Αυγουστίνος ΚαντιώτηςArchive for the ‘ΒΙΝΤΕΟ (αποσπασμ.)’ Category

ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝNHΣ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ Για την καθαρση της Εκκλησιας απο τα αναξια στελεχη της (Μητροπολιτου Φλωρινης Αυγουστινου Καντιωτου -βιντεο) 2. Ο ΑΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ο ΠΑΛΑΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΡΘΩΣΗ & ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΤΕΛΩΝΗ ΖΑΚΧΑΙΟΥ

author Posted by: Επίσκοπος on date Ιαν 26th, 2024 | filed Filed under: ΒΙΝΤΕΟ (αποσπασμ.), ΛΟΓΟΙ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝNHΣ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

Για την καθαρση της Εκκλησίας απο τα ανάξια στελέχη της

Απόσπασμα ομιλίας του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου

____________________________

__________

4219881

ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΕ΄ΛΟΥΚΑ[:Λουκ. 19,1-10]

Ο ΑΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ο ΠΑΛΑΜΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΤΕΛΩΝΗ ΖΑΚΧΑΙΟΥ

Για προηγούμενες ομιλίες πνευματικού περιεχομένου που απευθύναμε προς τη δική σας αγάπη πήραμε αφορμή από όσα εξιστορεί ο ευαγγελιστής Λουκάς σχετικά με τη θεραπεία ανθρώπων που ήταν ως προς το σώμα λεπροί και τυφλοί. Σήμερα, ωστόσο, ως θέμα της ομιλίας μας θα έχουμε τον κάτοικο της Ιεριχούς Ζακχαίο, που ήταν τυφλός ως προς την ψυχή και την ανάβλεψή του ως προς αυτήν . Read more »

Αφου σας ενοχλει το αυστηρο κηρυγμα του επισκοπου Αυγουστινου, ακουσετε το αυστηρο κηρυγμα του Ιωαννου του Προδρομου…. Καθαριστε τα αυτια σας, για να το ακουστε – «ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ ΕΝ ΤΗ ΕΡΗΜΩ…», ΒΡΙΣΚΟΜΕΘΑ ΕΓΓΥΣ ΜΑΧΑΙΡΑΣ. ΕΓΓΥΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΜΑΧΑΙΡΑΣ…. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΡΟΦΗ 180 μοιρων, για να ζηση η Ελλας

author Posted by: Επίσκοπος on date Ιαν 7th, 2024 | filed Filed under: ΒΙΝΤΕΟ (αποσπασμ.), ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

______________

_______________

Υπάρχουν μερικοί χριστιανοί, που κατηγοροῦν τον επίσκοπο Αυγουστίνο ότι είναι αυστηρός, ότι ο έλεγχός του ειναι πέραν του δέοντως. Τί έχουμε να απαντήσουμε;
Ότι το κήρυγμα δεν άρχισε ούτε από εμᾶς, ούτε σε εμᾶς θα τελειώση. Πριν από εμᾶς κήρυξαν ένδοξοι πατερες &  Ιεράρχες τῆς Εκκλησίας με γλώσσα αυστηρά.
Τι είναι η δική μας γλώσσα μπροστά στην γλώσσα που εκήρυξε ο Μ. Βασίλειος στον……
Τί σχεσι έχει η δική μας αυστηρότης με την αυστηρότητα που ελάλησε ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ο αετός του ὰμβωνος, ο βασιλεύς τῶν ιεροκηρύκων, μπροστά…… και εξορίσθηκε;
Αφοῦ σᾶς ενοχλεῖ το αυστηρό κήρυγμα τοῦ επισκόπου σας, που σας ενοχλεῖ, θα ακούσετε το αυστηρό κήρυγμα τοῦ Ιωάννου τοῦ Προδρόμου….
Καθαρίστε τα αυτιά σας, για να ακούστε το κήρυγμα τοῦ Ιωάννου του Προδρόμου….…..
Σημερα ειμαι πολύ λυπημένος…… Ο Ιωάννης μᾶς λέει ότι είμεθα εγγυς μαχαίρας…, εγγυς ατομικῆς μαχαίρας… Εις γη Μαδιάμ θα μεταβληθῆ το πρόσωπο της γῆς. Τι πρέπει να κάνουμε; Ποιό ειναι το κήρυγμα του Ιωάννου; ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ….
Πρεπει να κάνουμε στροφή 180 μοιρῶν…….. αν θελουμε η Ελλάς να ζήση

Ο διωγμος των χριστιανων – Τα αθεα γραμματα θα καταστρεψουν την Ελλαδα (Μητροπολιτου Φλωρινης Αυγουστινου Καντιωτου)

author Posted by: Επίσκοπος on date Ιούν 14th, 2023 | filed Filed under: ΒΙΝΤΕΟ (αποσπασμ.)

Ο διωγμος των χριστιανων ξεκινησε!

Μητροπολίτης Φλωρίνης Αυγουστίνος Καντιώτης
_____________

____________

Η ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ – Αποσπασμα ομιλιας (βιντεο) του μητροπολιτου Φλωρινης Αυγουστινου.

author Posted by: Επίσκοπος on date Νοέ 15th, 2022 | filed Filed under: ΒΙΝΤΕΟ (αποσπασμ.)

Η ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Kλεῖσε μεσά στην καρδιά σου τον ΧΡΙΣΤΟ, για να αισθανθῆς κάθε ειδος μεγαλείου

___

___

Βιντεο απο την τραπεζα «Αγαπης», στη γιορτη του Μητροπολιτου Φλωρινης Αυγουστινου 15.6.1994. Διηγησεις, ευχαριστιες, ευχες

Βιντεο απο την τραπεζα «Αγαπης», στη γιορτη του Μητροπολιτου Φλωρινης Αυγουστινου 15.6.1994.
Διηγησεις, ευχαριστιες, ευχες

