Αυγουστίνος ΚαντιώτηςArchive for the ‘ΑΞΙΟΙ & ΑΝΑΞΙΟΙ’ Category

Αμβροσιος για αποφαση Ιερας Συνοδου: «Ειναι προδοσια, δεν μπορει να κλεινομαστε στο δωματιο μας». 2) ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΕΡΑΝ ΣΥΝΟΔΟΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (Του Μητροπολιτου πρ. Καλαβρυτων & Αιγιαλειας ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ)

author Posted by: Επίσκοπος on date Μαρ 6th, 2024 | filed Filed under: EKKΛΗΣΙΑΣΤ. ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΑΞΙΟΙ & ΑΝΑΞΙΟΙ

Αμβροσιος για αποφαση Ιερας Συνοδου:
«Ειναι προδοσια, δεν μπορει να κλεινομαστε στο δωματιο μας»

«Για το θέμα να κάνουν τη λειτουργία στο εκκλησάκι της μονής Πετράκη, είναι απαράδεκτο! Είναι προδοσία της Ορθοδοξίας. Η Ορθοδοξία έχει την Κυριακή της Ορθοδοξίας που εορτάζει! Δεν μπορεί λοιπόν αντί να εορτάζουμε να κλεινόμαστε στο δωμάτιό μας. Δεν είμεθα υπό διωγμόν αφύλακτον. Ίσα ίσα πρέπει να λειτουργήσουν και να πουν να μην έρθουν όλοι αυτοί που ψήφισαν. Να μην πατήσουν το πόδι τους», είπε στον ΑΝΤ1 ο πρώην μητροπολίτης, Αμβρόσιος.
Πατηστε τον τίτλο

50751374unled13

.
Kalabryt Αἴγιον, 1η  Μαρτίου  2024

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΣ(1)

ΤΗΣ 167ης  ΣΥΝΟΔΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Μακαριώτατε Ἅγιε Πρόεδρε,
Σεβασμιώτατοι Ἅγιοι Συνοδικοί Σύνεδροι,

Ἐπιτρέψατε εἰς ἕνα γεγηρακότα ἤδη ἐν Χριστῷ Ἀδελφόν Σας, ὁ ὁποῖος μετά περισσῆς ἀγωνίας παρακολουθεῖ τά συμβαίνοντα σήμερον εἰς τήν Ἑλληνικήν Κοινωνίαν, νά ὑψώσῃ φωνήν διαμαρτυρίας καί νά παρακαλέσῃ Ὑμᾶς διά τά καθ’ Ὑμᾶς.
Ἡ Ὀρθόδοξος Ἐκκλησία μας σήμερον εὑρίσκεται ὑπό διωγμόν! Ἡ ἁγία Ὀρθοδοξία μας ποδοπατεῖται ὑπό Ἀθέων καί Μάγων, οἱ ὁποῖοι κυβερνοῦν σήμερον τήν Ἑλλάδα μας! Τό ἱερόν Εὐαγγέλιον ἀλλοιοῦται! Ὁ Νόμος τοῦ Θεοῦ κατακρεουργεῖται! Ἡ Ἠθική Διδασκαλία τοῦ Εὐαγγελίου ρίπτεται εἰς τόν κάλαθον τῶν ἀχρήστων! Ἡ ἠθική σαπίλα προβάλλεται μέ ὑπερηφάνειαν, ἡ δέ ἀνηθικότης νομιμοποιεῖται εἰς τήν σύγχρονον Ἑλληνικήν Κοινωνίαν!

Ἡ συνείδησις τῶν πιστῶν τῆς Ἐκκλησίας τέκνων διεγείρεται!
«Τέτοιο ἀνοσιούργημα καί τερατούργημα
δέν ἔχει γίνει μέχρι τώρα»,
κραυγάζουν με ἀγωνίαν οἱ πιστοί ! ([1])

«Μακαριώτατε, Σεβασμιώτατοι, ἐπετύχατε νά καταστῇ περίγελως Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος ἐνώπιον τῶν ὑπολοίπων Ὀρθοδόξων Ἐκκλησιῶν!», Read more »

ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ 2) ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΛΟΓΓΙΝΟ. Συνενοχος στα εγκληματα αυτα & ο Βαρθολομαιος, που ανοιξε την ορεξη στους τραμπουκους της ψευτοεκκλησιας της Ουκρανιας να κηρυξουν τον διωγμο. Να τους χαιρετε & αυτος & ο ανθελληνας Μητσοτακης που κλεβει τα οπλα απο τις αποθηκες του στρατου μας & τα στελνει σε αυτους τους εγκληματιες

author Posted by: Επίσκοπος on date Φεβ 7th, 2024 | filed Filed under: ΑΞΙΟΙ & ΑΝΑΞΙΟΙ, ΔΙΩΓΜΟΙ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Kakoi poimenesΗ μεν ηγεσία της Ελλαδικής Εκκλησίας, η ανώτατη πνευματική ηγεσία του Έθνους δηλονότι, προέκρινε, ακόμη και σε αυτή την οριακή συγκυρία για το Έθνος και την κοινωνία, να μη συγκρουσθεί με την αντίχριστη Πολιτεία, επιλέγοντας για μια  ακόμη φορά τον ανώδυνο για το δαιμονοκίνητο κατεστημένο (πολιτικό, ακαδημαϊκό, δημοσιογραφικό και λοιπό) χαρτοπόλεμο και αυτόν λειψό.…
Δικαίως, η στάση της έχει επικριθεί ως κατώτερη των περιστάσεων αλλά και εξοργιστική,  αφού αφεύκτως έχει προσλάβει το χαρακτήρα της μειοδοσίας και προδοσίας της ιερής και υψηλής αποστολής της.
Υπάρχει, υποτίθεται, και μια άλλη ηγεσία  που μάλλον ουρά και πέμπτη φάλαγγα πρέπει να ονομάζεται.

(Πατηστε τον τίτλο & διαβαστε το ἄρθρο, ειναι σε pdf)

589345584235671765gogbaΔολοφονικη επιθεση κατα του καλυτερου Μητροπολιτου της Διωκομενης Ορθοδοξης Εκκλησιας στην Ουκρανια ΛΟΓΓΙΝΟΥ

Ποιος ειναι ο Επίσκοπος Λογγίνος:

ΔΕΙΤΕ: https://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=65119

————————————

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΛΟΓΓΙΝΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΣΑΛΟ. ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΑΝΕΒΑΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΛογγινοςΟ Αρχιεπίσκοπος Λογγίνος περιγράφει όσα συνέβησαν.

Έγινε το βράδυ της 22.01.24. Χτύπησαν την πόρτα 3 φορές, και όταν την άνοιξα δέχτηκα ένα χτύπημα από το οποίο έχασα τις αισθήσεις μου.
Μετά το χτύπημα χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση. Τώρα νοιώθω καλά! Όλα είναι στο έλεος και την κρίση του Θεού! Αρχιεπίσκοπος Longhin (Jar)Δολοφονική επίθεση κατά του Μητροπολίτη Λογγίνου της Διωκόμενης Ορθόδοξης Εκκλησίας Ουκρανίας από τραμπούκους του καθεστώτος. Εμφανίζεται πολυτραυματίας από επίθεση!! 

  *.  *. *

Αρχικά επιχείρησε η Ονουφρειάδα να το υποβαθμίσει… αλλά η καταγγελία βγήκε από το μοναστήρι του παθόντα ήταν αδύνατο οπότε δέχθηκε την ΑΛΗΘΕΙΑ. Στην εντατική βρίσκεται ο Μητροπολίτης.. Read more »

O KAΠETANIOΣ ΣTA ΔYΣKOΛA ΦAINETAI _ «Eαν κατι ειναι ορθον & πρεπων προσπαθουμε να το εφαρμοσομε έστω & εαν όλη η κοινωνια ειναι εναντιον μας, έστω & εαν μεινουμε μονοι μας» (Μητροπολιτης Φλωρινης Αυγουστινος) 2) ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ Ο ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ (παλαιο σχολιο του ιατρου Λυκουργου Νανη)

author Posted by: Επίσκοπος on date Δεκ 13th, 2023 | filed Filed under: ΑΞΙΟΙ & ΑΝΑΞΙΟΙ, ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ

O KAΠETANIOΣ ΣTA ΔYΣKOΛA ΦAINETAI

«Eι γαρ έτι ανθρώποις ήρεσκον Xριστού δούλος ουκ αν ήμην».

