Αυγουστίνος ΚαντιώτηςArchive for the ‘ΔΙΩΓΜΟΙ’ Category

9 Σεπτεμβρίου 1906: Αλβανοι κομιτατζηδες δολοφονουν τον Μητροπολiτη Κορυτσας Φωτιο

author Posted by: Επίσκοπος on date Σεπ 12th, 2023 | filed Filed under: ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ, ΔΙΩΓΜΟΙ

9 Σεπτεμβριου 1906: Αλβανοι κομιτατζηδες δολοφονουν τον Μητροπολιτη Κορυτσας Φωτιο

Μητροπ._Κορυτσάς_ΦώτιοςTo σχολιο ειναι από Βορειοηπειρώτη της Κορυτσας

  • Το τίμιο λείψανό του βρίσκεται στο νεκροταφείο της Αγ. Τριάδος στη Κορυτσά, τοποθετημένο στο ίδιο τάφο με τον Αναστάσιο Λιάτση κορυτσαίος μεγαλέμπορος και μεγάλος ευεργέτης του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Ο Καστοριάς Καραβαγγέλης σε συνεργασία με τον Αναστάσιο Λιάτση τοποθέτησαν το λείψανο του σε πανάκριβη ασημένια θήκη και τον έθαψαν μέσα στο μεγαλοπρεπή ναό του Αγίου Γεωργίου στη Κορυτσά (ένας από τους μεγαλύτερους ναούς των Βαλκανίων που καταστράφηκε ολοτελώς από τους κομμουνιστές με διαταγή του καθεστώτος Χότζα και χρειάστηκε πολύς κόπος και έργο να καλύπτουν οι άθεοι κομμουνιστές το τεράστιο λάκκο που άφησε πίσω το γκρέμισμα του Ναού).
    Μετά την κηδεία ο Καραβαγγέλης αμέσως αναθεμάτησε ολους τους βλάχους της Κορυτσάς και τους έδιωξε μη επιτρέποντας οι κηδείες τους να γίνουν στο ορθόδοξο κοιμητήριο της Κορυτσάς (αναγκάστηκαν οι βλάχοι να ζητούν χρήματα από την Ρουμανία για να κτίσουν έναν ναό για τις ανάγκες τους στη Κορυτσά και βρήκαν τόπο να θάβουν τους νεκρούς τους σε σημείο που θεωρούνταν κάπως έξω από τα μέχρι τότε σύνορα της πόλης, ένα από τα τελευταία σημεία που αντίκριζες αφήνοντας την πόλη).
    Επίσης λέγεται πως το χέρι του δολοφόνου που έριξε τις σφαίρες ξεράθηκε και έτσι σύρθηκε με ξεραμένο χέρι μέχρι το θάνατο του.
    Μετά λοιπόν την καταστροφή των Εκκλησιών και την άθεη απαγόρευση της Πίστης μας από το μακάβριο καθεστώς του Ενβερ Χότζα το λείψανο του δεσπότη μεταφέρθηκε στο «καινούργιο» νεκροταφείο της πόλης (στην Αγία Τριάδα) και θάφτηκε στο ίδιο τάφο με τον μεγάλο ευεργέτη Αναστάσιο Λιάτση. Λίγοι (γνήσιοι Κορυτσαίοι) όμως ξέρουν το ακριβές σημείο του τάφου – το όνομα του δεσπότη δεν εμφανίζεται/γράφεται πουθενά για αυτονόητους λόγους, προφανώς. Πριν μερικά χρόνια όταν είχα πάει πήρα παπά και εκτελέσαμε τρισάγιο στον τάφο του δεσπότη μας!

Από τον Πόντο στην Ήπειρο, από τη μια πλευρά του ελληνισμού στην άλλη θα βρεθεί ο Πόντιος ιεράρχης Φώτιος Καλπίδης. Ως μητροπολίτης Κορυτσάς θα κρατήσει ψηλά τη φλόγα της πίστης αλλά και το λάβαρο του εθνικού αγώνα. Συμπαραστάτης του καταπιεζόμενου ποιμνίου του από Αλβανούς, Βουλγάρους και Ρουμάνους κομιτατζήδες, ο Φώτιος έπεσε στις επάλξεις του καθήκοντος από τις σφαίρες των δολοφόνων, για να ξεσηκώσει τότε ο θάνατός του τον ελληνισμό. Το ποιος ήταν ο Φώτιος Καλπίδης, θα σας εξιστορήσουμε ευθύς αμέσως.

Read more »

2023: Αδιανοητη η σφαγη των χριστιανων στη Νιγηρια! 2) Καιγεται όλη η Ελλαδα! & ο συγχρονος Νερωνας αφανιζει τη χωρα για χαρη των αφεντικων του 3) ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΡΑΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΑΘΕΣΤΑΤΟΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΝ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΡΘΡΩΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ.

author Posted by: Επίσκοπος on date Αυγ 29th, 2023 | filed Filed under: ΔΙΩΓΜΟΙ

2023: Αδιανοητη η σφαγη των χριστιανων στη Νιγηρια!

 Μια γενοκτονια που δεν μιλαει κανεις!

