶ τῶν Ἀρχόντων αὐτοῦ.
Μετὰ τὴν διαπίστωσίν μου ταύτην ἤρχισα νὰ αἰσθάνομαι τύψεις συνειδήσεως διότι κατὰ κάποιον ἀθέλητον τρόπον συνετέλεσα καὶ ἐγὼ εἰς τὸ νὰ δοθῇ ἀφορμὴ καὶ στήριγμα εἰς τοὺς διώκτας σας νὰ σᾶς ὑποβάλουν εἰς δεινὴν ψυχικὴν δοκιμασίαν, διὰ τὴν ὁποίαν πρέπει νὰ καυχᾶσθε διότι καὶ ὁ Χριστὸς καὶ οἱ Ἀπόστολοι ἐδιώχθησαν ὡς ὑμεῖς καὶ ἀπεκλήθησαν μαινόμενοι (Κατὰ Μᾶρκον γ 20, κατὰ Ἰωάννην ζ 20, Πράξ. κστ´ 24) ὡς κάλλιον ἐμοῦ γνωρίζετε.
Μετανοῶ … μετανοῶ πικρῶς διὰ τὴν ἀθέλητον κατὰ τ᾽ ἀνωτέρω καθ᾽ ὑμῶν ἐνέργειαν μου καὶ ζητῶ τὴν συγγνώμην καὶ συγχώρησίν Σας, ἀσπαζόμενος τὴν δεξιάν Σας καὶ ἀποδεχόμενος τὰς εὐχὰς καὶ εὐλογίας Σας.

Μετὰ βαθυτάτου σεβασμοῦ καὶ ἀγάπης
Νικόλαος Βαρβέρης
Συντ/χος δικηγόρος
Θεσ/κη.

ΜΗΝΥΜΑΤΑ

author Posted by: admin on date Ιούλ 22nd, 2014 | filed Filed under: ΜΗΝΥΜ. ΠΑΡΑΛ. ΠΡΟΩΘ.

Ζητούν οι Ελληνες της Βορείου Ηπείρου την παρέμβαση της Ελληνικής κυβέρνησης!!! Και ρωτάμε· Υπάρχει Ελληνική κυβέρνηση που να ενδιαφέρεται για την Ελλάδα και για τους Ελληνες; Αυτοί που μας κυβερνάνε είναι τσιράκια των ξένων τοκογλύφων και είναι έτοιμοι να πουλήσουν και την μάνα τους για να αρέσουν στ’ αφεντικά τους!

Να παρέμβει η ελληνική Κυβέρνηση για την διοικητική διαίρεση στην Αλβανία

ELLAS b.HP.+Kup int.Η Χειμάρρα Θέλουν να την ενώσουν με τον αμιγώς αλβανικό δήμο Vranisht, στο βόρειο μέρος της ιστορικής και αδούλωτης πόλεως, προφανώς για να πετύχη η Αλβανία τον εξαλβανισμό της, παρά την αντίδραση των Χειμαρριωτών, ενώ υπάρχει σχέδιο να αλλάξουν τα όρια μειονοτικών επαρχιών, ώστε κάποια χωριά τους να περιλαμβάνωνται σε άλλους μη μειονοτικούς δήμους, πάντοτε για τον ίδιο σκοπό.
Το κόμμα των «Τσάμηδων», που έχει πέντε (5) βουλευτές στην αλβανική Βουλή, ζητάει ο νέος δήμος Κονίσπολης, που πρόκειται να δημιουργηθή, να μετονομασθή σε «Δήμο Τσαμουριάς», στον οποίο θα ενταχθούν και ωρισμένα αμιγώς Βορειοηπειρωτικά χωριά.
Σύσσωμη η ηγεσία της Βορείου Ηπείρου διαμαρτύρεται για τις αλβανικές δολιχοδρομίες. Έχει, χρέος εθνικό και η Ελληνική Κυβέρνηση και, μάλιστα, το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, να αντιδράση αποφασιστικά και μεθοδικά, ώστε να μην περάση η αφόρητη και μισελληνική αυτή απόφαση της γείτονος. Πάνω και πέρα από τα οικονομικά ζητήματα, προέχει η σωτηρία του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού».

Άστραψε και βρόντηξε ο Κονίτσης, θέλουν να εξαλβανίσουν τους Βορειοηπειρώτες

Πατήστε στον τίτλο, για να διαβάσετε το άρθρο

d47http://www.fotgrammi.gr

ΟΜΙΛΙΑ ΔΡ. ΣΑΜ ΤΣΕΚΟΥΑΣ
ΔΙΑΠΡΥΣΙΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΤΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ- 
ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΦΙΛΕΛΛΗΝΟΣ

ΣΤΗΝ ΑΡΟΑΝΙΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ 10.5.2014                                                        24.7.2014

1. Ὁ Δρ. Σὰμ Τσέκουας γεννήθηκε στὸ χωριὸ Tochisville στὸ Oso / Lagosτῆς Νιγηρίας, ἦρθε στὴν Ἑλλάδα καὶ σπούδασε στὸ Ἀριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Ἑλληνικὴ Φιλολογία καὶ Ὀδοντιατρική. Ἐγκαταστάθηκε καὶ αὐτὸς τὸ 1989 στὴν Νέα Ὑόρκη καὶ ἀπὸ ἐκεῖ νυχθημερὸν μοχθεῖ γιὰ τὴν διάδοσι καὶ ἐπικράτησι τῆς ἑλληνικῆς γλώσσας ἀνὰ τὴν ὑφήλιο.
 
2. Αὐτὸν τὸν μεγάλο φιλέλληνα τὸν φέραμε ἀπὸ τὴν Νέα Ὑόρκη, τὸν φιλοξενήσαμε στὰ ἔργα εἰς μνήμη τοῦ Ἁγίου Νέου Ὁσιομάρτυρος Παύλου τοῦ ἐξ Ἀροανίας καὶ τὴν ἡμέρα τῆς πανήγυρης τῆς 10.5.2014 τὸν βραβεύσαμε μὲ ἀναμνηστικὴ πλακέτα καὶ μεμβράνη, τῶν ὁποίων τὸ κείμενο ἔχει : Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

d47Η Πολιτεία απαγορεύει σε ιατρούς να προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους!