Δεν προσπαθώ να κολακεύσω ανθρώπους, λέει ο απόστολος Παύλος· «Eι γαρ έτι ανθρώποις ήρεσκον Xριστού δούλος ουκ αν ήμην»(Γαλάτας 1,10). Δεν είμαι λέει δημαγωγός. Δεν κηρύττω για να αρέσω στους ανθρώπους.
E, αυτό το παράδειγμα του αποστόλου Παύλου προσπαθούμε και εμείς, παρ’ όλη την ατέλεια και αμαρτωλότητά μας, να εφαρμόσομε εδώ στην πόλη. Eάν κάτι είναι ορθόν και πρέπων προσπαθούμε να το εφαρμόσομε έστω και εάν όλη η κοινωνία είναι εναντίον μας, έστω και εάν μείνομε μόνοι μας. Αναφέρω ένα παράδειγμα.

Kίνδυνος χολέρας στην πόλη της Φλωρίνης

Read more »

«Η Κλωσσομηχανη» των επισκοπων 2) ΟΙ ΝΑΝΟΙ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΑ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ 3) Νεος δεσποτης Φλωρινης κ. Ειρηναιου Λαφτση, υμνει τις ανυπαρκτες αρετες του αρχιεπ. Ιερωνυμου & ὁμολογει: «δημοσιως» εγινε δεσποτης Φλωρινης χαριν αυτου!!! 4) Ο «ελεω» Ιερωνυμου «επισκοπος» Φλωρινας Ειρηναιος.

author Posted by: Επίσκοπος on date Νοέ 27th, 2023 | filed Filed under: ΑΞΙΟΙ & ΑΝΑΞΙΟΙ

«Η Κλωσσομηχανη»

Κλωσσομηχανη δTου ἡγουμένου τῆς Ἁγίας Παρασκευῆς Μηλοχωρίου
Πνευματικὸ παιδὶ τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης Αὐγουστίνου,
αρχιμανδριτου Μαξιμου ΚΑΡΑΒΑ

Εἰς τό ἄρθρον αὐτό θά ἀσχοληθοῦμε μέ μία παλιᾶς ἐφευρέσεως μηχανή πού ἔχει διαφθείρει τήν Ἐκκλησίαν μας ἀνά τούς αἰῶνας. Ἄς τήν ὀνομάσουμε «κλωσσομηχανή». Δέν μοιάζει βέβαια μέ ἐκεῖνο τό μηχάνημα πού βγάζει ἐκεῖνα τά χαριτωμένα κοτοπουλάκια…..

Την συνεχεια: https://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=78131

589345584235671765gogba

ΟΙ ΝΑΝΟΙ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΝ ΠΑΠΟΥΤΣΑ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ
ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΛΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

Δεσπ. θρονοι επαθλα κολακωνΓιατί δὲν λένε σήμερα τὰ ἡρωϊκὰ ὄχι τῶν Ἁγίων Πατέρων οἱ περισσότεροι τῶν ἐπισκόπων καὶ περιορίζονται μόνο σὲ πανάκριβες στολές καὶ μεγάλα συλλείτουργα;
Φιλόδοξοι ἀρχιμανδρίτες, κούφιοι πνευματικὰ ἄνθρωποι βάζουν σκοπό τῆς ζωῆς τους νὰ φορέσουν μῆτρα καὶ ν᾽ἀρπάξουν πατερίτσα μὲ ὅποιον τρόπο μποροῦν. Αὐτὸ μόνο τους ἐνδιαφέρει. Δεν αναλογίζονται το βάρος τοῦ ἐπισκοπικοῦ ἀξιώματος και τὴν εὐθυνη για τὴν σωτηρία τῶν ψυχῶν.

https://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=62417

589345584235671765gogba

Θα γίνει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για να ακυρωθεί η εκλογή ως δεσπότου Φλωρίνης του κ. Ειρηναίου Λαφτσή;

https://agonasax.blogspot.com/2023/11/blog-post_26.html#more
589345584235671765gogbaΟ «ελεω» Ιερωνυμου «επισκοπος» Φλωρινας Ειρηναιος.

Απο το ιστολόγιο https://tasthyras.wordpress.com/

 Δικό μας σχόλιο

Αδελφοί, μην ανησυχεῖτε, τέτοια και χειρότερα έκαναν για να αναγκάσουν τον αγωνιστη Μητροπολιτη Φλωρινης Αυγουστινο Καντιώτης σε «οικειθελη» παραίτηση και να κανουν δεσποτη τον Θεοκλητο. Δεν σταμάτησαν εκεῖ! Φορτώσουν στην Εκκλησια & τον Ιουστινο Μπαρδάκα δεσπότη Καλαμαριας. Πεντε χρόνια (1995-2000) τον πιεζαν, με όλα τα βρώμικα μέσα. Μια χαρα τους έκαναν όλες τις δουλειες και στο κλεισιμο τον ναῶν ηταν υπάκουοι και στα εμβόλια υπέρμαχοι.

Τωρα θελουν εναν νεο για την Φλωρινα να συλλειτουργηση με τον Σκοπιανό και να μνημονεύει τους αχειροτόνητους της Ουκρανίας. Για να δοῦμε, αυτός θα υπακούση;

ΟΙ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΤΟΥΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟ & ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΧΝΟΥΝ, ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΘΗ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ
Διαβαστε:

1. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΑΡΑΙΤΗΣΙΣ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ

https://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=25004

2. ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΕΧΘΡΟΙ
του αγωνιστου Ιεράρχου π. Αυγουστίνου. Πατῆστε τον παρακάτω σύνδεσμο και ακοῦστε το βίντεο. Ὁμιλεῖ ο ίδιος ο Γέροντας
https://www.youtube.com/watch?v=eosToYaJ2ag&t=9s

 

 

 

Ας μη πανηγυριζουν οι οικουμενισται δεσποταδες, για τους νεους αγιους που γινεται η αγιοκαταταξη τους, αυτοι δεν εχουν αναγκη απο την δικη τους τιμη & εν ημερα Κρισεως θα ειναι οι κατηγοροι τους. Διαβαζουμε ανακοινωση της Μητροπολης Πατρων: Νεος μεγαλος Άγιος της Ορθοδοξιας ο γεροντας Γερβασιος Παρασκευοπουλος- Πανηγυριζει η Πατρα. 2) Το πλουσιο, συγκινητικο βιογραφικο του πατρος Γερβασιου γραμμενο απο τον αξιο αδελφο του Μητροπολιτη Φλωρινης Αυγουστινο: «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΣΠΙΘΑ» 1965

author Posted by: Επίσκοπος on date Νοέ 16th, 2023 | filed Filed under: «ΧΡΙΣΤΙΑΝ. ΣΠΙΘΑ», ΑΞΙΟΙ & ΑΝΑΞΙΟΙ

Ο Γεροντας Γερβασιος Παρασκευοπουλος (1877-1964)

ήταν Έλληνας θεολογος και κληρικος- Θεωρειται μια απο τις σημαντικοτερες προσωπικοτητες της νεοτερης ιστοριας της Πατρας

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης Ημέρα γιορτής για τους Πατρινούς, αλλά και για όλους τους Χριστιανούς.
Στην ταραγμένη εποχή του 21ου αιώνα, με τα συγκλονιστικά γεγονότα τόσο καθοριστικά για την ανθρώπινη ιστορία, ένα λαμπρό αστέρι πρόβαλε στο στερέωμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, ο π. Γερβάσιος Παρασκευόπουλος που υπήρξε μια από τις σημαντικότερες θρησκευτικο-πολιτικές προσωπικότητες της σύγχρονης ιστορίας της Πάτρας.
Διετέλεσε Ηγούμενος της Μονής Γηροκομείου Πατρών, καθώς και Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών (1939-1941)….
Την συνεχεια:
https://www.pentapostagma.gr/ekklisia/7204952-paraskeyopoylos

50751374unled13

Απο «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΣΠΙΘΑ» 1965
Τοῦ Μητροπολιτου Φλωρίνης Αὺγουστίνου

† ΓΕΡΒΑΣΙΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ

(1877 – 1964)

Εἰς μνημόσυνον

(Εἰς τὸ ὑπʼ ἀριθμ. 273/1964 φύλλον τῆς «Σπίθας» ἀναγγέλοντες τὴν πρὸς Κύριον ἐκδημίαν τοῦ ἀειμνήστου π. Γερβασίου ἐγράφομεν, ὅτι τὸ ἐπόμενον φύλλον θὰ ἀφιεροῦτο εἰς τὴν μνήμην αὐτοῦ. Ἀλλὰ λόγω βαρείας ἀσθενείας τοῦ Συντάκτου τῆς Σπίθας(*) ἡ ὑπόσχεσις ἐκείνη δὲν ἐπραγματοποιήθη. Ἐπὶ τῆ συμπληρώσει ἔτους ἀπὸ τῆς ἐκδημίας αὐτοῦ θὰ προσπαθήσωμεν νὰ ἐκπληρώσωμεν τὸ χρέος δίδοντες μίαν σκιαγραφίαν τῆς ζωῆς καὶ τοῦ ἔργου τοῦ ἀειμνήστου τοῦτου ἱεραποστολικοῦ ἀνδρός).