Φωτο από εδώ, όπου σχετικό ρεπορτάζ
Ηλίας Καλλιώρας.. newsbreak.gr

Σφαγιασμός χριστιανών 2023: Περισσότεροι από 2.500 Χριστιανοί σφαγιάστηκαν από τους Φουλάνι Τζιχαντιστές και άλλους συμμάχους τους πρώτους έξι μήνες του 2023.
350 θάνατοι καταγράφηκαν σε 18 μόλις ημέρες μεταξύ 12 και 30 Ιουνίου.
Οι ισλαμιστές επίσης έκαψαν 1.400 σπίτια και συνέλαβαν 3.700 αμάχους.
Διαπιστώθηκε επίσης ότι τουλάχιστον 18.200 εκκλησίες, 1.000 παραδοσιακά θρησκευτικά ιερά και 800 συναγωγές και 2.200 χριστιανικά σχολεία έχουν καεί ή καταστραφεί άσκοπα.
Με 1100 χριστιανικές κοινότητες να έχουν ξεριζωθεί, εκατομμύρια χριστιανούς να αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και τους προγόνους τους.
Εκατοντάδες χιλιάδες Χριστιανοί έχουν ασπαστεί το Ισλάμ, ενώ δεκάδες χιλιάδες χριστιανές γυναίκες έχουν πέσει θύματα βιασμού ή σεξουαλικής κακοποίησης ή υποδούλωσης.
Τουλάχιστον 15 εκατομμύρια χριστιανοί είναι εσωτερικά εκτοπισμένοι ή πρόσφυγες.
Πρόκειται για μία γενοκτονία, για την οποία δεν μιλάει κανείς… orthodoxostypos.gr

589345584235671765gogbaΚαιγεται όλη η Ελλαδα! Ο συγχρονος Νερωνας αφανιζει τη χωρα για χαρη των αφεντικων του

https://karditsastakra.com/2023/08/21

589345584235671765gogba

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΡΑΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΑΘΕΣΤΑΤΟΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΝ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΡΘΡΩΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ.

tserkasi dikastirio

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


«Στο πρόσωπό μου, οι διώκτες διώκουν την Εκκλησία» – τόνισε με ανδρεία ενώπιον του δικαστηρίου ο Μητροπολίτης Τσερκάσι κ. Θεοδόσιος, ο οποίος κατηγορείται με κατασκευασμένες κατηγορίες από την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας. Read more »

Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΛΛΟ & ΟΧΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΕΥΛΟΓΕΙ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΤΟΥ ΧΕΡΙΑ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ!!! 2) ΛΥΣΣΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ & ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ! ΝΑΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΝΤΑΙ & ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ. ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ & ΜΟΝΑΧΟΙ ΦΥΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ & ΒΑΣΑΝΙΖΟΝΤΑΙ. ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΜΙΣΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ 3) «H “πρασινη αναπτυξη” και η μολυνση εκ του Οικουμενισμου» (Αναφορα στην Ακαδημια Θεολογικων Σπουδων – Βολου)

author Posted by: Επίσκοπος on date Αυγ 7th, 2023 | filed Filed under: ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ, ΔΙΩΓΜΟΙ

Βαρθολομαιος εναντιον Κυριλλου: «Ευλογει με τα δυο χερια του αυτον τον διαβολικο πολεμο αντι να τον καταδικασει»

https://www.pentapostagma.gr/ekklisia/7184997_bartholomaios-enantion-kyrilloy-eylogei-me-ta-dyo-heria-toy-ayton-ton-diaboliko

50751235unled5

Αρχιεπίσκοπος Bαρσανούφιος του Novoazovsk (Ντονμπάς): από Ουκρανούς οι ναοί μας βομβαρδίστηκαν, κάηκαν, (κρυπτοχριστιανοί-κατακόμβες) λειτουργούμε στα υπόγεια. Ιερείς φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν, εδάρησαν. ΄Εκαναν φρικαλεότητες σε μοναχούς! Βομβαρδίζουν σκόπιμα τις εκκλησίες, έχουν σατανικό μίσος. Θα καθυποτάξουν τη Ρωσία, μόνο αν καταστρέψουν την Εκκλησίας μας την ενότητα της..σε αυτό στοχεύουν! ΒΙΝΤΕΟ

https://dimpenews.com/2023/08/07/%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b9%ce%b5%cf%80%ce%af%cf%83%ce%ba%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%82-b%coazovsk-%ce%bd%cf%84%ce%bf/

50751235unled5

«H “πρασινη αναπτυξη” και η μολυνση εκ του Οικουμενισμου»

(Αναφορά στην Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών – Βόλου)

ΝΙΚ. Ε. ΣΑΚΑΛΑΚΗΣ

Γνωρίζουμε, τονίζει ο π. Θεόδωρος Ζήσης, ότι «έχει όντως μολυνθεί επικίνδυνα η πνευματική ατμόσφαιρα της Ορθοδόξου Εκκλησίας∙ το εκκλησιαστικό κλίμα έχει αλλάξει∙ μεταλλαγμένα πνευματικά προϊόντα κυκλοφορούν, ακόμη και στον χώρο του Ορθοδόξου Μοναχισμού. Αυτά αποτελούν το αληθινό οικολογικό πρόβλημα, με το οποίο θα έπρεπε να ασχολούνται οι εκκλησιαστικοί ηγέτες («Θεοδρομία» – Απριλ – Ιούν. 2003, σελ. 284 και 288). Read more »

ΕΝΩΣΗ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΜΕ ΘΥΣΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΠOTE, ΠΟΤΕ, ΠΟΤΕ (Του Μητροπολιτου Φλωρινης Αυγουστινου Καντιωτου (ηχητικο) 2) Μητροπολιτης Κυθηρων Σεραφειμ: Σκληρος & ἀπηνης διωγμος Κληρικων & πιστων της Κανονικης Ὀρθοδοξου Ἐκκλησιας της Ουκρανιας, «ἡμων κοιμωμενων». 3) Πασα η του Χριστου & Θεου ημων ποιμνη εν σωμα εστιν, υπο μιας κεφαλης διοικουμενον, ός εστι Χριστος Ιησους» (του ΝΙΚ. Ε. ΣΑΚΑΛΑΚΗ)

author Posted by: Επίσκοπος on date Αυγ 3rd, 2023 | filed Filed under: ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΑ, ΔΙΩΓΜΟΙ

Μικρο απόσπασμα ομιλίας του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστινου Καντιωτου

