Αυγουστίνος ΚαντιώτηςArchive for Ιούλιος, 2020

ΤΥΦΛΟΙ & ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ! ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΛΑΜ (Ο Μητροπολιτης Φλωρινης Αυγουστινος προειδοποιει για τον κινδυνο που ερχεται απο το 1961 και τωρα που ζουμε την φρικη του Ισλαμ, τους κανουν τεμενοι στην Ελλαδα και τους δινουν περισσοτερα δικαιωματα απο τον Ελληνα πολιτη!!!) 2) Εξωδικος καταγγελια κατα της ανεγερσης του Ισλαμικου Τεμενους στον εισαγγελεα του Αρειου Παγου

author Posted by: Επίσκοπος on date Ιούλ 31st, 2020 | filed Filed under: ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ

ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΛΑΜ

(Μητροπολιτης Φλωρινης Αυγουστινος βλεπει τον κινδυνο απο το 1961)

_______________

_____________

Εξώδικος καταγγελία κατά της ανέγερσης του Ισλαμικού Τεμένους

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ κ. ΠΛΙΩΤΑ 
ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΕΤ’ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΩΣ ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Αἰκατερίνης Κ. Παντελίδου, δικηγόρου Ἀθηνῶν, ὁδός
Μαυρομιχάλη ἀρ. 182, δι’ ἑαυτήν καί ὡς πληρεξουσίας κατοίκωντοῦ Βοτανικοῦ, ὡς καί τοῦ Συλλόγου Βοτανικοῦ ἑδρεύοντος εἰς τήν ὁδόν Ἁγίου Σάββα ἀρ. 12, «Η ΑΘΗΝΆ» νομίμως ἐκπροσωπουμένου.

Κοινοποιούμενη πρός:
τήν ἀξιότιμον Πρόεδρον τῆς Ἑλληνικῆς Δημοκρατίας, κατοικοεδρεύουσαν ἐν Ἀθήναις.
τόν κ. Δήμαρχον τοῦ Δήμου Ἀθηναίων κατοικοεδρεύοντα ἐν Ἀθήναις.
τόν Γενικόν Γραμματέα Θρησκευμάτων τοῦ Ὑπουργείου Παιδείας, κ. Γεώργιον Καλαντζῆ.
τόν ἰμάμην κ. Ζακί Σιντί Μοχάμετ, κάτοικον Γαλατσίου Ἀττικῆς, ὁδός Κορίνης ἀρ. 13.
===========

Ἀξιότιμε κύριε Εἰσαγγελεῦ,
Ὃπως καί ἐγγράφως Σᾶς ἐνημερώσαμεν ἡ ὑπόθεσις τοῦ ἐπίδοξου ἰσλαμικοῦ τεμένους εἰς τόν Βοτανικόν ἀποτελεῖ Σκάνδαλον τῶν Δημοσίων Ὑπηρεσιῶν, πού δυστυχῶς καλύπτει ἐντέχνως τό ΣτΕ ἐπί σειράν ἐτῶν. Οὕτω ἠναγκάσθημεν να προσφύγωμεν καί εἰς σχετικήν ἀγωγήν κακοδικίας κατ’ αὐτοῦ συζητουμένην τόν Νοέμβριον τοῦ τρέχοντος ἔτους.

Κατά τήν σχετικήν ἐνημέρωσίν Σας, προφορικῶς καί ἐγγράφως, μόλις ἀναλάβατε τά καθήκοντά Σας καί προσδοκώντας ὅτι θά ἔχετε ἀνεπτυγμένον τό αἴσθημα τῆς δικαιοσύνης καί τῆς εὐθύνης ἔναντι τοῦ Ἑλληνικοῦ Ἔθνους καί τοῦ Ἑλληνικοῦ Λαοῦ, ἐν ἀντιθέσει μέ τήν προκάτοχόν Σας, ἐτονίσαμεν ὅτι:

Read more »

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΟΛΑΝΔΙΑΣ ΔΕΝ ΣΥΣΤΗΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΦΟΡΟΥΝΕ ΜΑΣΚΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΙΙΣΤΑΝΤΑΙ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ. Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ, ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΟ ΘΡΟΝΟ ΣΥΣΤΗΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΝΑ ΦΟΡΟΥΝ ΜΑΣΚΑ & ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ! ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ ΜΕΓΑΛΟΣΧΗΜΟΙ ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ ΤΗΝ ΜΑΚΡΟΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ. ΑΛΛΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΓΗΣΗ ΝΑ ΕΡΘΗ

author Posted by: Επίσκοπος on date Ιούλ 31st, 2020 | filed Filed under: ΚΑΚΟΙ ΠΟΙΜΕΝΕΣ

Ο μητροπολιτης Μεσσηνιας προτρεπει τους πιστους

να φορουν μασκες και στους ναους

Ο Μεσσηνιας μασκοφορεμένος

Μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό αποφάσισε σήμερα να ανακοινώσει ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, καθώς υπάρχει μια εξέλιξη όχι ευχάριστη για την πανδημία στη χώρα.
Τα κρούσματα, όπως είπε, καθημερινά αυξάνονται και έτσι γίνεται μια προσπάθεια λήψης μέτρων υγιεινής. Έτσι, ακολουθώντας τις οδηγίες της Ιεράς Συνόδου, ο κ.κ. Χρυσόστομος έκανε γνωστό ότι σχετικά με τις πανηγύρεις της Μεταμορφώσεως και της Κοιμήσεως της Θεοτόκου τα μέτρα υγιεινής συνεχίζονται και, μάλιστα, υποστήριξε θα πρέπει να εφαρμοστούν με ακόμη αυστηρότερο τρόπο, ενώ επανέλαβε ότι δε θα πραγματοποιηθούν λιτανείες, τουλάχιστον μέχρι το τέλος.

090634b9b49e9b3e4c9bc943

Υπουργος Υγειας Ολλανδιας:

Δεν θα συστήσουμε στους πολίτες να φορούν μάσκα γιατί οι επιστημονικές απόψεις διίστανται

Η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα συστήσει στους πολίτες να φορούν μάσκα για την επιβράδυνση της διασποράς του νέου κορωνοϊού, υποστηρίζοντας ότι τα επιστημονικά στοιχεία της αποτελεσματικότητάς της είναι ανάμεικτα.

Την απόφαση αυτή ανακοίνωσε η αρμόδια υπουργός Ιατρικής Περίθαλψης Ταμάρα βαν Αρκ μετά μια επανεξέταση από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας της χώρας (RIVM). Η κυβέρνηση θα ζητήσει αντ΄αυτού περισσότερη προσήλωση στους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, έπειτα από μια αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στη χώρα, αυτή την εβδομάδα, δήλωσε η Βαν Αρκ σε συνέντευξη Τύπου στη Χάγη.

