Αυγουστίνος ΚαντιώτηςArchive for Μαΐου, 2022

Το προσωπειο του Δεσποτη της Λαρισης Ιερωνυμου επεσε… Μηπως φιλοδοξει δοξα Ραββινου;;; 2) Το περιοδικο της Μητροπολεως Λαρισης ΑΧΙΛΛΙΟΥ ΠΟΛΙΣ, τευχ. 6, Νοεμβριου 2021 δημοσιευει αρθρο ραββινου, που ομιλει με περιφρονηση για τον αγιο Κοσμα. Ο δεσποτης Λαρισης το παραβλεπει, παρ’ ολο που λεει οτι δεν συμφωνει. Το παραβλεπει γιατι θεωρει μεγαλυτερη προσωπικοτητα τον ραββινο απο τον αγιου Κοσμα. Αν περιφρονουσε την μανα του θα το δημοσιευε; 3) ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΕΠΙΜΑΧΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΡΑΒΒΙΝΟΥ

author Posted by: Επίσκοπος on date Μαι 31st, 2022 | filed Filed under: ΘΕΟΜΠΑΙΚΤΑΙ, ΚΑΚΟΙ ΠΟΙΜΕΝΕΣ

Το προσωπείο του Δεσπότη της Λαρίσης Ιερωνύμου (Νικολόπουλου) έπεσε… Μήπως φιλοδοξεί δόξα Ραββίνου;;;

https://agonasax.blogspot.com/2022/05/blog-post_893.html#more

589345584235671765gogba

ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ, ΠΟΥ ΣΤΑΥΡΩΣΑΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ, ΜΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΟΣΜΑ. ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΤΩΝ ΕΣΧΑΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ!

Το περιοδικό της Μητροπόλεως Λαρίσης ΑΧΙΛΛΙΟΣ ΠΟΛΗ, τευχος 6, Νοεμβρίου 2021

Οι φανατικοι Εβραίοι μισούσαν τον αγιο Κοσμά και με τα πουγιά τους τα άτιμα πληρωσαν τον Κουρτ Πασά για να τον θανατώση. Παλαια τέχνη των Εβραίων! Εξαγόρασαν με τριάκοντα αργύρια τον Ιουδα. Εξαγόρασαν με πολλά χρήματα τους στρατιώτες για να κρύψουν την Ανάσταση του Χριστου. Τα ίδια συνεχίζουν μέχρι τις μέρες μας. Εξαγοράζουν κυβερνήσεις. Εξαγοράζουν πατριάρχες, δεσποταδες και κάθε είδος φιλοδόξων και φιλαργύρων και ανηθίκων ανθρώπων, για να πολεμήσουν τον ΧΡΙΣΤΟ και τους αγίους του και να προετοιμάσουν την έλευση του μεσία τους, που είναι ο Αντίχριστος της Αποκαλύψεως.

Ακουστε με πόσο μίσος μιλούν για τον αγιο και σημερινοί ραββίνοι:  «ΝΑΙ εμείς σκοτώσαμε τόν Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό επειδή μιλούσε ενάντια στους Εβραίους! Και όχι μόνον δεν ντρεπόμαστε γι΄αυτό αλλά χαιρόμαστε κιόλας»!

https://youtu.be/ECYMB1-EAco

Ας δουμε πως δικαιολογει ο δεσπότης Λαρίσης, την παρουσία ενος αλλου ραββίνου, στο περιοδικό της Μητροπόλεως,  που μιλά με μίσος για τον αγιο Κοσμά:

 • »…Ειναι ευτὐχημα για την πόλη μας ότι έχουμε τον συγκεκριμένο ραβίνο: Εναν άνθρωπο μορφωμένο, έναν άνθρωπο ήθους, ο οποίος ξέρει να απορροφά φρονήματα καί συναισθήματα ἀρνητικά καί νά ἐνισχύει τή συναδέλφωση καί τήν ἀλληλεγγύη. Πρέπει νά τόν ἐκμεταλλευτοῦμε!».
 • Στό παρόν τεῦχος φιλοξενεῖται ἕνα κείμενο τοῦ Ραββίνου τῆς πόλεώς μας Ἠλία Σαμπετάι περί ἀντιση-μιτισμοῦ, τό ὁποῖο παρουσίασε σέ Συνέδριο κατά τῶν διακρίσεων ὅπου συμμετεῖχε, μαζί μέ ἀποσπάσματα ἀπό τόν εἰσηγητικό του χαιρετισμό. Ἔχουμε τήν αὐτοσυνειδησία ὅτι εἴμαστε φορεῖς διαφορετικῶν παραδόσεων.Ἔχουμε συμφωνήσει ὅτι διαφωνοῦμε. Ἔχουμε ἀποδείξει ὅτι μποροῦμε νά συνυπάρχουμε ἀγαπητικά καί νά συμπορευόμαστε εἰρηνικά μέ ἐπίγνωση τῶν διαφορετικῶν θεωρήσεών μας. Δημοσιεύουμε τό κείμενό του γιατί εἶναι ἡ συμβολή τῆς Λάρισας στό Συνέδριο ὅπου συμμετεῖχε. Γιατί εἶναι ἐπιστημονικά καί μεθοδολογικά τεκμηριωμένο. Γιατί στή βασική του φιλοσοφία συμφωνοῦμε. Διαφωνοῦμε μέ ἕναν χαρακτηρισμό γιά πρόσωποπού γιά ἐμᾶς ἀποτελεῖ Ἅγιο τῆς Ἐκκλησίας μας. Εἶναι ὅμως, ὁ τρόπος νά ἀναδειχθοῦν οἱ διαφορετικές θεωρήσεις καί τεκμηριώσεις, νά ἀποδείξουμε ὅτι δέν φοβόμαστε τήν διαφωνία, πολλῷ δέ μᾶλλον ὅτι δέν λογοκρίνουμε κείμενα. Ἐπίσης, καί πάλι συμπεριλάβαμε κείμενα ἀνθρώπων πού ἀσχολοῦνται μέ τήν τρέχουσα πολιτικη…»