——————-

———————–

Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ: Σκληρός καί ἀπηνής διωγμός Κληρικῶν καί πιστῶν τῆς Κανονικῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας τῆς Οὐκρανίας, «ἡμῶν κοιμωμένων».

https://agonasax.blogspot.com/2023/08/blog-post_45.html#more

 fb76bf1

Πασα η του Χριστου και Θεου ημων ποιμνη εν σωμα εστιν, υπο μιας κεφαλης διοικουμενον, ός εστι Χριστος Ιησους»

(Εκ της Επιστολής πάντων των Αγιορειτών προς βασιλέα Μιχαήλ τον Παλαιολόγον – Ομολογητική)

ΣΩΤΗΡ (π. Αυγ.) σελ. 70 ιντΑποτελεί πολύτιμο κεφάλαιο στην Εκκλησιαστική ιστορία η Ομολογιακή επιστολή των Αγιορειτών Πατέρων προς τον βασιλέα Μιχαήλ, ο οποίος επιθυμούσε την συγκατάθεση – αποδοχή της ψευδοενώσεως στη Λυών (1274) από το εκκλησιαστικό σώμα και ιδιαίτερα από τους Αγιορείτες Μοναχούς.
Οι (τότε) Αγιορείτες δεν φοβήθηκαν ποτέ να κινδυνέψουν υπέρ της Πίστεως, γι’ αυτό και απάντησαν στη φιλοσοφία της ψευδοσυνόδου με θεολογική σοφία και γνώση, με μια οξύτατη διαλεκτική σκέψη, με μια κατασταλαγμένη Πατερική πείρα, με τέτοια υψίστη Ορθόδοξη ωριμότητα που δεν την συναντούμε, σήμερα (δυστυχώς), από τις σημερινές Ι. Μονές, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.
Μετά την ψευδοσύνοδο στην Κρήτη το πλήρωμα (γενικά) δεν παρουσίασε το ομολογιακό αντίστοιχο των Αγιορειτών της εποχής εκείνης. Read more »

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΝ ΔΙΩΓΜΩ. ΜΗΝΥΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ & ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΛΑΥΡΑΣ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ ΠΑΥΛΟΥ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ! ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΑΚΗΔΕΣ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ, ΠΟΥ ΑΡΠΑΞΑΝ ΜΙΤΡΕΣ & ΜΠΑΣΤΟΥΝΕΣ ΓΛΥΦΟΝΤΑΣ & ΕΡΠΟΝΤΑΣ, ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΧΕΙΡΟΤΟΝΗΤΟΥΣ ΔΙΩΚΤΕΣ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ & ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΠΟΥ ΕΞΗΓΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ

author Posted by: Επίσκοπος on date Ιούλ 24th, 2023 | filed Filed under: ΔΙΩΓΜΟΙ

Εφημερίδα «ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ» 12-10-1989

«Σφουγγοκολαριοι» εκλεγονται δεσποτες
ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Ο ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ

ΨΗΦΟ-ΚΛΗΡ-ιστ.ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΑΡΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ

«Σύμφωνα με το σύστημα φοβερής ευνοιοκρατίας που επικρατεί, εκλέγονται Δεσπότες ως επί το πλείστον οι παρακοιμώμενοι και σφουγγοκολάριοι του Αρχιεπισκόπου».
Αυτό κατήγγειλε, μία μόλις ημέρα μετά την εκλογή του κ. Δημητρίου Μπεκιάρη στην Μητρόπολη Λάρισας και τον παραγκωνισμό του παράνομα εκδιωχθέντος από την Ιωαννίδειο Δικτατορία Επισκόπου κ. Θεολόγου Πασχαλίδη, ο Σεβ. Φλωρίνης Αυγουστίνος….

Διαβπαστε https://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=49237#more-49237

589345584235671765gogba

Μηνυμα Μητροπολιτη Παυλου στην αδελφοτητα της Λαυρας απο την φυλακη.

Το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου έχει ως εξής:

Ειρήνη υμίν, αγαπητοί μου πατέρες και αδελφοί,
Σας γράφω από τον χώρο προφυλάκισης Λουκγιάνοφ του Κιέβου, όπου τη δεκαετία 1920-1930 κρατήθηκαν αδελφοί της Αγίας μας Λαύρας.
Απαίτησαν από μένα να εκκενώσουμε τη Λαύρα, να προδώσω εσάς και τους δικούς σας με σκοπό τον μελλοντικό εκβιασμό και τους ελέγχους από την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας, κάτι που δεν έπραξα.
Όλες οι κατηγορίες είναι απόλυτα ψευδεις…
Οι πονηροί μάρτυρες, συμπεριλαμβανομένων και εκ των αδελφών, αδυνατούν να μου προσάψουν κάτι ως κατηγορία.
Οι δικηγόροι είναι ικανότατοι, όμως δεν τους ακούει κανείς. Το λέγω αυτό, επειδή στις εγκαταστάσεις που κρατούμαι όλοι είναι οι πολιτικοί κρατούμενοι. Read more »

Βουλγαρος ορθοδοξος ιερεας εξορκισε με σταυρο την αυτοκινητοπομπη του Ζελενσκι & φωναζει «Αναθεμα» 2. Εισβολη στην Αγια Λαυρα Σπηλαιων Κιεβου, σφραγισαν κτιρια, επιτεθηκαν σε πιστους. Oι Λυκοι του Ζελενσκι την έπεσαν σε γυναικες Ορθοδοξες, τις σερνουν απο τα ποδια & τις φυλακιζουν, γιατι υπερασπιζονται ενα απο τα μεγαλυτερα προσκυνηματα της Ορθοδοξιας. Να δουμε τι ψυχη θα παραδωση ο Βαρθολομαιος, που οπλισε τα χερια της ψευτοεκκλησιας του Κιεβου; …ΒΙΝΤΕΟ

author Posted by: Επίσκοπος on date Ιούλ 7th, 2023 | filed Filed under: ΔΙΩΓΜΟΙ

Βουλγαρος ορθοδοξος ιερεας εξορκισε με σταυρο την αυτοκινητοπομπη του Ζελενσκι & φωναζει «Αναθεμα»

https://dimpenews.com/2023/07/06/%ce%b9%cf%83%ce%b5/ 

fb76bf1ΟΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ & ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ; ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ, ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΝΩΜΑΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