Δικτατορία της μάσκας ή πρόστιμο. Βάλτε μάσκα ή κλείνουμε τις Εκκλησίες. Ο προσκυνημένος Θεόκλητος της Φλώρινας και άλλοι ήδη το δέχονται

Βαλανε τους ιατρικους συλλογους του Εβρου, να ζητησουν από τους γνωστους δεσποτάδες που εβαλαν υπογραφεσ για να μετατραπή η θεολογικη σχολη θεσσαλονικης και σε ισλαμική!!! Γιατί δεν στειλαν την επιστολή στους μούφτιδες;
Διαβαστε: https://ethnegersis.blogspot.com/2020/07/blog-post_523.html

Κλειστε τις τηλεορασεις της παραπληροφορησης, γιατι θα τρελλαθητε (Μητροπολιτης Φλωρινης Αυγουστινος) 2. Αποκαθιστουμε την αληθεια, ως αυτοπτες και αυτηκοοι μαρτυρες, για το γεγονος της Αγιας Παρασκευης Εορδαιας, με τον ιερεα & την κυρια που φορουσε τη μασκα (& προχωρησε μπροστα, κοντα στο αγιο βημα, στο μερος των ανδρων, πιθανον για να προκαλεση)

author Posted by: Επίσκοπος on date Ιούλ 30th, 2020 | filed Filed under: ΔΙΩΓΜΟΙ

Ὁ Μητροπολίτης Φλωρίνης Αὐγουστῖνος συμβουλεύει:

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΩΘΗΤΕ

ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΣ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ 20.000 ΜΕΤΑΝΟΙΕΣ

https://www.youtube.com/watch?v=2i2DVRLs530

090634b9b49e9b3e4c9bc943

Αποκαθιστούμε την αλήθεια, ως αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες, για το γεγονός της Αγίας Παρασκευής Εορδαίας, με τον ιερέα και την κυρία που φορούσε τη μάσκα

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΩΔΕΚΑ (12) ΛΑΪΚΩΝ

Αγ. Παρασκευη π. Ιγνατιος

Ως αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες του γεγονότος που έλαβε χώρα στην Μονή της Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου Εορδαίας με την κυρία που φορούσε τη μάσκα, με αίσθημα ευθύνης καταθέτουμε τα εξής:

Εκφράζουμε τη θλίψη μας για τη μεγάλη παραπληροφόρηση που έλαβε χώρα σε βάρος του ιερομονάχου της Μονής, π. Ιγνατίου. Τα περισσότερα ειδησεογραφικά site και ΜΜΕ, ανά την Ελλάδα, ελαφρά τη καρδία και χωρίς ίχνος δημοσιογραφικής δεοντολογίας αναδημοσίευσαν, αμάσητο, ένα ψευδές ρεπορτάζ από το τοπικό site «Kozanimedia». Το στοιχειώδες που όφειλαν να πράξουν, πρώτα, ήταν να διασταυρώσουν την καταγγελία που έγινε και όχι να την παρουσιάσουν σαν τετελεσμένο γεγονός. Ακόμη και κάποια τοπικά μέσα δεν μπήκαν καν στον κόπο να πάρουν μία μαρτυρία από κάποιον παριστάμενο, και χωρίς την ύπαρξη κάποιου οπτικοακουστικού ντοκουμέντου, βασίστηκαν, αποκλειστικά και μόνο, στην καταγγελία από μέρους της κυρίας με τη μάσκα και μάλιστα όχι της ίδιας της γυναίκας αλλά… της κόρης της, η οποία, σημειωτέον, δεν ήταν παρούσα στον Ναό!

Και αφού, λοιπόν, διασύρθηκε και κατασυκοφαντήθηκε στο πανελλήνιο ο π. Ιγνάτιος, κάποια κανάλια ήρθαν, έπειτα, στη Μονή για να του πάρουν συνέντευξη. Read more »

ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ & ΠΟΙΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΑΠΑΙΤΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΥΨΩΘΗ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΜΙΔΙΟΥ 76, ΑΠΑΡΙΘΜΟΙ Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ (1959). & Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΙΕΡΟΘΕΟΣ, ΠΟΥ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΣΕ ΔΙΑΚΟΝΟ ΤΟ 1937, ΜΙΛΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΘΑΥΜΑΣΜΟ & ΛΕΕΙ: ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΝΑΡΙΝΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΟΥ ΤΡΩΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟ. ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΑΥΤΟ ΙΔΡΥΜΑ, ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΛΒΑΝΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ το 2019 ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΕΛΠΙΔΟΣ» ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ «ΑΓΙΑΣ» ΙΟΥΛΙΑΣ, ΠΟΥ ΤΗΝ ΦΙΛΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ! ΑΦΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ & ΕΓΙΝΑΝ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ.

author Posted by: Επίσκοπος on date Ιούλ 30th, 2020 | filed Filed under: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ & ΤΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ

Ὁ Μητροπολίτης Μεσολογγίου Ἱερόθεος
μιλᾶ για τὸν π. Αὐγουστῖνο, τὸ 1959
————-

————

Στὰ ἐγκαίνια τοῦ Ἱδρύματος στὴν Παλαμηδίου 76 και Μακεδονομάχων 2. Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης π. Αὐγουστῖνος ἐξηγεῖ μὲ πόσες θυσίες ἔγινε τὸ ἴδρυμα καὶ γιὰ ποιὸ σκοπό ἔγινε. Εἶναι φοβερή!
Είναι παρών ὁ γέροντας μητροπολίτης Ἱερόθεος, που τον χειροτόνησε διάκονο στο Μεσσολόγγι και μιλᾶ μὲ θαυμασμό, γιὰ τὸν π. Αὐγουστῖνο καὶ τὸ ἔργο του.

  • Μεταξὺ τῶν ἄλλων λέει: «Αισθάνομαι υπερηφάνεια… για τὸν πιτσιρίκον αὐτόν, τὸν Αυγουστῖνο Καντιώτη, το τέκνο το δικό μου, που ζεῖ βίον λιτότατον. Περισσότερο τρώει ἕνα καναρίνι ποὺ ἔχω στη Μητρόπολη, παρά ὁ Αὐγουστῖνος…»

    Πρῶτα ἀκοῦστε την ὁμιλία και θαυμάστε ἕναν αγνό ἐργάτη τοῦ Εὐαγγελίο καὶ μετὰ γνωρίστε τὰ χριστιανικὰ ἀρπακτικὰ τῆς Θεσσαλονίκης, ποὺ πούλησαν τὸ ἱδρυμα σε ἐταιρεία Ἀλβανῶν μουσουλμάνων!!!

