Αυγουστίνος ΚαντιώτηςArchive for the ‘ΕΛΛΑΣ’ Category

(1821-2021) Binteo Η ΠΙΣΤΗ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ 1821 Dedication to 1821 – With English subtitles (με Αγγλικους υποτιτλους). περιεχει αποσπασματα ομιλιας του Μητροπολιτου Φλωρινης Αυγουστινου, του 1977, με Αγγλικους υποτιτλους 2. ΠΟΙΗΜΑ ΣΤΟ ΛΕΒΕΝΤΗ ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟ ΚΑΝΤΙΩΤΗ Του Βασιλακακου Νικολαου αξιωματικου πυροβολικου ἔ.ἀ. Αγωνιστου της Εθνικης Αντιστασεως 1940-1945

author Posted by: Επίσκοπος on date Μαρ 25th, 2024 | filed Filed under: ΕΛΛΑΣ

(1821-2021) Binteo

Η ΠΙΣΤΗ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ 1821

Dedication to 1821 – With English subtitles
(με Αγγλικούς υπότιτλους).

ΠΕΡIEXEI Αποσπάσματα ομιλίας του Μητροπολίτου Φλωρινης Αυγουστινου, από το 1977
__________

__________

2. ΠΟΙΗΜΑ ΣΤΟ ΛΕΒΕΝΤΗ ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟ ΚΑΝΤΙΩΤΗ

  • Τοῦ Βασιλακάκου Νικολάου Ἀξιωματικοῦ πυροβολικοῦ ἔ.ἀ. Ἀγωνιστοῦ τῆς Ἐθνικῆς Ἀντιστάσεως 1940-1945, ἀφιερωμένο στὸν  π. Αὐγουστίνο Κάντιωτη, γιὰ τὴν γιορτή του, 15 Ἰουνίου 1993

ΠΟΙΗΜΑ στον Λεβεντη Διγενη Ακριτα Μητρ. Φλ. π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΧρόνια πολλά σου Διγενὴ
Λεβέντη μου Δεσπότη
Ἀκρίτας ἤσουν μιὰ ζωή
Μέσ᾽στὴν γραμμή τὴν πρώτη.

Μὲ τὸ ντουφέκι τὸ σπαθὶ
Μὲ τὸν σταυρὸ στὸ χέρι
Γιορτάζεις τούτη τὴν γιορτὴ
Πρέσπα!!! Στὸ Πισσοδέρι.

Στοὺς φράγγους δειξε τὸ σπαθὶ
στὸν Πάπα τὸ ντουφέκι
Καὶ στὸν Ἀττίλα τὴν φυλὴ
Φωτία κι ἀστροπελέκι.

Ἐδῶ εἶναι τὰ Βαλκάνια
Χριστός!!! Ὀρθοδοξία
Φωνάζουν τὰ οὐράνια
διδάσκει ἡ ἱστορία. Read more »

Λαος, ο οποιος λησμονει την ιστορια του ειναι καταδικασμενος σε παρακμη & εξαφανιση _ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΜΕ ΛΥΣΣΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΡΙΖΩΣΟΥΝ

author Posted by: Επίσκοπος on date Φεβ 4th, 2024 | filed Filed under: ΕΛΛΑΣ, ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ

Λαος, ο οποιος λησμονει την ιστορια του ειναι καταδικασμενος σε παρακμη & εξαφανιση

Λαός, ο οποίος λησμονεί την ιστορία του και δε φροντίζει να διδαχθεί από το παρελθόν, είναι σαν το δένδρο που αποκόπτεται από τις ρίζες του, είναι λαός καταδικασμένος σε παρακμή και εξαφάνιση. Διδάσκαλος πολύτιμος είναι η Ιστορία. Πόσα δεν έχει να διδαχθεί από την Ιστορία το κάθε έθνος! Η μελέτη του παρελθόντος είναι η προφητεία του μέλλοντος. Διότι και στην Ιστορία ισχύει από κάποια άποψη ο νόμος «τα ίδια αίτια οδηγούν σε ίδια αποτελέσματα».

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΕΟΡΔΑΙΑΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΊΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ, ΑΠΟ ΒΙΒΛΙΟ «ΕΘΝΙΚΑΙ ΕΠΕΤΕΙΟΙ», ΣΕΛ. 189, εκδοσ. 1970

***********************

ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Ολοι οι δαιμονες της κολάσεως ορμουν να την ξερριζώσουν

τερας μασονιαςΤην επίσημον αυτήν ημέρα [την 25η Μαρτίου), εδώ στο άκρον της Ελλάδος, όπου η καρδιά πάλει περισσότερο, σας ερωτώ· Τι άραγε συνετέλεσε ώστε να αλλοιωθεί ο θρησκευτικός και ηθικός χαρακτήρ των Ελλήνων;
Εμένα ρωτάτε· Όσοι είστε εγγράμματοι διαβάστε τα «Απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη», ο οποίος υπήρξε η ευγενεστέρα μορφή των αγωνιστών του 1821. Αυτός ζωγράφισε μία εικόνα, που την κατάσχεσε η αστυνομία. Εζωγράφισε μιά όμορφη κοπέλλα, που στο στήθος της είχε σταυρό, στο χέρι της είχε κλαδί και επάνω στον ώμο της ήταν περιστέρια, και επάνω στο κεφάλι της είχε στέμμα χρυσό.
Ξαφνικά ενώ η όμορφη και χαριτωμένη αυτή κοπέλλα εβάδιζε, ένα ύπολο χέρι, ένα βάρβαρο και σκοτεινό χέρι, κάνει μια εφόρμηση και με τα νύχια του σχίζει το  στήθος της κοπέλλας και αφαιρεί μέσα από τα σπλάχνα της την καρδιά της.

Συμβολική εικόνα. Κοπέλλα, του ουρανού κοπέλλα, με όλες τις χάριτες είναι η Ελλάς.

Ποιο είναι το χέρι εκείνο το μυστηριώδες, που επροχώρησε και δεν έκοψε τίποτε περιττό, αλλά άρπαξε απο τα σπλάχνα την καρδιά της; Εμένα ρωτάτε; Το λέει ο Μακρυγιάννης. Είναι η απιστία και η διαφθορά όλων των Ευρωπαίων, οι οποίοι σαν ακρίδες μετά το 1821 επλάκωσαν στην Ελληνική μας Πατρίδα· Βαβαροί, Γάλλοι Άγγλοι, έκφυλοι Ρώσσοι, μαζευτήκαν, στην ευλογημένη μας πατρίδα.