«Πάντες αρχ. π. Γερβασιοςοἱ θέλοντες εὐσεβῶς ζῆν ἐν Χριστῶ Ἰησοῦ διωχθήσονται» (Β΄ Τιμ. 3, 12)

Ὁ π. Γερβάσιος δὲν εἶλκε τὴν καταγωγὴν ἀπὸ τοὺς κατὰ κόσμον εὐγενεῖς. Δὲν ἐγεννήθη εἰς περιβάλλον «ἀριστοκρατικῆς» τινος οἰκογενείας, ἡ ὁποία καυχᾶται διὰ τὰ πλούτη καὶ τὴν δύναμίν της. Ἡ καταγωγή του ἦτο ταπεινή. Εἶδε τὸ φῶς τοῦ ἡλίου ἕν μικρὸν καὶ ἄσημον χωρίον, Γρανίτσαν τῆς Γορτυνίας. Ὤ! Αὐτὰ τὰ μικρὰ καὶ ἄσημα χωρία, τὰ ὁποῖα οὐδὲ κἄν σημειώνονται εἰς τὸν γεωργαφικὸν χάρτην, πόσας φορὰς ἀναδεικνύονται ὑπέρτερα τῶν πόλεων, τῶν μεγάλων ἀστικῶν κέντρων. Μέσα ἀπὸ τὴν ὕπαιθρον, μέσα ἀπὸ τὰ χαμόσπιτα καὶ τὰς καλύβας ἐξέρχονται ὑπέροχοι ἄνδρες, οἱ ὁποῖοι προσφέρουν ὑψίστας εὐεργεσίας εἰς τὰς κοινωνίας καὶ τὰ ἔθνη. Ἐκ τοῦ λαοῦ αὐτοῦ πού τόσον περιφρονεῖται, ὥς ποτε ἡ Ναζαρέτ, ἀνατέλλουν ἥλιοι, ὡς ἔλεγε χαρακτηριστικῶς ὁ ἀείμνηστος ἐθνικός μας ἱστορικὸς Παπαρρηγόπουλος πλέκων τὸ ἐγκώμιον ἐξόχου ἀνδρός, τοῦ Ἀσωπίου, ὅστις εἶλκε τὴν καταγωγήν του ἐκ τῶν ταπεινῶν του λαοῦ τάξεων. Καὶ ἐκ τοῦ μικροῦ καὶ ἀσήμου χωρίου τῆς Γορτυνίας ἐξῆλθε φῶς, ποὺ ἐπρόκειτο νὰ φωτίση τὴν πρωτεύουσαν τῆς Πελοποννήσου καὶ νʼ ἀκτινοβολήση ἀκόμη πέραν τῶν ὀρίων αὐτῆς. Read more »

ΕΤΣΙ διαλυεται ένας αγωνας που θα εφερνε καθαρση στην εκκλησια μας. 2) Οι δηθεν αποτειχισμενοι προβοκατορες προσεφεραν εργο στον πατριαρχη Βαρθολομαιο και στους προδοτες της πιστεως. 3) «Η μνημονευση του Επισκοπου στη Θεια Λειτουργια»

author Posted by: Επίσκοπος on date Οκτ 24th, 2023 | filed Filed under: ΑΞΙΟΙ & ΑΝΑΞΙΟΙ

ΑΠΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ opaidagogos.blogspot.com:

α) ΕΤΣΙ διαλύεται ένας αγώνας που θα έφερνε κάθαρση στην εκκλησία μας και β) Μια οφειλόμενη ΣΥΓΝΩΜΗ εκ μέρους της «Ομάδος Εκπαιδευτικών Ο Παιδαγωγός» και του ομώνυμου ιστολογίου

1. Το άδοξο τέλος ενός αγώνα που θα έφερνε κάθαρση στην εκκλησία μας.
ΑΝ υπήρχε ενότητα στον χώρο της αποτείχισης, θα ΕΤΡΙΖΑΝ τα θεμέλια του Οικουμενισμού και της παγκοσμιοποίησης..

Διαβαστε εδῶ:  https://opaidagogos.blogspot.com/2023/10/1-2.html

 • τερας μασονιαςΑδελφε: Ο διαβολος και οι ρασοφοροι συνεργάτες του γνωρίζαν ότι υπάρχουν ευλαβεις κληρικοι με συνείδηση, που θα αντιδρουσαν στην προδοσία της πίστεως του πατριάρχουν Βαρθολομαίου και όλων των δεσποτάδων που τρέχουν από πίσω του, αδιαφορωντας για την προδοσία της πίστεως.  Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης π. Αυγουστινος έλεγε: «Και ο Αντίχριστος όταν εμφανιστει αυτοι θα του πουν εις πολλά ετη Εωσφόρε». Τέτοιους βγαζει συνεχως οι κλωσσομηχανη της αρχιεπισκοπης. Εχουν και οι μεγαλορασοφόροι προβοκάτορες, όπως και οι πολιτικοί, αφου το ίδιο σατανικό συστημα υπηρετουν, και τους αμολουν όταν χρειαζονται να ανακατεψουν και να σταματησουν τις αντιδράσεις του λαοῦ. Αυτο εγινε στην αρχή με την αποτείχηση. Δημιουργησαν φασαρια όχι οι ευλαβεις αποτειχισμένοι ιερεις αλλά οι προβοκατορες μοναχοι, που παρουσιάστηκαν ως σουπερ ορθόδοξοι. Το σχεδιό τους πέρασε, αλλά ο πατριάρχης εγινε ασύδοτος, αλλα η συνειδηση των ορθοδόξων ιερέων κοντευει να εκραγει. Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης Αυγουστινος είπε το 1972, και κάτι άλλο φοβερο: «Αραγε μετά από 50 χρόνια θα υπάρχουν Ορθόδοξοι στην Ελλάδα…»; Τωρα βλέπουμε τους δεσποτάδες μας να λειτουργουν με τους ψευτοπαπάδες και ψευτοδεσποτάδες της Ουκρανίας. Υποδεχονται και επαινουν αυτους που προβάλουν την ανωμαλία! και τα έχουν μελι γάλα με τους αιρετικους και αναρωτιώμαστε Υπάρχουν ορθόδοξοι δεσποτάδες στην Ελλάδα και πόσοι;
  589345584235671765gogba

«Η μνημονευση του Επισκοπου στη Θεια Λειτουργια»

(Περί της «διάτορος αυτού μνημοσύνης» – Πάντες οι Αγιορείτες Πατέρες – 1275)

ΜΕΡΟΣ Α΄

Στην ακολουθία της Θείας Λειτουργίας του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και του Αγίου Βασιλείου, καταχωρούνται θερμές ικεσίες, που αναφέρονται στην όλη Ιερατική (και Μοναχική) οικογένεια, για να βιώνει και να διδάσκει Ορθόδοξα την Χριστιανική Πίστη.

Στην Θεία Λειτουργία του Ι. Χρυσοστόμου, ο Ιερεύς εκφώνως:

«εν πρώτοις μνήσθητι, Κύριε, του αρχιεπισκόπου ημών (…), ον χάρισαι ταις αγίαις σου εκκλησίαις εν ειρήνη, σώον, έντιμον, υγιά, μακροημερεύοντα και ορθοτομούντα τον λόγον της σης αληθείας»∙ έχει προηγηθεί η θερμή ευχή: Read more »

ΣΥΓΚΡΙΝΑΤΕ ΔΥΟ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΕΣ: ΣΤΗΝ ΜΙΑ Ο ΘΕΟΠΡΟΒΛΗΤΟΣ & ΛΑΟΠΡΟΒΛΗΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ, ΜΕ 15.000 ΠΙΣΤΟΥΣ, ΜΕΣΑ & ΑΠ` ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΟΜΟΝΟΙΑΣ! ΣΕΙΕΤΑΙ Ο ΝΑΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΞΙΟΣ!!! (βιντεο). ΔΕΣΤΕ & ΤΟΝ ΝΕΟ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟ, ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΚΟΣΜΟ, ΠΡΟΪΟΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ! ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΟΛΑΚΑΣ ΚΑΚΩΝ ΡΑΣΟΦΟΡΩΝ! ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΝΘΙΜΟΥ, ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΕΣ & ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ

author Posted by: Επίσκοπος on date Οκτ 23rd, 2023 | filed Filed under: ΑΞΙΟΙ & ΑΝΑΞΙΟΙ

 ΣΥΓΚΡΙΝΑΤΕ ΔΥΟ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΕΣ:

ΣΤΗΝ ΜΙΑ Ο ΘΕΟΠΡΟΒΛΗΤΟΣ & ΛΑΟΠΡΟΒΛΗΤΟΣ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ, ΜΕ 15.000 ΠΙΣΤΟΥΣ, ΜΕΣΑ & ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ΠΟΥ ΤΡΑΝΤΑΖΟΥΝ ΤΟ ΝΑΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΞΙΟΣ

____

____

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ

ΤΟΝ ΕΚΛΕΚΤΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟ,
ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΛΑΟ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ΕΓΚΩΜΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ, ΓΙΑ ΑΡΕΤΕΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΧΝΟΣ ΑΠ΄ ΑΥΤΕΣ!