(Τὸ ἵδρυμα τῶν τριῶν ὁρόφων, μὲ ἐγκαινιασμένο ἐκκλησάκι, τὸ κατέλαβαν, μετὰ τὴν παραίτηση τοῦ π. Αὐγουστίνου, κάποια μεγαλοστελέχη τῆς χριστιανικῆς Ἐλπίδος Θεσσαλονίκης. Ἔγιναν μέλη τῆς γυναικείας ἀδελφότητος «Ἁγία Εἰρήνη» τῶν Ἀθηνῶν, μὲ τὴν εὐλογία τῆς «ἁγίας» Ἱουλίας, ποὺ τὴν φιλοῦν τὸ χέρι, χωρίς νὰ ἐρωτηθῆ ὁ π. Αὐγουστῖνος, που τὴν ἀπομάκρυνε ὁριστηκά ἀπό κοντά του το 1989, για σοβαρούς λόγους. Ἐγιναν μέλη και τοῦ Δ.Σ.. Άλλαξαν το Καταστατικό, που απαγόρευε την πώλησή τοῦ ἱδρύματος καὶ τὴν ἀλλαγή χρήσης καὶ στὴ συνέχεια πούλησαν το Οἰκοτροφεῖο τῶν φοιτητριῶν τῶν Ἀθηνῶν «…στὴν Ἀλβανικὴ ἐταιρεία «LG DONSTRUCTIONS O.E.», ποὺ συστάθηκε μεταξύ Armper (Αρμπερ) Ράμα( Rama), του Μπεσίμ (BESIM) καὶ τῆς Μπεντριέ (BEDRIE)…», ἐναντι 200.000 ευρώ, μὲ ἀντικειμενικὴ ἀξία 348.336,38 ευρω…» (ἀντιγραφή ἀπὸ τὰ συμβόλαιο «ἀγοραπωλησίας ἀστικοῦ ἀκινήτου· Οικοπέδου μετὰ τῆς ἐπ᾽ αὐτοῦ οἰκοδομής») Τριόροφο κτίριο στὴν γωνία Παλαμιδίου 76 καὶ Μακεδονομάχων 2 τὸ ἐχάρισαν στὴν οὐσία στοὺς Ἀλβανούς μουσουλμάνους! Δὲν σεβάστηκαν οὔτε τὴν ἱστορία του, οὔτε τοὺς κόπους αὐτῶν, ποὺ τὸ ἔκαναν, οὔτε τὸ Καταστατικό του, που ἀπαγόρευε τὴν ἀλλαγὴ χρήσις, πόσο μάλλον την πώληση σε μουσουλμάνους! Δεν σεβάστηκαν οὔτε τὸ ὄμορφο ἐγκαινιασμένο ἐκκλησάκι στὴν ταράτσια τοῦ ἰδρύματος, που θα το μαγαρίσουν οἱ μουσουλμάνοι.
Πιθανὸν τὸ εξευτελιστικό αὐτὸ ποσόν των 200.000 ευρω, νὰ είναι εὶκονικό καὶ να φαίνεται μόνο στην εφορία. Το πραγματικό να το μετέφεραν στην Θεσσαλονίκη, ἀλλὰ ὅτι και αν έκαναν ο Θεός το ξέρει. Ἄλλοι ἔκανα θυσίες καὶ αὐτὲς καρπώθηκαν τούς κόπους τους!

Στα συμβόλαια για την πώληση, δεν έβαλε την υπογραφή της η πρόεδρος τοῦ Δ.Σ.! Ούτε τα άλλα 4 μέλη! Γιατί;  Read more »

Ιερα Μονη Εσφιγμενου του Αγιου Ορους: «Οι θελοντες ζην κατα Θεον διωχθησονται» 2) Η κρατικη σφηκοφωλια της ΕΡΤ ετοιμαζεται για δευτερο γυρο πολεμου κατα της Εκκλησιας

author Posted by: Επίσκοπος on date Ιούλ 29th, 2020 | filed Filed under: ΔΙΩΓΜΟΙ

Ἱερά Μονή Ἐσφιγμένου τοῦ Ἁγίου Ὄρους:

«Οἱ θέλοντες ζῆν κατὰ Θεὸν διωχθήσονται»

…Ἀπὸ τὸ 2002, γιὰ θέματα πίστεως, οἱ ζηλωτὲς πατέρες τῆς Παλαιφάτου Ἱερᾶς Μονῆς Ἐσφιγμένου, ἔχουν ὑποστεῖ, περὶ τὰ 59 δικαστήρια καὶ 10 ἐφετεῖα… κυρίως γιὰ εὐφάνταστα καὶ ἐφευρημένα κατηγορητήρια, ὅσο ποτὲ δὲν γνωρίσαμε στὸ ἱστορικὸ τῶν διωγμῶν κατὰ μοναχῶν ὀρθοδόξων ἀκόμα καὶ στὴν ἀρχαία Ρώμη.
Διωγμὸς σημαίνει ἔμμονη διωκτικὴ δρᾶσις μετὰ πείσματος καὶ κακίας, ἀντίθετα πρὸς τὸ Εὐαγγέλιο, ἀλλὰ ἄξιο ἀναλύσεως στὴν σφαῖρα τῆς ψυχιατρικῆς ἢ ἑνὸς ἐμπερίστατου ξορκισμοῦ!
Ἂν σκεφτεῖ λοιπὸν ὁ κάθε ἐχέφρων Ὀρθόδοξος, τὸ τί ἀκριβῶς συμβαίνει 18 ὁλόκληρα χρόνια ἀδιάλειπτα στὴν Ἱερὰ Μονὴ Ἐσφιγμένου, τὸ πῶς ἕνας ὑπερῆλιξ μοναχὸς τῶν 80, 90, 100 ἢ καὶ πλέον ἐτῶν ποὺ διακόνησε ἐντὸς τοῦ Ἁγίου Ὄρους, ποὺ ἐκάρη ἐπίσης ἐντὸς τοῦ Ἁγίου Ὄρους καὶ καταξιώθηκε τοῦ μεγάλου σχήματος, ἔχει χαρακτηριστεῖ καὶ καταδικαστεῖ μὲ τὸ νόμο τοῦ Καίσαρος ὡς καταληψίας!...https://orthodoxostypos.gr/%ce%bf%e1%bc%b1-%ce%b8%ce%ad%ce%bb%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b5%cf%82-%cebd/

9a150f5deb69

ΔΕΙΤΕ το βλοσυρο ΒΛΕΜΜΑ, του υπαλληλου της ΕΡΤ 1, Τους ταϊζει με πολλά λεφτά το Ελληνικό κράτος & επιτελουν τέλεια το έργο τους

Η κρατική σφηκοφωλιά της ΕΡΤ ετοιμάζεται

για δεύτερο γύρο πολέμου κατά της Εκκλησίας.

Ο σεβαστός και ευγενέστατος Ιερομόναχος Ιγνάτιος της Ι. Μονής Αγίας Παρασκευής Εορδαίας, ενδεχομένως για να διορθώσει τις ανακρίβειες που δημοσιεύτηκαν στο kozanimedia.gr σχετικά με την αυστηρή παρατήρηση (δόξα τω Θεώ) που έκανε στην ηλικιωμένη που φορούσε μάσκα εντός του Ιερού Ναού, εμφανίστηκε στο βοθροκάναλο της ΕΡΤ για να κάνει κάποιες διευκρινήσεις. Άθελά του όμως έδωσε την ευκαιρία στους εντεταλμένους υπαλλήλους της κρατικής σφηκοφωλιάς να αναλάβουν για άλλη μια φορά ρόλο εισαγγελέα κατά της Εκκλησίας.