Ο μαρτυρικος θανατος

Οι Εβραίοι έδωκαν πουγγία πολλά στον Κούρτ Πασάν για να σκοτώσει τον αγιο Κοσμᾶ Read more »

ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΙ’ ΑΠ’ ΤΟΝ ΜΠΑΡΔΑΚΑ ΣΤΑΖΟΥΝ ΣΟΡΟΠΙΑ!

author Posted by: Επίσκοπος on date Μαι 31st, 2022 | filed Filed under: ΣYNEΡΓATΗΣ MAΣ π. Ι. Ν.

ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

(Δειτε την αγιογραφία: Επάνω απο τον τρουλο του ναου, ζήτησε ο Καλαμαριάς Ιουστίνος να ζωγραφίσουν την φάτσα του και τον πατριάρχη που τον υποδέχεται! Μεγάλο γεγονός, να μείνουν και οι δυό στην ιστορία!!! Αλλά ποιος πληρώνει τέτοιες μεγάλες παραστάσεις;)

ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

ΚΙ’ ΑΠ’ ΤΟΝ ΜΠΑΡΔΑΚΑ ΣΤΑΖΟΥΝ ΣΟΡΟΠΙΑ!

ΤΟΥ ιερέως Ιωάννου  Νικολόπουλου,

από την Καλαμαρια Θεσσαλονίκης, 28.5.2022

—— . —–

O kalamaria; Ιουστινος αποθανατ. την φατσα του

Ξεσηκωμός, χαλασμός στήν Καλαμαριά!
Ἔρχεται ὁ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ!
Σκίζεται ὁ Μπαρδάκας.
Τί νά πρωτοσκεφτῇ καί τί νά πρωτοκάνῃ
γιά νά πετύχῃ αὐτά πού ἀπό καιρό
τό ἕνα πάνω στό ἄλλο βάνει,
καί τό Χρυσόστομο
Δεσπότη νά τόν κάνῃ!

Φωταψίες στολισμός
κι’ ἦταν φῶτα, χίλια φῶτα,
μά δέν ἤτανε τό φῶς! Read more »

«ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ» (Αποσπ. απο βιβλιο Μητροπολιτου Φλωρινης Αυγουστινου) 2) «Υιε ανθρωπου, σκοπον δεδωκα σε τω οικω Ισραηλ» (Ιεζεκιηλ, γ – 17)

author Posted by: Επίσκοπος on date Μαι 30th, 2022 | filed Filed under: ΑΞΙΟΙ & ΑΝΑΞΙΟΙ

 «ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ»

 
πατήστε το τίτλο για να το διαβάσετε
589345584235671765gogba

«Υιε ανθρωπου, σκοπον δεδωκα σε τω οικω Ισραηλ»

(Ιεζεκιήλ, γ – 17)

Στο βιβλίο «ΙΕΖΕΚΙΗΛ» της Π. Διαθήκης και στα εδάφια 17 – 21 του Γ΄ Κεφαλαίου, η ποιμαντική πρόνοια του Θεού διατυπώνει τον εγγυημένο ποιμαντικό λόγο (οδηγίες) και υπογραμμίζει την ύψιστη ευθύνη των εκκλησιαστικών ποιμένων έναντι των ανθρώπων – πληρώματος.
Περιγράφεται η ποιμαντική διακονία, ως τέχνη προσέγγισης του Θεού και της Εκκλησίας Του. Με απλά λόγια ο Θεός, απευθυνόμενος στον Προφήτη Ιεζεκιήλ, καθορίζει τα όρια της πνευματικής ευθύνης των Ποιμένων (Επισκόπων, Κληρικών).
Παραθέτουμε σε μετάφραση – ερμηνεία τα ποιμαντικά αυτά εδάφια των αποχρώσεων της ποιμαντικής ευθύνης των Ποιμένων. Read more »