Διαπιστωσαμε, πως επιβιωνε και παρέμεινε πρωτοσύγκελλος και προωθηθηκε για επίσκοπος, από εναν δεσπότη που προκαλεῖ κατα καιρους, τον πιστο Ελληνικό λαό με τις ανορθόδοξες και ανθελληνικές του θέσεις.

Το βιντεο εδω: https://youtu.be/s9K0isUR2ro?si=ZKsV1En1e75tyyeA

Τα άξιος στο τέλος

Διαβαστε τα εγκώμια που έπλεξε στον αρχιεπισκοπο Ιερωνυμο!!!

«Προσεύχομαι σεμνά, ώστε η ταπείνωσή Σας, η ειρήνη Σας, η σωφροσύνη Σας, η αγάπη Σας, το εκκλησιαστικό φρόνημά Σας να είναι για μένα και την αρχιερατική μου πορεία ένα διαρκές μάθημα. Ξέρω ότι δεν επιθυμείτε την προβολή, γι’ αυτό και είστε λαοπρόβλητος. Γνωρίζω ότι δεν τυφλωθήκατε από τη λάμψη της εξουσίας, γι’ αυτό και είστε θεοφώτιστος. Καταθέτω την κοινή άποψη ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είναι ο Προκαθήμενος των έργων και της αγάπης, της απλότητας στη ζωή και της ταπείνωσης στην ψυχή. Μου δείξατε ανύστακτο, φιλόστοργο και πατρικό ενδιαφέρον. Σας ανταποδίδω την προσευχή μου, την υπακοή μου, και την αφοσίωσή μου σε Εσάς και την Εκκλησία».

Απορουσαμε και εμεῖς, πως επιβίωνε ο παραπάνω αρχιμανδρίτης κοντα στον επισκοπό Ανθιμο, που τόσες φορες προκάλεσε τον Ελληνικό λαό. Οι κολακείες και τα εγκωμια σε ανθρώπους που δεν έχουν ίχνος από τις παραπάνω αρετες, μιλοῦν!!! Αυτοι παίρνουν τα επίγεια αξιωματα, που όχι μόνο σιωπουν όταν βλέπουν το κακό και την προδοσία,  αλλά και τους εγκωμιάζουν!

e3fdd3242c48

Φωτιά άναψε η Ιερά Σύνοδος στη Μητρόπολη Φλωρίνης. Αγνόησε προκλητικά την Ειρηνική Επιστολή – Έκκληση των Πιστών που πρότειναν το «Τριπρόσωπο» με την εκλογή του δοτού -φυτευτού αρχμ. κ. Ειρηναίου Λαφτσή από την Αλεξανδρούπολη. Διαμηνύουν : Τον υποψήφιο αρχιμανδρίτη δεν τον γνωρίζουμε, δεν θα τον υποδεχθούμε ως νυμφίο.

Πλανωντες και πλανωμενοι

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ

«Νέος μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας ο Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Λαφτσής. Άξιος! Άξιος! Άξιος!»

ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙ ΕΚΛΟΓΗΣ – ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ – ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑΣ

Read more »

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΕΣ «ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΜΙΤΡΟΜΑΝΙΑ ΜΕ ΓΙΩΤΑ & ΜΕ ΗΤΤΑ….» & ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ: «ΜΕ ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ… Κανουμε μεγαλο αγωνα για να λαμβανη μερος & ο πιστος λαος στην εκλογη του επισκοπου». 2) ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «Νεος μητροπολιτης Φλωρινης Αρχιμ. Ειρηναιος Λαφτσης. Άξιος…!»

author Posted by: Επίσκοπος on date Οκτ 14th, 2023 | filed Filed under: ΑΞΙΟΙ & ΑΝΑΞΙΟΙ

Ποια ειναι η γνωμη σας για το εκκλησιαστικο θεμα;

(Ερώτησε στέλεχος της κατασκηνωσεως στον επισκοπο του π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ: «Παλιόπαιδα από την νεότητά τους, που δεν εἶχαν οὔτε Θεό, οὔτε τίποτε, εἶδαν την μίτρα, εἶδαν την μπαστούνα, εἶδαν τα μεγαλεῖα καὶ ἤθελαν να γίνουν δεσποτάδες. Πάσχουν από μιτρομανία μέ γιώτα και μέ ήττα. Aυτή εἶναι η ιστορία. Oι περισσότεροι από αυτούς δεν πιστεύουν τίποτε…».

50751235unled5

Μητροπολιτης Φλωρινης Αυγουστινος: ME ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΜΙΤΡΟΜΑΝΙΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ» (Σε στελεχη των κατασκηνώσεων 4-8-1994).

π. Αυγουστ. agiasm. inΚάνουμε μεγάλο ἀγῶνα για να λαμβάνη μέρος και ο πιστός λαός στην εκλογη του επισκοπου, όπως είπε ο Tρεμπέλας, όπως είπε ο Kαρμίρης, όπως είπε ο Aνδρούτσιος. Ὁ πιστὸς λαός καὶ οι εφημέριοι να εκλέγουν.
Nά εδώ στην περιφέρειά μου είναι δέκα αρχιμανδρῖτες, οι οποίοι δουλέψαν άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο, εγώ δεν μπορῶ να ορίσω κανέναν. Nά ψηφίση ο λαός. Tώρα θα γίνη ένας, που δεν θα αφήση τίποτε όρθιο. Αὐτοί είναι κύνες εναιοί, που δεν φωνάζουν.
Kάτω στην Aθήνα μαζεύτηκαν όλοι οι αρχιμανδρίτες, που είναι σκύλοι ενεοί. Σκυλιά που δεν γαυγίζουν. Tό λέει ο Hσαΐας ο Προφήτης. Kαι τώρα μέ καλούν σε απολογία, γιατί τους είπα κοπρόσκυλα.
Δέν κάνουν αυτοί τίποτε απολύτως, οὔτε διδάσκουν οὔτε κάνουν κατηχητικό, οὔτε τίποτε. Kοιτᾶνε πότε να πεθάνη κανένας δεσπότης για να δώσουν μάχη ομηρική και να καταλάβουν την επισκοπή του».

50751235unled5

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ

«Νέος μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας
ο Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Λαφτσής. Άξιος! Άξιος! Άξιος!»

ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙ ΕΚΛΟΓΗΣ
ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑΣ

«Πάντες δὲ οἱ θέλοντες εὐσεβῶς ζῆν ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ διωχθήσονται· πονηροὶ δέ ἄνθρωποι καὶ γόητες προκόψουσιν ἐπὶ τὸ χεῖρον, πλανῶντες καὶ πλανώμενοι.» (Προς Τιμόθεον Β΄ γ΄10-15)

Αγαπητοί αδελφοί της Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας,

Σήμερα 9 Οκτωβρίου 2023 ο πιστός λαός της Εορδαίας πληροφορήθηκε ότι «Το Σεπτό Σώμα της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, εξέλεξε τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως, Αρχιμ. Ειρηναίο Λαφτσή, ως νέο Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας με 61 ψήφους, ενώ στο τριπρόσωπο έλαβε 63 ψήφους», επίσης ότι «Αύριο, Τρίτη 10 Οκτωβρίου, ο Θεοφιλέστατος Εψηφισμένος Μητροπολίτης θα δώσει ενώπιον του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου και των Μελών της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος το λεγόμενο “Μικρό Μήνυμα”, ενώ λίγο αργότερα στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη το “Μεγάλο Μήνυμα”» [1].
Την είδηση αυτή, το αποτέλεσμα δηλαδή της ψηφοφορίας, εξέπεμψε μεταξύ άλλων κοσμικών ειδησεογραφιών και η ιστοσελίδα «ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ» με τον τίτλο: «Νέος μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας ο Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Λαφτσής. Άξιος! Άξιος! Άξιος!».
Η πρώτη λοιπόν πρόταση του εν λόγω άρθρου, αν και εξοργιστική, έγινε η καλή αφορμή αυτής της συγγραφής, μιάς και η «αγία γνώση» ημών των λαϊκών περί της «εκλογής των επισκόπων» αποδεικνύεται επικίνδυνα ελλιπής (μάλιστα σε καιρό που όλοι και παντού ζητούν την αναγνώριση και νομική κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους, θρησκευτικών, πολιτικών, οικονομικών, «οικολογικών-σεξουαλικών» και άλλων). Read more »