Συνέχεια

 

ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ ΝΑ ΦΟΡΟΥΝ ΜΑΣΚΕΣ, ΔΙΟΤΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ Η ΑΓΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ (Ο π. Θεοδωρος Ζησης, στην τραπεζα της Ιερας Μονη Αγιας Παρασκευης Μηλοχωριου στις 26.7.2020)

author Posted by: Επίσκοπος on date Ιούλ 29th, 2020 | filed Filed under: Αντιβλασφημικος αγων

ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ

ΝΑ ΦΟΡΟΥΝ ΜΑΣΚΕΣ,

ΔΙΟΤΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ Η ΑΓΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ

(Ο π. Θεοδωρος Ζήσης, στην τραπεζα της Ἱερας Μονη Αγιας Παρασκευης Μηλοχωρίου, εκφραζει την χαρά του, για την παρατήρηση που έκανε μεσα στον ναο, στην γυναικα που φορουσε μασκα, στὶς 26.7.2020 )
———

———

 Ελενη ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ   Ευχαριστω+ Δόξα σοι ο Θεός+++  Όλα είναι τα σχέδια του εχθρού
Εδώ που μένουμε στην Αυστραλία δεν ανοίγουν της εκκλησίες και έχουν βάλλει τον κόσμο κλειστό – όλα είναι σχέδια Αντίχριστου. Ο Θεός να σας έχει καλά, να μαθαίνουμε πιο είναι το σωστό – Οσοι δεν θέλουν να μαθαίνουν να μην ακούν.
+ Της ευχές τους πατέρες της ΑΛΗΘΕΙΑΣ, στους πατέρες της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ+++

ΣΤΗΜΕΝΟ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ; Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΜΕΣΩΣ, μετα το δημοσιευμα της κορης, που ηταν υποψηφια της ΝΔ, ὁ κυβερνητικος εκπροσωπος Στελιος Πετσας ανακοινωσε· ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ υποχρεωτικα χρησης ΜΑΣΚΑΣ & ΣΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ;

author Posted by: Επίσκοπος on date Ιούλ 28th, 2020 | filed Filed under: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ

Μελλει να δουμε την «λεβεντικη» ιεραρχια!

https://tasthyras.wordpress.com/2020/07/28/%CE%BC%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%9%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AF/

Kakoi poimenes

σ.σ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε ότι υπάρχει «το ενδεχόμενο να καταστεί υποχρεωτική η χρήση της μάσκας σε εκκλησίες και σε άλλους κλειστούς χώρους». Σε οποιονδήποτε νοήμονα άνθρωπο ήταν κατανοητό από την αρχή ότι θα επανέρχονταν με περισσότερες απαιτήσεις, αφού άλλωστε γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι τα συνοδικά όργανα της Ελλαδικής Εκκλησίας και κυρίως ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Β’ και οι συν αυτώ είναι πάντα συνεργάσιμοι.

Μέλλει να δούμε την λεβέντικη ιεραρχία «να εκφράσει πάλι την λύπη της» που θα «αναγκαστεί» λόγω των «πρωτοφανών συνθηκών» να κλείσει ξανά τις Εκκλησίες και να επιβάλει μάσκες, και έτσι «να σηκώσει τον σταυρό του μαρτυρίου», δηλαδή να παρακολουθήσει ηρωικά από τον καναπέ τα βοθροκάναλα που θα ξεσκίζουν για δεύτερη φορά τους ευσεβείς ιερείς και λαϊκούς, και την κυβέρνηση που θα τους μοιράζει μηνύσεις και τσουχτερά πρόστιμα.

ΣΤΗΜΕΝΟ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ, ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΡΑΓΔΑΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΜΙΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ  της ΝΔ,

μουν παρών στὸν ναό καὶ μπορῶ να έχω γνώμη. Ἡ κορη της κυριας με την μασκα, ποὺ όπως φαίνεται δεν ήταν ἡ ἰδια στον ναό, ἔστειλε τὴν μάνα της, ποὺ ἦταν σαν μίγα μέσα στὸ γάλα, μέσα σε ἑκατοντάδες πιστῶν, ποὺ δὲν φοροῦσαν μάσκα! Μὲ εὐγένεια ὁ π.Ιγνάτιος τὴν μίλησε. Ζήτησε συγνώμη πρῶτα, καὶ μετὰ τῆς εἶπε: Ἀφοῦ φοβᾶστε βγῆτε ἔξω νὰ πάρετε ἀέρα. Καὶ ἐξηγησε ὁτι εἶναι ἀσέβια στὸν ναό νὰ φοροῦμε μάσκα.
Ἦταν ἕνα ἁπλό περιστατικὸ ποὺ δὲν το ἔδωσε κανένας ἀπὸ το ἐκκλησίασμα σημασία.
Στὴν πανήγυρι τῆς ἑορτῆς κοινώνησαν πάνω ἀπὸ 100 ἄτομα, ἀπὸ νήπια μέχρι μεγάλοι γέροντες.  Δὲν κατάφερε ἡ λέσχη Μπιντεμπεργκ νὰ βγάλη τὴν πίστη στὴν παντοδυναμια τοῦ Τριαδικοῦ Θεοῦ, ἀπό τὶς ψυχές τῶν Ἑλληνων!
Ἀπό τὴν Πτολεμαϊδα μὲ τηλεφώνησε μιὰ γιαγιά 96 ἐτῶν για νὰ την πάω στὸ Μοναστήρι τῆς Ἁγίας Παρασκευῆς γιὰ ἐκκλησιαστη καὶ νὰ κοινωνήση. Κοινώνησα καὶ ἐγώ τελευταία.
Ὅποιος δὲν πιστεύει στὴν ἰερότητα τοῦ χῶρου καὶ στὴν δύναμη τοῦ Χριστοῦ ἂς καθήσει στὴν τηλεόραση γιὰ νὰ τὸν λιβανίζει, μέχρι νὰ πεθάνει ἀπὸ τὸν φόβο του, ἡ τηλεόραση τοῦ κορωνοϊου.
Ἂν ἡ κόρη ἤθελε νὰ προσφέρει ὑπηρεσίες στὴν ΝΔ καὶ ἔκανε σαματᾶ γιὰ μιὰ ἁπλή συμβουλή που έδωσε ὁ εὐλαβής ἄμισθος ἀρχιμανδρίτης, κακό τοῦ κεφαλιοῦ της. Κατηγόρησε τὸν ἱερέα ὁτι πληρώνετε ἀπ᾽αυτούς!! Ὄχι κυρία μου, δὲν πληρώνεται ἀπό κανέναν, τοῦ ἔκοψε, ἐδῶ καὶ χρόνια, τὸν μισθό ὁ δεσπότης Θεόκλητος, που τρέμει τον κορωνοϊό καὶ συμφωνεῖ μαζί σας. Ἐσεῖς ποὺ θέλατε νὰ γινετε βουλευτής τῆς ΝΔ, ἐσεῖς θέλατε τοὺς μεγάλους μισθούς για νὰ ὑπηρετεῖ τὸ κόμμα σας.