Read more »

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΥΜΑΤΑ (ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ)

author Posted by: Επίσκοπος on date Σεπ 21st, 2023 | filed Filed under: ΕΛΛΑΣ

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΥΜΑΤΑ

ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΜ.Ενα ἀπὸ τὰ θαύματα τοῦ Κυρίου, ἀγαπητοί μου, εἶνε καὶ τὸ ἑξῆς (βλ. Ματθ. 14,22-34).
Εἶνε νύχτα, περασμένα μεσάνυχτα. Σὲ κάποιο βουνὸ δυτικὰ τῆς λίμνης Γεννησα­ρὲτ ἔ­χει ἐγκατασταθῆ ἕνας μυστικὸς ἀσύρματος ποὺ ἑ­νώνει οὐρανὸ καὶ γῆ· εἶνε ἡ προσ­ευχή, ἡ προσ­ευχὴ τοῦ Θεανθρώπου. Ὁ Κύρι­ος προσεύχεται, προσεύχεται ὅλη τὴ νύχτα. Τόση ἀξία δίδει στὴν προσευχή, ὥστε καὶ τὶς ὧρες τῆς ἀναπαύ­σεως θυσιάζει γιὰ νὰ ἐπικοι­νωνήσῃ μὲ τὸν οὐ­ράνιο Πατέρα. Ὅλη ἡ ἡμέρα του πέρασε μὲ ἀ­­κατάπαυστη δραστηριότητα ὑπὲρ τοῦ πλησί­ον, καὶ τώρα ἡ νύχτα τὸν βρίσκει γονατιστό. Στὴ βαθειὰ νυχτερινὴ σιγὴ ἐ­κεῖνος προσεύχε­ται! Μόνο πεπωρωμένοι ἀπὸ ἀπιστία καὶ ἀναίσθητοι δὲν συγκινοῦνται καὶ δὲν διδάσκονται ἀ­πὸ τὸ ὑπέροχο αὐτὸ παράδειγμα.
Ἀλλ᾿ ἐνῷ ὁ Κύριος προσεύχεται, ἐκεῖ κάτω, σὲ ἀπόστασι λίγων χιλιομέτρων, ἕνα μικρὸ πλοῖο κινδυνεύ­ει.

Read more »

«Ουτε Λιτανειες με τις ιερες Εικονες των Αγιων μας, ουτε Παρακλησεις προς την Παναγια μας, ουτε Αγρυπνιες, ουτε….ουτε ….ουτε! ΟΥΤΕ ΕΝΑ «ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ», δεν ακουσθηκε!» (Toυ σεβασμ. πρ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ & ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ 2) Επιχειρηση «ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟ ΔΕΡΑΣ» Ανημερα της «Παναγιας», Κυριακη 15 Αυγουστου 1993 (Του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚ. Λιμεναρχου Αλεξανδρουπολεως τον Αυγουστο του 1993

author Posted by: Επίσκοπος on date Αυγ 8th, 2023 | filed Filed under: ΕΛΛΑΣ, ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ

No 18 – ΚΥΡΕ ΕΛΕΗΣΟΝ

Πατηστε τον τιτλο και διαβαστε ολόκληρο το αρθρο του σεβασμιωτάτου
+ Ο πρώην ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ 

«Τω καιρώ εκεέινω» χιονίζει και όμως η Λιτανεία γίνεται! Σήμερα, δυστυχώς, η Μητέρα Εκκλησία ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ! Αγνοεί ή και παραβλέπει την συντελούμενη καταστροφή! Είναι κλεισμένη στο …..«καβούκι» Της!!! Ούτε Λιτανείες με τις ιερές Εικόνες των Αγίων μας, ούτε Παρακλήσεις προς την Παναγία μας, ούτε Αγρυπνίες, ούτε….ούτε ….ούτε! ΟΥΤΕ ΕΝΑ «ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ», δεν ακούσθηκε! Αντιθέτως, η φωνή των Πολιτικών Παραγόντων ακούγεται συνεχώς! «Δώσαμε μάχη με 667 πυρκαγιές», είπε ένας εκ των κ.κ. Υπουργών, «τονίζοντας, ότι τις ημέρες αυτές εκδηλώθηκαν 667 πυρκαγιές, δηλαδή πάνω από 60 πυρκαγιές την ημέρα, σχεδόν σε όλη τη Χώρα! (βλ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, 29.07.2023, σελ. 24…………..

589345584235671765gogbaΕπιχειρηση «ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟ ΔΕΡΑΣ»

Ανήμερα της «Παναγίας», Κυριακή 15 Αυγούστου 1993

Η προετοιμασία της Ελληνικής Πολιτείας

Το καλοκαίρι του 1992 στην Αμπχαζία (αυτόνομη δημοκρατία της Γεωργίας, με πρωτεύουσα το Σουχούμι), ξέσπασαν πολεμικές συγκρούσεις μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων της Γεωργίας και αυτονομιστικών δυνάμεων της Αμπχαζίας. Εξαιτίας του εμφυλίου πολέμου, περίπου 1500 Ελληνοπόντιοι είχαν εγκλωβιστεί στην περιοχή και βρέθηκαν στο έλεος των μαχών, ζητώντας βοήθεια από την Ελληνική Πολιτεία. Η παροχή βοήθειας από ξηράς και αέρος ήταν αδύνατη. Τα πέριξ του Σουχούμι αεροδρόμια είχαν υποστεί μεγάλες ζημιές και ο αριθμός των εγκλωβισμένων ξεπερνούσε τους 1.000. Συνεπώς, η δια θαλάσσης παροχή βοήθειας με πλοίο ήταν μονόδρομος. Read more »

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΜΑ ΞΥΠΝΗΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΩΝ ΒΡΥΧΟΜΕΝΟΣ και σαν νυκτεριδες θα τρυπωσουν στα σπηλαια ολοι οι εχθροι της πατριδος μας (Μητροπολιτου Φλωρινης Αυγουστινου) 2. Η αλαζονεια του Βερολινου και η μεγαλοψυχια των Ελληνων

author Posted by: Επίσκοπος on date Ιούλ 6th, 2023 | filed Filed under: ΕΛΛΑΣ

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΜΑ ΞΥΠΝΗΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΩΝ ΒΡΥΧΟΜΕΝΟΣ…

Θα ξαναχτυπησουν τα σημαντρα της Aγιας Σοφιας. Aλλα υπο εναν ορο…

Μητροπολίτου Φλωρίνης Αυγουστινου

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ copyΔεν είμεθα Aλβανία, είμεθα Eλλάς, Πόντος, Mικρά Aσία, είμεθα λαός ολόκληρος και ο λαός αυτός άμα ξυπνήσει θα είναι ως λέων βρυχόμενος και ως νυκτερίδες θα τρυπώσουν στα σπήλαια όλοι οι εχθροί του γένους και της πατρίδος μας.

  • Kαι τώρα αγαπητοί μου, θα πούμε και μια προφητεία. Mη στεναχωριέστε, θα ξαναπάμε στην Mικρά Aσία. Θα ξαναπάμε όχι εμείς, γιατί είμαστε ανάξιοι, αλλά τα εγγόνια και τα τρισέγγονά σας. Θα πάνε στην Πέργαμο, στην Σμύρνη, στην Kιουτάχια, στο Eσχή Σεχείρ, στην Άγκυρα. Θα ξαναπάμε και θα είναι ημέρα μεγάλη. Θα ξαναχτυπήσουν τα σήμαντρα της Aγιάς Σοφιάς. Aλλά υπό έναν όρο. Ότι και οι Tούρκοι κατα μια προφητεία θα γίνουν χριστιανοί. Θα αφήσουν τον Aλαάχ και το κοράνιο και θα πιστέψουν στο Xριστό. Kαι θα γίνουμε μια φυλή Eλλάς και Tουρκία, χριστιανική πέρα ως πέρα και θα δοξάζουμε τον Θεό, εις αιώνας αιώνων. Eίθε να ξημερώσει το ταχύτερο αυτή η ημέρα, που χωρίς πολέμους θα λυθεί ο Γόρδιος δεσμός, των δύο τούτων λαών. O Θεός να είναι μαζί σας.