Απαντηση του Μητροπολιτου Φλωρινης Αυγουστινου Ν. Καντιωτου, σε ερωτηση: «Φτανει να κανουμε μονο προσευχη για να ερθη γαληνη στην Εκκλησια ἤ πρεπει να κανη & κατι περισσοτερο ο λαος;

author Posted by: Επίσκοπος on date Οκτ 2nd, 2023 | filed Filed under: ΑΞΙΟΙ & ΑΝΑΞΙΟΙ

Φτανει να κανουμε μονο προσευχη για να ερθη γαληνη στην Εκκλησια ἤ πρεπει να κανη & κατι περισσοτερο ο λαος;

υπ. π. ΑΤί νὰ κάνη ὁ λαός, ἀφοῦ δὲν ξεσηκώνεται; Ἐδῶ ἐξορίζεται ὁ Ἱερὸς Χρυσόστομος παιδάκι μου καὶ δὲν ξεσηκώνεται ὁ λαός. Πέθανε στὴν ἐξορία λέγοντας, τὸ δόξα τὸν Θεὸ πάντων ἔνεκεν.
Πνίγεται ἡ φωνὴ τοῦ λαοῦ, γιατὶ ἔχουν δύναμη αυτοι. Ἔχουν τὴν ἐξουσία καὶ τὰ ὅπλα. Ἡ πολιτεία εἶνε μαζί τους.
Ἡ ἰστορία ἐπαναλαμβάνεται. Τὸ εἶπε ὁ Χριστός, ἤ ἐμὲ ἐδίωξαν καὶ ὑμᾶς διώξουσι. Αὐτὸς εἶνε ὁ κλῆρος καὶ ἡ μοῖρα τῶν χριστιανῶν, γιατὶ ἔχουμε Μάρτυρα ἐμεῖς.
Πῶς θέλουμε, νὰ εἴμαστε χριστιανοὶ καὶ νὰ μᾶς χειροκροτᾶ ὁ κόσμος; Καὶ ἐμεῖς καμμιὰ μέρα θὰ ἔχουμε τέτοιο τέλος.
Τέτοιο τέλος θὰ ἔχουμε, τὰ βλέπω ὅλα τὰ σημεῖα μπροστά μου. Οἱ φίλοι μου οἱ πραγματικοὶ μοῦ λένε, παραιτήσου Αὐγουστῖνε καὶ πήγαινε νὰ ἡσυχάσης. Δὲν εἶνε αὐτὴ κατάστασι. Read more »

Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΟΙΟΠΟΙΗΤΩΝ – ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ: ΑΛΗΘΙΝΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟ, ΑΚΟΙΜΗΤΟ ΦΡΟΥΡΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΖΗΤΑ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΟΧΙ ΚΟΥΒΑΛΗΤΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ & ΝΑ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ & ΤΟΥΣ ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟΥΣ ΤΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ 2) Ανοιχτη επιστολη πιστων της Ι. Μητροπολεως Φλωρινης: Επειγουσα επιστολη προς την Ιερα Συνοδο. Προτεινουμε τρεις αξιους αρχιμανδριτες για νεο μητροπολιτη Φλωρινης, Πρεσπων & Εορδαιας.

author Posted by: Επίσκοπος on date Σεπ 30th, 2023 | filed Filed under: ΑΞΙΟΙ & ΑΝΑΞΙΟΙ, ΕΚΛΟΓΕΣ

Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΟΙΟΠΟΙΗΤΩΝ

Προδοτικη συμφωνια Πρεσπων, Προδοτικες δικαστηκες αποφασεις! Εναν προδοτη δεσπότη χρειαζονται, για να ολοκληρωσουν την συμφωνια

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ:

ΑΛΗΘΙΝΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟ, ΑΚΟΙΜΗΤΟ ΦΡΟΥΡΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΖΗΤΑ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

ΟΧΙ ΚΟΥΒΑΛΗΤΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ

ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ & ΝΑ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ & ΤΟΥΣ ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟΥΣ ΤΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ, ΟΠΩΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ

Μικρο απόσπασμα «Χριστιανικῆς Σπίθα»,  Ιουλίου 1965, φυλ. 282
Του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αὐγουστίνου Καντιώτου

«…Τὸ πρῶτον καθῆκον τοῦ ἐπισκόπου εεπισκοποιἶνε ἡ μέχρι θανάτου ὑπεράσπισις τῆς Ὀρθοδόξου πίστεως ἐκ τῶν ἐπιθέσεων τῶν ἀπίστων καὶ τῶν αἱρετικῶν. Ὁ ἐπίσκοπος, ὁ ἀληθὴς ἐπίσκοπος, πρέπει νὰ εἶνε ὁ ἀκοίμητος φρουρὸς τῆς πίστεως, ὅπως ὁ στρατιώτης εἶνε ὁ ἀκοίμητος φρουρὸς τῆς πατρίδος. Καὶ ὅπως ὁ γενναῖος στρατιώτης, ὁ φυλάσσων τὰ σύνορα τῆς πατρίδος οὐδὲ σπιθαμὴν τῆς πατρώας γῆς παραδίδει εἰς τοὺς ἐχθρούς, οὕτω καὶ ὁ ἐπίσκοπος οὐδὲ σπιθαμὴν τῆς πατρώας πίστεως, οὐδὲ ἰῶτα ἕν ἤ μίαν κεραίαν ἐγκαταλείπει ἀνυπεράσπιστον, ἀλλὰ μάχεται ὡς λέων κατὰ τὰ παραδείγματα τῶν ἀειμνήστων Πατέρων τῆς Ἐκκλησίας, οἱ ὁποῖοι, χάριν τῆς πίστεως, καὶ θρόνους ἀπώλεσαν καὶ εἰς ἐξορίας ἐπορεύθησαν καὶ παντοειδῆ μαρτύρια ὑπέστησαν, καὶ θάνατον…»

4219881

Ανοιχτη επιστολη πιστων

της Ι. Μητροπολεως Φλωρινης: 

Επειγουσα επιστολη προς την Ιερα Συνοδο.

Προτείνουμε τρεις άξιους αρχιμανδρίτες για νέο μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας.

Μακαριώτατε, σεβασμιώτατοι αρχιερείς.

Όπως είναι γνωστό, μετά την υποβληθείσα παραίτηση του μητροπολίτη Φλωρίνης κ. Θεοκλήτου, η μητρόπολη κηρύσσεται σε χηρεία και επίκειται η εκλογή νέου ποιμενάρχη από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως προβλέπεται από τον Καταστατικό της Χάρτη.

Με την παρούσα παρέμβασή μας, ως μέλη της τοπικής μας Εκκλησίας, απευθυνόμενοι σε καθένα από σας ξεχωριστά, τους Σεβασμιώτατους μητροπολίτες που συγκροτούν την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και που θα αποτελέσουν το σώμα των εκλεκτόρων του νέου μητροπολίτη μας, επιθυμούμε να εκφράσουμε την έμπονη αγωνία μας, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μας εν όψει της επικείμενης εκλογής.

Θεωρούμε ότι δικαιούμαστε να εκφραστούμε και να έχουμε λόγο στην εκλογή του νέου μας ποιμενάρχη. Κάτι τέτοιο αποτελεί τόσο δικαίωμά μας που απορρέει από τους Ιερούς Κανόνες, όσο και επιταγή της εκκλησιαστικής μας συνειδήσεως και της Αγιοπατερικής Παραδόσεως. Το λαϊκό στοιχείο, με βάση το Κανονικό Δίκαιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, δεν συμμετέχει με παθητικό τρόπο στην εκκλησιαστική ζωή, αλλά ενεργά, αφού, κατά την μνημειώδη διακήρυξη – εγκύκλιο των πατριαρχών της Ανατολής της 6ης Μαίου 1848, ο λαός του Θεού αποτελεί «τον φύλακα της Ορθοδοξίας»1 και το σώμα της Εκκλησίας.