______

________

Ο ασκητικός Μητροπολίτης τῆς Φλώρινας Aυγουστῖνος, ποτέ δεν παρέθεσε τράπεζα σε κοσμικά κέντρα.
Εκανε τραπέζι, κάθε χρόνο στην γιορτή του, στις 15 Ιουνίου. Έκανε μετά από ομαδικές βαπτίσεις, στους νεοφωτίστους της Φλώρινας, σε Βορειοηπειρώτες, σε Αφρικανούς. Σε επισημα και ανεπίσημα πρόσωπα, δεν έκανε διάκρισεις. Το τραπέζι ήταν σαν ένα είδος πνευματικοῦ συμποσίου. Κοντά στην υλική τροφή έδινε και την πλούσια πνευματική τροφή στους επισκέπτας, που ερχόταν από μακρια. Συνοδεύονταν με ομιλίες, ιστορίες, πνευματικές συμβουλές.
Το τραπέζι συνήθως γίνονταν στην μεγάλη αίθουσα του οικοτροφείου της «ΑΓΑΠΗΣ» στην Φλώρινα ή στις εκκλησιατικές Κατασκήνωσεις. Σε ιερεῖς, σε ομάδες νέων, αλλά και συνεργατών του παραίθεται τράπεζα στην Μητρόπολη ή στο γηροκομειο Φλωρίνης με τους γέροντες.
Κάλεσαν τον π. Αυγουστίνο, επι δικτατορίας, οι αρχές της Φλώρινας, σε επίσημο τραπέζι, με πλούσια αιδέσματα και αγριογούρουνα, για την επίσκεψη του Παττακοῦ στην Φλώρινα. Ο μητροπολίτης π. Αυγουστίνος, που δεν πηγαινε σε τραπέζια, δέχθηκε την πρόσκληση. Ήταν ημέρα νηστείας και γνώριζε ότι θα την καταλύσουν.
Όταν του ζήτησαν να ευλογήση την τράπεζα, απευθυνόμενος στον κ. Παττακό είπε: Δεν μπορώ να ευλογήσω αυτή την τράπεζα, που δεν σέβεται την νηστεία, αν θέλετε ελάτε στην Μητρόπολη, έχουμε φακές. Και ο Παττακός άφησε το επίσημο τραπεζι, που του ετοίμασαν, και έφαγε φακές στη Μητρόπολη. Αυτό δεν μπορουσαν να του το συγχωρεσουν οι άρχοντες.
Διασώθηκε ένα βίντεο, του 1994, από την γιορτή τοῦ π. Αυγουστίνου, στην τράπεζα, που έγινε στο οικοτροφειο της «Αγάπης». Παραθέτουμε κάποια αποσπάσματα, για την ιστορία, αν και δεν έχουν καλή ηχητική λήψη.
Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης Αυγουστίνος Καντιώτης, καλεί τους ομιλητάς και διευθύνει την συζήτηση. Ειναι σε ηλικία 87 ετων.

OMOΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ (Ματθ. 10,32). ΟΥΑΙ ΤΟΙΣ ΔΕΙΛOΙΣ – Οι δειλοι πρωτοι θα ριφθουν στην καιομενη λιμνη: «τοις δε δειλοις & απιστοις & εβδελυγμενοις & φονευσι & πορνοις & φαρμακοις & ειδωλολατραις & πασι τοις ψευδεσι το μερος αυτων εν τη λιμνη τη καιομενη εν πυρι & θειω, ο εστιν ο θανατος ο δευτερος».(Ἀποκάλ. Ιωάν. 21,8).

author Posted by: Επίσκοπος on date Ιούν 2nd, 2021 | filed Filed under: ΒΙΝΤΕΟ (αποσπασμ.), ΔΙΩΓΜΟΙ

ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ (Ματθ. 10,32)

ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΔΕΙΛΟΣ, ΘΑ ΑΡΝΗΘΗΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ

Οἱ δειλοί πρῶτοι θὰ ριφθοῦν στὴν καιομένη λίμνη.

«τος δ δειλος κα πίστοις κα βδελυγμένοις κα φονεσι κα πόρνοις κα φαρμακος κα εδωλολάτραις κα πσι τος ψευδέσι τ μέρος ατν ν τ λίμν τ καιομέν ν πυρ κα θεί, στιν θάνατος δεύτερος» (Ἀποκάλυψις Ιωάννου κεφ. 21, στ. 8)

Ερμηνεια: Οι δειλοί όμως, οι άπιστοι, οι βδελυροί, οι φονιάδες, οι πόρνοι, οι μάγοι, οι ειδωλολάτρες κι όσοι αντιστρατεύονται την αλήθεια, θα ’χουν το μερίδιό τους στη λίμνη που καίγεται με φωτιά και θειάφι. Αυτός είναι ο δεύτερος θάνατος».

.

_____________

4 Μηνυματα απο τις 24.2.1963, του Μητροπολιτου Φλωρινης Αυγουστινου Καντιωτου: 1) Ερχεται θυελλα… 2) Ανθρωποι σαν τους βατραχους… 3) Θα ερθη μερα, που στην Ελλαδα δεν θα χτυπησουν οι καμπανες το Πασχα… Ειμαστε αναξιοι & στο ναο & στην Θεια λειτουργια να παμε & θα μας τα στερρηση ο Θεος ολα αυτα. 4) Η Αληθινη χαρα βρισκεται μοναχα κοντα στο Χριστο. Υπαρχει η χαρα των αγγελων & αρχαγγελων. Η χαρα της προσευχης. Προσευχηθειτε, για να την απολαυσετε. Υπαρχει η χαρα του εκκλησιασμου, η χαρα της Θειας Κοινωνιας, η χαρα της αγαπης, της ελεημοσυνης & της συγνωμης. Υπαρχει η χαρα του ΘΕΟΥ.

author Posted by: Επίσκοπος on date Νοέ 10th, 2020 | filed Filed under: VIDEO p. AYGOYST., ΒΙΝΤΕΟ (αποσπασμ.), ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛIΤΟΥ

ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ ΣΕ 500  ΝΕΟΥΣ

________

_________

  • Ἀπόσπασμα Κατηχητικοῦ μαθήματος σε (500) φοιτητάς & ἐργαζόμενους νέους ἀπὸ τὸν Μητροπολίτη Φλωρίνης π. Αὐγουστῖνο, στὴν Ἀθήνα στὶς 24.2.1963

1) Ἔρχεται θύελλα…
2) Ἄνθρωποι ποὺ θὰ μοιάζουν μὲ τοὺς βατράχους…
3) Θα ερθη μερα, που στην Ἑλλάδα δεν θα χτυπήσουν οι καμπανες το Πασχα… Εἴμαστε ἀνάξιοι & στό ναό & στην Θεία λειτουργία να πᾶμε & θα μας τα στερρήση ο Θεός ὅλα αὐτα.
4) Η Αληθινὴ χαρὰ βρίσκεται μονάχα κοντά στὸ Χριστό. Ὑπάρχει ἡ χαρά τῶν ἀγγέλων & ἀρχαγγέλων. Ἡ χαρὰ τῆς προσευχῆς. Προσευχηθεῖτε, για να την ἀπολαύσετε. Ὑπάρχει ἡ χαρά τοῦ ἐκκλησιασμοῦ, ἡ χαρὰ τῆς Θείας Κοινωνίας, ἡ χαρὰ τῆς ἀγαπης, τῆς ἐλεημοσύνης & τῆς συγνώμης. Ὑπάρχει ἡ χαρὰ τοῦ ΘΕΟΥ.