 Θεώρησα στοιχειώδη ὑποχρέωσή μου ὡς γιατρός νά προσφέρω δωρεάν τίς ὑπηρεσίες μου σέ ἀναξιοπαθοῦντες συνανθρώπους μου στό Κοινοτικό Πολυιατρεῖο τοῦ Ἁγ. Στεφάνου. Μετά ἀπό 10μηνο παρουσία μου ἐκεῖ ἔμαθα τυχαίως, ὅτι ὡς συνταξιοῦχος ἰατρός δέν εἶχα αὐτό τό δικαίωμα καί διέτρεχα τόν κίνδυνο νά συρθῶ στά δικαστήρια … γιά τήν ἀνιδιοτελῆ μου προσφορά, ἡ ὁποία μάλιστα γινόταν ὄχι στήν ἰδιωτική μου κατοικία ἀλλά σέ κοινόχρηστο, ἐπίσημο, δημοτικό χῶρο.
Ζήτησα καί βρῆκα τό σχετικό ἔγγραφο καί ἰδού: «‘Ιατρικός Σύλλογος Ἀθηνῶν» ἀρ. πρωτ. 25191/14-10-2011 «… θα πρέπει να μη γίνεται δεκτή η εθελοντική παροχή ιατρικῶν υπηρεσιῶν ἀπό συνταξιούχους (από το ΤΣΑΥ) ιατρούς,.. κλπ)
Ἀνήκουστο!
Ἐπιτρέπεται νά βγαίνουν ἔξω ἀπό τίς φυλακές καί νά περπατοῦν ἐλεύθεροι οἱ φονιάδες, οἱ ἔμποροι ναρκωτικῶν, οἱ παιδεραστές, κλπ. Ἀναστέλλεται ἡ προφυλάκιση, μετά ἀπό χρηματική ἐγγύηση, αὐτῶν πού κατάκλεψαν τό Δημόσιο.
Καί δέν ἐπιτρέπεται σέ ἰατρό (Καρδιολόγο!) ὁ ὁποῖος ἀναγκάσθηκε νά κλείσει τό ἰατρεῖο του, γιά νά μή χάσει τή δεύτερή του σύνταξη, νά προσφέρει δωρεάν τίς ὑπηρεσίες του στούς συνανθρώπους του σέ αὐτή τήν τραγική περίοδο πού διέρχεται ἡ χώρα μας.
Ἐρωτῶ: Ἐάν συναντήσω στήν Ἐθνική ὁδό τραυματία ἀπό τροχαῖο, ἔχω τήν ἄδεια τῆς πολιτείας … νά τόν βοηθήσω;
Δέν ντρεπόμαστε!!!

Κωνσταντίνος Ερρίπης
Καρδιολόγο

d47Ακροδεξιός ραββίνος κηρύττει: Αν χρειαστεί, το Ισραήλ μπορεί να ισοπεδώσει τη Γάζα

_Πατήστε στον τίτλο, για να ακούστε πως μιλούν τα τέρατα της παγκοσμιοποίησης

_d47

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Πειραιεύς, 28 Ἰουλίου 2014

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν

Ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιῶς κ.κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ σχετικῶς πρός τήν Ἀπόφαση χειροτονίας γυναικῶν στήν Ἀγγλικανική Κοινωνία, ἀπέστειλε τήν ἀκόλουθη ἐπιστολή πρός τήν Ἱερά Σύνοδο τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος.

᾿Αριθ. Πρωτ. 907 ᾿Εν Πειραιεῖ τῇ 25 Ἰουλίου 2014

Πρός
Τόν Μακαριώτατον Ἀρχιεπίσκοπον Ἀθηνῶν καί πάσης Ἑλλάδος
Κύριον κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΝ
καί τήν Διαρκῆ Ἱεράν Σύνοδον
Ἰω. Γενναδίου 14
11521 ΑΘΗΝΑΙ

Μακαριώτατε Πρόεδρε,

Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί Σύνεδροι,

Ἡ πρόσφατη ἀπόφαση τῆς Γενικῆς «Συνόδου» τῆς Ἀγγλικανικῆς Κοινωνίας πού συνεκλήθη στήν Ὑόρκη τῆς Μ. Βρετανίας, μέ τήν ὁποία ψηφίστηκε ἡ χειροτονία γυναικῶν «Ἐπισκόπων» μετά ἀπό πρόταση πού προώθησε ὁ «Ἀρχιεπίσκοπος» τοῦ Καντέρμπουρυ Τζάστιν Οὐέλεμπι μέ ψήφους 152 ὑπέρ καί 45 κατά, δημιουργεῖ πλέον ἕνα ἀνυπέρβλητο ἐμπόδιο στόν διαχριστιανικό διάλογο τῆς Ἁγιωτάτης μας Ἐκκλησίας μέ τόν Ἀγγλικανισμό καί θέτει μέ ἐπιτακτικό τρόπο τήν ἀναγκαιότητα τῆς Πανορθοδόξου ἀντιδράσεως στήν τραγική αὐτή ἐκκοσμίκευση καί ἀλλοτρίωση τῆς Ἀγγλικανικῆς Κοινωνίας, ἡ ὁποία δυστυχῶς ἦταν ἀναμενόμενη μετά τήν παραίτηση τοῦ προερχομένου ἐκ τῆς ὑψηλῆς θεωρουμένης Ἀγγλικανικῆς Κοινωνίας «Ἀρχιεπισκόπου» Ρόουαν Οὐΐλλιαμς ἐπί τῶν ἡμερῶν τοῦ ὁποίου τόν Νοέμβριο τοῦ 2012 ἡ ἰδία πρόταση εἶχε ἀπορριφθεῖ.

