Αυγουστίνος ΚαντιώτηςArchive for Σεπτέμβριος, 2017

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΜΕΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΒΡΑΧΝΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΙΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ, ΣΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ, ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΙΑ: Κατω η θρησκεια – ζητω η αθεϊα. Αλλα στην πατριδα μας, το βλεπω δυσκολο να ξερριζωθη η πιστι. Και αν κλεισουν τις εκκλησιες θα μαζευονται σε σπιτια και κατακομβες και θα προσευχονται μετα δακρυων οι χριστιανοι: 1. ΑΓΙΩΣΥΝΗ 2. ΤΙ ΕΙΝΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ; (Ομιλιες στον Αποστολο της Κυριακης 1.10.2017)

author Posted by: Επίσκοπος on date Σεπ 30th, 2017 | filed Filed under: ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

 

1. ΑΓΙΩΣΥΝΗ

Κυριακὴ ΙΖ´ {Ματθ.} Β΄ Κορ.  6,16-7,1)
Τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου
Η πρώτη είνε σε pdf

 

να καθαρίσουμε τον εαυτ2.  ΤΙ ΕΙΝΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ;

«Ὑμεῖς ναὸς Θεοῦ ἐστε ζῶντος» (Β΄ Κορ. 6,16)

Χαίρω, ἀγαπητοί μου, ποὺ βρίσκομαι σήμερα ἐδῶ, σὲ μιὰ ὡραία ἐκκλησία ποὺ ἔχτισε ἡ εὐσέβειά σας. Καὶ δὲν εἶνε μόνο αὐτή· κι ἄλ­λες ἐκκλησίες ἔχουν χτίσει οἱ πιστοί, στὶς πό­λεις καὶ στὰ χωριά. Στὴν Πρέσπα π.χ., σ᾽ ἕ­να πο­λὺ μικρὸ χωριό, ποὺ ἔχει μόνο 15 κατοίκους, οἱ φτωχοὶ αὐτοὶ ἔχτισαν μιὰ ὡραία ἐκ­κλησία ἐπ᾿ ὀνόματι τῶν Ἁγίων Κυρίλλου καὶ Μεθοδίου.
Ποιοί χτίζουν τὶς ἐκκλησίες, οἱ πλούσιοι; Αὐτοὶ δὲ δίνουν. Ποιοί δίνουν; Ἂς ἔχῃ δόξα ὁ Θεός· ὁ λαός μας, ὁ φτωχὸς λαός· οἱ ἀγρότες, οἱ βοσκοί, οἱ ἐργάτες, αὐτοὶ χτίζουν τὶς ἐκ­κλη­σίες· καὶ δίνουν ἑκατομμύρια. Read more »

Κληση για επισκοπικo δικαστηριο ελαβε και ο π. Νικολαος Μανωλης 2) Οι Παπικοι, η Μασωνια και ο Οικουμενισμος στην «Ευαγγελικη Σαλπιγγα» του 1737! 3) Όταν ο λαος του Θεου ειναι αποφασισμενος! 4) ΜΙΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗ! ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ «ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ» 5) Παραβιαση του αβατου του Αγιου Ορους και των Ιερων Μονων απο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Τι κανουν οι Αγιορειτες;

author Posted by: Επίσκοπος on date Σεπ 30th, 2017 | filed Filed under: ΜΗΝΥΜ. ΠΑΡΑΛ. ΠΡΟΩΘ.

Κληση για το επισκοπικo δικαστηριο ελαβε και ο π. Νικολαος Μανωλης

Κληση επισκ. δικ. π. Ν.Μ.

Του π. Νικολάου Μανώλη

Και πάλι συνεχίζουν να μην έχουν τον Θεό τους οι άνθρωποι εκεί στην «μοχθηρά» μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Μόλις έλαβα την κλήση για το επισκοπικό δικαστήριο όπου θα με δικάσουν οι διώκτες και κατήγοροί μου. Το γεγονός πως ο κατήγορος μου είναι και δικαστής μου μας παραπέμπει στον παπικό Μεσαίωνα. Είναι δεδομένο πως όταν σε δικάζει ο κατήγορός σου η απόφαση είναι προειλημμένη.

Διαβᾶστε

http://www.katanixis.gr/search?updated-max=2017-09-29T08:10:00%2B03:00&max-results=12

diaxor.

Ένα εκπληκτικό κείμενο που ανακαλύψαμε πρόσφατα και που δείχνει πόσο παλιά άρχισαν όλα!

Οι Παπικοι, η Μασωνια και ο Οικουμενισμος στην «Ευαγγελικη Σαλπιγγα» του 1737!

http://agiosmakariospatmios.blogspot.gr/2017/09/1737.htmldiaxor.

Όταν ο λαος του Θεου ειναι αποφασισμενος!

(Φωτό και βίντεο)

Σύναξη Ὀρθοδόξων – Ἅγιος Μακάριος ὁ Πάτμιος

diaxor.

ΜΙΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗ! ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ «ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ»

ΘΕΜΑ: ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ, ΜΙΑ ΚΑΛΟΣΤΗΜΕΝΗ »ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ»
ΕΝ ΣΧΕΣΕΙ ΜΕ ΤΗ Συνάντηση του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα με τον πάπα Ρώμης Φραγκίσκο

Διαβαστε εδῶ: http://emmadimitris.blogspot.gr/2017/09/blog-post_190.html

diaxor.

Παραβιαση του αβατου του Αγιου Ορους και των Ιερων Μονων

απο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Τι κανουν οι Αγιορειτες;

Τὸ νομοσχέδιο περὶ «Νομικῆς ἀναγνώρισης τῆς ταυτότητας φύλου» δημιουργεῖ οὐσιαστικὰ τὶς προϋποθέσεις γιὰ τὴν παραβίαση τοῦ ἀβάτου τοῦ Ἁγίου Ὅρους καὶ τῶν Ἱερῶν Μονῶν.
Ἐὰν π.χ. μία γυναίκα θελήσει νὰ εἰσέλθει στὸ Ἅγιον Ὅρος, μπορεῖ πολὺ εὔκολα μὲ μία ἁπλὴ – καὶ ἀργότερα ἀναστρέψιμη – «διόρθωση» φύλου νὰ παραβιάσει αὐτὸν τὸν ὑπερχιλιετὴ ἱερὸ θεσμό τοῦ ἀβάτου.
Είναι δυνατόν; Και όμως!!!!!
Διαβάστε το σχέδιο Νόμου και φρίξτε.
http://agonasax.blogspot.gr/2017/09/blog-post_387.html#more

ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΕΘΝΩΝ (Του Μητροπολιτου Φλωρινης Αυγουστινου) 2. 10 Συλλογοι της Λαρισας: Διαμαρτυρια για το Σχεδιο Νομου περι «Νομικης αναγνωρισης της ταυτοτητας φυλου» 3.Υπομνημα ΑΣΠΕ στη Βουλη για το νομοσχεδιο ταυτοτητας φυλου

author Posted by: Επίσκοπος on date Σεπ 29th, 2017 | filed Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΜΗΝΥΜ. ΠΑΡΑΛ. ΠΡΟΩΘ.

ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΕΘΝΩΝ

Ἀπόσπασμα ὁμιλίας τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αὐγουστίνου Καντιώτου
——-

——-

10 Συλλογοι της Λαρισας: Διαμαρτυρια για το Σχεδιο Νομου περι «Νομικης αναγνωρισης της ταυτοτητας φυλου»

www.tideon.org

d47

 Υπομνημα ΑΣΠΕ στη Βουλη για το νομοσχεδιο ταυτοτητας φυλου

Σχόλιο ἀπό ἀγανακτισμένο συνεργάτη μας

  • ΕΑΝ ΖΟΥΣΕ Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ (Ο ΛΑΟΣ) ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΡΠΑΞΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΞΗ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ (ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΙΑ, ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩ: ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΗΘΙΝΩΝ ΓΕΝΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΕΩΣ ΝΑ ΕΚΛΕΞΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ

Θέμα: Υπόμνημα ΑΣΠΕ στη Βουλή για το νομοσχέδιο ταυτότητας φύλου

Η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ), μετά από σχετική πρόσκλησή της ως κοινωνικού φορέα, έστειλε υπόμνημα στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής σχετικά με το υπό ψήφιση σχέδιο νόμου για την ταυτότητα φύλου. Η Κυβέρνηση, σε απόλυτη συμμαχία αυτή τη φορά με τα κατεστημένα ΜΜΕ, έχει δημιουργήσει στον κόσμο την εντύπωση ότι το μόνο που θα κάνει αυτός ο νόμος είναι να καταργήσει την υποχρεωτική χειρουργική επέμβαση, που απαιτούνταν από τα δικαστήρια στις περιπτώσεις δήλωσης αλλαγής φύλου και πλέον για τη δήλωση δεν θα απαιτείται η χειρουργική επέμβαση ως απαραίτητη προϋπόθεση έγκρισης. Έτσι όλα σχεδόν τα κόμματα δηλώνουν πρόθυμα να το ψηφίσουν, θεωρώντας το ως «κατάκτηση» στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δυστυχώς το νομοσχέδιο προβλέπει πολλά περισσότερα πράγματα, τα οποία οι βουλευτές που θα το ψηφίσουν αγνοούν. Μεταξύ αυτών, την μη απαίτηση εξασφάλισης ψυχικής υγείας, μέσω ιατρικής γνωμάτευσης, εκ μέρους του αιτούντος την αλλαγή φύλου στη ληξιαρχική πράξη γέννησης (πλέον ονομάζεται «διόρθωση καταχωρισμένου φύλου») αλλά και τη σύσταση του «Εθνικού Μηχανισμού για τα Δικαιώματα του Παιδιού», που έχει σκοπό να ικανοποιήσει τα αιτήματα της ομοφυλοφιλικής κοινότητας για διάδοση της ατζέντας τους στα παιδιά, προβάλλοντας αυτήν ως «δικαιώματα» των παιδιών, με μέτρα όπως η υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια (μιας και δεν μπορούν να αποκτήσουν παιδιά με φυσικό τρόπο) και η νομιμοποίηση αλλαγής φύλου σε ανηλίκους, κάτι που ήδη ο Υπουργός άφησε ανοιχτό να προβλεφθεί ακόμα και στο παρόν νομοσχέδιο. Διαβάστε το υπόμνημα της ΑΣΠΕ, που δίνει μια ολοκληρωμένη εικόνα για την πραγματική σημασία του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου:

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΦΥΛΟΥ Read more »

ΡΟΤΟΝΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – Ο ΕΞΑΡΧΙΚΟΣ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ 8ο ΑΙΩΝΑ : ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΝΑΟΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΙΟ Ή ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ; 2. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΗΛΟΧΩΡΙΟΥ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΕΤΕΙ Η ΑΠΟ 16-8-2017 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ :

author Posted by: Επίσκοπος on date Σεπ 28th, 2017 | filed Filed under: ΒΙΝΤΕΟ ΘΡΗΣΚ. ΠΕΡΙΕΧ, ΜΗΝΥΜ. ΠΑΡΑΛ. ΠΡΟΩΘ.

ΡΟΤΟΝΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – Ο ΕΞΑΡΧΙΚΟΣ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ 8ο ΑΙΩΝΑ : ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΝΑΟΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΙΟ Ή ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ;

1η ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΕ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΥΡΙΑΚΟ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟ, ΜΕ ΘΕΜΑ «ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΤΟΝΤΑ»

ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΕΥ ΖΗΝ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ TV ΔΙΟΝ

Α΄ ΜΕΡΟΣ

————–

—————

Β΄ ΜΕΡΟΣ

————

—————

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΗΛΟΧΩΡΙΟΥ

ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΕΤΕΙ Η ΑΠΟ 16-8-2017 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ :

«Κατά την ημέρα της εορτής έγινε η αποθέωσι της μέθης τους, αφού συλλειτούργησε ο π. Ιγνάτιος Καλαϊτζόπουλος και ο αρχιμ. Παϊσιος Παπαδόπουλος, με τον ΚΑΘΗΡΗΜΕΝΟ από χρόνια κύριον Ε. Τρικαμηνά και τον άνευ αδείας του Επισκόπου του και του Μητροπολίτου μας αρχιμ. Μόδεστου Διασάκη κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας. Βλέπουμε ότι συντάσσονται πλέον καινούργιες Εκκλησιολογίες και Εκκλησιαστικά Δίκαια! (Μια όμως και ονομάζονται Καντιωτικοί, τους αναφέρουμε ένα παλιό γεγονός, για να καθρεφτισθούν. Ο Γέρων π. Αυγουστίνος πριν 35 χρόνια δεν επέτρεψε να λειτουργήση λαμπρός κληρικός άρτι ελθών από τη Αυστραλία, επειδή ήταν σε εξέλιξη οι ανακρίσεις του. «Παιδάκι μου, του είπε, ο Αυστραλίας σε έχει υπόδικο. Να τελειώσουν όλα και ύστερα να έλθης!»). Έτσι έπραττε ο Γέρων, ώ όψιμοι Καντιωτίζοντες!».
Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης και οι σύμβουλοί του ας μελετήσουν έντιμα και ειλικρινά την Ορθόδοξη Εκκλησιολογία και Εκκλησιαστικό Δίκαιο, ιδίως σε καιρό διωγμού της Ορθοδοξίας από τις αιρέσεις τις οποίες εισάγουν συνήθως επίσκοποι σε διάφορες φάσεις της Εκκλησιαστικής Ιστορίας, για να μην εκτίθενται για τη σχετική άγνοιά τους μιλώντας για νέα Εκκλησιολογία και νέο Εκκλησιαστικό Δίκαιο ! Read more »

ΑΣ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ ΜΑΣ (ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ) 2. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ. ΗΡΩΪΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΖΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛHΣΗ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΩΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ: «Οι κατηγοριες και τα εκκλησιαστικα παραπτωματα τα οποια μου προσαπτονται βρισκονται μονο στην εμπαθη φαντασια και στην θεολογικη αγραμματοσυνη των διωκτων μου»

author Posted by: Επίσκοπος on date Σεπ 28th, 2017 | filed Filed under: EKKΛΗΣΙΑΣΤ. ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ

ΑΣ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ ΜΑΣ

Την Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, στις 18:30

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ

Πατῆστε τὸν τιτλο και διαβᾶστε την πρόσκληση

Η κατάσταση στην Ελληνική γη της Βορείου Ηπείρου έχει δυστυχώς ξεφύγει…
Στη Χειμάρρα και σε άλλες περιοχές, που είναι γεμάτες ακόμα από ελληνικό πληθυσμό, οι διώξεις έχουν κλιμακωθεί…
Οι μέρες είναι πολύ κρίσιμες! Κι επειδή, εκείνοι που θα μπορούσαν να βοηθήσουν, ή και να λύσουν το πρόβλημα, κωφεύουν, απομένει σε μας το καθήκον να ανακινήσουμε το φλέγον πλέον ζήτημα της Βορείου Ηπείρου.
Έστω και με τις μικρές μας δυνάμεις…
Με την εκδήλωση που ετοιμάσαμε για αυτή την Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, στις 18:30.
Σας περιμένουμε!