Σὰν μιὰ φωνὴ διαμαρτυρίας εἶνε αὐτό, διότι ἔρχεται θύελλα μεγάλη ἡ ὁποία θὰ μᾶς σαρώση ὅλους καὶ παπάδες καὶ…
Ἐμεῖς νομίζουμε ὅτι ὁ κόσμος αὐτὸς δὲν ἔχει ἀφέντη. Τό κάθε σπίτι ἔχει ἀφέντη καὶ ὁ κόσμος αὐτὸς ἔχει Ἀφέντη του τὸν Θεό.
Καὶ ὁ ἱεροκήρυκας ἔχει κάποιες χαρὲς στὸν κόσμο αὐτό. Τὴν χαρὰ ποὺ πάντοτε δοκιμάζω καὶ ἰδιαιτέρως ἀπόψε εἶναι οἱ νέοι. Εἶνε ἡ ταξιαρχία, δὲν εἶνε ἁπλῶς λόχος, οὔτε τάγμα, εἶναι ταξιαρχία, ταξιαρχία Λέγεων. Καὶ ἀλοίμονο παιδιὰ ὕστερα ἀπὸ τὸ κήρυγμα αὐτὸ ἀν πᾶτε… Ποῦ θὰ πᾶτε μὲ ἐνδιαφέρει, γιατί λέει κάπου στο Εὐαγγέλιο, στὴν Ἀποκάλυψη ὅτι θὰ παρουσιαστοῦν ἄνθρωποι ποὺ θὰ μοιάζουν μὲ βατράχους. Δηλαδὴ τί θὰ πῆ αὐτό; Είδατε τὸν βάτραχο; Μιὰ στὴν στεριά, μιὰ στὸ νερό. Καὶ οἱ χλιαροί οἱ χριστιανοί εἶναι οι βάτραχοι, μιὰ μὲ τὸ Θεό, μιὰ μὲ τὸν διάολο.
Τώρα ἐδῶ μέσα σὰν ἄγγελοι σᾶς βλέπω, ὅταν βγῆτε ἔξω, ποὺ θὰ πᾶτε;
Νὰ τὸ θυμᾶστε, γράψατέ το, ἐγὼ τουλάχιστo δὲν θέλω να ζῶ τότε.
Θὰ ἔρθη μέρα, ποὺ στὴν Ἑλλάδα δὲν θὰ χτυπήσουν οἱ καμπάνες τὸ Πάσχα. Ἔρχονται, πλησιάζουν οἱ ἡμέρες αὐτές. Εἴμαστε ἀνάξιοι καὶ στὸ ναό καὶ στὴν Θεία λειτουργία νὰ πᾶμε καὶ θὰ μᾶς τὰ στερρήση ὁ Θεός ὅλα αὐτά.
Read more »

O ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ: ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΘΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΤΟΥΡΚΟΙ

author Posted by: Επίσκοπος on date Μαρ 18th, 2020 | filed Filed under: ΒΙΝΤΕΟ (αποσπασμ.), ΕΛΛΑΣ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΕΤΑΙ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ

Ἀπόσπασμα ὁμιλίας τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αὐγουστίνου Καντιώτου 10.12.1972
———

———-

Να κάνω ελεγχο; Γιατί να κάνω έλεγχο; Αυτή η γυναίκα η γυναίκα η ανάπηρη, που έβγαινε μόνο το Σάββατο για να πάη στην εκκλησία, θα ελέγξη αυτούς που δεν εκκλησιάζονται. Γιατί δεν εκκλησιάζονται; Είναι ανάπηροι; Κάθε άλλο. Δεν είναι ανάπηροι, αλλά έχουν πόδια για τον διάβολο, πόδια για τον Θεό δεν έχουν. Αυτή η γυναῖκα στον άλλο κόσμο θα κρίνη τους ανθρώπους, που δεν μεταβαίνουν στην εκκλησία. Αυτή η γυναῖκα (η Συγκύπτουσα) ὲπῆγε εις την χάβρα.
Και θα μοῦ πῆτε: Έ, και τί ωφελήθηκε που πήγαινε κάθε Σάββατο;
Τί ωφελήθηκε; Λές τί ωφελήθηκε; Εῖδε το Θεό! Ναί, το Θεό εῖδε! Το πιστεύεις; Γιατί μέσα στα Ιεροσόλυμα τότε, υπῆρχαν 480 χάβρες, μικρές αίθουσες, σε κάθε συνοικία, στις οποῖες συγκεντρώνονταν οι Ιουδαῖοι κάθε Σάββατο, για να προσευχηθοῦν στο Θεό. Μέσα σε μία από αυτές τις αίθουσες βρῆκε το Θεό. Read more »

«ΨΕΥΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ» (Βιντεο) OMIΛΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ

author Posted by: Επίσκοπος on date Αυγ 28th, 2017 | filed Filed under: ΒΙΝΤΕΟ (αποσπασμ.)

ΨΕΥΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ

OMIΛΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ

———–

———

Η ΓΙΑΓΙΑ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ! Για να ελευθερωθη το δωματιο της. Διαμαρτυρια των παιδιων (Αποσπασμα θεατρικης παραστασις, απο μαθητριες των κατηχητικων & του οικοτροφειου των 40 Μαρτυρων Κοζανης, πριν καταλαβει με απατη και καταστρεψει την μεγαλη αιθουσα ο δημος Κοζανης, με δημαρχο τον Π. Κουκουλοπουλο)

author Posted by: Επίσκοπος on date Ιούλ 7th, 2017 | filed Filed under: ΒΙΝΤΕΟ (αποσπασμ.)

Η ΓΙΑΓΙΑ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ!

Για να ελευθερωθη ένα δωμάτιο. Διαμαρτυρία των παιδιών

Mικρό ‘απόσπασμα ‘από την γιορτή των κατηχητικών και των κοριτσιων του οικοτροφείου των 40 Μαρτύρων Κοζάνης, πρίν την καταλάβη με απάτη και την καταστρέψει ο Δήμος Κοζάνης, με δήμαρχο τον Π. Κουκουλόπουλο και την πρόθυμη βοήθεια και συνεργασία του Σεβαστιανού Τοπάλη ‘από το ‘Αμύνταιο, (που δεν ήταν ο ίδιος μέλος του Συλλόγου, και δεν προσέφερε ποτέ, ούτε μια καραμέλα στο ιδρυμα).

_________________

_____________________

ΜΕ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕ ΚΑΘΑΙΡΕΣΟΥΝ! Η ΚΑΘΑΙΡΕΣΙΣ AΠΟ ΤΟΙΟΥΤΟΥΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΕΙΝΕ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΥΨΙΣΤΗ ΠΡΟΑΓΩΓΗ (Μητροπολ. Φλωρινης Αυγουστ. Καντιωτης) 2) Με ασυστατες κατηγοριες δικαζονται ορθοδοξοι ιερεις απο δεσποταδες οικουμενιστας, που δουλευουν για την πανθρησκεια!! 3) ΟΥΚ ΕΚΛΕΙΨΟΥΣΙ ΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΙ!

