Αυγουστίνος ΚαντιώτηςArchive for the ‘ΝΙΚΟΛ. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ’ Category

ΠΡΟΕΙΚΟΝΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ (Του Θεολογου Νικολαου Σωτηροπουλου) 2) ΕΠ’ ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΑΡΓΙΑ ΣΕ ΕΥΛΑΒΗ ΙΕΡΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΘΥΑΤΕΙΡΩΝ ΝΙΚΗΤΑ

author Posted by: Επίσκοπος on date Ιούν 8th, 2020 | filed Filed under: ΝΙΚΟΛ. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

Του θεολόγου Νικολάου Σωτηροπούλου
_______

___

Προεικονίσεις και προφητειες του Μεγάλου Μυστηρίου

της Θειας Ευχαριστίας, από την Παλαιά Διαθήκη.

Ομιλία του θεολόγου Νικολάου Σωτηροπούλου, που αφόρισε ο πατριάρχης της αγάπης Βαρθολομαιος! Ο πατρ. Βαρθολομαιος ισοπέδωσε τα παντα στην ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, χαριν του διαλόγου της αγάπης με τους αιρετικούς, αλλα αφορίζει ορθοδόξους!!! Αυτοι ειναι οι Οικουμενισταί, οι πρόδρομοι του Αντιχρίστου. Η υποκρισία της Ι. Συνόδου, που ενοχλήθηκε από τον αφορισμό του Μητροπολίτου Αμβροσίου, που αφόρισε δικαίως εκείνους που πολεμουν με λύσσα το Μέγα Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, που προστατεύει τους πιστούς, από τις σατανικές δυνάμεις της λέσχης μπίλντερμπεργκ.

9a150f5deb69

ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΑΙ

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΥΡΗ ΕΧΟΥΝ

ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΡΙΚΤΗ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ, ΠΟΥ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ, ΤΙΜΩΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΘΕΟ!!!

ΕΠ’ ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΑΡΓΙΑ ΣΕ ΕΥΛΑΒΗ ΙΕΡΕΑ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΘΥΑΤΕΙΡΩΝ ΝΙΚΗΤΑ

Διαβαστε εδω: https://apotixisi.blogspot.com/2020/06/https1bpblogspotcom3dudncru8zqxtyrfb7v.html

A SHORT ANTHOLOGY OF NICHOLAS J. SOTEROPOULOS

author Posted by: admin on date Οκτ 11th, 2015 | filed Filed under: English, ΝΙΚΟΛ. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

A SHORT ANTHOLOGY

 OF NICHOLAS J. SOTEROPOULOS

(IN ENGLISH TRANSLATION)

CONTENTS TABLE

1. Do You Want To Be Saved?………………………………………………….. 1
2. I Ask for Forgiveness!……………………………………………….. 21
3. Elder Porphyrios Special Interview with Nicholas J. Soteropoulos….……..28
4. The Few…………………………………………………………………………. 34
5. Three Qualities of the All-holy Mary………………………………………….45
6. God Does Not Punish?……………………………..52
7. How Scripture Speaks Concerning Heretics………………………………….55
8. Critical Commentaries (Nafpactou)……………………………………………58
9. Wrong Perceptions Concerining Orthodoxy………………………………….59
10. The Humbling Mystery……………………………………………………….66
11. Proofs of God’s Existence …………………………………………………….68

DO YOU WANT TO BE SAVED?

Read more »

1. ΕΙΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΝ ΑΙΩΝΙΟΝ ΝΙΚ. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ 2. ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΦΙΛΟΘΕΟ ΖΕΡΒΑΚΟ

author Posted by: admin on date Νοέ 10th, 2014 | filed Filed under: ΜΗΝΥΜ. ΠΑΡΑΛ. ΠΡΟΩΘ., ΝΙΚΟΛ. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΝΑΣ ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΑΓΝΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΕΦΥΓΕ! Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΙΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΝ ΑΙΩΝΙΟΝ

Από το ιστολόγιο του Μητροπολίτου Καλαβρύτων Αμβροσίου

8ymiato__Την 28η Αυγούστου τρέχοντος έτους εκοιμήθη ο μακαριστός Νικόλαος Σωτηρόπουλος Θεολόγος και Φιλόλογος.  Υπήρξεν μεγάλη σύγχρονη θεολογική μορφή.  Αφωσιωμένος ορθόδοξος διδάσκαλος και θεμουργός κήρυξ της Ορθοδόξου πίστεως.  Σφοδρός πολέμιος των αιρέσεων και των κακοδοξιών, καθώς και των αλλοιώσεων της Ορθοδόξου πίστεως από Εκκλησιαστικά πρόσωπα ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΔΕΣΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ

 29-8-14 ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η  ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

https://www.youtube.com/watch?v=gM1GmnzBQx0

4-10-14 Το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού – ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ

https://www.youtube.com/watch?v=Apwm2b3C3Fk

Τα βίντεο το έστειλε η οικογένεια του κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, να δημοσίευση στο youtube ( δωρεάν σε όλους αυτούς που τον αγαπούσαν ) σαν φόρο τιμής στην μνήμη του

vr1257428658wt4ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΦΙΛΟΘΕΟ ΖΕΡΒΑΚΟ

(1884-1980)

Ὁ «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» διοργανώνει πνευματική ἐκδήλωση μνήμης πρός τιμήν τοῦ μακαριστοῦ Γέροντος Φιλοθέου Ζερβάκου, Ἡγουμένου τῆς ἱστορικῆς Μονῆς Λογγοβάρδας Πάρου, μέ τή συμπλήρωση 130 ἐτῶν ἀπό τή γέννησή του (1884-2014).