862c570e406e

 ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ

ΤΟ ΗΡΩΪΚΟ ΝΕΦΟΣ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΚΑΙ

ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ 

ΚΛΗΣΗ ΔΙΩΚΤΩΝ

απαραδ. επ.ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Πρωτοπρεσβυτερος Θεοδωρος Ζησης

Ὁμότιμος Καθηγητὴς Θεολογικῆς Σχολῆς Α.Π.Θ.
18ο χλμ. Θεσσαλονίκης-Περαίας, 570 19 Ν. Ἐπιβάται
ΤΗΛ.: 23920.24865 FAX: 23920.27402

esfigm.- patr.ιστ

Ἐν Θεσσαλονίκῃ τῇ 26ῃ Σεπτεμβρίου 2017

Πανοσιολογιώτατον Ἀρχιμανδρίτην π. Στέφανον Τόλιον
Ἀναπληρωτὴν Πρόεδρον τοῦ Ἐπισκοπικοῦ Δικαστηρίου
τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης
Ἐνταῦθα

                            Πανοσιολογιώτατε π. Στέφανε,

Ἔλαβα χθές (25.09.2017) τὸ συνταχθὲν πρὸ δέκα ἡμερῶν (15.09.2017), μὲ ἀριθμὸ πρωτοκόλλου 2, δικαστικὸ διωκτικὸ ἔγγραφο, ποὺ ὑπογράφετε σεῖς ὡς ἀναπληρωτὴς πρόεδρος τοῦ Ἐπισκοπικοῦ Δικαστηρίου τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, διὰ τοῦ ὁποίου μὲ καλεῖτε νὰ παραστῶ «ἐνώπιον τοῦ Ἐπισκοπικοῦ Δικαστηρίου τὴν Πέμπτην 28ην Σεπτεμβρίου 2017, περὶ ὥραν 12.00 μ. ἐν τοῖς Γραφείοις τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, ἐπὶ τῆς ὁδοῦ Βογατσικοῦ 7 καὶ ἐν τῷ Γραφείῳ τῆς Πρωτοσυγκελλίας, ὄροφος 1ος, γραφεῖον ἀριθμ. 6, ἵνα δικασθῶ διὰ τὰ εἰς ἃ ὑπέπεσα κανονικὰ καὶ ἐκκλησιαστικὰ παραπτώματα τὰ ὑπὸ τῶν θείων καὶ ἱερῶν κανόνων καὶ τῶν κειμένων νόμων προβλεπόμενα».
Ὅπως εἶχα σημειώσει στὴν ἀπὸ 14-03-2017 ἀπάντησή μου στὰ διωκτικὰ δικαστικὰ ἔγγραφα τῆς Μητροπόλεως «ἡ παραπομπή μου στὸ ἐπισκοπικὸ δικαστήριο εἶναι παντελῶς μετέωρη καὶ ἀδικαιολόγητη καὶ ἀπὸ τὸ θεῖο καὶ ἀπὸ τὸ ἀνθρώπινο δίκαιο, οἱ δὲ κατηγορίες καὶ τὰ ἐκκλησιαστικὰ παραπτώματα τὰ ὁποῖα μοῦ προσάπτονται βρίσκονται μόνο στὴν ἐμπαθῆ φαντασία καὶ στὴν θεολογικὴ ἀγραμματοσύνη τῶν διωκτῶν μου, κατάλληλο περιτύλιγμα τοῦ μοναδικοῦ τους στόχου, νὰ φιμώσουν τὸν λόγο μου καὶ νὰ διαλύσουν τὴν παράταξη τῶν Ὀρθοδόξων». Στὴν ἴδια ἀπάντηση ἀναιροῦσα λεπτομερῶς ὅλες τὶς εἰς βάρος μου κατηγορίες, α) τοῦ σχίσματος β) τῆς ἀπείθειας καὶ καταφρόνησης τῆς οἰκείας ἐκκλησιαστικῆς ἀρχῆς γ) τοῦ σκανδαλισμοῦ τῶν πιστῶν δ) τῆς ἐξύβρισης καὶ συκοφαντίας καί ε) τῆς Φατρίας, καὶ ἀπεδείκνυα ὅτι ὁ μόνος λόγος τῆς δίωξής μου εἶναι ἡ διακοπὴ μνημονεύσεως τοῦ ὀνόματος τοῦ μητροπολίτου γιὰ βασικὸ θέμα πίστεως, γιὰ τὴν ἀποδοχὴ δηλαδὴ τῆς παναιρέσεως τοῦ Οἰκουμενισμοῦ μέσῳ τῆς ἀποδοχῆς τῶν ἀποφάσεων τῆς ψευδοσυνόδου τῆς Κρήτης. Γι᾽ αὐτὸ ἄλλωστε καὶ ἡ δίωξή μου ἀσκήθηκε μετὰ τὴν διακοπὴ μνημοσύνου. Read more »

Κληση για το επισκοπικο δικαστηριο ελαβε ο πατηρ Θεοδωρος Ζησης 2. Εννεα μητροπολιτες εβαλαν ταφοπλακα στις σχεσεις Αγιου Ορους – Εκκλησιας (Κατι βρωμαει στην υποθεση! Τι γνωριζουν και πανε να προλαβουν οι δεσποταδες μας; Ποιους μοναχους και ηγουμενους του Αγιου Ορους φοβουνται και θελουν να τους κλεισουν την πορτα; Μηπως σκοπευει ο πατριαρχης να φερει τον Παπα στο Αγιον Ορος και φοβουνται αντιδρασεις;)

author Posted by: Επίσκοπος on date Σεπ 27th, 2017 | filed Filed under: ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ

Κληση για το επισκοπικο δικαστηριο

ελαβε ο π. Θεοδωρος Ζησης

Δεν έχουν τον Θεό τους οι άνθρωποι εκεί στην μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Να την αποκαλέσω “ιερά”; Δυσκολεύομαι! “Μοχθηρά” να την αποκαλέσω, έτσι μου βγαίνει. http://www.katanixis.gr/2017/09/blog-post_320.html#more

 

090634b9b49e9b3e4c9bc943

Κατι βρωμαει στην υποθεση! Τι γνωριζουν και πανε να προλαβουν οι δεσποταδες μας; Ποιους μοναχους και ηγουμενους του Αγιου Ορους φοβουνται και θελουν να τους κλεισουν την πορτα; Μηπως σκοπευει ο πατριαρχης να φερει τον Παπα στο Αγιον Ορος και φοβουνται αντιδρασεις; Ο χρονος θα το δειξη

Αποφασεις Δ.Ι.Συνοδ

Εννεα μητροπολιτες εβαλαν ταφοπλακα στις σχεσεις Αγιου Ορους – Εκκλησιας

http://ellinonea.blogspot.gr/2017/09/blog-post_86.html

Πέρασε σχεδόν μια εβδομάδα από την ημέρα που έγινε γνωστή η ντροπιαστική εγκύκλιος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, της εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία απαγορεύει σε μοναχούς και ηγουμένους του Αγίου Όρους, να επισκέπτονται Μητροπόλεις, να πραγματοποιούν πνευματικές ομιλίες και γενικότερα να έχουν επαφές με τον κόσμο χωρίς την προηγούμενη άδεια της Ιεράς Συνόδου.
Πρέπει να κατανοήσουμε όλοι, ότι αυτό που έγινε δεν είναι τυχαίο, ειδικά μάλιστα όταν αυτήν την εγκύκλιο την έχουν υπογράψει Ιεράρχες που θα περίμενε κανείς να τους δει, μπροστάρηδες σε μία επανάσταση που θα έπρεπε να κάνει η εκκλησία για όλα τα εγκλήματα που διαπράττονται εναντίον της ορθοδοξίας αυτήν την εποχή.
Αντιθέτως και μετά λύπης αντιλαμβανόμεθα ότι εκείνοι τα έβαλαν με το άγιο Όρος.
Εννέα μητροπολίτες πήραν αυτήν την σοβαρή ιστορική απόφαση που ουσιαστικά αποκόπτει το άγιο Όρος από την εκκλησία της Ελλάδος και δημιουργεί τεράστιο χάσμα αλλά κυρίως αφαιρεί το δικαίωμα, σε όσους δεν μπορούν να πάνε στο άγιο Όρος, να ακούσουν τον αυθεντικό λόγο.
Εννέα μητροπολίτες και όχι ολόκληρη η Ιεραρχία αποφασίζει για ένα τέτοιο σοβαρό θέμα με ποια δικαιολογία άραγε;
Η απαγόρευση αυτή, συνεχίζει να γεννά πολλά ερωτηματικά, γι αυτούς που την εισηγήθηκαν και κυρίως γι αυτούς που έβαλαν την υπογραφή τους, σε ένα κείμενο που διχάζει την εκκλησία και σκανδαλίζει τον λαό.
Σε προηγούμενο κείμενό μας, εκφράσαμε την ανησυχία μας για την απόφαση αυτή. Read more »

ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Η Ι. ΣΥΝΟΔΟΣ Η ΤΩΡΙΝΗ, ΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ 1970-1973, ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΤΟΥ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ ΑΠΟ TOYS 3 ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ. Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚ. & Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΤΕ, ΔΕΝ ΚΙΝΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΔΙΩΓΜΟΥ, ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΚΟΨΑΝΤΕΣ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ, ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΤΟΥΣ ΘΕΣΕΙΣ. Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΛΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ & ΤΟ ΑΘΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ! ΑΣ ΜΗ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΟΙ ΑΠΟΚΑΝΤΙΩΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ. 2. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΗΛΟΧΩΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΕΤΕΙ Η ΑΠΟ 16-8-2017 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

author Posted by: Επίσκοπος on date Σεπ 27th, 2017 | filed Filed under: ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ

ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Η Ι. ΣΥΝΟΔΟΣ Η ΤΩΡΙΝΗ, ΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ 1970-1973, ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΤΟΥ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ, ΑΠΟ TOYΣ 3 ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ

%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%be%ce%b9%ce%bf%cf%82-%ce%b2%ce%b1%cf%81%ce%b8%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%bc%ce%b1%ce%b9%ce%bf%cf%82

Οἱ περισσότεροι Μητροπολίτες τότε που ἔγινε ἡ διακοπή τοῦ μνημοσύνου ἀπό τοὺς τρεῖς Μητροπολίτες, διαφωνοῦσαν μὲ τὰ αἰρετικὰ ἀνοίγματα τοῦ πατριάρχη Ἀθηναγόρα και δὲν εἶχαν πολλά παρε-δωσε μαζί του. Ἡ Ἱερά Σύνοδος και ὁ ἀρχιεπίσκοπος δεν ἦταν σαν τους σημερινους, που τρέχουν ἀπὸ πίσω ἀπό τον πατριάρχη, σαν δούλοι και βιάζονται να τιμωρήσουν τους ἱερεῖς και τοὺς μοναχούς που κόβουν το μνημόσυνο τῶν οἰκουμενιστῶν δεσποτάδων, για να εὐχαριστήσουν το μεγάλο ἀφεντικό τους τον Βαρθολομαῖο. Ὑπήρχαν τότε ἱεράρχαι καθαροί, που χωρίς γλυψήματα και κολοτοῦμπες στις μασονοκὲς στοές ἔγιναν ἐπίσκοποι και σκέπτονταν ἐλεύθερα. Μπορεῖ μεν ἐκεῖνοι να μην εἶχαν κόψη το μνημόσυνο τοῦ πατριάρχη, ἀλλα δεν διαφωνουσαν με την διακοπή. Ἀς μη ψάχνει σοφιστίες το περιβάλλον του Θεοκλήτου και να μη βάζει στο στόμα της τον ἀγωνιστὴ ἱεράρχη τῆς Φλώρινας π. Αὐγουστῖνο, για να δικαιολογήση τα ἀδικαιολόγητα.

 *   *   *

Θέμα: Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης απαρνήθηκε την Ορθοδοξία και προσχώρησε στην παναίρεση του Οικουμενισμού;;;

Γράφει ο Βαφειάδης Αναστάσιος vafkanast@gmail.com
Σας είπε κανείς ότι το θέμα με την Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου Πτολεμαϊδας και Μητρόπολη Φλωρίνης έχει λήξει;;;
Κάθε μέρα που περνάει η κατάσταση γίνεται πιο εκρηκτική….
Η Μητρόπολη Φλωρίνης με ανακοίνωση της, θέτει 7 ζητήματα προς την Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής, αντιδρώντας κατά κάποιο τρόπο στην παύση μνημόνευσης της αδελφότητας από το Μοναστήρι προς τον Μητροπολίτη, και στην συνέχεια την σκυτάλη ανέλαβε η Ι.Μ. Αγ. Παρασκευής να απαντήσει ένα ένα σε αυτά τα 7 ζητήματα της Μητρόπολης…
Σειρά έχει το 2ο ζήτημα, που η θέση της Ι.Μ. Αγίας Παρασκευής είναι η παρακάτω:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΗΛΟΧΩΡΙΟΥ

ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΕΤΕΙ Η ΑΠΟ 16-8-2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ :

«Στο σημείο αυτό ρωτούμε τους Ιερομονάχους και τους αντιδρώντες. Είναι, λέτε, «οικουμενιστής-αιρετικός» ο Σεβ. Μητροπολίτης Θεόκλητος μνημονεύοντας τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Με την ίδια λογική θα μπορούσατε να κατηγορήσετε και τον μακαριστό π. Αυγουστίνο ως «οικουμενιστή-αιρετικό», επειδή μνημόνευε ως αρχή του την Ιερά Σύνοδο, η οποία μνημόνευε τον Πατριάρχη Αθηναγόρα. Εσείς πλέον είσθε «άναρχοι και ακέφαλοι»».
Η θέση αυτή της Μητρόπολης Φλωρίνης είναι ΣΟΦΙΣΤΙΚΗ και ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ και ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΣΦΑΛΜΕΝΗ.
1 – Διότι η Ορθόδοξη Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου, με τα μέχρι τώρα ανωτέρω τέσσερα (4) έγγραφά της, δεν γράφει ότι ο Μητροπολίτης Φλωρίνης είναι «οικουμενιστής-αιρετικός», επειδή μόνον μνημονεύει τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως. Αλλά η Ιερά μας Μονή γράφει ότι ο Μητροπολίτης Φλωρίνης απαρνήθηκε την Ορθοδοξία και προσχώρησε στην Παναίρεση του Οικουμενισμού ή Θρησκευτικού Συγκρητισμού ή Γνωστικισμού και τις λοιπές αιρέσεις, οι οποίες εισήχθησαν ψευδο-συνοδικά από την Ψευδο-σύνοδο της Κρήτης, επειδή όχι μόνον δεν αποκηρύσσει δημόσια την εν λόγω Παναίρεση και λοιπές αιρέσεις, αλλά και τις αποδέχεται και τις διακηρύσσει δημόσια, όπως αποδεικνύεται πλήρως από την από την 24-7-2017 κανονική μήνυση επί αιρέσει της Ορθόδοξης Ιεράς μας Μονής εναντίον του.
2 – Ο Πνευματικός μας Πατέρας και μακαριστός Μητροπολίτης μας κυρός Αυγουστίνος (ο Καντιώτης) ουδέποτε απαρνήθηκε την Ορθοδοξία και ουδέποτε προσχώρησε στην Παναίρεση του Οικουμενισμού ή Θρησκευτικού Συγκρητισμού ή Γνωστικισμού, την οποία προάγει και προωθεί το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως από το 1901 από τον ενθρονιστήριο λόγο της δεύτερης πατριαρχείας του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Ιωακείμ Γ΄ (του επονομαζομένου Μεγαλοπρεπούς). Read more »

ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΕΝΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ Γραμμενο απο τον τ. Αρχιεπισκοπο κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΝ «Απομακρυνατε τον Καντιωτη πριν αναγκασθωμεν να λαβωμεν μετρα!» 2. «Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ 1967-1974 – Ιστορικη και νομοκανονικη προσεγγιση» ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ (διδακτορικο) ΣΥΓΓΡΑΜΜΑ ή ΤΥΜΒΩΡΥΧΙΑ ;;;

author Posted by: Επίσκοπος on date Σεπ 26th, 2017 | filed Filed under: ΑΠΑΝΤΗΣ. ΣΕ ΑΠΙΣΤΟΥΣ

«Aπομακρυνατε τον Καντιωτη πριν αναγκασθωμεν να λαβωμεν μετρα!» (ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΕΝΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ Γραμμενο απο τον Αρχιεπισκοπο ΙΕΡΩΝΥΜΟ Α´) «EΘNIKOΣ KHPYΞ» 21/3/1975

ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΕΝΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

Γραμμένο ἀπὸ τὸν τ. Ἀρχιεπίσκοπο κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΝ
«Ἀπομακρύνατε τὸν Καντιώτη πρὶν ἀναγκασθῶμεν νὰ λάβωμεν μέτρα!»