ΜΕ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕ ΚΑΘΑΙΡΕΣΟΥΝ

Η ΚΑΘΑΙΡΕΣΙΣ AΠΟ ΤΟΙΟΥΤΟΥΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΕΙΝΕ ΥΨΙΣΤΗ ΠΡΟΑΓΩΓΗ (Βιντεο)
______________

_____________

Σᾶς θεωρῶ ἀσταθεῖς, δὲν σᾶς θεωρῶ σταθερούς φίλους. Σ᾽ αὐτὴ τὴν δοκιμασία μου, ποὺ διὰ λόγους συνειδήσεως φωνάξαμε «ἀνάξιος», πολλοὶ φύγαν ἀπὸ κοντά μας. Ἂς φύγουν. Θὰ μείνουμε ἐδῶ. Καὶ ἐὰν ἀκόμη ἀδειάσῃ ἡ αἴθουσα καὶ ἐὰν ἀκόμη σᾶς παρασύρουν μάγαι γλῶσσαι καὶ ἐὰν σᾶς παρασύρουν τὰ ἐγκόλπια, καὶ ἐὰν σᾶς παρασύρουν τὰ ψέματα καὶ ὅλοι αὐτοί, ἐδῶ θὰ μείνουμε ἀγαπητοί μου. Δὲν τὸ κουνάω ρούπι.
Μὲ ἀπειλοῦν οἱ ἅγιοι ἀρχιερεῖς ὅτι θὰ μὲ καθαιρέσουν. Ἡ καθαίρεσις ἀπὸ τοιούτους ἀρχιερεῖς εἶνε γιὰ μένα ὑψίστη προαγωγή.
Ἂς μὲ καθαιρέσουν· Ἂς μὲ καθαιρέσῃ ὁ ἅγιος Ἀργολίδος, ἂς μὲ καθαιρέσῃ ὁ ἅγιος Φθιώτιδος, ἂς μὲ καθαιρέσῃ ὁ ἅγιος Κοζάνης. Ἂς μᾶς καθαιρέσουν ὅλοι αὐτοί. Εἶμαι ἕτοιμος νὰ καθαιρεθῶ, ἀλλὰ ὁπουδήποτε νὰ πάω καὶ στὰ μοναστήρια καὶ στὴν ἔρημο καὶ στὸ Ἅγιον Ὅρος, ἕως ὅτου τὸ χέρι μου κουνάει, ἕως ὅτου τὸ στόμα μου λαλάει καὶ ἡ καρδιά μου πάλει, θὰ φωνάζω καὶ μέσα ἀπὸ τὸ δεσμωτήριο καὶ μέσα ἀπὸ τὴν φυλακή καὶ μέσα ἀπὸ τὰ μοναστήρια· Ἅγιοι ἀρχιερεῖς τοῦ εἰκοστοῦ αἰῶνος, τοῦ ἀπαταιῶνος «οὐκ ἔξεστί σοι», «οὐκ ἔξεστί σοι παρανομεῖν.

058837d2ea8c5l

Τελικά, με ασύστατες κατηγορίες, δικάζει τον π. Παναγιώτη ο Κυδωνίας, επειδή δεν …μνημονεύει το ονοματάκι του!!!

Παρ’ ὅτι μὲ μιὰ συντριπτικὴ Ἀπολογία ὁ παπα-Παναγιώτης κονιορτοποίησε τὶς ἀντικανονικὲς καὶ ἀσύστατες κατηγορίες τοῦ Μητροπολίτη Χανίων Δαμασκηνοῦ, αὐτὸς ἐμμένει στὴν παράνομη κλήση σὲ δίκη, δηλαδὴ κατα-δίκη ἀπὸ τοὺς δικούς του ὑφιστάμενους-ἱερεῖς δικαστές!

Πῶς, ὅμως, τολμᾶτε νὰ ξεχνᾶτε, κ. Δαμασκηνέ, ἐσεῖς «ὀρθόδοξος» ἐπίσκοπος, αὐτὸ ποὺ εἶχαν καταλάβει οἱ εἰδωλολάτρες πρόγονοί μας, ὅτι «ἔστι δίκης ὀφθαλμὸς ὃς τὰ πάνθ’ ὁρᾶ»;

Διαβᾶστε τὴ συνέχεια ἐδῶ:
https://paterikiparadosi.blogspot.gr/2017/01/blog-post_449.html#more

058837d2ea8c5l

ΟΥΚ ΕΚΛΕΙΨΟΥΣΙ ΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΙ

Κήρυγμα για τη Σύνοδο της Κρήτης.
Πανιερώτατος Λογγίνος Ζαρ[1] του Μπαντσένι:

Ευχαριστώ τους χριστιανούς ορθόδοξους που στάθηκαν φρουροί της Ορθόδοξης Πίστης. Ήταν ένα αρκετά δύσκολο έτος, με δοκιμασίες.
Έγινε στη Κρήτη μια διαβολική, αντίχριστη Σύνοδος που δεν είχε καμία βάση -δεν βασίστηκε στις επτά Συνόδους της Ορθόδοξης Εκκλησίας-, που υπέγραψε αδιάντροπα αιρετικά ντοκουμέντα, που πουλήθηκε στον σατανά και τώρα είναι, φυσικά, δύσκολο να αναγνωρίσουμε πια, εκείνους τους αρχιερείς, πατριάρχες και επισκόπους που δεν είχαν τον κοινό νου να ομολογήσουν την λυτρωτική Ορθόδοξη πίστη, αλλά προσχώρησαν στις πλάνες, στις αιρέσεις, υπέγραψαν αιρετικά ντοκουμέντα και γίνανε με τη σειρά τους αιρετικοί, όπου δεν τους αναγνωρίζουμε πια ως Εκκλησία και ευχόμαστε ένα πράγμα μόνο, να τους γυρίσει ο Θεός στην μετάνοια, να αποστρέφονται την ληστρική ψευδό-σύνοδο της Κρήτης.