Εισβολη καθεστωτικων δυναμεων στην Αγια Λαυρα Σπηλαιων Κιεβου σφραγισαν κτιρια, επιτεθηκαν σε πιστους

Το καθεστώς Κίεβου πλησιάζει όλο και περισσότερο νομοτελειακά στο συντελειακό τέλος του σύμφωνα και με τις προφητείες για τύχη Λαύρας. Εισβολή καθεστωτικών δυνάμεων στην Αγία Λαύρα Σπηλαίων Κιέβου σφράγισαν κτίρια και επεισόδια. Άσκησαν βία σε πιστούς τους έσυραν στο έδαφος έγιναν προσαγωγές. Στις 06.07.2023 στη Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου, αξιωματούχοι του Διατηρητέου σφραγίζουν τα κτίρια του μοναστηριού με τη βοήθεια αξιωματικών των υπηρεσιών επιβολής του νόμου. Κατέλαβαν και σφράγισαν τρία κτίρια της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ. .Οι θρησκευτικές ελευθερίες και η ελευθερία θρησκευτικής συνείδησης κι άσκησης λατρείας σαρώθηκαν …

Read more »

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΧΕΙ ΕΧΘΡΟΥΣ, ΔΕΝ ΤΟΥ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ. ΤΟΥΣ ΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ & ΤΟΥΣ ΛΕΓΟΥΜΕ, ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΟΝΟΜΑ & ΑΝ ΕΧΟΥΝ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΘΕΣΗ & ΑΝ ΚΑΤΕΧΟΥΝ, ΕΙΣ ΜΑΤΗΝ ΚΟΠΙΑΤΕ. «Αναστητω ὁ Θεος & διασκορπισθητωσαν οι ἐχθροι αυτου». «Σκληρο συ προς κεντρα λακτιζει». Που ειναι ὁ Ηρωδης, ὁ Πιλατος, ὁ Βολτερος, που ειναι οι αθεοι…; (Mητροπολιτου Φλωρινης Αυγουστινου Καντιωτου, βιντεο)

author Posted by: Επίσκοπος on date Ιούν 19th, 2023 | filed Filed under: ΔΙΩΓΜΟΙ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

_____________________

______________

Φλωρινα 13.4.1969 Μικρό απόσπασμα ομιλίας τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου, με θεμα: «Αναστήτω ὁ Θεός & διασκορπισθήτωσαν οἱ ἐχθροί αὐτοῦ» Οι εχθροι του Χριστου θέλουν να σβησουν το Ονομα του, εις ματην κοπιάζουν. Δειτε το τελος τους…

«….Ἡ Ἐκκλησία ἔχει εχθρους. Τους ειδοποιούμε και τους λέγουμε, οποιοδήποτε όνομα κι αν έχουν και οποιαδήποτε θεση και αν κατέχουν: Δεν τους φοβούμεθα… Είμαθα επί τοῦ βράχου της Πιστεως, είμεθα επι της Πέτρας. Στεκόμεθα, αγωνιζώμεθα ἀλλά δεν παραδίδουμε τα όπλα. Τους ειδοποιοῦμε: Εχθροι εἰς μάτην κοποιάζετε. Ὁποιος πάει κόντρα με το ΧΡΙΣΤΟ θα γίνη στάχτυ. «Σκληρό συ προς κέντρα λακτίζει». Ποῦ εἶναι ὁ Ηρώδης, πού εἶναι ὁ Πιλάτος, ποῦ εἶναι ὁ Βολτέρος, ποῦ εἶναι οι άθεοι; Τούς εἰδοποιοῦμε ὅτι δὲν τους φοβούμεθα. Μαχόμεθα, ἀγωνιζώμεθα μαζί μέ τόν Ἰησοῦ Χριστό τόν ἀναστάντα ἐκ τάφου και είμεθα βέβαιοι για την νίκη… Τους εἰδοποιοῦμε να μετανοήσουν και να ψάλουμε όλοι μαζί το: «Αναστήτω ὁ Θεός & διασκορπισθήτωσαν οἱ ἐχθροί Αὐτοῦ»

Ο τρομοκρατης που εσφαξε τα μωρα στη Γαλλια & προσποιηθηκε τον χριστιανο ταυτοποιηθηκε, ειναι μουσουλμανος του ISIS 2) Ο επικεφαλης αστυνομικου τμηματος στην ουκρανια πιανει απο λαιμο & σερνει σαν αρνι Ορθοδοξο ιερεα & πιστους! 3) Τα Βασανιστηρια του Κιεβου – φρικη 4) «Γιατι κανεις δεν μιλα για οσα συμβαινουν;» (Ο μητροπολιτης Βιδινιου Δανιηλ, απο την Ορθοδοξη Εκκλησια της Βουλγαριας, μιλα για τις διωξεις διωξεων της Ουκρανικης Ορθοδοξης Εκκλησιας.

author Posted by: Επίσκοπος on date Ιούν 19th, 2023 | filed Filed under: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, ΔΙΩΓΜΟΙ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ; Ο τρομοκρατης που εσφαξε τα μωρα στη Γαλλια ταυτοποιηθηκε κι αναγνωριστηκε ως μελος της ISIS και το πραγματικο του ονομα ειναι Mohammad Salouan!

https://dimpenews.com/2023/06/11/%ce%b1%cee%ce%b5-%cf%84%ce%b1-%ce%bc/

fb76bf1

Η αμερικανοαστυνομια του Ζελενσκι πιανει απο λαιμο και σερνει σαν αρνια Ορθοδοξους ιερεις!!