AI ΠIEΣEIΣ TOY TOTE YΠOYPΓOY B. EΛΛAΔOΣ, TOY ΓENIKOY EΠITEΛEIOY KAI THΣ K.Y.Π. ΩΣ KAI TO IΣTOPIKON THΣ YΠOBOΛHΣ TOY EIΣ IATPIKHN EΞETAΣIN

Ὁ πρώην Ἀρχιεπίσκοπος ἈθηνῶνΑπομακρ. Καντιωτη δικτ. 1973 κ. Ἱερώνυμος ἒλυσε τὴν σιωπήν του. Τὸ διατί το ἐξήγησεν εἰς τὸν πρόλογον τῆς ἐργασίας αὐτῆς, ποὺ ἐδημοσιεύσαμεν εἰς τὰ δύο προηγούμενα φύλλα. Εἰς τὸ σημερινὸν τρίτον μέρος ἀναφέρεται εἰς τὴν περίπτωσιν τοῦ Σεβασμιωτάτου Φλωρίνης κ. Αὐγουστίνου Καντιώτη, εἰς τὰς ἐπεμβάσεις τοῦ τότε ὑπουργοῦ Β. Ἑλλάδος καὶ τοῦ Γενικοῦ Ἐπιτελείου, καὶ τῆς ΚΥΠ, ὡς ἐπίσης καὶ τὸ ἱστορικόν τῆς ὑποβολῆς εἰς ἰατρικὴν ἐξέτασιν τοῦ ἐν λόγω Mητροπολίτου
Ἡ περίπτωσις τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Φλωρίνης κ. Αὐγουστίνου Καντιώτη εἶναι ἐντελῶς διαφορετικὴ ἐν σχέσει πρὸς τὰς προηγουμένας. Πρῶτον, διότι αἱ δυσκολίαι ἀρχίζουν πρὸ τῆς ἐκλογῆς του ὡς Μητροπολίτου. Δεύτερον, ἡ ἐκλογή του ἀπετέλεσε δι᾿ ἐμὲ μὲν ἕνα μεγάλο καὶ δυσεπίλυτον πρόβλημα, διὰ τὸν ἲδιον δὲ καὶ τοὺς ἂλλους μίαν μεγάλην ἒκπληξιν.
Ὡς γνωστόν, εἰς τὸν ἐνθρονιστήριόν μου εἶχα διακηρύξει, ὅτι τοὺς ὑποψηφίους Ἀρχιερεῖς θὰ ἀνεζήτουν καὶ μεταξὺ «τῶν ἐπιφανῶν ἐκείνων κληρικῶν, οἱ ὁποῖοι μέχρι τοῦδε παρηγκωνίζοντο, διότι ἀπὸ ἀξιοπρέπειαν καὶ σεβασμὸν πρὸς τὴν ἀρχιερωσύνην δὲν ἒσπευδαν νὰ ἱκετεύουν τοὺς ἐκλέκτορας, διὰ νὰ ἐπιτύχουν τὴν εἰς Ἀρχιερέα προαγωγήν των». Ἒνας ἑκ τῶν τοσούντων παρηγκωνισμένων κληρικῶν ἦταν καὶ ὁ τότε Ἀρχιμανδρίτης κ. Αὐγουστῖνος….
Διαβᾶστε την συνέχεια:

http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?cat=8

862c570e406e

«Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ 1967-1974

– Ιστορική και νομοκανονική προσέγγιση»
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ (διδακτορικο) ΣΥΓΓΡΑΜΜΑ ή ΤΥΜΒΩΡΥΧΙΑ ;;;

απαντηση στον προλογισαντα ομοτ. καθηγητη ιωαννη κονιδαρη

Δημοσίευμα της Εφημερίδος :ΑΓΩΝΑΣ αρ φυλ. 243 http://www.agonas.org/
ΤΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΥ ΕΚΔΟΤΟΥ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΟΥ ΕΦΗΜ. «ΑΓΩΝΑΣ»

Οπως σας είχαμε προαναγγείλει στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδος «ΑΓΩΝΑΣ» αρ. φυλ. 241-242 http://www.agonas.org/ «πράγματι θα ’χουμε και συνέχεια, διότι οι άνθρωποι μικροί (ποταποί) προσπαθούν ν’ ανέβουν πατώντας επάνω στο ψέμα, ξεχνώντας ότι: “Ουδέν έρπει ψεύδος εις γήρας χρόνου”». Δεν περιμέναμε το “περισπούδαστο” αυτό σύγγραμμα, που προσπαθεί να παραποιήσει την ιστορία και όχι να την καταγράψει, ότι θα κυκλοφορούσε τόσο σύντομα, διότι, ο ίδιος είχε δηλώσει ότι η “διατριβή είναι δεσμευμένη στην Γραμματεία του Πανεπιστημίου από τον συγγραφέα (μέχρι και 4/2019)”. Η επιστημονική του διατριβή κυκλοφόρησε δύο χρόνια ενωρίτερα. “Άγνωσται αι βουλαί των ανθρώπων”.

Το “επιστημονικό” έργο δεν κάνει τίποτα άλλο από το να εκτοξεύει με πείσμα βέλη φαρμακερά εναντίον ενός σιωπηλού, ανύστακτου ιερουργού της υπερτάτης αγάπης, που έδωσε τα πάντα στην εκκλησία. Μπήκε στην εκκλησία φτωχός και έφυγε φτωχότερος. Που είχε “Πνεύμα σοφίας” – “πνεύμα συνέσεως” και βίο διάφανο, τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Ελλάδος κυρό Ιερώνυμο Α΄ Κοτσώνη.

Αρχή κάνουμε με τον προλογίσαντα το “επιστημονικό” σύγγραμμα καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ιωάν. Κονιδάρη. Για το όλο έργο του κ. Χαρ. Ανδρεόπουλου θα δώσουμε απάντηση από τα ίδια του κείμενα που επικαλείται ως ιστορικές πηγές, αργότερα λόγω του μεγάλου όγκου των στοιχείων.

(Ερώτημα στον ομότιμο καθηγητή του Εκκλ. Δικαίου της Νομικής Σχολής του Παν. Αθηνών κ. Ιωάννη Μ. Κονιδάρη).
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ:

http://agonasax.blogspot.gr/2017/09/1967-1974.html

Οπως φαινεται, η συνομιλια για τους μικτους γαμους της Ι.Μ. Ν.Κρηνης & Καλαμαριας, ηταν κακη διαφημιση για τον δεσποτη της Ιουστινο Μπαρδακα και καταφερε να την κατεβαση απο το YouTube! Τους μικτους γαμους τους κανουν, την δημοσιευση και τις αντιδρασεις των χριστιανων φοβουνται! (Οταν ενας κανει αμαν, για να γινει δεσποτης, θα παει κοντρα στο αθεο συστημα); 2. ΜΙΚΤΟΙ ΓΑΜΟΙ

author Posted by: Επίσκοπος on date Σεπ 26th, 2017 | filed Filed under: «ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ»

Ι.Μ. Ν.Κρήνης & Καλαμαριάς:

Καταπατηση Ι.Κανονων στο βωμο του Οικουμενισμου (ηχητικο)

http://www.katanixis.gr/2017/08/blog-post_93.html

Ποιος φταιει

Μια απλή και ειλικρινής ερώτηση, αν “κάνετε μικτούς γάμους, μεταξύ Ορθοδόξων και Καθολικών ή Προτεσταντών”, αποκαλύπτει αναπάντεχα το μέγεθος του προβλήματος. Ποιμαντική αδιαφορία; Εκκοσμίκευση στην Εκκλησία; Μεταπατερική “οικονομία”;
Ένας απλός χριστιανός, μαθαίνοντας ότι η Ι.Μ. Καλαμαριάς ακολουθεί αιρετική γραμμή τελώντας Μικτούς Γάμους, ζήτησε από τον υπεύθυνο της μητροπόλεως στο τηλέφωνο, να πάρει θέση προσωπικά και συνειδησιακά για το θέμα αυτό. Η απάντηση του ιερέως είναι άλλη μια θλιβερή επιβεβαίωση της αλλοίωσης του Πατερικού Ορθοδόξου φρονήματος στον κλήρο.
Το συμπέρασμα από το συμβάν αυτό δεν είναι αμελητέο. Σιγά σιγά ξυπνάει ο λαός και αντιλαμβάνεται το παιχνίδι των ιθυνόντων με την παναίρεση του Οικουμενισμού. Ο λαός δε θα τους αφήσει να τον υποδουλώσουν στα δίκτυα της Κολάσεως οι μητροπολίτες και οι Πατριάρχες που προδίδουν την Ορθοδοξία στο βωμό της Μασονίας και των Αιρέσεων. Θα πάρει τις τύχες στα χέρια του και αλλοίμονο τους, γιατί φωνή λαού, οργή Θεού!
Ακούστε τον σύντομο αλλά αποκαλυπτικό διάλογο που μας απέστειλε φίλος του Ιστολογίου μας, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Για ευνόητους λόγους δε δημοσιεύουμε τα στοιχεία του.

