Αυγουστίνος ΚαντιώτηςArchive for the ‘ΑΓΡΟΤΙΚΑ’ Category

ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΤΡΩΜΕ;

author Posted by: Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης on date Οκτ 25th, 2013 | filed Filed under: ΑΓΡΟΤΙΚΑ

ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!

ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΟΥ, ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΣΟΥ, ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΣΕ ΤΑΪΣΟΥΝ ΑΛΦΑΤΟΞIΝΕΣ, ΜΕΤΑΛΑΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ!!!

ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ Η ΕΛΛΑΔΑ;

ΜΗΠΩΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ;

ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕΑλφατοξiνες.Εμπορος γάλατος στη Βόρεια Ελλάδα που δεν μπορούσε να πληρώσει τους γαλακτοπαραγωγούς, τους μοιρασε για να εξοφλήσει καλαμπόκι από τη Βουλγαρία στα τέλη Αυγούστου και αρχές Σεπτεμβρίου. Το περσινό καλαμπόκι που έφτασε από τη Βουλγαρία στην Κύπρο είχε αλφατοξίνες και κρίθηκε ακατάλληλο. Εδώ ποιος έκανε έλεγχο το καλαμπόκι που ήρθε κατ’ ευθείαν από την Βουλγαρία στον παραγωγό, αν ήταν από εκείνο; Οι παραγωγοί που το παρέλαβαν πήραν στα χέρια τους πιστοποιητικό καταλληλότητος ή εκμεταλλευόμενοι την άγνοιά τους και την δυσλειτουργίας της κρατικής μηχανής κουβαλούν κάποιοι έμποροι αραβοσιτάλευρο με καρκινογόνες ουσίες στην Ελλάδα; Το κράτος τι κάνει, μόνο για την Τρόϊκα ενδιαφέρεται και για τις απολύσεις των υπαλλήλων;

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ;

Διαβάσαμε στα ιστολόγια ότι·

 • Σαλμονέλα και αφλατοξίνες!

  http://www.sigmalive.com/simerini/news/local/521230
  Στην Κύπρο οι Αρχές εντόπισαν δύο μολυσμένα φορτία σογιάλευρου και αραβόσιτου
  Τα δύο φορτία εισήχθησαν για λογαριασμό της Επιτροπής Σιτηρών και το άλλο για ιδιωτική εταιρεία από την Αργεντινή και τη Βουλγαρία αντίστοιχα

 • http://g10753.blogspot.gr/2013/09/blog-post_13.html
  …πολύ πιθανό το εισαγόμενο από Βουλγαρία περσινό καλαμπόκι να περιέχει αφλατοξίνες (Σ.Σ. καρκινογόνες) , δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στους κτηνοτρόφους αλλά και τις εγχώριες γαλακτοβιομηχανίες.

Αραβόσιτος από Βουλγαρία

 • http://www.kastoria.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=6957&Itemid=371
  …..Το δεύτερο μολυσμένο δείγμα εντοπίστηκε σε φορτίο αραβόσιτου που εισήχθη στην Κύπρο από ιδιωτική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα των ζωοτροφών. Το βάρος του φορτίου ανέρχεται στους 1.700 τόνους και εισήχθη στις 28 Αυγούστου από τη Βουλγαρία. Την Τρίτη εξάλλου ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα που έδειξαν ότι το φορτίο ήταν μολυσμένο με αφλατοξίνες …..

Και στο·

 • http://maxitisthrakis.blogspot.gr/2013/08/blog-post_3583.html
 • …ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Ξάνθης Κώστας Χατζηελευθεριάδης κράτησε χαμηλούς τόνους, τονίζοντας ότι «θα πρέπει να γίνουν σωστοί έλεγχοι στα εισαγόμενα σιτάρια και καλαμπόκια, κυρίως από την Βουλγαρία, ώστε να υπάρχουν σε αυτά αφιλατοξίνες που είναι σε βάρος του καταναλωτή και της υγείας του κόσμου…

Και το· http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=529865

 • Μαύρα σύννεφα πάνω από την αγροτική οικονομία

  Σε δυσμενή θέση κινδυνεύει να περιέλθει ο πρωτογενής τομέας της χώρας και ιδιαίτερα η ελληνική κτηνοτροφία, εξαιτίας δυσλειτουργιών και παθογενειών της κρατικής μηχανής που ταλανίζουν την παραγωγική βάση από συστάσεως του ελληνικού κράτους….
  Προφανώς η κατάρρευση του συνεταιριστικού κινήματος σε συνδυασμό με την έλλειψη ρευστότητας καθορίζουν το παιχνίδι στον αγροτικό τομέα, με την πολιτεία να παρακολουθεί απαθής, αλλά να αδυνατεί να προφυλάξει την εγχώρια παραγωγή ακόμη και με την τήρηση αυστηρών φυτο-υγειονομικών ελέγχων στα τελωνεία όπου πολύ πιθανό το εισαγόμενο από Βουλγαρία περσινό καλαμπόκι να περιέχει αφλατοξίνες (Σ.Σ. καρκινογόνες) , δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στους κτηνοτρόφους αλλά και τις εγχώριες γαλακτοβιομηχανίες.