4219881

  • Ένα πολύ επίκαιρο και διαχρονικό άρθρο με τον τίτλο: «Η αλαζονεία του Βερολίνου και η μεγαλοψυχία των Ελλήνων». Έχει κρίσιμες και βαρύνουσες πληροφορίες και θέσεις για την Φαρέτρα της Πατρίδος μας για να αντιμετωπίσει την Γερμανία, ενόψει των επικείμενων μεγάλων ανατροπών σε παγκόσμιο επίπεδο. Γεώργιος Εμ. Δημητράκης.

Η αλαζονεία του Βερολίνου και η μεγαλοψυχία των Ελλήνων

κατοχικό δάνειο και πολεμικές αποζημιώσεις –

Η Ιστορία δεν καταγράφει μόνον ιστορικά γεγονότα μίας συγκεκριμένης περιόδου. Τα βιώματα των ανθρώπων που ακολουθούν τα γεγονότα είναι συνέχεια της Ιστορίας, διότι αυτά είναι πιο έντονα και κρατάνε ζωντανά εις την συνείδηση των Λαών λεπτομέρειες οι οποίες συνήθως δεν καταγράφονται εις τα ιστορικά δοκίμια. Είναι όμως χρήσιμα, διότι εμπλουτίζουν το ιστορικό γεγονός και ενισχύουν αυτό ως αποδεικτικά στοιχεία εις την υπεράσπιση, διερεύνηση και ανάλυση του. Read more »

Πριν την Άλωση της Πολεως μια μεγαλη προδοσια της Πιστεως (Αποσπασμα ομιλια του Μητροπολιτου Φλωρινης Αυγουστινου) – 4 κειμενα για την θλιβερη επετειο της 29ης Μαΐου 1453 σε pdf: 1) Ομιλια Παλαιολογου λιγο πριν απο την αλωση 2) 29 Μαϊου 1453 Εαλω η Πολις…; 3) Ο Μωαμεθ προς τους στρατιωτες του… 4) Κωνσταντινουπολη 29 Μαΐου 1453. «θα πεθανουμε για την πιστη του Χριστου & την πατριδα μας». Ο τελευταιος Λογος του Κωνσταντ. Παλαιολογου (Toυ Μυργιωτη Παναγιωτη Μαθηματικου)

author Posted by: Επίσκοπος on date Μαι 29th, 2023 | filed Filed under: ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ

Πριν την Άλωση της Πολης μια μεγαλη προδοσια της Πιστεως

Αποσπασμα ομιλία του Μητροπολίτου Φλωρινης Αυγουστινου

_____________

_______________

4 κείμενα για την θλιβερή επέτειο της 29ης Μαΐου 1453.
Πατηστε τους τίτλους και διαβάστε τα άρθρα

1. Ομιλια Παλαιολογου λιγο πριν απο την αλωση

589345584235671765gogba

29 Μαϊου 1453 Εαλω η Πολις…;

589345584235671765gogba

2. Ο Μωαμεθ προς τους στρατιωτες του…

589345584235671765gogba

3. Κωνσταντινουπολη 29 Μαῒου 1453
«Πεθαινω για την Πιστη στο ΧΡΙΣΤΟ»

Ο τελευταίος Λόγος του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου.

 

ΕΛΛΑΣ ΘΥΜΗΣΟΥ… Σε ἠπατησαν οι μεγαλοι. Και συ ἐξακολουθεις να τους πιστευης; – Η ΕΛΛΑΣ ΕΡΜΑΙΟΝ ΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΘΝΩΝ (MHTΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ)

author Posted by: Επίσκοπος on date Μαι 18th, 2023 | filed Filed under: ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

«ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΣΠΙΘΑ» Ιουνίου 1957, φ.195
Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστινου Καντιώτου

ΕΛΛΑΣ ΘΥΜΗΣΟΥ….

Σὲ ἠπάτησαν οἱ μεγάλοι. Καὶ σὺ ἐξακολουθεῖς νὰ τους πιστεύης; 

Θηριο μασον.ιστ«…’H Ἑλλάς, ἕρμαιον τῆς ἐξωτερικῆς πολιτικῆς τῶν μεγάλων ἐθνῶν, ἔχει δοκιμάσει πολλὰς πικρίας καὶ ἀπογοητεύσεις μέχρι τοῦδε ἀλλʼ ἐν τούτοις δὲν ἐννοεῖ νὰ σωφρονισθῆ. Λησμονεῖ εὐκόλως τὰς συμφορὰς ἐκ τῆς προδοσίας καὶ ἀπιστίας τῶν συμμάχων της, Ἑλλάς! Ἐνθυμήθητι μερικὰς ἡμερομηνίας τῆς πολιτικῆς σου ζωῆς. Ἐνθυμήθητι τὰς μαύρας ἐκείνας ἡμέρας τοῦ Σεπτεμβρίου τοῦ 1922, κατὰ τὰς ὁποίας ἑκατομμύριον ὀρθοδόξου λαοῦ εἶχε συρρεύσει εἰς τὴν παραλίαν τῆς Σμύρνης. Καὶ ἐνῶ τὰ θωρηκτὰ τῶν μεγάλων δυνάμεων, τῶν λεγομένων συμμάχων, θὰ ἡδύναντο μὲ ὁλίγας ὁμοβροντίας τῶν τηλεβολῶν των νὰ τρέψουν εἰς ἄτακτον φυγὴν τὰς ἀγέλας τῶν θηρίων τῆς Ἄγαρ, ποὺ κατεσπάρασσον τὰ ἄοπλα πλήθη, αὐτοὶ ἀπαθῶς ἐθεῶντο τὴν ἐθνικήν μας ἐκείνην συμφοράν… Ἐνθυμήθητι τὴν 6 Σεπτεμβρίου 1955 κατὰ τὴν ὁποίαν ἡ ἐν Κων)πόλει παροικία τῶν Ἑλλήνων παρεδίδετο εἰς τὸ πῦρ καὶ εἰς τὴν ἀτίμωσιν. Ἑλλάς! Οἱ σύμμαχοί σου οὐδὲν ἐπέδειξαν οὐσιαστικὸν ἐνδιαφέρον. Ὤ καὶ ἐὰν ἐθραύετο ἕνας καὶ μόνον ὑαλοπίναξ τῆς ἰδικῆς των πρεσβείας καὶ ἐρραπίζετο ἕνας καὶ μόνον ἰδικός των πολίτης! Ἐντὸς ὀλίγων ὡρῶν ὑπεράνω τοῦ οὐρανοῦ θὰ ἐνεφανίζοντο σμήνη βομβαρδιστικῶν ἀεροπλάνων καὶ θὰ ἠπειλεῖτο μὲ καταστροφὴν ἡ βιαιοπραγήσασα πόλις. Ἑλλάς! Ἐνθυμήθητι τὰς συνεδριάσεις τοῦ Ὀργανισμοῦ τῶν Ἡνωμένων Ἐθνῶν, κατὰ τὰς ὁποίας ἐπὶ δικαίων αἰτημάτων σου οὐδεμία αὐτῶν ἐλήφθη ἀπόφασις, διότι τὰ μεγάλα ἔθνη παίζουν τὴν διελκυστίνδα τῶν συμφερόντων των. Ἑλλάς! Ἐνθυμήθητι…