Συνεχίζονται οι διωγμοί κατά Ορθοδόξων κληρικών στην Ουκρανία υπό το καθεστώς του αμερικανοκίνητου Ζελένσκι.3

Στις 30 Μαΐου 2023, επιδρομείς από την OCU (Ψευτο-ορθοδοξης εκκλησιας της Ουκρανίας) κατέλαβαν βίαια την εκκλησία του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Δημητρίου της Θεσσαλονίκης του UOC (απο κανονικη Ορθοδοξη Εκκλησία)μ στο χωριό Τσερνιάχιβ της Περιφέρειας Κιέβου.

Στο βίντεο που δημοσιεύτηκε ο Ταγματάρχης A. V. Lysyi φαίνεται να πλησιάζει τον πατέρα Μιχαήλ από πίσω τον βουτάει και τον σέρνει σαν αρνί με τη βία. Ένας άλλος αστυνομικός σπρώχνει μια ηλικιωμένη γυναίκα στο στήθος.
«Η αστυνομία χρησιμοποίησε προσωπικά βία εναντίον μου. Όταν ζήτησα από την επιχειρησιακή-ανακριτική ομάδα να με αφήσουν να μπω στην εκκλησία για να πάρω τα προσωπικά μου πράγματα, με έπιασαν από το λαιμό και με έσυραν. Η αστυνομία τους βοηθούσε. Χρησιμοποίησαν βία ακόμη και σε βάρος 90χρονης. Προσπαθούσαν να σπρώξουν τους άλλους ενορίτες μας σε ένα αυτοκίνητο με τη βία και να τους οδηγήσουν σε ένα αστυνομικό τμήμα. Γυναίκες σέρνονταν», πρόσθεσε ο π. Μιχαήλ.
dimpenews.com

fb76bf1

Τα Βασανιστηρια του Κιεβου – φρικη

https://dimpenews.com/2023/06/11/%cf%84%ce%b%b5%ce%bc%cf%80%ce%bd/

fb76bf1

Βιδινιου Δανιηλ: «Γιατι κανεις δεν μιλα για οσα συμβαινουν;»

bidinioy-danihlΟ μητροπολίτης Βίντιν Δανιήλ από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας απηύθυνε βιντεοσκοπημένο μήνυμα, όπου έθιξε ειδικότερα το θέμα των διώξεων κατά της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Τόνισε τις ταλαιπωρίες των πιστών της κανονικής Εκκλησίας, «οι οποίοι υφίστανται βία εξαιτίας της πίστεώς τους». «Η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία απέδειξε ότι είναι μητέρα αυτού του λαού, η οποία φροντίζει τα τέκνα της. Την ίδια στιγμή οι Αρχές και η πλειονότητα των ανθρώπων, που έχουν ακραία εθνικιστική συνείδηση, δεν ανέχονται τους συμπατριώτες τους, οι οποίοι πρεσβεύουν την ορθόδοξη πίστη», υπογράμμισε ο ιεράρχης. Read more »

ΜΗ ΑΠΕΛΠΙΖΕΣΘΕ, Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΗ (Του Μητροπολiτου Φλωρiνης Αυγουστiνου Καντιωτου)

author Posted by: Επίσκοπος on date Μαι 24th, 2023 | filed Filed under: ΔΙΩΓΜΟΙ

Ὦ θρησκεία τοῦ Ναζωραίου! Κανείς Στάλιν καὶ καμμιά δύναμι στὸν κόσμο

δὲν θὰ μπορέσῃ ποτὲ νὰ σὲ ξερριζώσῃ

Του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου

ΑΣΩΤΟΥΜὴ ἀπελπίζεσθε γιὰ τοὺς ἁμαρτωλοὺς τῆς γῆς. Μειονότης εἶνε οἱ Χριστιανοὶ ποὺ ἐξομολογοῦνται, ποὺ κοινωνοῦν τῶν ἀχράντων μυστηρίων, ποὺ προσεύχονται, ποὺ δακρύζουν. Αὐτοὶ ποὺ διαβάζουν τὴν ἁγία Γραφὴ εἶνε πολὺ ὀλίγοι, μειονότης· οἱ ἄλλοι, ἡ πλειονότης, εἶνε ψυχροὶ καὶ ἀδιάφοροι ὅπως ὁ Βόρειος Πόλος, ἄλλοι δὲ βάναυσοι καὶ ἄπιστοι καὶ ἄθεοι, ποὺ εἰς τὸν αἰῶνα μας ἀπειλοῦν νὰ γκρεμίσουν τὰ πάντα. Μὴ ἀπελπίζεσθε καὶ δι᾿ αὐτούς. Θὰ ἔλθῃ καὶ δι᾿ αὐτοὺς ἡ ὥρα τῆς χάριτος, ὅπως ἦλθε καὶ διὰ τὸν λῃστὴν ἡ ὥρα τῆς χάριτος καὶ εἶπε τὸ «Μνήσθητί μου, Κύριε, ὅταν ἔλθῃς ἐν τῇ βασιλείᾳ σου» (Λουκ. 23,42). Ὅπως διὰ τὸν ἱερὸ Αὐγουστῖνο ἦλθε ἡ ὥρα τῆς χάριτος, μπορεῖ καὶ ἀπ᾿ αὐτοὺς τοὺς ἀνθρώπους νὰ προέλθουν μεθαύριο νέοι ἐργάται τοῦ εὐαγγελίου, πιστοὶ καὶ ἀφωσιωμένοι στὸν Θεόν.