Τί είναι οι αλφατοξίνες;

 • http://www.cydadiet.org/main/75,0,17,197-default.aspx
  Καρκινογόνες ουσίες, γνωστές ως αφλατοξίνες Μ1, εντοπίστηκαν σε γάλα δεκάδων αγελάδων, σε διαφορετικές φάρμες της Κύπρου. Πηγή τους φαίνεται να είναι κάποιες ζωοτροφές, εξαιτίας της κατανάλωσης των οποίων, το ζώο παράγει το μολυσμένο γάλα….. Τα προϊόντα με τον υψηλότερο κίνδυνο προσβολής από αφλατοξίνη είναι το καλαμπόκι, τα φιστίκια και ο βαμβακόσπορος. Τα προϊόντα με τον υψηλότερο κίνδυνο προσβολής από αφλατοξίνη είναι το καλαμπόκι, τα φιστίκια και ο βαμβακόσπορος.

Όταν το ζώο ταϊζεται με μολυσμένη ζωοτροφή, μολύνει όλη την αλυσίδα των τροφών που προέρχεται από την κτηνοτροφία· κρέας, γάλα, γαλακτομικά προϊόντα, αυγά…

Κτυπά συναγερμό το ιστολόγιο·

 • http://www.agronews.gr/news/international/arthro/93411/sunagermos

  Συναγερμός στα Βαλκάνια από το νέο σκάνδαλο με αφλατοξίνη

  Ταγκαλάκη Έλενα|  04/03/2013 – 05:00 μμ
  Ενώ η Ευρώπη δεν έχει ακόμη… συνέλθει από το σκάνδαλο με το κρέας αλόγου, ένα νέο διατροφικό σκάνδαλο κάνει την έμφανισή του στα Βαλκάνια: γάλα επιμολυσμένο με αφλατοξίνη… Στις 19 Φεβρουαρίου ο γραμματέας γεωργίας της σερβικής επαρχίας της Βοϊβοντίνα, Γκόραν Ζέσιτς, ανακοίνωνε υψηλές συγκεντρώσεις αφλατοξινών σε 30 δείγματα γάλακτος δέκα διαφορετικών εταιρειών. Συγκεκριμένα, η κτηνιατρική υπηρεσία της χώρας επέβαλε «λουκέτο» σε 73 γαλακτοπαραγωγικές φάρμες της Σερβίας μετά από την ανίχνευση αφλατοξίνης στο γάλα….
  Τα μολυσμένα σιτηρά όταν χρησιμοποιηθούν ως ζωοτροφές «περνουν» στο γάλα των αγελάδων, με μορφή αφλατοξίνης Μ1.

Οι αφλατοξίνες έχουν συνδεθεί με διάφορες  ασθένειες όπως η αφλατοξίνωση στα εκτρεφόμενα ζώα, τα κατοικίδια ζώα και  τους ανθρώπους….. Ενοχοποιούνται για καρκίνο στο συκώτι, οξεία ηπατίτιδα, αλλά και  για γενετικές μεταλλάξεις. Μάλιστα, η αφλατοξίνη Μ1 δεν καταστρέφεται ούτε  με τη θερμική επεξεργασία του φρέσκου γάλακτος.

 

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

author Posted by: Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης on date Οκτ 14th, 2013 | filed Filed under: ΑΓΡΟΤΙΚΑ

ΕΓΚΛΗΜΑ Η ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΩΝ

Είμαστε μάρτυρες μιας άνευ προηγουμένου επιθέσεως του Ελληνικού λαού, από τους διεθνείς τοκογλύθους και από τη δουλοπρεπή κυβέρνηση, που κόβει μισθούς και συντάξεις, κλείνει κατάστημα, αρπάζει τα σπίτια των πτωχών με τα χαράτσια, θα αρπάξει και τα χωράφια των πτωχών με τους φόρους των αγροτεμαχίων!!! Διώχνει τους νέους στο εξωτερικό. Καταστρέφει την Ελληνική παιδεία, διαλύει το σύστημα της υγείας, πολεμά την πολύτεκνη ελληνική οικογένεια, καταπατά το Σύνταγμα των Ελλήνων…

Οι πολιτικοί μας δειλοί και άνανδροι δεν ακούνε τον αναστεναγμό του Ελληνικού λαού, δεν βλέπουν την εξαθλίωση των ανθρώπων και γίνονται στυγνά όργανα και συνεργάτες των δολοφόνων! Σκληροί και απαίσιοι ενδιαφέρονται μόνο για την δική τους καρέκλα και για τίποτε άλλο!!!