Εἶναι ἀπολύτως γνωστό Read more »

ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΣΟΝΙΑ;

author Posted by: admin on date Ιούλ 22nd, 2014 | filed Filed under: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

ΚΑΙ Ο ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ ΠΙΣΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΛΗ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Διαβάστε την απάντηση που έδωσε διαχρονικά ο Μητροπολίτης Φλωρίνης π. Αυγουστίνος Καντιώτης
στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, που δέχτηκε λεφτά από τους μασόνους (Χριστιανική Σπίθα  Αύγ. 1956, φυλ. 187)

διαβ. φιλαργ. ιστ…»Η Μασονία μὲ τὰ δόγματά της, τὰ μυστήριά της καὶ τοὺς καταχθονίους σκοπούς της ἀποτελεῖ φοβερόν, ἀντιχριστιανικὸν συγκρότημα, τοῦτʼ αὐτὸ λατρείαν τοῦ Σατανᾶ…

  Θὰ πουν ἴσως κάποιοι – πολεμοῦντες ἐρχόμεθα εἰς σύγκρουσιν μὲ τὴν τεραστίαν διεθνῆ τῶν μασόνων ὀργάνωσιν, ἡ ὁποία διὰ Πατριάρχου μασόνου ἤ συμπαθῶς ἔχοντος πρὸς τὴν Μασονίαν, θὰ ἠδύνατο νὰ βοηθήση οἰκονομικῶς τὸ πάμπτωχον Πατριαρχεῖον μας! Τὶ εἴπατε; Νὰ λάβη τὸ Πατριαρχεῖον οἰκονομικὴν ἐνίσχυσιν παρὰ τῶν Μασόνων; Ἀλλὰ καὶ ὁ ἐλάχιστος πιστὸς ποὺ ἔχει ὑπὲρ τὴν ὕλην τὸ πνεῦμα θʼ ἀπαντήση: Καὶ ἐὰν ἀκόμη ὑποτεθῆ ὅτι ἡ Μασονία πρόκειται πρὸ τῶν ποδῶν ἑνὸς ἑκάστου μέλους τῆς Ἁγιοταφικῆς Ἀδελφότητος νὰ ρίψη σφαίρας χρυσοῦ καὶ νὰ κυλίση ποταμὸν δολλαρίων, ἀδελφοὶ καὶ πατέρες, δὲν πρέπει νʼ ἀποστῶμεν τῆς πατρῶας εὐσεβείας. Διʼ ἡμᾶς, διὰ τὴν ὀρθόδοξον συνείδησιν ἕνας ρακένδυτος ἀλλὰ εὐλαβὴς μοναχὸς τῆς Ἱ. Μονῆς τοῦ Ἁγίου Σάββα, μὴ ἔχων εἰς τὰ θυλάκιά του οὔτε ἕν δίδραχμον, ζυγίζει ἀπείρως περισσότερον κληρικοῦ πλουσίου, ἐνδεδυμένου μὲ πορφύραν καὶ βύσσον, ζῶντος λαμπρῶς, ἀλλʼ ἀμφιβόλου πίστεως καὶ ἠθικῆς. Ἡ ἔντιμος πενία εἶνε ὁ λαμπρότερος στέφανος τοῦ κληρικοῦ, τῆς ἀδελφότητος, τῆς Ἐκκλησίας, τοῦ Πατριαρχείου.

(ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ!! 

 • Την Τετάρτη 22/02/12 και ώρα 12:30 πραγματοποιήθηκε η συνάντησητης ηγεσίας του Υπάτου Συμβούλιου της Μεγάλης Επικράτειας της Ελλάδος με τον Προκαθύμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών .
 • Με τον Μακαριότατο συζητήθηκαν θέματα όπως η Οικονομική Δωρεά των 100.000 & του τάγματος για την αποκατάσταση ζημιών της Μητρόπολης Αθηνών που έχουν υποστεί απο τους σεισμούς του 1999. Επίσης για την συμβολή του τάγματος στο θεάρεστο έργο της διανομής τροφίμων σε άστεγους και απόρους της Αθήνας . Συζητήθηκαν και άλλα θέματα του τάγματος προς ενημέρωση στον Μακαριότατο. Η συνάντηση διήρκησε περίπου 45′.!!)

ΜΗ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΜΑΣΟΝΟΥΣ

ή ΦΙΛΟΥΣ ΤΩΝ ΜΑΣΟΝΩΝ

 Ἀδελφοὶ καὶ Πατέρες! Κατὰ τὰς ἐπικειμένας ἐκλογὰς μὴ λησμονεῖτε ὅτι δίδετε ἐξετάσεις ἐνώπιον ὅλων τῶν ὀρθοδόξων λαῶν. Σταθμήσατε καλῶς τὰ πράγματα. Οὔτε ὑποσχέσεις, οὔτε ἀπειλαί, οὔτε λάμψις χρυσίου, οὔτε τὶ ἄλλο ἐπίγειον πρέπει νὰ σᾶς ἐπηρεάσουν κατὰ τὴν ἡμέραν τῆς ἐκλογῆς. Ὑψηλὰ τὰ λάβαρα! Ἔλεγχος καὶ κριτήριον τῆς ἀξίας ἤ ἀπαξίας ἑνὸς ἑκάστου ὑποψηφίου ἔστω ὁ λόγος τοῦ Ἀποστόλου Παῦλου: «Εἴ τις οὐ φιλεῖ τὸν Κύριον Ἰησοῦν Χριστόν, ἤτω ἀνάθεμα˙ μαρὰν ἀθᾶ» (Α΄ Κορινθ. 16, 22). Καὶ εἶνε βέβαιον, ὑπερβέβαιον, ὅτι οἱ Μασόνοι δὲν ἀγαποῦν τὸν Κύριον τῆς δόξης, ἀλλὰ μισοῦν θανασίμως Αὐτὸν καὶ τοὺς ὀπαδούς Του, τοὺς ὁποίους καλοῦν βεβήλους οἱ καθαροὶ αὐτοὶ καὶ ἄμωμοι! Μὴ δώσητε τὴν ψῆφον ὑπὲρ τοῦ Ἀντιχρίστου, ἵνα μὴ ἔλθουν ἡμέραι κατάρας καὶ κλαύσητε πικρῶς καὶ συνυπεύθυνοι ἀρνήσεως καὶ προδοσίας. Ψηφίζοντες τυχὸν μασόνον Πατριάρχην πνευματικῶς ἐτάφητε!