Read more »

ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΩΝΤΩΣΕΩΣ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ & ΤΩΝ ΔΕΣΠΟΤΑΔΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΟ ΑΡΠΑΚΤΙΚΟ, ΑΧΕΙΡΟΤΟΝΗΤΟ ΡΑΣΟΦΟΡΟ, ΨΕΥΤΟΕΠΙΣΚΟΠΟ ΕΠΙΦΑΝΕΙΟ – ΕΙΣΒΟΛΗ ΕΝΟΠΛΩΝ ΣΤΗ ΛΑΥΡΑ ΚΙΕΒΟΥ! ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ – Τραυματισμοι πιστων υπερασπιστων της! Έκρυθμη η κατασταση. ΒΙΝΤΕΟ 2) ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ: ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ & ΑΘΩΑ, ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΛΑΥΡΑ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΔΙΩΚΤΩΝ – Φιλων του Βαρθολομαιου!!!

author Posted by: Επίσκοπος on date Απρ 20th, 2023 | filed Filed under: ΔΙΩΓΜΟΙ

Κούγκι! Αρκάδι! η Λαύρα Κιέβου! Πιστοί ανακατέλαβαν και ταμπουρώθηκαν μέσα σε κτίριο της μονής που πριν είχε εισβάλει η αστυνομία και το είχε σφραγίσει! ΕΙΣΒΟΛΗ ΕΝΟΠΛΩΝ ΣΤΗ ΛΑΥΡΑ ΚΙΕΒΟΥ!

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ Τραυματισμοί πιστών υπερασπιστών της! Έκρυθμη η κατάσταση. Ακούγονται σπαρακτικά γυναικεία ουρλιαχτά γυναίκες κρατούν εικόνες και ψέλνουν Χριστός Ανέστη, άντρες έρχονται στα χέρια με πάνοπλους αστυνομικούς…
Πάνοπλοι Ουκρανοί αστυνομικοί εισέβαλαν στην Λαύρα Σπηλαίων-Pechersk του Κιέβου έσπασαν τις κλειδαριές σφράγισαν ένα κτίριο της κι απέκλεισαν την είσοδο ενώ υπήρχαν μέσα άτομα πιστοί. υπάρχουν εντάσεις έξω από τη Λαύρα μεταξύ αστυνομικών και πιστών που την υπερασπίζονται. Εκκρεμεί το τελεσίγραφο που έχει εκπνεύσει από το Μάρτιο για εξοστρακισμό 200 και πλέον μοναχών και 300 φοιτητών του Θεολογικού Σεμιναρίου της Μονής. Έκρυθμη η κατάσταση. UOJ: πιστοί εισέβαλαν στο σφραγισμένο κτίριο 39 της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ που σφράγισε νωρίτερα η αστυνομία….

Διαβαστε και δεῖτε βίντεο εδω:

https://dimpenews.com/2023/04/19/%ce%b5%cef%cf%85-%cf%80%ce%ac%ce%bd%ce%bf/

589345584235671765gogba

bfΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ:ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ & ΑΘΩΑ, ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΛΑΥΡΑ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΔΙΩΚΤΩΝ – Φιλων του Βαρθολομαιου!!!

Ακουστε τις απαντησεις που δίνει μια 11 χρονη μικρη της Ουκρανίας. Αυτά που δεν τολμούν να πουν οι μεγάλοι, ή δεν έχουν τα κότσια ή δεν έχουν την πίστη της μικρῆς, τα λέει αυτή! Το video εδω:

https://youtu.be/avH0493n08Y

-Ηρθα εδῶ στη Λαυρα μόνη μου. Η ψυχή μου πονάει και ουρλιάζει. Είμαι 11 χρονῶν.
Ερώτηση: Αναρωτιέμαι που τα ξέρεις όλα αυτά; Δείξε μου ποιός σε έφερε εδῶ…
Απαντηση: –Μόνη μου ήρθα. Το σκέφτηκα και ήρθα μόνη μου.
Ερώτηση:   Καλά ηρεμήσε. Πόσο καιρό σκοπεύεις νά μείνεις εδω;
Απάντηση: Προστατεύω την πίστη μου & την Εκκλησία μου. Θα κάτσω εδω, όσο χρειαστεῖ ο Θεός και η Ουκρανία

589345584235671765gogba

Δαιμονιστηκε το ”ποιμνιο” του Βαρθολομαιου στην Ουκρανια και σε αμοκ σφαζει ιερεις! ή Συμβολαια θανατου κατα ιερεων;;

Read more »

ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΣ ΓΟΛΓΟΘΑΣ… οι συνεπειες του σχισματος της Εκκλησιας στην Ουκρανiα (ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ). Αυτα που εκανε ο Μητσοτακης το Πασχα στην Ελλαδα, με την δικαιολογια του κορονοϊου, τα κανουν τωρα στην Ορθοδοξη Εκκλησια της Ουκρανιας, ανευ δικαιολογιων!! Τα ιδια αφεντηκα υπηρετουν οι μασωνοι πολιτικοι & θρησκευτικοι ηγεται, που μας κυβερνουν! ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ & ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΑΙ. ΕΤΣΙ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΕΟΙ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΕΣ. ΑΔΕΛΦΙΑ, ΝΑ ΜΗ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ, ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

author Posted by: Επίσκοπος on date Απρ 15th, 2023 | filed Filed under: ΔΙΩΓΜΟΙ

ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΣ ΓΟΛΓΟΘΑΣ

.https://youtu.be/ew5lCWoy_aY

Το βιντεο έχει διαφορα στιγμιοτυπα απο τους σκληρους διωγμους και τα μαρτυρια της Ορθοδοξης Εκκησιας της Ουκρανιας. Αρχισαν με την αναγνωριση της ψευτο-εκκλησιας των αχειροτονητων γκαραγκιοζιδων της ουκρανιας, απο τον Βαρθολομαιο!

Το μπλοκ που το δημοσιευει, του κατεβασαν παλαιότερα χιλιαδες βιντεο & υστερα απο ενα χρόνο τα επαναφεραν. Και σημερα αυτό γινεται με την ιστοσελιδα του.