Τὴν συνέχεια εδῶ: http://aktines.blogspot.gr/2017/01/blog-post_94.html#more

ΜΙΑ ΓΝΗΣΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΑΤΕΡΙΚΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ TA ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΑ ΧΑΪΔΟΛΟΓΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΣΕ ΒΛΑΣΦΗΜΟΥΣ, ΣΕ ΑΘΕΟΥΣ, ΣΕ ΜΑΣΩΝΟΥΣ, ΣΕ ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΥΣ, ΣΕ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟY

author Posted by: Επίσκοπος on date Ιαν 4th, 2016 | filed Filed under: ΑΓΩΝΕΣ, ΒΙΝΤΕΟ (αποσπασμ.), ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΜΙΑ ΓΝΗΣΙΑ ΠΑΤΕΡΙΚΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Ἀπόσπασμα ὁμιλίας τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αὐγουστίνου Καντιώτου. Ἐγινε στὴν Θηβα τὸ 1964.
1) Ἐλέγχει σκληρά τὸ φοβερό ἁμάρτημα τῆς βλασφήμιας.
β) Καταγγέλει τὴν νεαρὴ βασίλισσα Ἀννα-Μαρία ποὺ ἔπεσε στα δίκτυα τῶν μέντιουμ καὶ τὸν βασιλιᾶ ποὺ συμβουλεύεται τὸ Ρόταρυ. Δείχνει τοὺς ὑπευθύνους, για τὸ κατάντημα τῶν βασιλέων, ποὺ δὲν εἶναι ἄλλοι παρὰ οἱ κακοί ἐπίσκοποι, ποὺ τοὺς χαϊδολογοῦν.
Ἀξίζει νὰ ἀκούση ἡχητικά ὁλόκληρο τὸ ἀπόσπασμα, κάθε χριστιανός καὶ γνήσιος πατριώτης, γιατί καὶ σήμερα οἱ ἴδιοι εἶναι ὑπεύθυνοι καὶ τὴν ἴδια δουλικὴ συμπεριφορά δείχνουν στοὺς πολιτικούς. Αὐτοὶ καὶ ἡ βουβαμάρα τους εἶναι ὑπέυθυνοι για τὴν κατάντια τῆς Πατρίδος.
‘Aλλὰ τί μπορεῖ νὰ περιμένει κανείς ἀπὸ ἐπισκόπους, ποὺ δὲν τοὺς ἐξέλεξε ὁ πιστός λαός καὶ δὲν τοὺς ἔστειλε ὁ Θεός, ἀλλὰ ἄρπαξαν σαν κλέφτες τὶς μῖτρες καὶ τὶς πατερίτσες, ἀφοῦ προηγουμένως ἔκαναν τοῦμπα στὴν μασωνική στοᾶ;;;  Δὲν εἶναι ὅλοι τέτοιοι, λέει ὁ Γέροντας ἐπίσκοπος π. Αὐγουστῖνος, σ᾽ ἄλλη ὁμιλία του. Αὐτοί λοιπόν, ποὺ δὲν εἶναι μασωνόσταλτοι, ἀλλὰ θεόσταλτοι ἂς σταθοῦν στὸ ὑψος τους, γιὰ νὰ ἐλέγξουν τοὺς κακούς καὶ νὰ σώσουν τὴν Πατρίδα καὶ τὸν μαρτυρικό λαό της, πριν εἶναι ἀργά.
(Ὁ ἔλεγχος ἀπὸ τὸν π. Αὐγουστῖνο στοὺς βασιλεῖς εἶναι σκληρός καὶ ἄς ἐχουμε ὑπόψιν ὅτι ὁ βασιλιᾶς τότε, εἶχε πολύ μεγάλη δύναμη καὶ χρειαζόταν ἕνας ἀληθινός πατέρας τῆς Ἐκκλησίας γιὰ νὰ τὸν ἐλέγξη δημόσια).

_____________________________

_________________________

ΤΟ ΦΡΙΚΤΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑΣ

Ἄς τομήσει ἐδῶ στὰς Θήβας ἕνας Θηβαίος νὰ πάῃ στὴν πλατεῖα καὶ νὰ βλασφημήση τὴν βασίλισσά μας. Ἄς πῇ ἕναν κακό λόγο γιὰ τὴν βασίλισσά μας. Ἀμέσως ὁ εἰσαγγέλέας, ἀμέσως ἡ ἀστυνομία θὰ τὸν πιάσῃ καὶ θὰ τὸν βάλλει φυλακή 5 μῆνες, 6 μῆνες, ἕνα χρόνο· θὰ τὸν στείλῃ στὸ Μακρόνησο, γιατὶ δὲν ἐπιτρέπουν νὰ βλαστημᾶς τὴν βασίλισσα.
Ἀλλὰ τὶ εἶναι ἡ βασίλισσά μας; μπροστά στὴν Βασίλισσα τὴν Παναγιά; Τί εἶναι; Τί εἶναι οἱ βασιλεῖς; Ἕνα πελώριο μηδενικό; Εἶναι καὶ αὐτοὶ ἁμαρτωλοί, εἶναι και αὐτοὶ σκιά. Ὥστε μεγάλη ἡ βασίλισσα μας! Ἄμα τὴν ὑβρίσης 8 μῆνες στὰ μπουτρούμνια, Ἅμα βρίσεις τὴν Παναγιά; Τίποτα!!!
Δὲν εἴμαστε καλά. Δὲν εἴμαστε Ὀρθόδοξο βασίλειο. Δὲν φτάνουν τὰ πολυχρόνια! Ὄχι τὰ πολυχρόνια κύριοι!
Δὲν εἴμαστε ἔθνος εὐσεβές. Δὲν μπορεῖς ὅταν βλασφημήσης τὴν βασίλισσα τὴν ἐπίγειο νὰ τιμωρήσαι μὲ 8 μῆνες φυλακη καὶ ὅταν βλασφημῆς τὴν Παναγία μας οὔτε ἀστυφύλακας, οὔτε εἰσαγγελέας οὔτε κανένας δὲν ἐνδιαφέρεται!
Ἀδελφή μου πονό καὶ σᾶς τὰ λέω. Ἐσεῖς ποὺ κατοικεῖτε στὰς Θῆβας μικροὶ καὶ μεγάλοι δῶστε ἀπόψε ὀρκο στὸ Χριστὸ καὶ τὴν Παναγιά κανένα στόμα νὰ μὴ βλασθημᾶ τὸν Θεό…..

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΡΩΤΑΕΙ ΤΟ ΜΕΝΤΙΟΥΜ
ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΟ ΡΟΤΑΡΥ

Ἡ βασίλισσα Ἄννα-Μαρία πάει και ρωτᾶ τὸ μέντιουμ! Μὴ γελᾶτε… Πρέπει νὰ πενθήσετε. Ὅταν μία νεαρά βασίλισσα τῆς ὁποῖας τὸ ὄνομα μνημονεύεται στὴ Θεία λειτουργία, ποὺ οὔτε τὸ ὄνομα τῆς μάνας ποὺ μὲ γέννησε, οὔτε τῆς δικῆς σας μάνας, ποὺ ἦταν Ἑλληνίδα και ἐμαρτύρησε ἐδῶ στὸν κόσμο γιὰ νὰ μᾶς ἀναστήσῃ. Καμιᾶς ἑλληνίδας τ᾽ ὀνομα δὲν μνημονεύεται στὶς ἐκκλησίες, μνημονεύεται ὅμως τὸ ὄνομα μιᾶς ξένης πριγκιπίσσης!
Ταῦτα λέγων, νὰ μὴ παραξηγηθῶ. Δεν ἔχω φρονήματα ἀντιβασιλικὰ ἢ ἀντιδυναστικά. Δὲν μὲ ἐνδιαφέρει περὶ αὐτοῦ, λυπουμαι ὅμως ποὺ μιὰ νεαρὰ κοπέλλα 18-20 ἐτῶν, ποὺ μᾶς ἦρθε ἀπὸ τὸν Βορρᾶ, πῶς ἔπεσε ἀμέσως στὰ δίκτυα τοῦ μέντιουμ! Καὶ συμβουλεύεται ὁ βασιλιᾶς τὸ ρόταρυ καὶ ἡ βασίλισσα ἔπεσε στὰ δίκτυα τοῦ πνευματισμοῦ.
Φταίει αὐτή;…
(Ἀκοῦστε τὴν συνέχεια ἠχητικά εἶναι πολύ ἐνδιαφέρων)