Αμερικανος Ιατρος, Μαιευτηρας – Γυναικολογος : «ΔΕΝ προκειται να ΞΑΝΑΚΑΝΩ εκτρωση ποτε !!!» – ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ περιγραφη του πως ΣΚΟΤΩΝΕΙΣ ενα μωρο!!!!!!! ΒΙΝΤΕΟ

author Posted by: Επίσκοπος on date Μαι 30th, 2022 | filed Filed under: ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ

Αμερικανός Ιατρός, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος : «ΔΕΝ πρόκειται νά ΞΑΝΑΚΑΝΩ έκτρωση π ο τ έ !!!» – Σ Ο Κ Α Ρ Ι Σ Τ Ι Κ Η περιγραφή του πώς Σ Κ Ο Τ Ω Ν Ε Ι Σ ένα μωρό!!!!!!! Β Ι Ν Τ Ε Ο

Ο Dr. Anthony Levatino, την ώρα που έχει ξεσπάσει μεγάλη κουβέντα στις ΗΠΑ, αλλά και στον Δυτικό Κόσμο για τις εκτρώσεις, βγαίνει μπροστά και αποκαλύπτει πως μετά από αυτό που έζησε δεν θα ξανακάνει έκτρωση ποτέ!

Ακουστέ τον: https://rumble.com/embed/v133pdx/?pub=4

«Το εστεμμενο θηριο της Αποκαλυψεως», Του Μητροπολιτου Φλωρινης Αυγουστινου Καντιωτου το 1988 στην Αθηνα. 2) Σημειο των εσχατων καιρων: Ποιοι καταλαμβανουν μεγαλες θεσεις & βραβευονται σημερα;

author Posted by: Επίσκοπος on date Μαι 30th, 2022 | filed Filed under: MASONIA - satanismos

«Το εστεμμενο θηριο της Αποκαλυψεως»

____


___________

Απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα της παραπάνω ομιλίας, τoυ Μητροπολίτου Φλωρίνης Αυγουστινου Καντιώτου. Εκφωνήθηκε στην Αθηνα, στις 16-10-1988

«..Η εξέλιξη και η ανάπτυξη του κακού παρουσιάζεται εις τρεις διαδοχικούς κύκλους…

Εις τον πρώτο κύκλο το κακό συνοδεύεται υπό του αισθήματος της εντροπής…

Εις τον δεύτερο κύκλο το κακό εξέρχεται από την μυστικότητα εις την δημοσιότητα και εμφανίζεται αναιδώς…Λέγεται ότι ερωτηθείς ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, πότε θα έλθει το τέλος του κόσμου, περίλυπος απήντησε: «Όταν θα ιδήτε τας γυναίκας γυμνάς να περιφέρονται εις τους δρόμους!» Και ιδού το θλιβερό τούτο φαινόμενο της γυναικίας αναισχυντίας ευρύτατα παρατηρείται εις τας αποκαλυπτικάς ημέρας μας.

Και ερχόμεθα εις τον τρίτο και χειρότερο κύκλο του κακού, κατά τον οποίο τούτο, ου μόνο εμφανίζεται δημοσίως, αλλά και επικροτείται και βραβεύεται υπό των πολλών, προς θρίαμβο του θηρίου της Αποκάλυψης, των κεράτων του οποίου στέφανοι και διαδήματα είναι ή υπό των πολλών επικρότηση και επιβράβευση του κακού…

Εσχατο σημειο των καιρων

Προχωρεί το κακό με άλματα. Όταν πλησιάζει η εποχή του αντιχρίστου, το κέρατον το εσταφανωμένον, τότε πλέον το κακό δεν θα ντρέπεται να κρύβεται, αλλά θα βραβεύεται με βραβείο Νόμπελ. Και το βραβείο του kακού είναι ο έσχατος όρος της διαφθοράς…

Ποιοι βραβευονται σήμερα; Οι αληθινοι χριστιανοι, οι πατριωτες, οι τιμιοι οικογενειαρχες, οι ανθρωποι της προσφοράς και θυσίας; Οχι

Αν ρίξουμε μια ματια στο διαδίκτυο, θα δουμε ποιοί βραβεύονται & στεφανώνται σήμερα απο τα παγκόσμια οικονομικά φορουμ. π.χ. (WEF, Νταβός)

Ποιοι καταλαμβανουν μεγάλες θέσεις στην κοινωνία:

Ανθρωποι του συμφέροντος, αθεόφοβοι, ανίκανοι, σκοτεινοι, αδίστακτοι, προδότες του έθνους τους, δουλοι της παγκοσμιοποίησης και υπηρέται κάθε είδους διαστροφής και ανωμαλίας. Καταλαμβάνουν υψηλές θέσεις, γίνονται κυβερνήτες, δεσποτάδες, πατριάρχες, επίτιμοι καθηγηται πανεπιστημίου θεολογικών σπουδών και ας μην έχουν σπουδάσει θεολογία, φτάνει που έχουν μπεί σε σκοτεινες στοές. Φτάνει που έχουν κάποια ανωμαλία & δουλευουν για λογαριασμό της παγκοσμιοποίησης και για την έλευση του Αντιχρίστου!

«ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ» (Την Κυριακη του Τυφλου του μακαριστου γεροντος Αθανασιου Μυτιληναιου)

author Posted by: Επίσκοπος on date Μαι 29th, 2022 | filed Filed under: π. Αθαν. Μυτιληναίου

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΤΥΦΛΟΥ[:Ιω. 9, 1-38]

Απομαγνητοφωνημένη ομιλία μακαριστού γέροντος Αθανασίου Μυτιληναίου

με θέμα:

«ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ»

[εκφωνήθηκε στην Ιερά Μονή Κομνηνείου Λαρίσης στις 4-6-2000], (Β415)

π. Αθανασιος Μυτιληναιος.Ο Κύριος Ιησούς, αγαπητοί μου, είπε κάποτε: «Πλν υἱὸς το νθρώπου λθν ρα ερήσει τν πίστιν π τς γς;». Αλλά ποια πίστη ο Κύριος θα ζητούσε να βρει όταν κατά τη Δευτέρα Του Παρουσία θα επανήρχετο εις την Γην;

Είναι ένα χωρίο, το οποίο πάρα πολύ με έχει, προσωπικά, εντυπωσιάσει· που έμμεσα δίδεται η πληροφορία ότι δεν θα υπάρχει η πίστις επί της Γης. Δηλαδή συγκεκριμένα, θα είναι σπάνια η πίστις επί της Γης. Και ποία πίστις; Στο Θεανθρώπινο πρόσωπό Του. Δηλαδή προϊόντος του χρόνου, οι άνθρωποι θα παύσουν να πιστεύουν εις τον Ιησούν Χριστόν ως τέλειον Θεόν και τέλειον άνθρωπον. Και τούτο γιατί όλοι μιλούν περί πίστεως, αλλά σε πολλούς χριστιανούς μας, διαφοροποιείται η πίστις. Read more »

Η ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΟΥ ΤΥΦΛΟΥ (Πραξ.16,11-34) & ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ

author Posted by: Επίσκοπος on date Μαι 29th, 2022 | filed Filed under: ΛΟΓΟΙ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ

Η ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΟΥ ΤΥΦΛΟΥ

Πράξεις των Αποστόλων, κεφ. ΙΣΤ΄, εδάφια 16-34

16 ᾿Εγένετο δὲ πορευομένων ἡμῶν εἰς προσευχὴν παιδίσκην τινὰ ἔχουσαν πνεῦμα πύθωνος ἀπαντῆσαι ἡμῖν, ἥτις ἐργασίαν πολλὴν παρεῖχε τοῖς κυρίοις αὐτῆς μαντευομένη. 17 αὕτη κατακολουθήσασα τῷ Παύλῳ καὶ τῷ Σίλᾳ ἔκραζε λέγουσα· οὗτοι οἱ ἄνθρωποι δοῦλοι τοῦ Θεοῦ τοῦ ὑψίστου εἰσίν, οἵτινες καταγγέλλουσιν ἡμῖν ὁδὸν σωτηρίας. 18 τοῦτο δὲ ἐποίει ἐπὶ πολλὰς ἡμέρας. διαπονηθεὶς δὲ ὁ Παῦλος καὶ ἐπιστρέψας τῷ πνεύματι εἶπε· παραγγέλλω σοι ἐν τῷ ὀνόματι ᾿Ιησοῦ Χριστοῦ ἐξελθεῖν ἀπ᾿ αὐτῆς. καὶ ἐξῆλθεν αὐτῇ τῇ ὥρᾳ. Read more »

Αδικαιολογητοι οι απιστοι. Αιτια της απιστιας ειναι η διαφθορα της καρδιας, ο εγωισμος, η υπερηφανεια. Αιτια της απιστιας ειναι ο αμαρτωλος βιος τους· να τι τους εμποδιζει να πιστεψουν στο Χριστο. Το σημερινο ευαγγελιο τους ζωγραφιζει ακριβως

author Posted by: Επίσκοπος on date Μαι 28th, 2022 | filed Filed under: ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Πεντηκοστάριο
1974 Ἀδικαιολόγητοι οἱ ἄπιστοι – στ. …

Περίοδος Δ΄ – Ἔτος ΛΘ΄
Φλώρινα – ἀριθμ. φύλλου 2477

Κυριακὴ τοῦ Τυφλοῦ (Ἰω. 9,1-38)
29 Μαΐου 2022
Του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστινου

Αδικαιολογητοι οι απιστοι

ΤΥΦΛΟΥὙπάρχουν, ἀγαπητοί μου, στὸν κό­σμο ἄ­πιστοι· ὅπως στὸ χωράφι ὑπάρχουν ἀγ­κάθια, ἔτσι καὶ μέσα στὴν κοινωνία ὑπάρχουν οἱ ἄπιστοι. Αὐτοί, γιὰ νὰ δικαιολογήσουν τὴν ἀ­πιστία τους, λένε τὸ «τροπάριο»· «Ἐγὼ γιὰ νὰ πιστέψω θέλω νὰ δῶ θαῦμα». Θέλουν θαύματα. Ἀλλ᾽ ἐὰν ὑπάρχῃ στὸν κόσμο μιὰ θρησκεία πού ᾽νε γεμάτη θαύματα, αὐτὴ εἶνε ἡ δική μας. Πιὸ εὔκολο εἶνε νὰ μετρήσῃς τὰ ἄ­στρα τοῦ οὐ­­ρανοῦ ἢ τὶς σταγόνες τῆς λίμνης τῶν Πρεσπῶν ἢ τοὺς κόκκους τῆς ἄμ­μου τῆς θαλάσσης, παρὰ νὰ μετρήσῃς τὰ θαύ­ματα ποὺ ἔκανε, κάνει καὶ θὰ κάνῃ μέχρι συν­τελείας τῶν αἰ­ώνων ὁ Κύριος ἡμῶν Ἰησοῦς Χριστὸς, εἰς πεῖ­σμα ὅλων τῶν ἀθέων καὶ τῶν ἀ­πίστων. Θαύ­ματα ὁ Χριστός, θαύματα ἡ Παναγία, θαύματα οἱ ἅγιοι τῆς πίστεώς μας· καὶ ὅ­μως αὐτοὶ ἐξακολουθοῦν νὰ ζητοῦν θαύματα.
Ἕνα λοιπὸν ἀπὸ τὰ θαύματα ποὺ ἔκανε ὁ Χριστὸς διηγεῖται ἀκριβῶς σήμερα τὸ ἱερὸ εὐ­αγγέλιο (βλ. Ἰω. 9,1-38). Τὸ ἀκούσατε. Τί λέει; Read more »

Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΟΥ ΤΥΦΛΟΥ & ΕΡΜΗΝΕΙΑ

author Posted by: Επίσκοπος on date Μαι 28th, 2022 | filed Filed under: ΛΟΓΟΙ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ

Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΟΥ ΤΥΦΛΟΥ

Κατά Ιωάννην, κεφ. Θ΄, εδάφια 1-38

++1 Καί παράγων εἶδεν ἄνθρωπον τυφλὸν ἐκ γενετῆς. 2 καὶ ἠρώτησαν αὐτὸν οἱ μαθηταὶ αὐτοῦ λέγοντες· ραββί, τίς ἥμαρτεν, οὗτος ἢ οἱ γονεῖς αὐτοῦ, ἵνα τυφλὸς γεννηθῇ; 3 ἀπεκρίθη ᾿Ιησοῦς· οὔτε οὗτος ἥμαρτεν οὔτε οἱ γονεῖς αὐτοῦ, ἀλλ’ ἵνα φανερωθῇ τὰ ἔργα τοῦ Θεοῦ ἐν αὐτῷ. 4 ἐμὲ δεῖ ἐργάζεσθαι τὰ ἔργα τοῦ πέμψαντός με ἕως ἡμέρα ἐστίν· ἔρχεται νὺξ ὅτε οὐδεὶς δύναται ἐργάζεσθαι. 5 ὅταν ἐν τῷ κόσμῳ ᾦ, φῶς εἰμι τοῦ κόσμου. 6 ταῦτα εἰπὼν ἔπτυσε χαμαὶ καὶ ἐποίησε πηλὸν ἐκ τοῦ πτύσματος, καὶ ἐπέχρισε τὸν πηλὸν ἐπὶ τοὺς ὀφθαλμοὺς τοῦ τυφλοῦ 7 καὶ εἶπεν αὐτῷ· ὕπαγε νίψαι εἰς τὴν κολυμβήθραν τοῦ Σιλωάμ, ὃ ἑρμηνεύεται ἀπεσταλμένος. ἀπῆλθεν οὖν καὶ ἐνίψατο, καὶ ἦλθε βλέπων.
8 Οἱ οὖν γείτονες καὶ οἱ θεωροῦντες αὐτὸν τὸ πρότερον ὅτι τυφλὸς ἦν, ἔλεγον· οὐχ οὗτός ἐστιν ὁ καθήμενος καὶ προσαιτῶν; 9 ἄλλοι ἔλεγον ὅτι οὗτός ἐστιν· ἄλλοι δὲ ὅτι ὅμοιος αὐτῷ ἐστιν. ἐκεῖνος ἔλεγεν ὅτι ἐγώ εἰμι. 10 ἔλεγον οὖν αὐτῷ· πῶς ἀνεῴχθησάν σου οἱ ὀφθαλμοί; 11 ἀπεκρίθη ἐκεῖνος καὶ εἶπεν· ἄνθρωπος λεγόμενος ᾿Ιησοῦς πηλὸν ἐποίησε καὶ ἐπέχρισέ μου τοὺς ὀφθαλμοὺς καὶ εἶπέ μοι· ὕπαγε εἰς τὴν κολυμβήθραν τοῦ Σιλωὰμ καὶ νίψαι· ἀπελθὼν δὲ καὶ νιψάμενος ἀνέβλεψα. 12 εἶπον οὖν αὐτῷ· ποῦ ἐστιν ἐκεῖνος; λέγει· οὐκ οἶδα. Read more »