ΝΑ ΦΩΝΑΞΕΤΕ ΑΝΑΞΙΟΣ

ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΥΣΕΤΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ

Μασονια Πατρ.- παπαςἘὰν δὲ παρʼ ὅλας τὰς προειδοποιήσεις ἐκλεγῆ μασόνος Πατριάρχης, ὅλος ὁ ὀρθόδοξος λαὸς τῆς Ἱερᾶς Πόλεως καὶ τῶν περιχώρων μὲ ἐπικεφαλῆς τὴν πιστὴν καὶ ὀρθόδοξον μερίδα τοῦ κλήρου ἄς συγκεντρωθῆ ἔξωθεν τοῦ Πατριαρχείου καὶ ἄς φωνάξη, ἄς μὴ παύση φωνάζων: Ἀνάξιος! Ἴσως φοβηθῆ καὶ ἀπέλθη εἰς τὴν ἔρημον πέραν τοῦ Ἰορδάνου τὸ θηρίον. Ἀλλʼ ἐὰν χαλκοπρόσωπος, ἀναιδής, ἀναίσθητος τολμήση νʼ ἀνέλθη εἰς τὰς βαθμίδας τοῦ Πατριαρχικοῦ Θρόνου Ἱεροσολύμων, τὸν ὁποῖον ἐκλεισαν μεγάλαι καὶ ἡρωϊκαὶ φυσιογνωμίαι τοῦ παρελθόντος, τότε ὁ πιστὸς κλῆρος καὶ ὁ λαὸς τῶν Ἱεροσολύμων νὰ παύση τὸ μνημόσυνον τοῦ Πατριάρχου ὡς δεδηλωμένου μασόνου καὶ νὰ προβῆ εἰς ἐκλογὴν ἑτέρου Πατριάρχου ἀδιαβλήτου κατὰ τὴν ὀρθόδοξον πίστιν, ἵνα ὁδηγήση τὸ ποίμνιον εἰς νομὰς σωτηρίους.

Η ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣΟΝΙΑ ΥΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΤΟΝ ΕΥΣΕΒΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΤΑ ΕΔΑΦΗ

author Posted by: admin on date Ιούλ 21st, 2014 | filed Filed under: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

 «βδελυγμα ερημωσεως εστως εν τοπω αγιω»

Πατριαρχ. ΠαγκἩ Ἀντίχριστος Μασονία μὲ γιγαντιαῖα βήματα προχωρεῖ, κατακτᾶ νέα ἐδάφη, ὑποκρίνεται τὸν εὐσεβῆ, μία δὲ τοιαύτη πλέον Ἀδελφότης ὑπὸ μασόνον Πατριάρχην μόνον τὸ ἔνδοξον σχῆμα τῆς Ὀρθοδοξίας ἔχουσα, ἀλλὰ καὶ νοῦν μασονικόν, θὰ εἶνε ἡ ἐνσάρκωσις τῆς προδοσίας, «βδέλυγμα ἐρημώσεως ἑστὼς ἐν τόπω ἁγίω».

Ἄνδρες ἀδελφοί! Εἰς τὰ Ἱεροσόλυμα ἡ Μασονία ἑτοιμάζεται νὰ δώση μάχην, νὰ καταγάγη τὸν θρίαμβον καὶ ἡμεῖς θὰ μείνωμεν ἀδιάφοροι; Καὶ ὡς Ὀρθόδοξοι χριστιανοὶ καὶ ὡς Ἕλληνες πρέπει νὰ ἐνδιαφερθῶμεν, νὰ κινήσωμεν πάντα λίθον, νὰ καταβάλωμεν πᾶσαν προσπάθειαν, ἵνα μὴ μασόνος ἐκλεγῆ Πατριάρχης Ἱεροσολύμων. Ὄχι! Εἶνε ἡ Μήτηρ Σιῶν, ἡ Μήτηρ τῶν Ἐκκλησιῶν, εἶνε ἡ πόλις ἡ ἱερὰ καὶ ἁγία, ἡ ὁποία πρέπει νὰ προκαλῆ τὸ ἐνδιαφέρον, τὴν συγκίνησιν, τὸ ρῖγος παντὸς Ὀρθοδόξου Ἕλληνος.

Πῶς νʼ ἀδιαφωρήσωμεν; Ὡς χριστιανοὶ δὲν εἶνε δυνατὸν νὰ λησμονήσωμεν τὴν ἱστορίαν τῆς πόλεως. Νὰ δώσωμεν ταύτας ἀμυδρὰν τινα εἰκόνα; Ἐν τῆ πόλει ταύτη διεδραματίσθησαν τὰ μέγιστα ἐκεῖνα γεγονότα τῆς Καινῆς Διαθήκης, ποὺ προκαλοῦν τὰ θάμβη τῶν αἰώνων, ἀγγέλων καὶ ἀνθρώπων, καὶ διὰ τῶν ὁποίων γεγονότων ἡ ἀνθρωπότης ἐλυτρώθη ἐκ τῆς ἁμαρτίας καὶ τοῦ θανάτου καὶ εἰσῆλθεν εἰς νέαν περίοδον ζωῆς, τῆς ὄντως θείας καὶ μακαρίας διὰ τοὺς εἰλικρινῶς πιστεύοντας τὸ μέγα μυστήριον. Εἰς τὴν πόλιν αὐτὴν διὰ πρώτην φορὰν

Ἡ Ἀντίχριστος Μασονία μὲ γιγαντιαῖα βήματα προχωρεῖ, κατακτᾶ νέα ἐδάφη, ὑποκρίνεται τὸν εὐσεβῆ, τὸν εὐλαβέστατον προσκηνυτήν, φορεῖ τὴν φορὰν αὐτὴν ράσον, καλυμμαύχιον, σταυρόν, ἐγκόλπιον Ὀρθοδόξου κληρικοῦ, καὶ ἰδοὺ ἔφθασε πρὸ πυλῶν Σιών, εὗρεν αὐτὰς ἀφύλακτους, διέβη τὰς πύλας καὶ διεκδικεῖ ἤδη ὑπὲρ ἑαυτῆς τὸν Πατριαρχικὸν θρόνον τῶν Ἱεροσολύμων!