Πατῆστε ἐπάνω το σύνδεσμο τῆς ιστοσελίδος,

για να δεῖτε ὅτι ἐγινε ἀπαγορευμένη ἡ πρόσβαση στην συνομιλία!!!!

diaxor.

 Αισθανόμενοι την αγωνία του μακαριστού γέροντα Αυγουστίνου Καντιώτη
αλλά και την οπτική γωνία του Φλωρίνης Θεόκλητου

Δημήτριος Β.Εμμανουήλ

ΘΕΜΑ: ΜΙΚΤΟΙ ΓΑΜΟΙ

Αγαπητοί,
Όσοι οραματίζονται το αύριον της επικράτησης του Οικουμενισμού, είτε επίσκοποι είτε κληρικοί είτε λαϊκοί, επικαιροποιούν σήμερα τον άχαρο λόγο του Ααρών προς τους Ισραηλίτες, »αύριον είναι εορτή προς τιμήν του Κυρίου» (Εξοδ. 32, 5)! Αναστατωμένος γύρω από τον Προφήτη του Θεού Ααρών μετά την Έξοδό του από την γη της δουλείας μαζεύτηκε ο σκληροκάρδιος Ισραηλιτικός λαός εξαιτίας της αργοπορίας του Μωυσή που βρισκόταν πάνω στο όρος Σινά. Με την δικαιολογία αυτή μαζεύτηκαν οι υιοί και οι θυγατέρες του Ισραήλ – λίγο πριν τους παραδοθεί ο Θείος Νόμος – απαιτώντας απ΄ τον προφήτη του Θεού δήθεν οδηγούς πνευματικούς ικανούς να γκρεμίζουν τείχη αλλά και να χτίζουν γέφυρες σαν τον Μωυσή τον περαστή που γεφύρωσε τα δυο άκρα της Ερυθράς Θαλάσσης!
Έλεγαν λοιπόν στον Ααρών:“σήκω και κατασκεύασέ μας θεούς, οι οποίοι θα προπορεύονται και θα μας οδηγούν. Διότι δεν γνωρίζομεν τι έχει συμβή στον άνθρωπον αυτόν, τον Μωϋσέα, ο οποίος μας έβγαλε από την χώραν της Αιγύπτου”. Read more »

Ο ΔΙΩΓΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΑΣ 2. ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ….. ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΛΟΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ, ΛΑΤΡΕΥΕΙ ΤΑ ΕΙΔΩΛΛΑ…

author Posted by: Επίσκοπος on date Σεπ 25th, 2017 | filed Filed under: ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ - ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ

Ο ΔΙΩΓΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΑΣ

ΣΥΓΧΡΟΝ.-ΠΕΙΡΑΤΕΣ κ.

«Ρωτάω πολύ σοβαρά τούς Άγιους Πατέρες και παρακαλώ πολύ ας μου απαντήσει κάποιος ΥΠΕΥΘΥΝΑ! Ο μεγάλος μου γυιός φέτος πηγαίνει στην Γ΄ Δημοτικού. Ο ….φάκελος(που φυσικά δεν είναι «φάκελος», αλλά κανονικό
βιβλίο) για το μάθημα των Θρησκευτικών παρουσιάζεi την Παναγιά και τον Χριστό σαν …..Ινδιάνους με ΦΩΤΟΣΤΕΦΑΝΑ και για την ακρίβεια σαν Ινδιάνους της φυλής Τσεγιέν!
Σας ερωτω, λοιπόν, Άγιοι Πατέρες, άν αύριο το πρωΐ έρθει ο γυιός μου και μου πεί πως ο Χριστός και η Παναγία
ήταν δυο καλοί ….Ινδιάνοι….. ποιός θα φέρει την ευθύνη;»
Γεώργιος Μιχαλόπουλος (βλ. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, 22.09.2017, σελ. 2)
Διαβᾶστε:

https://mkka.blogspot.gr/2017/09/blog-post_25.html

d47

 Θεμα: ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ…..

ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΛΟΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ, ΛΑΤΡΕΥΕΙ ΤΑ ΕΙΔΩΛΛΑ…

Γράφει ο Βαφειάδης Αναστάσιος vafkanast@gmail.com
Πριν λίγες μέρες έγραψα σχετικά με τα νέα Θρησκευτικά του Δημοτικού Σχολείου, που ξεκινάνε από την Γ’ Δημοτικού, και το βιβλίο έχει αλλάξει και έχει μεταλλαχτεί σε ένα θρησκειακό μάθημα προσηλυτισμού,,, δηλαδή σε κατηχητικό στα μέτρα της Κυβέρνησης προς την κατεύθυνση που έχει τις εντολές να προωθήσει…
Εκτός από τις απαράδεκτες κινήσεις του Υπουργείου, υπάρχουν και οι “πλάτες” που καλύπτουν αυτές τις ενέργειες, όπως τα κανάλια της Ελληνικής Τηλεόρασης, οι γνωστές εφημερίδες και βέβαια οι μεγαλοδημοσιογράφοι που δεν ρισκάρουν τα χάσουν τους παχυλούς μισθούς,,,,, και έτσι οι ειδήσεις για ένα τόσο σημαντικό συμβάν,,, απλά δεν υπάρχουν…
Αν δεν είχαν την ευαισθησία μερικές ιστοσελίδες (κυρίως τοπικές), εφημερίδες, και βέβαια μερικοί διακεκριμένοι άνθρωποι, γνώστες του αντικειμένου,,, θα είμασταν χαμένοι ανεπιστρεπτί.
Στην Κυβέρνηση θεωρούν ότι θα υπάρξουν μερικές φωνές από τους γονείς, και θα εξαφανιστεί το θέμα, και πάλι θα περάσει το δικό τους (της Κυβέρνησης)… Εδώ θα εκπλαγούν…!!!!!1 Read more »

3. Η εκστρατεια των αθεων κατα της Εκκλησιας (Του Μητροπολιτου Φλωρινης Αυγουστινου Καντιωτου) 2. Θα υποδεχθουμε τον αθεο Πρωθυπουργο με κωδωνοκρουσιες και χωρις αποφαση της κοινοτητας; (Γεροντας Γρηγοριος για την επισκεψη του Πατριαρχη και του Τσιπρα στο Αγ. Ορος) 1. Σχολιασμος της δεινης Εκκλησιαστικης επικαιροτητας (του π. Θεοδωρου Ζηση)

author Posted by: Επίσκοπος on date Σεπ 24th, 2017 | filed Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

  π.Θεόδωρος Ζήσης

Σχολιασμος της δεινης Εκκλησιαστικης επικαιροτητας

https://www.youtube.com/watch?v=jCQlMtZyjNI

d47

Γέροντας Γρηγόριος για την επίσκεψη του Πατριάρχη και του Τσίπρα στο Άγ.Όρος

Θα υποδεχθουμε τον αθεο Πρωθυπουργο
με κωδωνοκρουσιες και χωρις αποφαση της κοινότητας;