ΑΠΟ BLOG  http://elladapoyantisteketai.blogspot…

589345584235671765gogba

Ο Σιωνιστής Ζελένσκι απαγόρευσε τις ακολουθίες της Μ Εβδομάδας και Πάσχα στο Κίεβο και επιβάλει διαδικτυακές λειτουργίες! Σιωνοναζιστές έκαψαν εκκλησία! ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ!

…..https://dimpenews.com/2023/04/11/%ce%bf-%e%b5-%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%b1/

589345584235671765gogba

Άγρια επίθεση και ξυλοδαρμός του Επισκόπου Νικήτα της Ivano-Frankivsk της Κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας από τραμπούκους του καθεστώτος στην Ουκρανία! Μεγάλη Εβδομάδα δέχθηκε τα ραπίσματα του Χριστού ο άξιος Επίσκοπος!! ΒΙΝΤΕΟ

https://dimpenews.com/2023/04/11/%ce%ac%ce%b3%cf%81%ce%b9%ce%b1-%ccf%80%ce%b9%cf%83/

 589345584235671765gogba

Ο Αντιχριστος μαρκαρε με ηλεκτρονικο βραχιολι και δευτερο Ορθοδοξο Επισκοπο στην Ουκρανια, το Μητροπολιτη Cherkasy και Kaniv Θεοδοσιο! ΒΙΝΤΕΟ

ΣΤΟ ΠΡΑΙΤΩΡΙΟ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ Μ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΙΚΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΡΚΑΡΟΥΝ ΜΕ ΨΗΦΙΑΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΒΡΑΧΙΟΛΙΑ

https://www.triklopodia.gr/%cf%83%ce%b1%ce%b4%ce%b1-%ce%b4%ce%b9/

Ὅταν ἡ λατρεια του Θεου γινεται θεατρο! 2) Η απαγορευση του UOC ειναι συγκρισιμη με τον διωγμο των πρωτων Χριστιανων 3) ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΩΝ ΔΕΣΠΟΤΑΔΩΝ – ΟΙ ΝΑΖΙ ΤΟΥ ΖΕΛΕΝΣΚΙ & ΤΟΥ ΑΧΕΙΡΟΤΟΝΗΤΟΥ ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ ΒΕΒΥΛΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΛΑΥΡΑ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ & ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ – Ροκ συναυλια στη Λαυρα των Σπηλαιων

author Posted by: Επίσκοπος on date Ιαν 26th, 2023 | filed Filed under: ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ, ΔΙΩΓΜΟΙ

ταν λατρεια του Θεου γινεται θεατρον!

https://choratouaxoritou.gr/?p=242122

589345584235671765gogba

Η απαγορευση του UOC ειναι συγκρισιμη με τον διωγμο των πρωτων Χριστιανων

Ο Μητροπολίτης Βερολίνου και Γερμανίας Μάρκος επέκρινε την πολιτική των ουκρανικών αρχών απέναντι στην κανονική Εκκλησία.

Ο Μητροπολίτης Βερολίνου και Γερμανίας Μάρκος δήλωσε ότι η πορεία των ουκρανικών αρχών να απαγορεύσουν την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία (UOC) θυμίζει διωγμό των πρώτων χριστιανών. Μίλησε σχετικά σε σχόλιο στο RIA Novosti…………..

https://orthodoxostypos.gr/%ce%b7-%ce%ce%bc%ce%b7-%ce%bc%ce%b5/

589345584235671765gogba

ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟΪΚΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΩΝ ΔΕΣΠΟΤΑΔΩΝ – ΟΙ ΝΑΖΙ ΤΟΥ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ ΒΕΒΥΛΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΛΑΥΡΑ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

Ροκ συναυλία στη Λαύρα των Σπηλαίων

Στις 22 Ιανουαρίου 2023, στην εκκλησία της Τραπεζαρίας της Αγίας Λαύρας των Σπηλαίων, η οποία από την 1η Ιανουαρίου 2023 είναι κατειλημμένη από τους υποστηρικτές του ψευδο-μητροπολίτη Επιφανίου, από την οποία είχε εκδιωχθεί η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, οι αρχές πραγματοποίησαν μια ροκ συναυλία….

https://agonasax.blogspot.com/2023/01/blog-post_1.html

«Τα δακρυσμενα Χριστουγεννα του 1922»

author Posted by: Επίσκοπος on date Δεκ 14th, 2022 | filed Filed under: ΔΙΩΓΜΟΙ, ΕΛΛΑΣ, ΠΡΟΓΟΝΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ -ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

«Τα δακρυσμενα Χριστουγεννα του 1922»

ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Υποναύαρχος Λ.Σ (ε.α)

ΓΕΝΝΗΣΗ ΚΥΡΙΟΥ ιστ.1922-2022, εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική τραγωδία. Πολιτεία και Εκκλησία, δίκαια πραγματοποίησαν και πραγματοποιούν σειρά εκδηλώσεων. Εκδηλώσεις λατρευτικές, πολιτιστικές, εκπαιδευτικές και επιστημονικές που μεταξύ άλλων σκοπεύουν να αναδείξουν και την ελληνική και χριστιανική παρουσία αιώνων στην Μικρασία, στον Πόντο και στην Ανατολική Θράκη.
Τα φετινά Χριστούγεννα, αβίαστα φέρνουν στο νου μου τα Χριστούγεννα του 1922.