_______

 

_

ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΚ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΣ Η ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΩΝ

 ΣΤΑΥΡΟΣ Π. ΚΑΠΛΑΝΟΓΛΟΥ ΓΕΩΠΟΝΟΣ

Η ΑΜΑΡΤΙΑ.Εδώ και πολύ καιρό από την στιγμή της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα [ΕΟΚ]  είμαστε μάρτυρες ενός υπογείου πολέμου που γίνεται από τις πλούσιες χώρες του Βορρά (Γερμανία, Ολλανδία κ.λ.π) σε βάρος των χωρών του νότου (Ελλάδα Πορτογαλία, Ισπανία κ.α.). Αυτό γίνεται εδώ και καιρό στην πατρίδα μας με διάφορα όπλα κατά περίπτωση, και πρώτα από όλα το χρήμα.

 • α) Έτσι δινόταν  επιδοτήσεις για να καταστραφούν εκατομμύρια στρέμματα από διάφορες καλλιέργειες  όπως π.χ. των αμπελιών βάζοντας συγχρόνως εμπόδια στην φύτευση νέων οινοποιήσιμων ποικιλιών ή δινονται επιδοτήσεις να καταστραφούν προϊόντα που πλεονάζουν  π.χ.  τα ροδάκινα
 • β) Δινόταν  επιδοτήσεις σε καλλιέργειες που δεν αφήνουν κέρδη  π.χ. καλλιέργεια σιτηρών άλλα και της υδροφόρας καλλιέργειας του βαμβακιού
 • γ) Γίνονται εισαγωγές αγροτικών προϊόντων που περιθωριοποιούν τα εις την Ευρώπη παραγόμενα  με ανταλλαγή πολλές φορές βιομηχανικών προϊόντων των χωρών του βορρά από τρίτες χώρες που έχουν πολύ φθηνά χέρια αλλά και ελεύθερη φθηνή γη με αποτέλεσμα να είναι απολύτως ανταγωνιστικές που τις περισσότερος φορές έχουν  κακή ποιότητα προϊόντων π.χ. Πακιστάν κ.α.
 • δ) Βάζουν πλαφόν σε καλλιέργειες που χρειαζότανε πρώτα από όλα για τις ανάγκες των Ελλήνων  (καλλιέργειά ζαχαρότευτλων και παραγωγή ζάχαρης )
 • ε) Βάζουν πλαφόν παράγωγης γάλακτος σε ποσότητες πολύ μικρότερες από της ανάγκες της π.χ. Όριο παραγωγής αγελαδινού γάλακτος όριο παραγωγής 800.000 τόνοι.
 • στ) Με την επέκταση των πολυεθνικών εταιριών τους στον τομέα των τροφίμων εξαφανίζουν της μικρές επιχειρήσεις του είδους από την Ελληνική αγορά και προωθούν προϊόντα και ιδίως γεωργικά από της πιο απίθανες χώρες αποκλείοντας τα Ελληνικά
 • ζ) Επιβάλουν κοινές αγροτικές πολιτικές άλλα με αλλά μέτρα και σταθμά στις χώρες τους και κανονισμούς επαχθής για τις χώρες νότου πχ επιτρέπετε στην Γερμανία η παραγωγή κρασιού με την χρήση ζάχαρης για ανέβασμα των βαθμών οινοπνεύματος άλλα απογορεύται να γίνει το ίδιο για τις χώρες του νότου.
 • η) Ανοίγουν τα σύνορα για την εκτροφή των ζώων με μεταλλαγμένες ζωοτροφές που παράγουν κυρίως στις χώρες της  Αμερικής π.χ. σόγιας
 •  θ) Read more »

ΚΡΑΥΓΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ

author Posted by: Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης on date Ιούλ 22nd, 2012 | filed Filed under: ΑΓΡΟΤΙΚΑ

ΘΑ ΣΒΗΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ

Ο γεωργός δεν μπορεί να δουλεύει τζάμπα

ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΩΝ ΣΙΤΗΡΩΝ ΡΟΥΦΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ

Η φετινή χρονιά δεν ήταν καλή για τους παραγωγούς σίτου, καθώς βρίσκονται κάτω από την μισή παραγωγή που είχαν πέρσι. Μεγαλύτερο όμως κακό  είναι οι μεγάλοι έμποροι των σιτηρών, που προσπαθούν  να πάρουν την παραγωγή, σχεδόν τζάμπα από το χωράφι.  5-10 καθάρματα, διαμορφώνουν τις τιμες προς όφελός τους!!!