(ETOΣ ΙΒ ΚΟΖΑΝΗ – ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 1956 ΑΡΙΘ. ΦΥΛΛΟΥ 187
απόσπ. «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΣΠΙΘΑΣ» ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ
)

_d47

Κι όμως έχουμε δύο «Ελληνικές Δημοκρατίες».

Σε αυτήν την ανάρτηση θα παρουσιάσω αυτούσιο το εκπληκτικό κείμενο του ΦΕΚ 110 Α του 1989 που περιλαμβάνει το Π.Δ.234/2.5.1989  Τροποποίησηκαι συμπλήρωση του Κανονισμού της Ισραηλιτικής Κοινότητος Αθηνών, & αντικατέστησε το Π.Δ. 182/1978 (ΦΕΚ 40 Α/22-3-1978).
Το 1978 ο τότε Πρόεδρος Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τσάτσος, υπέγραψε το πρώτο εκπληκτικό Προεδρικό Διάταγμα για την Ισραηλιτική κοινότητα Αθηνών, Π.Δ. 182/1978 (ΦΕΚ 40 Α/22-3-1978), το οποίο καταργήθηκε & τροποποιήθηκε από το Π.Δ.234/2.5.1989 ΦΕΚ 110 Α του 1989, του Χρήστου Σαρτζετάκη.Γιατί πρόκειται για εκπληκτικά κείμενα; Επειδή ορίζουν μιάν άλλη «Ελληνική Δημοκρατία» ορίζοντας την Εβραϊκή μειονότητα σε Δημόσια Αρχή. Δείτε τι γράφουν τα άρθρα 1. & 2.:
Αρθρο 1 :
Η Ισραηλιτική Κοινότης Αθηνών υφίσταται ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου κατά τους νόμους 2456/1920 (ΦΕΚ173) και 4837/1930 (ΦΕΚ 252). Σκοπός της είναι γενικά η εξυπηρέτηση, σύμ­φωναμε τους νόμους αυτούς, των θρησκευτικών, εκπαιδευτικών και φι­λανθρωπικών προορισμών, η υποστήριξη κάθε ωφέλιμης πρωτοβουλίας που εξυπηρετεί εθνικέςανάγκες, η εξύψωση του ηθικού, πνευματικού και κοινωνικού επιπέδου των μελώντης, η αδελφοποίηση τους και η φροντίδα για την προαγωγή των εβραϊκώνγραμμάτων.
 
Αρθρο 2 :
Η Ισραηλιτική Κοινότης Αθηνών τηρεί στρογγυλή σφραγίδα με τις λέξεις Ελληνική Δημοκρατία – ΙσραηλιτικήΚοινότης Αθηνών» κυκλικά και το Μαγκέν Νταβίντ στο κέντρο και έχει έδρα την πόλη των Αθηνών.
 Η αναγόρευση μιάς μειονότητας σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, σημαίνει Δημόσια Αρχή. Επισφραγίζεται δε από τον ορισμό σφραγίδας στρογγυλής όπως περιγράφεται που αντί του Σταυρού στο κέντρο έχει το Αστρο του Δαυίδ (Μαγκέν Νταβίντ)!!!!!
Διαβάζοντας το κείμενο παρατηρούμε περιγραφή δομών Κράτους ακόμη & προϋπολογισμού, ενός Κράτους μέσα στο Ελληνικό Κράτος & επί Ελληνικού εδάφους!!!
Διαβάζοντας το Read more »

ΜΕΓΑΣ ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΝΩΝ

author Posted by: admin on date Ιούλ 21st, 2014 | filed Filed under: ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΑΡΙ

ΜΕΓΑΣ ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΝΩΝ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

(Ηχογραφήθηκε όταν Μητροπολίτης Φλωρίνης ήταν ο π. Αυγουστίνος Καντιώτης, γι’ αυτό και μνημονεύετε το δικό του όνομα)

___

 

_

Παυσετε το μνημοσυνο του Πατριαρχου!

author Posted by: admin on date Ιούλ 20th, 2014 | filed Filed under: ΜΗΝΥΜ. ΠΑΡΑΛ. ΠΡΟΩΘ.

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΟΤΣΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ;;;

Σχολιο ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΙΣ
20 Ιουλίου 2014 – 1:13 μ.μ.
Κάποτε απ’ τη Φλώρινα ακούγονταν κεραυνοί κατά των οικουμενιστών! Τώρα μουγκαμάρα!

Ακολουθεί άρθρο από την http://paterikiparadosi.blogspot.gr/2014/07/blog-post_6623.html