Διαβᾶστε το ἄρθρο

http://www.katanixis.gr/2017/09/blog-post_201.html#more
d47

Η εκστρατεια των αθεων κατα της Εκκλησιας

Ὁμιλία τοῦ π. Αὐγουστίνου Καντιώτου

Ζοῦμε, ἀγαπητοί μου, σὲ δύσκολη ἐ­ποχή, σὲ ἄπιστα χρόνια. Ἡ ἀπιστία κυριαρχεῖ. Ἄλλοτε, δὲν τολμοῦσε ἄνθρωπος δημοσίως νὰ βλαστημήσῃ τὰ θεῖα, κανείς. Ἂν καμμιὰ φορὰ κάποιος τὸ τολμοῦσε, χίλια χέρια σηκώνονταν νὰ τὸν χτυπήσουν, δὲν μποροῦσε νὰ σταθῇ. Κι ἂν καμμιὰ φορὰ παρουσιαζόταν κανένας καὶ ἔλεγε ὅτι δὲν ὑ­πάρχει Θεός, Χριστός, Παναγιά, δὲν ὑπάρχει κόλασις καὶ παράδεισος, τοῦ ἔκλειναν τὴν πόρτα· καὶ ἡ γυναίκα του ἀκόμα τὸν ἔδιωχνε. Ὅπως σήμερα ἀποφεύγουν ἕναν ἄρρωστο μὲ ἀρρώστια μεταδοτική, ἔτσι ἀπέφευ­γαν τότε τὸν ἄνθρωπο ποὺ εἶχε προσβληθῆ ἀπὸ τὴ χειρότερη ἀσθένεια, τὴν ἀθεΐα καὶ ἀπιστία. Στὰ χρόνια ἐκεῖνα βλάστημος καὶ ἄθεος δὲν ἦταν ἀνεκτός.
Τώρα ὅμως τελευταῖα τὸ κακὸ προχώρησε. Ὄχι μόνο αὐτοὶ ποὺ πᾶνε στὰ σχολειὰ καὶ στὰ πανεπιστήμια καὶ μαθαίνουν μερικὰ γράμματα καὶ κάνουν τὸ σοφὸ καὶ γυρίζουν στὸ χωριὸ καὶ κάθονται στὸ καφενεῖο διπλοπόδι μὲ τὸ τσιγάρο στὸ στόμα καὶ τρῶνε τὸν ἱδρῶτα τοῦ γεωργοῦ ἄκοπα, ὄχι μόνο αὐτοὶ λένε ὅτι δὲν ὑπάρχει Θεός, ἀλλ᾽ ἀκόμα καὶ στὰ βουνὰ καὶ στὰ λαγκάδια, ἁπλοϊκοὶ χωριάτες καὶ βοσκοὶ καὶ μικρὰ παιδιὰ καὶ γριὲς γυναῖκες ἀ­κοῦς νὰ λένε ὅτι δὲν ὑπάρχει Θεός. Εἶνε χρόνια ἄπιστα καὶ ἄθεα. Read more »

ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ME ΤΟN ΚΥΡΙΑΚΟ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΑΠΘ, ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ 93,8 ΚΑΙ TV KOSMOS ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ 2. Eλληνα ξυπνα. Hρθε η ωρα. Αντισταση τωρα 3. ΤΙ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΕΤΑΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΣΕΒΕΙΑΣ (Αρχιμ. Παϊσιος Παπαδοπουλος)

author Posted by: Επίσκοπος on date Σεπ 23rd, 2017 | filed Filed under: ΑΓΩΝΕΣ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ - ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΑΠΘ

ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ 93,8 ΚΑΙ TV KOSMOS ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ 19-9-2017

—————–

—————–

Eλληνα ξυπνα. Hρθε η ωρα. Αντισταση τωρα

Εμπρός εσύ ραγιά, σώπασε και δίδαξε στα παιδιά σου την προσευχή του Αλλάχ.

Εξευτελισμός και τέλος.
Ο απόλυτος διασυρμός-εξευτελισμός της Ορθόδοξης Χριστιανικής Ελληνικής Εκκλησίας και το τέλος του Ελληνικού Ορθόδοξου Χριστιανικού κράτους.

Του Παναγιώτη Τσαγκάρη, Γεν. Γραμματέα της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων

Η διανομή από το Υπουργείο Παιδείας, στους μαθητές/τριες των ελληνικών σχολείων των νέων βιβλίων-«Φακέλων μαθητή» του μαθήματος των Θρησκευτικών, συνιστά τον απόλυτο διασυρμό-εξευτελισμό της Ορθόδοξης Χριστιανικής Ελληνικής Εκκλησίας και του Ελληνικού κράτους, διότι διαμέσου αυτών των «Φακέλων» ουσιαστικά:

1. H Ορθόδοξη Χριστιανική Ελληνική Εκκλησία αυτοπαραιτείται πλέον από το δικαίωμά της να χαρακτηρίζεται ως η Εκκλησία, εκχωρώντας στην πολιτεία το δικαίωμα αφενός να την χαρακτηρίζει ως μία των Θρησκειών και όχι ως την Εκκλησία, την κατέχουσα την μόνη εξ Αποκαλύψεως Αλήθεια και αφετέρου να διδάσκει, να κατηχεί και να προπαγανδίζει τους ορθόδοξους χριστιανούς μαθητές/τρίες με πολυθρησκειακή διδασκαλία η οποία καλλιεργεί το διαθρησκειακό πνεύμα, τη σύγχυση και τον συγκρητισμό…. Τήν συνέχεια στὸ ἰστολόγιο:

http://www.petheol.gr

/nea/ellenaxypnaertheeo

diaxor.ΤΙ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΕΤΑΙΡΙΖΕΤΑΙ

ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΣΕΒΕΙΑΣ

Αρχιμ. Παΐσιος Παπαδόπουλος
Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά Φιλώτα

Ο λόγος του Θεού επειδή είναι θεόπνευστος καθώς είναι διαχρονικός πάντοτε είναι και επίκαιρος και, βέβαια, μας παρέχει πολλά διδάγματα για το πως ο Θεός ενεργεί αποδίδοντας δικαιοσύνη σε ανθρώπους που διώκονται αλλά και σε ανθρώπους που διώκουν άλλους προσεταιριζόμενοι την εξουσία εις βάρος της ευσέβειας. Υπάρχουν στην Αγία Γραφή πολλά γεγονότα που δείχνουν ότι οι πιστοί που είναι αφοσιωμένοι στο νόμο και το θέλημα του Θεού όσο και αν διώκονται στο τέλος δοξάζονται, αυτή άλλωστε είναι και η διήκούσα έννοια ως σωτηρία -από κάθε άποψη- που διατρέχει όλη την Βίβλο. Στην Παλαιά Διαθήκη είναι τρανταχτά τα περιστατικά εκείνα που περνούν το μήνυμα ότι, όταν ο άνθρωπος δεν υπολογίζει το πρόσκαιρο συμφέρον του και βάζει μπροστά την πίστη του στον αληθινό Θεό τότε έχει την εύνοια και την προστασία του Κυρίου. Γι’ αυτό τα πράγματα κατά κανόνα αλλάζουν και οι ρόλοι αντιστρέφονται! Read more »

ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ

author Posted by: Επίσκοπος on date Σεπ 23rd, 2017 | filed Filed under: ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Κυριακὴ Α΄ Λουκᾶ (Λουκ. 5,1-11)
Τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αὐγουστίνου Καντιώτου

ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ

ΕΡΓΑΣΙΑΠρέπει, ἀγαπητοί μου, νὰ μιλήσω. Ἀλλ᾽ ὑ­πάρ­­χουν ἆραγε αὐτιὰ ν᾽ ἀκούσουν; Οἱ προ­φητεῖες ἔλεγαν, ὅτι θά ᾽ρθουν χρόνια πο­νηρά, ποὺ οἱ ἄνθρωποι θά ᾽­χουν αὐτιὰ κι αὐτιὰ δὲν θά ᾽χουν (βλ. Ἠσ. 6,10. Ἰερ. 5,21). Πῶς ἐξηγεῖται αὐτό· ἔχουμε αὐτιὰ γιὰ τὸ δι­άβολο, ν᾽ ἀκοῦμε ὅ,τι αἰσχρὸ καὶ νὰ ξενυχτοῦ­­με σὲ ῥαδιόφωνα καὶ τηλεοράσεις, ἀλλὰ αὐτιὰ γιὰ τὸ Χριστὸ δὲν ἔχουμε, κλείνουμε τ᾽ αὐτιά μας στὸ λόγο τοῦ Θεοῦ.
Ἐν τούτοις δὲν ἀπογοητεύομαι. Θὰ κηρύξω καὶ πάλι. Καὶ θέλω νὰ ἐλπίζω ὅτι, ἂν δὲν μ᾽ ἀκούσουν ὅλοι, θὰ μ᾽ ἀκούσουν οἱ μισοί· κι ἂν δὲν μ᾽ ἀκούσουν οἱ μισοί, θὰ μ᾽ ἀκούσουν εἴ­κο­σι· κι ἂν δὲν μ᾽ ἀκούσουν εἴκοσι, θὰ μ᾽ ἀκούσουν δέκα· κι ἂν δὲν μ᾽ ἀκούσουν δέκα, θὰ μ᾽ ἀκούσῃ ἕνας· κι ἂν δὲν μ᾽ ἀκούσῃ οὔτε ἕνας, ἐ­γὼ εἶπα καὶ ἐλάλησα, ἁμαρτίαν οὐκ ἔχω.
Μὲ τὴν ἐλπίδα λοιπὸν ὅτι ὑπάρχει ἐνδιαφέ­ρον γιὰ τὸ λόγο τοῦ Θεοῦ θὰ μιλήσω.