 Ἡ ἐκδήλωση θά πραγματοποιηθεῖ στίς 30 Νοεμβρίου 2014 ἡμέρα Κυριακή καί ὥρα 5.30 μ.μ. στήν Αἴθουσα Τελετν τοῦ Πολεμικοῦ Μουσεῖου Ἀθηνών (εἴσοδος Ριζάρη 2).

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ἄνοιγμα ἐκδήλωσης : Βυζαντινή Χορωδία ὑπό τή διεύθυνση τοῦ Πρωτοψάλτου κ. ΓεωργίουΚακουλίδη.

  Χαιρετισμοί :
α) Ἡ Πρόεδρος τοῦ Π.Χ.Ο.Ο.Ι. κα Μαρία Γεωργούλα.
β) Ἐκκλησιαστικοί Ἐκπρόσωποι
γ) Ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος.
δ) Ὁ Ἡγούμενος τῆς Ἱ. Μ. Λογγοβάρδας Πάρου, Ἀρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Πῆχος.
Εἰσηγητική ὁμιλία ἀπό τόν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυθήρων καί Ἀντικυθήρων κ. Σεραφείμ, Πνευματικό τοῦ Π.Χ.Ο.Ο.Ι.

  Ὁμιλητές :
1. Ὁ ἱδρυτής τῶν ἐκδόσεων «Ὀρθόδοξος Κυψέλη» κ. Στυλιανός Ν. Κεμεντζετζίδης, μέ θέμα : «Γενικά γιά τήν ὁσιακή προσωπικότητα τοῦ Γέροντος Φιλοθέου Ζερβάκου».
Προβολή DVD, ὅπου ψάλλει ὁ Γέρων Φιλόθεος
2. Ὁ Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεόδωρος Ζήσης, Ὁμότιμος Καθηγητής τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς Θεσσαλονίκης, μέ θέμα : «Ὁ Γέροντας Φιλόθεος Ζερβάκος ὡς ἀγωνιστής καί ὁμολογητῆς τῆς Ὀρθοδοξίας».
3. Ὁ Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Δ. Μεταλληνός, Ὁμότιμος Καθηγητής τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς Ἀθηνν, μέ θέμα : «Τέκνα τν Ἁγίων οἱ Πατέρες τῆς Ἐκκλησίας»
v  Συντονιστής τῆς ἐκδήλωσης :
Ὁ Ὁσιολογιώτατος Μοναχός π. Ἀρσένιος Βλιαγκόφτης, Δρ.Θ.Φ .
Παρακαλοῦμε νά τιμήσετε μέ τήν παρουσία σας τήν πνευματική αὐτή ἐκδήλωση, πού ἀναφέρεται στή σύγχρονη ὁσιακή προσωπικότητα τῆς Ὀρθοδοξίας μας, τόν Γέροντα Φιλόθεο Ζερβάκο.
Εἴσοδος ἐλεύθερη

8e5075126da0Πέφτει το τσιφλίκι στην Εκκλησία…

Ένταλμα σύλληψης για τον Διευθυντή του Ραδιοφωνικού Σταθμού

Η πρώτη καθοριστική ήττα του εξωεκκλησιαστικού κυκλώματος γύρω από τον Αλέξανδρο Κατσιάρα, Διευθυντή του (κατ’ όνομα) Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδας σημειώθηκε στις 14 Οκτωβρίου. Οι δικαστικοί επιμελητές που εμφανίστηκαν μπροστά του δεν σήκωναν εξυπνάδες, κοτοπουλένια τσαμπουκαλέματα και χορευτικές φιγούρες ξεγλιστρήματος, όπως είχε συνηθίσει.

Ήταν εκεί για να φροντίσουν να εφαρμόσει δικαστική απόφαση και για να φτάσουν ακόμη και σε κατάσχεση των επίπλων και άλλων κινητών αντικειμένων του γραφείου του για τις αποδοχές υπερημερίας και τα έξοδα δίκης και κατάσχεσης από υπόθεση που κέρδισε μία από τους πολλούς υπαλλήλους τους οποίους ο ίδιος απέλυσε καταχρηστικά.

Η Απόφαση 2811/2014 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών δικαίωσε την απολυμένη δημοσιογράφο (αναφέροντας ότι η απόλυσή της ήταν καταχρηστική και πέρα από τα όρια της καλής πίστης και των χρηστών ηθών), την έθεσε στην ίδια θέση που ήταν με τις ίδιες αποδοχές και όχι 50% μειωμένες όπως πίεζε ο Κατσιάρας και ο ίδιος απέλυσε δημοσιογράφους, τεχνικούς και υπαλλήλους διότι δεν δέχθηκαν μείωση αποδοχών.

Η διοικητική ομάδα γύρω από τον Κατσιάρα από την αρχή έγινε γνωστή για τις σχέσεις με το συγκρότημα Αλαφούζου και τότε άρχισαν οι πρώτες ανησυχίες για το τι σχεδίαζε στον ραδιοφωνικό σταθμό. ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΑ(ΕΔΩ)

http://www.hellasforce.com

ΕΤΕΛΕΣΘΗ ΤΟ 40ΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

author Posted by: admin on date Οκτ 6th, 2014 | filed Filed under: ΝΙΚΟΛ. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΤΕΛΕΣΘΗ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΤΟ 40ΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ TOY ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

  ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣΤο Σάββατο στις 4-10-2014 ετελεσθεί το 40ήμερο μνημόσυνό του αγωνιστού Θεολόγου Νικολάου Σωτηροπούλου στην Ι.Μ. Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς Τριχωνίδος.