Ποιά εἶναι ἡ κόρη; Ἂν διαβασετε τὸ παρακάτω ἄρθρο, θὰ καταλάβετε, το λεξιλόγιό της!!!

https://www.makeleio.gr/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%83-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%88%CE%AE%CF%86%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BD-%CE%B4-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CF%83%CE%B5-%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%84/

Ο ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ …ΦΘΑΝΕΙ! ΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΩΜΕΘΑ! ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΟΥΝ! «ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ !» «ΜΗ ΚΤΥΠΑΤΕ ΤΙΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ !» «ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΜΕΓΑΦΩΝΑ !» «ΜΕΙΝΑΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ! 2. Μετα την αλλοιωση του ορθοδοξου χαρακτηρα – ισλαμοποιηση της Θεολογικης Σχολης του ΑΠΘ, «ζητανε και τα ρεστα»(!) απο τον ελληνικο λαο.

author Posted by: Επίσκοπος on date Ιούλ 27th, 2020 | filed Filed under: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ

ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΚΟΣ – ΑΔΕΛΦΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ!

Ο ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ …ΦΘΑΝΕΙ!

ΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΩΜΕΘΑ! ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΟΥΝ!

«ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ !» – «ΜΗ ΚΤΥΠΑΤΕ ΤΙΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ !»
«ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΜΕΓΑΦΩΝΑ !» – «ΜΕΙΝΑΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ !»

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ ΣΕ ΘΕΑΤΡΟ ΧΩΡΙΣ …..ΜΑΣΚΑ,
ΧΩΡΙΣ …..ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ! ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΝΑΟ ΦΩΛΗΑΖΕΙ Ο …ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ!!!!

_____Αγαπητοί μου Αδελφοί,
____Ας προετοιμαζώμεθα ψυχολογικά. Οι άνθρωποι, που μας κυβερνούν σήμερα, ξεπέρασαν τους άθεους παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ στον πόλεμο κατά της Εκκλησίας! Τελικά η Υπουργός της Παιδείας κα Κεραμέως και η παρέα της με τα μέτρα, που μας επέβαλαν κατά τον εορτασμό του Πάσχα, ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ την εκκλησιαστική ζωή των πιστών της Εκκλησίας τέκνων, ήτοι το Συνταγματικώς κατοχυρωμένο δικαίωμα της λατρείας του Αληθινού Θεού! ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ την πίστη μας στον Αληθινό Θεό! Ας μη λησμονούμεν:
________κατά το παρελθόν Πάσχα ΕΚΛΕΙΣΑΝ οι χριστιανικοί Ναοί! Όχι όμως και οι Ευκτήριοι Οίκοι των Μουσουλμάνων!

Tήν συνέχεια:
http://mkka.blogspot.com/2020/07/blog-post_27.html

9a150f5deb69

Μετά την αλλοίωση του ορθόδοξου χαρακτήρα – ισλαμοποίηση της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ,

«ζητάνε και τα ρέστα»(!) από τον ελληνικό λαό.

Παναγιώτη Τσαγκάρη
Θεολόγου, Υπ. Δρ. Θεολογίας
Γενικού Γραμματέα της ΠΕΘ

Η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων(ΠΕΘ) εξέδωσε Ανακοίνωση(13.07.2020) με την οποία καταδίκαζε την ισλαμοποίηση της Αγίας Σοφίας αλλά και κάθε προσπάθεια ισλαμοποίησης της Ελλάδας. Στην Ανακοίνωσή της αυτή, η ΠΕΘ ευθέως θεωρούσε τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων κ. Γεώργιο Καλαντζή, λόγω των ενεργειών του, ως έναν από τους υπευθύνους για την ισλαμοποίηση της Ελλάδας διότι, πέραν των άλλων ενεργειών ή παραλείψεών του, που οδηγούν στην στήριξη του ισλαμικού στοιχείου στη χώρα μας, είναι από τους εμπνευστές και τους άμεσα υπεύθυνους και για τη δημιουργία του Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ. Στην Ανακοίνωση απάντησε το Τμήμα «Θεολογίας και Ισλαμικών Σπουδών» της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ με δική του Ανακοίνωση(21.07.2020), στην οποία μέσα εξύβριζε την ΠΕΘ, εκστομίζοντας ασύμβατους για Θεολόγους καθηγητές Πανεπιστημίου χαρακτηρισμούς, όπως «πολεμική μισαλλοδοξίας», «νοοτροπία ολοκληρωτισμού»,«ανατινάσσουν τη θεολογία, κλείνοντας τη χώρα σε έναν ατέρμονα και σκοτεινό θρησκευτικό φονταμενταλισμό, κ. ά.».

Tην συνέχεια: petheol.gr
Και εδῶ: http://www.palo.gr/psychagogia/meta-tin-alloiwsi-toy-orthodoksoy-xaraktira-islamopoiisi-tis-theologikis-sxolis-toy-apth-zitane-kai-ta-resta-apo-ton-ellinik/25608029/

ΟΛΟΣ Ο ΝΑΟ ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΟΣ & OΛA EINAI AΓIAΣMENA MEΣA ΣE AYTON. ΤΑ ΠΕΡΙ ΜΟΛΥΣΜΟΥ & ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΩΝ ΑΠΙΣΤΩΝ. _ΑΛΗΘΕΙΕΣ & ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ (π. Θεδωρου Ζηση) 2) Ανοιχτη επιστολη προς ορθοδοξους Χριστιανους της Μητροπολεως Φλωρινης Πρεσπων και Εορδαιας (του καθηγητου Δημητριου Ἐμμανουηλ)

author Posted by: Επίσκοπος on date Ιούλ 27th, 2020 | filed Filed under: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ, ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΟΛΟΣ Ο ΝΑΟ ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΟΣ & OΛA EINAI AΓIAΣMENA MEΣA ΣE AYTON. ΤΑ ΠΕΡΙ ΜΟΛΥΣΜΟΥ & ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΩΝ ΑΠΙΣΤΩΝ. _ΑΛΗΘΕΙΕΣ & ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ  ΚΟΡΩΝΟΪΟ

_____


_________

Ενα μικρο αποσπασμα απο την τράπεζα στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευης Μηλοχωρίου, στις 26.7.2020, με τον γέροντα ηγούμενο π. Μάξιμο Καραβά και τον π. Θεόδωρο Ζήση. Θα  ακολουθήσουν και άλλα

9a150f5deb69

Ανοιχτή επιστολή προς ορθοδόξους Χριστιανούς της Μητροπόλεως Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας

«Ο Θεός επέτρεπε κατά καιρούς, και τον Πρόδρομο, και άλλους Αγίους και Πατέρες, για να ελέγχουν, να διδάξουν και να κατηχήσουν, αλλά δεν επέτρεπε στον καθένα να λέει ό,τι θέλει χωρίς να έχει ευθύνη αυτών που λέει» (Λόγια του Φλωρίνης Θεοκλήτου)

ΟΙ ΚΑΚΟΔΟΞΙΕΣ ΤΟΥ «ΖΗΛΩΤΗ» ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, κληρικοί και λαϊκοί,

ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ -ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

Στην Κυριακάτικη Θεία λειτουργία της 21ης Ιουνίου 2020 στον ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Φούφα χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητος παρουσία των τοπικών , πολιτικών και στρατιωτικών αρχών. Κλήρος και λαός τίμησαν την ημέρα αυτή όλους εκείνους που πολέμησαν υπέρ πίστεως και πατρίδος κατά τον Μακεδονικό Αγώνα, ιδιαίτερα δε τον Ζαχαρία Ανδρούτσο ή Καπετάν Φούφα το οποίου το όνομα φέρει η εν λόγω Κοινότητα.