* * *

Ἀκούσατε τὸ εὐαγγέλιο σήμερα. Τί λέει; Δι­ηγεῖται ἕνα θαῦμα, ἕνα ἀπὸ τὰ πολλὰ θαύματα ποὺ ἔκανε ὁ Κύριος ἡμῶν Ἰησοῦς Χριστός. Μετρᾷς τὴν ἄμμο τῆς θαλάσσης, τὶς σταγόνες τῆς βροχῆς, τὰ φύλλα τῶν δα­σῶν, τὰ ἄστρα τ᾽ οὐρανοῦ; Ἐὰν μπορῇ κανεὶς νὰ μετρήσῃ αὐτά, τότε θὰ μπορέσῃ νὰ μετρήσῃ καὶ τὰ θαύματα ποὺ ἔκανε, κάνει καὶ θὰ κάνῃ ὁ Χριστὸς εἰς αἰῶνας αἰώνων.
Ποιό εἶνε τὸ σημερινὸ θαῦμα. Read more »

ΣYNΩΣΤΙΣΜΟΣ

author Posted by: Επίσκοπος on date Σεπ 23rd, 2017 | filed Filed under: ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Περίοδος Δ΄ – Ἔτος ΛΔ΄
Φλώρινα – ἀριθμ. Φύλλου 2041

Κυριακὴ Α΄ Λουκᾶ (Λουκ. 5,1-11)
24 Σεπτεμβρίου 2017
Του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου

ΣYNΩΣΤΙΣΜΟΣ

‘Εγένετο δε τω τον όχλον ‘επικεῖσθαι αὐτῷ τοῦ ἀκούειν τὸν λόγον τοῦ Θεοῦ…» (Λουκ. 5,1)

Καλεσμα copyΚόσμος πολύς, ἀγαπητοί μου, συνωστισμός. Ποῦ; στὴν ἐκ­κλησία; Ἔτσι θά ᾽πρεπε, ἀλλὰ δυστυχῶς στοὺς 100 Χριστιανοὺς 2 μό­νο ἐκ­κλησι­άζονται· οἱ ἄλλοι 98 ποῦ βρίσκονται;
� Καὶ ἐνῷ στὸ ναὸ τὸ ἐκκλησίασμα εἶ­νε τόσο ἀ­­ραιό, κάπου ἀλλοῦ ὑπάρχει κόσμος πο­λύς. Πήγαινε στὰ γήπεδα· δὲν ξέρω τί δαιμόνιο κατέ­λαβε τοὺς ἀν­θρώπους καὶ κάθονται ἐκεῖ ὧ­ρες ὁλόκληρες, εἴτε εἶνε καλοκαί­ρι κι ὁ ἥ­λιος λειώνει τὴν ἄσφαλτο εἴ­τε εἶνε χειμώνας καὶ βρέχει ἢ χιονίζει· συνωστισμός, ποιός νὰ μπῇ μέσα, καὶ τὰ εἰσιτήρια μαύρη ἀγορά.
� Συνωστισμὸς ποῦ ἀλλοῦ; Read more »

Ψυχικη ερημια: Χωρις την αληθινη αγαπη στον Θεο και στον πλησιον, χωρις την αληθινη πιστη θα αγριεψη η γη. Θα ᾽ρθη μερα που θα τρεμης για τη ζωη σου, για την ασφαλεια του σπιτιου σου και της οικογενειας σου. Μονο με την αληθινη μετανοια θα σωθουμε

author Posted by: Επίσκοπος on date Σεπ 22nd, 2017 | filed Filed under: εορτολογιο

Περίοδος Δ΄ – Ἔτος ΛΔ΄
Φλώρινα – ἀριθμ. Φύλλου 2040

Σύλληψις τιμίου Προδρόμου (Γαλ. 4,22-27)
Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017
Τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αὐγουστίνου Καντιώτου

Ψυχικη ερημια

«Πολλὰ τὰ τέκνα τῆς ἐρήμου μᾶλλον…» (Γαλ. 4,27 = Ἠσ. 54,1)Ιωαν. Προδn

Σήμερα, ἀγαπητοί μου, εἶνε ἑορτὴ καὶ ὁ ἀ­πόστολος σχετικός. Ἀπ᾽ ὅλο τὸ κείμενό του παρακαλῶ νὰ προσέξουμε τὸ τέλος, ποὺ ἐ­πα­ναλαμβάνει μία ἀρχαία προφητεία τοῦ Ἠσαΐα καὶ λέει· «Εὐφράνθητι, στεῖρα ἡ οὐ τί­κτουσα…, ὅ­τι πολλὰ τὰ τέ­κνα τῆς ἐρήμου μᾶλλον ἢ τῆς ἐχού­σης τὸν ἄν­δρα» (Γαλ. 4,27 = Ἠσ. 54,1). Ἐδῶ ὑπαινίσ­σεται κάτι ποὺ τὸ λέει ἀλλοῦ σαφέστερα· «Εὐ­φράνθητι, ἔρημος διψῶσα, ἀγαλλιά­σθω ἔ­ρημος καὶ ἀνθήτω ὡς κρίνον» (Ἠσ. 35,1). Λέει δηλαδή, ὅτι ἕνας τόπος χέρσος θὰ γίνῃ περιβόλι. Ἐν­νοεῖ τὴν Ἐκκλη­σία· αὐτὴ εἶνε ἡ στεῖρα ποὺ ἔγινε μά­να μὲ πλῆθος παιδιά, ἡ ἔρημος ποὺ ἔγινε παράδεισος.
Μὲ τὴν ἀφορμὴ ποὺ μᾶς δίνει ἡ λέξις ἔρημος θὰ ποῦμε μερικὲς σκέψεις.

* * *

Ὅλοι, ἀγαπητοί μου, ξέρουμε τί θὰ πῇ ἔρη­μος. Στὴν Ἀφρικὴ ὑπάρχουν ἀπέραντες ἐκτά­σεις ποὺ δὲν ὑπάρχει νερό, δὲν φυτρώνει δέν­τρο, ἡ ζωὴ εἶνε ἀβίωτη. Κάποιοι, ποὺ τοὺς τσίμ­πησε ἡ ἀλογόμυγα τοῦ τουρισμοῦ, προχώ­­ρησαν μέσα στὴν ἔρημο, ἀλλὰ τὸ νερὸ ποὺ εἶ­χαν μαζί τους τελείωσε, δὲν πρόλαβαν νὰ ἐπιστρέ­ψουν καὶ πέθαναν ἐκεῖ ἀπὸ τὴ δίψα.
Γιὰ τέτοια ἔρημο ἆραγε μιλάει ὁ προφήτης; Ὄχι. Ὑπάρχει κάποια ἄλλη ἔρημος ποὺ πρέπει νὰ φοβηθοῦμε. Τὴ μία ἔρημο τὴ δημιουργεῖ ἡ ἔλλειψις νεροῦ καὶ ἡ ἀπουσία φυτι­κῆς ζωῆς· τὴν ἄλλη ἔρημο, γιὰ τὴν ὁποία θὰ μιλή­σουμε, τὴ δη­μιουργεῖ ἡ ἔλλειψις ὄχι πλέον τοῦ νεροῦ ἀλ­λὰ ἑνὸς ἄλλου ζωτικοῦ στοιχείου τῆς ζωῆς. Ποιό εἶν᾽ αὐτό; Ἡ ἀγάπη. Ἀ­φαίρεσε τὴν ἀγάπη ἀπὸ τὸ σπίτι, τὸ χωριό, τὴν κοινωνία, τὴν ἀν­θρω­­πό­­τητα, καὶ ἡ ζωὴ εἶνε μαρτύριο. Read more »