«Η ΔΕΣΠΟΤΟΚΡΑΤΙΑ»

author Posted by: Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης on date Δεκ 3rd, 2013 | filed Filed under: OMILIES π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ, ΒΙΝΤΕΟ (αποσπασμ.), ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

«Η ΔΕΣΠΟΤΟΚΡΑΤΙΑ»

Φοβερή ομιλία του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου, ο οποίος ξεχωρίζει τους καλούς από τους κακούς ποιμένας. Έγινε στην Αθήνα το 1966. Μιλά σκληρά για τους κακούς επισκόπους, που δεν είναι ούτε θεόκλητοι ούτε δημόκλητοι, αλλά αυτόκλητοι. Καυτηριάζει την πολυτελή ζωή και την φυλαργυρία των, που δεν αρμόζει σε αντιπροσώπους του Χριστού και είναι σκάνδαλο στον λαό. Επαινεί τους καλούς επισκόπους και συμβουλεύει τους πιστούς·

  • «…Τιμώμεν τον επίσκοπο, τιμώμεν τον καλόν επίσκοπο, τιμώμεν τον καλόν Ποιμένα τον Κύριον Ιησούν Χριστόν, ο οποίος είναι ο Αρχιποίμην του λογικού Ποιμνίου· τιμώμεν, λέγω, τον Εσταυρωμένο Λυτρωτή, ο οποίος είναι το πρότυπο παντώς καλού ποιμένος. Τιμώμεν τους επισκόπους, -τους αληθινούς επισκόπους-, υποκλινόμεθα, γονατίζουμε και φιλούμε τα κράσπεδά τους, δεν είμεθα άξιοι να φιλήσουμε ούτε τον ιμάντα των υποδημάτων τους… Αλλά ενώ αγαπητοί μου, υποκλινόμεθα ενώπιον παλαιών και νέων ιερών μορφών της σεπτής ιεραρχίας μας, δεν υποκλινόμεθα, δεν υποχρεούμεθα ούτε από το Ευαγγέλιο ούτε από τους Ιερούς Κανόνας, ούτε από την Ιστορία της Εκκλησίας να υποκλινόμεθα ενώπιον κακών επισκόπων· ενώπιον επισκόπων οι οποίοι αποτελούν την ανατροπήν του Ευαγγελικού κηρύγματος. Δεν υποκλινόμεθα ενώπιον σκανδαλοποιών ιεραρχών. Δεν υποκλινόμεθα ενώπιον ιεραρχών οι οποίοι εισήλθαν ανωμάλως εις την Εκκλησία του Χριστού μας. Η αγία μας Ορθοδοξία γνωρίζει μίαν μόνον θύραν, και πας ο εισερχόμενος δια αυτής είναι ποιμήν των προβάτων κανονικός….»

(Ολόκληρη την ομιλία ακούστέ την κατ’ ευθείαν από τον αείμνηστο Μητροπολίτη Φλωρίνης π. Αυγουστίνο)

_

_

ΤΗΝ ΔΕΣΠΟΤΟΚΡΑΤΙΑ Σ’ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΙΩΓΜΟ ΕΥΛΑΒΩΝ ΙΕΡΕΩΝ

Χαρακτηριστική εικόνα της δεσποτοκρατίας είναι η  παρακάτω «Εκκλησιαστική δίκη»

Αν κάποιος μπορεί να την ονομάση δίκη!!!!

1. Πατήστε εδώ· Δίκη π. Εὐθυμίου Τρικαμηνᾶ – Ἡ Ἀπολογία του – Δευτεροβάθμιο Συνοδικό

2. Ο διωγμός του π. Ιωάννου στην Αλεξανδρούπολη.
(Ο Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος σε συνέντευξή του ήταν πιο απαιτητικός από τους γκρίζους λύκους, για να κτίσουν νέα τζαμιά στην Ελλάδα!!! Απο τέτοιον δεσπότη τι θα περιμένει κανείς;)

2α) πατηστε εδω· Αλεξ/πόλεως Άνθιμος: Απορώ…γιατί δεν κάνετε επιτέλους τζαμι..

3. Ο διωγμός του αγνού ιεραποστόλου στο Κονγκό π. Θεολόγου, από έναν νεοχειροτονηθέντα δεσπότη, που κατηγορείτε για φρικτά σκάνδαλα!

Πρέπει να το καταλάβουμε οι χριστιανοί· Μπαίνει σαβούρα στην Εκκλησία μας, χειροτονούν ανάξιους και σκανδαλοποιούς επισκόπους, για να καταλύσουν την Εκκλησία έσωθεν. Αν δεν μετανοήσουμε και δεν αγωνιστούμε η Ορθοδοξία δεν θα χαθεί, αλλά εμείς θα χαθούμε.

 

Η ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΖΗΤΑ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

author Posted by: Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης on date Οκτ 27th, 2013 | filed Filed under: Cрпски језик, ΒΙΝΤΕΟ (αποσπασμ.), ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Η ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΈνα, αγαπητοί, ένα απ’ τα πιο πολύτιμα αγαθά που ‘δωσε ο Θεός στον άνθρωπο είναι η ελευθερία. Ο άνθρωπος είναι ελεύθερος να εκλέξει ό,τι θέλει. Μπορεί βέβαια αυτό που θέλει να μην είναι για το συμφέρον του, αλλ’ η χριστιανική ηθική δεν επιτρέπει να τον πιέσουν οι άλλοι για να κάνει αναγκαστικά το καλό. Οι άλλοι οφείλουν να τον συμβουλέψουν, να παρουσιάσουν τα θλιβερά αποτελέσματα που θα έχει μια κακή εκλογή του, αλλά τελικά, αν αυτός διαφωνεί, δεν πρέπει να τον πιέσουν. Το καλό που γίνεται με τη βία χάνει την αξία του κι’ ο άνθρωπος που πιέζεται αντιδρά και γίνεται χειρότερος. Ο ίδιος ο Θεός, που δημιούργησε τον άνθρωπο και του ‘δωσε το μεγάλο αυτό προνόμιο της ελευθερίας, σέβεται, αν επιτρέπεται η έκφρασης, την ελευθερία του ανθρώπου. Μπροστά σου ω άνθρωπε, λέει ο Θεός, έβαλα το νερό και τη φωτιά διάλεξε και πάρε. Αν βάλεις το χέρι σου στο νερό, θα δροσιστείς· αν το βάλεις στη φωτιά, θα καείς. Σου έδωσα μυαλό, για να κρίνεις ποιο σε ωφελεί και ποιο σε βλάπτει.