Αξίζει να σημειώσουμε, την πάγια εκκλησιαστική τάξη που επικρατούσε τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες, όταν δεν είχε ακόμη λόγο η Πολιτεία στην εκλογή των ποιμένων, με βάση την οποία ο πιστός και ευσεβής λαός ήταν αυτός που εξέλεγε τους επισκόπους που επρόκειτο να τον διαποιμάνουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και ο ειδωλολάτρης Ρωμαίος αυτοκράτορας Αλέξανδρος Σεβήρος εμιμείτο τους Χριστιανούς στο θέμα της συμμετοχής του λαού στην εκλογή των αρχόντων! Read more »

ΟΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΤΩΝ ΕΣΧΑΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ- ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΤΑΚΟΜΒΩΝ 2) Φριξον ήλιε, στεναξον γη. Ο μητροπολιτης Κατερινης σε «χειροτονια» Ευαγγελικων! 3) Οι Νεες Ταυτοτητες παρουσιαζονται «φυλακτα του Πολιτη» απο την Συνοδο 4) ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ, ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ 5) ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ – Ο επαπειλουμενος οικονομικος και κοινωνικος αποκλεισμος ως κομβικο «Σημειο των Καιρων» στην Εσχατολογικη πορεια του Ανθρωπου

author Posted by: Επίσκοπος on date Σεπ 12th, 2023 | filed Filed under: ΑΞΙΟΙ & ΑΝΑΞΙΟΙ, ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ

_________________

__________________

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ;

Φριξον ήλιε, στεναξον γη. Ο μητροπολιτης Κατερινης σε «χειροτονια» Ευαγγελικων!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://tasthyras.wordpress.com/2023/09/09/%cf%86%cf%81%ce%af%ce%be%ce%bf%ce%bd-%ce%ae%ce%bb%ce%bce%af%cf%84/#more-77542
Σχολιο απο αγανακτισμενο ορθοδοξο αδελφο

 • Καταντια Παναγια μου!!! Έλληνες;;;!!!⁉️
 • ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΞΥΡΙΣΜΑ (Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΡΕΥΝΑ, ΣΤΗΝ Μ. ΑΣΙΑ, ΚΑΘΑΙΡΕΣΕ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ, 16 ΚΑΚΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ) – ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΗΡΞΕ Η ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΤΟΥ! ΚΑΘΑΡΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΗΤΙΣΤΙΚΗ! ΜΕΝΩ ΕΝΕΟΣ! (Ειναι & αυτος ενας ταλαίπωρος δεσπότης των εσχάτων καιρων, που θελει να αρεσει στο συστημα! αισχος)

fb76bf1Στον αποηχο της ανακοινωσης της Ιεραρχιας περι νεων ταυτοτητων

Δὶς ἐξαμαρτεῖν ταὐτὸν οὐκ ἀνδρὸς σοφοῦ.(Μένανδρος)

(Αριστείδης Π. Δασκαλάκης)
https://tasthyras.wordpress.com/2023/09/11/%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b1%cf%80%cf%8c%ce%b7%cfb9%ce%b5%cf%81%ce%b1%cf%81/#more-77617

fb76bf1

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρχικά σπεύδει να πείσει τους δεσποτάδες και να κατευνάσει τους Πιστούς ότι οι Νέες Ταυτότητες είναι «φυλακτά του Πολίτη»

https://agonasax.blogspot.com/2023/09/blog-post_53.html

fb76bf1

EΠΙΣΚΟΠΟΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΠΙΣΤΟ  ΛΑΟ

1. Μητροπολίτης Κορίνθου κ.κ. Διονύσιος.
2. Μητροπολίτης Κερκύρας κ.κ. Νεκτάριος.
3. Μητροπολίτης Κυθήρων κ.κ. Σεραφείμ.
Διαβάστε τη συνέχεια στο https://romioitispolis.gr/archizoyme-na-metrame-oso-pernane-oi-imeres-ayxanetai-i-lista-siga-siga/

fb76bf1

Νεκτάριος Δαπέργολας: Γιὰ ὅ,τι μᾶς λένε αὐτοί, ἐμεῖς πράττουμε τὸ ἀκριβῶς ἀντίθετο!

Λίγες μέρες πρὶν ἀναρωτιόμουν ποιοὶ ἀφελεῖς μποροῦν ἀκόμη νὰ περιμένουν τὸ παραμικρὸ ἀπὸ δαύτους. Καὶ δυστυχῶς συνειδητοποίησα ὅτι ὑπάρχουν ἀκόμη τέτοιοι ἀφελεῖς, γιατί διάβαζα ἕως καὶ τήν περασμένη Τρίτη στὸ fb ἐκτιμήσεις ὅτι ἡ Ἱεραρχία μᾶλλον θὰ πάρει σωστὴ θέση πάνω στὸ μεῖζον θέμα τῶν ταυτοτήτων, γιατί δέχεται – τάχα – πιέσεις ἀπὸ τὸν κόσμο καὶ ἀπὸ κάποιους εὐλαβεῖς ἐπισκόπους ἢ γιατί πρὸς τὰ ἐκεῖ – λέει – κατηύθυνε τὰ πράγματα ἡ εἰσήγηση τοῦ Πειραιῶς καὶ τοῦ Σερρῶν.
Καὶ φυσικά, πρὶν κἂν ἀλέκτορα φωνῆσαι, μέ τόν τελευταῖο ἀνεκδιήγητα κακόδοξο φετφά ἀχαλίνωτης ψευτοεκκλησιαστικῆς φαντασίας ἀποδείχθηκε ἐκ νέου καὶ τὸ μέγεθος τῆς ἀφέλειας καὶ μαζὶ βεβαίως (γιὰ πολλοστή φορά) τό ἀπολύτως πασιφανές: ὅτι αὐτὸ τὸ μαγαζὶ (γιατί ὡς τέτοιο τό βλέπουν) ἔχει ἄλλο ἀφεντικὸ, ἄλλες ἐντολές παίρνει καὶ ἄλλα σχέδια ἀπεργάζεται…

d454142812c7

Ο επαπειλουμενος οικονομικος και κοινωνικος αποκλεισμος ως κομβικο «Σημειο των Καιρων» στην Εσχατολογικη πορεια του Ανθρωπου

Γράφει ο Δημήτριος Νικ. Δασκαλάκης, Δικηγόρος Αθηνών

«Μηδέν φοβού α μέλλεις παθείν. Ιδού δη μέλλει βαλείν ο διάβολος εξ υμών εις φυλακήν ίνα πειρασθήτε, και έξετε θλίψιν ημέρας δέκα. Γίνου πιστός άχρι θανάτου, και δώσω σοι τον στέφανον της ζωής». (Αποκάλυψη, Κεφ. Β΄, στίχος 10)


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 • Ι. Εισαγωγικές Παρατηρήσεις
 • ΙΙ. Σύντομη ιστορική αναδρομή της ηλεκτρονικής ταυτότητας
 • ΙΙΙ. Σημερινά δεδομένα
 • ΙV. Σοβαρά ζητήματα ασφαλείας των νέων ταυτοτήτων-Δυνατότητα Ελέγχου, Επιτήρησης και Γεωεντοπισμού
 • V. Ανάλυση των τεχνικών χαρακτηριστικών των νέων ταυτοτήτων
 • Α. Η σημασία του προσωπικού και μοναδικού δωδεκαψήφιου αριθμού (Card Access Number) – Οικονομικός και κοινωνικός αποκλεισμός για τους φυλάσσοντες «Πνευματικές» Θερμοπύλες»
 • Β. Λήψη Βιομετρικών Αναγνωριστικών Στοιχείων στα Αστυνομικά Τμήματα
 • Γ. Ενσωμάτωση μικροτσίπ τεχνολογίας RFID επί της νέας ταυτότητας-Προ-χάραξη του Χαράγματος
 • VI. Ψηφιακή Ταυτότητα + Ψηφιακό νόμισμα = Εκκίνηση της Δυστοπίας
 • VII. Η Στάση της Εκκλησίας
 • VIII. Συμπεράσματα
 • IX. Επίλογος

I. Εισαγωγικές Παρατηρήσεις

Έχοντας στην σκέψη μας την προτροπή του βραβευμένου με νόμπελ λογοτεχνίας Γιώργου Σεφέρη που έχει αποθησαυριστεί στον στίχο «κι είναι καιρός να πούμε τα λιγοστά μας λόγια γιατί η ψυχή μας κάνει αύριο πανιά» (από το ποίημά του «Ένας γέροντας στην ακροποταμιά»), καλούμαστε από τον ποιητή σε περιόδους μεγάλης κοινωνικής σύγχυσης και παρακμής να διατυπώνουμε με ευθύνη και καθαρότητα, λόγο όχι απαραίτητα συνοπτικό, αλλά οπωσδήποτε σαφή, τεκμηριωμένο και προπάντων έντιμο.

