ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΔΙΑΔΟΧΙΚΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ: α) Το κακο γινεται κρυφα, γιατι υπαρχει ντροπη β) Φευγει η ντροπη & γινεται φανερα & με αναιδεια. γ) Το κακο στεφανωνεται, με τιμες και με νομο!!! – Αποσπασμα ομιλιας του Μητροπολιτου Φλωρινης Αυγουστινου Καντιωτου, με θεμα: «ΕΣΤΕΜΜΕΝΟ(ΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΟ) ΘΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ». 2) «Αλλοτριοας δε βοτανης απεχεσθαι, ήτις εστιν αιρεσις» (Αγιος Ιγνατιος ο Θεοφορος)
ΕΣΤΕΜΜΕΝΟ(ΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΟ) ΘΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ
Η εξέλιξη και η ανάπτυξη του κακού σε τρεις διαδοχικούς κύκλους:
α) Το κακό παλαιοτερα γινοταν κρυφα. Κλειναν τις πόρτες και τα παράθυρα αυτοί που το ἔκαναν. Κάτι ἦταν και αυτό. Ξεραν ὅτι ἦταν κακο και ντρεπονταν να μην τους δουν οι ἄνθρωποι.
β) Θα φύγει η ντροπή και το κακό θα γίνεται δημόσια και με ἀναίδια.
γ) Το κακό προχωρεί με άλματα. Δεν θα ντρέπονται και δεν κρύβονται αυτοί που το κάνουν. Θα βγαίνουν στους δρόμους και θα πανηγυρίζουν! Κάνουν παρελάσεις «υπερηφανίας» = αηδίας! Οι ἕλληνες βουλευτές τους στεφανώνουν και δεν ντρέπονται, καταπατώντας τους θείους και ἀνθρωπίνους νόμους. Τους βραβευουν, για να κάνουν την Ελλάδα Σόδομα και Γομμόρα, γιατί τέτοια εντολή παίρνουν από τα μασονικά αφεντικά τους. και αντί να ντρέπονται καμαρώνουν για το αμαρτία, αλλά θα βραβεύεται με βραβείο Νόμπελ. Και το βραβείο του ακού είναι ο έσχατος όρος της διαφθοράς…θα βραβέυεται και στεφανώνεται.
Ακοῦστε ἀπόσπασμα ομιλίας του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου: «Το εστεμμένο θηρίο της Αποκαλύψεως», που εκφωνήθηκε στην Αθήνα την 16-10-1988
——–
———–
2) «Αλλοτριοας δε βοτανης απεχεσθαι, ήτις εστιν αιρεσις»
(Άγιος Ιγνάτιος ο Θεοφόρος – Προς Τραλλιανοίς VI, 37-38)
ΜΕΡΟΣ Α΄
Προκατειλημμένες (εσφαλμένες) στην ουσία τους είναι οι αναφορές των Οικουμενιστών και πολλών αντι-οικουμενιστών (;) στην εκκλησιολογία – διδασκαλία του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου «περί Εκκλησίας και Επισκόπου».
Οι αναφορές τους είναι μια ασύμμετρη (λαθεμένη) ανάπτυξη της εκκλησιολογίας του Αγίου, ξεκινώντας από μια διάθεση απόκρυψης της αλήθειας∙ διάθεση απλουστευτική, που συνοψίζει το φρόνημά τους, το οποίο στερείται της πνευματικής καθαρότητας που χαρίζει το Άγιο Πνεύμα.
Ακόμη και η κοσμική φιλοσοφία, υπογραμμίζει:
«συνοψίζω, σημαίνει, μοιραία, απλουστεύω, και απλουστεύω σημαίνει, κατά ένα ποσοστό, προδίνω» (Αγγ. Τερζάκης).
Βλέπουμε συχνά τους οικουμενιστές επισκόπους και κληρικούς, να καταγγέλλουν τις ορθόδοξες αντιστάσεις των πιστών, τις Κανονικές, ως στάσεις παρακοής έναντι της Εκκλησίας και του επισκόπου, επικαλούμενοι λόγια του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου, (παράδειγμα) όπως: Read more »