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ EXEI ΟΡΙΑ

Αλλά θα πει κανείς, αν αφήσουμε τους κακούργους να κάνουν ό,τι θέλουν, τότε αυτοί θα σφάξουν και θα ρημάξουν τον κόσμο. Γι’ αυτούς που νομίζουν πως μονάχα αυτοί έχουν την ελευθερία να κάνουν ό,τι θέλουν και δεν σέβονται την ελευθερία των άλλων, γι’ αυτούς τους κακοποιούς υπάρχει εξουσία, που λέγεται κράτος.

Υπάρχουν σ’ όλα τα κράτη αστυνομίες, δικαστήρια, φυλακές. Αν το κράτος κάνει καλή χρήση της εξουσίας του, τότε το κακό περιορίζεται κι’ οι άνθρωποι με την τιμωρία διδάσκονται πως η ελευθερία έχει τα όριά της, που αν τα ξεπεράσει ο άνθρωπος, δεν μπορεί παρά να προκαλέσει την αντίδραση της οργανωμένης κοινωνίας και να υποστεί τις τιμωρίες των κακών του πράξεων.

ΠΟΙΟΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Όπως βλέπετε, το θέμα της ελευθερίας είνε πολύ λεπτό. Πολλοί φωνάζουν «Ζήτω η ελευθερία», «Ζήτω η δημοκρατία». Αλλά πόσοι στη ζωή τους σαν άτομα και οικογενειάρχες εφαρμόζουν τα ωραία διδάγματα περί δημοκρατίας και ελευθερίας. Πόσοι σέβονται την ελευθερία των άλλων; Δυστυχώς λίγοι είναι εκείνοι που όχι μονάχα με λόγια αλλά και με έργα αγαπάνε την δημοκρατία και την ελευθερία. Ονομάζονται δημοκράτες, αλλά στα πράγματα είναι δικτάτορες. Θέλουν να ‘ναι αυτοί ελεύθεροι και να κάνουν ό,τι θέλουν, αλλά στους άλλους δεν επιτρέπουν ελευθερία. Στην αρχαία εποχή υπήρχε ένας άνθρωπος, που απ’ το πρωί ως το βράδυ φώναζε για τη δημοκρατία. Αλλ’ ένας που τον ήξερε πως ζούσε, έκανε τα αποκαλυπτήριά του. -Ακούτε, είπε στους συμπολίτες του, ακούτε αυτόν που φωνάζει στους δρόμους και στις πλατείες Δημοκρατία; Ψέματα λέει. Εξω κάνει το δημοκράτη, στο σπίτι του μέσα είναι δικτάτορας.

Αυτό που συνέβη στην αρχαία εποχή συμβαίνει δυστυχώς και σήμερα με τους πολλούς που φωνάζουν Δημοκρατία, αλλά δημοκρατία στις σχέσεις τους με τους άλλους ανθρώπους δεν εφαρμόζουν. Ας αναφέρουμε δύο-τρία παραδείγματα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Να ένας οικογενειάρχης. Έχει γυναίκα και παιδιά. Στην οικογένεια μέσα παρουσιάζονται διάφορα ζητήματα. Αυτός βέβαια σαν αρχηγός της οικογενείας έχει ευθύνη και γι’ αυτό η γνώμη του πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπ’ όψιν. Αλλ’ αν θέλει να διοικεί το σπίτι του όχι με αυταρχικό τρόπο αλλά με αγάπη και στοργή, με σεβασμό της ελευθερίας όλων, πρέπει να ρωτάει και ν’ ακούει και τις γνώμες όλων των μελών της οικογενείας και με τρόπο να προσπαθεί να μην επιβάλλει την γνώμη σαν γνώμη μονάχα προσωπική του, αλλά σαν γνώμη των περισσοτέρων. Η γυναίκα, που σηκώνει κι’ αυτή τα βάρη της οικογενείας, έχει κι’ αυτή γνώμη, και τα παιδιά έχουν κι’ αυτά γνώμη. Κι’ αυτό ακόμη το νήπιο με την αθώα του καρδιά ίσως να πεί κάτι, που όσο αστείο κι’ αν φαίνεται, μπορεί νάναι χρήσιμο. Σε μερικές περιπτώσεις μπορεί νάναι αυτό μια εκδήλωσις της σοφίας του Θεού, που όχι μονάχα με σοφούς, αλλά και με νήπια λαλεί στον κόσμο. Ας ακούει λοιπόν ο οικογενειάρχης με υπομονή τις κρίσεις και τις γνώμες όλων των μελών της οικογενείας.

Αλλά τούτο σε πολύ λίγα σπίτια γίνεται. Γίνεται στα σπίτια που έχουν καλλιέργεια χριστιανική. Στα περισσότερα σπίτια ο οικογενειάρχης είναι δικτάτορας. Δεν ρωτάει κανέναν. Ότι αυτός μόνος του κρίνει σωστό, αυτό και επιβάλλει αναγκαστικά σ’ όλη την οικογένειαα. Σ’ αυτή τη δικτατορική διοίκηση είναι επόμενο να αντιδρά και η γυναίκα και τα παιδιά. Και μεν τώρα να μην εκδηλώνουν την αντίδρασή τους Ερχονται όμως στιγμές που η εσωτερική αντίδρασης γίνεται και εξωτερική και λόγια σκληρά ανταλλάσσονται και φιλονεικίες γίνονται. Και ενώ έτσι συμπεριφέρεται μέσα στο σπίτι του ο οικογενειάρχης, όταν βγεί έξω και παει στο καφενείο και συναντήση εκεί τους συγχωριανούς του, θ’ αρχίσει να μιλάει εναντίον όλων των τυραννικών καθεστώτων. Τυραννος αυτός μέσα στο σπίτι του, δημοκράτης έξω. Δηλαδή ο ίδιος άνθρωπος παρουσιάζεται με δύο προσωπεία, με δυό μάσκες.

Η ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΖΗΤΑ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Θέλετε να δείτε και έναν άλλο, που ενώ είναι τυραννικός, κάνει το φιλελεύθερο και το δημοκράτη; Αν αγαπάτε πηγαίνετε σε μια συνέλευσι των μελών ενός σωματείου. Είναι 100 μέλη. Το κάθε ένα απ’ αυτά έχει τη γνώμη του, που πρέπει να είναι σεβαστή. Αλλά μερικοί, που καυχώνται μάλιστα για τα δημοκρατικά τους ιδεώδη φωνάζουν και διαμαρτύρονται διαρκώς, και ενώ είναι μειοψηφία, ζητούν να επιβάλουν τη γνώμη τους σ’ όλη τη συνέλευσι. Να την επιβάλουν με βίαιο τρόπο. Λίγοι αυτοί, έχουν την απαίτηση να διοικούν τούς πολλούς. Αυτή είναι μια εικόνα ολιγαρχίας.