Η έκδοση και η κυκλοφορία των νέων ψηφιακών βιομετρικών ταυτοτήτων αναμένεται να διχάσει εκ νέου την ελληνική κοινωνία (όπως το ίδιο συνέβη κατά την πρόσφατη διαχείριση της «πανδημίας» του κορωνοϊού, όταν το κράτος επέβαλε μονομερώς υποχρεωτικά υγειονομικά μέτρα που συνάντησαν την σφοδρή αντίθεση μερίδας των Ελλήνων πολιτών) και να τροφοδοτήσει ένα νέο κύκλο έντονων πολιτικών και κοινωνικών αντιπαραθέσεων. Read more »

Ποια τα γνωρισμα του ορθοδοξου δεσποτη & παπα, σ’ αυτα τα δυσκολα χρονια που ζουμε (Συμβουλη του Μητροπολιτου Φλωρινης Αυγουστινου Καντιωτου στους ορθοδοξους χριστιανους, για να διακρινουν τους καλους επισκοπους & τους ευλαβεις ιερεις & να φευγουν μακρια απο τους κακους ποιμενας, που σημερα ειναι πολλοι

author Posted by: Επίσκοπος on date Ιούλ 19th, 2023 | filed Filed under: ΑΞΙΟΙ & ΑΝΑΞΙΟΙ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Ποια τα γνωρισμα
του ορθοδοξου δεσποτη και παπα

(Απόσπασμα ομιλίας του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνουτου 1971)
_______________

____________

«…Τελειώνω με το σύνθημα του Απόστολου Παύλου· «Εἴ τις ὑμᾱς εὐαγγελίζεται παρʼ ὅ παρελάβετε, ἀνάθεμα ἔστω». Προσέξετε τι λέει ο Απόστολος Παύλος; Εάν κανείς λέει πράγματα τα οποία είναι αντίθετα από την Ιερά Παράδοσι της Εκκλησίας, τότε αυτός, «ει τις»· όποιος νάναι. Μπορεί να είναι λαϊκός, αυτός που ζητάει, να βάλει δυναμίτη και να ανατρέψει την Εκκλησία του Χριστού· ανάθεμα. Ή μπορεί να είναι γυναίκα· ανάθεμα. Ή μπορεί να είναι παπάς· ανάθεμα. Μπορεί να είναι δεσπότης· ανάθεμα. Μπορεί να είναι αρχιεπίσκοπος· ανάθεμα. Μπορεί να είναι πατριάρχης· ανάθεμα. Μπορεί να είναι βασιλεύς· ανάθεμα. Ακόμα προχωρεί ο απόστολος και λέει· Απόστολος εγώ· “ανάθεμα». Αν ακόμα υποθέσουμε ότι άγγελος έρθει από τα ουράνια και διδάξει ενάντια προς τα δόγματα· “ανάθεμα”. Αυτό το ανάθεμα ακούγεται μέσα στην προς Γαλάτας επιστολή και σε όλη την ιστορία της Εκκλησίας του Χριστού μας.

Read more »

ΑΠΑΝΤΗΣΗ  στο αρθρο του Γ.Μ.: Εδω παπας, εκει παπας …; που βαζει ωραιο προσκέφαλο στους χριστιανους, για να κοιμουνται ησυχα & να αλωνιζουν την ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ οι κακοι ποιμενες! Τα απομαγνητοφων. αποσπασμ. ειναι απο το ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ «Οι σημερινοι ἱερεις & ἀρχιερεις στα ζυγια του ἁγιου Κοσμα του Αιτωλου»

author Posted by: Επίσκοπος on date Ιούν 2nd, 2023 | filed Filed under: ΑΞΙΟΙ & ΑΝΑΞΙΟΙ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ  στο αρθρο του Γ.Μ.: Εδω παπας, εκει παπας …;

https://www.triklopodia.gr/%ce%b3-%ce%bcac%cf%82/

https://balsamopsyxhs.gr/2023/06/02/%ce%b3-%ce%1%cf%80%ce%ac%cf%82/

«Βαζει ωραιο προσκέφαλο στους χριστιανους, για να κοιμουνται ησυχα & να αλωνιζουν στην ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ οι κακοι ποιμενες!» ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ «Οι σημερινοι ἱερεις & ἀρχιερεις στα ζυγια του ἁγιου Κοσμα του Αιτωλου»

589345584235671765gogba

Τα παρακάτω αποσπάσματα περιέχονται απομαγνητοφωνημένα στο βιβλίο του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου: «Ο σημερινο ερες & ρχιερες στ ζύγια το γίου Κοσμ το Ατωλο»

TON KAΛΟ ΠΟΙΜΕΝΑ ΘΑ ΥΠΑΚΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΤΡΙΟ, ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

https://youtu.be/5AcMV_N9EGQ

589345584235671765gogba

«Ἂν σᾶς διδάξω ἄλλα λόγια, ποὺ δὲν εἶνε τοῦ Χριστοῦ,
νὰ διαλύσετε τὶς καρέκλες καὶ νὰ μὲ κυνηγήσετε...

Εξωf.«STA ZYGIA AG. KOS...» mikr. anΕἶμαι τόσα χρόνια ἐπίσκοπος, καὶ ὁμιλῶ. Δὲν σᾶς λέω δικά μου λόγια· εἶμαι κήρυκας τῶν αἰωνίων ἀληθειῶν τοῦ Χριστοῦ. Τὸ εἶπα καὶ ἄλλοτε, τὸ λέγω καὶ τώρα· Ἂν ἔρθῃ μέρα ποὺ δὲν ξέρω τί πάθω καὶ σᾶς διδάξω ἄλλα λόγια, λόγια ποὺ δὲν εἶπε ὁ Χριστὸς καὶ οἱ ἀπόστολοι καὶ οἱ πατέρες καὶ ἡ Ὀρθοδοξία, τότε ἔχετε τὸ δικαίωμα ὄχι μόνο νὰ μὴν ὑπακούσετε, ἀλλὰ καὶ νὰ διαλύσετε τὶς καρέκλες καὶ νὰ μὲ κυνηγήσετε μέχρι τὸν Ἁλιάκμονα. Ἐὰν ὅμως σᾶς συμβουλεύω τὰ λόγια τοῦ Χριστοῦ μας, ὀφείλετε νὰ ὑπακούσετε, ἂν θέλετε νὰ εἶστε Χριστιανοί… (Ἁγ. Νικολάου Κοζάνης 26-6-1988)

Ἔρχονται ἡμέρες φοβερές, κατὰ τὶς ὁποῖες…

https://youtu.be/DAQWCQbmCSM

Αποσπ. ομιλίας Μητροπολίτου Αυγουστινου, από 31/1/1966)

«…Ὅσοι πιστεύουν εἰς τὸν Κύριο, δὲν θὰ μεταβαίνουν σὲ μεγάλους ναούς, μὲ χρυσοστόλιστους ἀρχιερεῖς, ἀλλὰ θὰ φεύγουν μακριὰ εἰς τὰς ἐρήμους καὶ εἰς τὰ σπήλαια, γιὰ νὰ ἑορτάσουν τὸν Κύριό τους…

Αναπαυτικὸ προσκέφαλο, για τους σκανδαλοποιούς κληρικούς.

Ἡ ἀδιαφορία τῶν πολλῶν γιὰ τὴν Ἐκκλησία ἀποτελεῖ τὸ ἀναπαυτικὸ προσκέφαλο, ἐπάνω στὸ ὁποῖο κοιμῶνται μακαρίως οἱ σκανδαλοποιοὶ κληρικοί.
Θὰ κάμωμε, λέγουν ὡρισμένοι ἀρχιερεῖς ὅ,τι θέλομε. Θὰ πατάξωμεν τοὺς ἀντιδρῶντας… Θὰ συμμαχήσωμεν καὶ μὲ αὐτὸν ἀκόμη μὲ τὸν Διάβολο. Θὰ ζητήσωμε τὴν βοήθεια καὶ αὐτοῦ τοῦ Ἀντιχρίστου διὰ τὴν ἐπιτυχία τῶν σκοπῶν μας. Ἐμεῖς εἴμεθα ἡ Ἐκκλησία…»

(Ἀπὸ «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΣΠΙΘΑ», Φεβρ. 1965). Διαβᾶστε ὅλο τὸ ἄρθρο: http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=72550

Δεσποτάδες τῶν ἐσχάτων καιρῶν
σὲ παραμονὲς Ἐκκλησίας κατακομβῶν

https://youtu.be/rLoW-sw7v2o

Ἐκκλησία τοῦ Χριστοῦ. Θὰ χρησιμοποιήσῃ καὶ ἕνα τελευταῖο μέσο· θὰ ντύσῃ παπᾶδες καὶ δεσποτάδες ἀνθρώπους τῆς ἐξουσίας του. Θὰ τοὺς δώσῃ μῖτρες, πατερίτσες καὶ ἐγκόλπια, καὶ διὰ μέσου αὐτῶν τῶν ἀρχιερέων θὰ προσπαθήσῃ νὰ καταλύσῃ τὴν Ἐκκλησία. Ὁ Χριστὸς καὶ ὁ καῖσαρ παλεύουν στὸν κόσμο. Σκοτεινὸς εἶνε ὁ ὁρίζοντας, ἀλλὰ ὁ Ἥλιος νικᾷ τὰ μαῦρα σύννεφα… Λέει ἡ ἁγία Γραφή, ὅτι «κολοβωθήσονται αἱ ἡμέραι ἐκεῖναι» (Ματθ. 24,22. Μᾶρκ. 13,20)… Νὰ προετοιμάζουμε τον ἑαυτό μας γιὰ Ἐκκλησία κατακομβῶν και γιὰ μαρτύριο… (Αποσπ. απο ἱεραποστ. Φλ. 10.5.1983)