   *  *  *

Σεπτέμβριος του 1922. Μέσα σε λίγες βδομάδες την Ελλάδα την πλημμύρισε ένα ποτάμι αθλιότητας και πόνου. Τα πάντα κατακλύστηκαν από ανθρώπινα ράκη: Πλατείες, παράγκες, θέατρα, εκκλησιές….
Άνθρωποι ξεριζωμένοι από τα χώματα που τους ανάθρεψαν. Άνθρωποι που έχασαν παιδιά, γονείς, συζύγους, φίλους, το βιος τους ολάκερο. Πλημμύρισε η Ελλάδα, απ’ την προσφυγιά της Ιωνίας, της Θράκης και του Πόντου. Οι μέρες κυλούσαν μαρτυρικά.
Ένας ολάκερος λαός, προσπαθούσε να καταλάβει πώς έγινε και από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκε ριγμένος από την εδώ μεριά του Αιγαίου πελάγους, χάνοντας τον επίγειο παράδεισό του, τη Μικρασία.
Ώσπου το ημερολόγιο έγραφε : Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 1922 και ήταν τα πρώτα Χριστούγεννα μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Read more »

Αναστελλεται το Αγιον Πνευμα κ. Δικαστες; (Πρωτ. Στεφανος Στεφοπουλος) 2. «ΜΙΑ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ» (Ομιλια μακαριστου γεροντος Αθανασιου Μυτιληναιου)

author Posted by: Επίσκοπος on date Οκτ 14th, 2022 | filed Filed under: ΔΙΩΓΜΟΙ, π. Αθαν. Μυτιληναίου

Αναστελλεται το Αγιον Πνευμα κ. Δικαστες;

Πρωτ. Στέφανος Στεφόπουλος

σαλπ. met.intΣήμερα, Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022, πληροφορηθήκαμε την καταδίκη του π. Αναστασίου Γκοτσοπούλου επειδή τόλμησε να επιτελέσει το καθήκον του ως Ιερέας της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας και ενώ είχαν «ανασταλεί» οι Θ. Λειτουργίες από τους γνωστούς «Πραιτωριανούς»!
Στο παρόν άρθρο θα θέσω μόνο λίγες ερωτήσεις προς τους σεβαστούς δικαστές της χώρας.
1) Καταδικάστηκε ο π. Αναστάσιος ο οποίος, όπως όλοι οι κληρικοί, παντός βαθμού οφείλουν εκ του λειτουργήματός τους, τέλεσε την θεία Λειτουργία την 25η Μαρτίου 2020. Ο λόγος της καταδίκης του; Ο φόβος των «Ιουδαίων» πιθανής μετάδοσης – διασποράς του κορονοϊού.
Ερωτώ…. (Διαβαστε τη συνεχεια)

https://www.entaksis.gr/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%ad%ce%bb%ce%bb%ce%b5%cf%84%ce%b1%ba%ce%b1%cf%83%cf%84/

(Νομική τεκμηρίωσις της κακοδικίας κατά του εναγομένου π. Αναστασίου Γκοτσοπούλου)

4219881

ΚΥΡΙΑΚΗ Δ΄ΛΟΥΚΑ[:Τίτ.3,8-15]

Απομαγνητοφωνημένη ομιλία μακαριστού γέροντος Αθανασίου Μυτιληναίου, με θέμα:

«ΜΙΑ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ»

[εκφωνήθηκε στην Ιερά Μονή Κομνηνείου Λαρίσης στις 15-10-1989], (Β225)

Στέλνοντας, αγαπητοί μου, την επιστολή του ο Απόστολος Παύλος στον Τίτο, Επίσκοπο Κρήτης, όπως ακούσαμε στη σημερινή αποστολική περικοπή και που είναι γεμάτη από προτροπές ποιμαντικού και ιεραποστολικού χαρακτήρος, αλλά και προσωπικού ακόμη χαρακτήρος, την κατακλείνει την επιστολή του με δύο ακόμη λόγια ποιμαντικών προτροπών, όπως και με δύο λόγια ιεραποστολικών προτροπών. Read more »

Απιστευτες καταγγελιες του ηρωικου, θαρραλεου, αγωνιστου πρεσβυτερου πατρος Στυλιανου Καρπαθιου στον Στεφανο Δαμιανιδη… του επιτεθηκαν αστυνομικοι & τον εριξαν κατω, γιατι εκανε την Θεια Λειτουργια στον Προφητη Ηλια!!!.

author Posted by: Επίσκοπος on date Ιούλ 22nd, 2022 | filed Filed under: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, ΔΙΩΓΜΟΙ

ΑΚΟΥΕΤΩΣΑΝ ΟΙ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ: «Χερια που ακουμπησαν την Εκκλησiα και τους Αγiους της ΞΕΡΑΘΗΚΑΝ!!!!»

Απίστευτες καταγγελίες του π. Στυλιανού Καρπαθίου στον Στέφανο Δαμιανίδη… του επιτέθηκαν αστυνομικοί και τον έριξαν κάτω (βίντεο & ηχητικό)
Ο Θεοφιλής και Λαοφιλής Αγωνιστής Ιατρός και Ιερέας π. Στυλιανός Καρπαθίου διασώζει το κύρος του Ορθοδόξου Κληρικού και ταράσει τα ύδατα….
_____

___

Οι γενίτσαροι του αφορισμένου Μητσοτάκη του Πλεύρη και Βορίδη διώκουν τους Αγωνιστές και Ομολογητές Ορθοδόξους Κληρικούς και Λαϊκούς με την συναινούσα απραξία των Εκκλησιαστικών ταγών.
Με αφορμή τις απαράδεκτες, παράνομες ενέργειες και την ασεβή συμπεριφορά των αρχών απέναντι στο λειτουργό Ιερέα π. Στυλιανό Καρπαθίου και τους παρευρισκόμενους πιστούς, γεγονότα που έλαβαν χώρα στον πανηγυρίζοντα ι. Ναό Προφήτου Ηλιού Υμηττού (20-7-2022), δηλώνουν ότι δια των ενεργειών αυτών διώκεται και προσβάλλεται η Ελευθερία της πίστεώς τους και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Read more »