Ἐὰν ἀφαιρέσης τὸν Ναυαρῖνον, ποὺ δὲν ἧτο ἐπίσημος ἐνέργεια τῶν «χριστιανικῶν» κυβερνήσεων τῆς Εὐρώπης, ἀλλʼ ἐκδήλωσις ἀγανακτήσεως τῶν ναυάρχων, ποῖαι εἶνε αἱ πρὸς σὲ ἀληθεῖς ὑπηρεσίαι τῶν λεγομένων συμμάχων σου; Σὲ ἠπάτησαν οἱ μεγάλοι. Καὶ σὺ ἐν τούτοις ἐξακολουθεῖς νὰ πιστεύης εἰς τοὺς λόγους τῶν περισσοτέρων ἀπὸ ὅ,τι πιστεύεις εἰς τὰ δόγματα τῆς ἀμωμήτου πίστεως, τὰ ὁποῖα ἀπεκαλύφθησαν εἰς τὸν κόσμον, διὰ τῆς φωνῆς τῶν Προφητῶν καὶ πρὸ παντὸς διὰ τοῦ λόγου τοῦ Υἱοῦ τοῦ Ἀνθρώπου, τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ.

Καὶ λοιπὸν τὶ σεῖς θετικὸν ἔχετε νὰ προτείνετε; θὰ μᾶς ἐρωτήσητε. Ἀπαντῶμεν: Ὑπὲρ πᾶσαν ἐξωτερικὴν πολιτικὴν ἀμφιβόλου ὠφελείας, ὑπὲρ τῆς ὁποίας κόπτονται οἱ πολιτικοί μας ἀρχηγοί, μία εἶνε ἡ πολιτική, ἡ ὁποία 100% θὰ ἀσφαλίση τὸ πολυπαθὲς ἡμῶν ἔθνος. Καὶ ἡ πολιτικὴ αὐτή, μὴ γελᾶτε ὦ ἄπιστοι καὶ ἀσεβεῖς, εἶνε Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΣΑΪΟΥ. Αὐτὴ συνιστά, ἵνα ἡ μικρὰ Ἑλλὰς εἰς τὰς πονηρὰς αὐτὰς ἡμέρας ἐπιζητήση, ὑπὲρ πᾶσαν ἄλλην συμμαχίαν, τὴν συμμαχίαν μετὰ τῆς κραταιάς, τῆς πανισχύρου, τῆς ἀηττήτου δυνάμεως τοῦ Κυρίου.

Ἀλλὰ μία τοιαύτη συμμαχία διὰ νὰ γίνη ζῶσα πραγματικότης καὶ νὰ φέρη τὰ λαμπρὰ ἀποτελέσματα αὐτῆς προϋποθέτει πίστιν ἀκλόνητων τῶν Ἑλλήνων κατὰ τὸ ρῆμα τοῦ Προφήτου: «Ἐὰν μὴ πιστεύσητε οὐδὲ μὴ συνιῆτε» (Ἡσ. 7, 9). Προϋποθέτει ἐν Ἑλλάδι Νινευϊτικὴν μετάνοιαν, καθαρμὸν τοῦ Γένους, κοινωνικὴν δικαιοσύνην. Διότι ἡ ἠθική, κοινωνικὴ καὶ θρησκευτικὴ κατάστασις τῆς Πατρίδος εἶνε χειροτέρα ἐκείνης, τὴν Read more »

Κεντρο «Μακεδονικης» (=Σκοπιανο-βουλγαρικης) γλωσσας στην Ελλαδα, με την υπογραφη «ελληνων» δικαστικων!!! 2) EΘΝΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΙΚΑΣΤΑΣ – ΜΑΡΤΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Ο ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ (σκιτσο). «H MAKEΔONIA MAΣ HTO, EINAI & ΘA EINAI ΠANTA EΛΛHNIKH» (ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 104η ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ, ΦΛΩΡΙΝΑ 2/2/1970).

author Posted by: Επίσκοπος on date Μαρ 20th, 2023 | filed Filed under: ΕΛΛΑΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ

Κεντρο «Μακεδονικης» (=Σκοπιανο-Βουλγαρικης) γλωσσας στην Ελλαδα, με την υπογραφη «ελληνων» δικαστικων!!!

Το Πρωτοδικείο Φλώρινας απέρριψε τις ενστάσεις για τη δημιουργία Κέντρου “μακεδονικής” γλώσσας στη Φλώρινα και επικύρωσε το καταστατικό του…!!!

Διαβαστε περισσότερα  εδῶ: http://ethnegersis.blogspot.com/2023/03/blog-post_475.html#more

2) ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΞΕΠΟΥΛ. ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ..

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 104η ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΦΗΜΕΡΙΟΥΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

ΦΛΩΡΙΝΑ 2/2/1970

  • («Aπό τους πρώτους που αντιλήφθηκε τον κίνδυνο που διέτρεχε  η Μακεδονία από την προπαγάνδα γειτονικών λαών ήταν ο Μητροπολίτης Φλωρίνης π. Αυγουστίνος Καντιώτης. Κατήγγειλε και αποκάλυψε τους σκοπούς της νεοσύστατης τότε λεγόμενης «Μακεδονικής Εκκλησίας» και προέτρεψε τους κληρικούς της Μητροπόλεως του να συλλέξουν και απο το μικρότερο ακόμη χωριό τα στοιχεία εκείνα που βροντοφωνούν ότι η Μακεδονία ήτο είνε και θα μείνει πάντα Ελληνική. Μίλησε και αγωνίστηκε για την Ελληνικότητα της Mακεδονίας, όταν ακόμη οι πολιτικοί μας σιωπούσαν, γιατί δεν έβλεπαν η δεν λογάριαζαν τον κίνδυνο. Αυτό οι Σκοπιανοί δεν μπορούν να του το συγχωρέσουν. Τον απείλησαν κατ’ επανάλειψη ότι θα τον εκτελέσουν. Στο Σκοπιανό ραδιόφωνο τον αποκαλούσαν εχθρό της Μακεδονίας. Σήμερα υπάρχουν ιστοσελίδες του διαδικτύου που τον υβρίζουν κατά τον ελεεινότερο τρόπο. Τον ονομάζουν «ιερό εξεταστή», «μπουλτουζέρι των ναών», «Χουϊμενή της Μακεδονίας» κ.τ.λπ.)
  • (Σήμερα κοντά σ`αυτούς, συντάχθηκαν καί οι ανθέλληνες μασωνοι πολιτικοί, τα ξεπουλημένα τέρατα της παγκοσμιοποίησης, μαζί με ολο το σκυλολόι τοῦ διαβόλου. Τους στηρίζουν ασυνείδητοι δικαστικοί, που για μια προσωρινή έδρα πουλουν την μάνα τους οι αθεόφοβοι!!! Ο Ελληνικος λαός πρέπει να καταδικάση με την ψῆφο του, όλα αυτά τα μασονικά τέρατα).