Αν και οι τιμητικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν ομαλά με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία δυστυχώς τα όσα ανέφερε στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Φλωρίνης για τους Πατέρες της Ιερά Μονής Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου τάραξαν τις συνειδήσεις πολλών πιστών μελών της Εκκλησίας του Χριστού, ιδιαίτερα δε αυτών που συνεχίζουν να αγωνίζονται νόμιμα – δια της οδού της Αποτειχίσεως – κατά της παναιρέσεως του Οικουμενισμού που είναι «ο τελευταίος πρόδρομος του Αντιχρίστου» (π. Αθανάσιος Μυτιληναίος) [1]. Το ευτύχημα όμως της υπόθεσης είναι το ότι ο Μητροπολίτης μας, μάς δίνει μία ακόμη καλή αφορμή προς εξέταση ορισμένων «θεολογικών» θέσεων και απόψεών του, οι οποίες είναι καταγεγραμμένες σε βίντεο το οποίο φέρει τον τίτλο: «»ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΕΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΟΠΗΚΑΝ» Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΗΛΟΧΩΡΙΟΥ» ….

Tην συνέχεια στὸ ιστολόγιο:

http://emmadimitris.blogspot.com/2020/07/blog-post_81.html#more

Πατριδα και επαγγελμα του αγiου Παντελεημονος. Πανω απο ολα ειναι η πιστη. Πιστευετε, αδελφοι μου, στον Ιησου Χριστο, βαδιζετε στα ιχνη του αγιου μας.

author Posted by: Επίσκοπος on date Ιούλ 26th, 2020 | filed Filed under: εορτολογιο

Περίοδος Δ΄ – Ἔτος ΛΖ΄
Φλώρινα – ἀριθμ. φύλλου 2309

Τοῦ ἁγίου Παντελεήμονος
Δευτέρα 27 Ἰουλίου 2020
Τοῦ μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αὐγουστίνου Καντιώτου

Πατριδα και επαγγελμα του αγιου

«Θαυμαστὸς ὁ Θεὸς ἐν τοῖς ἁγίοις αὐτοῦ» (Ψαλμ. 67,36)

Εἶπαν – ποιοί; Οἱ ἄπιστοι καὶ ἄθεοι, ποὺ ποτέ τους δὲν ἄνοιξαν τὸ ἱερὸ Εὐαγγέλιο, δὲν διάβασαν τὴν ἱστορία τοῦ Χριστιανισμοῦ, δὲν συνέλαβαν τὸ βαθύτερο πνεῦμα τῆς πίστε­ώς μας· αὐτοὶ εἶπαν, ὅτι ἡ θρησκεία τοῦ Χριστοῦ εἶνε ἀπόκοσμη, ἔξω ἀπὸ τὰ μέτρα τῶν ἀνθρώπων, θρησκεία μόνο γιὰ τοὺς πα­πᾶδες καὶ τοὺς καλογήρους… Αὐτὰ εἶ­παν.
Ψέμα αὐτὸ καὶ συκοφαντία. Κι ὅτι πρόκειται γιὰ συκοφαντικὸ ψέ­μα τὸ ἀποδεικνύει ἡ σημερι­νὴ ἑ­ορτὴ τοῦ ἐνδόξου μεγαλομάρτυρος καὶ ἰαματικοῦ ἁγίου Παντελεήμονος. Πῶς τὸ ἀποδεικνύει; Θὰ σᾶς τὸ πῶ ἀπαντώντας σύντομα σὲ δύο ἐρωτήματα, στὰ ὁποῖα συγ­κεφαλαιώνεται ἡ ὁ­μιλία. Τὸ πρῶτο ἐρώτημα· ποῦ ἔζησε ὁ ἅγι­ος Παν­τελεήμων; Καὶ τὸ δεύτερο· ποιό ἦταν τὸ ἐ­πάγγελμά του; Read more »

«Στενη και τεθλιμμενη η οδος» «…Εν ω κακοπαθω μεχρι δεσμων ως κακουργος» (Β΄ Τιμ. 2,9)

author Posted by: Επίσκοπος on date Ιούλ 26th, 2020 | filed Filed under: εορτολογιο

Περίοδος Γ΄ – Ἔτος ΙΣΤ΄
Φλώρινα – ἀριθμ. φύλλου 686

Τοῦ ἁγίου Παντελεήμονος
Σάββατο 27 Ἰουλίου

«Στενη και τεθλιμμενη η οδος»

«…Ἐν ᾧ κακοπαθῶ μέχρι δεσμῶν ὡς κακοῦργος» (Β΄ Τιμ. 2,9)