Η ΠΑΠΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ

Αλλ’ ας αφήσουμε τα σπίτια, τα σωματεία, τις αδελφότητες και τα κράτη, κι ας έρθουμε στην Εκκλησία. Η Εκκλησία είναι το θείο καθίδρυμα που ίδρυσε ο Χριστός. Στηρίζεται πάνω στην ελευθερία. Ο Χριστός δεν πίεσε κανέναν άνθρωπο για να γίνει οπαδός του. Ο Χριστός είναι εκείνος που είπε «Όποιος θέλει, ας με ακολουθήσει». Η Εκκλησία είναι και πρέπει να είναι το πιο φιλελεύθερο πολίτευμα που υπάρχει. Αλλά δυστυχώς τα λόγια του Χριστού τα ξέχασε ένα μέρος της Χριστιανοσύνης που κατοικεί στη Δύση, τα ξέχασε ο Πάπας. Αυτός λέει «Εγώ είμαι η Εκκλησία, εγώ είμαι ο απόστολος Πέτρος, εγώ είμαι το παν. Χωρίς τη δική μου θέλησι δεν γίνεται τίποτε…». Και το φρόνημα αυτό, που τόσο αντιστρατεύεται στο γνήσιο χριστιανικό πνεύμα, είναι η σπουδαιότερη αιτία που η Εκκλησία της Δύσεως είναι χωρισμένη απ’ τη δική μας, την Ορθόδοξη. Στη δική μας Εκκλησία δεν υπάρχει Πάπας. Τα ζητήματα δεν τα λύει ένας μονάχα. Λύνονται συνοδικά, με Τοπικάς και Οικουμενικάς Συνόδους.

Αλλά, για να λέμε την αλήθεια, και στη δική μας Εκκλησία υπήρξαν και υπάρχουν ακόμα κληρικοί, Μητροπολίται και Αρχιεπίσκοποι, που θέλουν να διοικούν την Εκκλησία ολιγαρχικά, χωρίς να λαμβάνουν υπ’ όψιν τη γνώμη των άλλων. Λένε κι’ αυτοί με τα έργα τους αυτό που λέει ο Πάπας· «Εγώ είμαι η Εκκλησία». Απ’ τους άμβωνες και τους θρόνους κηρύττουν ελευθερία αλλά μέσα στη διοίκηση εφαρμόζουν παπικό σύστημα και σε μερικές περιπτώσεις αποδεικνύονταο χειρότεροι κι’ απ’ τον Πάπα.

ΑΝ ΑΓΑΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΤΗΣ

Όλοι μας, αγαπητοί, θέλουμε ελευθερία και δημοκρατία και κατηγορούμε τη δικτατορία σαν σύστημα τυρανικό. Αλλ’ όπως απέδειξε η μικρή έρευνα που κάναμε, όλοι μας μικροί και μεγάλοι, έχουμε τάσεις ολιγαρχίας. Θέλουμε να διατάζουμε και να εξουσιάζουμε τους άλλους και δεν σεβόμαστε την ελευθερία τους. Αν είμαστε λοιπόν οπαδοί της ελευθερίας και της δημοκρατίας, ας είμαστε τίμιοι με τον εαυτό μας. Ας εφαρμόζουμε τα ωραία διδάγματα περί ελευθερίας στις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους. Διαφορετικά θάμαστε οι χειρότεροι υποκριταί.

+ Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης

____________________

ΣEΡBIKA

________________

СЛОБОДА ЈЕ ДАР БОЖИЈИ ЧОВЕКУ

Једно, драги моји, од најдрагоценијих добара која је Бог дао човеку је слобода. Човек је слободан да изабере шта жели. Можда оно наравно што жели да учини није му на корист, али хришћански морал не дозвољава да га други присиљавају да чини присилно добро. Други људи су дужни да га саветују, да му представе несрећне резултате које би за њега имао један његов лош избор, али на крају, ако он није сагласан, не треба да га присиљавају. Добро које настаје силом губи своју вредност и човек који се присиљава више се супротставља и постаје још гори. Исти Бог који је створио човека и дао му ту велику повластицу слободе, поштује, ако је дозвољен израз, човекову слободу. Пред тобом човече говори Бог, ставио сам воду и ватру а ти изабери и узми. Ако ставиш своју руку у воду, освежићеш се· али ако је ставиш у ватру, опећи ћеш се. Дао сам ти ум, да оцениш шта ти користи а шта ти штети.

СЛОБОДА ИМА ГРАНИЦЕ

Међутим, рећи ће неко, пустимо злочинце да чине шта желе, онда ће они клати и пустошити свет. За оне који мисле да само они имају слободу да чине шта пожеле и не поштују слободу других људи, за те злочинце постоји власт, која се зове држава.

Постоје у свим државама полиције, судови и затвори. Уколико држава добро употребљава своју власт, тада се зло умањује и људи се уз помоћ казне уче да и слобода има границе, које ако човек прекорачи, изазива супротстављање од стране организованог друштва и сносиће последице својих лоших дела. Read more »

ΤΟ ΦΡΙΚΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΚΤΡΩΣΕΩΝ – ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΕΜΒΡΥΑ

author Posted by: Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης on date Αυγ 24th, 2013 | filed Filed under: ΒΙΝΤΕΟ (αποσπασμ.)

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ

 

56863256126937899214214


ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΕΜΒΡΥΑ,

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ  !

…Για να αποτραπεί απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που επιτρέπει τεχνολογικές έρευνες σε ανθρώπινα έμβρυα. Συμπράττουμε στην πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία από την κίνηση πολιτών »One of us».

Οι πολίτες άλλων χώρων ευαισθητοποίηθηκαν και  υπερκάλυψαν τον προβλεπόμενο γι΄αυτές αριθμό υπογραφών, ενώ η Ελλάδα μας έχει καλύψει μέχρι 30 Αυγούστου ποσοστό διαμαρτυριών μόλις 1,8 % , το χαμηλότερο σε όλη την Ευρώπη. Γι΄ αυτό χρειάζεται άμεση κινητοποίηση όλων μας.

Διαβάστε σχετικά παρακάτω,  υπογράψτε ηλεκτρονικά και προωθείστε το μήνυμα αυτό σέ όσους νομίζετε ότι θα ευαισθητοποιηθούν !

http://www.tideon.org/index.php/2012-02-11-18-49-10/2012-02-11-19-10-56/4353-2013-08-30-10-32-14

_56863256126937899214214

____