«H MAKEΔONIA MAΣ HTO, EINAI

KAI ΘA EINAI ΠANTA EΛΛHNIKH»

«H Mακεδονία, αγαπητοί μας, υπήρξε ανέκαθεν χώρα Ελληνική. O Στράβων, ο πατήρ της γεωγραφίας, πρό δύο χιλιάδων περίπου ετών, βασιζόμενος εις πλήθος μαρτυριών και παρατηρήσεων, κατά τρόπον αναμφισβήτητον διεκήρυξεν εις τον κόσμον, ότι η Mακεδονία είναι Ελληνική· «Έστιν ουν Eλλάς και η Mακεδονία». Της Μακεδονίας τέκνα υπήρξαν ένδοξοι άνδρες, οι οποίοι διέπρεψαν εις τέχνας και επιστήμας και συνετέλεσαν ουκ ολίγον εις την δημιουργία του Ελληνικού θαύματος. Να αναφέρωμε ονόματα; Αρκεί και μόνο το όνομα του μεγίστου φιλοσόφου της αρχαιότητος Αριστοτέλη, ο οποίος, ως γνωστόν, εγεννήθη εις τα Στάγειρα της Χαλκιδικής. Μαθητής δε αυτού υπήρξεν ο ενδοξότερος βασιλεύς της Ελλάδος ο Μέγας Αλέξανδρος ο Μακεδών. Ούτος, εμπνεόμενος από τα ιδεώδη, τα οποία του ενέπνευσε ο μέγας διδάσκαλός περί ενότητος της Ελληνικής φυλής και του προορισμού αυτής εν τω κόσμω, ώρμησεν εκ της Μακεδονίας και ως αετός ετάνυσε τας πτέρυγάς του και έφθασε μέχρι του Νείλου και του του Γάγγη ποταμού, όχι ως κατακτητής, αλλ’ ως αναμορφωτής, σκορπίζων παντού τα σπέρματα της Ελληνικής φιλοσοφίας και προετοιμάζων δια της Ελληνικής γλώσσης, ως όργανου κοινής συνεννοήσεως των υπό το σκήπτρόν του λαών, το έδαφος δια την υποδοχήν του Χριστιανισμού εις τα έθνη.

ΚΑΝΕΙΣ ΕΧΘΡΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΛΛΙΩΣΕΙ

Ελληνική χώρα υπήρξε η Μακεδονία. Χώρα μαρτύρων και ηρώων. Kατά την διαδρομήν των αιώνων και χιλιετιών βάρβαροι εξ ανατολών και βορρά και δυσμών επέδραμον κατά της Mακεδονίας, επυρπόλησαν και ελεηλάτησαν, αιχμαλώτισαν και εφόνευσαν μυριάδας Eλλήνων Mακεδόνων, αλλά παρ’ όλας τας φοβεράς δοκιμασίας το δένδρον του Ελληνισμού δεν εξερριζώθη. Oύτε αι προπαγάνδαι των γειτονικών λαών, παρ’ όλα τα σατανικά μέσα, τα οποία μετεχειρίσθησαν δια τον παντελή αφελληνισμό της Mακεδονίας, επέφεραν αξιόλογα αποτελέσματα. Oύτε το άφθονο χρήμα ούτε η βία και η τρομοκρατία κατώρθωσαν να αλλοιώσουν τον ελληνικόν της χαρακτήρα. Read more »

ΕΝΑΣ ΦΟΒΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ ΣΕ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ, ΣΤΙΣ 26.1.1964 (ακουστε ολοκληρο ηχητικα στο 5:52), TON ΕΠΑΛΗΘΕΥΕΙ Ο ΙΝΔΙΑΝΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ ΤΙΜΟΘΕΟΣ: «…ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ… ΘΑ ΦΥΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ. ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ; ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΗ ΣΤΗΝ ΟΥΓΚΑΝΤΑ, ΣΤΗΝ ΜΑΓΑΔΑΣΚΑΡΕΙ ή ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ & TOTE ΘΑ ΠΑΓΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ… & Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΗ ΧΑΡΜΑΝΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ (Αυτο επιδιωκει η παγκοσμιοποιηση του Βαρθολομαιου)

author Posted by: Επίσκοπος on date Ιαν 30th, 2023 | filed Filed under: ΕΛΛΑΣ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΟΣ ΠΑΝΕΚΛΑΜΠΟΣ, ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗ ΤΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ… & ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΑΛΠΩΡΗ ΤΗΣ & Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΝΗ ΧΑΡΜΑΝΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ…

  • (Η παγκοσμιοποίηση τί είναι; Χαρμάνι όλων των αιρέσεων. Γι`αυτό δεν έγινε η Συνοδος στο Κολυμπάρι & ονομάστηκαν όλοι οι αιρετικοι εκκλησίες; Για αυτό δεν αναγνωρίστηκαν από τον πατριάρχη Βαρθολομαιο ως ορθοδοξη εκκλησια οι σχησματικοι και αχειροτονητοι, οι γκαραγκιοζιδες της Ουκρανίας;  Αυτο δεν επιδιωκουν οι συμπροσευχες του Βαρθολομαίου με κάθε αιρετικο & αλλόθρησκο; Για την παγκοσμιοποίηση δεν δουλεύει ο πατριάρχης μέχρι  να βγῆ η ψυχή του και τον στηρίζουν οι δικοί μας βουβοι επίσκοποι που τον ακολουθοῦν; Και εμεῖς τι κάνουμε; Κοιμόμαστε!!!!)

 

____

____

Ο Μητροπολιτης Φλωρινης Αυγουστινος ειπε στις 26.1.1964, εναν φοβερο λογο, που τον επαληθευει ο επισκοπος Τιμόθεος της Κολομβίας. Τι ειπε: 5:52

Ἡ Ὀρθοδοξία είναι ἡλιος ποὺ λάμπει πανέκλαμπρος, ἥλιος μὲτὴν διδασκαλία τῶν Πατέρων μας, μὲ τὴν Θεία Λειτουργία της, μὲ τὰ θαυματά της. Ἥλιος ποὺ ζεσταίνει κάθε καρδιά, ποὺ πιστεύει στὴν Ἁγία μας ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Ηλιος είναι, αλλά πρέπει να προσέξουμε. Άν δὲν προσέξουμε, ἡ ὈΡΘΟΔΟΞΙΑ δὲν θὰ χαθῆ, γιατὶ εἶναι δένδρο, ποὺ φύτευσε ὁ Θεός καὶ εἶναι ποτισμένο μὲ δάκρυα, μὲ αἵματα νεομαρτύρων και παλαιῶν μαρτύρων. Καὶ δὲνδρο που φυτεύει ὁ Θεός, δὲν παν᾽νὰ μαζευτοῦν ὅλοι οἱ διαόλοι, δὲν ξερριζώνεται…

Αλλὰ ἄν δὲν προσέξουμε ὁ ἥλιος θὰ φύγη ἀπὸ τὴν Πατρίδα μας. Ποὺ θὰ πάη; Μπορεῖ νὰ πάη στὴν Οὐγκάντα, μπορεῖ νὰ πάη στὴν Μαγαδασκάρη, μπορεῖ νὰ πάη ἄλλου καὶ ἐμεῖς θὰ χάσουμε τὴν θαλπωρὴ του, θὰ χάσουμε τὸ φῶς, θὰ χάσουμε τὴν ζωή.. Προτιμότερο νὰ σβήση ὁ ἥλιος, παρὰ νὰ σβήση ἡ Ὀρθοδοξία στὸ ἔθνος μας. Ἐὰν δὲν προσέξουμε θὰ συμβῆ τὸ ἐξῆς: Ὁ Ἡλιος θὰ φύγη μακριά & οἱ καρδιές μας θὰ παγώσουν & ἐμεῖς μὲ τηλεσκόπια θὰ ζητοῦμε τὸν ἥλιο, με τηλεσκόπιο θὰ ζητοῦμε τὴν Ὀρθοδοξία, γιατὶ θὰ γίνη ἕνα χαρμάνι ὅλων τῶν αἰρέσεων & ὅλων τῶν ἰδεῶν.
Ἀντί νὰ ζητοῦμε νὰ ἑνωθοῦν μὲ τοὺς παπικούς, νὰ ἑνωθοῦμε ἐμεῖς οἱ Ὀρθόδοξοι… Νὰ εἴμαστε ἐπιφυλακή. Δὲν ξέρουμε ἀπὸ ὥρα σὲ ὥρα τί μᾶς κάνουν. Νὰ μὴ βρεθοῦμε μιὰ ὥρα ἐκτὸς τῆς Ορθοδοξίας…
Ὁ ΜΕΓΑΛΟΣ ΦΥΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΑΣ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ. ΕΙΝΑΙ Ο ΕΥΣΕΒΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΤΟΥ, ΜΑ ΠΟΤΕ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΤΟΝ ΠΑΠΑ...