Αγιοσ Παντελεημ

Στὸ σημερινὸ ἀποστολικὸ ἀνάγνωσμα (βλ. Β΄ Τιμ. 2,1-10), ἀγαπητοί μου, ὁ ἀπόστολος Παῦλος με­ταξὺ τῶν ἄλλων περιγράφει τὴν περιπετει­ώδη ζωή του μὲ μιὰ χαρακτηριστικὴ λέξι. Εἶνε ἡ λέ­ξι «κακοπαθῶ». Δύο φορὲς ἀναφέρει τὴ λέξι «κακοπαθῶ» (ἔ.ἀ. 2,3 καὶ 9). «Κακοπαθῶ» θὰ πῇ ὑποφέ­­ρω.
Ὑπέφερε ὁ ἀπόστολος σωματικῶς, ὑπέφε­ρε καὶ ψυχικῶς. Μαρτύριο ὑπῆρξε ἡ ζωή του. Καί, γιὰ νὰ μᾶς δώσῃ μιὰ ἰδέα τοῦ τί ὑφίστατο, ἀναφέρει τρεῖς – τέσσερις εἰκόνες.
⃝ Ἡ πρώτη εἰκόνα εἶνε τοῦ γεωργοῦ (βλ. ἔ.ἀ. 2,6). Κοιτά­ξτε τὸ γεωργό. Ἡ ζωή του πάντοτε, ἀλλ᾿ ἰδί­ως τότε, ποὺ δὲν ὑπῆρχαν τὰ σημερινὰ μέσα, ἦ­ταν κοπιαστική. Ξερριζώνει τ᾿ ἀγκάθια, καθα­ρίζει τὸ χωράφι ἀπὸ τὶς πέτρες, ὀργώνει βαθειὰ μὲ τὸ ἄροτρο τὸ χῶμα. Σπέρνει τὸ σπόρο σὲ ὅλη τὴν ἔκτασι. Κατόπιν σηκώνει τὰ χέρια του στὸν οὐρανὸ καὶ παρακαλεῖ τὸ Θεό, νὰ στείλῃ τὴν ζωογόνο βροχή, γιὰ νὰ φυ­τρώσουν τὰ γεννήματα. Καὶ περιμένει μὲ ἀγωνία τὸ θέρος, γιὰ νὰ πάρῃ τοὺς καρποὺς τῶν κόπων του.
⃝ Δὲν κοπιάζει ὅμως μόνο ὁ γεωργός. Ἡ δεύτερη εἰκόνα εἶνε τοῦ ἀθλητοῦ (βλ. ἔ.ἀ. 2,5). Ὁ ἀθλη­τὴς καὶ τώρα ἀλλὰ καὶ τὴν ἐποχὴ τῶν ἑλληνιστικῶν χρόνων, τότε ποὺ ἔγραφε ὁ ἀπόστολος, κοπίαζε. Οἱ ἰδανικοὶ ἀθληταὶ πάντοτε κοπιάζουν· ὑ­ποβάλλονται συνεχῶς σὲ ἀσκήσεις, ἔχουν αὐστηρὸ διαιτολόγιο, ἀπέχουν ἀ­πὸ καταχρήσεις. Προπονοῦνται ἀπ᾿ τὸ πρωὶ ὣς τὸ βράδυ, ὥστε ν᾿ ἀνταποκριθοῦν στοὺς στόχους ποὺ ἔ­χουν θέσει. Read more »

Γυναικειο προτυπο – Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

author Posted by: Επίσκοπος on date Ιούλ 25th, 2020 | filed Filed under: εορτολογιο

Περίοδος Δ΄ – Ἔτος ΚΖ΄
Φλώρινα – ἀριθμ. φύλλου 1600

Τῆς ἁγίας Παρασκευῆς
26 Ἰουλίου
Τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αὐγουστίνου Καντιώτου

Γυναικειο προτυπο

Ag. ParaskeuiΘὰ μιλήσω, ἀγαπητοί μου· ὑπάρχουν ἆραγε αὐτιὰ ν᾽ ἀκούσουν; Καὶ ἕνας ὅμως ν᾽ ἀ­κούσῃ, ἀξίζει τὸν κόπο· ἀλλὰ κι ἂν κανένας δὲν ἀκούσῃ, ἐγὼ τὸ καθῆκον μου κάνω, ἂς εἶ­μαι μιὰ «φωνὴ βοῶντος ἐν τῇ ἐρήμῳ» (Ἠσ. 40,3. Μθ. 3,3. Μρκ. 1,3. Λκ. 3,4).
Ἡ Ἐκκλησία μας ἔχει σήμερα μεγάλη ἑορτὴ καὶ πανήγυρι. Γιὰ ποιό λόγο θεσπίσθηκαν οἱ ἑορτὲς καὶ δὲν ὑπάρχει ἡμέρα τοῦ ἔτους χω­ρὶς ἑορτή; Γιὰ νὰ προβάλλωνται οἱ ἅ­γιοι ὡς πρότυπα πίστεως καὶ ἀρετῆς, κ᾽ ἐ­μεῖς νὰ γίνουμε μιμηταί τους. Οἱ ἅγιοι εἶνε ἡ πιὸ τρανὴ ἀπόδειξις ὅτι ἡ θρησκεία μας εἶνε ἀληθινή· ἀπέδειξαν, ὅτι αὐτὰ ποὺ διδάσκει τὸ Εὐαγγέλιο δὲν εἶνε θεωρία· ἐφαρμόζονται. Ἀπέδειξαν ὅτι, διὰ μέσου αὐτῶν, ὁ Χριστὸς ζῇ καὶ βασιλεύ­ει. Οἱ ἅγιοι εἶνε ἡ δόξα τοῦ Ἐσταυρωμένου.
Οἱ ἅγιοι ζοῦν σὲ κάθε ἐποχή· δὲν ὑπάρχει γε­νεά, ὅσο ἄπιστη κι ἂν εἶνε, ποὺ νὰ μὴν ἀναδεικνύῃ ἁγίους. Γι᾽ αὐ­τὸ εἶνε ἀναρίθμητοι, σὰν τὰ ἄστρα τοῦ οὐρανοῦ, γαλαξίας ὁλόκληρος.
Ἕνα ἀστέρι ἀπὸ αὐτὰ εἶνε καὶ ἡ ἁγία Παρασκευή. Μιλήσαμε καὶ ἄλλοτε γι᾽ αὐτήν· τώρα θὰ τονίσουμε τρία – τέσσερα σημεῖα. Read more »

«Προσθεσε μας πιστι, Κυριε!» (Λουκ. 17,5)

author Posted by: Επίσκοπος on date Ιούλ 25th, 2020 | filed Filed under: ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Περίοδος Δ΄ – Ἔτος ΛΖ΄
Φλώρινα – ἀριθμ. φύλλου 2308

Κυριακὴ Ζ΄ Ματθαίου (Ματθ. 9,27-35)
26 Ἰουλίου 2020
Το[υ Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου

«Προσθεσε μας πιστι, Κυριε!» (Λουκ. 17,5)

τρυκιμ.-θαλασσα-ιστἩ ῥίζα, ἀγαπητοί μου, ἡ ῥίζα τῆς ἁγίας μας θρησκείας ποιά εἶνε; Ὅπως τὸ δέντρο ἔχει ῥίζα, ἔτσι καὶ ἡ ἁγία μας θρησκεία ἔχει ῥίζα. Καὶ ἡ ῥίζα της εἶνε τὸ δόγμα, ἡ ἀλήθεια. Ποιά ἀλήθεια· ὅτι ὁ Κύριος ἡμῶν Ἰησοῦς Χριστὸς δὲν εἶνε ἁπλῶς ἄνθρωπος, ἀλλὰ εἶνε αὐτὸς ὁ Θεός. Θεός! τὸ μαρτυροῦν ἄγγελοι καὶ ἀρχάγγελοι, ὅλο τὸ ὑλικὸ καὶ πνευματικὸ σύμπαν· τὸ φωνάζουν τὰ θαύματα, τὰ ἀναρί­θμητα θαύματα ποὺ ἔκανε.
Τρία θαύματα διηγεῖται τὸ σημερινὸ ἱερὸ εὐ­αγγέλιο. Νὰ τὰ ἑρμηνεύσουμε, νὰ τ᾽ ἀναλύ­­­σουμε; Ἀ­ποφάσισα νὰ ἐξηγήσω τώρα τὸ εὐ­αγγέλιο αὐτὸ κατὰ ἕναν ἄλλο τρό­πο· θὰ ἀναφέρω παραδείγματα καὶ εἰκόνες, γιὰ νὰ πλησιάσουμε τὰ σπουδαῖα νοήματά του.
Read more »