ΠΟΛΕΜΟΥΝ-ΤΗΝ-ΠΙΣΤΗ ξυπναΠολλές ἀπὸ τὶς ἀναρτήσεις μας ἀναφέρονται σὲ πρόσωπα. Μὲ ἄλλα ἀπ’ αὐτὰ εἴχαμε γνωριμία καὶ επικοινωνία, μὲ ἄλλα δὲν εἴχαμε καμία γνωριμία ἢ σχέση. Ὁπότε ἡ ἀναφορά μας σὲ αὐτὰ δὲν ξεκινᾶ ἀπὸ κάποια ἀντιπαράθεση προσωπική, ἀλλὰ ἐντάσσεται στὸν ἀγώνα μας ἐναντίον τῆς ἐσχάτης αἱρέσεως τῆς ἱστορίας (π. Ἀθανάσιος Μυτιληναῖος), τῆς Παναιρέσεως τοῦ Οἰκουμενισμοῦ (ἅγιος Ἰουστῖνος Πόποβιτς), ἀφοῦ ἀνέκαθεν οἱ Ἅγιοι συμβούλευαν νὰ μὴν ἔχουμε καμιὰ σχέση ἐκκλησιαστικὴ καὶ ἐπικοινωνία μετὰ τῶν αἱρετικῶν κάθε ἐποχῆς.
Ἔτσι, καὶ σ’ αὐτὴν τὴν ἀνάρτηση, ποὺ δανειζόμαστε ἀπὸ τὸ ἱστολόγιο augoustinos-kantiotis ἀναφερόμαστε στὸν Μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητο (ποὺ μόνο ἀπὸ τὶς φωτογραφίες τὸν γνωρίζουμε), ὁ ὁποῖος ἐνῶ μεγάλωσε κάτω ἀπὸ τὴν σκιὰ τοῦ λεοντόκαρδου ἀείμνηστου Αὐγουστίνου Καντιώτη, ἀπεδείχθη ἡ «σκιά» του.
Ὄχι μόνο δὲν τολμᾶ νὰ ἀγωνισθεῖ ἐναντίον τοῦ Οἰκουμενισμοῦ (ὅπως ἔκαναν οἱ Ἅγιοι Πατέρες σὲ καιρὸ αἱρέσεως), ὄχι μόνο σιωπᾶ, ἀλλὰ ἔφτασε στὸ σημεῖο νὰ πηγαίνει στὰ διάφορα Πατριαρχεῖα καὶ νὰ ὑποβάλλει τὰ σέβη στοὺς Οἰκουμενιστὲς Πατριάρχες (Βαρθολομαῖο καὶ Θεόφιλο Ἱεροσολύμων), καὶ πρὶν μερικὲς ἡμέρες μάλιστα, νὰ δέχεται Παράσημα Οἰκουμενιστικὰ καὶ ἡμιμασωνικὰ ἀπὸ τὸν τελευταῖο!
Πρὶν ἀπὸ τὴν ἀνάρτηση μεταφέρουμε ἐδῶ ἀπὸ ἀξιόπιστο πρόσωπο τὶς κατάπτυστες γιὰ Ὀρθόδοξο Ἐπίσκοπο ἀπαντήσεις του πρὸς δύο θεολόγους.
Σὲ ἐρώτηση καθηγητοῦ Πανεπιστημίου ποὺ ἔγινε πρὸς τὸν Μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητο, γιατί δὲν διαμαρτύρεται γιὰ τὶς Οἰκουμενιστικὲς ἐνέργειες τοῦ Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ἡ ντροπιαστικὴ ἀπάντηση τοῦ Μητροπολίτη ἦταν:
          Κύριε καθηγητά, τὸν φοβόμαστε!!!
Ἐπίσης σὲ ἀνάλογη ἐρώτηση γύρω ἀπὸ τὴν ἐξωφρενικὴ σιωπὴ τοῦ κ. Θεόκλητου  σὲ θέματα Πίστεως καὶ Οἰκουμενισμοῦ, ποὺ τοῦ ἔκανε ἱερωμένος (σεβαστὸς καὶ ἁπλὸς στὴν καρδιά, ὁ ὁποῖος ἔζησε ἀπὸ κοντὰ τοὺς ἀγῶνες τοῦ γέροντά τους Αὐγουστίνου Καντιώτη), ὁ κ. Θεόκλητος εἶπε:
     Ἂν κάνω αὐτά, ὅσα σὺ μοῦ λές, θὰ μὲ καθαιρέσει ὁ Βαρθολομαῖος!!!
Καὶ σὲ ἑπόμενη ἐρώτησή του: Σεβασμιώτατε, τὸν ἅγιο Ἰωάννη τὸν Χρυσόστομο τὸν καθαίρεσε Σύνοδος. Μήπως εἶναι γι’ αὐτὸ τὸ λόγο στὴν κόλαση; ὁ Ἐπίσκοπος Φλωρίνης απάντησε. Φυσικὰ καὶ δὲν εἶναι στὴν κόλαση, ἀλλὰ στὸν παράδεισο.

Καὶ τότε ὁ ταπεινὸς ἱερωμένος εὐθαρσῶς τοῦ εἶπε: Ἂν πρόκειται γιὰ μιὰ καθαίρεση νὰ πάω στὸν παράδεισο, δέκα καθαιρέσεις νὰ μοῦ κάνουν! Ὁ γέροντάς μας Αὐγουστῖνος, ὅταν ἦταν ἱεροκήρυκας καὶ τοῦ ἔστειλε ἡ Σύνοδος χαρτὶ ὅτι θὰ τὸν καθαιρέσουν, ἀπάντησε: Γιὰ μένα καθαίρεση ἀπὸ τέτοιους Ἐπισκόπους θὰ εἶναι ἡ καλύτερη προαγωγή!

 d47

Παύσετε τό μνημόσυνο του Πατριάρχου!

Σέ κρίσι συνειδήσεως ευρίσκονται οι Αγιοταφίτες Πατέρες γιά τήν υποδοχή του πάπα καί τή συμπροσευχή, στήν οποία τους παρέσυρε ο Βαρθολομαίος. Μέ ηφαίστεια έτοιμα νά εκραγούν ομοιάζουν καί οι ψυχές πολλών Αγιορειτών,βλέποντας τήν άλλοτε Ακρόπολι της Ορθοδοξίας νά σιωπά  ενόχως καί προκλητικώς εμπρός στίς φοβερές προδοσίες Πίστεως, πού συμβαίνουν στίς ημέρες μας.

 Σέ σύγχυσι καί προβλη- ματισμό έχουν περιέλθει καί πολλοί προσήλυτοι στήν Ορθοδοξία,αναρωτώμενοι, ποιός ο λόγος, πού προσήλθαν στην Ορθόδοξη Εκκλησία, εάν ο Ρωμαιοκαθολικισμός, τον οποίον εγκατέλειψαν είναι αδελφή της Εκκλησία μέ Αποστολική διαδοχή, θεία χάρι καί έγκυρα Μυστήρια; Σέ απόγνωσι ευρίσκονται καί οι Απόδημοι Έλληνες αδελφοί μας καί ανήσυχούν καί μας τηλεφωνούν καί μας ερωτούν τί νά κάνουν γιά νά σωθούν από τήν παναίρεσι του Οικουμενισμού, που προωθούν στό χώρο τους ανάξιοι και προδότες οικουμενισταί αρχιερείς.