862c570e406e

Ἡ ὁμιλία  στὸ διαδίκτυο https://www.youtube.com/watch?v=5qnA3s80-24

Ὁμιλια Σεβ. Ἄσσου Μεξικου Τιμοθεου στὸν Ἰ. Ν. Ἀναληψεως Νεου Κοσμου Ἀθηνων. 22/1 2023, (απομαγνητοφωνημενη)

Τὸ σημερινὸ Εὐαγγέλιο μᾶς ὁμιλεῖ γιὰ ἕναν ἄνθρωπο ὁ ὁποῖος ὀνομάζεται Ζακχαῖος. Αὐτὸς ὁ ἄνθρωπος ἔτυχε νὰ ἤτανε πλούσιος, πλούσιος ἀλλὰ κοντός. Καὶ γιὰ νὰ δῇ τὸν κύριο ἔπρεπε νὰ ἀνεβῇ σὲ μιὰ συκομορέα, δηλαδὴ σὲ ἕνα δέντρο. Λοιπὸν σήμερα, αὐτὸς ποὺ σᾶς ὁμιλεῖ εἶναι καὶ ἕνας Ζακχαῖος. Εἶμαι κοντὸς. Read more »

O NOMOΣ ΠΕΡΙ ΚΑΘΑΡΩΝ ΖΩΩΝ ΠΡΟΣ ΒΡΩΣΙΝ, ΚΑΙ ΜΗ 2) Τα ειπε ολα! Επισκοπος Κολομβιας Ορθοδοξος Ινδιανος «Εμεις κοιταμε προς την Ελλαδα, ομως δεν ξερω προς τα που κοιτανε οι Ελληνες»

author Posted by: Επίσκοπος on date Ιαν 27th, 2023 | filed Filed under: ΕΛΛΑΣ, ΜΗΝΥΜ. ΠΑΡΑΛ. ΠΡΟΩΘ., ΣYNEΡΓATΗΣ MAΣ π. Ι. Ν.

O NOMOΣ ΠΕΡΙ ΚΑΘΑΡΩΝ ΖΩΩΝ ΠΡΟΣ ΒΡΩΣΙΝ, ΚΑΙ ΜΗ

Του ιερέως Ιωάννου  Νικολόπουλου
από Καλαμαριά Θεσσαλονίκης

Πατηστε τον τίτλο και διαβαστε το αρθρο, ειναι σε pdf

d454142812c7

Τα είπε όλα! Επίσκοπος Κολομβίας Ορθόδοξος Ινδιάνος «Εμείς κοιτάμε προς την Ελλάδα, όμως δεν ξέρω προς τα που κοιτάνε οι Έλληνες»
____

___

Την Κυριακη 22-1-2023, στις 6 το απογευμα στην αιθουσα της ὁδ. Ζωοδ. Πηγης 44 στην Αθηνα, θα μιληση ὁ φυσικος ἐπιστημονας ἀρχιμ. Ἐπιφανιος Χατζηγιαγκου, με θεμα: «Ἡ παρουσια του Θεου μεσα στο Συμπαν». Η ομιλια θα συνοδευεται με προβολη εικονων 2) Βυζαντιο ή Καρλομαγνος; Οι ριζες της συγχρονης Ευρωπης 3) Λελα Καραγιαννη ηρωϊδα της Εθνικης Αντιστασης μας εμπνεει και μας καθοδηγει.

author Posted by: Επίσκοπος on date Ιαν 19th, 2023 | filed Filed under: ΕΛΛΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΚΥΡΙΕ Των δυν. ιστΤὴν Κυριακὴ 22 Ἰανουαρίου τὸ ἀπόγευμα 6 μ.μ. Κατεβαίνει στὴν Ἀθήνα γιὰ νὰ μιλήσῃ στὴν αἴθουσα τῆς ὁδ. Ζωοδ. Πηγῆς 44 ὁ φυσικὸς ἐπιστήμονας ἀρχιμ. Ἐπιφάνιος Χατζηγιάγκου, προϊστάμενος τοῦ μητροπολιτικοῦ ναοῦ Ἁγ. Παντελεήμονος Φλωρίνης, μὲ θέμα «Ἡ παρουσία τοῦ Θεοῦ μέσα στὸ Σύμπαν». Ἡ ὁμιλία θὰ συνοδεύεται μὲ προβολὴ εἰκόνων. Ἡ εἴσοδος εἶνε ἐλεύθερη. Μπορεῖτε νὰ ἐπωφεληθῆτε τὴν διάλεξι αὐτὴ σεῖς προσωπικά, ἀλλὰ καὶ νὰ καλέσετε φίλους σας. Ὁ π. Ἐπιφάνιος ἀνεβαίνει στὸ βῆμα αὐτὸ γιὰ πρώτη φορά, συνδέεται ὅμως μ᾽ αύτὸ πολὺ στενὰ καὶ ἀπὸ πολὺ παλαιά, καθὼς εἶνε ὁ τελευταῖος κληρικὸς ποὺ ἔδωσε στὴν Ἐκκλησία μας ὁ ἱδρυτὴς τῆς αἰθούσης μακαριστὸς ἐπίσκοπος τῆς ἀκριτικῆς Φλωρίνης π. Αὐγουστῖνος Καντιώτης.

 589345584235671765gogba

Βυζαντιο ή Καρλομαγνος;

Οι ριζες της συγχρονης Ευρωπης

———————

———————

Κατά τον κλασικό ορισμό του Paul Valery, οι πυλώνες της σύγχρονης Eυρώπης είναι το αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα, ο Χριστιανισμός και το Ρωμαικό Δίκαιο. Ποιος όμως υπήρξε εκείνος που διέσωσε, θεμελίωσε και διαφύλαξε αυτούς τους τρεις πυλώνες, που αποτελούν το «αέτωμα» της σύγχρονης Eυρώπης; Δείτε την ενδιαφέρουσα συζήτηση του στρατηγού Ανδρέα Μπλάνου με τον ιστορικό, ερευνητή και συγγραφέα Μάνος Χατζηδάκη.