Την Παρασκευή το βράδυ σε αγρυπνία προς τιμή του αγίου Ιεροθέου πρώτου επισκόπου Αθηνών, στην ιερά Μονή Αγίου Αυγουστίνου επισκόπου Ιππώνος στη Φλώρινα, ετελέσθει και εκεί το 40ήμερο μνημόσυνο.
Στον Καναδά, στην Αυστραλία και σε πολλές πόλεις της Ελλάδος, ευλαβείς κληρικοί και πιστός λαός που ευεργετήθηκαν από το ορθόδοξο κήρυγμα του αδελφού Νικολάου ετέλεσαν το 40ημερο μνημόσυνο του και προσευχήθηκαν υπέρ της αναπαύσεώς του.
Ο αφορισμός του πατριάρχου Βαρθολομαίου επέστρεψε σ’ αυτόν και στην αιρετική παρέα του. Ας προσευχηθούμε νά αντιληφθεί τον κατήφορο που πήρε και να κάνει στροφή 180 μοιρών, πριν είναι αργά.
Όσο για κάποιους μεγαλόσχημους ιερωμένους δειλούς, που έκαναν τον φίλο όταν τον χρειάζονταν, αλλά δεν τόλμησαν να πάνε στη νεκρώσιμη ακολουθία, ας τους συγχωρέσει ο Θεός. Την ίδια και χειρότερη διαγωγή έδειξαν στα τίμια γηρατειά του αγωνιστού ιεράρχου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου, όταν μετέδιδαν ψευδείς ειδήσεις,  και διέβαλαν τα τίμια γηρατειά του γενναίου ιεράρχου, για να προσκομίσουν προσωπικά οφέλη.

Εις Μνημόσυνον Νικολάου Σωτηροπούλου

«Μνήμη δικαίων μετ᾽ ἐγκωμίων, ὄνομα δὲ ἀσεβοῦς σβέννυται»

ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΖΙΩΓΑ

Συμπληρώνονται την 6-10-2014, 40 ημέρες από την ημέρα που εκοιμήθη εν Κυρίω1, ο ομολογητής μέχρι θανάτου2 της Ορθοδόξου Πίστεως3, θεολόγος, δεινός αντιαιρετικός συγγραφέας και διδάσκαλός μου της Ορθόδοξης ερμηνείας της Αγίας Γραφής, αγαπητός εν Χριστώ αδελφός Νικόλαος Σωτηρόπουλος. Την 4-10-2014 θα τελεστεί το 40ήμερο μνημόσυνό του στην Ι.Μ. Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς Τριχωνίδος, στο κοιμητήριο της οποίας ενταφιάστηκε το σκήνωμά του. Σαν μία ελάχιστη εκδήλωση τιμής και σεβασμού μου στο πρόσωπό του καταθέτω και την προσωπική μου μαρτυρία.

Μετά την ειρηνική κοίμησή του εγράφησαν πολλοί εγκωμιαστικοί λόγοι. Όσοι εγκωμιαστικοί λόγοι εγράφησαν για το πρόσωπό του και το ιεραποστολικό του έργο είναι αληθείς, και δεν υπάρχει ούτε στο ελάχιστο το στοιχείο της υπερβολής, όπως συνηθίζεται σε παρόμοιες περιπτώσεις κατά τις οποίες εξαίρονται υπαρκτές ή ανύπαρκτες αρετές του κοιμηθέντος.
Δεν θα επαναλάβω λοιπόν τα ανωτέρω γραφέντα. Θα παρουσιάσω μερικές ακόμη πτυχές της ιεραποστολικής δράσεώς του και της συνεργασίας μας σε θέματα καταπολεμήσεως αιρέσεων και παροχής πνευματικής βοήθειας σε πλανεμένες ψυχές, που Read more »

Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΟΥΡΑΝΙΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

author Posted by: admin on date Σεπ 9th, 2014 | filed Filed under: ΝΙΚΟΛ. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΑ ΥΠΕΡ & ΤΑ ΚΑΤΑ

Ο ΚΕΚΟΙΜΗΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

 ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΙΝΟΣ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ

Γράφει η Ανδρονίκη Καπλάνογλου

 δηλητηριο...Είναι από την Αυστραλία, ο Τζιουμ…, Δεν γράφουμε ολόκληρο το επίθετο, αφού το κρύβει και ούτε βάζουμε τ’ όνομά του, αφού εμφανίζεται στο ιστολόγιο μ’ άλλο όνομα στην Ελλάδα, με τ’ όνομα “ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ“.

Θα πούμε όμως κάτι γι’ αυτόν· ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΤΕΚΝΟ ΕΚΕΙΝΟΥ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΔΥΝΑΜΙΤΗ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΟΣ και έστειλε ακόμα και εξώδικο στη Φλώρινα τον Γέροντα αγωνιστή ιεράρχη π. Αυγουστίνο!!!