Αναστατωμένοι είναι καί πολλοί καλοί αρχιερείς καί ιερείς από τις έντονες διαμαρτυρίες των πιστών, οι οποίοι, όπως μαρτυρεί ο καλός καί άξιος μητροπολίτης Γόρτυνος καί Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας σέ εγκύκλιο κήρυγμά του, τούς σταματούν στούς δρόμους καί τους ελέγχουν με παρρησία, αλλά καί αγανάκτησι, γιά τήν απαράδεκτη σιωπή, ανοχή καί αδράνεια της Ιεραρχίας.

Κατά τήν ταπεινή μας γνώμη, εδώ που φθάσαμε, μία είναι η ενδεδειγμένη λύσι. Η άμεση παύσι του μνημοσύνου του Πατριάρχου Βαρθολομαίου καί των άλλων οικουμενιστών αρχιερέων.Καί τήν αρχή πρέπει να κάνουν οι καλοί καί άξιοι  επίσκοποι, όσον ολίγοι καί αν είναι. Εάν δέν τό κάνουν, θά παύσουν νά είναι καλοί και άξιοι καί θα δώσουν λόγο στό Θεό γιά τή δειλία τους, αλλά καί τόν σκανδαλισμό τόσων ψυχών από τήν παθητική στάσι τους, πού ενθαρρύνει καί αποθρασύνει τούς οικουμενιστάς.

 Από το  νέο τεύχος Ιουνίου 2014 του μηνιαίου ορθόδοξου αγωνιστικού περιοδικού Ο ΣΤΑΥΡΟΣ.

http://agonasax.blogspot.gr/2014/07/blog-post_1045.html

ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ META THN EΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΠΑΡΑΣΗΜΟΦΟΡΕΙΤAI ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΣΥΓKΕΛΛΟΣ!!!

author Posted by: admin on date Ιούλ 18th, 2014 | filed Filed under: ΑΡΧΙΚΗ

ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ ΠΑΡΑΣΗΜΟΦΟΡΕΙΤΑΙ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ, ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ,  ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΣΥΓΚΕΛΛΟΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΓΙΑΤΙ;

Iεροσολ., Παπας, Μητρ. Θ.Mια εκδρομή, ενάμιση μήνα μετά το «προσκύνημα» του Πάπα και του πατριάρχου Βαρθολομαίου στους Αγίους Τόπους, φτάνει για να παρασημοφορήσει ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος τον επίσκοπο Θεόκλητο και τον πρωτοσύγκελλο του Ιουστίνο Μπαρδάκα!

 • Για την αγάπη του στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, λέει ο πατριάρχης.
 • Είναι αστείος ο λόγος! Θα έπρεπε όλοι οι πιστοί, που πάνε συχνά ως προσκυνηταί στα Ιεροσόλυμα να παρασημοφορούνται!!! Αυτό όμως δεν γίνεται.

Μπορούμε όμως να καταλάβουμε τον βαθύτερο λόγο·

Ο επίσκοπος Θεόκλητος όχι μόνο δεν διαμαρτυρήθηκε για την συμπροσευχή μετά του αντιχρίστου Πάπα, όπως έκανε και έπαυσε το μνημόσυνο του πατριάρχου Αθηναγόρα το 1970-1971 ο προκάτοχός του Μητροπολίτης Φλωρίνης π. Αυγουστίνος Καντιώτης, αλλά έκανε και εκδρομή με 50 προσκυνητές, για να εκφράση την αφοσίωσή του στον πατριάρχη Ιεροσολύμων, όπως επανειλημμένως έκανε και με τον πατριάρχη Βαρθολομαίο. Δεν ενοχλούν τον επίσκοπο Θεόκλητο ούτε οι συμπροσευχές και τα φιλιά του πατριάρχου με τον Πάπα και τους καρδιναλίους του· Ούτε η συμμετοχή του στις συναγωγές των μασόνων και στα ραμαζάνια των μουσουλμάνων,  ούτε τα κοράνια που χαρίζει, ούτε οι συμπροσευχές με προτεστάντες, βουδιστάς, μουσουλμάνους, μάγους, και όλους τους διαόλους!!!
Θα το ξαναπώ για να τον μάθουν όσοι πιστοί δεν το ξέρουν ή όσοι έχουν λάθος πληροφόρηση· Δεν ήταν ποτέ επιθυμία του Γέροντος να γίνει δεσπότης ο Θεόκλητος, γιατί γνώριζε καλά ο Γέροντας τον χαρακτήρα του. Αυτό το γνώριζαν και αυτοί που τον προώθησαν για τον επισκοπικό θρόνο της Φλώρινας. Ήθελαν άνθρωπο του χεριού τους και ο Γέροντας δεν ήταν του χεριού τους και στα 90 και 100 του χρόνια. Έκαναν μεγάλο αγώνα για να τον αναγκάσουν να υποβάλλει την παραίτησιν του, για να έρθη μετά από ένα χρόνο ο Πάπας στην Ελλάδα!

ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΙΧΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ π. ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ ΣΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

Για να μη λέω περισσότερα και να μην βάζω μαγνητοφωνημένη την φωνή του Γέροντα, μια επίσκεψη τριών κατοίκων της Πτολεμαϊδος, στο σπίτι που έμενε ο π. Αυγουστίνος, μετά την παραίτηση του, τα λέει όλα:

 • Ο Γεώργιος Ασανάκης, ο Σωκράτης Βασιλειάδης  και ένας ιερέας, κάτοικοι και οι τρείς της Πτολεμαϊδος, πήγαν στη Φλώρινα, στο σπίτι που έμενε ο Γέροντας, για να πάρουν την ευχή του. Ήταν η ημέρα που εξελέγη ο π. Θεόκλητος Μητροπολίτης Φλωρίνης.
 • Ο Σωκράτης Βασιλειάδης λέει στον π. Αυγουστίνο: Γέροντα, να χαιρόμαστε τον καινούργιο μας δεσπότη.
 • Και ο π. Αυγουστίνος· Σούφρωσε τα χείλη του, κίνησε απαισιόδοξα το δεξί του χέρι, και έβγαλε έναν αναστεναγμό λέγοντας κάτι για το Μοναστήρι του Αγίου Αυγουστίνου.