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΤΥΦΛΟΥ Αγ. Γρηγοριου του Παλαμα: ΣΤΟ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗ ΙΩΑΝΝΗ Η΄ ΕΩΘΙΝΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ [Ιω.20,11-18] (το οποιο διαβαζεται κατα την Κυριακη του Τυφλου). Μεγαλων δωρεων θα αξιωθουν οσοι παραμενουν εως το τελος με ευλαβεια στις ιερες συναξεις

author Posted by: Επίσκοπος on date Μαι 27th, 2022 | filed Filed under: ΛΟΓΟΙ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΤΥΦΛΟΥ

Αγ. Γρηγορίου του Παλαμά:

ΣΤΟ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗ ΙΩΑΝΝΗ

Η΄ ΕΩΘΙΝΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ [Ιω.20,11-18]

(το οποίο διαβάζεται κατά την Κυριακή του Τυφλού)

Όπου εκτίθεται και ότι μεγάλων δωρεών θα αξιωθούν όσοι παραμένουν έως το τέλος με ευλάβεια στις ιερές συνάξεις.

……………………………………………………………………………………………………

Ο Ιωάννης ο Παρθένος είναι ο μόνος που απέκτησε και πλούτισε κατά χάρη μητέρα την μόνη από τις μητέρες Παρθένο, ο εξαιρετικά αγαπημένος του Χριστού, ο περισσότερο από τους άλλους ευαγγελιστές θεωρούμενος ως υιός βροντής, την οποία ο Κύριος ανέβηκε στους ουρανούς και κρότησε· γι΄αυτό, χρησιμοποιώντας πιο μεγαλόφωνο κήρυγμα, για να μας διατρανώσει το συμβάν της δεσποτικής αναστάσεως από τους νεκρούς και να ιστορήσει τον τρόπο της φανερώσεως μετά την ανάστασή Του, την περασμένη Κυριακή[:Κυριακή της Σαμαρείτιδος, ανάγνωση στον όρθρο του Ζ΄ Εωθινού Ευαγγελίου, Ιω.20,1-10] Read more »

Οι ξενοι θελουν να εχουν την Ελλαδα προσδεδεμενη στον πασσαλο των πλεον ευτελων συμφεροντων τους. Θελουν να εχουν την Ελλαδα ως αγελαδα, που να την αρμεγουν αυτοι, τα παιδια των, τα εγγονια των, τα δισεγγονια των για πολλες δεκαετητριδες, επι αιωνος!» Μητροπολιτης Φλωρινης Αυγουστινος Καντιωτης, στην «Χριστιανικη Σπιθα», φυλ. 186, του 1956 (Σημερα που βρισκομαστε στο ετος 2022, δεν αφησαν τιποτε ορθιο στην Ελλαδα, με την βοηθεια των πολιτικων καθαρματων, που κυβερνουν την χωρα. Και εμεις τους ψηφιζουμε!!! Μπραβο μας!)

author Posted by: Επίσκοπος on date Μαι 27th, 2022 | filed Filed under: ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ & ΛΗΣΤΕΣ
ΜΙΚΡΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΣΠΙΘΑΣ, ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1956 ΑΡΙΘ. ΦΥΛΛΟΥ 186
ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ

ΚΟΝΚΟΡΔΑΤΟΝ;

«Ἀδελφοί, τιμῆς ἠγοράσθητε˙ μὴ γίνεσθε δοῦλοι ἀνθρώπων» (Ἀπόστολος Παῦλος Α΄ πρὸς Κορινθ. 7, 23)

«…Οι ξένοι θέλουν νὰ δέσουν τὴν Ἑλλάδα μὲ ἰσχυρὰ δεσμά, τις λεγόμενες συμβάσεις, ποὺ δὲν θὰ μπορῆ κανεὶς νὰ μεταβάλη και νὰ κλονίση, διότι ἐπὶ πᾶσαν ἀθέτησιν καὶ τῆς ἐλαχίστης λεπτομερείας ἡ μικρὰ μας χώρα, ὅπως ἕνα ζωηρὸν καὶ ἄτακτον παιδί, θὰ συλληφθῆ ἀπὸ τὸ αὐτὶ καὶ θὰ ὁδηγηθῆ κατηγορουμένη εἰς τὰ διεθνὴ δικαστήρια!