Προφητεῖες τοῦ ἁγίου Κοσμᾶ
γιὰ τοὺς ἱερεῖς καὶ ἀρχιερεῖς τῶν ἐσχάτων καιρῶν

https://youtu.be/uEhydCZ8pLI

 (Απομαγν. απόσπ. ομιλιας, εγινε στὴν Ἀθήνα, στὶς 23/8/1965)

«…Ἕνα χρόνο προτοῦ φτερουγίσῃ ἡ ἁγία του ψυχὴ εἰς τὰ οὐράνια σκηνώματα τῆς δόξης τοῦ Χριστοῦ μας, ὁ ἅγιος Κοσμᾶς ὁ Αἰτωλὸς εἶπε δυὸ προφητεῖες γιὰ μᾶς τοὺς ῥασοφόρους, γιὰ μᾶς ποὺ κρατοῦμε τὸ ῥάσο ἀνάξια πάνω στὶς πλάτες μας. Τί εἶπε; ὅτι·
α΄) Θὰ παύσῃ ἡ ἁρμονία μεταξὺ τοῦ κλήρου καὶ τοῦ λαοῦ. Read more »

“ΟΔΗΓΟΙ ΤΥΦΛΟΙ, ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΤΑΞΙΟΙ ΤΟΥ ΑΝΑΠΟΔΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥΣ” 2) Συνεντευξη με τον Σεβασμιωτατο Μητροπολιτη Βισγκοροντ Παυλο, τον ηγουμενο της Λαυρας των Σπηλαιων Κοιμησεως του Κιεβου (ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΠΟΙΜΕΝΑΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΚΑΡΑΓΚΟΖΙΔΕΣ, ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ & ΠΑΙΖΟΥΝ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ!!!!

author Posted by: Επίσκοπος on date Μαρ 21st, 2023 | filed Filed under: EKKΛΗΣΙΑΣΤ. ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΑΞΙΟΙ & ΑΝΑΞΙΟΙ

“ΟΔΗΓΟΙ ΤΥΦΛΟΙ, ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΤΑΞΙΟΙ

ΤΟΥ ΑΝΑΠΟΔΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥΣ”

Τοῦ Νεκτάριου Δαπέργολα -Διδάκτορος Βυζαντινῆς Ἱστορίας
Ἔγραφα τήν προηγούμενη ἑβδομάδα γιά τήν ἐκδήλωση πού εἶχαν προγραμματίσει οἱ δυστυχεῖς λυκοποιμένες μας στό συνοδικό μέγαρο Ἀθηνῶν γιά τούς…διωγμούς τῶν Χριστιανῶν. Μέ εἰσηγητή ὄχι φυσικά κάποιον ἐκπρόσωπο τῆς μόνης πραγματικῆς Οὐκρανικῆς Ἐκκλησίας, οὔτε κάποιον ἄλλο ἐπίσης πραγματικά διωκόμενο Χριστιανό, ἀλλά κάποιον ἀπίθανο Ἀγγλικανό «ἐπίσκοπο» καί παρόντες ἀκόμη διαφόρους ἀκόμη αἱρετικούς (ὅπως εἴδαμε κάποιες μέρες ἀργότερα, ὅταν κυκλοφόρησαν καί οἱ φωτογραφίες). Καί λογικά ἀναρωτήθηκα τότε ποιούς ἀκριβῶς διωγμούς ἐννοοῦσαν οἱ δύσμοιροι….

Την συνέχεια: https://www.triklopodia.gr/%ce%bd-%ce%b4%ce%b1%cf%80%ce%b5-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%bb%cf%85%cf%84%cf%89%cf%83/

50751235unled5

Συνεντευξη με τον Σεβασμιωτατο Μητροπολιτη Βισγκοροντ Παυλο, τον ηγουμενο της Λαυρας των Σπηλαιων Κοιμησεως του Κιεβου.

Pieς to aima adelfου σουΟι αδελφοί του μοναστηριού πηραν εντολή, έως τις 29 Μαρτίου η UOC (η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας) πρέπει να εγκαταλείψει το έδαφος της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ, τι έχετε να πείτε για αυτό;
Όταν αναστηλώνονταν η Λαύρα, πήραμε όλες τις εγκρίσεις από το μουσείο και το Υπουργείο Πολιτισμού. Έχω αλλάξει ήδη 6 προέδρους, θα έρθει κάποιος άλλος. Υποτίθεται ότι πρέπει να προσαρμοστούμε σε κάθε κυβέρνηση; Είμαστε τα παιδιά του Χριστού, είμαστε η Εκκλησία του Χριστού. Είμαστε για τη χώρα μας, είμαι για τη χώρα μου. Είμαι κατά του πολέμου, αλλά δεν θα επιτρέψω να ποδοπατηθεί η καρδιά, η πίστη και ο αληθινός Θεός μου.

Η Λαύρα ήταν, είναι και θα είναι μοναστικό κέντρο στην Ουκρανία.

Δεν ξέρω πόσο αληθεύει αυτό, αλλά μου είπαν ότι οι τρέχουσες ενέργειες κατά της Λαύρας είναι η επιθυμία των αρχών να κάνουν ένα δώρο στον Βαρθολομαίο, να δώσουν στην Τουρκία το ιερό μας. Γι αυτό τώρα όλοι φωνάζουν ότι η Λαύρα είναι δήθεν Μόσχα. Αλλά η Μόσχα δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Παρακολούθησα τον διάλογο μεταξύ του Tkachenko και του δημοσιογράφου του TSN, όπου μας αποκαλούσαν «Πατριαρχείο Μόσχας», Και θέλω να κάνω μια ερώτηση πού βρήκαν τις λέξεις “Πατριαρχείο Μόσχας” στα έγγραφα; Και μόνο για αυτό το ψέμα θα πρέπει ήδη να κριθούν και να λογοδοτήσουν ο υπουργός και ο δημοσιογράφος.
Δυστυχώς δεν έχουμε υπουργό Πολιτισμού. Υπάρχει μόνο ο υπουργός έλλειψης πολιτισμού, γιατί γνωρίζω ήδη πολλούς υπουργούς πολιτισμού, τώρα συμβαίνουν πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με τον πολιτισμό.
Πώς αντέδρασαν τα αδέρφια της μονής στην απόφαση των αρχών;
Όλοι οι αδελφοί είναι αποφασισμένοι να μην εγκαταλείψουν το μοναστήρι με τη θέλησή τους. Read more »

TON KAΛΟ ΠΟΙΜΕΝΑ ΘΑ ΥΠΑΚΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΤΡΙΟ (του Μητροπολιτου Φλωρίνης Αυγουστινου, ηχητικο) 2) ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ & ΣΤΟΝ ΟΜΟΙΟ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ & ΣΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ, ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΟΥΝΙΑ & ΣΤΗΝ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ!!! ΣΤΙΣ ΜΑΡΙΩΝΕΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΒΑΛΗΣΑΝ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ

author Posted by: Επίσκοπος on date Οκτ 19th, 2022 | filed Filed under: ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ, ΑΞΙΟΙ & ΑΝΑΞΙΟΙ

TON KAΛΟ ΠΟΙΜΕΝΑ ΘΑ ΥΠΑΚΟΥΜΕ,

ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΤΡΙΟ

____

___

2) ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ, ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ, ΣΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ, ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΗΝ ΟΥΝΙΑ & ΣΤΗΝ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ!!! & ΣΤΙΣ ΜΑΡΙΩΝΕΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ

Απο συνεργάτη μας

Θέμα: Ἡ ἐνσωμάτωση τῆς ἁμαρτίας στό σῶμα τῆς κοινωνίας.

Ἐὰν δὲν μισήσεις πρῶτα τὴν ἁμαρτία, δὲν μπορεῖς νὰ κάνεις τὸ θέλημα τοῦ Θεοῦ. Τὸ μόνο ποῦ ζητάει ὁ Θεὸς ἀπό τὸν ἄνθρωπο εἶναι ἡ καλή του διάθεση (ὅπως, γιὰ μετάνοια ὅταν σφάλει) καὶ νὰ ἔχει πάντοτε τὸν φόβο τοῦ Θεοῦ». Read more »