589345584235671765gogba

Λελα Καραγιαννη ηρωϊδα της Εθνικης Αντιστασης

μας εμπνεει και μας καθοδηγει

Κατά την διάρκεια της τριπλής κατοχής, 1941-1944,εκτός από τις μεγάλες αντιστασιακές οργανώσεις ΕΔΕΣ και ΕΑΜ εμφανίστηκαν και άλλες. Ήταν μικρότερης εμβέλειας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρόσφεραν λίγα εις τον αντιστασιακό αγώνα του Ελληνικού Λαού. Αντίθετα, πρόσφεραν πολλά, αλλά το μονοπώλιο της αντίστασης το… εξασφάλισε η ηττημένη αργότερα ιδεολογία.
Με το παρόν πόνημα θα ασχοληθούμε με την εθνική και πατριωτική δράση της αγωνίστριας «Μπουμπουλίνας της Εθνικής Αντίστασης», Λέλας(Ελένης) Καραγιάννη. Η Ελληνίδα μάνα 7 παιδιών με ελληνοχριστιανικά ιδεώδη προσφέρει τα πάντα εις τον ιερό αγώνα μέχρι και την ίδια τη ζωή της.

Read more »

«Τα δακρυσμενα Χριστουγεννα του 1922»

author Posted by: Επίσκοπος on date Δεκ 14th, 2022 | filed Filed under: ΔΙΩΓΜΟΙ, ΕΛΛΑΣ, ΠΡΟΓΟΝΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ -ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

«Τα δακρυσμενα Χριστουγεννα του 1922»

ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Υποναύαρχος Λ.Σ (ε.α)

ΓΕΝΝΗΣΗ ΚΥΡΙΟΥ ιστ.1922-2022, εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική τραγωδία. Πολιτεία και Εκκλησία, δίκαια πραγματοποίησαν και πραγματοποιούν σειρά εκδηλώσεων. Εκδηλώσεις λατρευτικές, πολιτιστικές, εκπαιδευτικές και επιστημονικές που μεταξύ άλλων σκοπεύουν να αναδείξουν και την ελληνική και χριστιανική παρουσία αιώνων στην Μικρασία, στον Πόντο και στην Ανατολική Θράκη.
Τα φετινά Χριστούγεννα, αβίαστα φέρνουν στο νου μου τα Χριστούγεννα του 1922.

   *  *  *

Σεπτέμβριος του 1922. Μέσα σε λίγες βδομάδες την Ελλάδα την πλημμύρισε ένα ποτάμι αθλιότητας και πόνου. Τα πάντα κατακλύστηκαν από ανθρώπινα ράκη: Πλατείες, παράγκες, θέατρα, εκκλησιές….
Άνθρωποι ξεριζωμένοι από τα χώματα που τους ανάθρεψαν. Άνθρωποι που έχασαν παιδιά, γονείς, συζύγους, φίλους, το βιος τους ολάκερο. Πλημμύρισε η Ελλάδα, απ’ την προσφυγιά της Ιωνίας, της Θράκης και του Πόντου. Οι μέρες κυλούσαν μαρτυρικά.
Ένας ολάκερος λαός, προσπαθούσε να καταλάβει πώς έγινε και από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκε ριγμένος από την εδώ μεριά του Αιγαίου πελάγους, χάνοντας τον επίγειο παράδεισό του, τη Μικρασία.
Ώσπου το ημερολόγιο έγραφε : Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 1922 και ήταν τα πρώτα Χριστούγεννα μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Read more »

ΕΛΛΑΣ ΘΥΜΗΣΟΥ…. Σε ἠπατησαν οι μεγαλοι. Και συ εξακολουθεις να τους πιστευης; (Του Μητροπολιτου Φλωρινης Αυγουστινου Καντιωτου)

author Posted by: Επίσκοπος on date Νοέ 1st, 2022 | filed Filed under: ΕΛΛΑΣ

«ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΣΠΙΘΑ» Ιουνίου 1957, φ.195
Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστινου Καντιώτου

ΕΛΛΑΣ ΘΥΜΗΣΟΥ….

Σὲ ἠπάτησαν οἱ μεγάλοι. Καὶ σὺ ἐξακολουθεῖς νὰ τους πιστεύης; 

Θηριο μασον.ιστ«…’H Ἑλλάς, ἕρμαιον τῆς ἐξωτερικῆς πολιτικῆς τῶν μεγάλων ἐθνῶν, ἔχει δοκιμάσει πολλὰς πικρίας καὶ ἀπογοητεύσεις μέχρι τοῦδε ἀλλʼ ἐν τούτοις δὲν ἐννοεῖ νὰ σωφρονισθῆ. Λησμονεῖ εὐκόλως τὰς συμφορὰς ἐκ τῆς προδοσίας καὶ ἀπιστίας τῶν συμμάχων της, Ἑλλάς! Ἐνθυμήθητι μερικὰς ἡμερομηνίας τῆς πολιτικῆς σου ζωῆς. Ἐνθυμήθητι τὰς μαύρας ἐκείνας ἡμέρας τοῦ Σεπτεμβρίου τοῦ 1922, κατὰ τὰς ὁποίας ἑκατομμύριον ὀρθοδόξου λαοῦ εἶχε συρρεύσει εἰς τὴν παραλίαν τῆς Σμύρνης. Καὶ ἐνῶ τὰ θωρηκτὰ τῶν μεγάλων δυνάμεων, τῶν λεγομένων συμμάχων, θὰ ἡδύναντο μὲ ὁλίγας ὁμοβροντίας τῶν τηλεβολῶν των νὰ τρέψουν εἰς ἄτακτον φυγὴν τὰς ἀγέλας τῶν θηρίων τῆς Ἄγαρ, ποὺ κατεσπάρασσον τὰ ἄοπλα πλήθη, αὐτοὶ ἀπαθῶς ἐθεῶντο τὴν ἐθνικήν μας ἐκείνην συμφοράν… Ἐνθυμήθητι τὴν 6 Σεπτεμβρίου 1955 κατὰ τὴν ὁποίαν ἡ ἐν Κων)πόλει παροικία τῶν Ἑλλήνων παρεδίδετο εἰς τὸ πῦρ καὶ εἰς τὴν ἀτίμωσιν. Ἑλλάς! Οἱ σύμμαχοί σου οὐδὲν ἐπέδειξαν οὐσιαστικὸν ἐνδιαφέρον. Ὤ καὶ ἐὰν ἐθραύετο ἕνας καὶ μόνον ὑαλοπίναξ τῆς ἰδικῆς των πρεσβείας καὶ ἐρραπίζετο ἕνας καὶ μόνον ἰδικός των πολίτης! Ἐντὸς ὀλίγων ὡρῶν ὑπεράνω τοῦ οὐρανοῦ θὰ ἐνεφανίζοντο σμήνη βομβαρδιστικῶν ἀεροπλάνων καὶ θὰ ἠπειλεῖτο μὲ καταστροφὴν ἡ βιαιοπραγήσασα πόλις. Ἑλλάς! Read more »

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΕΜΙΠΟ 1922-2022. 100 χρονια απο την Μικρασιατικη Καταστροφη (Ο τραγικος ξεριζωμος των χριστιανικων πληθυσμων της Ανατολης & οι διαδρομες σωτηριας, προς την Ελλαδα). Την Τεταρτη 7 Σεπτεμβριου 2022, ωρα 7.30μ.μ. στο Δημοτικο θεατρο Καλαμαριας. 2) Η ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΙΩΑΚΕΙΜ ΠΕΣΜΑΤΖΟΓΛΟΥ ΤΟΥ ΜΩΥΣΗ ΤΩΝ ΣΠΑΡΤΑΛΗΔΩΝ

author Posted by: Επίσκοπος on date Σεπ 5th, 2022 | filed Filed under: ΕΛΛΑΣ, ΣΠΑΡΤΗ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Την Τεταρτη 7 Σεπτεμβριου 2022, ωρα 7.30μ στο Δημοτικο θεατρο Καλαμαριας