ΠΩΣ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ π. ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΡΥΟΒΟΥΝΟ ΚΑΤΑΔΕΧΘΗΚΕ ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΤΙΤΛΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ; 2) ΣΤΕΝΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ TOYΣ ΣΤΕΡΡΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ! 3) Ἐνθρονιζεται ο ηγουμενος της Μονης Κουτλουμουσιου, αφου εδιωξε τον πιο εμπιστο υποτακτικο του σεβασμιου Γεροντος Γαβριηλ 4) ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΗ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ;; ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΑ ΙΜΙΑ;;; ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΝΕΑ… «ΓΚΡΙΖΑ ΘΑΛΑΣΣΑ»;; ΤΟ 1996 ΗΤΑΝ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.. ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ …. ΓΙΑ «ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ»;;;;;

author Posted by: Επίσκοπος on date Ιούλ 25th, 2020 | filed Filed under: ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΑ, ΑΞΙΟΙ & ΑΝΑΞΙΟΙ, ΔΙΩΓΜΟΙ

ΠΩΣ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ παπα- ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΡΥΟΒΟΥΝΟ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ, ΚΑΤΑΔΕΧΘΗΚΕ «ΤΙΜΗΤΙΚΟ» ΤΙΤΛΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΠΟΥ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ;;;

Οἱ ἅγιοι πατέρες τῆς Ἐκκλησίας μας θα καταδεχόταν τετοιους κούφιους τιτλους, που μοιραζει αφειδῶς καὶ ἀνέξοδα ὁ πατρ. Βαρθολομαιος;

Διαβᾶστε εδῶ: http://www.prlogos.gr/%CE%BF-5-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BC/

090634b9b49e9b3e4c9bc943

2)  ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΕΝΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΡΡΗΣΟΥΝ, ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ, ΚΑΙ ΤΑ ΛΙΓΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ

Pieς to aima adelfου σουΑστυνομικές δυνάμεις κατέλαβαν και το κονάκι της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου στα Νέα Ρόδα. Δελτίο Τύπου & φωτογραφίες

Αμέσως μετά την αρπαγή του κτήματος μας στην Ιερισσό … μας πήραν και το κονάκι στα Νέα Ρόδα.
Την ίδια ώρα που βάλλεται ο Χριστιανικός κόσμος στην γείτονα χώρα είναι ΜΕΓΑΛΗ ΝΤΡΟΠΗ να συμβαίνουν αυτά εναντίον Χριστιανών εντός Ελλάδας. Διαβάζουμε ἐδῳ:
http://esfigmenou.blogspot.com/2020/07/blog-post_22.html

090634b9b49e9b3e4c9bc943

3) Ἐνθρονίζεται ὁ ἡγούμενος της Μονης Κουτλουμουσίου Ἀφοῦ ἔδιωξε τὸν πιο εμπιστο ὑποτακτικό τοῦ σεβάσμιου Γέροντος Γαβριήλ καὶ τοῦ στέρρησε στο βαθύ του γηρας ἕναν πολύτιμο βοηθό

Ὅταν ὑπηρετής το σύστημα γίνεσαι ἡγουμενος, ἐπίσκοπος, ἀρχιεπίσκοπος και παριάρχης, ἀλλὰ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ δὲν ἔχεις καὶ Παράδεισο δὲν βλέπεις. Ὁ σεβάσμιος Γέροντας Γαβριήλ, ἀπό τὴν Μονη Κουτλουμουσίου ποὺ δὲν μνημονεύει τὸν αἰρετικό πατριάρχη βρίσκεται σε ἔμμεσο διωγμό. Τοῦ στέρρησαν τον πιο εμπιστο και αφοσιωμένο στην Ὀρθόδοξη πίστη καὶ στὸν Γέροντα υποτακτικό.

d47

4) ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ;; ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΑ ΙΜΙΑ;;; ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΝΕΑ… «ΓΚΡΙΖΑ ΘΑΛΑΣΣΑ»;; ΤΟ 1996 ΗΤΑΝ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.. ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ …. ΓΙΑ «ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ»;;;;;

Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος

https://armagedon2020.blogspot.com/2020/07/1996.html

«ΔΥΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ» (ΕΠΕ, ομιλια (Ξ΄) Χρυστοστομου)

author Posted by: Επίσκοπος on date Ιούλ 24th, 2020 | filed Filed under: ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ & ΛΗΣΤΕΣ

«ΔΥΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ»

(ΕΠΕ, ομιλια (Ξ΄) Χρυστοστόμου)

Ieros Xrus

«Εγώ είμαι ο ποιμήν ο καλός και γνωρίζω τα ιδικά μου πρόβατα και γνωρίζομαι από αυτά. Όπως ακριβώς με γνωρίζει ο πατήρ μου, έτσι και εγώ γνωρίζω τον πατέρα μου και θυσιάζω την ζωήν μου υπέρ των προβάτων.»
1.Είναι μεγάλο πράγμα, αγαπητοί μου, μεγάλο πράγμα η προστασία της Εκκλησίας και έχει ανάγκην πολλής ευσεβείας και τόσον μεγάλης ανδρείας, όσην είπεν ο Χριστός ώστε να θυσιάζη κανείς την ψυχήν του υπέρ των προβάτων, ώστε ποτέ να μη εγκαταλείπη αυτά έρημα και γυμνά, ώστε να ίσταται με γενναιότητα προ του λύκου, διότι ως προς αυτό διαφέρει ο ποιμήν από τον μισθωτόν. καθόσον ο μεν μισθωτός φροντίζει πάντοτε δια την σωτηρίαν του και παραμελεί τα πρόβατα, ενώ ο ποιμήν φροντίζει πάντοτε δια την σωτηρίαν των προβάτων και παραμελεί την ιδικήν του. ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΠΕ ΤΑ ΓΝΩΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΙΜΕΝΟΣ ΑΝΕΦΕΡΕ ΔΥΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ.

ΕΝΑ ΤΟΝ ΚΛΕΠΤΗΝ, ΠΟΥ ΣΦΑΖΕΙ ΚΑΙ ΑΡΠΑΖΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ, ΑΛΛΟΝ ΔΕ ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΜΝΕΙ ΜΕΝ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ, ΒΛΕΠΩΝ ΟΜΩΣ ΝΑ ΓΙΝΩΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΩΣ, ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ, και δια μεν των κλεπτών υπονοεί τους περί των Θευδάν, δια δε των άλλων, των αδιαφόρων κατηγορεί τους δασκάλους των Ιουδαίων, που δεν προσέχουν ούτε φροντίζουν τα πρόβατα που τους έχουν εμπιστευτεί, πράγμα λοιπόν δια το οποίον παλαιότερον τους κατηγορεί και ο Ιεζεκιήλ, λέγων «Ω ποιμένες του Ιεζεκιήλ! μήπως άραγε βόσκουν τους εαυτούς των οι ποιμένες;». Read more »