Τι κάνουν;

Όταν οι γεωργοί θερίζουν το κριθάρι, το σιτάρι και το καλαμπόκι και δεν έχουν αποθήκες καλές  για να το φυλάξουν, οι έμποροι το παραλαμβάνουν με τα φορτηγά, από το χωράφι.

Με ποιά τιμή; Εδώ είναι το εξωφρενικό! Δεν γνωρίζει ο γεωργός πόσα λεφτά κατά κιλό θα του πληρώσουν!!! «Θα δούμε», του λένε, «πώς θα διαμορφωθεί η τιμή και τότε θα σε πληρώσουμε!»

Δηλαδή, δίνει την παραγωγή του ο γεωργός και δεν ξέρει πόσα χρήματα θα πάρει! Γιατί;

Παίζουν βρώμικο παιχνίδι

Γιατί δεν γνωρίζουν οι μεγάλοι έμποροι των σιτηρών τις τιμές, αφού οι ίδιοι τις διαμορφώνουν;  Τις γνωρίζουν, αλλά παίζουν ένα βρώμικο παιχνίδι. Ξέρουν καλά πόσο πρέπει να πληρώσουν στον αγρότη, αλλά δεν λένε εξ αρχής την τιμή,  για να έχουν περιθώριο να την κατεβάσουν όσο μπορούν περισσότερο και να πάρουν την παραγωγή σε εξευτελιστική τιμή. π.χ.:

Το 2010 πήραν από το χωράφι το σιτάρι με 0,09 λεπτά το κιλό, δηλαδή ο αγρότης πούλησε το σιτάρι του χάνοντας λεφτά απο την τσέπη του. Ο σπόρος που αγόρασε και τα φάρμακα που χρησιμοποίησε στοίχιζαν πιο πολλά χρήματα απ’ όσα του έδωσαν!!! Δηλαδή, όχι μόνο δεν έβγαλε ούτε ένα λεπτό για τον κόπο του, αλλά του πήραν και χρήματα από την τσέπη του. Όσοι δεν είχαν χρήματα για να πληρώσουν τα έξοδα, βρέθηκαν να χρωστούν τα μαγαζιά.

ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ

Αν αυτό που κάνουν οι μεγάλοι έμποροι των σιτηρών δεν είναι κλοπή, τότε ποιο είναι;

Γιατί το κράτος δεν προστατεύει τον γεωργό, από τα 5-10 δικά μας ελληνικά καθάρματα, για να προστατεύσει στην ουσία τον εαυτό του;

Στην Ελλάδα δεν ξέρουμε ακόμα την τιμή από το σιτάρι, παρ’ όλο που θερίστηκε και το πήραν οι έμποροι και γέμισαν τις αποθήκες τους.

Ξέρουμε όμως την τιμή στην Αλβανία, είναι 0,30 λεπτά το κιλό και το εισαγωγής είναι 0,40 λεπτά το κιλό. Έχουν δασμούς στο ξένο σιτάρι για να μην αγοράζουν οι έμποροι από άλλες χωρες.

Η Βουλγαρία, που δεν θέρισε ακόμα και έχει σιτάρι άχρηστο, κατάλληλο μόνο για ζωοτροφές, το πουλά 18,50 λεπτά + ΦΠΑ = ο,21 λεπτα

Η Τουρκία κάνει εισαγωγή το σιτάρι και το παίρνει με 27,50 λεπτά το κιλό.

Όλοι γύρω από την Ελλάδα έχουν τιμές, το σιτάρι της Μακεδονίας δεν έχει!!!! Αν αυτό δεν δείχνει διαλυμένο κράτος, που δεν μπορεί να βάλει στην θέση τους 5-10 μεγαλεμπόρους τότε να πάνε στα σπίτια τους οι βουλευτές και να μη ζητούν την ψήφο του λαού, αφού είναι ανίκανοι.

Μέσα σ’ αυτούς τους μεγαλεμπόρους που ορίζουν χρόνια τώρα τις τιμές των σιτηρών, είναι και ένας «θεοφοβούμενος»· οι αγρότες τον ξέρουν, γιατί είναι από τα στελέχη που διαμορφώνουν τις τιμές. Τον ξέρουμε και εμείς, γιατι αυτός ο μεγαλέμπορας των σιτηρών έγινε και διοικητής του Αγίου Όρους! Ήταν αυτός που απέλασε το 1990, τον γέροντα αγωνιστή Μητροπολίτη της Φλώρινας π. Αυγουστίνο Καντιωτη, από την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους, όταν τον κάλεσε ο ηγούμενος της Μονής να μιλήσει στους μοναχούς την εορτή της  Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Η ομιλία του Γέροντος θεωρήθηκε ότι έθιγε τον οικουμενιστή πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον απέλασε!