Οἱ ξένοι θέλουν νὰ ἔχουν τὴν Ἑλλάδα προσδεδεμένην εἰς τὸν πάσσαλον τῶν πλεόν εὐτελῶν συμφερόντων των, θέλουν νὰ ἔχουν τὴν Ἑλλάδα ὡς ἀγελάδα, ποὺ νὰ τὴν ἀρμέγουν αὐτοί, τὰ παιδιά των, τὰ ἐγγόνια, τὰ δισεγγόνια των ἐπὶ πολλὰς δεκαετητρίδας, ἐπὶ αἰῶνος! Read more »

ΘΑ ΜΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΟΥN BY INJECTION ΓΙΑΤΙ Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ – ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΦΥΤΕΨΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ! ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΕΡΙΔΑΣ, ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΙΟΝ ΤΟΥ ΠΙΘΗΚΑ & ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΑ ΤΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ! ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ, ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΑΦΕΝΤΗ ΤΟΝ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟ ΘΕΟ. ΜΟΝΟ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΜΕ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ

author Posted by: Επίσκοπος on date Μαι 26th, 2022 | filed Filed under: MASONIA - satanismos, ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ & ΛΗΣΤΕΣ

ΘΑ ΜΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΟΥN BY INJECTION ΓΙΑΤΙ Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ

2-ygionomikoiΑς απαλλαγούμε πρώτα από τους προέδρους των Διεθνών Οργανισμών, ΠΟΥ, τον Bill Gates και τους φίλους του, ας οδηγήσουμε στη φυλακή όσους έπαιξαν με τον Covid, τα 5G, με τα ραντίσματα, με τα DEW,κλπ. και ας αφήσουμε τον Ταρζάν τον παιδικό μας φίλο, να τα βρει με την μαϊμού.
Αν δεν κάνετε εμβόλιο, η μαϊμού δεν σας πειράζει. Αν δείτε όμως ότι σας ψεκάζουν τότε έχουμε πρόβλημα….
Βλέπετε ότι πολιτικές ηγεσίες είναι δοτές, κληρονομικές και διεφθαρμένες, τα προσόντα που διαθέτουν, είναι:

 • Μπαμπά ή μπάρμπα από την Κορώνη
 • Διαιρούν και βασιλεύουν ή False Flag
 • Διαθέτουν διεθνή εταιρεία καταμέτρησης ψήφων
 • Εξαγοράζουν ανταγωνιστές και εξαρτώμενες οικονομικά και ψυχολογικά αδύναμες ομάδες
 • Υποστηρίζονται από δούρειους Ίππους που ελέγχονται από τον Διεθνή Σιωνισμό
 • Ελέγχουν τα ΜΜΕ και την Δικαστική Εξουσία.
 • Γιατί ανήκουμε στην ΕΕ
 • Ταγοί δεν υπάρχουν….

Η Monkeypox σκοτώνει 250 εκατομμύρια ανθρώπους στην προσομοίωση πολεμικού παιχνιδιού—έχει πλέον βγει LIVE!!! Read more »

Διαμαρτυρια αντι υποδοχης του Πατριαρχου στο Aγιον Oρος

author Posted by: Επίσκοπος on date Μαι 26th, 2022 | filed Filed under: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Διαμαρτυρια αντι υποδοχης του Πατριαρχου στο Aγιον Oρος

Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει τῇ 11.5/24.5.2022
τῶν Ἁγίων Κυρίλλου καί Μεθοδίου

ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ιστἘν ὄψει τῆς ἐπισκέψεως τοῦ πατριάρχου Βαρθολομαίου στὸ Ἅγιον Ὄρος πολλοὶ Κελλιῶτες Πατέρες ἐπιθυμοῦμε νὰ ἐκφράσουμε τὴν διαμαρτυρία καὶ τὴν λύπη μας γιὰ ὅσα διαρκῶς καὶ ἀκαταπαύστως μέχρι σήμερα λέγει καὶ πράττει εἰς βάρος τῆς Ἁγίας Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας, τῆς μόνης Μιᾶς, Ἁγίας, Καθολικῆς καὶ Ἀποστολικῆς Ἐκκλησίας. Read more »

Ετσι παιρνουν προαγωγες & τιτλους οι κακοι ποιμενες: Ἐπιτιμος Διδακτωρ Μητροπολιτης ανευ πτυχιου θεολογιας! 2) ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΤΕΡΓΑΡΕΩΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ

author Posted by: Επίσκοπος on date Μαι 26th, 2022 | filed Filed under: ΣYNEΡΓATΗΣ MAΣ π. Ι. Ν.

Ἐπ. Διδακτωρ Μητροπολιτης ανευ πτυχιου θεολογιας!

satαναςΔιὰ τὴν πλουσίαν οἰκουμενιστικήν του δρᾶσιν καὶ διὰ τὴν συμβολήν του εἰς τὴν δημιουργίαν «Ἐκκλησίας» ἀχειροτονήτων εἰς Οὐκρανίαν θὰ ἐπιβραβευθῆ μὲ ἀπόφασιν τοῦ Τμ. Κοινωνικῆς Θεολογίας καὶ Θρησκειολογίας ΕΚΠΑ ὁ πρ. Γαλλίας. Παραθέτομεν ἀπόσπασμα ἀπὸ σχετικὸν ἀνακοινωθέν: […]