Ήρθε για να σπουδάση στην Ελλάδα, αλλά ανακάτεψε την αδελφότητα του π. Αυγουστίνου, έπαιξε διαλυτικό ρόλο σ’ αυτήν και όταν τελείωσε την δουλειά του ξαναεπέστρεψε  στην Αυστραλία. Είναι κάτοικος Αυστραλίας και δουλεύει εκεί. Εμφανίστηκε και πάλι στην Ελλάδα δια του ιστολογίου του, αποκρύπτοντας την ταυτότητά του και την έδρα του, για να το παίζει χριστιανός εκ του ασφαλούς!!! Όταν παλαιότερα ρωτήσαμε τον αδελφό Νικόλαο, ποιος χρησιμοποιεί τ’ όνομά του στο ιστολόγιό του, δεν γνώριζε τίποτε, ούτε κάν ότι υπήρχε τέτοιο ιστολόγιο, πιθανών αργότερα να το έμαθε. (Για να μη γίνει παρεξήγηση, λέμε· Δεν είναι ο Αντώνης από την Αυστραλία,  που είναι μέλος της αδελφότητος, έχει φόβο Θεού και έμεινε μέχρι τέλους πιστός στον δάσκαλό του Νικόλαο).

Ο διαχειριστής της ιστοσελίδος, που εμφανίζεται να τιμά τον αδελφό Νικόλαο, αντί να δώση ειδήσεις και φωτογραφικό υλικό από την εξόδιο ακολουθία του κεκοιμημένου μεγάλου θεολόγου Νικολάου, έβαλε απόσπασμα ομιλίας του, που αναφέρεται στα δαιμόνια που φώναζαν στην Εύβοια, στον όσιο Δαυϊδ και έλεγαν· «Η αδελφότης του Καντιώτη έκανε μεγάλη ζημιά σ’ εμάς τους δαίμονες· θα την πολεμήσουμε για να την διαλύσουμε».

Και ερωτώ· Αυτός άκουσε την ομιλία;

  Δεν θ’ αναφερθώ στον ρόλο που έπαιξε ο συγκεκριμένος άνθρωπος, στα πρό της παραιτήσεως γεγονότα, αλλά στις συκοφαντίες που εκτόξευε από τα κανάλια μετά την παραίτηση του Γέροντος  από τον επισκοπικό θρόνο και σ’ αυτά που γράφει στο ιστολόγιό του και σήμερα εναντίον των τιμίων γηρατειών του σεβάσμιου ιεράρχου.
Ο προσωπικός γιατρός του π. Αυγουστίνου, ο κ. Τσιαντήλας από την Θεσσαλονίκη, όταν τον άκουσε σε μεγάλο κανάλι των Αθηνών να παρουσιάζει σε άθλια κατάσταση τον σεβάσμιο ιεράρχη, αγανάκτησε, βγήκε στον αέρα και τον διέψευσε. Αλλά και εμείς ανεβάσαμε προς χάρι του, τέτοιο ηχητικό υλικό με τον Γέροντα, για να καταλάβει την πλάνη του. Ν’ ακούσει τους προλόγους που έκανε σε βιβλία και τις συμβουλές που έδινε το διάστημα που αυτός τον παρουσίαζε φυτό!!! Ταλαίπωρε συκοφάντη των τιμίων Γηρατειών του αγωνιστού ιεράρχου, άκουσε πρώτα εσύ τα λόγια των δαιμόνων που σ’ έκαναν όργανό τους για να πολεμήσουν τον αγωνιστή Μητροπολίτη Φλωρίνης και το έργο του και μετά να ζητάς να τ’ ακούσουν οι άλλοι!

Η αυθάδειά του δεν έχει όρια! Μια μέρα επισκέφτηκε τον π. Αυγουστίνο στη Φλώρινα, στο σπίτι που έμενε; Ήρθε από την Αθήνα για να του κάνει κάποιες ερωτήσεις και να τις καταγράψει σε μαγνητόφωνο. Περίμενε να του πει ότι δεν θέλει να τον θάψουν στο Μοναστήρι του Αγίου Αυγουστίνου, αλλά στο βουνο το 1020. Μια 10ετία πριν από την κοίμηση του, αυτοί κανόνιζαν για τον τάφο του!!! Ήμουν αυτόπτης και αυτήκος μάρτυς. Ήταν ώρα επισκεπτηρίου και τον άκουσα μ’ έκπληξη να ζητά από τον Γέροντα να τους βγάλει όλους έξω, ακόμα και τον π. Λαυρέντιο, που τον διακονούσε, για να καταγράψει αυτά που ήθελε με την άνεση του!Δεν κατάφερε  να παγίδεψει τον Γέροντα και να πάρει αυτά που ήθελε, μόνο έδωσε για να μιλήσει στο τηλέφωνο με τον αδελφό Νικόλαο. Αυτό το θύμισα στον κεκοιμημένο αδελφό, ένα χρόνο πριν την αναχώρησή του.

Ας μη ξεχάσει Read more »

Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΡΗΣΕ ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ

author Posted by: admin on date Σεπ 3rd, 2014 | filed Filed under: ΝΙΚΟΛ. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΟΝΗΜΑ ΕΡΕΥΝ. Λ.Α.

Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΡΗΣΕ ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ

ENOS LEPTOY SIGH

(Επίλογος πονήματος )

«…Συναγωνιστές μας, ἀδέρφια μας, ὅπου εὑρίσκεστε ἐκεῖ ψηλά!!, εὔχεστε στόν Θεό νά δίνουμε καί ἐμεῖς τίς μάχες μας ἐδῶ στήν γῆ, ὅσο μποροῦμε τό κατά δύναμιν, ὥστε κάποτε νά συναντηθοῦμε στήν πραγματικήν αἰώνια πατρίδα (τόν Παράδεισο) ὅλοι μαζί, καί φυσικά νικητές, ἀπολαμβάνοντας τήν οὐράνια δόξα τοῦ Πατέρα-Θεοῦ μας»

Διαβάστε όλο σε pdf,

εδώ·Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΡΗΣΕ ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ

ΠΑΛΙ H OΡΘΟΔΟΞΙΑ ΠΡΟΔΙΔΕΤΑΙ

Ο OΡΘΟΔΟΞΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥ

ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΑIΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ, ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΙΡΕΣΟΥΝ

__

______

Παλαιό ηχητικό απόσπασμα ομιλίας του θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου, με φωτογραφικό υλικό από την ταφή του

AΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ ΑΔΕΛΦΕ ΝΙΚΟΛΑΕ

κ

MIA ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΔΕΛΦΟ, ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΕΙΝΗΣΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΠΩΝ ΣΤΗΝ ΤΑΦΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ!!!

Ούτε ένα σχόλιο, ούτε μια φωτογραφία στο ιστολόγιό του δεν έβαλε από την εξόδιο ακολουθία και την ταφή!!!
Ποιός είναι άραγε, που δεν τον γνώριζε ούτε ο κ. Νίκος όταν τον ρωτήσαμε; Και τί άραγε ρόλο παίζει;
Γράφει εγκώμια και κάνει οτι υπεραγαπά τον κεκοιμημένο, ενώ είναι απών στην νεκρώσιμη ακολουθία και την ταφή!!! Mήπως δεν τον άφησε να πάει ο Βαρθολομαίος; Αν ήταν παρών γιατί δεν έγραψε κάποιο σχόλιο για την άθλια συμπεριφορά του πατριάρχου; Γιατί δεν ανέβασε έστω και μία φωτογραφία από την ταφή; Τι περιμένει να βρει έτοιμο το υλικό από άλλους και να το ανακατέψει με αλήθειες και ψέματα;
Μπήκαμε στο ιστολόγιό του για να βρούμε κάποια είδηση και διαβάσαμε πάλι τις συνηθισμένες του συκοφαντίες για τα τίμια γηρατειά του γενναίου αγωνιστού ιεράρχου π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ!!!

κΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ:www.apotixisi.blogspot.gr

Ημουν στην κηδεία...
Όλα έγιναν έτσι ακριβώς όπως τα έγραψες.Ο Ναυπάκτιος θεολόγος μάλιστα που αναφέρεις, κατά τη διάρκεια του κατηφορικού δρόμου προς την ταφή πήγε στον επίσκοπο Γόρτυνος Ιερεμία Φούντα (Ναυπάκτιο στην καταγωγή) και του είπε:
– Γιατί δεν μου επετράπη να μιλήσω;
Αυτό που έγινε δεν θα το ήθελε ο Νίκος!!!
Ήταν επιθυμία της οικογένειας να μιλήσω και πολλές φορές εκπροσώπησα τον Νίκο και την οικογένειά του σε εκδηλώσεις!
Ο π. Δανιήλ Αεράκης έχει αποχωρήσει εδώ και χρόνια απο τον «Σταυρό» και μάλιστα δεν συμφωνούσε με τις θέσεις του Νίκου, ήταν εχθρός του…Βεβαίως ο Ιερεμίας δεν μίλησε καθόλου και με κατεβασμένο κεφάλι προχωρούσε στην πορεία… (Αυτό το άκουσαν και άλλοι και μπορούν να σας το βεβαιώσουν)Στο τέλος της νεκρώσιμης ακολουθίας, ακούγονταν φωνές μέσα απο την εκκλησία και μια φωνή υπερίσχυσε που έλεγε:  Read more »

Η διωξη και ο αφορισμος του Νικολαου Σωτηροπουλου ητο ιεροκανονικως αλλα και ουσιωδως ενωπιον του Παναγιου Θεου ανεπερειστος, αβασιμος και απαραδεκτος

author Posted by: admin on date Αυγ 30th, 2014 | filed Filed under: ΜΗΝΥΜ. ΠΑΡΑΛ. ΠΡΟΩΘ., ΝΙΚΟΛ. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Πειραιεύς, 1 Σεπτεμβρίου 2014

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν

ΤΑΦΗ Ν. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥΜετεκλήθη στήν ἀνέσπερο Βασιλεία τοῦ Θεοῦ, ὁ ἀκατάβλητος, ἀνυποχώρητος, ἀσυμβίβαστος καί ὀτρηρός ἐργάτης τοῦ Εὐαγγελίου, ὁ μεγαλόπνοος καί βαθυνούστατος Θεολόγος, Ἱεραπόστολος καί ἄφθαστος γνώστης τοῦ ἕλληνος λόγου μακαριστός Νικόλαος Σωτηρόπουλος, πνευματικό ἀνάστημα τοῦ ἀοιδίμου Μητροπολίτου Φλωρίνης κυροῦ Αὐγουστίνου, , διά τόν ὁποῖον δυνάμεθα δίχα ὑπερβολῆς νά εἴπωμεν ὅτι ἀνεδείχθη ἐν ὑστέροις χρόνοις διδάχος τοῦ Ὀρθοδόξου Γένους καί μάρτυρας τῆς Ἀληθείας, ὁ ἔργῳ καί λόγῳ μισήσας τά ἔργα τῶν Νικολαϊτῶν.
Ὁ θεσπέσιος καί πεφωτισμένος νοῦς του πού χαριτώθηκε ἀπό τάς ἀκτίστους ἐνεργείας τοῦ Παναγίου Θεοῦ, συνέγραψε ἀνυπερβλήτου δυνάμεως θεολογικάς πραγματείας μέ κορωνίδα τό μνημειῶδες ἔργο «Ἰησοῦς-Γιαχβέ» καθώς καί τούς 4 τόμους ἑρμηνείας δυσκόλων χωρίων τῆς Γραφῆς, ἑρμηνεία τῆς Καινῆς Διαθήκης καί πλῆθος ἄλλων ἐξαιρέτων συγγραφῶν.
Ὡς πολυτίμητο θησαυρό εἶχε τήν ἄφθαστο παρθενία τοῦ βίου του καί ὡς φωτεινό ὁδοδείκτη καί μέντορα τῆς ζωῆς του τόν «ἡρωϊκότερο τῶν Ἁγίων καί Ἁγιώτερο τῶν ἡρώων» Μ. Ἀθανάσιο τοῦ ὁποίου μιμητής κατά πάντα ἀπέβη.