  Ας μη χαίρονται οι οικουμενισταί και παρασημοφορούν από την Φλώρινα πρόσωπα, θεωρώντας, μεγάλη  τους επιτυχία την αφοσιωσήν τους σ’ αυτούς. Η Φλώρινα μένει τείχος απόρθητο στον οικουμενισμό και ο λαός της, άσχετα  από το ποιός είναι και τί κάνει ο δεσπότης ή πρωτοσύγκελλος τους, θα αντιδράση δυναμικά όταν χρειασθεί, γιατί ο π. Αυγουστίνος Καντιώτης συνεχίζει να φυλάγει την Φλώρινα, να εμπνέει τον λαό της, o οποίος κραττά την παρακαταθήκη της Ορθοδόξου πίστεως την οποία έλαβε.

ENAΣ AKOMA TITΛΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟΣΥΓΚΕΛΛΟ ΙΟΥΣΤΙΝΟ ΜΠΑΡΔΑΚΑ!!! 

Παρασημοφορήθηκε ο Ιουστίνος Μπαρδάκας για την προσφορά του, λέει ο πατριάρχης, πρός τούς ἀνά τόν κόσμον Ὀρθοδόξους πιστούς!!! Εδώ είναι να γελά κανείς!

Δηλαδή τί έκανε ο πρωτοσύγκελλος για την Ορθοδοξία και τιμήθηκε και παρασημοφορήθηκε;;; Κάποιες εκπομπές στο 4Ε!!! Τέτοια παράσημα δεν έδωσαν στον απόστολο Παύλο, που όργωσε την οικουμένη, για να εξαπλώσει το Ευαγγέλιο της Βασιλείας του Θεού. Δεν έδωσαν σε κανέναν απόστολο του Χριστού, σε κανέναν αγωνιστή της Ορθοδόξου Εκκλησίας, σε κανέναν μάρτυρα. Αντιθέτως υβρίσθηκαν, εδιώχθηκαν και μαρτύρησαν για τον Χριστό. Το μεγαλύτερο παράσημο γι’ αυτούς ήταν το μαρτύριο. Αυτό λαχταρούσε στην ζωή του και ο αείμνηστος αγωνιστής ιεράρχης π. Αυγουστίνος Καντιώτης. Χαιρόταν όταν τον έβριζαν οι άθεοι, οι απάτριδες και οι οικουμενιστές. Δεν ήμουν άξιος μαρτυρίου, έλεγε. Το μαρτύριο δίδεται ως δώρο στους αγίους! Ο μητροπολίτης Θεόκλητος και ο πρωτοσύγκελλός του, δεν κραττούν την γραμμή του Γέροντος, γι’ αυτό έχουν δικές τους επιλογές.

Τους έχουν πάρει χαμπάρι οι οικουμενισταί επίσκοποι και πατριάρχαι και τους παρασημοφορούν για να κολακεύονται, με τίτλους άγνωστους στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Και τώρα, ας δούμε τους παλαιούς και νέους τίτλους του Ιουστίνου Μπαρδάκα

Ο π. Θεόκλητος μόλις έγινε επίσκοπος έδωσε στον νεαρότατο τότε κληρικό τους εξής τίτλους· 

1) Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Φλωρίνης
2) Ιεροκήρυκας της Ιεράς Συνόδου
3) Ηγούμενος της Κλαδοράχης!
(Έβγαλε τον 70 χρονο ηγούμενο της Κλαδοράχης, που είχε τοποθετήσει ο σεβάσμιος Μητροπολίτης Φλωρίνης π. Αυγουστίνος από το 1967 και έκανε ηγούμενο τον νεαρό τότε παπά Ι. Μπαρδάκα!
Πιθανών να υπάρχει και κανένας ακόμη τίτλος που δεν τον γνωρίζω, ας με συγχωρέση που δεν τον γράφω.

Ο πατριάρχης Βαρθολομαϊος όταν πήγε στη Φλώρινα, του έδωσε έναν ακόμα τίτλο·
4) Ιεροκήρυκας του οικουμενικού θρόνου.

Και τήν Δευτέραν, 1ην /14ην Ἰουλίου 2014 ο πατριάρχης Ιεροσολύμων του απένειμε·
5) τήν τιμητικήν διάκρισιν τοῦ Μικροῦ Σταυροφόρου

  Ίσως όλοι αυτοί οι τίτλοι τον προωθήσουν γρηγορότερα  στο επισκοπικό ή και στον αρχιεπισκοπικό θρόνο, που τόσο επιθυμεί!!!
Ας μη ξεχνάμε, ότι αργά ή γρήγορα θα έρθη η κρίση του Θεού, που δεν θα αστεύεται και δεν θα κολακεύει τα πάθη μας. Ας το σκεπτόμεθα αυτό, για να μην παίρνουν αέρα τα μυαλά μας.

Πατήστε στον παρακάτω τίτλο από την  www.romfea.gr, για να μάθετε περισσότερα για την παρασημοφορία

Παρασημοφορηση Μητροπολιτη Φλωρινης

στο Πατριαρχειο Ιεροσολυμων (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Τήν Δευτέραν, 1ην /14ην Ἰουλίου 2014, ὁμάς πεντήκοντα εὐλαβῶν προσκυνητῶν ὑπό τόν Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Φλωρίνης κ. Θεόκλητον, συνοδευόμενον καί ὑπό τοῦ Πρωτοσυγκέλλου Ἀρχιμανδρίτου π. Ἰουστίνου, ἐπεσκέφθη τό Πατριαρχεῖον. Read more »