(Μεταμορφώσεως 7),

¨Α ΚΕΜΙΠΟ

589345584235671765gogbaΒ ΚΕΜΙΠΟ

50751374unled13

Απο το νεο βιβλίο: Η ΣΠΑΡΤΗ ΠΙΣΙΔΙΑΣ THΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ
Του Σταυρου Καπλάνογλου, Σπάρταλη εκ πατρός, σελ. 257-269

Η ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΙΩΑΚΕΙΜ ΠΕΣΜΑΤΖΟΓΛΟΥ

ΤΟΥ ΜΩΥΣΗ ΤΩΝ ΣΠΑΡΤΑΛΗΔΩΝ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Προσπαθώντας μέχρι σήμερα, να ερευνήσουμε, αλλά και να παρουσιάσουμε την ιστορία της Σπάρτης της Μ. Ασίας πολλές φορές καταφύγαμε στα απομνημονεύματα του Παπά Ιωακείμ Πεσμαζόγλου, που ανέλαβε το δύσκολο έργο να προστατεύσει και οδηγήσει το σύνολο των Ελληνορθόδοξων γυναικόπαιδων της Σπάρτης στην Ελλάδα. Οι άνδρες της Σπάρτης βρισκόταν τότε στην εξορία, και λίγοι από αυτούς ήταν κρυπτόμενοι. Την απέλαση των Ελλήνων τῆς Σπάρτης από την πατρίδα τους και τα ιερά χώματα που ζούσαν, για χιλιάδες χρόνια οι πρόγονοι τους, την έκαναν οι Τούρκοι πριν από την υπογραφή της συνθήκης της Λωζάνης στις 31/1/1923. Αλλά καὶ μία δεκαετία πριν την εκδίωξη των γυναικοπαίδων ο π. Ιωακείμ ήταν εκείνος, που έκανε τα πάντα, για να τα προστατέψει, από τις άδικες επιθέσεις και ενέργειες της τότε Τουρκικής ηγεσίας. Read more »

Αυτοκρατο­ριες, που επλεαν σαν θωρηκτα και φαινον­ταν ακλονητες, καταποντιστηκαν κι αφανιστηκαν. Μια μικρη βαρκουλα συνεχιζει να ταξιδευη 3.000 τωρα χρονια! Γνωρισε μεγαλες απειλες, αλλα δεν χαθηκε & η βαρκουλα αυτη ονομαζεται ΕΛΛΑΣ. Παιδια της Ελλαδος, του μαρτυριου & του θριαμβου, κρα­τηστε την πιστι των πατερων μεχρι τελους & αγωνιστειτε. Ο ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ θα ειναι μαζι σας & μη φοβαστε

author Posted by: Επίσκοπος on date Αυγ 13th, 2022 | filed Filed under: ΕΛΛΑΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Περίοδος Δ΄ – Ἔτος ΛΘ΄
Φλώρινα – ἀριθμ. φύλλου 2496

Κυριακὴ Θ΄ Ματθαίου (Ματθ. 14,22-34)
14 Αὐγούστου 2022
Του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου

Ἡ βαρκουλα συνεχιζει να ταξιδευη!

«Τὸ δὲ πλοῖον ἤδη μέσον τῆς θαλάσσης ἦν, βασανιζόμενον ὑπὸ τῶν κυμάτων·
ἦν γὰρ ἐναντίος ὁ ἄνεμος» (Ματθ. 14,24)

Η ΕΛΛΑΣ ΕΝ ΜΕΣΩἈκούσατε, ἀδελφοί μου, στὸ ἱερὸ καὶ ἅγιο Εὐαγγέλιο (βλ. Ματθ. 14,22-34) τὸ θαῦμα ποὺ ἔκανε ὁ Χριστός; Εἶνε ἕνα ἀπὸ τὰ ἄπειρα θαύματα ποὺ ἔκανε, κάνει καὶ θὰ κάνῃ ἕως συν­τελείας τῶν αἰώνων ὁ Κύριός μας.

* * *

Ὅπως ἐδῶ ὑπάρχει ἡ λίμνη τῶν Πρεσπῶν, ἔτσι στοὺς Ἁγίους Τόπους εἶνε μιὰ μεγάλη λί­μνη ποὺ ὀνομάζεται «θάλασσα τῆς Γαλιλαίας» (Ματθ. 4,18· 15,29. Μᾶρκ. 1,16· 7,31) καὶ «θάλασσα τῆς Τιβε­ριάδος» (Ἰω. 6,1· 21,1) ἢ «λίμνη Γεννησαρέτ» (Λουκ. 5,1). Ἀπὸ τὴ λίμνη αὐτὴ διέρχονται τὰ νερὰ τοῦ Ἰ­ορδά­νου ποταμοῦ· ἁγιασμένη λίμνη. Ἐκεῖ λοι­­πὸν μιὰ νύχτα ταξίδευε ἕνα μικρὸ σκάφος. Ἐ­πι­βάτες μα­ζὶ καὶ μὲ ἄλλους ἦταν οἱ δώδε­κα μαθηταὶ τοῦ Χριστοῦ· αὐτοὶ ποὺ ἀποτελοῦσαν γι᾽ αὐ­τὸν ὅ,τι πιὸ ἀγαπητό, τὴ μελλοντικὴ Ἐκκλη­σία του. Ὁ ἴδιος ποῦ βρισκόταν; Ἔμεινε μόνος στὴν ἔ­ρη­μο. Εἶχε ἀ­νεβῆ στὴν κορυ­φὴ τοῦ βου­νοῦ καὶ ὅλη τὴ νύχτα προσευχόταν…
Τ᾽ ἀκοῦμε, ἀγαπητοί μου ὅλοι ἐμεῖς, κληρι­κοὶ καὶ λα­ϊκοί, ποὺ δὲν ἀγαποῦμε τὴν προσ­ευ­χὴ ἀλλ᾽ ὅταν βρεθοῦμε λίγη ὥ­ρα στὴν ἐκκλη­­σία κουραζόμαστε; Ὁ Κύριός μας διανυκτέρευε, λέει (βλ. Λουκ. 6,12), ἀγρυπνοῦσε ὅλη τὴ νύχτα, προσ­­ευχόμενος γιὰ τοὺς μαθητάς του καὶ γιὰ ὅλο τὸν κόσμο. Ἀπὸ ᾽δῶ πῆραν οἱ Χριστιανοὶ στὰ παλιὰ τὰ εὐλογημένα χρόνια, ἰδίως στὸν Πόν­το, τὴ συνήθεια νὰ σηκώνωνται τὴ νύχτα καὶ νὰ προσεύχωνται, νὰ παρακαλοῦν τὸ Θεό. Ἱε­ρὲς συνήθειες αὐ­τές, ποὺ δυστυχῶς ἐξαλεί­φονται στὸ σημερινὸ αἰῶνα τῆς διαφθορᾶς. Read more »