Τυγχάνω αὐτήκοος μάρτυς τῶν ἀπόψεων πού κατεδίκασε ὁ μεταστάς καί καταθέτω μέ τήν πολυχρόνιο ἐμπειρία τῆς ἐνασχολήσεώς μου στήν Ἐκκλησιαστική Δικαιοσύνη καί τῆς ἐπιγνώσεως τῆς σοβαρότητος καί τῆς εὐθύνης μου ἐνώπιον τῆς κρίσεως τοῦ Παναγίου Θεοῦ ἐν τῇ ἡμέρᾳ ἐκείνῃ ἀλλά καί ἐν τῇ προσωπικῇ μου κρίσει ἐν τῇ ὥρᾳ τῆς ἐξόδου μου ἐκ τοῦ κόσμου τούτου, ὅτι ἡ κανονική αὐτοῦ δίωξη καί καταδίκη ἦτο ἱεροκανονικῶς ἀλλά καί οὐσιωδῶς ἐνώπιον τοῦ Παναγίου Θεοῦ ἀνεπέρειστος, ἀβάσιμος καί ἀπαράδεκτος, διότι ὁ διωχθείς διά τοῦ λόγου του καί τῆς μαρτυρίας του ἀπέτρεψε  τήν διασπορά κακοδόξων ἀπόψεων διά τό ὑπερύμνητο πρόσωπο τοῦ ἐνσαρκωθέντος Θεοῦ Λόγου. Ἐπιπροσθέτως ἡ πρόσαψη σέ αὐτόν τοῦ κανονικοῦ ἐγκλήματος τῆς εἰσπηδήσεως ἦτο παντελῶς ἀνυπόστατος διότι δέν εἶχε οὐδεμία κανονική θεμελίωση καί στοιχειοθέτηση ἐφ’ ὅσον τό κανονικό αὐτό ἀδίκημα διαπράττεται μόνον ὑπό φορέων τοῦ Ἐπισκοπικοῦ λειτουργήματος (ΙΔ΄ Ἁγ. Ἀποστόλων, ΙΕ΄ Α΄ Οἰκουμ. Συνόδου, Ε΄ Δ΄Οἰκουμ. Συνόδου, Ις΄ Ἀντιοχείας). Συνεπῶς δίχα κανονικῆς προβλέψεως δέν ὑφίστατο ἡ δυνατότης προσάψεως ἑνός τέτοιου βαρυτάτου ἀδικήματος εἰς ἕναν λαϊκόν. Εἰρήσθω δέ ὅτι τό ὁμοειδές παράπτωμα τοῦ πρεσβυτέρου κανονικῶς προβλέπεται καί κολάζεται ὡς παρ’ Ἐνορίαν πρᾶξις.

Τό ἱλαρόν τοῦ σκηνώματος τοῦ μακαριστοῦ Νικολάου Σωτηροπούλου καί τό χαρίεν τοῦ προσώπου του ὡς καί ἡ εὐλογία τῆς μοναχικῆς εὐκαμψίας πού εἶχε καταδεικνύουν καί στόν πλέον δύσπιστο ὅτι ὁ μακάριος δοῦλος τοῦ Θεοῦ ἤδη προγεύεται τῆς αἰωνίου δόξης καί ὅτι τελικός κριτής ὅλων μας εἶναι ὁ «ἐτάζων καρδίας καί νεφρούς Κύριος».
Εἴη ἡ μνήμη αὐτοῦ αἰωνία!

Ο  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+ ὁ Πειραιῶς ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΟΙ ΚΑΛOI ΙΕΡΑΡΧΑΙ

author Posted by: admin on date Αυγ 30th, 2014 | filed Filed under: ΜΗΝΥΜ. ΠΑΡΑΛ. ΠΡΟΩΘ., ΝΙΚΟΛ. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΤΕΛΕΣΘΗ Η ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ

ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

Εξόδιος Νικ.ΣωτηρόπουλουΠλήθος ιερέων και πιστών χριστιανών κατέκλυσαν την Ἱερὰ Μονὴ Εἰσοδίων Θεοτόκου Μυρτιᾶς Τριχωνίδος, για να παρεβρεθούν στην εξόδιο ακολουθία του αγωνιστού θεολόγου Νικόλαου Σωτηρόπουλου και να προσευχηθούν υπέρ της αναπαύσεώς του. Ήταν παρόντες 4 Μητροπολίτες ο Αἰτωλίας Κοσμᾶς, ὁ Γόρτυνος Ἱερεμίας, ὁ Κονίτσης Ἀνδρέας καὶ ὁ Πειραιῶς Σεραφείμ. Δεν ήρθε ο Φλωρίνης Θεόκλητος, που εθεωρείτο πνευματικός αδελφός του κεκοιμημένου. Αυτό έκανε κακή εντύπωση σ’ εκείνους που δεν τον ήξεραν. Ο επίσκοπος Θεόκλητος τι να περιμένει από έναν κεκοιμημένο; Όταν ήταν εν ζωή ο αδελφός Νικόλαος και χρειάζονταν την υποστήριξή του για να γίνει δεσπότης, έδειχνε την αγάπη του, ενω τώρα, τι θα του προσφέρει; Ο πατριάρχης όμως έχει και  χαμόγελα και παράσημα επίγεια! ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΙ EΠΙΣΚΟΠΟΙ, ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ ΣΑΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ! ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΣΜΙΚΕΣ ΔΟΞΕΣ; Μετά την επίσκεψη του Πάπα στα Ιεροσόλυμα και τις συμπροσευχές δύο πατριαρχών πήγε και ο επίσκοπος Θεόκλητος με 50 εκδρομείς και παρασημοφορήθηκε με τον πρωτοσύγκελό του Μπαρδάκα, από τον πατριάρχη Ιερουσολύμων. Το Μεσολόγγι όμως είναι μακριά και η ηλικία του μεγάλη και δεν του επιτρέπει να κάνει τόσο μεγάλα ταξίδια!!!

ΗΤΤΑ Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΑΦΟΡΙΣΜΟ;

Ο πατριάρχης φάνηκε οτι υποχώρησε λίγο από τις θέσεις του, για τον άδικο και παράνομο αφορισμό του κ. Νικoλάου Σωτηροπούλου. Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης  π. Αυγουστίνος Καντιώτης, έλεγε· Ο άδικος αφορισμός και οι κατάρες γυρίζουν στο κεφάλι αυτών που τις εκδίδουν. Έβγαλε, μάλιστα και «Σπίθα», τον Ιανουάριο του 1961, με τίτλο “ΕΝΑΣ ΑΦΟΡΙΣΜΟΣ“ και παρουσίαζε έναν δεσπότη, να βγάζει καρακάξες από το στόμα του και να κάθονται και να κουτσουλούν το κεφάλι του.
Ο πατριάρχης Βαρθολομαίος φάνηκε οτι υποχώρησε, γιατί γνώριζε ότι κάποιοι ιεράρχες δεν θα λάμβαναν υπόψη τον αφορισμό, αφού και τον επαινούσαν και τόν κοινωνούσαν και τον καλούσαν να μιλήσει στις μητροπόλεις τους. Και προκειμένου να γίνει ρεζίλη, επέτρεψε μόνο σ’ έναν, τον Δανιήλ Αεράκη να τελέσει την νεκρώσιμη ακολουθία.
Οι επίσκοποι που παρεβρέθηκαν, προσευχήθηκαν και έψαλαν στην ακολουθία, αλλά δεν φόρεσαν ούτε το ωμοφόριο τους! Αυτή η υποχώρηση σ’ έναν πατριάρχη που έχει φύγει από τα όρια της Ορθοδοξίας και βαδίζει στην χειρότερη αίρεση των αιώνων την Πανθρησκεία του Αντιχρίστου, ήταν ήττα των επισκόπων και νίκη του αιρετικού πατριάρχη Βαρθολομαίου.
Ηταν ευκαιρία οι επίσκοποι, που έχουν λίγο φόβο Θεού, να δώσουν ένα καλό μάθημα ανυπακοής στον πατριάρχη Βαρθολομαίο, που ποδοπατεί τους Ιερούς Κανόνας της Εκκλησίας και παραδίδει τα όσια και ιερά της Ορθοδόξου πίστεως στους αλλοθρήσκους.

ΠΩΣ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ;

Πολλοί χριστιανοί περιμένουν από αυτούς τους επισκόπους, που πονούν την Ορθοδοξία, να αντιδράσουν δυναμικά και να φυλάξουν την παρακαταθήκη που τους εμπιστεύθηκε η Αγία μας Εκκλησία την ώρα της χειροτονίας τους, αλλά πώς; Μόνο με λόγια και χάνοντας συνεχώς τις ευκαιρίες που τους δίδει ο Θεός;
Ο επίσκοπος Αιτωλοακαρνανίας  Κοσμάς ήταν πολύ στεναχωρεμένος· φαινόταν σαν κάποιος να του έβαζε το μαχαίρι στο λαιμό. Έκανε πράγματα που δεν τα ήθελε. Κάποιοι ιερείς ήρθαν με τα άμφιά τους, για να συμμετέχουν στην νεκρόσυμη ακολουθία, αλλά δεν πήραν άδεια. Ένας θεολόγος μετά τον επικήδειο του π. Δανιήλ, θέλησε να πεί και αυτός δυο λόγια, αλλά δεν πήρε την έγκριση του μητροπολίτου Κοσμά, γιατί ο πατριάρχης είπε· Ότι μόνο ένας επικήδειος θα ακουστεί!!! και άρχισε να φωνάζει μπροστά στο σκήνωμα του κεκοιμημένου. Αν σηκωνόταν εκείνη την ώρα από το φέρετρο ο αγωνιστής θεολόγος θα τους έδιωχνε όλους για την δειλία τους.

ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ apotixisi.blogspot.gr

 • Πέστα Χρυσόστομε!
  Είναι αλήθεια ότι πήγαν 4 μητροπολίτες εκεί,για να προσευχηθούν;
  Δεν τόλμησε κανείς ούτε και ο οικείος επίσκοπος να πάρει μέρος στην εξόδιο ακολουθία;
  Τότε ΓΙΑΤΙ πήγαν;
  Σε ποιον ήθελαν να ευαρεστήσουν; ΝΤΡΟΠΗ!!!
  Αλλά και ο Φλωρίνης γιατί απουσίασε; Μήπως ο Βαρθολομαίος τον ΔΙΕΤΑΞΕ μη θέλοντας να πάει ΚΑΝΕΙΣ από το δικό του «χωράφι»;;!!
  Κι αν πήγαινε ΤΙ θα του έκανε; Θα τον καθαιρούσε μήπως;;
  Πάντως έχασα πάσαν ιδέα για το πρόσωπό του που τόσο αγαπούσα»δια την γλυκύτητα του»!
  Πάντως ο μακαριστός ΔΕΝ είχε ανάγκη ΚΑΝΕΝΟΣ απ’ αυτούς!!

4219881

Χαιρε με την Αναστασιμη ΧΑΡΑ, Διδασκαλε και αδελφε μας

και καλη ανταμωσι στην Επουρανια Πατριδα μας, στην Ανω Ιερουσαλημ.

http://elladapoyantisteketai.blogspot.gr/2014/08/blog-post_30.html

4219881

 Καλό παράδεισο αδερφέ μας θεολόγε κ. Νικόλαε Σωτηρόπουλε. Ανοιχτή Επιστολή συναδέλφων.

Αγαπητέ μας δάσκαλε και συνάδελφε,
Είχαμε την χαρά να ακούσουμε τις ομιλίες σου στη Θεσσαλονίκη,  στην αίθουσα της Απολύτρωσης, που πάντα γέμιζε ασφυκτικά.
Άριστος θεολόγος, μετά από πολυετή και εξαντλητική μελέτη, μπορούσες και κονιορτοποιούσες τα επιχειρήματα των Μαρτύρων του Ιεχωβά και μας έδινες πνοή ζωντάνιας και ελπίδας.
Δεκάδες Ορθόδοξοι νέοι τότε, έβγαιναν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, καλούσαν σε διάλογο τους μάρτυρες του Ιεχωβά (που στεκόταν ανά δύο σχεδόν σε κάθε κεντρικό δρόμο για προσηλυτισμό) και με τα επιχειρήματα που είχες διδάξει σεβαστέ μας θεολόγε, αποκάλυπταν δημοσίως την πλάνη τους.
Άριστος φοιτητής θεολογικής και φιλοσοφικής, συνάδελφός μας, αντί να κοιτάξεις να διοριστείς και να εξασφαλίσεις κι εσύ το επαγγελματικό μέλλον σου, επέλεξες να αφιερωθείς ως απλός άμισθος εργάτης, στην αδελφότητα του Σταυρού και στο έργο του π.Αυγουστίνου Καντιώτη.
Θυμόμαστε όλοι με νοσταλγία εκείνες τις εποχές αλλά και τις προσπάθειες των Ορθοδόξων πιστών -μέσα από τις Ορθόδοξες Χριστ/κές Αδελφότητες– για να ξαναζωντανέψουν την εκκλησία που ήταν κυριολεκτικά σε τέλμα.
Σήμερα…
σήμερα όμως τα πράγματα αντί να καλυτερέψουν, χειροτέρεψαν.
Σήμερα η «εκκλησία» δεν αντιδράει για την κατάργηση της αργίας της Κυριακής όπως αντιδρούσε ο Άγιος Κοσμάς. Δεν αντιδράει και δεν τολμάει καν να καταδικάσει ευθέως την ομοφυλοφιλική διαστροφή και την εκχυδαιοποίηση της κοινωνίας μας.
Σήμερα η «εκκλησία», ευχαριστεί την Κυβέρνηση που υιοθέτησε τις προτάσεις της στο αντιρατσιστικό! (δείτε σχετικά εδώ).
Σήμερα η «εκκλησία» υπάρχει μόνον «ως φολκλόρ» για τις τελετές ορκωμοσίας -όπως προέβλεπε ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.
Σήμερα η «εκκλησία» δεν τολμάει να αντιδράσει στο ξεπούλημα της πατρίδας μας και σε όσους το υλοποιούν.
Σήμερα η «εκκλησία», τάσσεται υπέρ της ίδρυσης τζαμιών και έδρας Ισλαμικών σπουδών, εύχεται καλό μπαϊράμι και κάνει δώρο το κοράνι. (δείτε εδώ, εδώ, εδώ)
Σήμερα η «εκκλησία» διοργανώνει «συλλείτουργα» ιεραρχών, σχεδόν σε κάθε ονομαστική εορτή μητροπολίτη  και μάλιστα συχνά με ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη «εκκλησιαστικού» σταθμού.
Σήμερα, μητροπολίτες  ποζάρουν χαμογελαστοί μπροστά στον φωτογραφικό και τηλεοπτικό φακό, δίπλα σε πολιτικούς, δίπλα σε ροταριανούς και μασόνους.
Ακόμη και αγιορίτες, ποιος να το φανταστεί…
Σήμερα, μετά από πολλά χρόνια, Read more »