Διαβαστέ το εδω:

https://orthodoxostypos.gr/%e1%bc%90%cf%80-%ce%b4%ce%bf%82-%e1%bc%84%ce%bd%ce%b5%cf%85-%cf%80%cf%84%cf%85%cf%87%ce%af/

50751235unled5Του ιερέως Ἰωάννου Νικολοπούλου
 • ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΠΟΥ ΔΙΑΡΚΩΣ, ΟΠΩΣ ΔΙΑΠΙΣΤΏΝΕΤΕ, ΕΚΕΙΝΟN ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ, ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΕΛΕΓΧΟΝ.
  ΑΝ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ, ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΝΟΗΤΑ ἤ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΑ, ΑΝΑΤΡΕΧΕΤΕ  ΣΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΣΕ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ, ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΝΟΗΤΕ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ, ἤ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝH ΣΕ ΣΑΣ Η ΩΦΕΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑI ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ, ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΤΡΟΦΗ ΠΟΎ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ.

ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΤΕΡΓΑΡΕΩΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ
—— . ——

«Μή πλανᾶσθε· οὔτε πόρνοι οὔτε εἰδωλολάτραι οὔτε μοιχοί οὔτε μαλακοί οὔτε ἀρσενοκοῖται οὔτε πλεονέκται οὔτε κλέπται οὔτε μέθυσοι, οὔτε λοίδοροι, οὐχ ἅρπαγες βασιλείαν Θεοῦ οὐ κληρονομήσουσι» (Α΄Κορ.6,9-10)
«Ἡ ἀρσενοκοιτία, τῇ ὑγιαινούσῃ διδασκαλίᾳ τοῦ νόμου
τοῦ εὐαγγελίου ἀντίκειται» (Α΄Τιμ.1,10)…

Πατηστε τον τιτλο, και διαβάστε το άρθρο σε pdf το άρθρο του π. Ιωάννη

ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΞΕΝΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΛΟΠΟΔΥΤΕΣ & ΤΥΡΑΝΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. 2) Απο την Αινο του 1922 στην Αλεξανδρουπολη του 2022

author Posted by: Επίσκοπος on date Μαι 25th, 2022 | filed Filed under: ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ

Αδειαζουν τις αποθηκες βαρεων οπλων των νησιων του Α.Αιγαιου και των Δωδεκανησων και τα στελνουν σε… Ουκρανια!

ολιγαρχια φΟ κατάλογος των όπλων που «πάνε Ουκρανία»….
Αποστολές όπλων, 100% παράνομες αφού γίνονται χωρίς την έγκριση του Κοινοβουλίου, όπως ο νόμος σαφώς ορίζει, την οποία είχε επιχειρήσει να αποκρύψει η κυβέρνηση….

Διαβαστε εδω:

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ypetha/adeiazoun-tis-apothikes-vareon-oplon-ton-nision-tou-a-aigaiou-kai-ton-dodekanison-kai-sta-stelnoun-se-oukrania/

 

589345584235671765gogba

2) Από την Αίνο του 1922, στην Αλεξανδρούπολη  του 2022

Οι Αινιτες

ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
Υποναύαρχος Λ.Σ (ε.α)

Οι πόλεμοι και τα διεθνή συμφέροντα, με πρόσχημα τη διπλωματική οδό, μετά τη Μικρασιατική καταστροφή το 1922 και τη Συνθήκη της Λοζάνης το 1923, διαμέλισαν εκ νέου τα εδάφη της Θράκης που υπέμεινε την Τουρκοκρατία για εξακόσια χρόνια. Έτσι, τμήμα μόνο της Θράκης, η Δυτική Θράκη, δόθηκε οριστικά στην Ελλάδα, ενώ άλλο τμήμα της δόθηκε στην Τουρκία και άλλο στη Βουλγαρία.

Οι Ανατολικοθρακιώτες εγκατέλειψαν τις πατρογονικές εστίες τους στα τέλη του 1922. Όμως, η οριστική χαριστική βολή στον ελληνισμό της Ανατ. Θράκης επήλθε με τη Συνθήκη της Λωζάννης και τη «Σύμβαση περί ανταλλαγής πληθυσμών» μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, την περίοδο 1923 – 1924.
Μεταξύ αυτών και οι Αινίτες που ήρθαν κατατσακισμένοι και πάμπτωχοι πρόσφυγες, με την ψυχή στο στόμα αλλά κουβαλώντας πάνω στο στήθος τους τη βαθιά πίστη τους, τις θαυματουργές εικόνες, την ανώτερη παιδεία τους, τη βαθιά καλλιέργεια, το υψηλό ήθος τους και τόσα άλλα καλά.

Έφεραν την θαυματουργό εικόνα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΡΥΦΩΤΙΣΣΑΣ και την εναπόθεσαν στο δεξιό κλίτος του Ιερού Ναού Αγίου Νικόλαου και κάθε χρόνο στις 14 Μαΐου, τελούν αναπαράσταση της έλευσής της στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Read more »